Vzgoja oz. prevzgoja že odraslega psa

Dina · 17753

airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 10 September 2011, 22:40:31
Igrače ga ponavadi ne zanimajo... Delam na tem, ga mogoče enkrat na dan zmisli in začne noreti z igračo, podira vse okoli sebe, za cufanje in prinašanje pa ni navdušen. Njemu veliko pomeni da lahko skače, da z mano teče, tudi božanje ima zelo rad, posebno če mu dovolim da se cel zbaše v naročje, rad ima tudi priboljške, za vadbo na sprehodu vzamem posebno okusne. Jaz ga ko pride ponavadi nagradim s priboljškom, skakanjem, potem pa tečeva naprej. Saj jaz bi zelo rada šla v pasjo šolo ampak za to trenutno ni pogojev in moram poskušati sama. Je veliko bolje kot je bilo ampak še vedno seveda ne tako kot hočem.
Pa hvala za nasvete!



Alba

  • *
    • Prispevkov: 4.255
    • Točke: 3
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #31 : 23 September 2011, 11:32:56
Morda ga poskusi hraniti le preko roke in s klikanjem (ni nujno, da je kliker, lahko je kaka beseda), ampak če to ni tvoj pes, bo težko, ker pri tem je potrebno biti strikten.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/


Maja3000

  • *
    • Prispevkov: 643
    • Točke: 0
Odgovori #32 : 23 September 2011, 11:58:17
Kakšnih konkretnih predlogov za rešitev težav ne bom dajala, ker sem tudi sama še bolj kot ne začetnica na tem področju. Lahko pa ti povem, da se splača vztrajati (vsaj glede na mojo izkušnjo). Saj veš, vaja dela mojstra. Jaz sem pred enim letom posvojila odraslo psico, s katero sva morali dejansko začeti iz ničle. Ničesar ni znala, ni vedela, kako se sploh obnašati in tudi iz 'prejšnjega življenja' je s sabo prinesla nekaj 'nevšečnosti'. Ker sem imela praktičnega znanja bolj malo, sva takoj začeli hoditi v pasjo šolo. Priznam, da sem pri nekaterih stvareh včasih že malo obupavala, ker je bilo videti, da kljub vaji ni kakšnega posebnega napredka. Vendar sem vztrajala in po enem letu je psica čisto 'drug pes'. Seveda naju čaka še en kup izzivov in dela, ampak še pred nekaj meseci si nisem mislila, da bova kdaj prišli do te točke, kjer sva pač trenutno. Verjamem, da se bodo tudi za vaju stvari z veliko vaje, doslednostjo in vztrajnostjo sčasoma začele obračati na bolje. Vsekakor pa priporočam, da gresta tudi v kakšno kvalitetno pasjo šolo (no, meni je obiskovanje pasje šole vsekakor koristilo in mi še vedno koristi). Srečno!



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #33 : 23 September 2011, 13:16:35
V pasjo šolo bi sicer zelo rada šla ampak za zdaj še ni možnosti na žalost. Ker nihče noče v avtu peljati psa ki vožnje ni navajen, tukaj v bližini ni kvalitetne šole bi se mogli 1 uro voziti, če pes niti ne živi z nami bi se vsem zdelo brezveze ga v šolo voziti pa še plačati ne bi imel kdo. Ko pa se preselimo tja pa bo šel če bo šlo vse po  sreči. Saj ko sem jaz tam mu vzamem skledo in mora da kaj dobi delati. In doma je zelo priden ko sva sama, tudi na sprehodu precej uboga, ko pa kdo pride zdraven pa postane gluh. Zdaj pogosto vzamem mamo, s katero na sprehodu še uboga in vadimo, ji jaz povem kje naj bo in kaj naj dela, potem pa dixa kličem in ko pride seveda še bolj nagradim. Ko sva sama pa tako priteče (novi priboljški naredijo svoje) da se zaleti in oba padeva po tleh. Trenutno imam cilj da bi brez motenj obvladal program a izpita. Seveda še mnogo drugega ampak to mi je za zdaj, kaka agresija do psov pa še pride na vrsto. Zdaj ga nočem mučiti s preveč polega, greva raje po manj korakov pa delava bolj obrate, tek, počasi... Pa na prostoru in skozi skupino bo treba veliko delati. Glede klikerja pa mi ni še uspelo prepričati tako da za zdaj delava navadno.