Kalsang:
vsakdo ima o kateremkoli društvu pravico izvedeti karkoli, saj so društva javne in pravne osebe. Ja, zaradi takšnih zadev se posredno slabše godi živalim. Primer - če bi dobila dokumentacijo zavetišča, o katerem smo se dogovarjali s Pomurkami, bii lahko bile prijave boljše, bilo bi več možnosti, da bi inšpekcije ukrepale bolj učinkovito, s tem bi se lahko izboljšalo delovanje zavetišča. Zakaj nisi pri svojem branjenju Pomurk dosledna in jim ne predlagaš, da bi mi to dokumentacijo posredovale, kot so obljubile? Zakaj te to ni zmotilo? Odgovora ne pričakujem.
Mislila sem na telefonsko številko npr. od šape ali tebe, skratka od tistih, ki me z užitkom napadate

, ne društva. Z društvom smo zadevo že razčiščevali po mailih, je že vidno, kako učinkovit je njihov molk.
Ker mi številk nista posredovali, je jasno, da tudi vama povsem ustreza tak način. V čem si torej boljša od mene?

Hvala za doslednost, lep pozdrav!
Šapa:
Opisala sem tisti del delovanja društva, ki mi je bil dostopen. Zakaj mi torej Pomurke niso posredovale svoje lepe plati, če bi želele, da jo poznam? Moj post je bil namenjen le prikazu še kakšne plati, ne razčiščevanju. Slednje je s Pomurkami zaradi njihovega molka nemogoče, zato sem pisala nan forum. Z drugimi, kot si ti, pa nimam kaj razčiščevati. Pa ti tokrat še vseeno pišem, ker pišeš nedoslednosti.
Ta čas, ko si pišemo, bi vse skupaj, ne le jaz, tudi vidve s kalsang, lahko naredili kaj več za živali. Tudi vidve, kajne?
Vsakdo živalim pomaga po svoje. Ti jih posvajaš ali začasno nameščaš, ne vem, pišeš na forume, jaz hodim na teren in pišem prijave. Glede mojega dela - ne obešam ga na velik zvon, ne pišem o njem na forumih, ker niti na te ne hodim kaj veliko, še na tistega ne dovolj, ki ga urejam. Vem, da nameščaš živali, pa vseeno. Bi primerjali število prijav, vloženih pri VURS, MOP in še kje? Pa povej, če si kje v kakšnem zavetišču članica Sveta, sporoči mi svoje izkušnje, kako podrobno si preučila delovanje kakšnega zavetišča, koliko dela imaš s pridobivanjem dokumentacije, dokazovanjem nezakonitosti, vse skupaj bo dobrodošlo, da bom lahko delovala bolje. Ali pišeš kaj protikorupcijski komisiji, sodeluješ s kakšno drugo institucijo, ki si prizadeva delovati glede zavetišč? Sodi o mojem delu takrat, ko ga boš poznala. Delo z živalmi ni samo nameščanje, veterinarji ter posvojitve, je še kaj razen tega. Raje se posvečaj svojemu delu, za katerega domnevam, da ga opravljaš dobro, a potem še ne kritiziraj mojega. Ti imaš nenazadnje veliko pomoč v mami, če se ne motim. Meni moj mož ne more pomagati toliko. tudi drugi člani ne, ne živimo več kot najstniki ali študenti. Ko boš imela službo, svoje društvo, in še družino, kot nekateri, boš morda razumela.
Tvoj "argument", da nekateri rabimo občinstvo, je smešen. Če ga ne rabiš ti, zakaj potem pišeš na forume? Za vsak slučaj preveri tudi, koliko časa sem na forumih prisotna jaz, in koliko ti. Ne bo me presenetilo, če se izkaže, da porabiš za forume več časa kot jaz, in s tem toiko manj časa za reševanje dejanskih problemov. Jaz pač vsega svojega dela ne grem obešat na forume in spletno stran. Za slednjo - toliko da je. Že nekaj časa ne deluje več, saj se društvo preoblikuje in bodo prišle gor tudi druge vsebine. Komu drugemu pa je bila všeč. Če tebi ni bila, še ne pomeni, da je bila slaba.
Nenazadnje - tudi Pomurke, vsaj ena med njimi, visijo na forumih, dobro se lahko predstavijo tudi same, na kateremkoli forumu. Za konkretno namestitev živali bi se neredko lahko menile tudi po telefonih, pa tega ne storijo, kajne? Mogoče tudi one rabijo občinstvo? ali bi lahko namesto pisanja na forume še več naredile za živali? O tem se da diskutirati, šapa, a vem, da boš spet zašla v dvojna merila.
V življenju si me videla dvakrat ali trikrat, to je daleč od tega, da lahko rečeš, da me poznaš. Če bi me, bi se mi vsaj pozdravila, če me vidiš, a se raje delaš, da me ne poznaš. Kultura? Hm, ali pa me res ne poznaš niti na videz. Torej še manj kot sva mislili.
Dokazala pa nisi ničesar od tega, kar mi očitaš. To kar pišem, ni obračanje besed, za razliko od tebe znam argumentirati, kar napišem. Če temu rečeš obračanje besed, boš spravila v smeh kvečjemu kakšnega dobrega retorika.
To, zakaj sem se ukvarjala z drugim društvom, namesto svojim, je napisano že v prvih odstavkih mojega prvega posta. Bolje beri, prosim.V društvih je bolje sodelovati kot posameznik zaradi dostopa do raznih informacij.
Vsi ljudje me ne "poznajo" kot ti. Čudno, nekateri imajo o meni tudi dobro mnenje. Ne poznajo se med sabo, a po čudnem naključju jih druži to, da so inteligentni, da znajo biti kritični, znajo razmišljati tudi globlje, so samostojni, zanesljivi in v sebi imajo toplino. To je vse, kar jim je skupno. Pomenijo mi veliko, le njihovo mnenje mi nekaj pomeni, zato se ne sekiram, kaj menita šapa ali kalsang o meni, skratka ljudje, ki me ne poznajo, ne prenesejo drugače mislečih in niso niti zmožni niti priipravljeni razumeti, kaj pišem.
In ker si rekla, da se ti ne da ukvarjati z vso zadevo, ti priporočam, da si dosledna in sedaj tudi ti nehaš pisati. Tako kot jaz. Torej naj se uresniči vajina želja, da posvetimo čas bolj koristnim zadevam. Lep pozdrav!