Za pesjanarje > Okostje in kremplji

Odmiranje glavice stegnenice

<< < (10/10)

Teja:
Lunette, čestitke, zelo sem vesela 8)
za motivacijo dobiš filmček malega Maika, amaterskega vlečnega psa, ki se mu osteotomija stegnenične glavice v teku prav nič ne pozna ;)

http://www.youtube.com/watch?v=p2We5BKCZ14

me pa zanima kako je s to ''poškodbo'' na pasja stara leta? kakšni izrastki? :-\

Lunette:
Hvala vsem.

Hm sem se tudi jaz spraševala kako je potem enkrat ko pes že tako ostari... Pa mi je vet. Zorko zagotovil (?) da menda ne mora bit težav, ker tam itak ni ničesar več. Pač ni sklepa torej naj nebi bilo težav. Tisto tkivo, ki pa se naredi je mehkejše in izrastiki ne morejo drgnit ob kolk. Tako nekako sem jaz razumela. Se zanašam na to in na to, da slabše kot je bilo itak ne more bit.

Najbrž bo potrebno samo pazit na križne vezi, ker so sedaj bolj obremenjene. Pazim pri gibanju, da je ne preforsiram. Predvsem, da se ne gre hyper-turbo igric z drugimi psi (se za moje pojme večina ne zna igrat lepo). Pazim na hrano. Dodajam lososovo olje, če nam ga zmanjka vsaj rastlinsko. Občasno delam kure z vitamini (artivia, hokamix...). Ter skoraj vse posladke dobijo na osnovi ribic, rakcev, itd. da nekako vključimo zdravo sladkanje z nekaj naravnega vira hondroitina. Nekako se orientiram po starejšem psu (skoraj 9let NO-mix) kateremu kolki nadpovprečno služijo (trkam na les).

Upam, da je tako kot je pisala Deteljica- da smo porabili vse slabe bone ;)

bella14:
Pozdravljeni. Več let je minilo od pisanja o tem problemu, ki je doletel tudi nas oz. našo hiperativno yorkico. Pdec po stopnicah, zlom kolka in na slikanju ugotovijo, da ima na isti strani odmiranje glavice stegnenice. Vet priporoča 4 tedensko popolno mirovanje, ker da se lahko to obnovi, ker še ni tako hudo, saj je imela psička srečo, da je padla in se je ta genetska napaka hitro odkrila (stara je 1 leto).
Zdaj imamo sicer velik problem kako jo imeti čimbolj pri miru, da preprečimo operacijo.
Ali menite, da se lahko z mirovanjem to res popravi?
Pa kakšen nasvet kako jo pripraviti do počivanja, bi tudi prav prišel :) Boksa ni navajena, čeprav smo si ga že sposodili in jo bomo počasi navajali nanj.
Hvala za odogovore

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo