Za pesjanarje > Strupi, tujki in podobno

pomagajte prosim

<< < (3/3)

Lanabela:
če pes ne kaže nobenih znakov, da bi bilo z njim karkoli narobe, ni panike. Bo že prišlo ven. Včasih traja tudi teden ali 10 dni. Na rentgenu ali Uz bi se videlo samo kamenje, kovino, les...plastike pa ne. če je pes zaprt ali če neustavljivo bruha je pa seveda treba k veterinarju.
Pri zaužitih tujkih pomaga lanena sluz - lahko skuhaš čaj ali pa ga pustiš čez noč namočenega. 

Moje psice so požrle že vse mogoče - naša živa meja je magnet za packe, ki ne vedo, kaj je koš za smeti. najhujše so bile najlonke in vrvica, precej manj pa zadeve iz lateksa - vse, od (uporabljenih) kondomov do zaščitnih rokavic (rekord od Alice: 18 tankih rokavic naenkrat ). Raznih vrečk in ovitkov od hrane sploh ne štejem. Vse je prišlo ven po naravni poti, ampak pri najlonkah in vrvici je bilo kar hudo.
Najhuje je bilo pa takrat, ko je že zelo stara psica pojedla damski vložek, pa se ji je delček nalepil tja nekam pred vhod v želodec. tudi ta je nazadnje prišel ven sam od sebe, seveda  po hudih mukah in težavah

thoranita:
Thor je med drugim pojedel četrt lateks žogice - ježka. Ker nisem vedla, a je pojedel po koščkih al kar komplet kos, sem ga pač opazovala in čez nekaj dni na vse skupaj pozabila. Čez tri tedne je cel kos zbruhal, samo s to razliko, da kos ni bil več mehak, ampak trd kot kamen. Sem mislila, da me bo kap :) Sploh ne vem, kako mu je lahko to nazaj gor po požiralniku prišlo.
Jaz ti tud svetujem opazovanje - dokler pes normalno iztreblja, jaz ne bi skrbela. Če bi se kje zamašilo, verjetno tudi kakat ne bi mogel.

1_girl:
Evo tudi mi smo danes imeli nezgodo.  :-\

Naša psička je prišla v prvo gonitev. Nabavili smo ji hlačke in kar človeške dnevne vložke, ki smo jih dajali na pol. Skratka, da skrajšam zgodbo. Dva dni vse brez problema, danes pa se zbudimo in opazimo da vložka ni več. Skratka naša psička ga je pojedla, ker nikjer po stanovanju ga ni najti.  :-\
Ali je to lahko kakšen problem? Trenutno ima cca 12.5kg. Vložka pa je bilo cca polovica dnevnega(brez krilc, ta tankega) Normal iz Hoferja. Skratka sedaj smo ji ga dali raje v tisti žepek, ampak nas malce skrbi kako bo s pojedenim vložkom. Obnaša se normalno, ne kaže kakpne slabosti (kljub temu, da je zato verjetno še prekmalu).

Saj to kakor sem zasledila psičke kar pogosto naredijo, ampak kljub vsemu malce "paničarim" da ne bi bilo kaj narobe.  :)
Ali se jo morda splača peljati k veterinarju?

Hvala in Lp

Alba:
Jaz bi počakala in pregledovala iztrebke. Moja huskyca je enkrat pojedla celo piščančje nabodalo vred s palčko in potem vse v enem kosu pokakala. Je bilo pa kar grozno čakati a bo kaj narobe ali ne.

1_girl:
Huh no smo potem klicali veterinarja in je rekel, da lahko prideva da se da psički peroksid za bruhanje, vendar da bi lahko prišli šele ob 12.30, ker takrat odpre ambulanto. Bi pa takrat lahko šel vložek že naprej. Ampak smo se potem spomnili, da nam vedno bruha med vožnjo. Tako smo zelo pohiteli, naredili en krog in dobili ven vložek. :) Smo sedaj pomirjeni hehe. Vsaj za nekaj je koristna tale občitljivost na vožnjo. XD

Hvala vam.

Sicer pa piščančje nabodalo?? :-\ Ojoj.. Samo da se je dobro izšlo, jaz sem sploh panična kar se tiče teh tujkov, ker nam je prejšnji pes pojedel peško od breskve (seveda nismo vedeli) in je bila cela štala, tako da sedaj kar hitro zapaničarim, če je kaj takega večjega.  :-\
Lp, 1_girl

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo