Zakaj le pa potrebuje povsod nagobčnik?

Ali ga ima zato, ker bi bilo dobro, da bi tako bilo po zakonu?
Zakaj pa nebi izbirali manjše zlo?
Moja mora tudi delat in dela vedno, ko jaz to hočem, tudi če se ji ne da. In če je ne, je ne prvič in zadnjič. Tudi če bi rada tekla za psom in se igrala, je navadno en klic dovolj, da pride k meni.
Če zarenči na psa, ki ji ni simpatičen je enkrat ne in utihne, in gre mirno mimo, kot da ni bilo nič. To je bilo kakih trikrat.
Zakaj bi otroku nekaj vsilu, če mu lahko normalno poveš in razložiš, da čeprav ni najbolj prijetno, bo pač treba?
Ponavljam, moja je v 5-ih minutah prostovolno dala gobec v nagobčnik in ga tam pustila! Ni ga niti poskusla dol dat. Pa sigurno tudi ona ni ravo uživala in bi raje glodala kost.
Koliko časa si pa ti potreboval, da se ti je pes sprijaznil z nagobčnikom?
Pa brez laži, ker vem kako je s tem.
Prvi pes mojih staršev tudi nikamor ni šel brez nagobčnika in nanj so ga navadili tako, da so mu avtomatično pripeli na gobec in čau. Zraven neki težili z ne, pusti, fuj in tekali gor pa dol z njim kot eni norci.
Zakaj nebi izbrali manjše zlo, če imamo alternativo?
Btw, moj pes bo prav tako moral delat z nagobčnikom in bo to delal z veseljem! Ne pa sprijaznjen z vsodo. Ker mojemu psu je delo v veselje, če vam je to logično ali ne.
Jaz tudi hodim v službo zato ker me veseli, poleg tega da itak moram, če hočem preživet...
Zakaj bi moralo biti vse vsiljeno? Predstavljeno na negativen način?
Ko pa ponavadi na lep način dosežemo več in hitreje, z bolj zanesljivimi rezultati?
Pes, ki si je na izpitu snel nagobčnik je bil pa navajen na tak način, kot ga opisuješ ti, samo ne dovolj dolgo časa.
O klierju in njegovi funkciji pa očitno pojma nimaš in ga nikoli nisi prakticiral. Kliker uporabljat tudi ni tako lahko in ogromno ljudi, ga uporablja narobe, tako, da ni za posploševat.
Pojdi na obisk k strokovnjaku, da si boš lahko pravilno predstavljal.