Staffordshire Bull Terrier

sharona · 291105

saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #450 : 25 Februar 2009, 11:40:42
Najprej LP. vsem !! mnenje o psarni FRANSIMO of BOHEMIA ; Res je da ima psarna veliko psic tudi zame preveč legel ampak lahko lepo sledite zgodovini vsakega psa imajo urejene rodovnike, mladiči so cepljeni vet. pregledani , prav tako imajo psi krvne preizskave kjer izločajo nevarnost(epilepsije in agresije)!
...
Še nekaj vem da lastnica psarne lepo skrbi za krvno linijo in uvozi tudi kakšnega psa iz VB tako da se kri plemeniti !!

Pozdravljen Maser  ;D

V vsem citiranem se strinjam s tabo. In če kupec išče psa z namenom razstavljanja, vzreje ali pa če ni prav posebno zahteven, zgoraj navedena psarna ni slaba izbira.
Svoje mnenje sem podala s stališča kupca, ki kupuje psa za družbo, šport, skratka ga ima namen aktivno vključit v svoje življenje in v neko urbano sredino. Tukaj se pa ne strinjam v celoti s teboj. Že res, da psica prvi mesec večinoma sama poskrbi za mladiče, toda v drugem mesecu, ko se mladički začnejo zavedati tudi okolice, je vloga vzreditelja in čas, ki ga nameni mladičkom še kako pomemben. Socializacija se začne že v leglu in traja vse do štirinajstega, tudi do šestnajstega tedna. Vrhunec doseže med šestim in osmim tednom, po tem pa začne počasi usihati. Izkušnje, ki jih mladiči pridobijo v časovno natančno določenih in omejenih obdobjih svojega življenja, zapustijo trajne posledice v njihovem umskem in socialnem razvoju in tako kasneje pomembno vplivajo na njihovo osebnost ter na odnos do vsega, kar jih obdaja. Še posebej pomembne so socialne vezi. Prijetni in neprijetni vtisi iz zgodnjega »otroštva«, zgodnje izkušnje s svetom, stvari, ki se jih v tem času nauči, so trajni in jih ohrani vse življenje. Dobro socializacija jim daje prednost pred tistimi, ki so živeli v nestimulativnem, enoličnem okolju in so ob novih dražljajih veliko manj samozavestni, nezaupljivi, prestrašeni ali napadalni ter pogosto zelo odvisni od svojega skrbnika.
Skratka, mladiči, če se vzreditelj z njimi (in z vsakim posebej) ne ukvarja, se ob koncu drugega meseca le še intenzivno rangirajo med seboj (pretepajo, grizejo, podrejajo). Če pa so za povrh v stiku še z drugimi odraslimi nevzgojenimi in nervoznimi psi, se bodo od njih najprej naučili vsega najslabšega. 
In takem primeru je dominanten mladič, še najmanjši problem. Ob stabilnem in doslednem lastniku mu bo hitro jasno, kdo je šef in kakšno je primerno obnašanje ;) Več težav je z mladičem, ki je bil v leglu na repu lestvice, saj mu strahu in občutka ogroženosti zlepa ne boš izbrisal iz glave in se bo pomanjkanje samozavesti in zaupanja kazalo v vsaki novi ali stresni situaciji.

Seveda mora novopečeni lastnik z vzgojo in socializacijo nadaljevat in to takoj, ko pripelje mladička domov. Igralne urice, stiki z drugimi mladički in dober inštruktor, ki zna s psi in lastniki (Hvala Simi, če bereš tole ;) ) so ključni in zlata vredni.

Malo sem zašla… Torej, ker vem koliko časa mi vzame ukvarjanje samo z enim psom, sklepam, da se nekdo, ki ima doma dvajset psov in dve ali več legel istočasno, s temi mladički težko sploh lahko kaj ukvarja, kaj šele da bi jih primerno socializiral.

Upam, da sem svoje mnenje s tem utemeljila  :P Nikomur ne želim nič slabega, vsak se pač odloča sam zase, glede na prioritete, ki jih postavi.

Abby je vprašala za mnenje in moje je pač tako!  ::)




tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #451 : 25 Februar 2009, 11:48:26
Tjaš ni panike ni se treba opravičevat saj si dobro povedal ! Res je da ni samo psica odgovorna v prvih dveh mesecih za socializacijo , več je stika in dobrih izkušenj psička z človekom toliko bolje, le da sem jaz mislil na socializacijo in odnose med samimi mladiči in njihovimi pasjimi sorodniki !! V enih prejšnjih pisanjih sem itak napisal da se pač pri vzrediteljih na konec koncev gre za biznis neglede na to, da imajo izgovore kot so; popularizacije pasme , samo eno leglo bomo imeli na leto itd. . . še bi lahko našteval ! Vemo pa da če nebi imeli v glavi zaslužek bi po enem ali nobenem leglu dali psice sterilizirat samce pa kastrirat ampak to ne gre ! Jaz vidim rešitev v zakonu ki bi pogojeval šolanje vseh psov ( tečaj osnovne poslušnosti oz. začetni tečaj v pasji šoli ) če tega nebi lastnik upošteval cc. 5000 eu kazni ali pa toliko ur družbeno koristnega dela in še zmeraj v pasjo šolo !! S tem bi veliko katerega potencialnega kupca odvrnili od nakupa psička za darilo in za statusni simbol . . .posledično bi bilo tudi majn legel (saj vemo da povpraševanje narekuje tudi ponudbo) !! Omenil bom populacijo PITT-BUL in variacije na to pasmo vse nekako križano da več ne veš kaj je kaj .Tukaj je resen problem in nisem še zasledil da bi ti lastniki sploh razmišljali o šolanju (seveda so izjeme, ki so redke) s tem imamo potem lastniki Stafijev problem oz. brezvezne komentarje ljudi, ki pasme niti ne poznajo niti se ne spoznajo na kinologijo !! Zato še enkrat bodimo lastniki Stafijev bolj odgovorni od ostalih in tudi za vzgled in gremo vsi v šolo z našimi ljubljenci !!   LP. Maser

Se strinjam z večino napisanim.
Samo veš kje je problem? Ta da tukaj na forumu in imajhen odstotek ostalih lastnikov staffijev, hodimo v šolo (jih šolamo), jih socializiramo, se družimo na sprehodih in delamo s psi. Ampak pri masivnem številu mladičev, psov neke pasme, pa se pojavi problem, manj primernih kupcev in pa seveda narobe razmišljanje. V smislu jaz imam staffija te itak niso agresivni, tako kot amstaffi ali pit bulli. In tukaj je glavni problem?! Zavedati se moramo, da imamo psa, ki lahko naredi ogromno škodo če je nepravilno socializiran oz. šolan, ali pa iz nerodovniške vzreje, neprimerne paritvene kombinacije,.... skratka še pa još bi lahka naštevala.
Tako kot je že Saba omenila v nekem postu, vsi ki vas zanima pasma SBT, ste vabljeni na srečanja da udarimo kakšno debata in si izmenjamo mnenja, znanja,....mi se dobivamo ravno zaradi tega in pa kar je še bolj važno to da treniramo poslušnost, osnovne vaje,..... ;) :)
Na forumu se ponavadi, vsaj na SLO prebere vse kar je napisano, kot nekakšen napad na neko osebo ali kakor koli že. Na žalost ne znamo komunicirati, tako da bi si svetovali, kritike pozitivno sprejeli in začeli delati v korist naših psov in posledično pasme,... :)




maser

  • *
    • Prispevkov: 38
    • Točke: 0
Odgovori #452 : 25 Februar 2009, 23:13:36
SABA SE STRINJAM V CELOTI AMPAK MADONA TOLE FILOZOFIRANJE MI GRE ŽE NA ŽIVCE SAJ GOVORIMO NA KONEC KONCEV VSI ISTO !!!!
          LP.MASER



tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #453 : 26 Februar 2009, 07:11:03
SABA SE STRINJAM V CELOTI AMPAK MADONA TOLE FILOZOFIRANJE MI GRE ŽE NA ŽIVCE SAJ GOVORIMO NA KONEC KONCEV VSI ISTO !!!!
          LP.MASER

Hahahah sej to je namen foruma, da si izmenjamo svoja mnenja!  ::) :P ;)



saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #454 : 26 Februar 2009, 07:55:39
SABA SE STRINJAM V CELOTI AMPAK MADONA TOLE FILOZOFIRANJE MI GRE ŽE NA ŽIVCE SAJ GOVORIMO NA KONEC KONCEV VSI ISTO !!!!
          LP.MASER

Ni problema - lahko sem tudi tiho  ;)



tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #455 : 26 Februar 2009, 08:37:02
Ni problema - lahko sem tudi tiho  ;)

Ne to pa ne.  ;) Sej zato imamo forum, da lahko komentiramo in si izmenjamo mnenja tako pozitivna kot negativa.  ::)



saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #456 : 26 Februar 2009, 09:43:37
Ne to pa ne.  ;) Sej zato imamo forum, da lahko komentiramo in si izmenjamo mnenja tako pozitivna kot negativa.  ::)

Jok, samo še v živo!  :P V virtualnem svetu ljudje postanejo preveč občutljivi in se ob še tako dobronamernem mnenju počutijo ogrožene  :(

Črnuškistaffisprehod rulz!  :D

Maser, VABLJEN SI! ;D



maser

  • *
    • Prispevkov: 38
    • Točke: 0
Odgovori #457 : 26 Februar 2009, 13:01:20
Da sem vabljen to ITAK vem ! Z veseljem če bo le mogoče !!



ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #458 : 26 Februar 2009, 21:36:57
No, ker so me staffy-ji čisto prevzeli bi prosila za kakšen naslov vzrediteljev-spletne strani...Lahko tudi tujina...

sem iskala po netu sicer mi res, da najde veliko psarn ampak mi ne odpre vseh strani...



maser

  • *
    • Prispevkov: 38
    • Točke: 0
Odgovori #459 : 27 Februar 2009, 08:21:50
EVO NEKAJ STRANI ZA SBT-je !! Upam da najdeš kaj zanimivega !! LP Maser

Our friends from Fransimo Bohemia "family" :-)
Wizard Bull - Kennel CZ - CH.Amannt,Great One F.B
http://www.magicblack.cz - Dream Tymy a Pearl Magic
www.nijada.cz - Noire Magic,Queen, Imp F.B
Crazy Magic - kennel SK - CH.Master,CH.Keri a Zola F.B
www.staffbotts.com - kennel SK - CH.Happy Smile a Ocean Fay,Tony F.B.
Garlin - kennel CZ - CH.Navron Miss ,Mystic F.B
Feithful staff - kennel SK - Viable Dona,Yeger, Irony, Megpie F.B
Harrystaff Kennel - Sweden - Angelee, Last Moonshine, Last Red Warior
LONGHILL kennel - ICH.Don Gio a CH.Alonghill F.B.
http://www.lovelydog.estranky.cz - home of Bucci a Tereza
www.otakon.cz
_____________________________ _____________________________ _____________
Vernisage Mari
Nice And Spicy Fransimo Bohemia
Impossant Bohemia - Kennel SBT (CZ)
Jayo Staff
http://ultime.passion.free.fr/
www.darkluna.sk
Yuvo - Hercýnia - Kennel SBT (CZ)
Obi - Wan Kenobi
Tornado Queen Fransimo Bohemia
www.jekkupatterin.net
www.herencias.fi
http://www.staffik.pl/ - kennel Z Bullerbyn - PL
www.bismas.se - BISMAS Kennel
www.adriatik.webz.cz. - syn Don Gia Happy Duet
www.staffbull.sk - domov ZZ-Top F.B.
www.gomezz.estranky.sk - Gomezz Fransimo Bohemia
www.begy.estranky.cz
www.bordpol.com - Cheschire Fransimo Bohemia
http://bluedogcity.chiens-de-france.com/ - Chichi Girl F.B.
www.gaiastb.webgarden.cz - Chance of Price Fransimo Bohemia
www.chester-sway.estranky.cz.  - Herold F.B.
www.medersgolddog.com - Up White Choco F.B.Sweden___________________ _____________________________ _____________________________ _____________________________ _____
Other Links
Slovenský klub chovatelóv teriérov a foxterierov
ÖSBC - Austria SBT Club
SBTCC - SBT Czech Club
Of Canterbury
Macy Gray
Staffgold 
Staff - Ka - Kennel SBT (PL)
Port Erin - Kennel SBT (PL)
Pastaff Legion - SBT (CZ)
Carbonarastaff
Berserker - Kennel SBT (PL)
Human Dogs - Kennel SBT (PL)
Eilatan - SBT (CZ)
Slade Czech
 



NeSh

  • *
    • Prispevkov: 22
    • Točke: 0
Odgovori #460 : 27 Februar 2009, 09:11:05

a mogoče kdo od vas gleda dog whisper na discovery wild?! poglejte si kdaj to oddajo, boste vidl da se da narest nemogoče sam če znaš..hihihi  :P
iz takih oddaj bi se velik ljudi loh kej naučil, če bi se hotl seveda...  ;)



ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #461 : 28 Februar 2009, 10:39:55
maser hvala.
mi lahko kdo svetuje za kakšno dobro psarno... kjer vzrejajo: sivo-bele(modro-bele), črno-bele ali belo-rjave mladičke...(njihova spletna str...)
"po možnosti" naj bo kje v evropi



Bully

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #462 : 28 Februar 2009, 18:59:07
sivo beli ali nasploh sivi (modri) so zelo redki...tudi meni so zelo všeč sploh če je modra v kombinaciji z belo...v psarni fransimo bohemia imajo mislim da 3 pri katerih prevladuje modra...eden je že odrasel, dva pa sta mladiča. ;Dodrasel samec je meni osebno zelo všeč, imajo ga tudi na glavni strani, kjer potem ustopiš v njihovo internetno stran.Drugače me pa zanima če se tudi vam lastnikom staffijev dogaja sledeče: nekaj dni nazaj greva z Bully po mestu.Ne samo, da vsi starši svoje otroke vlečejo 3 metre stran od mene in Bully,  >:(nekdo me je celo uprašal, ali je pasma v sloveniji prepovedana in, kako imamo lahko tako nevarnega psa...mislm da te kar prime da bi mu kaj povedal...in ko smo bili poleti na morju...pridemo na plažo in se ustalimo zraven nekega gospoda.Gospod ustane in se najprej razburi zakaj psa jemljemo na plažo.mi mu povemo, da je to plaža na katero lahko hodijo psi, potem pa se loti še pasme, kok je "opasna" itd...ko je videl, da se ne damo in, da ne bomo odšli je sam pobral stvari in se premaknil nekaj metrov...zelo me jezi, da ljudje nočejo pravilno spoznati te pasme in da vedno trijo svoje, ker so to od nekoga slišali... >:(treba jih bo malo podučiti ane? :-\ ??? :P



Chiba

  • *
    • Prispevkov: 854
    • Točke: 0
Odgovori #463 : 01 Marec 2009, 00:58:02
Bully, tako pač je če imaš psa pasme bull. Poučevanje ne pomaga veliko. Sploh če je nekdo prepričan v svoj prav.  Trda koža pride z leti in se ne oziraš na take opazke. Sploh pa ljudje niti ne vedo kako kakšna pasma izgleda. Prejšnji teden je mene en zelo entuziastičen Pirančan poučeval, da je moja psica mešanka med ASTjem, ker to se vidi, ker ima predolg gobec ampak predvsem pa je mešanka z ASTjem, ker je črna in ima belo liso na prsih, ker taki so lahko samo ASTji, APBTji pa so lahko rjavi in tigrasti in drugih barv, samo črni z belo liso ne. V dveh minutah še nisem slišala toliko bedarij kot prejšnjo soboto. :D Sem mu rekla naj si malo standarde prebere, ko je nehal bluzit. Bil je ves pameten, ker so imeli eno nerodovniško leglo ASTjev in on se očitno spozna na te stvari.  :P

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/


Bully

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #464 : 01 Marec 2009, 11:58:42
Ja...taki pač so nekateri...maš pa tudi take ki so čist navdušeni nad pasmo sam žal jih je manj kot takih, ki jo kritizirajo.Saj nekako se navajamo samo, kadar gremo med ljudi, v mesto ali kamor koli slišimo opazke... >:( ko se z bully včeraj sprehajali zagledava znance, ustavimo se in malo govorimo nakar se še ena mlada družina ustavi, saj so se poznali, malo govorimo, nato pa tip pogleda bully in reče: a obstaja še kakšna grša pasma na svetu... >:( ... groza...česa podobnega pa še res nisem slišala. A mamo res tako grde pse al kaj?  :D No, pa tudi neka mamica je rekla svoji punčki, ki je hotela pobžati bully, da naj gre raje stran, ker ji ta pes lahko odgrizne rokico  :-X začela sem se smejati, gospa pa me je pogledala resno, češ kaj se smejim, kot da to ni res  :D nam se to res neprestano dogaja... :-\ Sej je prav zanimivo take poslušat  ;D  >:D



Altka

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 0
Odgovori #465 : 01 Marec 2009, 22:56:31
Nekaj strani nazaj sem že objavila, da imamo mi mladičke in se je potem vsul plaz nekih pripomb, večinoma slabo argumentiranih, nekakšen napad brez smisla. Seveda, smo potem vse razčistili, vsak je povedal svoje mnenje in ugotovitev je bila, da so psi bolj pametni od večine ljudi. Nekaj uporabnikov foruma je sicer tudi prišlo k nam na obisk in so se zaljubili v naše malčke, ker drugače enostavno ne gre! :) Skratka, to pojasnjujem zato, da ne bi tokrat spet prišlo do česa podobnega, ker ponovno objavljam, da prodamo staffordshirska bull terrierja, temnejših barvnih kombinacij, odličnih razstavno uspešnih staršev.

Mati je Altha Longhill, iz kombinacije CH.Dark Star in CH.Spellbound Ebony Witch, oče pa plemenjak Grand.CH, Inter.CH.Multi CH.Don Gio Happy Duet.

Samička Gea in samček Griff sta že veterinarsko pregledana, razglistena, cepljena in tetovirana ter pripravljena za odhod v nov domek.

Informacije na mail: [email protected] in telefonski številki: 031 - 370 - 400 in 031 - 508 - 465.

Mogoče bo pa vendarle kdo pokukal sem gor in ga bomo lahko osrečili, saj se najbrž vsi strinjamo, da enkrat lastnik staffordshirskega bull terrierja, vedno lastnik! Tega pa bržkone ni treba posebej pojasnjevati!



tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #466 : 02 Marec 2009, 08:00:45
Kakšne fotke vaših dveh lepotcev?  ::) ;) :)

In se popolnoma strinjam z izjavo enkrat lastnik staffija, vedno lastnik!  8) ;)



tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #467 : 02 Marec 2009, 08:19:27
Nekaj fotk od minulega vikenda.  :)
Na obisku smo imeli bratranca Jamsija.  :D ;)

Moj smejko  8)


dva smejkota na kupu  8)


......


tudi pea se je naučila, da je demoliranje palic zakon





NeSh

  • *
    • Prispevkov: 22
    • Točke: 0
Odgovori #468 : 03 Marec 2009, 14:56:19
hahahaha nam se pa ne dogaja tolkrat da bi se nas bal očitno moja Nesh zgleda zlo carti k večina ljudi jo takoj hoče pobožat in tut še nisem srečala staršev ki bi svoje otroke stran vlekl, tko da...... je blo več takih k se ustavjoo in sparšujejo kaj je za en kuža in kako je prijazna in carti kar je res!  :P ;D
enkrat staffy u hiši in nemorš da nebi meu šeenga tko da jaz mam zdej dva satffyja in tamau je prava faca Nesh pa k ena mama hahahaha me prou nasmejita s svojimi forami  :D
puste ljudi k nimajo pojma pa se majo za pametne če se najde kak pacjent mu rečm naj drži roke stran čene mu jo bo otrgala, kaj se češ pregovarjat s takimi k že tko misljo da jih bo Nesh pojedla, men je vseen kaj si misljo drugi, jz sm nadpovprečno zadovolna s svojim kužkom in ga mam najraj tko da........ pičim zdej hitr domou pogledat kaj delata moji raketki
vi pa uživite  ;)



Jamsi

  • *
    • Prispevkov: 497
    • Točke: 0
Odgovori #469 : 03 Marec 2009, 15:32:15
Nesh, kakšne fotke od Taia, pliiiz, da si ga nagledamo, kakšen velik cukrček je   :-*  :-*



tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #470 : 09 Marec 2009, 09:05:27
No takole vikend je za nami.  :'( Ampak mi smo ga maksimalno izkoristili.  8) :)
Ker nihče ne objavi nobenih fotk, jih bom pa jaz.  ;) 8) :P

v soboto smo se dobili v Škofji Loki, pri Andreji in Jamsiju. Sprva smo bili zmenjeni v manjšem številu, vendar smo na sprehodu srečali še nekaj psov.  :)















































Hvala vsem za prečudovit preživeli dan!  :) :-*



Altka

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 0
Odgovori #471 : 22 Marec 2009, 13:50:53
Glede na to, da sem tudi tukaj objavila, da imamo malčke, naše ''G-jčke'', moram zdaj zapisati, da so vsi že odšli v nove domove, po mojem osebnem mnenju, k zelo dobrim lastnikom! Upam, da jih srečate kdaj na sprehodih. Gamma, Goja, Gea in pa Grom Guru (po novem Shark), Gallus in Griff so namreč pravi lepotci in, seveda, izvrstni predstavniki pasme.



saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #472 : 22 Marec 2009, 16:30:55
Lepo  :)

Držimo pesti za dobre lastnike in za srečanje na sprehodih  :o

Lp, S



Gea

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #473 : 22 Marec 2009, 19:49:51
Najprej prisrčen pozdrav Altki in vsem lastnikom staffijev.
Za nami je prvi teden uživanja z novim družinskim članom. Gea se je dobro privadila na nov dom, je zelo pridna in seveda kot vsak mladiček navihana da je kaj.
Moram napisat, da je Gea od res odličnih in skrbnih vzrediteljev, zato še enkrat zahvala Tjaši in Katji.




Gea

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #474 : 22 Marec 2009, 20:28:27
Da vidim, če mi bo uspelo še slikco prilepit.




saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #475 : 22 Marec 2009, 21:23:02
Luštna pupa  :)

Zdaj pa čimprej v malo šolo in v družbo vzgojenih psov po dozo socializacije, da bo še ena lepo vzgojena "meščanka" več.  ;)



tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #476 : 23 Marec 2009, 07:28:39
Čestitke  :o
Ima pa Gea isti pogled kot moja Tarika.  ;) :)



Jamsi

  • *
    • Prispevkov: 497
    • Točke: 0
Odgovori #477 : 24 Marec 2009, 14:00:08
Čestitke  :D




tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #479 : 06 April 2009, 09:38:50
Ker se noben nič ne pohvali, ne objavi novih fotk,... :( bom pa jaz  :) ;)
Ta vikend se nam je spet na polno dogajalo  :o 8)
V soboto smo šli iz Črnuč na Rašico (do najvišje točke)  ;) ;D. Uživali smo sto na uro, bodo več povedale fotke  ::) ;)


Bobby


Bobby & Tara


 ::)


Best, Atos, Lola in Bobby


Lola  :-*


osvojena Rašica  :)


nekateri so se prišvercali" na Rašico  :P :D

Akcija  :o












Vodni psi  :)








na koncu pa seveda še poziranje  ;D


Best, Bobby, Lola


skupinska  ;)


Best, Bobby, Lola, Pea in Atos


 :-* :-*


Trije mušketirji  8) :-* :-*