Jaz ji zdaj dajem NatureDiet ribo, nekaj časa je bila pa izključno na kuhani hrani, ja (lahko se vsakič skuha za nekaj dni vnaprej in se zamrzne). Imam namen probat tudi Renske. Brikete bi pa sprva dajala izključno namočene, v želodcu se zelo napihnejo, pa še suhi so težje prebavljivi. Če jih psička v redu prebavlja, potem načeloma ni problema - moja pa je imela z briketi kar težave, zato smo šli na to dieto z počasnim vključevanjem novih stvari v prehrano, da bi ugotovili, od česa je prišlo do težav. Vsekakor pa je boljše izbirat kakšne lahko prebavljive formule (riba, piščanec ...).
Tudi če je psička majhna in ne poje veliko, je bolje, da ji hrano razdelite čez cel dan. Majhen pes ima pač tudi manjši želodec, ne
Hrana ublaži želodčno kislino, zato je "bolnikom" po jedi bolje (manj boli). Velik obrok pa je itak prevelika obremenitev za prebavni trakt, zato se temu raje izogibat.
Zakaj je do tega prišlo ne vemo. Razlogov je lahko več. Moje osebno mnenje je (pa tudi veterinarju se je zdelo najbolj verjetno), da so suhi briketi za njo premočna hrana in da se ji je zato stopnjevalo - torej da ima prirojeno občutljivo prebavo. Žal ni pokazala nobenih simptomov prej, ampak je začela direktno bruhat kri (pes, ki ima zelo visok bolečinski prag in ne jambra dokler ni RES nujno).