SRČNI NAPAD PRI MOPSU?

BITA · 1005

BITA

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
: 01 Julij 2010, 22:28:46
Pozdravljeni!
Obračam se nas vas v upanju, da mi lahko pomagate oz. svetujete. Sem lastnica 3 - letnega mopsa. Psiček je prvi dve leti imel precej zdravstvenih težav (dermodex, kosti,...). Zadnje leto je bil relativno zdrav, vse do par dni nazaj, ko je imel grozen napad. Bili smo prvič z njim na morju, psiček se je sprehajal precej več kot doma, bil je tudi na plaži (v senčki, z vodo in ohlajen v vodi). Šesti dan letovanja se je med večernim sprehodom zgrudil ( sunkovito ulegel na trebušček) ter se nato začel zvijati (imel je krče, pri katerih se mu je telo upogibalo). Ni se slinil ali bruhal, samo mož je zaznal, da je težko dihal oz. mu je zmanjkovalo sape. Napad je trajal več kot pet minut in je bilo grozno. Bala sva se, da bo poginil. Med napadom je silil stran od naju, ni hotel da mu pomagava... Po končanem napadu je bil ves zadihan, nato se je umiril in zaspal. Naslednji dan je bil pes normalen, samo malo manj je pil kot ponavadi. Predčasno smo se vrnli z morja in odšli k veterinarju. Postavil mu je diagnozo ARITMIJO SRCA ter objasnil, da je bil to nekakšen srčni napad. Psičku je poslušal srce in napravil rengentsko sliko srca. Sama sem do diagnoze malce skeptična zato sem se obrnila na kliniko, kjer mu bodo naredili v ponedeljek bolj kompleksne preglede (labaratorijski test, EKG, ultrazvok, CT) in šele na podlagi dokazov oz. preiskav postavili diagnozo. Zanima me, če se je še kateri lastnik mopsa ali katere druge pasme srečal z podobnim napadom pri svojem ljubljenčku? Prosila bi vas za katerokoli informacijo, nasvet, izkušnjo? Ali ima kdo psa z to diagnozo, kako poteka življnje s tako boleznijo,itd.
Za odgovore se vam že v naprej iskreno zahvaljujeva,ter vas prosiva da se odzovete. Hvala.



NoXika

  • *
    • Prispevkov: 379
    • Točke: 0
  • Beware....this dog is not vegeterian.
Odgovori #1 : 01 Julij 2010, 23:20:19
Jaz nimam mopsa, ga ima pa moj kolega iz pasje šole. Ni enak primer kot ga imaš ti, je pa podoben.

Ko smo šli s pasjo šolo v mesto, to je bilo ob pol sedmih zvečer, in to takrat ko je bilo že ful vroče....ko je bila tista prva vročina....in smo hodili cca slabo uro, nakar njegovega mopsa isto vrže. Padu je v nezavest se je tresel...potem so ga dali ohladit v Krko....to je trajalo kakšnih par minut da je prišel k sebi.

Drug dan oz. še isti...je pa še mal bruhal. Vet je rekel da ga je zadela vročinska kap.

Zgleda da je bilo očitno to za njega preveć. Čeprav je bila ura že pol sedmih zvečer je blo vroče, pa še mops ki je majhen, od asvalta pa gre ful vročina...saj sploh ni čudno....

Upam, da bo z vašim mopsom vse ok.

l.p

Parking for Siberian husky owners only! Violators will freeze to death!


BITA

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 02 Julij 2010, 10:23:06
Najlepša hvala za informacijo.