PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: boksarlover na 15 Julij 2018, 23:39:25

Naslov: Večni problem:pasji iztrebki
Prispeval: boksarlover na 15 Julij 2018, 23:39:25
Veliko smo jih pesjanarji že slišali na temo pasjih iztrebkov in pobiranja le teh.

Meni pa ne da miru en drug problem

Kaj pa pobiranje konjskih in kravjih iztrebkov na urbanih površinah.
Se sprehajaš po asfaltu,parkih,ob jezeru(bohinj in bled),prijaha mimo tebe trojica
konjev in eden se podela na pot.Lastnik se niti ne obrne ,da bi pa kaj ukrenil pa sploh ne.Tako precej večji iztrebek kot od psa ostane na cesti.Če ga kdo pohodi se ne bo tako zgražal kot ob pasjem iztrebku.Potem pa pade dež in voda iztrebek zmehča in odnese v reko ,jezero ,podtalnico i.t.d.

Zgleda pa,da to sploh ni problem.Samo o pasjih drekcih pa lahko pišemo romane,se
zgražamo,pa čeprav večina lastnikov pobira iztrebke od svojih" prijatlev"

LP
Pobiralec  boksarlover
Naslov: Večni problem:pasji iztrebki
Prispeval: čara na 16 Julij 2018, 07:35:00
Resno? Kje si pa že videl kravjeke v urbanem okolju? Jaz kvečjemu na vaški cesti,ko gredo krava iz paše v štalo. Tam nimaš kaj piskat glede tega-tako pač je od nekdaj.

Konjske fige. Nekateri na rednih trasah gredo na tedenskki bazi pobirat. Pa kako za vraga bi naj jahač imel s sabo lopato in še karjolo?

A je pasji drek res tako težko pobrat?

Iskreno mene razplamentijo  nepobrani pasji dreki lenih lastnikov in ni jih malo. Tu bi moral biti reden nadzor in kazni.  A se ti je že kdaj zgodilo da bi s pogledom zgrešil konjsko figo in stopil vanjo, med tem ko bi šel pobrat drek svojega psa? Meni se še ni. Na pasje mine sem pa kar dostikrat naletela. Posebno me je razkurilo, ko na našem delu travnika niso pobirali drekov. Sem nabila tablo in začela težit " a nimate vrečke? Vam jo jaz dam, naslednjič jih imejte pa s sabo in pobirajte za vašim psom!" In isto z mačkami!  Mačke mi nimajo kaj med paradajzom in solato srat, res ne. Pa še psica jih v dno duše mrzi in preganje (ne bi o tem, da je 1x mačka letela v strahu direkt v avto in končala življenje, psica na povodcu, ne bi mogla do mačke, ampak je zadosti, da se zažene in zarjovi)   :'(