Kateeq pošteno povedano. Seveda se od odličnjakov pričakuje več, to pa le zato, ker učitelji vidijo potencial in te želijo pripraviti, da se še bolj potrudiš, sploh v osnovni šoli, da te nekako pripravijo da srednjo, ki je težja in zahteva veliko več truda. Tudi jaz sem bila celo OŠ odličnjakinja, tista taprava s samimi petkami, pa sem bila vedno vprašana najtežje snovi, če sem pa kdaj doma pozabila zvezek z domačo nalogo, pa sploh ni bilo panike, sem lahko jutri prinesla, so mi verjeli. In to je bil pač privilegij.
TYASHY če je v navodilu pisalo izrazi mnenje avtorja, potem nisi imela prav. Če je v navodilu pisalo izrazi svoje mnenje, potem ti predlagam, da pošlješ v šolo mamo, da se malce pogovori z učiteljico in ravnateljem. Tvoje mnenje, je tvoje mnenje, to kar si ti misliš o prebranem. Osebno mnenje učenca se lahko ocenjuje le pravopisno in zgradbeno, koliko si se potrudila, da bi prebrano razumela, da bi mnenje obrazložila, torej zakaj ja in zakaj ne. Vsebine, torej če si se ti odločila za ja, učiteljičino mnenje pa je ne, se ne ocenjuje. Tvoje MNENJE o neki zadevi je tvoja stvar.
Smrček vedno se razred deli na več skupin. Mi niti v OŠ niti v SŠ nekih "kokošk", ki bi se oblačile v rozo, imele nalakirane frizure in nohte, pentljo v laseh, kaj jaz vem, bile "presrane" nismo imeli. Bilo pa je vedno več skupin deklet in fantov. Fantje so eni pač oboževali avtomobile, zbirali sličice, drugi bili resni športniki, tretji bili bilj s "hribov", so imeli zelo radi naravo, jim ni bilo mar kako so oblečeni, samo da se dobro počutji. Učitelji se niso kaj preveč obremenjevali z izgledi fantov. Nihče niti ni izstopal. Medtem ko punce lahko v šoli zelo izstopajo. Meni osebno je bila bedarija v šolo(SŠ) priti v petah, če sem vedela, da me čaka milijn stopnic...V petah pač greš, ko nisi v šoli.Tiste talentke, ki so bile toliko pogumne so bile seveda deležne posmeha s strani dijakov in učiteljev