Maruša ni point v tem koliko se pes giblje, vsaj moje mnenje je takšno. Marshall je mišice ki jih trenutno ima in jih poskušamo vzdrževati pridobival s težavnostnimi stopnjami. Itak jih je nekaj pridobil z divjanjem po travnikih, moraš pa računati da to ni bilo dovolj. Naprimer prsni koš je razvijal predvsem s tem, da sem ga dala na oprsnico ( takrat sva imela hurttino T oprsnico, ki je lepo objela prsni koš in je bila teža enakomerno razporejena) in nato sem mu dovolila da je vlekel v hrib, pozimi naprimer smo ga vpregli v sanke, na sanke položili tanajmlajšega nečaka in ga je lepo vlekel, med tem ko je tako razvijal prsni koš so delale tudi mišice na nogah. Mišice na nogah je pridobival tudi s tem da sva skupaj hodila tečt, spet različne stopnje( po ravnem, v hrib, hitrost teka,... ). Sedaj za jačanje hrbtne mišice izvajava nekajkrat dnevno prosi ( tako da sedi in ima obe tački v luftu), stojo na zadnjih tacah, nekaj se trudiva tudi s počepi,... ja je full smešn za videt, ampak je vedno boljši

sicer še vedno kdaj zatraumira, ampak če mi dnevno naredi vsaj nekaj teh vaj, sem jaz čist zadovoljna.
Je pa tudi tako, da jaz Marshalla pri divjanju na ravnih površinah travnika tudi v mladičkasti dobi nisem nazaj držala, je imel prepoved divjanja po hribu, po ravnini nikoli, seveda to ne pomeni da je lahko divjal eno uro, par minut pa sem mu vedno pustila. Tako da je on svoje telo bildal v bistvu že od malega. Mogoče bo pa pri 3 letih kar OK za videt

Mogoče ima Marshall pred Starom to prednost, da je on dejansko tolk hiperaktiven, da si sam določa težavnostne stopnje, njemu ni bil nikoli problem preskočiti z mesta 1,5m visokih vrat, sicer pa saj vidiš na fotkah, da on ni lih običajna doga