Bodite ekološki - pojejte svojega psa! ;)

Smrček · 7990

Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
: 26 Oktober 2009, 12:51:03
Nova Zelandija - Nekateri ekologi trdijo, da psi sodijo med živali, ki zelo ogrožajo naše okolje. Zato priporočajo lastnikom, naj se jih znebijo. Če ne gre drugače, naj jih kar sami pojejo!

--------------------------------------------------------------------------------

Kako so psi škodljivi za okolje in naš planet sta v svoji knjigi o ekologiji, pod naslovom Čas je, da pojeste svojega psa, opisala zakonca Robert in Brenda Vale iz Nove Zelandije.

Zakonca Vale menita, da največ škode od vseh živali, povzročijo ravno psi. Njune raziskave kažejo, da je pes srednje velikosti enako škodljiv za okolje kot Toyotin avtomobil Land Cruiser, ko prevozi 10 kilometrov. V primerjavi s psom, mačka v enem letu onesnaži okolje kot avtomobil znamke Golf. Zajci in kokoši pa so okolju bolj prijazni.

Poleg tega sta Robert in Brenda tudi ugotovila, da povprečni pes letno poje kar 164 kilogramov mesa in 95 kilogramov pasje hrane.

Avtorja priznavata, da ne poznata čudežne rešitve, temveč želita zgolj ozaveščati. Tako sta prepričana, da bi vsak, ki ima psa ali mačko, moral resno razmisliti tako glede nakupa drugega avtomobila kot glede svojih prehranjevalnih navad, predvsem uživanja mesa.

Zato zakonca priporočata vsem lastnikom psov, ki jih skrbi za okolje, da se svojih ljubljenčkov čim prej znebijo, če ne gre drugače, naj jih enostavno pojejo.


Tole sem zdajle dobila po mailu.... Se po skypu že sprašujemo kdo bo ker del Timija... ;) ::) kaj pravte?? Žar, lonc, pečica?? :D ne... mislm! Namest tega naj se ljubljenčkov čim prej znebimo bi lahko mel mal bolj pametne izjave, sploh ker vemo kok jih je na cest, po zavetiščih..aja ta pametni jih pa utopijo! ;)  :-X
Dobra rešitev ane?
PS: Vir nej bi bil siol.net (?) se mi zdi da majo oni kar (pre)več takih nadvse pametnih člankov....

I´m the sweetest trouble maker ;) :D