KAJ NAREDITI KO VETERINAR NE ŽELI POMAGATI?!?

bor9 · 18877

Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #30 : 30 Oktober 2010, 19:32:09
Jaz sem sicer samo enkrat klicala v Žalec, pa jih takrat sploh na telefon nisem dobila. Sem pa bila dvakrat pri njih na pregledu, pa je bilo ta drugič tudi zadnjič. Tudi cepit ne grem več tja  >:(

K Matkotu tudi ne grem, ne zaradi moje izkušnje ampak zaradi prijateljicine. En teden po tistem, ko je njeno psico operiral so se pojavili zapleti, psica skoraj ni več dihala on ji je pa rekel, naj pride zjutraj. No thanks!

So se pa v mojem primeru izkazali v Šentjurju, takojšnja reakcija in korekten odnos  :-*. Samo malo daleč so in če je primer resnično nujen so lahko hitro predaleč.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #31 : 30 Oktober 2010, 19:55:12
Žalec se je sicer v zadnjih letih močno popravil in bi si že tud sama upala peljat psa tja, itak pa Matkota po 20 letih super izkušenj ne zamenjam za noben denar.



ljubiteljzivali

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #32 : 17 November 2011, 19:04:17
Lepo pozdravljeni!

Naj vam še jaz povem svojo izkušnjo z Zalsko veterinarsko postajo. Pred pribižno 10. leti je oče peljal tja dobro leto starega nemškega ovčarja, ker mu je v bližini prnega koša zrasla nekakšna bula v velikosti oreha. Študirani veterinarjii strokovno ugotovijo, da mu ni pomoči in da ga bodo kar na licu mesta uspavali.... Ves prestrašen oče zagrabi psa in dobesedno zbeži domov. Jokali smo cel dan.... in potem pride na obisk teta in reče, da preden peljemo psa uspavati, naj poskusimo še pri Matkotu (takrat je delal še v Celju). Zanimivo,... po nekaj preiskavah, konjski dozi antibiotikov in vitaminov je pes "čudežno" ozdravel in kasneje dočakal starost 14 let.

Kar se tiče dežurnega veterinarja v Žalcu. Ne kličite te številke, kajti oglasil se vam bo ne samo aroganten, pač pa tudi totalno nabasan model.

Druga stvar, če že morate nujno v Žalec k veterinarju, vas ne bodo sprejeli, če se ne boste prej naročili, POZOR tudi če gre za nujem primer. Sem imel nujen primer in sem moral v Celje, ker mi v Žalcu niso hoteli pomagati, ker NISEM BIL NAROČEN!!!!!!! Idioti!!!!!

Še eno opozorilo, če kljub vsemu napisanemu res ne bo šlo brez Žalca, potem vsaj zahtevajte veterinarko Sašo Hrušovar Podpečan je edina s katero imam tam resnično pozitivne izkušnje (odnos, strokovnost, vse tako kot mora bit). Ostali dve veterinarki pa sta glede na moje izkušnje z njima hm hm hm bolj za en K.....!

Lep pozdrav,

Miha



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #33 : 17 November 2011, 21:17:18
Pred desetimi leti sem imela z njimi podobne negativne izkušnje, niso mi recimo hoteli sterilizirat psice, ampak za zdaj pa moram rečt da so se popravili in znajo te klasične stvari čist uredu porihtati. Sama sicer hodim tja le izjemoma, kolegica pa vse zrihta čeprav se ponavadi ne naroči.

Za dežurnega veterinarja pa ne vem o kom govoriš, v žalski ambulanti imajo namreč mlad kolektiv, kjer edini moški niti slučajno ni aroganten.

Drgač pa ja, Matko rulz;)



ljubiteljzivali

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #34 : 21 November 2011, 09:58:20
Ja, glede Žalca... mogoče so se res popravili, saj je sedaj čisto drug kolektiv za male živali. Tole glede naročanja in odnosa pa ne velja za čisto vse veterinarje/ke tam. Tudi glede naročanja ne težijo vsi, ampak poimensko res ne bom izpostavljal tistih, ki se mi zdijo mal mim. Edina h kateri bi peljal mojega psa je Saša H. Podpečan. Res ima občutek za živali in tudi za njihove skrbnike :) (ker včasih mogoče nekateri res mal kompliciramo, ker hočemo res najboljše za svojo žival.... - vsaj jaz  >:D). Moram pa povedati, da imam izkušnje z vsem tremi veterinarkami, ki delajo na tem področju.

Kar se tiče pa dežurne številke v Žalcu, ... na ta telefon se oglašajo veterinarji za velike živali, vendar sem to ugotovil šele takrat ko sem poklical. Mogoče je res, da delam krivico in si telefon imenjujejo, vendar imel sem to srečo, da se je oglasil veterinar (starejši), ki je bil zelo aroganten in še marsikaj zraven. Vem pa kdo je bil, ker ga tudi osebno poznam, vendar ga ne bom imenoval, saj o njem ni za povedat nič dobrega.

Drugače pa imajo za male živali dežurnega veterinarja v Celju (Trnovlje). Koliko pa so dobri še pa ne vem.

LP, Miha



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 10 Februar 2012, 21:16:20
Midva sva imela podobno izkušnjo. Najina Živa je zvečer začela bruhat, dobila močno drisko. Ob 2h zjutraj sva klicala dežurnega - takrat veterinarsko postajo Trstenjak. Je rekel,da ni nič hudega, da naj počakam, niso pomagale ne prošnje, ne nič, nakar je rekel, kar lepo počakajte do jutra, od tega pes ne bo umrl. Sva klicala v Mursko Soboto k Nabergojevim,kamor sva jo vozila na terapije za nekaj popolnoma drugega (kar v Ljubljani sploh niso znali diagnoze postavit), so rekli kar pridite, in ob 5h zjutraj sva bila tam. Zelo so se zavzeli, vendar je vseeno popoldne najina punčka za posledicami bebezioze umrla. Zelo me je zmotil odnos Veterine Trstenjak - jih ne krivim za njeno smrt,ker dvomim,da bi ji lahko pomagali, mi pa še zdaj odzvanja veterinarjev zaspan glas (kljub dežurstvu) z nesramnim odgovorom: "Saj ne bo umrla".

Tako da, moj odgovor na vprašanje, kaj narediti, ko se veterinar ne zavzame, je samo : pojdi drugam, in se ne vračaj-je še dovolj drugih veterinarjev, ki so s srcem pri stvari.

Once you go boxer, you never go back :)


mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #36 : 10 Februar 2012, 23:08:54
Mene pa se ni zavrnil. Bila sem pa 2x ponoci. Oboje je bilo krivo pik. Tamalega je sred noci zunaj picila osa v gobcek, pa sem samo poklicala, povedala, in mi je rekel, da bo cez 15min tam. In res je bil, se on je nas cakal. In pa lani, je tavecjo cebela piknila v jezik. Ko sem poklicala, povedala, da gre za cebelji pik, nisem rabla niti omenit, kje, je ze rekel, naj kar pridemo. :) Edino s tem nisem zadovoljna ; Tamalemu je tedi dal le injekcijo, da je sla oteklina dol, tavecjo je pa pumpal z vsemi moznimi injekcijami - od protibolecinskih, do nekih, ki daje energijo (no, ta me je najbolj zmotila, ker ponoci res ne rabi toliko energije) ....
Drugace pa s tem res nimamo tezav. Veterinarji so blizu in pridejo. :) Hvala bogu. Sem pa tudi ze enkrat poklicala, ko je tamali celo noc bruhal, in mi je samo napotke dal, kako naj ravnam. Pa je tudi bilo vredu potem.

Mimi*


tadika

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
  • Iška
Odgovori #37 : 06 November 2012, 15:48:04
Doma smo imeli že dvakrat probleme z mački, prvič pred približno dvema letoma, potrebovali smo nujno veterinarsko pomoč, ker se je mucku v oko zapičila precej dolga ozka paličica in bi lahko oslepel in ker smo iz okolice žalca smo naprej poklicali tja, starejši moški me je nahrulil (jaz pa njega nazaj)... in smo klicali naprej v celje... oglasil se je gospod, ki ima drugače čez živino... prijazen, brez problemov smo rešili zadevo in muc še danes vidi na obe očesi  :) drugič smo letos imeli z mačjo mamco težave pa smo spet poklicali v žalec, se je javil zopet en gospod, ampak smo vse uredili, čeprav ni bil vešč dela z mačkami (se je vidlo... nas je prosil za pomoč pri jemanju krvi itd.) je pa zato poklical sodelavko, da se je vse prepričal če je vse prav storil in mucka je bila čez dva dni že izven nevarnosti... kar se pa veterine v celju tiče (ne zvitorepke)... bog ne daj peljati psa nekemu mladeniču ker se jih boji, naši je dal nagobčnik pa bi ji moral ravno gobček pregledat, smo imeli ravno to smolo da je bil on dežuren, smo pa bili vedno zadovoljni z ga. Kočevar, čeprav še nismo bili na njenem dežurstvu...

Vglavnem če vam ne želijo živalce pregledati, kličite/pojdite drugam, veterinarjev je povsod dovolj!