kliker

ninci · 291268

n+n

  • *
    • Prispevkov: 662
    • Točke: 0
Odgovori #420 : 27 Januar 2009, 21:12:48
Super mail :) (sem se najbolj nasmejala stavku "1. Learn Norwegian in a hurry and buy this book") itak so pa vsi njegovi maili polni zanimivih informacij.
Za knjigo pa... glede na prejšnjo - Clickertraining, 4 secrets of becoming a supertrainer, in po vsem prebranem, mislim, da bo več kot super in bo sigurno tudi na moji knjižni polici :)

imam pa jaz še en link, kjer se lahko prijavite na 7-dnevni brezplačni kliker tečaj - deluje na principu mailov, kjer je v vsakem posebej opisana in razložena določena tema + vaje (oziroma domača naloga) - luštna stvar :)


mia+zar

  • *
    • Prispevkov: 213
    • Točke: 7
Odgovori #421 : 28 Januar 2009, 16:37:52
imam pa jaz še en link, kjer se lahko prijavite na 7-dnevni brezplačni kliker tečaj - deluje na principu mailov, kjer je v vsakem posebej opisana in razložena določena tema + vaje (oziroma domača naloga) - luštna stvar :)
Jaz pa ne dobim tega potrditvenega maila... Vi ste ga dobili takoj ali šele čez nekaj časa (minut, ur, ne dni)?


Zlati Morten je po ClickerExpo v Austinu že razposlal mailinge  :o. Če kdo ni dobil, ga kopiram semle. Pliz, pliz, dajte kliknite na povezavo do basic skills. Za vse lenobe, ki se vam ne da delati lastnih tabelc, je res luštkan pripomoček  :-*. Knjigo pa itak komaj čakamo, jaz sem se sicer matrala z norveščino, a le toliko, da sem na polno napalila ;). Morten pravi - happy clicking  ;).

A te maile o novicah dobivaš vsak mesec (si se kam prijavila?) ali si dopisuješ z Mortenom?
(Norveško knjigo si kupila?  :o)

Nad njegovo knjigo Clickertraining:The 4 Secrets of Becoming a Supertrainer sem totalno navdušena (M., 100x hvala  :-*), tabelce so tudi 1A (super da so poskrbeli tudi za take a la jaz - brez časa za take stvari ), Zar pa je nad novimi stvarmi tako zelo navdušen, da komaj verjamem svojim očem.
Kliker trening je res super stvar  ;D.

Lep pozdrav, Živa

P.S.: Maja si dobila moj mail ali spet ne?  ??? Jaz in maili... ::)

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)


n+n

  • *
    • Prispevkov: 662
    • Točke: 0
Odgovori #422 : 28 Januar 2009, 16:43:22
Jaz mislim, da sem 1. lekcijo dobila naslednji dan, ko sem se prijavila - ne me pa držati za jezik, ker nisem čisto sigurna kdaj sem se prijavila :)

Če te pa močno firbec matra mi pa posreduj mail na ZS in ti posredujem vse lekcije ;)



mia+zar

  • *
    • Prispevkov: 213
    • Točke: 7
Odgovori #423 : 28 Januar 2009, 19:49:27
No, DOBILA SEM !!!!! :o
Pravzaprav je mail prispel 20 minut po oddaji prijave,vendar sem jaz odšla z Zarom ven zato sem ga videla šele zdaj. Zaenkrat bom temeljito premislila o prvi nalogi... Madoniš sem hepi  :D!

@n+n: hvala, vendar ni treba. Zdaj ko mail deluje in se mi je odprl nov vpogled v šolanje s klikerjem bom sledila Mortenovim navodilom in delala po vrsti. Če me seveda ne bo premagal firbec :)...

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)


maja72

  • Gost
Odgovori #424 : 29 Januar 2009, 09:02:05
@mia+zar: Jaz sem se prijavila na ta tečaj in od takrat dobivam vsa obvestila. Sva si pa z Mortenom tudi dopisovala, ko sem pripravljala članek o njem ter razmišljala o tem, da bi se letos udeležila kakega njegovega workshopa. Meni je on res top of the top inštruktor; četudi njegovi psi niso svetovni prvaki, jaz uspeha ne merim s tem, namreč z medaljami, ampak s tem, da ima predavanja čisto po vsem svetu in ga celo Karen Pryor ceni kot enega najboljših klikerašev. Zame se uspeh in kvaliteta res ne merita z medaljami ... Podobne t. i. newslettre dobivam tudi od LAD in nekaterih drugih šol, ki imajo na voljo tak obrazec. Ti mailingi so zame zelo koristna reč, saj so napisani premišljeno in tako najhitreje dobiš najnovejše informacije o tem in onem. Kay za vsak newsletter prispeva tudi poseben članek. Tvoj mail sem dobila, a še nisem odgovorila  :-[; imam zelo veliko dela v službi, poleg tega pa prav te dni zaključujem še s pregledovanjem matematičnih nalog, da boste letos lahko tekmovali v šoli  ;). DVD sem ti še enkrat pripravila, ker je zelo pomembno, da slišiš zvok, kdaj Kay klika, tako da sem ti ga ponovno zapekla in meni dela vse bp, upam, da ga boš tokrat slišala tudi ti.

Se strinjam, da je kliker trening super stvar, tudi meni je spremenil življenje. Me veseli, da ti je všeč in gradivo v pomoč ;). Moram se malo za ušesa in dokončati par člankov za na www.kliker.si  :-[; sem pripravila tudi vaje za vodnike, saj je že Bob Bailey zapisal: "Training is a mechanical skill." Pri ljudeh opažam, da so premalo spretni s samim klikanjem in nerodni pri nagrajevanju, s tem pa psu dajejo čisto drugačne informacije, kot bi želeli. Mi smo recimo z Attilo vsak dan 30 minut klikali brez psov v različnih zelo zanimivih vajah; meni se to zdi še najbolj podobno upravljanju avtomobila - ne moreš biti dober voznik, če nimaš dobrih refleksov glede sklopke, bremze, menjalnika ... Ko to enkrat obvladaš in avto čutiš samodejno, je vse ostalo mala malca. Pri klikanju moraš najprej v nulo obvladati rekvizite in orodja, jasno definirai cilj vaje, potem pa šele vaditi s psom. Zato pravim, da je click & treat samo mičken košček samega klikanja.

Ker sem bila včeraj osebno globoko prizadeta in razočarana zaradi dogajanja v eni drugi temi in s tem povezane splošne komunikacijske kulture na tem forumu, sem spoznala, da je spet (ja, pač že spet  :-[) čas za pavzo. Takrat si jaz pesjanarja zbrišem s povezav, ga ne odpiram in zato tudi ne bom videla, če me bo kdo kaj spraševal. Ne da se mi dragocene energije in časa in emocionalne karme zapravljati za debate z ljudmi, ki ne premorejo niti minimuma bontona in ki bodo v vsem, kar bom napisala glede šolanja pri nas, videli samo moje nestrinjanje z neko xy brezvezno šolo, kjer me že zdavnaj ni več in o njej že zdavnaj ne razmišljam več, ampak, kot se menda ja vidi, živim dalje, delam z drugimi ljudmi in v drugih okoljih. Kot pa se ne da spremeniti dejstva, da je recimo bila druga svetovna vojna, se tudi tega, kaj se je meni nekje zgodilo, žal ne da zbrisati iz zgodovine.

n+n in sonce, mi smo največ komunicirale, lepo prosim, če mi bosta signalizirali, če se bo kaj nujnega dogajalo. Hvala  :-*! Mislim predvsem glede skupnega ogleda CF v Avstriji, ki se ga res veselim  ;). Pa povejte mi, če bi rade, da na svoji strani vklopim možnost komentiranja posameznih člankov, pa lahko debate o klikeraštvu imamo tam, če se že tule ne da doseči neke dostojanstvene debate. A bi vam bilo to v pomoč, da recimo ob članku o freetimu kaj vprašate? Zdaj bom po moje najprej objavila nekaj o single click in double clicku in mogoče komu kaj ne bo jasno ... Bom pa komentarje v vsakem primeru moderirala, tako da bo vsakdo, ki bo pisnil kaj neokusnega, blokiran, njegov post pa zbrisan.

Fajn bodite in happy clicking  ;)!



n+n

  • *
    • Prispevkov: 662
    • Točke: 0
Odgovori #425 : 29 Januar 2009, 13:01:38
Maja je komentarje na kliker.si že vključila :)


BlackRosie

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 0
Odgovori #426 : 07 April 2009, 21:42:45
Živjo!

Mene pa zanima, če je kdo s klikerjem treniral tujega psa, ki ga je srečaval redno, a ne vsak dan?
Predvsem me zanima, če bi s klikerjem lahko naučila želenega vedenja očetovega psa, ki pa ga obiščem le vsak vikend. Kuža je še mladič, star 5 mesecev, živahen in izredno bister in rad poskuša izsiliti svoje. Očeta ne bo najlažje prepričati, da obstajajo drugačni načini vzgoje kot pred 20 leti, zato bi rada s klikerjem najprej nekaj dosegla pri psu in ga prepričala na tak način. Pes drugače posluša le njega, mami ga sploh ne obvladuje, z mano pa konstantno meri moči. Ker sem večkrat za pasjo varuško, ga nekako moram naučiti osnovnih ukazov, da bo sprehod v užitek obema.
Je to sploh možno?
Hvala



Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #427 : 07 April 2009, 21:49:30
Jaz sem imela tak primer in je možno. ;) Jaz sem poleg psice klikala še obe mački... ::)

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #428 : 08 April 2009, 12:12:14
Normalno, mogoče bo dlje trajalo da bo razumel klik. A veš kako začeti?

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


BlackRosie

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 0
Odgovori #429 : 08 April 2009, 14:35:25
 Hvala za hiter odgovor obem. Vem, kako začeti, že ene pol leta prebiram vse o psih in njihovi vzgoji, kar mi pride pod roke. Pripravljam se, ker si strašno želim svojega psa, pa bom žal morala počakat na naslednjo pomlad. Do takrat pa bom poskušala očetovega lepotca naučit vsaj nekaj malega, malo več pa bom poskušala naučit kar očeta  :). Najbolj me moti kužkovo zaganjanje v druge pse. Posebej vsiljiv je pri kužiki, s katero pogosto hodimo skupaj na sprehod. No, ne več, bi bilo pa krasno, če bi to kmalu spet lahko počeli.
Ta vikend bomo začeli s klikerjem, če bom imela težave, se bom pa spet obrnila na vas.
LP



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #430 : 08 April 2009, 16:23:47
Saj v začetku klikaš KARKOLI POZITIVNEGA in nagrajuješ, ničesar ne zahtevaš, dokler pes ne usvoji pomen klika.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


BlackRosie

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 0
Odgovori #431 : 08 April 2009, 21:28:53
Ja, razumem. Saj je nekako logično. Dokler kuža ne poveže klika z nagrado, ne moreš nadaljevat. Na raznoraznih forumih sem iskala info in ugotovila, da se obdobja, v katerem pes poveže klik z nagrado in je nato "naklikan", precej razlikujejo. Eni omenjajo tri dni, eni en teden, spet drugi še več... Vesela bom, če bo meni uspelo do konca aprila, res pa je, da bom vmes cel teden doma. In revček bo imel nonstop šolo :) Zaenkrat me ima za eno veliko igračo, ker sem edina, ki se z njim zares igra.
Hvala še enkrat!




Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #432 : 08 April 2009, 21:32:05
"Moji" so bili še vsi naklikani v 1 dnevu. Pa je eden imel celo malce nenavadno nagrado - divjanje. ::)

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


BlackRosie

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 0
Odgovori #433 : 08 April 2009, 22:00:30
Resno? Potem pa tale moj plan sploh ni tako zelo utopičen.  ;D Bom poročala
Hvala, azu



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #434 : 08 April 2009, 22:14:16
Azu kako ti uspe tako hitro?? Meni pri mojem mi pri vseh poiskusih do sedaj se ni uspelo, pa ne vem kaj je fora, ali ne znam, ali niso dovolj dobri priboljski, ali kaj za vraga je  :-[

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #435 : 08 April 2009, 22:22:30
Ne vem...še mački sta bili v 1 dnevu obe naklikani. ???
Vsi psi so bili naklikani na to kar so imeli najraje. Wi na surovo meso, Dora na salamo, mački na tunino, mešanček na divjanje, lab mix na frisbee...pa je trajalo le par klikov in so vsi povezali. Ne vem če sem za katerega porabila več kot 2 seansi (cca. 2-3 minuti dolgi). ???
Tudi dvojni klik, ko je bilo meni čisto jasno kaj to pravzaprav je, je Wi poštekala v parih klikih.

Pa Cosmo ve kaj klik pomeni ali ne?

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #436 : 08 April 2009, 22:31:29
Ne, pomoje da ne ve.. Prve parkrat sem poiskusila tako, klik nagrada, klik nagrada.. Celo ene tri/stiri dni sem mu sfutrala obrok iz roke na tak nacin. Pa nic.. Potem zdaj nazadnje ko sem ga probala uklikat sem klikala za vedenja, ki jih ze zna, zraven govorila "ja bravo" (to imava ze od zacetka) + nagrada (briketi), ampak pomoje se ni povezal da je lahko namesto "ja" klik  ::)

Mogoce probam zamenjat nagrado? Za meso bi ubijal, tako da, mogoce to?

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #437 : 08 April 2009, 22:35:36
Jaz vedno naklikavam na to kar imajo najraje. Če je to meso, potem uporabim meso, za kakšne je boljša cufa, žoga, ribe...anything really. ;)
Pa ko vidim, da so poklopili grem kar na vedenja.

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #438 : 08 April 2009, 22:44:05
Hm, mogoce se pri nas meso izenaci kvecjemu s kaksnim frizbijem.. Cufa ali druge igrace ze niso vec zanimive, ko je meso v igri.. Se pravi nekaj najbolj fajnega.. Ok, bom pretuhtala pa probrala pa porocam.. Hvala za idejo  :)

Mimogrede se to, a potem je za nagrado zmeraj treba to uporabljat, ali lahko ko je enkat uklikan presaltam na brikete?

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #439 : 08 April 2009, 22:48:13
Če mu briketi niso dovolj nagrajujoči jih jaz zaenkrat za trening ne bi uporabljala.

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #440 : 08 April 2009, 22:51:17
Oki, hvala :)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Tinchii

  • *
    • Prispevkov: 59
    • Točke: 0
Odgovori #441 : 04 Maj 2009, 20:19:05
Men pa zanimima koliko ste približno dali za klikler.Meni ga ponujajo po 3 evre



n+n

  • *
    • Prispevkov: 662
    • Točke: 0
Odgovori #442 : 04 Maj 2009, 20:44:25
cene se gibljejo od nekje 2EUR do 7EUR


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #443 : 05 Maj 2009, 11:48:42
Moja žaba je že naklikana. V dveh seansah je pogruntala :) Samo mi še ni uspelo mame naučit kako to čudo deluje  ::)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


BlackRosie

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 0
Odgovori #444 : 05 Maj 2009, 11:59:31

Tudi naš lepotec je naklikan in obvladava že kar nekaj trikcev, ki sva se jih naučila s klikanjem. Juhej! =) Celo na sprehodih se lepše obnaša in prav resno se učiva tudi odpoklic! Imam pa še eno vprašanje: Nero je že skužil, da bo zato, da pride do mene, pohvaljen in da bo dobil nagrado. Zato si vzame čas, preden pride nazaj. Malo postoji, kaj ovoha, skratka k meni se vrača prav počasi, ker ve, da bo vseeno pohvaljen.V takem primeru ga nočem ignorirat, saj je izpolnil ukaz na nek način. Ravnam narobe? Kako naj to odpravim?



deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #445 : 05 Maj 2009, 13:01:16
Moraš malo zaostriti kriterij. Nagrade ne dobi vedno kadar pride ampak samo kadar pride malo hitreje oz ,kadar vmes ne filizofira.
Seveda ga lahko pohvališ vsakič ko pride , ampak ne preveč zagreto in brez nagrade (bolj stil "no ja sej bo, vem pa da znaš bolje ").
Če pride direktno, hitreje ko pride, večja oz boljša je nagrada(imej pri sebi priboljšk erazličnih kvalitet in prijubljeno igračo). Na splošno monotonost nagrajevanja uničuje rezultate sistema
Obenem ne klikaj, ko je že pri tebi , ampak klini, ko se najhireje bliža , ne glede na to kje je - nagrado dobi potem pač pri tebi.
Če se obira ne čakaj ampak kaj ukreni- npr pocmokaj ali steči stran in klikni, ko zagalopira proti tebi.
Povelje uporabi samo , ko res navdušeno prihaja.Izkoristi za odpoklic in klik vsako situacijo, ko pes teče za tabo oz k tebi sam od sebe.
Posebaj treniraj še odpolic tako,da ga nekdo prime, ti steci stran, s eskrij ali ga vabi in potem zelo velika pohval ain igra.

N epretiravaj s količino tega treninga. Predvsem ne izrabljaj povelja ,dokler ni zanesljivo.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


pimu

  • *
    • Prispevkov: 129
    • Točke: 0
Odgovori #446 : 23 Maj 2009, 20:33:21
Vse te knjige imajo v ameriki, samo jaz nimam kartice pa zato ne moram naročit od tam, pa me zanima, če bi kdo naročal kaj iz http://www.clickertraining.com/? ali pa če kdo ve, če imajo tudi v evropi kje kaj takega?

....Never Grow Up..


n+n

  • *
    • Prispevkov: 662
    • Točke: 0
Odgovori #447 : 23 Maj 2009, 21:18:46
V Evropi se dobijo knjige med drugim na:
Amazon Anglija, Amazon Nemčija, CrosskeysCanine Concepts, Positive animal solutions...


pimu

  • *
    • Prispevkov: 129
    • Točke: 0
Odgovori #448 : 23 Maj 2009, 21:32:31
hvala

....Never Grow Up..


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #449 : 27 Maj 2009, 18:00:36
Ali se vam tudi dogaja, da se kliker iztroši, enostavno nima več takega glasu kot ga je imel?
Jaz imam pa res srečo. Iščem kliker in nikjer v BTCju ga niso imeli-vsi prodani ::) ;D Bom že preživela.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!