Ostale živali > Konji

nakup konja

(1/8) > >>

*čivava_girl*:
živjo,
zanima me o nakupu konja, ker mi je oči rekel da mi mogoče kupi konja :o ko naredim izpit jahač 2(jahača 1 sem že naredila),sem seveda šla takoj raziskovat na tem forumu nisem zasledila te teme ,zato sem se odločila da jo kar sama ustvarim. konja bi imela za terensko jahanje, ne previsokega ,kastrata ali kobilo,dobro ujahanega in za začetnike se pravi ne temperamenten da se ga da kontrolirati. najljubši so mi haflingerji,a ne vem če je pravi? prosila bi za dodatne informacije o nakupu ,kaj je treba paziti ,o prehrani in opremi novega konja? upam da si boste lahko vzeli par minut in mi odgovorili na moja vprašanja že vnaprej se zahvaljujem.

Scarlett:
Jaz ti najprej priporočam, da si prebereš malo TOLE stran/forum, prepričana sem, da boš našla odgovore na vsa vprašanja in še več ;)  Škoda tule pisat stvari, ki so napisane že 100x ;)

*čivava_girl*:
sej sem že vpisana in prebrala sem večino tem o nakupu ion še te teme so razmetane po vsem forumu

Blue_Star:
Živjo!
haflingerja NE priporočam ker znajo biti zelo temperamentni. vsekakor moraš konja (ko ga želiš kupiti) preizkusiti v terenu in maneži. ob nakupu preveri, če ima dovolj trde tetive, previri poškodbe kože, oči, nosa in poglej njegove zobe. s sabo lahko pokličeš tudi strokovnjaka ali pa kar veterinarja. priporočam da si ogledaš stran Društvo za pomoč konjem in tam najdeš Konji, ki čakajo na posvojitev. ti konji so bili zlorabljeni oz. bi bili že v "salamah". konje oddajajo s posebno pogodbo in z nižjo ceno  kot bi stali sicer. konji niso dobro ujahani (ali sploh niso) ampak s posvojitvijo lahko rešiš življenje.
sporoči mi če si pogledala.
aja in Walter (haflinger) je tudi v tem društvu, čaka na posvojitelja. je 5 let star kastrat in je dobro ujahan.

kitekat:
Živjo,

a bi mi kdo vedel povedat, od kakšne telesne višine ( in teže) dalje bi bila kobilica zmožna nositi 160cm/60kg punco, če se za kobilo to še ne ve (npr kupiš mlado, neujahano)? Ponavadi se jahači oziroma novopečeni lastniki omejujejo z max višino, v bistvu bi se tudi jaz, ampak sem trenutno omejena z dimenzijami hleva (površina), potem bo pa prostor tudi za večjega, ali več konjev. Z islandci sem seznanjena, nizkimi hladnokrvnimi pasmami tudi, večja pasma ponija bi tudi obveljala, ampak resnici na ljubo to ne pomaga veliko, če si ogleduješ križance, s katerimi ni čisto nič narobe =)

hvala in LP
Katja 

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo