Mačkoni > Prehrana mačk

ACANA

(1/5) > >>

Urška:
V tem tednu bodo trgovine počasi naročile tudi grain-free različico Acane za muce, se pravi brez žitaric. Trenutno je na voljo v okusu Pacifica (ribe) in Wild Prairie (piščanec).

Fitzgerald:
A  lahko neki iskreno vprašam?

V čem se pravzaprav razlikujejo hrane, kot so Felidae, Acana, Orijen, Power of Nature pa ziher sem še kakšno pozabla? Zame so praktično identične hrane, vse z neki ultra super sestavinami.

Madona, kako izbrat najboljšo?Mene to čist frustrira. Ali pa sploh ne gre za najboljšo, ampak preprosto za okus, ki ga imajo naše mačke rade ali pa ne?

maja01:
Od nastetih ima acana najnizji delz beljakovin. Ostale tri (ce govorimo o grain free razlicici Felidae in Natural cat verziji PON) se ne razlikujejo veliko in v bistvu lahko res izberes hrano glede na okus/vsecnost prodajalca/dobavljivost/ceno (ni bistvene razlike)/... Edino morda to, da ce zelis ribjo verzijo, tako ali tako moras vzeti Orijen oz. Acano.

Jaz kombiniram Orijen in PON, bom pa vsekakor preizkusila tudi tanovo Felidae. Konkretno mene pri tej moti, da so pakiranja samo majhna.

Fitzgerald:
Zakaj je dobro, da ima čim nižji odstotek beljakovin?

Zakaj ima recimo PON Natural cat kar 50% beljakovin? Od česa je to odvisno? Od količine mesa v hrani? Torej več mesa, več beljakovin?

maja01:
Kar se mene tice, nizji odstotek beljakovin ni boljsi, ampak slabsi. Med nastetimi hranami ima Acana najnizjega, ampak je, v primerjavi z ostalimi hranami (na trgu) se vedno dobra hrana.
Po nekaterih doktrinah naj bi sicer visji odstotek beljakovin povzrocal tezave z ledvicami, lahko tudi kozne tezave, nekaterim zivalim pa pac visoko beljakovinska hrana enostavno ne pase. No, glede ledvic in koze so moje izkusnje prej nasprotne ... 

Kolicina beljakovin je odvisna tudi/predvsem od % mesa v hrani. Seveda je treba vedeti, da beljakovin en ajdemo zgolj v mesu, ampak je nekaj tudi rastlinskih in da vse beljakovine niso enao izkoristljive (glede tega si lahko pomagas s podatkom o metabolni energiji).

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo