Treibbal

n+n · 20321

TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #60 : 20 April 2011, 14:04:31
Malo bolj spuščene so problematične pri psih, ki bi jih želeli grizt. Naša je tako dušo spustila ko je bila toliko mehkejša, da jo je Jazz lahko zagrabila z zobmi.  ;)



čepica

  • *
    • Prispevkov: 30
    • Točke: 0
Odgovori #61 : 15 Maj 2011, 22:26:12
Čez vikend smo končno napihnili žogo in poskusili. Zgleda, da sem pretiraval glede velikosti, ker kuže sploh ne moti :) Na začetku se je je kar sama parkrat s smrčkom dotaknila, potem pa sva poskusila s targeting-om (če sem temu prav rekel).

Sem pa kmalu ugotovil, da niti ne vem, kaj vse se morava naučiti. Malo sem prebrskal in prišel do yahoo skupine posvečene treibballu! Ima kar veliko sporočil na to temo (okoli 800), zanimiv mi je pa del, ko se pogovarjajo o problematiki vodenja žoge, da psu ne uide. In sicer pravi eden od uporabnikov, da je to lažje preprečiti, če ...:
Citiraj
IF you have been working on "PUSHING" the ball, and rewarding that, then the dog will think that the game is all about pushing a ball.  (And THAT is easily taught and makes it harder afterwards to teach 'control')
I would ( I DO :-) mark and reward the dog when the ball is passed to me.

In potem razlaga naprej o backchaining-u dejanj.

No, to sem bolj zato napisal, ker bi kljub objavljenemu videu, kmalu nagrajeval le ball-pushing :) . Kako ste se pa vi lotili učenja, kaj svetujete, da naj bi bil naslednji korak?

mikro šetlandski blog, ki ga piševa s Happy.