Mačkoni > Prehrana mačk

Ste po kastraciji kaj spremenili prehrano?

(1/7) > >>

**Abby**:
Veterinarka mi je svetovala, da naj pri svojem, zdaj kastriranem mačku spremenim prehrano, zaradi možnosti, da se zredi in ker bi naj potreboval prehrano, ki ga bo varovala pred boleznimi sečil. Star je 6 mesecev, torej bi pravzaprav še moral jesti hrano za mladiče. Veterinarka mi je svetovala RC hrano za mlade kastrirane samčke iz veterinarske linije. Kako ste ravnali vi? Ste spremenili sicerjšnjo prehrano ali ste ostali na hrani za mladiče?

Nika:
Mi nismo pri nobenem spreminjali hrane. 2 mački imamo sterilizirani, enga mačka kastriranega, nobeden pa se po posegu ni zredil (opažamo samo poletna in zimska nihanja), so pa vsi izgubili linijo - trebušček se jim je povesil, tako da iz strani zgledajo debelejši, kot resnično so. Najstarejša je stara 17 let, sterilizirana že vsaj 10let in je brez zdravstvenih problemov.

ninci:
Pri nas je enako kot pri Niki. Poleti je mačkon lepo eleganten, pozimi malo bolj "zavaljen", visi mu "špehec" ampak ni debel. Star cca. 6 let, kastriran ko je bil najden, pri starosti cca. 2 leti je imel vnetje mehurja smo ga pozdravili od takrat (trkam na les) niti enega problema več. ;)

Aja večino časa je all life stages hrane ;)

**Abby**:
Ja... jaz sem mu zdaj želela dajati Orijen... ampak pri njegovi starosti naj bi pojedel RES velike količine hrane... in me je strah, da se bi zaradi tega zredil... poleg tega je pa obupno neješč in komajda spravi vase tistih 60 gramov RC. Orijen sem mu dala za poskusit, pa je bil konkretno nenavdušen.  :-\ A je še kakšna hrana, po kvaliteti primerljiva z Orijenom, ki bi jo mogoče rajši jedel?

ninci:

--- Citat: **Abby** na 29 Januar 2010, 10:48:42 ---Ja... jaz sem mu zdaj želela dajati Orijen... ampak pri njegovi starosti naj bi pojedel RES velike količine hrane... in me je strah, da se bi zaradi tega zredil... poleg tega je pa obupno neješč in komajda spravi vase tistih 60 gramov RC. Orijen sem mu dala za poskusit, pa je bil konkretno nenavdušen.  :-\ A je še kakšna hrana, po kvaliteti primerljiva z Orijenom, ki bi jo mogoče rajši jedel?

--- Konec Navedka ---

Grain free imaš od Power of nature natural cat. Pri nas ne odstopa od Felidae, sicer mu občasno dam kaj drugega ampak je blazno nezadovoljen ::)

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo