Hmmm, spremembe v obnašanju...
V mraku laja kar tako, pa ni nikogar ali ničesar sumljivega.Ko se med hojo po stopnišču ugasne luč, obstane in čaka, tudi hoje dol ne mara, gor ni problema.
Od vedno je bila čisto nora na vse ljudi, težave sem imela, ker bi šla k vsakemu.V zadnjem letu pa se mi je enih trikrat, mogoče štirikrat zgodilo, da je šavsnila proti
človeku.Vedno je bilo, ko jo je kdo hotel nepričakovano pobožat, medtem ko je ležala pod mizo v kafiču.Če je zunaj, ni težav, takrat nas ponavadi itak prej ogovorijo.
Nasplošno je začela bolj čuvat in se na veliko oglašat zunaj, doma zalaja ravno enkrat na mesec, pa smo v bloku.Sem mislila, da je z leti postala bolj zaščitniška.
Bilo mi je pa čudno, da je začela te spremembe kazati šele po petem letu in nič prej.
Na sprehodih se pa tudi ne oddaljuje od mene, vedno hodi zelo blizu mene, razen po travniku se malo podi.Včasih se tudi kam zaleti, sploh če delava poleg mimo kakih ovir.Sem mislila, da je tako v delo zatopljena.Drugače se ne zaletava nikamor.
Zanimivo pa je, da palice lepo lovi, če jih mečem od spredaj, če zamahnem izza glave, ne lovi.
Saj ne vem, če je vso obnašanje posledica tega, ampak možno je, da je postala bolj oprezna zato.
Bi moral mogoče še kdo povedati o svojih izkušnjah.
Me je pa veterinarka opozorila, naj pazim, če bi jo kdo brez opozorila želel pobožati, da zna čavsnit, ker ne vidi.
thoranita, mislim pa, da itak vem katera si, si iz našega KD, če se ne motim...
Te bom za rokav pocukala, da mi kaj več poveš.