"nevarni" psi

ABBY LABRADOR · 45089

Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #150 : 09 Januar 2009, 16:35:19
Pa kaj si ti nor...Yo  ,saj nevem ali nas se smejem al kaj.Ko bereš te bedastoče blesave si misliš, eh nakladanje.Ko se ti pa nekaj takega zgodi, pol pa vidiš, občutiš našo faaajno supersko ureditev državno, zakoni so legendarni. Mislim, da se , vsaj kar se tega tiče, lahko vpišemo na seznam najbolj glupih in smešnih mini državic.
Ja..bi blo kar fajn poklicat Sharka iz TV nadaljevanke da kdaj kaj takega zrihta...Takih stvari kot očitno ne moreš reševat brez da poznaš kakih 10 ljudi, ki so na položajih. Potem se pa sprašujejo velecenjeni gospodje in gospe, zakaj slovenci ne "šmirglamo" zakonov, se jim posmehujejo. Ja saj so pa samo posmeha vredni.
Bljek


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #151 : 09 Januar 2009, 17:01:08
Ja, saj vem.
Ravno zaradi te moje izkušnje pa v vsaki takšni debati na to opozorim. Ker je nekako logično, da je pes "napadel" v obrambi. Ampak zakon je, kakršen je, in prav je, da ga poznamo in da se zavedamo morebitnih posledic. In kolikor se nam zdi bebavo, če se le da, take stvari preprečimo.
Namreč, če že drugega ne, niso ravno poceni. Mene je mandatka takrat stala več kot polovico takratnega mesečnega zaslužka. Pa v bistvu bi si lahko tip spomnil me dodatno še tožit.
Ja, ker grobo gledano, je šlo za prekoračitev silobrana (sem lahko samo hvaležna trezni presoji policistov, ker bi lahko pokasirala še to), saj je pes tipa podrl in poškodoval preden je tip kaj naredil meni ali psu.
Samo če ga pa ne bi...? A bi se jaz s takratnimi 45kg in brez ničesar v roki lahko ubranila pred 100kg dedcem z nožem? A bi me pes lahko še branil, če bi ga tip npr. prej malo "potipal" z nožem? Japajade, se mi kar zdi, ja.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #152 : 09 Januar 2009, 17:11:11
Saj to je vedno tako. Preden on tebi "nič" ne naredi, ne smeš ti njemu nič. Pa lahko sumiš, lahko vidiš, lahko ti reče, da te bo ubil..Pa če te ne, ni nič naredil. Preden se ti kaj takega ne dogodi, ne razmišljaš o temu.Potem...si pa v šoku. Se spomnim enega primera poznanih..en član družine grozi drugim, da jih bo ubil, poškodoval, jih zmerja, vpije, razbija...Nobenega ne vdari! (tokrat), jezen je kot bik, tempirana bomba..Dober večer, policija,khm..tako pa tako je..gospa, pomirite se.Ali vam je kaj naredil?Jah ne, pritisk dvignil da se komaj pokonci držim, otrok je dobil napad, zaprta sem v sobi, ker se bojim..Gospa, poskušajte se pomiriti in pomiriti njega.Če bo pa kaj storil, pa le pokličite, bomo v 5 minutah tam, bomo nekoga poslali.
In tako ene 10krat, dokler ni šlo dalje. Potem je pa počilo, logično, potem pa celo sr***e s psihiatrijo, bolnico,sodiščem...In zdaj, dobro leto kasneje..Jah, gospa, ti procesi se vlečejo, to so dolgotrajni postopki, morate razumeti...Kaj vam je rekel odvetnik?Jah no, bomo vas poskušali dati višje na čakalno listo...Saj če bo spet kaj pokličite policijo, oni bodo pomagali...Kako je z otrokom?Eh, to je odraščanje, saj bo bolje..Vi ga kr potolažite.
Čisti OT, ampak nisem mogla gobca držat.Pač...pristojni bodo uredili, a ne. Če pa ne, bo pač ona počla njega, pa se bo vsedla..
Isti princip, drugo "pakovanje".


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #153 : 09 Januar 2009, 17:27:16
Poznam, žal, tudi to drugo zgodbico, se pravi iz tega vidika. Jaz, če se le da, spoštujem zakone, vedno sem jih. Ampak v trenutkih, ko gre za sekunde, pa nisem več pripravljena čakat 5-10 minut. Moje najdražje in sebe branim, ko je to potrebno.
Bi bilo treba delat kaj na spremembi zakona. Ker tak, kot je, je brezvezen.
Zdaj imam napis, opozorilo, pse imam (iz drugih razlogov) zaprte v kletkah. In vrata so vedno zaklenjena. Pa če samo predvidevam - če bi se kaj zgodilo, Layla zna in zmore odpreti kletko. Je ne bo, če bo nekdo ven nosil TV. Jo pa sigurno bo, če bo ogrožena moja hči, jaz ali katera od drugih živali. In ne dvomim v to, ker jo je že na silo odprla tako, da jo je popolnoma zvila.
No, ja, napis je na vratih, pes je v kletki, samo še zašvasala bi jo notri lahko. In je ne bom. Ko delam, ko me ni doma, sem glede hčerke mirna vsaj iz tega razloga. Vem, da jo Layla čuva.
Kar se pa zgoraj omenjenega tiče, da psi vedo, kdaj kdo pride pomagat... Se ni na to za zanašat. Lahko se zgodi ali pa tudi ne. Odvisno. Sem imela tudi tak pripetljaj, na srečo se ni zgodilo nič, samo je bil po mojem mnenju zelo odločilen pristop gasilcev in policistov, ki so vstopili v stanovanje.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #154 : 09 Januar 2009, 17:44:26
Me je partner zjutraj gledam, kot da sem z lune padla...ko sem mu za to temo pravila..je šel brat, je skoraj napad dobil..Je rekel, da bo kar začel pripravljat opozorilne table, da bodo gotove dokler bo hiša stala :) On bo imel vse na vratih, pozor hud pes(takrat bodo verjetno že psi), pozor huda mačka, pozor huda kača, pozor huda pest, pozor solzivec, pozor hiter avto, pozor z okna lije vrela voda....Sva se smejala.
Potem sva se nehala smejati...
Ne rabim razlagat zakaj...
Moja babica bi rekla: "Bruhneš"


sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #155 : 06 Februar 2009, 19:48:03
Slučajno sem naletela na tole in se spomnila tele teme:

V zakonu o zaščiti živali piše:(http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200743&stevilka=2354)

23. Nevaren pes je pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo:
– službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti;
– psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe v objekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.



delfinčika

  • Gost
Odgovori #156 : 06 Februar 2009, 21:29:09
mislm da je čist odvisn od vzgoje