Tole temo sem odprla ker sem šla po dolgem času pogledat kakšno je stanje na bolhi in sem postala prav slabe volje

Uvedli so namreč rubriko oglasov
pasemski psi brez rodovnika. Pa lepo vas prosim, kaj jim res še ni postalo jasno da so to sami PREPRODAJALCI.
Trenutno pišem mejle preprodajalcem - kot kupec (seveda da ne kupujem psa, samo če se predstaviš kot ozaveščeni kupec, ki na koncu noče kupiti mladiča se morda vsaj malo zamislijo) z vprašanji o poreklu in zdravju psa in zahtevam ogled dokumentov. Mogoče ni tako slaba ideja, zato vas pozivam da še vi pišete preprodajalcem. Pomoje res največ dosežeš če se predstaviš kot kupec in jih seznaniš z dejstvi, ter jim postaviš par vprašanj, ki jih spravijo v zadrego. Več kot bojo imeli pisem "kupcev", ki so se premislili, bolj bojo začeli dvomiti v svoj posel.
In napadanje oseb, ki kupujejo takšne pse ne vodi nikamor, saj se ti kupci potem že iz samega upora odločijo, da bojo vseeno kupili te pse. Mislim, da več dosežemo s prijaznim pristopom, ne pa z totalnim bombardiranjem teh oseb. Ker bodo že zaradi našega odnosa raje verjeli pocukranim besedam preprodajalcem. Treba je razložiti ZAKAJ raje dati 1000 evrov za rodovniškega (v prijaznem tonu), ZAKAJ ne kupovati teh psov, prestaviti življenskem pogoje pri prodajalcih in velik uspeh dosežemo če osebo lepo prepričamo, da se začne zanimati pri pravih vzrediteljih.
Kot drugo... mislim pisati še bolhi, da delajo veliko neumnost. Bolha daje preprodajalcem odlične možnosti za njihov posel in mislim, da jih bi bilo treba opozoriti, da imajo opravek z "črnim" trgom in podpirajo nezakonito preprodajo živali. Pozvati jih je treba, da izbiršejo vse oglase, kjer se oglašujejo čistokrvni brez rodovnika, mogoče malce grožnje ne škodi, pa vendar vse v mirnem tonu.
Tako, da ja... če vam je kaj mar pišite bolhi, pišite preprodajalcem in ne napadajte kupcev, ampak jim razložite.
Obsujmo jih z mejli, mogoče pa kaj zaleže

Hvala vsem, ki vam je mar za njih, ki umirajo v lastnih iztrebkih. Hvala vsem, ki vam je mar za obstoj pasem (:
Ne pustimo, da preprodajalci uničijo pasme
Lep pozdrav,
Ana&Chilly