a se spomnete filma OLD YELLER? (http://www.imdb.com/title/tt0050798/)... to je fuuuul star film katerega vem da sem ga enkrat gledala ampak se ga fuuuul malo spomnim... spomnim se samo to da mi je bil blazno vsec in da je tako zalostna zgodba da sem jokala na koncu... ampak vsebine se pa ne spomnim... hehe zanimivo upam da ga bom kje na internetu nasla ker bi ga res se enkrat gledala...
hehe no kot zanimivost pa se tole... o filmu pot domov v enciklopediji psov dr. bruce-a fogla pise natanko tole:
"v neverjetnem potovanju, zgodbi o obcutljivem psu (labradorec), pocestnem psu (bulterier) in macki ki pri iskanju poti domov premagujejo vse ovire."
tale Fogle ima pa res veliko pojma o psih... zamenjal je zlatega prinasalca z labradorcem, in - kar mi se posebi ne gre v glavo - ameriskega buldoga z bulterierjem
Old Yeller je pa totalna klasika,ki bi si jo moral ogledati vsak pasjeljubec.Tudi sam sem ga gledal že doooolgo nazaj,vendar se megleno še spomnem zgodbe.Vem da je Old yeller dobil steklino in ga je moral fant(lastnik) ustreliti-to je tudi del,kjer je jokal skoraj vsak,ki je film videl.Seveda pa se film konča kot skoraj vsak-z novim mladičkom.
Veš,Bruce Fogle je en tak zelo pameten možakar in se ni prav nič zmotil,le njegov sestavek se nanaša na original te zgodbe,kjer so res nastopali labrador,bulterier in (kratkodlaki) muc.Tudi ta je že precej star film.
Spomnil sem se še filma K-9 v katerem nastopata James Belushi(According to Jim) in nemški ovčar Jerry,kot policijski team.
In pa seveda nanizanka,ki je storila največjo škodo nemškim ovčarjem-Komisar Rex!

Veliko ljudem je bila serija zelo všeč,tistim,ki se vsaj nekolko spoznamo na pse in kinologijo pa je ta serija šla bolj na živce kot Mario.

Lp