Tole pa tudi mene zanima ... 
Prvi drugi tretji...a ve resno to, da že tak hitro poskrbite za odvzem sem... hkhm vzorca

No načeloma je to pametno varno počet malo dlje, a ne. Niti ne samo zarad genetskega materiala kot takega

Ej sigurno nebi imela otrok z moškemu, ki ima dedno okvaro, ki je prenosljiva na otroka. Kar pa ne pomeni da nebi imela invalida (v precej precej primerih je to stvar poškodbe ali slabo zdravljene bolezni). Sem sama produkt invalidnega starša, ki je preden se je zavestno odločil za moj nastanek opravljal teste ali je njegova invalidnost dedna. Pa je to že lep čas nazaj, odločitev za preglede pa je bila njegova osebna še preden je našel mojo mamo. No zna bit, da sem jaz zato tok kukulele, da mi je danes jasno, da se živa bitja rajši načrtuje in ne prepušča naključju ter v ''božje roke, kar bo pa bo''.
Me res nič ne bo motlilo, ko bodo tudi za nerodovniške nekje uvedli sistem sledljivosti. ČE bodo to domači rejci zarad mene uporabljali za tako zelo zdravo rejo - Super. Mi bo tudi povsem vseeno če bodo na višavko maltežana spustil (da bo višac mel bolj mehko dlako npr.

). Bi blo sicer povsem enostavno v CRP dodati oznako ''čip psice in čip psa''. Ampak mislim, da smo do tja še daleč. Da bi vsaj lahko kupci nerodovniških realno sliko dobili in seveda da bi se lahko vsaj psice teh bolha mladičev imele vsake toliko zaslužen odmor od legel. Imaš pri veliki večini večjih živali (npr konji) ravno to...vseen pravzaprav kdo je pasemski pa kdo ni...vsi pa imajo (no bi morali met) podatek kdo je ata pa kdo mama. Ne kar tako za brez veze.
Res ne razumem zakaj HOČEŠ
pasemskega samo brez papirja. NOČEŠ pa
pasemskega s papirji? Oni brez papirjev vednar izhaja iz ''papirnatih'' mar ne

Zna pa bit, da večini niti ni jasno kaj JE
pasma. Ker to
kar ni pasma je mešanec. Lušnih pa kar mrgoli. Pa še unikatni so.