Vabljeni na dobrodelno dražbo umetniških del ODPMŽ

Šapa · 2778

Šapa

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
V petek, 26.03.2010 ob 20ih, bo v Gledališču Koper potekala Dobrodelna dražba umetniških del, ki jo bo vodil direktor Obalnih galerij g. Toni Biloslav.

Dogodek bodo popestrili tudi nastopi znanih primorskih glasbenikov, saj bodo nastopili Anika Horvat, Rudi Bučar in Slavko Ivančič. Kot voditelj prireditve bo vse povezoval prav tako znani primorski voditelj Boštjan Klun.

Nakup umetniških del omogoča preživetje živalim v Obalnem zavetišču, saj bo prav njim namenjen celoten izkupiček dražbe
.



Slike so darovali:
JURIJ KOBE
RAJMUND KOCBEK
LJERKA KOVAČ
KSENJA MAKAROVIČ
JANEZ MATELIČ
NINA ZELENKO MIJATOVIČ
JANA MIHELJ IN MAJK MULAČEK
IRENA POLANEC
LJUBO RADOVAC
MILJANKA SIMŠIČ
ROK SLANA
MARJAN NOVAK- SLUNJSKI
SAVE STEFANOSKI
RUDI ŠPANZEL
DORIAN ŠPANZEL
TANJA ŠPENKO
BILJANA UNKOVSKA ŠPANZEL
ANDREJKA ŠTENKLJE
ANJA UKOVIČ
SAŠO VRABIČ
KAREL ZELENKO
DANI ŽBONTAR
DARJA IN FERDO ŽORŽ
ZORKO BAJC
MATEJKA BELLE
ANNA BERG ŠKVOR
JIRI BEZLAJ
MATJAŽ BOROVNIČAR
ANA CAJNKO
MOJCA CAJNKO
EVA NINA CAJNKO
JURE CEKUTA
JOŽE CIUHA
PETER CIUHA
DADA DRAGANA ČURIN
URŠKA DEBEVC
INGRID FIKFAK
ČRTOMIR FRELIH
VOJKO GAŠPERUT- GAŠPER
NATAŠA GRANDOVEC
ROBERT HLAVATY
VIDA KLENOVŠEK
MARTA JAKOPIČ KUNAVER
JURE KALAN
SEVERIA


Torej vabimo vas, da se dogodka udeležite in preživite prijeten večer!
Vstopnine ni, seveda pa bomo veseli vašega prostovoljnega prispevka.

HVALA, ker vam ni vseeno!





Šapa

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1 : 27 Marec 2010, 18:42:54
PASJI PRIJATELJI GLAVNI NA ODRU GLEDALIŠČA KOPER

Včeraj je prenovljeno Gledališče Koper gostilo vse ljubitelje pasjih prijateljev. Na že tradicionalni dobrodelni dražbi umetniških del, se je ponovno zbralo veliko število ljudi. V predverju gledališča so vse obiskovalce pričakala oštevilčena umetniška dela in prostovoljci Obalnega zavetišča, ki so vsem zaželeli dobrodošlico ter jih povabili k ogledu umetniških del. Na ogled je bilo veliko različnih slik, fotografij in ročno narejenih skulptur, ki so jih umetniki podarili ter ustvarili posebej za to priložnost. Večina umetniških del je imela predvsem pasjo oziroma živalsko tematiko.



Po 20. uri je vse prisotne pozdravil voditelj prireditve Boštjan Klun, ki je na oder na uvodne besede povabil predsednico Obalnega društva proti mučenju živali, Andreo Bogataj – Krivec. Povedala nam je, da zavetišče ni v zlatih časih, saj se vsak dan srečujejo z velikim številom zapuščenih psov, predvsem mladičev in zaključila: »Hvala vsem, da ste nocoj z nami in da nam pomagate pomagati!« .



Primorce je ponovno navdušila tudi velika ljubiteljica živali in pevka Anika Horvat. S svojim kitaristom je v sproščenem nastopu odpela dve svoji uspešnici in ob tem povedala: »Lepo je, da ste danes tukaj! Žal ali pa na srečo vsako leto vidimo iste obraze! Vseeno pa je skupaj z vami lepo!«



V skoraj dve urni dražbi, ki jo je vodil direktor Obalnih galerij g. Toni Biloslav so prodali velik del umetniških del, žal pa ne čisto vseh. Končni izkupiček dražbe je znašal okrog 4.400 €, ki bo Obalnemu zavetišču pomagal pri osnovni oskrbi svojih pasjih azilantov.



Na prireditvi je nastopil tudi Rudi Bučar, tokrat brez spremljevalne skupine. Skupaj z Aniko sta pripravila posebno presenečenje. »Hiti mikorofon, ća!« (Odvrzi mikrofon) je Rudi s svojo kitaro v roki svetoval Aniki in zapela sta prelepo balado (katere avtor je Rudi) Samo ti, zmagovalno popevko festivala Slovenska popevka.

Prijeten petkov večer se je zaključil z druženjem in okušanjem dobrot, ki so jih pripravile prostovoljke iz Obalnega zavetišča. Nov dan pa prinaša novo skrb za pasje prijatelje in delitev vse ljubezni, ki jo vsi člani društva gojijo v velikih količinah.