Jaz sem tudi že nekaj časa v kupovanju boksa in moram reči, da ni tako enostavno, kot sprva zgleda. Če hočeš avto uporabljati tako kot se zagre, moraš dat boks v prtljažnik. V focusa, ki ima za svoj razred kar ok prtljažnik, enega boksa v velikosti 100 ne spraviš. Sploh je "praktično", ker imajo vsi razen atlas car, torej tisti z IATA certifikatom, vrata na strani in so primerni kvečjem za v en kombi. Sedaj smo našo ene parkrat vozili v tem neumnem boksu (z iato) in je pridobila prav fajn strah pred avtom/boksom, tako da se mi vedno zasmili, ko jo moram loviti po dvorišču in spravljati v tisto škatlo.
V praksi pa vrata na krajši strani boksa pomenijo, da boš moral psa vedno dati prvo v kletko in nato vse skupaj v prtljažnik. Vso srečo s hrbtenico in prsti, ki si jih drgneš ob robove notranjosti avtomobila. Potem smo probali sedeže podreti in ugotovili, da dno ni ravno, tako da se pes veselo nalima na vrata od kletke.
V glavnem, za večjega psa si lahko kupiš samo večjega karavana, kamor lahko kletko normalno postaviš + v tem primeru je dno 100% ravno in še zadnje sedeže imaš na razpolago.
V glavnem, dobro da se nisem spravila v nakup te kante. Mogoče kvečjemu pride kakšen atlas car 100, ampak bo treba itak prej tistega karavana nabavit.