Belgijski Ovčar [Chien de Berger Belge,Belgian Shepherd Dog]

ursa · 536812

TOBI

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 0
Odgovori #360 : 22 December 2008, 10:47:50
Ej, Canis, hvala ti za odgovor, sem res mislila, da si že pozabila name :-\
 ;D, no, pa saj vem, da se tukaj na forumu dosti dogaja in ne moremo biti skoz ažurni  ;)

Sem se pa ful nasmejala ob tvojih slikicah-madona sta lušni obe!!! Ampak Emily je pa res pravi bikec! Saia zgleda tako ženstveno (celo na tisti slikici, kjer je samo njena glava, zgleda zelo ženstven netopir  ;D :D), tamala pa je pravi medvedek! Pa je res že skoraj tolko velika kot Saia-da ne bo prevelika? Če praviš, da ima Saia 58 plečne, kar sploh ni spodnja meja!

Hvala ti za odgovore o dlaki in gonitvi-Lučka je moja prva psička (do sedaj sem imela same težke fante :D) in me kar zanima, kako bova dali skozi vse ženske zadeve! Včasih si že kar želim, da bi bila že velika punca, ampak, kot si napisala, Canis, čas prehitro mine in naenkrat nimamo več medvedka v hiši pač pa lepo (ne)vzgojeno :P mlado damo...

Se bom pa potrudila in dala gor kakšne slikice od moje kužike!

Sambek, veš da smo na tvoji strani! Aport pa raturata oba!!!!  :o :o :o

LP!


Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #361 : 22 December 2008, 13:41:46
Emmm, a sem napisala, da je Saia 58 cm? Pol sem se pa zatipkala, ker ni...je 56,5 cm, Emily je skoooraj kot Saia ampak ji manjka še kar nekaj cm  Grin.

Bo večja kot Saia, ampak mislim, da ne bo prevelika...ima še rezerve  Smiley.
Ja, Saia je zelo feminin - skoraj preveč (bi se reklo), meni je všeč ker je res lahke konstitucije in zelo elegantna, pravijo pa (na razstavah), da je predrobna in posledično izgleda premalo razvita za dvoletno punco - je pa izredno hitra in okretna, kar je super za agility  Cool - to pa pravim jaz Wink.

Emily je bolj "belgijsko klasične linije" močnejše konstitucije (kot Saia), še vedno elegantna in feminin - proti Saii pa zgleda bolj medo, ker ima že sedaj več dlake.

Saia je tudi moja prva punca, doma smo vedno imeli samo fante, ravno zaradi groooozneee gonitve...no tukaj pa je tako...samičke se gonijo cca 1x do 2x na leto (konkretno belgijke praviloma na 8 mesecev), samci pa so pripravljeni na naskok vedno (se pravi se gonijo celo leto 24/24). Saiina prva gonitev je šla mimo v 14 dnevih, brez večjih pretresov, po ta drugi (tudi 14 dnevni) je bila malo "matasta" nekaj časa zaradi hormončkov in se je crtala iz dneva v dan - pol ji je pa kr naenkrat prekloplo in je bilo spet po starem.

TOBI, kakšne načrte pa imaš s tamalo? Upam, da se bomo kje srečali s puncami  ;)



TOBI

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 0
Odgovori #362 : 23 December 2008, 10:40:29
Hej, Canis!
Ja, enkrat sem prebrala, da je Saia 58, no verjetno si se res zatipkala, pa nič hudega! Ja, men so tudi take lahke punce ful všeč-po navadi so fejst energične in okretne, pa polne idej, kaj bi se dalo vse ušpičit in naštimat :o :o
Pred par leti sem se navduševala nad hrti (ravno zato, ker so tak šlank), potem sem malo preštudirala karakter in sem si premislila  :P :P :P in si zaželela nekoliko bolj vodljivega in manj lovskega psa (živim na kmetiji in imamo veliko gozdov okoli...), potem pa sem videla eno groenendaelko v živo in sem vedela, da bo to TO! :D Letos, ko sem se zatrdno odločila, da si izpolnim željo, pa sem se odločila za tervisko, mi je nekoliko bolj prirasla k srcu rjavo črna kombinacija, čeprav ::)... no, tudi mene mika, da bi se morda čez kako leto ali dve osrečila še z eno tako belgijsko punco in razmišljam, da bo to črna varianta ;D ;D ;D. No, bomo videli, vzrediteljica me je opozorila, da imajo belgijci radi svojega človeka samo zase in da so radi sami (mislim pri gospodarju), pa veliko sem tudi prebrala, da imeti 2 psa ni vedno najboljša ideja... Ampak vidim, da se pri tebi to SUPEEER obnese! Imamo sicer že sedaj 2 psa-Lučko in malega nemškega špica Tobija, ki pa je že star (13) in je precej neopazen, tako umirjen...pravi naš srček :-*. V bistvu smo vedno imeli 2 psa (malamuta in špica), ampak to ni bila ne vem kako eksplozivna kombinacija. Lučka pa je že sedaj pravi torpedo ;D ;D ;D.

Načrti z Lučko: sem mislila, da bi jo pripeljala na razstavo v LJ (januarja), ampak trenutno je še precej nezaupljiva (čeprav je že dooosti boljše, odkar jo imam), no, največji problem pa je, da zelo slabo prenaša vožnjo (je nemirna, skače, cvili, bruha, kaka, lula...) :-\ :(... Tako, da je nočem mučiti (iz Lenarta do LJ ni tako blizu), raje trenirava vožnjo na krajše razdalje in prvi uspehi so na srečo že tu! :D, Ali si imela tudi ti kakšne probleme navadit svoje punce na vožnjo?
Hodiva pa v KD Maribor (zaenkrat sva še v vrtcu :) ) in spomladi planirava malo šolo, potem pa me mika agility in pa RO, ampak, ker sem totalni začetnik, moram najprej sprobat zadeve in se bova potem bolj "specializirali". Res bi bilo lepo, če bi se kaj videli  :o-veš kaj, ko boš šla na kako tekmo z Saio (agility)-mi napiši, pa se bom jaz tja pripeljala z mojo deklico, da bova navijali  8) 8) 8)-verjetno bo to šele spomladi? ko bova midve že natrenirali tudi kako daljšo vožnjo z avtomobilom!

Trenutno me muči, ali jo naj dam sterilizirat ali ne. (ne še zdaj, se razume... ;)), zato sem te spraševala o ženskih zadevah... Sem si prebrala pluse in minuse (ne)sterilizacije, vzrejat skoraj 100% ne mislim, razstave me mikajo bolj tak, tak (sicer so mi zelo všeč, ampak mislim, da se bom raje usmerila v kake bolj športne vode), pa problem je, ker živim na vasi, kjer ljudje bolj slabo pazijo na svoje kužke... Verjetno bom počakala, da se bo prvič gonila, pa bom videla, kako bo šlo skoz. Ne želim, da se preveč umiri po sterilizaciji, ker mi je všeč taka živahna, kot je. A ima kdo oz. Canis a ti poznaš koga, ki ima sterilizirano belgijko? A se značajsko fejst spremenijo?

LP!




Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #364 : 23 December 2008, 13:54:44
TOBI, Lučka je zelo luštna punca  :o  :-*, mi je žal, da vas ne bo v Ljubljano - mi bomo tam, kr en kos familije.

Tudi mene vedno mika še bolj črna varianta, ampak moja prva želja 7 let nazaj je bil Tervueren, ki pa se ga pri nas ni dalo dobit - moji starši pa niso bili pripravljeni se odpeljati tudi čez bližnjo mejo ne za psa, tako so/smo dočakali leglo le nekaj km stran od Kopra.

Ko sem jaz s psom, ki je od mojih staršev in si orala ledino v agility in poslušnost ter razstave, sem zeeelooo kmalu ugotovila, da imet psa samo za vikend je absolutno premalo. Po 4 letih iskanja in izobraževanja sva se s fantom odpravila krepko čez slovensko mejo - kar na Nizozemsko in tam izbrala največjo divjakinjo v leglu - Saio.

Že prej sva sicer načrtovala, da bi počakala na Savannah, vendar so se zadeve nekoliko zapletle, midva pa nisva hotela več čakati. Dve leti kasneje pa sva dočakala kombinacijo s Savannah in Crash-em (oba psa sva že prej spoznala v živo, Savannah itak, ker smo prijatelji s Sandro - vzrediteljico, Crash-a pa prej na specialki v Nemčiji nato pa zelo podrobno, ko smo bili vsi pri Sandri in je spal na najini postelji skupaj s Saio 8)) - mogoče je bilo prezgodaj, mogoče bi morala počakati...pa nisva...in nama ni žal niti en trenutek.

Emily in Saia se super razumeta. Midva sva načtrno delala tako, da se ne bi Saia navezala samo na enega oz. samo enega upoštevala...mogoče je Saia malo bolj navezana name, Emily pa je zato našla svojega človeka v Urošu. To nikakor ne pomeni, da upoštevata vsaka svojega - v praksi izgleda tako, da Saia ne gre v drugo smer, če jaz ne grem. Emily pa pretirano tuli in kruli samo, ko pride do Uroša (za druge zavija v mejah normale). Pa zjutraj se cartata vsaka na svoji strani postelje.

Z avtom nimamo težav, Saia samo čaka, da se kam gre, Emily je mogoče prve dva dneva malo jokala, če se je peljala sama, s Saio nikoli. Zdaj pa obe večino časa v avtu prespita.

Glede sterilizacije...te razumem, verjamem, da si se pozanimala, pa tudi veš, da priporočajo strilizacijo pred prvo gonitvijo...zaradi morebitnih zapletov glede tumorjev na seskih itd...
Poznam sterilizirano psico Jody (babica od Emily), ki po sterilizaciji ni prav nič bolj umirjena, spremeni se sama struktura dlake in metabolizem, ki pa ni problem, če je pes/psica aktivna.



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #365 : 01 Januar 2009, 13:59:54
No, da nas prva letos potegnem iz naftalina... Sambo je prejšnji teden zaključil z obsevanjem, imel je še zadnje tri runde. Stanje se je malo spremenilo, pa saj je bilo prelepo, da bi trajalo; v ponedeljek je prvič pokazal znake utrujenosti, razlika ni bila toliko v količini počivanja (tudi več) kot v tem, da je bil malo poklapan, kar se ga je držalo tudi naslednje dni. V torek smo prvič opazali poškodbe sluznice, s katerimi so nam grozili... Na vrhu gobca, kjer sem najbolj pričakovala, ni nobenih sprememb, se mu je pa vnela sluznica na notranji strani usten in se mu tudi začela dol luščiti oz svaljkati, saj ni bila suha, pač pa vlažna, 'smrkljasta'. Stranski učinek, na katerega me ni nihče opozoril in ga tudi nisem sama pričakovala, je, da je bogi Sambek ves teden smrdel po razpadajočem truplu  :-\ - no, saj če pomislimo, da ima vso nosno votlino nekrotično, to ni tako nenavadno, vseeno pa me je presenetilo. No, to se je medtem že izboljšalo in tudi vonj je dosti manj izrazit.

Poleg tega je imel precej zamašen nos - levo nosnico striktno z zelenkastim kvazignojem, desno striktno s krvavim smrkljem, sem mu spirala z žajbljevim čajem, tako kot gobec, zdaj gobec tudi še s propolisom... V glavnem, se trudimo, stanje pa je tudi boljše, najbrž malo s časom, malo pa z našim trudom. Ustna votlina je že bolje, so pa zdaj postale bolj očitne spremembe na zunanjem delu - rob ustnic od spodnjega roba smrčka skoraj do kotička ustnic se mu je razbarval in oluščil, tako da mu tudi to mažem, da mu skušam nekako čimbolj pomagati - sicer je v vsem tem času samo dvakrat pokazal, da ga kaj boli (enkrat medtem, ko je jedel, enkrat sem mu pa tace frotirala po sprehodu in je glavo obrnil, pa sva trčila ravno v žnabelj...), ampak sem prepričana, da skorjaste oz zdaj že oluščene ustnice niso najbolj prijeten občutek...

Sicer pa apetit ima (na 70%, torej toliko kot normalno), na sprehodih je približno na 90% - precej živahen, razigran, tepe prijatelja Klarka in hoče lovit krtince ali kepe, edino doma je bolj umirjen kot sicer. Čez vikend smo bili v Bovcu, šli na lep izlet in se dosti sprehajali, žnablje se počasi celijo, tako da verjamem, da gre na bolje in bo kmalu ok. Aja, še en nepričakovan in zelo presenetljiv stranski učinek - za en teden je onemel  ??? :-X :( . Ves prejšnji teden ni dal enega glasu od sebe, oglasil se je le enkrat, ko sva se odpravljala na sprehod in so slučajno bili poleg Saia, Emy in njuna dvonožna spremljevalca, je spustil en dokaj nežen Aowwroouu, zalajal pa ni že več kot en teden... Včeraj se je po sprehodu sušil zunaj nekaj minut in je kukal skozi okno in malo zajokal-zacvilil, smo mu kar začeli ploskati, revežu najbrž tudi ni bilo jasno, zakaj vriskamo in se deremo Priden kuža! ko cvili pred oknom.  ::)

V glavnem, se držimo, malo prihaja za nami, a se ne damo  8). Danes po sprehodu sem mu obrisala tačke, da ga spustim not in pri tretji nogi načeloma že sega za cunjico, da jo prime v gobec, jo divje strese, ji zlomi vrat in ubije. Danes je sicer mirno počakal do četrte noge, potem pa previdno, ever so gently prijel cunjo in jo prav previdno stresel... Bolezen in rane gor ali dol, kar se mora, mora se, pa čeprav ji je danes najbrž le malo naštelal vretenca...  :P

Lep pozdrav vsem od naju in naj bo 2009 čimbolj pasje in čimbolj zdravo.

Lanski prijatelj se naju je še spomnil  ;D










Teski

  • *
    • Prispevkov: 206
    • Točke: 1
Odgovori #366 : 01 Januar 2009, 14:24:44
Koliko seans vaju še čaka?

Srečno in seveda zdravo 2009!!!



Bambi, potem se vidimo aprila na prvi RO tekmi?

 ;)



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #367 : 01 Januar 2009, 16:12:25
Seans konec!

Imel je 12 obsevanj, če sem si prav zapomnila je njegova doza bila 3 gy, če ti to kaj pove (a sem zadela enoto  :-[ :D ).

Tri tedne smo se vozili v Postojno, prvi teden 4x, drugi 5x in zadnji 3x, zdaj okrevamo, naslednji teden pa pokličem in se zmenim za kontrolni CT. Potem pa vidimo, kako naprej - ali bi bila potrebna še operacija ali ne (seveda v upanju na še kako konstruktivno drugo mnenje...).

Seveda se aprila vidimo  ;D 8) , prej pa greva potrenirat še v Zagreb, ko bodo marca imeli klubsko razstavo, ob kateri načrtujejo še predstavitev različic med delom, tako da bomo pokazali malo agija, RO, klasike...

Novo leto, nove zmage!!!  8)

Vse lepo želim tudi vama, naj bo 09 naklonjeno našim geriatričnim bojevnikom!



Teski

  • *
    • Prispevkov: 206
    • Točke: 1
Odgovori #368 : 01 Januar 2009, 18:57:51
Si zadela enoto - gy je Gray.

Upam, da bo CT dal čim bolj optimistične rezultate.

A morda veš, če imajo Hrvati kaj v načrtu tudi kakšne RO tekme?

Sem že poskušala najti RO tekme v Italiji pa brez uspeha.

Ja, geriatriki "rule"!

Lepo se rihtajta!

T



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #369 : 03 Januar 2009, 13:57:03
Če koga zanima, takole so videti poškodbe sluznice po obsevanju.





Mislim, da kar se je imelo za olupit in odluščit, se je že, tako da upam, da se bo zdaj samo še celilo in zaraslo.

Ko me vidi, da se bližam z brizgo ali papirnato brisačko, se mi hoče umaknit, ampak potem nekako potrpi. Glede na to, da ima zdaj vse 'živo', ga najbrž tudi kaj boli, a kot rečeno tega nikoli ne pokaže - poleg tega si težko predstavljam, da bi ga res hudo bolelo, glede na to, da se s surlo gre ružit po zaledenelem hrapavem snegu; no ja, pri njemu je vse mogoče...

Sicer pa se mu dobra volja vrača, včeraj je ponovno spregovoril  :o :D, tako da je danes na RO treningu že veselo vufal, totemiziral in preganjal sošolce in sošolke  :).

Aaaauuuuuuwwrooooouuuuuuuu!!!  8)


ps: Teski, Hrvati RO tekem gotovo še ne bodo imeli, ker imajo še manj tekmovalcev kot mi, kolikor vem RO tudi še ni priznan pri njih, kot je pri nas, tako da bo potrebno še malo počakati... Glede na njihovo odprtost in splošno kinološko navdušenje pa bi z malo vzpodbude gotovo radi priredili kako 'for fun' prijateljsko tekmo.



simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #370 : 03 Januar 2009, 14:13:11
Držta se in čim prej tole spravita v res. Propolis pri tem res pomaga. Bajka je imela v mnogo manjši obliki vnetje sluznice pri Erlihiji.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #371 : 06 Januar 2009, 00:43:29
Sambo, drž se! Urša, ko smo že ravno pri propolisu se je pri ljudeh kot podporna terapija zelo dobro obnesel matični mleček v overdozah.


oddorrinky

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #372 : 12 Januar 2009, 10:29:06
puppies malinois!  ;D

Gucci von den Lausbuben - IPO 3, 2rd Berger belge championship Slovenia 2008
CH.Arka Ostrý Lagar - IPO 1, VPG 1, ZM, ZOP, ZPU 1, CAC, CACIB, BOB

www.oddorrinky.estranky.cz

australian cattle dog Jessi, Bubba and Australia


MajaO

  • *
    • Prispevkov: 231
    • Točke: 1
wow zanimivo...gucci je definitivno najlepši malinois med delovnimi psmi. druga?e vidim, da je to razstavno leglo....samo kot zanimivost ;)




kalis

  • *
    • Prispevkov: 72
    • Točke: 0
Odgovori #375 : 24 Januar 2009, 09:51:15
love story ;D :)

ful dobr, kot da mačka nebi bila mačka ali pes nebi bil pes :o (sm zakompliciral :P).....


lp

Pes drugih ne presoja po barvi, veroizpovedi ali družbenem statusu, ampak po tem, kakšni ljudje so. Psu je vseeno, ali si bogat ali reven, izobražen ali nepismen, pameten ali neumen........DAJ MU SVOJE SRCE IN DAL TI BO SVOJEGA........


Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #376 : 26 Januar 2009, 19:37:33
Lušten par  :).

Da se na hitro javim, pri nas gre očitno končno le na bolje. Konec tedna je bil Sambo sicer spet malo manj živahen, a nič hujšega. Še dobro, da imam zdaj med vikendi RO tečaj, vsaj tam se razživi skoraj do normale, ko uživa pri demonstracijah vaj in se čudi, kako dobi klik in priboljšek za en 'beden' obrat ali kaj podobno banalnega  ;)  :D.

Surla je že zelo ok, ustnice so že skoraj popolnoma črne in čisto zaceljene, samo v kotičku ima še kanec roza, prehod iz ustnic v smrček pa je spredaj tudi še skoraj popolnoma pigmentiran, le na spodnjem robu je še malo roza in tam tudi edini še nezaceljen, 'živ' del, ki ga mažem z aloa vero in zeliščnim mazilom Zeep.

Včeraj in danes pa počasi prihajajo na plan prvi znaki stare forme - Sambo je končno začel spet lupčke talat, vedno več laja in vedno manj uboga, presrečna sem  :D ;). Danes je sploh super volje, veselo vufa, se prihaja čohat, skače v rit in če se mu zdi, da bo akcija, se začne prav samboidno dreti  >:D 8). Tako da smo izkoristili prvo sonce po dolgem času, prvič v življenju sprobali suhi šampon potem pa šli na travnik se malo požogat in pofotkat. V četrtek dopoldne pa gremo na CT in upamo na vzpodbudne novice, držite pesti...

Lep pozdrav vsem od danes prav super razpoloženega Sambota in posledično super razpoložene mene  ;D








simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #377 : 26 Januar 2009, 19:41:33
Vesla sem za vaju, res!

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #378 : 26 Januar 2009, 20:45:47
Go Sambo! 8)

battito animale


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #379 : 26 Januar 2009, 21:46:45
SUPEEER!!!  :o
Samo tako naprej!  :D

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #380 : 27 Januar 2009, 19:24:28
Hvala za pesti  :).

Danes se je tole noro delovno obdobje zame končno končalo in malo lažje diham, tako da smo dan izkoristili za crkljanje...



... lenarjenje...  ::)



(ja, Sambek ima doma štumfke s fuzbalerskim medotom, don't ask  :-X  :D )

in kepanje   :o ;D .



(bodite veseli, da tale fotka nima zvoka  :D ;D )

Še vedno je super volje, razigran, laja, skače, zahteva akcijo, v glavnem, upam na najboljše...



kala,runo,bella

  • *
    • Prispevkov: 5.522
    • Točke: 1
Odgovori #381 : 27 Januar 2009, 20:15:04
Smo veseli za vaju tudi pri nas in še naprej držimo pesti za lepotca Sambota  :-*


Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #382 : 01 Februar 2009, 19:31:23
Saj vem, da me imate poln kufer, pa kaj  :P.

V četrtek smo šli na CT, šlo je precej dobro - tumor se je zelo zmanjšal  :) (ob zadnjem slikanju je bil že razširjen tudi na levo stran nosne votline in na desni proti očem, zdaj je tu vse čisto), torej je obsevanje pomagalo, verjetno ga bomo dali čez 2-3 tedne operirat, da odstranijo še preostanek tumorja. Ker gre za sarkom in ne za karcinom, je bilo za pričakovat, da tumor ne bo popolnoma izginil, ampak se je dobro skrčil, tako da smo veseli. :) O operaciji bomo še malo potuhtali, načeloma pa je tako - traja cca eno uro, pričakujejo kake krvavitve (tega smo že vajeni, žal), ne potrebuje nobene posebne postoperativne nege, načeloma naj bi po dveh, treh dneh bil normalen. Naredili bi mu rez od stopa do smrčka, torej po nosnem grebenu, mu odstranili vrh kosti, spraskali ven, kar je ostalo od frdamanega bastarda, potem pa prišili kožo nazaj čez. Za razliko od našega eksotičnega tumorja (ne pozna nobenega primera v Evropi s takim tumorjem oz da bi ga zdravili) so pa tovrstno operacijo večkrat izvajali in ni bilo posebnih težav. Zdaj torej čakamo na potrditev tistega USA strokovnjaka, ki je kdaj že imel kak tak primer, premislimo in se odločimo ali ne, vmes pa spet napademo še z alternativo - ponovno greva k bioenergetiku, mogoče še k enemu drugemu alternativcu. V glavnem, se držimo, Sambek je pridno narenčal vetko, ki mu je dala kanilo  >:D , po CTju in RTG (pljuča ok, metastaz ni videti) se je hitro prebudil in je bil nekaj ur kasneje že normalen, našpičen, je vufal in skakal v rit  >:D  ::) pa zobade delil  ;D .

Dobro novico smo včeraj proslavili s prijetnim RO treningom in super izletom v družbi trikolorjev  ;) , tukaj za pokušino, več fotk bo pa na blogu, ko bo.

Lp vsem in hvala za pesti in šape, upam, da jih bomo v najslabšem primeru samo še enkrat rabili.





Od leve proti desni - Leia, Klark, Sambek, Binca




zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #383 : 01 Februar 2009, 19:34:58
Bravo Sambo, drži se! :-*

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


ginka

  • *
    • Prispevkov: 1.074
    • Točke: 0
  • Bonie Lou
Odgovori #384 : 01 Februar 2009, 19:49:14
Sambo, tudi z Bonie drživa pesti zate! :-*

Look at me and I will smile,
kiss me and I will fly,
turn away and I will cry,
say goodbay and I will die.

Boniena spletna stran


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #385 : 02 Februar 2009, 10:58:56
Bambi tudi mi mislimo na vas in drzimo pesti...  :-*

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #386 : 07 Februar 2009, 18:35:42
Urša, tudi mi2 stiskamo pesti in tačke, da bo s Sambotom vse ok :-*

...sledi svojim sanjam


MajaO

  • *
    • Prispevkov: 231
    • Točke: 1
Odgovori #387 : 08 Februar 2009, 10:30:37
Bambi me veseli, da se stvari izboljšujejo. Sicer se pa oba zelo dobro držita, glede na fotke :) Mojemu Riku se vedno bolj pozna, da ni več med rosno mladimi.



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #388 : 16 Februar 2009, 16:52:02
Hvala vsem za pesti. Maja, res se super držimo, generalno gledano pa Sambotu priznam le za odtenek manjšo prožnost in hitrost, še vedno pa kvalificira kot SuperDog  8) ;). V tem sva si kar podobna - kar ne zmore telo, se naredi s samo psiho  :P.

Mi smo izkoristili precej lep teden, prejšnji teden smo se potepali po Krimu, kjer sem videla toliko živalskih sledi kot še v življenju ne  :o , včeraj pa smo spoznali bližnji kucelj - Sv. Ahac  :). V sredo nas čaka operacija, tako da še to damo skozi, potem pa imamo mir, vsaj do 27. leta menda (ne mojega, jasno, ampak njegovega  ;) ).

Krimsko kukanje  ;D



Poceni delovna sila (2 tedna nazaj)  >:D



Čukast pogled



Poziranje na Sv. Ahacu




Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #389 : 16 Februar 2009, 17:14:02
Bambi, super, da vama gre glede na situacijo tako dobro :)

...sem prečekirala spletno stran - super je :) najprej sem hotela samo pogledat, ampak te kar potegne in potem enostavno moraš prebrat od začetka do konca  :D

...sledi svojim sanjam