Streloplahost

tincy · 72424

Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #90 : 04 Januar 2011, 16:33:29
Nisem primerjala z lani ali predlani, ampak izpred 15 in več leti. Vem, ker takrat sem imela mačka, ki je bil čist paf, zato sem ga eno leto napokala v avto in šla v malo belokranjsko vasico z ne več kot 30 prebivalci.

In živim v blokovskem naselju.  ;)  Ni več toliko petard, več je raket. Morda pa so ljudje v našem naselju postali bolj pametni, kaj vem. Ni bilo več tako noro kot včasih.

Kristinca & Florinca


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #91 : 04 Januar 2011, 16:56:33
Zanimivo, kako nekateri psi povežejo stvari. Tudi jaz sem mislila, da se lahko streloplah pes "naleze/umiri" ob skuliranem psu, pa očitno ni tako. Verjamem, da je streloplahost dedna in se bo slej ko prej pokazala.
Moja nikakor ni streloplaha in edino česar se resnično bojim, je, da bi ji kdo iz objestnosti vrgel petardo pod tace.
Sem pa opazila, da se v primerjavi izpred 15 let veliko manj poka. In krajši čas. Zdaj so bolj moderne rakete, ki ne počijo tako glasno, pa še nekje daleč v zraku. Dejansko je veliko bolje kot je bilo pred 10 ali 15 in več leti.   



V SG je bilo obratno. Polno vsega, pokalo je tako, kot še nikoli odkar pomnim, ampak res ogromno pokanja, kot da bi nas nekdo bombardiral neprekinjeno od cca 22h-2h, tisto "zmerno v daljini" pa že od popoldneva dalje konstantno...Niti lulat si ni upal moj bojazljivec. Tako, da sem se odločila, da za drugo leto napokam sebe in psico, pa še koga v kakšno oddaljeno vasico, ker je blo za znoret. :-X

Pa se jaz nekih pokov ne bojim, razen zares glasnega grmenja.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #92 : 04 Januar 2011, 17:02:27
Ob prebiranju te teme mi je hudo, kaj morate nekateri prezivljati, pa tudi vasi psi, ko se tako bojijo  :'(

Sama imam (h sreci) psa, ki ni streloplah, ne boji se pokov petard, raket, strela iz puske, grmenja. Pri strelu iz puske zacne z veseljem gledat naokoli, kdaj bo "kaj z lufta padlo", isto je bilo pri petardah zadnjic (s tem da niso pokale zraven naju ampak pac v nasi ulici nekje), tudi brez problema je delal poslusnost, ko je se vedno pokalo pa se rakete so spuscali. Za novo leto so imeli okolisnji sosedi manjsi ognjemet, katerega smo skupaj s psom skozi zaprto okno opazovali, na tavecji ognjemet v mestu ga seveda nisem vlekla sabo, mi smo pa dovolj oddaljeni, da ga do nas ni bilo slisat. Glede grmenja je pa takole: strah ga ni, zmeraj vse prespi, razen lani septembra na morju sva dozivela huuudo neurje, bila sva v prikolici, veter je pihal fuuul, treskalo je cisto blizu, tako da se je vse treslo. Takrat pa niti spat ni mogel (je bilo tudi mene strah, saj sva bila sama), in se je prisel crkljat. Potem ko sem zaprla vse rolete, da se ni videlo bliskanja in toliko slisalo grmenja se je pa normalno ulegel in zaspal. Tako da sklepam, da mu je slo samo na zivce, ker od takrat naprej spet nobenega neurja ne opazi.

No, kljub temu, da ga ni strah, se vseeno drzim tega, da ga decembra ne vodim sabo v dolino, ker se ziher kje najdejo kaksni mulci, ki bi se jim blazno smesno zdelo vrec petarde pod noge psu.  :-X Zato se probam izogibat takih situacijam, ker se strinjam, se tako nestreloplah pes lahko postane streloplah, ce dozivi tako slabo izkusnjo.

Aja, pa se tole bom napisala, ko smo ravno v tej temi. Zadnjic, ko sem sla gledat ognjemet, sem videla eno punco z malim otrokom (tam 2, 3 leta starim), tip je imel pa mopsa na fleksiju, katerega je drzal na recimo 2m spagi, hkrati pa metal 2 metra od njiju une pokalice, ki se svetijo pa pokajo. Psa je bilo pa strah ko sto mater, je kar u rikverc lezel..  :( Skoda, da sem bila v avtu in se peljala mimo, ampak sem ze ven iz avta vpila, ce so normalni.. Samo pomoje me niso slisali..
Eh, ljudje so ovce..  >:(

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #93 : 04 Januar 2011, 17:10:07
Zanimivo, zelo zanimivo  :o  To kar opisuješ, je meni poznano izpred toliko in toliko let. Jaz sem mojo peljala lulat nekje ob 20.30 in ni bilo skoraj nič pokanja (se pravi v 10 minutah ene 5 pokov). Bolj glasno je bilo le med 23.30 in 00.30. Pa sem doma v LJ v blokovskem naselju, kjer so včasih tekmovali med sabo kdo bo bolj glasen in kdo bo vrgel več petard ter raket. Morda se je pokanje iz LJ preselilo ven? Morda pa so sosedje šli praznovat na vikende? Pojma nimam.  :-\

Kristinca & Florinca


DOB

  • *
    • Prispevkov: 376
    • Točke: 0
Odgovori #94 : 18 April 2011, 15:39:01
Jaz sem se malo spravila pregledovat temo, ker smo na zadnjem treningu ugotovili da je moja streloplaha. Drek pa delavna pasma če je pes streloplah :-X. Niti BBH ne moreš s takim cuckom normalno naredit, kaj šele moje ambicije o IPO. Vsega konec v par minutah. Sicer zdaj delamo na tem ampak me vsak dan bolj frustrira.. Čez par mesecev bom poročala o napredku, prognoza glede na napredek je dobra, ampak vseeno sem čisto na tleh.

Citiraj
Zato se probam izogibat takih situacijam, ker se strinjam, se tako nestreloplah pes lahko postane streloplah, ce dozivi tako slabo izkusnjo.

No jaz mam pa zanimivo zgodbo na to temo :). Ena dobermanka ni bila streloplaha, bil je december, in je šla normalno lulat na travo pred blokom. In ji sosed vrže petardo za rit. Psica skoči, ji nič ni jasno, ampak vse ok (pa je bila kar močna petarda, je kar luknjo v travi naredila). No nekega dne mulci prižgejo rimsko svečo in jo postavijo na tla, da poka. Psica sliši pokanje, gre pogledat, sveča ji je všeč, JO POBERE, lastnika skoraj kap, jo kliče (mulc ni imel še dobrega odpoklica), psica pa okoli skače in se ne pusti ujet, medtem ko rimska sveča iz njenega gobca strelja barvne obroče :o. In to do konca, dokler ni nehala pokat, jo je psica okoli prenašala in skakala, šele potem se je umirila in jo je lahko ujel. Pa za tem tudi nikoli ni postala streloplaha. Dobrega psa se ne da uničit :).



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #95 : 18 April 2011, 15:45:58
Moj prejšnji pes ni bil ravno navdušen nad grmenjem in pokanjem (npr. petard). Zdaj pa upam, da ne bom kaj "zamočila" pri mladiču in bi se bal česa takega. Kako to preprečiti oz. kako reagirati...
V kratkem bo namreč 1. maj (pokanje), počasi se bodo začele nevihte...on tega še nič ne pozna.
Vem, da je treba nekako ignorirati, se delati, da nič ni, preusmeriti pozornost, nič tolažiti, pač vse normalno...ampak vseeno...pri prejšnjem ni delovalo. In me kar malo skrbi, da bi se tudi ta kaj bal.
Aja, jaz se ničesar takega ne bojim...od mene bo težko "pobral" ;)


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #96 : 18 April 2011, 16:26:10
Izogibaj se najmočnejšim pokom kolikor je mogoče, na manjše pa ne reagiraj oziroma se lahko s psom med pokanjem igraš.


roy2

  • *
    • Prispevkov: 426
    • Točke: 0
Odgovori #97 : 18 April 2011, 18:15:44
Naša polenta skoči iz kože vsakič, ko mu vejica poči za ritjo.
Petarde, ognjemeti, streljanje,....to je pa zakon. In tamala ga posnema.
Med nevihtami pa oba drnjohata kot stara pijanca.



Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #98 : 18 April 2011, 18:24:02
Moj prejšnji pes ni bil ravno navdušen nad grmenjem in pokanjem (npr. petard). Zdaj pa upam, da ne bom kaj "zamočila" pri mladiču in bi se bal česa takega. Kako to preprečiti oz. kako reagirati...
V kratkem bo namreč 1. maj (pokanje), počasi se bodo začele nevihte...on tega še nič ne pozna.
Vem, da je treba nekako ignorirati, se delati, da nič ni, preusmeriti pozornost, nič tolažiti, pač vse normalno...ampak vseeno...pri prejšnjem ni delovalo. In me kar malo skrbi, da bi se tudi ta kaj bal.
Aja, jaz se ničesar takega ne bojim...od mene bo težko "pobral" ;)


Predvsem se ne obremenjuj s tem že vnaprej  ;) . Labek kot labek ne bi smel kaj dosti paničarit. Moje že od malega nobeno pokanje ne gane. Ustrašila se je samo enkrat raket, ki nama jih je nekdo spustil 5 metrov stran nad glavo (pa še to se je ustrašila "sikanja"). Jaz sem se ustavila samo toliko, da je nisem potegnila na povodcu, ampak je imela dovolj časa, da mi je sama sledila. Se mi zdi, da je včasih bolje vse gladko zignorirat kot pa se it neka preusmerjanja in s tem dogodku dati nek pomen...



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #99 : 19 April 2011, 08:37:29
Mah sej...nočem, da bi doživljal kakšne travme, jaz pa potem z njim ::) 8)  ;D
Problem je bil še pred leti, ko je sosed metal petarde...tudi kar tako čez leto...seveda na našo parcelo (ne ravno pred psa, kakšnih 20 m stran je ograja). Psa je bilo res težko obvarovat v takih nepredvidljivih situacijah in se je strah potenciral :-\ Dobro, da se je potem to zaključilo kakšnih 10 let nazaj, se je tip umiril.
Lanabela: hvala. To bo verjetno še najpametneje. Če bo navajen na oddaljene, šibkejše, ga potem tudi občasen močnejši pok ne bi smel prestrašit.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #100 : 20 April 2011, 11:55:36
Moji se pa strah povečuje.  :( Saj jaz in mama to ignorirama. Ampak zdaj leži pod mizo že, če orng veter piha. Če pa zagrmi pa sploh in zadnjič na prehodu je najprej 1x zagrmelo, me pogleda, jaz nič ne nardim, zagrmi drugič -PANIKA, HITRO V AVTO IN DOMOV.

Pa štos je v tem, da na začetku se ni bala. Ampak sumim, da je to panično letanje po hiši in zapiranje polkn s strani fotra in brata pripomoglo k temu. In zdaj se foter čudi, da je psico strah neviht in grmenja.

Jaz jim bom doma naročla, da naj nevihte ignorirajo in naj ne zapirajo polkn kot pri norcih, da ja ne bi dež not pricurljal.  ::) Za Bino bom pa mogla nabavit za začetek zeliščna pomirjevala, pa ji bom pred nevihtami dajala in pred pokanjem. In za prvomajske že zjutraj zlaufat zunaj, pred pokanjm hitro lulat, pol pa muziko na glas in si prepevat po hiši.  ::)

Upam, da bo delovalo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #101 : 20 April 2011, 12:42:27
Mah sej...nočem, da bi doživljal kakšne travme, jaz pa potem z njim ::) 8)  ;D
Problem je bil še pred leti, ko je sosed metal petarde...tudi kar tako čez leto...seveda na našo parcelo (ne ravno pred psa, kakšnih 20 m stran je ograja). Psa je bilo res težko obvarovat v takih nepredvidljivih situacijah in se je strah potenciral :-\ Dobro, da se je potem to zaključilo kakšnih 10 let nazaj, se je tip umiril.
Lanabela: hvala. To bo verjetno še najpametneje. Če bo navajen na oddaljene, šibkejše, ga potem tudi občasen močnejši pok ne bi smel prestrašit.

Streloplahost... ali pa grmenje ni isto ;)
sploh pri lovcih se to malo drugače smatra... če je streloplahost dejansko govorimo o strahu na strel iz puške....( to je "probljem"  ;) )
marsikakšen  nestreloplah pes pa ni navdušem nad grmenjem ali petardami....

načeloma bi ti morala pa že vzrediteljica nekaj naredit na tem.... ;)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #102 : 20 April 2011, 13:12:48
Ja, seveda ni isto grmenje, petarde in streli iz pušk. Pač sem oboje združila v tej temi ;)
Jaz bi samo rada, da ga ne bi nič od tega motilo :-[ 8)
Pri vzrediteljici na žalost niso doživeli nobene nevihte :D Napačen letni čas. Psica in drugi psi so vsi navajeni na strele pušk ipd. (opravljeni izpiti), neviht se menda noben ne boji. Samo okrog mladičev pa res niso nič streljali in pokali. To bom šele videla, kako bo. Načeloma ne bi smel biti problem. Glede na poreklo in karakter malčka. Tam jih pa tudi niso zavijali v vato, marsikaj so videli, slišali, spoznali.
Mu gre pa cerkveno zvonjenje na živce (meni tudi >:D)


sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #103 : 20 April 2011, 13:46:44
Moja vzrediteljica mladičem že od majhnega predvaja en CD, kjer so zbrani vsi možni glasovi - od neviht, strelov, avtomobilov, majhnih otrok, gospodinjskih aparatov itd..

Aja, pa čisto noben mladič iz njene vzreje nima problemov ne z grmenjem, ne z streloplahostjo..



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #104 : 20 April 2011, 13:53:13
Ja,...načini so različni. Velik vpliv imajo tudi starši mladičev. Saj tu tudi nimajo problemov. Vsaj tisti, ki so v vzreji ali v lovskih rokah, zagotovo ne. Za ostale v bistvu ne vem.

Bolj me skrbi to, da bi jaz povzročila kakšne strahove, zaradi neprimerne reakcije ipd. Ne toliko njegovo ozadje.

Menda pri boječih psih cd-ji ne delujejo, ker ločijo pravi zvok od posnetkov ;)


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #105 : 20 April 2011, 14:32:26
Jaz še nisem videla psa, ki ne bi ločil posnetih zvokov od resničnih. Je pa nekaj skrajno (dedno) zaj...psov, ki se bojijo vsega, tudi posnetih glasov.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #106 : 20 April 2011, 15:01:16
Ja, moja se za posnete tudi ne zmeni.. no, vsaj tako sem mislila do zadnjič, ko si je moj naštimal za zvonenje mjavkajočega mladega mačka.. in je Jazz vsakič ko je "zvonil" telefon pridirkala gledat kje je maček  :D



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #107 : 20 April 2011, 15:08:45
Moejag prejšnjega noben posnetek, film, glasba, ni zmotilo. Ko pa je začelo grmeti, se je samo še skril. Še preden sem jaz slišala ::) ;)


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #108 : 20 April 2011, 15:09:05
Mojega*  ::) :-[


DOB

  • *
    • Prispevkov: 376
    • Točke: 0
Odgovori #109 : 20 April 2011, 15:10:10
Moja pa vedno pridirka, tudi če spi, če gledam kake mladičke po youtubeu. En video majhnih dobermanov ji je bil še posebej všeč, je prišla pa me gledala, pa računalnik vohala.. Mladičkov pa nikjer. Posnet pok pa tudi nima efekta, za razliko od mladičev.. Najbolj jo zmoti odmev, ne tisti takojšenj pok, ki ve, da prihaja od mene. Potem gleda okoli čisto razburjena kaj je bilo to..



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #110 : 20 April 2011, 15:52:11
 Pri naših razni so razni živalski zvoki sicer zanimivi, a vedo, da niso pravi. Prav tako si nekateri izjemno radi ogledujejo posnetke lova, najraje kakšne mačke ki lovijo ptiče ali cvileče miši. A nobena ni šla več kot enkrat za televizjo gledat, če bo slučajno miš ven pritekla, ko izgine iz zaslona.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #111 : 20 April 2011, 15:59:08
Ja, meni je bilo tudi to vedno zanimivo.. eni psi ali mačke se odzivajo na reflekcijo v ogledalu, ali gledajo TV, eni pa ne. Zakaj? Ker vedo, da gre za odsev, ali posnetek, ali ne vidijo ali..  ???



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #112 : 20 April 2011, 17:20:38
Mojedva se odzivata oz buljita prav zabodeno edino v risanke...to une kjer spuščajo čudne glasove.

Če pa hočem, da dasta mir in spita jima pa samo preklopim na kakšen kanal kjer je politika  :o :D :D :D

p.s. ja na You tube posnetke lova pa tudi reagirata ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Zumzum

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 0
Odgovori #113 : 22 Avgust 2011, 11:39:42
Zdravo,

do pred kratkim sem tudi sama bila zadovoljna lastnica neplašnega psa. Med hudimi nevihtami se je lepo mirno hladila na balkonu, za novo leto nobenih problemov itd. Do te sobote, ko smo šli na ribiški praznik v Izoli in je nekdo izstrelil signalno raketo (to je bilo zelo daleč) in je postala vsa panična. Česa takega še nisem doživela: tudi pojesti nismo mogli do konca - psica je pod mizo sedela (pokončno- totalno na preži, ker sicer vedno sedi šlampasto postrani), dihala kot, da bi pretekla 15 km, ni se odzivala na klice, na sardele (!!!!), ni želela piti vode, skratka nič. Bulila je v smer, iz katere je prej bila izstreljena raketa.  Ko smo počasi vstali in želeli oditi je pa tak gas potegnila izpod mize, da je še mizo en meter za sabo potegnila in gostje, s katerimi smo si delili mizo, so se samo čudili. Če ne bi bila pripreta na povodec, bi 100% ušla, najbrž čakat pred vrata, če je ne bi po poti zbil kak avto.
Doma smo ob 24h zaprli vsa okna, ker je bil napovedan ognjemet, a je bla čisto zmešana ko se čicto potihem slišala pokanje. Zjutraj pa kot da nič ni bilo.
Na plaži pa spet: ko je eden zakurblal čoln in je nekaj počilo - spet panika, ampak ni bilo tako hudo.

Mislim, da se moram kar veselo lotiti projekta "odvajanje streloplahosti", čeprav ko se spomnim, v kakšnem stanju je bila Zuma takrat, se mi zdi nemogoče, da bi jo lahko kakorkoli odvrnila. UF!  :'(

htttp://www.sky-lab.si


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #114 : 27 Marec 2012, 14:14:23
Kakšen nasvet ali predlog bi prosila.
Wai je novo leto in pokanje, rakete itd. prenesel mrtvo hladno, pa so metali tudi tiste "bombe" in vse možno. Ne tako oddaljeno. Prav tako ga ne zmotijo nevihte, grmenje itd.
Pred kakšnimi štirinajstimi dnevi pa naju je presenetil ognjemet praktično nad glavami, na domačem travniku. In se je precej ustrašil (sva morala takoj v hišo), mislim, da predvsem vseh barv in bliskanja, ne toliko pokov.

Včeraj pa sva imela na tečaju, med vajami poslušnosti, tudi preizkus reakcije na pokanje pištole, pa je kar malo trzal. Sicer ni delal panike ali hotel bežat, ampak je pa pogosto gledal strelca in je bil manj samozavesten kot običajno. Tudi, ko smo šli v smeri strelca, je nekajkrat  hotel zaostati za mano in sem ga morala vzpodbujati na poleg. No, to potem, ko je že dlje časa pokalo in se je strelec približal. Trajanje je bilo očitno problematično.
Kako se soočiti s tem? Nočem, da bi prešlo v strah, poke bova v prihodnje še doživljala, verjetno tudi iz pravih pušk itd.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #115 : 27 Marec 2012, 14:33:14
Pok iz  strelnega orožja je drugačen kot pok pirotehnike...
 na začetku je bil mogoče zmeden ker je to nekaj novega... kasneje bo povezal z dogodkom-divjadjo- aportom itd.
In bo ok.
 dokler  ne pride v situacijo ,ko pes ob poku panično zbeži in dela cele kolobocije, da pride nazaj na kraj dogodka , ne govorimo streloplahosti.  :)
Je pa pravilno reagiral... ;)
 temu se reče naravni instinkt/ previdnost/ ( ni nek bumbar- razmišlja ob situacijah ...in pravilno je tako) ... malo čudaško bi bilo če bi šel v smer poka s prevelikim navdušenjem. ;)
Tako je napr delala moja Dina, ko je bila navajena od malega na lov- pok orožja je pa pomenil da po poku je tam nekaj zanjo  :P  v sklopu z njeno tekmovalnostjo( to da more vedno bit prva pri vsem) je bilo problematično ;)...in sva morali ponavljat strelomirnost na in odložljivost... ko je pa dobila povelje za aport je pa  od samega navdušenja celo arijo zraven zapela... pa to še sedaj če  ne sme bit prva pri tistem ptiču  ::)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #116 : 27 Marec 2012, 14:42:11
Ja, sej to je inštruktorica tudi rekla, da je bilo tako in tako prvič, da je to doživel, poleg tega ni bilo nobene posebne reakcije, ki bi jo opazila in je večina psov tako reagirala. Razen dveh, ki sta vajena na puške. Torej, nič posebnega...
Med igro ga npr. niti ni motilo, je pogledal strelca in potem dalje igra.
V bistvu verjetno res pretiravam, ker se jaz bojim, da bi se potenciralo oz. bi kako narobe postopala. Ponavadi tudi on povsod rine zraven in je bilo tokrat malo drugače :)
A ste imeli vi postopoma, oddaljene strele, pa potem bližje in kasneje s puško ali kako?


zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #117 : 27 Marec 2012, 14:55:02
Se strinjam z Damayanti :)

Drugače pa nekako velja nasvet, da če se pes nečesa zelo ustraši, mu pustiš teden ali dva brez stresnih dejavnikov, da se hormoni umirijo in preidejo iz "vojnega" v "navadno" stanje. Se pravi, če se ti pes zelo ustraši tovornjaka, ne greš takoj naslednji dan stat ob avtocesto, ampak počakaš teden ali dva in potem problem postopoma odpravljaš.

Imate prednost lastnikih lovskih pasem, da lahko fino povezujete pokanje z nečem kar psi že po naravi obožujejo :D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #118 : 27 Marec 2012, 14:59:45
Ja, saj jaz bi rada povezala z nečim dobrim, samo s čim? Pokanja doma ravno nimam, niti nikjer drugje :D V šoli pa težko potem nekaj po svoje izvajam :)
Če bi povezal s prinašanjem, bi bilo idealno, verjetno samoumevno in z veseljem, ampak nimam možnosti...


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #119 : 27 Marec 2012, 15:01:29
 Tudi do tega boš še prišla... bo še pokalo pa tud nosu bo še lahko  ;).. step by step... vse ob svojem času ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.