Vabilo na konjeniško prireditev "Spretnost je umetnost" na Ranču Bloke

andi · 1276

andi

  • *
    • Prispevkov: 258
    • Točke: 1
VABILO NA KONJENIŠKO PRIREDITEV »SPRETNOST JE UMETNOST«

Pozdravljeni ljubitelji konj in konjeniškega športa.

 
Sva Jure in Maja z Ranča Bloke in vas vabiva, da se nam pridružite na prvi tovrstni prireditvi pri nas. Z razvojem modernega sveta se je začela prebujati tudi zavest konjenikov in časi nehumanih janičarskih dirk so v zatonu. Zato sva se letos odločila, da skupaj prikažemo svojo in konjevo spretnost na malce drugačnih spretnostnih igrah. Morda bodo koga od vas pravila presenetila, pa vendar so postavljena zato, da se skupaj kaj naučimo. Glavno vodilo tekme je, da se jahač in konj skupaj podata skozi nezahtevne ovire, brez uporabe ostrih žval, biča ter ostrog. Najprej oba »peš«, potrpežljivo in počasi, nato v sedlu. Vsi se zavedamo, da je pred samim jahanjem s konjem potrebno vzpostaviti odnos, ki se ga nato nadgrajuje v sedlu. Vsak jahač bo zato pred vstopom v jahališče dobil dolg povodec in nato se bosta oba podala čez prvo oviro, majhen vodni jarek, nizek most. Ostale ovire pa naj ostanejo presenečenje. Druga »runda« bo potekala podobno, le da bo prikaz poligona v sedlu. Ocenjevanje bosta vodila Dušan Babič in Urška Markelj, na komentatorskem mestu pa bo sedel Jani Šivec.

V vmesnem času bo poskrbljeno, da se boste zabavali ob prikazu metanja frizbija psom, ki ob tem izvajajo neverjetno visoke skoke.

Tekma, ki je namenjena druženju konjenikov in izobraževanju bo potekala 27.9.09 in sicer od 13 ure dalje, vzporedno pa bo v Novi vasi zaživel na novo prebujen Mihajlov sejem, ki je bil nekoč v Sloveniji izredno priljubljen. Tam boste lahko lahko občudovali obrtniške izdelke bloških mojstrov, legendarne bloške smuči in kupili naravne pridelke, ki so zrasli na planoti. Okušanje dobrot kmečkih gospodinj pa je gurmansko doživetje in rade vam bodo zavile še kaj za domov.

Upam, da vas je sama ideja prireditve vzpodbudila k sodelovanju in da se nam boste pridružili. Prijave za sodelovanje na prireditvi nama sporočite do 20.9.09 in sicer na elektronski naslov [email protected] , dodatne informacije pa lahko dobite na številki 031 318 881 ali 041 716 117. V prijavi navedite ime tekmovalca, ime konja, pasmo ter starost, v parih stavkih pa opišite vajino skupno pot.

Vljudno vabljeni, saj se veselimo vašega obiska.

Maja in Jure - Ranč Bloke