Za pesjanarje > Vzreja

Nov zakon glede prijave psa iz tujine v naš veterinarski register

(1/29) > >>

Felina:
Ker se trenutno ubadam z uvozom mladiča iz tujine, sem se srečala z novim zakonom okoli uvoza psa iz tujine in njegovo prijavo v slovenski veterinarski register, ki velja od marca letos in se mi zdi smiselno, da objavim na forumu za vse tiste,ki bodo to še počeli in še tega ne vedo, ker brez teh podatkov se lahko zgodi, da psa enostavno ne bo  mogoče prijaviti v Sloveniji in lahko rata cela komplikacija okoli tega (in se komplikacije tudi že dogajajo, zato me je moja veterinarka opozorila na ta nov člen).

Vzreditelj mladiča more poskrbeti, da ima pes evropski potni list, kjer ste vi navedeni kot lasnik (ker drugače se to smatra kot komercialni premik in veljajo  drugi zakoni), noter zapisana vsa opravljena ceplenja, mora biti mikročipiran in na predzadnji strani potrdilo veterinarja, da je kuža zdrav in sposoben za daljši prevoz. Psa, ki ga uvozite, je potrebno prijaviti pri naših veterinarjih najkasneje v 7 dneh.

Meni se zdi to kar prav, da se je malo poostril nadzor nad uvozom psov in da se bo vse skupaj premaknilo v pozitivno smer.

Lp,
Tina

Pinky:
Kaj pa če ga uvoziš iz države kjer ne dobi Evropski potni list?

Felina:
Glede držav izven evropske unije pa je tako, da more bit pes star več kot 12 tednov za uvoz, cepljen proti steklini in imeti izpolnjen obrazec iz strani njihove veterinarske inšpekcije. Moja veterinarka ni vedela natančno kako to izgleda, ker še ni imela takšnega primera v tem kratkem času, zato mi je svetovala, da se pokliče na VURS glede takšnih primerov in sem spada tudi Hrvaška  :-X . To pa je že bolj zabaven del, morem rečt.  :-X

Pinky:
Smo se pred kratkim z nečim podobnim srečali in je slovenski carinik hotel psa zadržati. Veterinarka pa je rekla da ni imel nobene pravice, ker so bile vse dokumentacije. Potni list, cepljenje, čipiranje, titri, rodovnik, potrdilo... Si je sam neke zakone izmišljeval, da se naj gre najprej v SLo po potni list in nazaj po psa. ::)

GoldenGirl:
Jaz sem uvozila že 5 psov in nikoli nisem imela nobenega problema! GG

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo