Živjo!
Zanima me če je kdo od oseb prijavljenih na forum imel že izkušne s tem - uvoz psa iz Srbije v Slovenijo (pasemskega,z rodovnikom in namenjenega razstavam)

Prosil bi za čimtemelitejši odgovor, če seveda ima kdo iskušnje (zanima me točno iz te države, ne pa okoliških in podobno,ker že recimo HR ma druge zahteve čeprav obe nista v EU)! Osebno sem že povpraševal na veterinarksih zavodih in po njihovem jih lahko že po 3-4 mescih pripelješ v SLO sam da imaš potrebne dokumente(kateri naj bi bili lahko izdani že vsi po 4 mescih). Izveterinarske urpave RS so mi pa to napisali to (da baje vsi dokumenti bi blahko bili izdani šele po 7 mescih):
"Ko bo pes starejši od 3 mesecev mora biti cepljen proti steklini, kar mora biti navedeno v identifikacijskem dokumentu. Poleg tega mora pes imeti opravljen test titracije z nevtralizacijo protiteles proti steklini pri čemer mora biti titer protiteles najmanj enak 0,5 IE/ml, v vzorcu ki ga je odvzel pooblaščeni veterinar najmanj 30 dni po cepljenju in tri mesece pred premikom. Se pravi pes lahko vstopi v SLO šele po 7 mesecih."
Sedaj me to zmede in ni neke srednje realnosti o tem. Ker 7 mesecev starega psa se mi zdi neumno tako ksno pripeljat v Slovenijo. In iz drugih držav ga trenutno nebi pripeljal, ker so bistveno predragi.
Je komu znan kak drugačen "dokaj nekako uraden" prehod v Slovenijo, s tem da morem imet vse uradne dokumente od psa, saj imam namen z njim se udeležiti razstav? Če mi ne morete tukaj odgovoriti, bi prosil če mi lahko vsaj na privat msg!
HVALA LEPA VSEM ZA ODGOVORE TER POMOČ!!!
Lep pozdrav!
Miha
Ivan Il teribile 1. Custodi Nos-> EU Dog Show Celje 2010->VP1, Europe Winner Male Puppy,BOB Puppy.
Sempeter,27.11.10; Excellent1, Winner Junior Male, Best Junior Of Breed, Best Of Breed;
International CACIB Ljubljana 16.1.11,SLO Junior Winner, Excellent1, Winner Junior Male.