Aktualno > Pasje debate

Koliko živali na gospodinjstvo?

(1/5) > >>

bolha:
Zakon o zaščiti živali v 6. členu splošne odločbe pravi:

--- Citiraj ---6. člen
V postopku za pridobitev predpisanega dovoljenja za opravljanje dejavnosti reje, prevoza in trgovanja z živalmi ter dejavnosti organizacije razstav, tekmovanj in drugih prireditev, kjer nastopajo živali, sodeluje tudi upravni organ, pristojen za veterinarstvo, za opravljanje dejavnosti reje rejnih živali tudi ministrstvo, pristojno za živinorejo, za rejo prostoživečih živali pa tudi ministrstvo, pristojno za varstvo narave, ki preverjajo, ali so ureditev bivališča, izbrana oprema, tehnologija in zaposleno osebje v skladu s predpisanimi pogoji.
Za opravljanje dejavnosti iz prejšnjega odstavka tega člena se ne šteje:
– ljubiteljska reja sobnih ptic, akvarijskih rib, okrasne perutnine in malih glodalcev;
– oskrba posameznih nemočnih ali poškodovanih živali do usposobitve za vrnitev v njihovo naravno okolje;
– ljubiteljska reja ali posedovanje posameznih vrst hišnih živali do pet živali ne glede na to določbo je dovoljenje potrebno za rejo primatov, zveri, drugih prostoživečih oziroma nevarnih živali ter živali, ki izločajo strupe;
– če tako določa drug predpis.
Z opravljanjem dejavnosti iz prvega odstavka tega člena se sme začeti šele po izdaji dovoljenja za opravljanje dejavnosti.

--- Konec Navedka ---

Mene zdaj zanima,če se v teh 5 živali šteje ena vrsta živali ali več. Recimo jaz imam doma 4 mačke in psico, kar je 5 živali, a to pomeni, da po pravilih ne bi smela imeti še enega psa ali mačko. Pa še to, če bi se jaz z mojimi živalmi preselila k staršem v bajto(kar imamo namen v prihodnosti), ki ima tudi 2 mačkona in 2 papagaja, bi bilo potem zelo narobe, ker bi bilo 6 mačkov, 2 papagaja in psica. Kakšno dejavnost pa lahko prijaviš, če imaš več živali, če so vse sterilizirane oz. kastrirane-torej ne morem vzreje, zavetišče tudi nismo, imamo jih za družbo in crkljanje. Kakšna možnost je še?
Hvala za odgovore, lp.

+1

ninci:
hmmm, a ni ta podatek 5 živali na enega družinskega člana in ne na gospodinjstvo?? Vsaj zdi se mi, no ???

Lp nina

bolha:
Hja, v bistvu mi tudi to ni jasno, ali je na gospodinjstvo ali na osebo.  :'(
Lp

rina:
Kaj pa če imaš 6 akvarijskih ribic? ;D Ali pa 30, ker je to jatna vrsta...? ;D Tale zakon je hecen.

Lilit:
Po mojem ta clen nima veze s tem, da bi omejeval stevilo zivali na osebo ::) napisan je za to, da se loci, kaj je posedovanje za prodajo in kaj je ljubiteljsko posedovanje, kaj je ljubiteljska reja in kaj je mnozicna reja.

Se pravi, ti imas lahko do 5 zivali posamezne vrste - 5 mack IN 5 psov hkrati, pa ni panike. Ce imas vec, pa bi naceloma rabila dovoljenje.

Sicer pa, me zanima, kdo to kontrolira ::) ok ce imas doma 60 zivali je eno, ampak ce imas 6 mack namesto 5, dvomim, da se bo komu zdelo to sporno ::)
In to z ribami je tudi smesno ;) rina, krsis zakon ;D

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo