Nelly,
moja Zoya je bila kupljena preko interneta. Vsa komunikacija, preverjanja, slike, dogovori in ostalo je bilo preko mailov. Najprej sem si ogledala vso svetovno ponudbo na netu. Izključila sem tiste, ki mi niso všeč, zapisala tiste, ki so mi blizu. Na koncu so mi ostale tri psarne katerih starše sem si sprintala in med seboj linijsko primerjala. Roko na srce, izbirala sem po izgledu mamice in očeta ter njihovih rodovnikov. Malo sem pisala tudi tistim, ki so imeli pse iz iste psarne ( kar mi je olajšal sam vzreditelj, saj je imel njihove naslove na svoji spletni strani) se pozanimala o psih ( starost, bolezni, karakter, življenska doba, razstavni rezultati, za samičke kako so kotile, koliko je bilo mladičkov...itd )
Odgovori so me zadovoljili, zato sem stopila v kontakt z vzrediteljem. Dogovorila sva se osnovne zadeve, ki jih kot kupec moram vedeti ( če mi garantira spol, barvo, zdravje, razstavno kvaliteto, vzrejo in drugo ) Kasneje sem mu preko banke poslala polovico kupnine in začela s čakanjem. Ko se je Zoya skotila mi je poslal slike in povedal, katera mi pripada. Vedel je, kdaj jo pridem iskat, zato je poskrbel za vsa ceplenja, zdravniška potrdila in rumeno knjižico. Na določen dan smo šli v Belgijo, z vzrediteljem opravili "psihološki test" in po dveh urah je bila Zoya v mojem naročju. Dogovorili smo še ostale obveznosti drug do drugega, poravnala sem preostanek kupnine in odbrzela domov z najbolj dišečo mastino kepico v naročju.

. Takrat še nismo bili v EU zato sem jo na meji pokrila z brisačko, pa tudi če je nebi, ker sem imela od vzreditelja vse potrebne dokumente za prevoz mladička. Bil je pač 1. november in na meji nisem želela zaustavljanja, saj smo bili potrebni malo počitka, potem pa obiskovanje grobov.
Moj nasvet: preko mailov se vse dogovoriti, maile si sprintaj. Denar nakazati preko bančne položnice in kopijo hraniti. Jaz sem o naši poti in nakupu obvestila tudi belgijsko ambasado v Ljubljani, ki mi je kasneje tudi pomagala pri hitrejši pridobitvi rodovnika. Z vzrediteljem podpisati vsaj list papirja na katerem je zapisano koliko je pes stal. Pogodba o medsebojnih obveznostih je zaželjena. Če se kupuje pes v EU potem ostalih problemov nebi smelo biti.
Veliko sreče !
Miša
+1 točka