Seminar za sodniške pripravnike in sodnike

rapgirl · 8866

rapgirl

  • *
    • Prispevkov: 2.898
    • Točke: 9
: 25 Februar 2009, 15:23:07
Potem bom kar tukaj napisala, da ne bom vsakemu posebaj zs pošiljala.

Seminar za sodniške pripravnike

bo predvidoma v drugi polovici marca 2009, izobraževanje bo trajalo en dan. Po opravljenem  seminarju bodo lahko izpit za sodniškega pripravnika opravljali kandidati, ki izpoljnjujejo splošne pogoje:
- vsaj petletno aktivno delo v kinološki organizaciji,
- priporočilo matične organizacije,
- najmanj srednješolska izobrazba.

poleg splošnih pogojev mora kandidat za sodniškega pripravnika v svoji vlogi vložiti še:
- pisno priporočilo matične kinološke organizacije in mnenje o delu kandidata in njegovem zanimanju za kinologijo,
- dokazilo o srednješolski izobrazbi,
- dokazila o izpolnjevanju posebih pogoje, ki jih mora izpolnjevati kandidat za ocenjevanje dela športnih psov, za ocenjevanje dela reševalnih psov, za ocenjevanje dela lovskih psov in za ocenjevanje dela psov v agilityju.

Poleg osnovnih pogojev mora kandidat za ocenjevanje zunanjosti k prijavi za opravljanje izpita za sodniškega pripravnika priložiti potrdilo, da je bil vsaj že petkrat vodja kroga ali zapisnikar na državni ali mednarodni razstavi. Vsak kandidat za ocenjevanje zunanjosti se lahko prijavi za ocenjevanje največ treh pasem v isti pasemski skupini.

Vse kandidate, ki izpolnjujejo pogoje za sodniškega pripravnika in želijo to tudi postati prosimo, da se prijavijo do 28. februarja 2009.

Vir: Kinolog

**************************************************************************************************************************************************

Razpis izpitnih rokov za kinološke sodnike

Razpisujemo izpite za:
- kandidate, ki bodo izpit opravljali prvič, se pravi, za eno, oz. tri pasme ali za ocenjevanje ene vrste dela psov in
- za kandidate, ki so že kinološki sodniki  in želijo opravljati izpit za ocenjevanje zunanjosti psov vse pasemske skupine, za dopolnitev pasemske skupine in ocenjevanje ene vrste dela.
Pisni izpiti za kandidate, ki bodo izpit opravljali prvič, bodo v prvi polovici maja, zagovor pisnega izpita in strokovni del izpita pa v drugi polovici maja 2009.

Izpiti za kinološke sodnike, ki želijo opravljati izpit za ocenjevanje vse pasemske skupine in za ocenjevanje dela bodo v drugi polovici maja 2009.

Vsi kandidati morajo prijave za izpite poslati do 15. aprila 2009.

Vir: Kinolog

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."