Živjo!
Danes sem bil na par različnih veterinarskih zavodih in prišel do zaključka, da za vstop v Slovenijo na uradno legalen način moreš imeti oz. izpolnjevati nasledne pogoje:
1.- Pes more biti star vsaj 3 mesece;
2.- More bit čipiran;
3.- Cepljen;
4.- Imeti pašaport ali pa certifikat o exportu(eno al idrugo).
5.- Zaželjeno še kake druge dokumente katere predloži rejec (različno čisščenje proti zajedalcem itd.),niso pa obvezni.
Se pravi po 3 mesecih bo pes lahko legalno doma. Če vas ustavijo na meji in vas po čem vprašajo jim pokažite kar imate in če kaj mutijo jim pač poveste da to je vse kar imate in se Francoza nardite.

Ker baje rabite še dokument o titraciji, sam za to reč skor nobeden tam ne ve da obstaja.

Itak ta dokument rabite pa samo ob prehodu meje kar sem razumel veterinarje, drugač baje vas oni po tem ne sprašujejo.
Lep pozdrav!
PS: ne rabim sedaj pametovanj "to je na lastno odg.,na Vursu pravijo drugače itd" in podobne fore,ker me ne zanimajo več!

Pa brez zamere!

Jst sem samo povedu kar so mi na več različnih veterinarskih zavodih povedali in tega se bom držal!

Lep pozdrav!
Ivan Il teribile 1. Custodi Nos-> EU Dog Show Celje 2010->VP1, Europe Winner Male Puppy,BOB Puppy.
Sempeter,27.11.10; Excellent1, Winner Junior Male, Best Junior Of Breed, Best Of Breed;
International CACIB Ljubljana 16.1.11,SLO Junior Winner, Excellent1, Winner Junior Male.