PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Vzgoja in šolanje => Temo začel/a: sonja na 30 Januar 2006, 13:20:02

Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: sonja na 30 Januar 2006, 13:20:02
 :( ???

Pozdravljeni,
Naš ljubljenček je star pet mescev,pasme labradorc.Z njim je ogromno veselja in nikoli ni dolgčas,skratka je čudovit.Toda kljub vsemu nas skrbi oziroma je naš kuža zelo "bogi",ko se pelje v avtomobilu.Vožnja postane zelo mučna,kar pomeni da se celo pot  slini,bruha in je zelo "bogi.Poskusili smo (mislim)že vse,od tablet proti slabosti,da pred vožnjo ne je,da sedi odspredaj toda nič od naštetega ne pomaga.Kuža je resnično zelo "bogi".Obupani smo glede tega.Moram omeniti,da se začne sliniti takoj ko ga damo v avto,oziroma nismo še niti štartali  mu že slabi.Prosim,če nam kdo pomaga z nasvetom kako "premagati"omenjeni problem.
V naprej se Vam zahvaljujemo.




                                                                                                  LP
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Talija na 30 Januar 2006, 13:27:36
Ja, to je res lahko velik problem. Mi smo ga pri kraševcu rešili tako: vsak dan smo ga dali v avto in peljali najprej 2, 5, 8, 10 minut itd. in to vedno nekam, kjer mu je bilo všeč. Kmalu se je slabost zmanjševala, saj je počasi ugotovil, da vožnja z avtom pomeni, da bo šel na en lep sprehod in zdaj komaj čaka, da se odprejo vrata avtomobila in že skoči notri in čaka ;).

+1točka
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Lola na 30 Januar 2006, 13:34:06
Velik problem ja... Verjetno mu ne daste nič jesti preden greste v avto, ne? Čudno mi je da niti tablete proti slabosti ne pomagajo.. Kaj pa če bi mladička kdo v rokah držal, tako da se ne bi toliko premetaval sem pa tja?
Kaj pa veterinarji pravijo na to?
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: bolha na 30 Januar 2006, 14:18:59
Mi smo imeli isti problem z našo Kano, ampak sem jo enostavno morala peljati v malo šolo, tako da ni bilo nič postopnega navajanja. Vedno je imela pod sabo rjuho, da je bilo lažje čistiti bruhanje, pa pred kakršnokoli vožnjo je bila na tešče, ampak je vseeno bruhala. Enostavno smo vztrajali, da se mora vozit z avtom in je šele po 2 letih nehala bruhati. No, danes se pa tudi slini ne več, ampak jo pa še vedno težko v avto spravimo, se moramo zelo pogajat. ;D
Lp

+1 točka
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: sonja na 30 Januar 2006, 15:09:35
Govorila sem z veterinarjem.Svetoval mi je,da mu dam dve tableti proti slabosti,če ne bo pomagalo naj mu drugič dam tri.Njegov nasvet bom naslednjič poskusila.Upam,da bo delovalo.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Urška na 30 Januar 2006, 15:44:11
Pozabi na tablete (dvomim, da so tako zelo nedolžne)  in začni pri osnovah. Če boš nadaljevala tako, kot ste začeli, bo pes vedno sovražil avto. Psa namestite tako, da ne gleda ven (ker to še povečuje slabost) in da ga ne premetava na ovinkih (najbolje v boks). Večinoma moramo psa pogosto kam peljati, zato se splača vložiti nekaj časa v to, da mu je le-ta prijetna.

- Za začetek premagajte travmo tako, da daš psička v avto, se vsedeš zraven njega, zapreš vrata in mu daš priboljšek, takoj, ko je priden. Ko ga spustiš iz avta naredi galamo okrog njega, kako je priden in poigrajta se. "Vožnji naj sledi zabava. To ponavljaj kak teden, večkrat na da, če se le da.

- V naslednji fazi podaljšuj čas med tem, ko je priden v avtu in mu daš hrano na dobro minuto. Biti mora priden. Tudi to utrjuj 1 teden, večkrat na dan. Ne pozabi na "žur" po "vožnji".

- Potem pojdi čez obe zgornji fazi s to razliko, da je avto prižgan.

- Potem se peljite kam, minutko ali dve daleč, pa ponovi nagrado v avtu in igro takoj, ko pridete na cilj. Pelji ga na sprehod, nekam, kjer se bosta takoj igrala.

- Počasi podaljšuj vožnjo, tako, da v enem mesecu prideš na cca 20 minut.

Pes mora dojeti vožnjo kot nekaj priijetnega, kjer je na koncu sprehod, zabava, igra, tako, da bo želel v avto. Počasi, z majhnimi koraki, pa bo šlo.

+1točka
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: sonja na 30 Januar 2006, 16:39:43
Hvala vsem,kateri mi pomagate z nasveti.Urška,poskusila bom tvoj nasvet.
Še enkrat hvala vsem.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Mašy na 30 Januar 2006, 19:50:40
Tudi mi smo imeli probleme (in jih še nismo popolnoma odpravili) s Pagotom. Tudi on namreč vožnje ne prenaša najbolje. Ampak je vedno bolje. :)
Sicer pa kadar je psa v avtu strah ali se ne počuti dobro ga ne smemo tolažiti z besedami "bogi, bogi" ali recimo "še malo potrpi pa bomo tam". Psa moramo nekako 'zamotiti' in mu govoriti recimo, da bo videl kužke ali da se bo kmalu podil po travniku in podobno. Upam, da veš kaj mislim povedati. Sicer pa z Urškinimi nasveti to najbrž ne bo potrebno, saj psa ne bo strah, ker bo itak vedel da sledijo dobre stvari. ;)

Lp, Maša
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: aska na 30 Januar 2006, 22:36:04
No jaz z mojo ravno takih problemov nisem imela, da bi bruhala. Prvo sem jo hotla na prtlažnik navadit, pa je bil kar velik kraval, cvilila oz. jokala je tako, da je blo groza, potem je pristala na zadnjih sedežih in tud tam je najprej mal cvilila, sam je na srečo kmalu ugotovila, da če je v avtu gre kam na lepše in sedaj ful obožuje vožnje. Vem pa, da je hujše, če pes bruha, res bogi je takrat. Je Urška zelo dobro opisala vse že, kako to odpraviti. Upam, da vama uspe to težavo rešit, no pa poročaj kako napreduješ z navajanjem na avto brez posledic...lp
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: sonja na 30 Januar 2006, 22:45:00
 ;) ???
Jutri začnemo "vožnjo"po nasvetu Urške.Obveščala bom kako nam gre.




                                                                                                        :)LP
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: aska na 30 Januar 2006, 22:55:28
Ziher vam bo uspelo, samo po lepo po Urškinem nasvetu, pa velik uspeha pri tem vam želim..lp
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: irenchy na 31 Januar 2006, 21:47:53
Pri nas je bilo na začetku ravno tako samo, da je on to počel od samega strahu...saj ga je vrjetno nekdo vrgel iz avta in zapustil. pa smo skupaj seveli v avtu in se igrali po 10minutk na dan........zdaj, danes moramo močno gledat kako odpiramo vrata saj Rondo takoj, ko vidi da se pomikamo proti avtu že pred vrati. počasi smo se pote tudi začeli vozit...na bližnji travnik, do pasjih prijateljev ....in zdaj brez problema zdrži recimo pot do morja seveda z vmesnimi postanki ampak včasih je bil problem že avto,m ko ga je zagledal. Recimo edino on v avtu vedno sedi..nikoli ne leži, zato ker enkrat se je ulegel in je bil ravno uvinek in ga je prekucnilo na drugo stran ::)....no razen če imamo tako polno vse da je na zadnjih zicih...takrat pa leži. ;D ::)

lp
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: rina na 02 Februar 2006, 17:06:14
Witty se je tudi bala avtomobilov in vožnje z njimi, pa tudi bruhala in slinila se je. Se je upirala z vsemi štirimi že ko je videla da gre kdo proti avtu. Pa smo jo postopoma navajali na avto tako, da je bila na začetku pohvaljena sam zato, ker je skupaj z mano prišla do avta. Potem do avta z odprtimi vrati, in potem v avto. Potem pa se je začela šola in ni bilo druge, kot da smo jo pač spravili v avto in šli. Pa je zelo kmalu pogruntala da po vožnji sledi nekaj dobrega in vsi problemi so izginili.
Nastal je pa en nov. In sicer ta, da vedno ko kdo odpre avtomobilska vrata, je Witty že v avtu. ;D In tako izsili, da gre z nami samo v trgovino in nazaj. ;D

lp in veliko uspehov pri navajanju!
rina
Naslov: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: Unika na 16 Marec 2006, 20:38:34
Pozdrav!

Naša mlada psička ne prenaša vožnje z avtomobilom, ker ji postane slabo. Že ko pridemo do avta je zelo nemirna, ker ve kaj jo čaka. Med vožnjo cvili, se slini in bruha.
Tega problema smo se sicer lotili postopno. Večkrat na teden smo šli samo do avtomobila in se noter samo vsedli, potem zapeljali nekam za 5 minut itd. Strah še vedno ni izginil.
Zdaj pa nameravamo iti na vikend, ki je približno 20 km oddaljen od našega doma in ne vem kaj naj storim, da ji ne bi bilo tako slabo. Hrane vem, da ji prej nekaj časa ne smem dati. Razmišljala sem o tabletkah proti slabosti, vendar ne vem na koga naj se obrnem. Na veterinarja, naj grem v lekarno...? Katere tablete sploh so za to in kolikšen odmerek je potreben za okrog 10 kg psičko?
Aja, enkrat sem to omenila tudi veterinarju pa je rekel, da bo to minilo samo od sebe. Morda res enkrat bo, samo jaz rabim pomoč zdaj.
Prosim, če mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim.


Hvala in lp.

Unika
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: rina na 16 Marec 2006, 20:45:57
Ojla!

Koliko pa je stara psička? Witty je imela točno take težave, ko je bila majhna. Minile pa so, ko smo začeli hoditi v pasjo šolo, kjer je uživala. Se pravi, takrat, ko je pogruntala da vožnji sledi nekaj dobrega.

Smo pa že nekje govorili o tem.

lp, rina

---------------------------------------------------
Evo, tukaj je povezava do teme:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=976.0  ;)
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: meta na 16 Marec 2006, 20:52:51
To, da bo minilo samo od sebe močno dvomim, ker je en golden, ki smo bili skupaj na tečaju to delal že od malega pa je bil na tečaju star že skoraj eno leto.

So pa eni naši prijatelji svojima koker španjelkama dajali persen za pomiritev, ampak človeški tableti niso ravno zdravi za pse.

Je pa dobro, da se "odpravljate" s psičko na krajše izlete z avtom, ker se bo lažje navadila.

Prav tako ji lahko namesto "obične vožnje z avtom" privoščiš "vožnjo s čohanjem", ker bo potem to zanjo nekaj dobrega in pozitivnega. Čeprav to ni ravno kako zagotovljeno. Pomaga bolj pri strahovih "na trdnih tleh". Še bolj učinkovito pa je dajanje posladkov ali igra.

+1 točka
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: meta na 20 Marec 2006, 18:20:57
No danes smo ravno hrano za Atro nabavljali in sem v Mr. Petu (trgovina za male živali v BTC-ju) in sem našla tablete, ki so za pomiritev med vožnjo in proti slabosti in strahu (čeprav za strah ne vem ravno kako delujejo  ???).
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: *nastja* na 11 April 2006, 11:33:26
Uh če pa naš Indi vidi vrata od avta odprta .. vuuum pa je notr  ;D se vleže pa nardi pridnega, pogleda z okicami pa lahko gre zraven. Med vožnjo pa mamico exstremno rad po licih liže. Tako da razmišljamo o onemu pasu, ali pa pač nov avto (karavan)  :D
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: bolha na 11 April 2006, 20:48:10
Če se boš redno z njo vozila, jo bo minilo, ampak ne v parih mesecih ampak v parih letih. Moja Kana je bruhala že po parih metrih in sem vedno imela rjuho v avtu, tam kjer je ležala, da sem lažje spucala, šele pri 2 letih pa je nehala bruhat in se je samo še slinila, potem je pa še s tem nehala. Avta se pa še vedno boji (stara je 6 let) in jo moram par minut prigovarjat, da sama skoči v avto. Sama nisem dajala nikakršnih tablet proti slabosti, ampak sem pazila, da ni tisti dan nič jedla, ko sem šla z njo v avto, pa čeprav je bilo to popoldne.

Tudi mislim, da tableti proti slabosti ne pomagajo ravno najbolje, tako da sporoči kako bo, če se boš odločila ji jih dati.
Lp

P.S. Ups, sem opazila, da si pa mogoče že bila na vikendu. :D
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: Unika na 12 April 2006, 10:55:21
No takole, da malo poročam  ;)

Najprej....Meta, ja sem šla pogledat v MR. Peta za tiste tabletke, vendar je pisalo, da so predvsem za pomiritev in proti stresu, bilo je omenjeno tudi proti strahu pred vožnjo. Ko pa sem pogledala, kolišno dozo je potrebno dati psu recimo z 10. kilami, me je vse minilo. Za tako kilažo bi mogla dati psu 3-4 tablete. O to pa ne, sem si rekla...in kupila samo papico zanjo :)

Seveda me je potem odneslo še v lekarno, povprašat malo o tistih tabletkah proti potovalni bolezni (Dramina). Ko sem farmacevtki razložila za kaj jih rabim, mi je svetovala kako in kaj. Torej za 9-10 kg težkega psa, starega 6 mesecev sem mogla dati približno pol tabletke.
Pol ure pred odhodom na vikend sem psički dala omenjeno dozo, seveda pa sem pazila, da vsaj tri ure pred odhodom ni nič jedla. In smo šli. Lotti se je stiskala k meni zadaj v avtu...jaz pa sem bila v pripravljenosti z brisačo in vrečko v roki ::) Po približno 10 km so se pokazali znaki slabosti-slinjenje, cviljenje, tresenje....zdej jo imam revico že čist naštudirano  ;) Potem me je samo še milo pogledala in že je bila ''polna'' vrečka. Res pa je, da je bruhala samo enkrat, medtem ko je takrat ko ni dobila tablete, bruhala tudi do trikrat. Kaj vem...morda res malo pomaga. Je bila pa očitno bolj zaspana in utrujena...tako da se je to pomoje kazalo kot stranski učinek tablet (to tudi piše v navodilih).
Mislim, da je vredno probat...konec koncev...probat ni greh,vendar le za na daljše razdalje. Upam da se bo počasi privadila na vožnjo in da mi ne bi bilo treba več posegati po kemiji.
Bomo pa vsekakor še vedno prakticirali počasno privajanje na avto in vožnjo.

Lep sončen dan želim.


Unika
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: meta na 14 April 2006, 16:47:44
Unika upam, da ti bo uspelo psičko privaditi na vožnjo v avtu!!!!  ;)
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: Apollo na 14 April 2006, 20:21:13
Unika... Imam še en predlog zate! Pri psih, ki bruhajo v avtu je pogosto preblem tudi to da jim bruhanje "pride v kri"! Ko pridejo v avto lahko bruhajo kar tako brez posebnega vzroka-v bistvu gre za nevrogeno motnjo. :-[
Predlagam ti da psičko vsak dan- najprej za nekaj min nato pa ta čas podaljšuj zapri v avto (tja ker se navadno vozi) ne da bi se sploh peljala... :P  Lahko ji daš še kakšen priboljšek, hrano, kost za glodanje-tisto kar ima rada... Tako se bo najprej navadila na avto in izgubila strah pred prostorom! Šele nato začni s kratkimi vožnjami! To baje pomaga pri dosti psih., ;D
Upam da ti bo uspelo, lep pozdravček

+1
Naslov: Re: Strah in bruhanje med vožnjo!
Prispeval: matrox na 15 April 2006, 09:23:36
Unika tudi moj kosmatinec je imel velike težave z vožnjo. Med vožnjo se je veliko slinil, bruhal in cvilil. Nekateri psi celo tudi lulajo in driskajo.  :(
Veterinar mi je predlagal tablete, izkušeni pesjanarji pa naj psa postopoma navajam na vožnjo. In res. Psa sem najprej z avtom vozila po 5 minut in nič več. Samo do bližnjega gozda, kjer sva potem nadaljevala sprehod.
Te vožnje sem potem podaljševala na 10-15 minut. In na moje veliko veselje se je stanej izboljšalo v 2 mesecih. Nič več ni slinjenja in bruhanja. Ostalo je še cviljenje, ki ga ignoriram. Psa med vožnjo pustim čisto na miru in ga ne ogovarjam. Sedaj pa opažam da tudi cviljenaj ni več. Le še sem ter tja zapiska.  ;D
Ko sem poslušala pripovedi drugih, naj bi ta strah ( sama menim, da to ni slabost) pred vožnjo minil najkasneje tam okoli 7-12 meseca starosti psa, če seveda psa vsaj 3x na teden navajaš na vožnjo.
Pa še to, jaz sem na začetku vedno nekoga prosila naj me pelje, da sem jaz medtem lahko brisala psa, ki je bil od sline, ujela izbruhani kupček ter ga božala. Ampak to samo prvi mesec. Sedaj se voziva naokoli že sama.  ::) Pa še to opazila sme tudi to, da mojemu psu v prtlažnjiku velko bolj odgovarja kot pa na zadnjem sedežu. 

+1
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: {CiTrOeN} na 16 Maj 2006, 16:54:41
ko sem dobil sparkija je revček moral najpre potovati z avtom iz ptuja do maribora. drugi dan zjutrja pa še z maribora na gorensko 200km. revček se je tresel, lezel v kote,slinil,dihal globoko.potem pa ga je kolegica vzela v naročje in se veliko veliko menila,piskala,cvilila( ženske  :P :P)in kužek je začel dvigovat glavo,vohat.nehal je slinit se,cvilit,....na koncu pa je zaspal ko dojenček. bolj sta cvilile eva pa ines ker je kužek bil težak okol 11kg,in ju je bolelo  :o
zdaj prav teži da bi bil v avtu.
1 izkušnja pomoje povsod veliko šteje. lastnica mi je takrat dejala da ga lahko dam kar v pritljažnik,pa se bo že počasi navadil.
zdaj bi imel veliko dela,pa ga hvala titu za 1x nimam. za zdaj.

lp
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: aska na 16 Maj 2006, 19:20:35
{CiTrOeN} lepo , da ste tako dolgo vožnjo na koncu lepo prestal in ugotovil, da je to prav fino, da tvoj pesjanko tako rad sedaj gre v avto. Moja je še sedaj ful srečna ko je avtu, ali leži na zadnjih zicih ali pa sedi in gleda ven. Uživa pa ful, to vem, ker jo težko ven iz avta spravim...lp
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: {CiTrOeN} na 20 Maj 2006, 16:06:28
eemmm zaj mu je že tko všeč da bi šel v vsak avto :P
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: ajki na 20 Maj 2006, 21:23:57
Problem zaradi slinjenja v avto je statična elekrtika, ki se nabira v avtu. Jaz sem imelta problem, in sem ga tako odpravil.Poskusite to, mogoče bo pa zaleglo. Pri meni je 100% in sedaj skoraj nesmem pustiti odprtega avta, ker je takoj notri.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: *alfa* na 06 Julij 2006, 21:52:26
ja pri nas je imela moja pokojna psička alfa(dolg. jazbečar) tudi problem bruhanja v avtu, ampak proti koncu niti ni bilo več tako slabo

pri babičini psički iši(tudi dolg.jazbečar)je zdaj stara leto pa še malo in je predkratkim še bruhala zdaj pa nima več tako hudih težav
ugotovili smo da psihično pomaga moja prisotnost :)in ylsina prisotnost(tudi še en dolg. jazbečar - moj{z išo sta ql frendice ;D}) in dejansko bruha samo še čisto malo :)
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Taroman na 27 November 2006, 13:54:39
Pri nas doma imamo leto starega mešančka, ki pa je že zelo velik. Ko smo se odpravili na malo daljšo pot mu je bilo slabo in je bruhal. Od takrat noče več sam v avto da bi ga pa spravil notri je pa že prevelik oz. pretežak. :-\ Zanima me kako bi ga lahko spravil v avto in ga potem počasi navadil da bi notri šel sam?

LP :)
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: doody na 01 December 2006, 21:55:37
Tudi to se da urediti.Ker ima z vožnjo slabe izkušnje,boste imeli malo več dela,da ga zopet pripravite dotega,da bo šel sam v avto.
Poizkusite takole:
Tisti,ki ga ima kuža najraje,naj se znjim igra okli avtomobila.V žepu naj ima narezano pasjo radost.Predvidevam,da jo ima kuža zelo rad.Vrata avtomobila naj bodo odprta,še predno  se začneta igrati.Skrivanje imajo kužki zelo radai.Verjetno tudi vaš.Začne se igra okoli avtomobila:
rahel tek,se ustaviš ,počakaš da pride do tebe,ga pobožaš in mu daš košček salame.To ponoviš nekjakrat.Nato se mu skušaš skriti za avtomobil.Ko te najde,mu daš zopet košček salame. Po desetih skrivanjih za avtomobil,se skriješ v avtomobli in psička ne kličeš.Ko ugotovi,da si v avtomobilu,mu ponudiš salamo tako,dad stegneš roko iz avtomobila.Zelo pomebno je,da ga nikoli ne vabiš v avtomobil.Če salame ne bo hotel vzeti,mu jo spustiš na tla.Bo že sam ugotovil,da ni nič hudega .če vzame salamo iz tvojih rok.Tudi v avtomobil bo šel za teboj sčasoma.Paziti pa moraš tudi,ko bo prvič v avtu,da ne zapreš vrat ali vžgeš motorja.Vse to delaš postopoma.To počneš več dni.Paziti moraš.ko se kuža naveliča igre,odnehaš in ga odpelješ na sprehod.
Ko bo šel kuža v avto sam od sebe,se vsedeš poleg njega in narahlo zapreš vrata za dve sekundi in in več.Ta čas z dnevi podaljšuješ.
Tudi vžig motorja naj bo kartkotrajen v začetku.Uspeh zagotovljen.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: zoe na 01 December 2006, 23:58:16
Ginny je na daljših vožnjah tudi slabo in bruha, tako da se je začela upirati vožnji z avtomobilom. Ker ni tako velika, da je ne bi mogla dvigniti sem jo enostavno dvignila in dala v avto. Sčasoma se je nehala upirati, vendar vožnje še vedno ne mara pretirano in še vedno bruha.
Bruhanje naj bi sčasoma minilo  :)
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: *LuNa* na 02 December 2006, 00:02:10
Mi se ubadamo s podobnimi težavami. Uspeh je sicer že tolikšen, da včasih celo pride sama do avta, noter jo moram pa seveda dvigovati (takrat ugotovim, da 30 kil pa le ni tako malo  :P). Slabosti so pri kakšnem letu dni večinoma minile - se pa še kdaj zgodi, da bruha ampak izredno redko. Ni pa nujno, da slabosti minejo - enim psom je slabo celo življenje. Avta pa se še vedno boji. Zdaj bom čez zimo probala postopno navajanje pa upam da bo uspešno. Je pa fora, da se boji samo mojega avta, ne pa drugih (recimo od mame) - v druge brez problema tudi skoči noter, mojega se pa na daleč izogiba. Upam da se bo vztrajnost obrestovala.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: zoe na 02 December 2006, 00:07:47
Če imaš možnost navajanja postopa je ok, pri nas to ni bilo mogoče, ker smo imeli 2x na teden malo šolo.

Upam, da vam bo uspelo  :)
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: S1b na 02 December 2006, 03:01:52
pri nas je tudi problem spraviti 45 kilskega psa v avto češprav je od majhnih nog rad hodil not potem ko smo imeli 4 mesećni premor je pa bruhal v avtu tako da nikakor noče več v avto? počasi ga navajam vendar mislim da nikoli ne bo hotel notri ker po 5 minutah res znori čeprav smo ga počasi navajali? al iimate  mogoče kako idej?


lp
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: andreja na 02 December 2006, 10:22:41
Premalo počasi, razen če je res bogi in bruha kot vidra... Pol pa bo mogoče treba kake tabletke proti slabosti, samo taki psi so bolj redki.
Osebno ne poznam nobenega.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: doody na 02 December 2006, 21:22:51
Premalo počasi, razen če je res bogi in bruha kot vidra... Pol pa bo mogoče treba kake tabletke proti slabosti, samo taki psi so bolj redki.
Osebno ne poznam nobenega.
-Premalo počasi, -
Kaj  si s tem mislila?
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Taroman na 03 December 2006, 10:10:40
Hvala za odgovore. :) Taro že gre v avto, ampak ko hočem zapreti vrata se hitro izmuzne ven ::)
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: andreja na 03 December 2006, 12:13:38
Mislila sem to, da recimo še ni bil sproščen in vesel v avtu z odprtimi vrati, ko so jih že zaprli.
Ali pa pes je bil navajen tega da je v prižganem avrtu in že so šli za prvič predaleč in mu je mogoče bilo spet malo slabo ali pa je bilo pač po njegovo to preveč...
Prehitro v nov korak... Pa bilo kakšen je bil in bilo kje.

Po navadi, ko nam že skoraj rata radi malo prehitevamo. Včasih vemo kje smo se zmotili, včasih moramo tuhtat, kje smo ga polomili. Ampak vedno smo sami krivi za obnašanje našega psa, če ni ravno problem z zdravjem.
Sem rabila enkrat cel mesec, da sem pogruntala kje sem enkrat eno stvar sprožla v pasjem obnašanju, da sem lahko zadevo odpravila. Ker če ne poznaš razloga, lahko zadevo ponoviš.

Če je pes požrešen se lahko to izkoristi. Psa damo v avto na tak način kot je že opisano(počasi in postopno, se igramo itd.). Po kančani "seansi" dobi večerjo. Nadaljevanje: avto prižgemo, ugasnemo in pol hrano. Zadevo podaljšujemo, se pol tudi vozimo... Pes poveže vožnjo z avtom z nekaj zelo prijetnim - hrano.
Da bi jedel v avtu pa po moje ni dobro, ker mu je lahko od tega slabo.

Jaz nisem imela direktnih izkušenj s tem, da mi psi niso hoteli noter. Mogoče zato, ker sem malo pazila, da nebi bilo kaj narobe ali pa ker sem mela srečo.

Edino mogoče odrasla mlada psica, ki nikoli prej ni bila v avtu razen enkrat kot mladič, se je prvič upirala. Drugič je šla v avto previdno, tretjič je pa hotela kar sama vozit in mi zasedla voznikovo mesto še preden mi je uspelo dvignit sedeže.
Vsakič smo šli namreč na dolg izlet in je psica povezala avto s pustolovščino. K veterinarju je nisem peljala ;)

Noben pes v mojem avtu pa ni imel slabosti, tako da mi je bilo to prihranjeno, začetni strah sem pa preusmerila na veselo pričakovanje.
Naslov: Re: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: doody na 03 December 2006, 12:35:35
Mislila sem to, da recimo še ni bil sproščen in vesel v avtu z odprtimi vrati, ko so jih že zaprli.
Ali pa pes je bil navajen tega da je v prižganem avrtu in že so šli za prvič predaleč in mu je mogoče bilo spet malo slabo ali pa je bilo pač po njegovo to preveč...
Prehitro v nov korak... Pa bilo kakšen je bil in bilo kje.

Po navadi, ko nam že skoraj rata radi malo prehitevamo. Včasih vemo kje smo se zmotili, včasih moramo tuhtat, kje smo ga polomili. Ampak vedno smo sami krivi za obnašanje našega psa, če ni ravno problem z zdravjem.
Sem rabila enkrat cel mesec, da sem pogruntala kje sem enkrat eno stvar sprožla v pasjem obnašanju, da sem lahko zadevo odpravila. Ker če ne poznaš razloga, lahko zadevo ponoviš.

Če je pes požrešen se lahko to izkoristi. Psa damo v avto na tak način kot je že opisano(počasi in postopno, se igramo itd.). Po kančani "seansi" dobi večerjo. Nadaljevanje: avto prižgemo, ugasnemo in pol hrano. Zadevo podaljšujemo, se pol tudi vozimo... Pes poveže vožnjo z avtom z nekaj zelo prijetnim - hrano.
Da bi jedel v avtu pa po moje ni dobro, ker mu je lahko od tega slabo.

Jaz nisem imela direktnih izkušenj s tem, da mi psi niso hoteli noter. Mogoče zato, ker sem malo pazila, da nebi bilo kaj narobe ali pa ker sem mela srečo.

Edino mogoče odrasla mlada psica, ki nikoli prej ni bila v avtu razen enkrat kot mladič, se je prvič upirala. Drugič je šla v avto previdno, tretjič je pa hotela kar sama vozit in mi zasedla voznikovo mesto še preden mi je uspelo dvignit sedeže.
Vsakič smo šli namreč na dolg izlet in je psica povezala avto s pustolovščino. K veterinarju je nisem peljala ;)

Noben pes v mojem avtu pa ni imel slabosti, tako da mi je bilo to prihranjeno, začetni strah sem pa preusmerila na veselo pričakovanje.
Hvala za izčrpno pojasnili.Zelo v redu.
Naslov: Bruhanje,slabost med vožnjo
Prispeval: zavseoci na 28 April 2008, 13:10:44
Pozdravljeni!

Ker ne najdem z iskalnikom nobene teme na moje vprašanje,vas lepo prosim za nasvet,odgovor,.....izkušnje...
Naša psička slabo prenaša potovanja,bruha med vožnjo,čeprav 2 uri prej nič ne je.Vožnja ni daljša od 1 ure.
Ali se lahko daje tudi psom tabletke proti bruhanju in slabosti?
Hvala
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: kalis na 29 April 2008, 18:18:29
oj!

ko sm čitov vse članke nism nikjer zasledu, da mora šofer bit zelo uvideven do kužka glede načina vožnje(seveda so zelo pomembne tudi ostale že povedane reči).....

če si sm predstavljamo, da je kužek v prtljažniku avtomobila, ponavadi še negledajo v smeri vožnje- to se pravi gledajo v drugo smer, kot drugo zadnji del avtomobila najbolj odnaša v ovinkih, prezračevanje v prtljažniku je itak slabo in če je še zelo vroče na ta dan.... vse to vpliva na počutje kužka. Zato ko vozimo kužka se vožnja zelo razlikuje od vožnje ko smo sami. Vozit moramo veliko počasneje, ''tekoče''- brez naglega zaviranja(dobr edino če situacija pride taka), moramo imeti skoz v glavi, da je naš korenjak uzadej prepuščen na milost in nemilost šoferja. če je dovga pot naredimo vmesne postanke in podobno.

ko smo mi dobili našega štirinožca smo za pot domov porabili več kot uro pa pov. Vmes smo naredel še dva postanka(čeprav jih blo lahko več)..
prve izkušnje so zelo pomembna(kot je bilo že rečeno).

mi smo našega drugič peljali z avtom po dovgem času in smo bli z njimi tam skoraj 4ure, imel je še pasjo družbo; zelo prijazno in socializirano labradorko, tako da je kalis se preden smo odšli domov zaspav tam, ves utrujen od igre in spoznavanja novega okolja. ;D

zavseoči: jst ti ne morem pomagat k nism mel takih problemov, če boš pa mal debato nazaj prebrav, mislm da boš dobu kar nekej odgovorov na tvoja vprašanja ;)

Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: botticelli na 29 April 2008, 18:49:21
Koliko pa je stara psička?

Moja je kot mladiček rabila nekje pol leta, da je nehala bruhati v avtu. Običajno je pomagalo, da je nisem hranila nekje 6 ur pred vožnjo. Potem pa se je postopno navadila, tako da danes nimamo nobenih težav. Je pa bil avto na žalost pogosto pobruhan na začetku, pa smo se vozili tedensko po več ur.
Sicer se dobijo tudi tablete proti slabosti, ne vme pa koliko pomaga, jih nisem nikoli uporabljala.
Če je pes mladiček, se ga da postopoma navaditi. Če je pa to starejši pes ki je imel po možnosti še kakšne slabe izkušnje z vožnjo, potem pa bo verjetno bolj težko.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Domino na 29 April 2008, 19:36:22
No, bom pa opisala še mojo izkušnjo.

Domino je na začetku tudi vedno bruhala v avtu. Ko smo jo peljali v od vzreditelja domovi  je bila pa sploh katastrofa....

Pa smo jo počasi privajali, se po malo vozili, bli v avto, .... Pa ni nič pomagalo. Tudi polulala se je velikokrat.

Ko smo se odpravljali na morje me je itak skrbelo če bomo sploh prišli kdaj na cilj!

Par ur pred odhodom na pot smo ji dali tabletko proti slabosti. Ne rečem, sigurno je bila pribita ko... in je 3/4 poti prespala.
Ampak od takrat nimamo več problemov. Ko štartamo z avtom, nekaj časa še geda okrog, potem pa vedno zaspi. Tako da je pri nas 1 tabletka naredila čudeže.

Jo pa tudi velikokrat še sedaj peljemo pohajat. Al je to na sprehod v nekam drugam, al pa na norenje s kakšnim pesjanarjem - da ji ostane povezava avto - žur  ;) Mislim, da je to res pomembno (da psa ne peljemo samo k veterinarju).

Lp,
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: botticelli na 29 April 2008, 19:42:07
Pri meni ni bilo izbire, ker se vozimo tedensko ali na dva tedna po 400km :) tako da se je morala navaditi. Je pa tako, da ko sem začela s tem, da ni jedla 6 ur pred vožnjo, načeloma ni bruhala. ampak če sem ji pa dala samo en mini košček česarkoli pred vožnjo, pa je že bruhala, kar je pojedla + peno. Ampak čez čas se je navadila. Pri nas je bilo tako, da je ona eno uro zdržala vožnjo brez problema, potem pa kar na enkrat bruhala, ponavadi pred koncem vožnje.
Se pa strinjam, da mora biti pes pozitivno motiviran in mora vedeti da je vožnja ok in ne nekaj strašnega. Zato je fajn psa od malega navajati in voziti okoli, tudi če se pozneje nebo toliko vozil.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: pikec82 na 17 Julij 2010, 17:29:54
Naj povem še jaz našo izkušnjo z dopusta.
Naš kuža se vedno rad vozi z nami že od malega, vendar mu ne odgovarjajo avtoceste in tuneli, zato smo imeli letos ogromno težav na poti z našim kuškom. Ni pomagalo nič, niti nešteto postankov, sedenje zraven njega.....bil je ves prestrašen in smo komaj pripeljali do cilja. Ni spal niti sekunde, v glavnem je stal....groza. Vse smo poskušali, da bi mu bilo udobno, a je zavračal vsako pomoč.
Ne vem kako bo v prihodnje, a mogoče obstaja kakšna tabletka, da bi bil na daljših potovanjih bolj umirjen.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Puma na 18 Julij 2010, 19:18:50
Ste poskusili z boksom?
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: KARMEN na 19 Julij 2010, 08:58:57
Obstaja veliko homeopatskih pripravkov za pomiritev v hudem stresu. Lahko pa tudi poskušaš z masažo uhljev (T Touch metoda), ki jo lahko sopotnik izvaja kar med vožnjo in pomaga.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: žak88 na 01 Avgust 2010, 15:21:21
pikec82 mi smo imeli z našim mopsom tudi težave v tunelih še posebno če smo prehitevali tovornjake. po dolgem času smo ugotovili da se ustraši nenavadnih zvokov-v tunelu je drugačen zvok, radio zgubi signal in začne hreščat nato pa še tovornjaki ali motorji... v tunelu ne prehitevamo več tovornjakov, radio pa pred tunelom utišamo in sedaj sploh ne ve da se pelje skozi tunel. mi smo tako uspeli :)
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: pikec82 na 03 Maj 2011, 15:23:16
.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 31 Oktober 2012, 09:58:58
Še moj prispevek na tole temo.
tudi mi grozno bruhamo v avtu, že po 2 km je katastrofa. postopno smo jo uvajali, vozili na male vožnje,vendar je bilo vsakič slabše.
naj povem, da je avta ni strah, sama skoči na sedež, ponavadi je privezana na prvem sedežu.
danes sem ji prvič dala tabletko proti bruhanju, polovičko, ker ima psička 5 kg. tabletko je dobila točno pol ure pred vožnjo, vendar je po 5 km že bruhala in to dvakrat.
sem prebrala, da naj bi tabletka delovala, samo pri nas zgleda da ne bo tako.. kak nasvet, kaj naj še storim, ker tablete ji ne bi dajala, če vidim, da ne delujejo.
na veterinarski mi jih je ponujala že pred časom, vendar sem rekla ne, ker sem mislila, da bo minilo.
naj povem, da ima psička sedaj komaj 5 mesecev .

lp
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: bamfel na 31 Oktober 2012, 11:14:30
Naš pes bo star eno leto. Od začetka je bruhal. Da je še lepše, je to povzročilo verižno bruhanje otrok v avtu. Vsak teden smo se odpeljali cca. 500 m in parkirali. Potem smo imeli sprehod ali divjanje z drugim psom. Počasi smo razdalje večali. Ko smo šli na izlete, je dobil tableto proti bruhanju. Smo pa dva tedna nazaj se čisto na hitro odločili, da gremo po kostanj. Pes je dobil zjutraj redni obrok, ki ga običajno ni, če smo načrtovali izlet. Pot je bila polna ovinkov. Z njim sem bila v prtljažniku. Naj povem, da imamo avto za 7 ljudi. Po vseh normativih bi moral bruhati že po enem km. Pa ni. Celo pot tja in nazaj smo preživeli brez težav. Pravijo, da prerastejo. Naš očitno je. Tudi v avto gre sedaj brez težav, ko en mesec nazaj še ni.
Ne obupat. Saj s časom bo bolje.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 31 Oktober 2012, 11:30:13
a je tvojem psu tabletka prijela?? ker naši očitno ni  ???
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Ovcka na 31 Oktober 2012, 11:54:25
Moj je bruhal v avtu vedno tja do enega 6. meseca (peljal se je vedno na zadnjem zicu pripet z varnostnim pasom).. Pa ni vazno, ce je jedel pred voznjo, ce ni jedel pred voznjo, ce je pil vodo, ce ni pil vode, ce smo se peljali 1km ali 100km. Potem je kar naenkrat nehal. S tabletami nismo poskusili, smo pa pac omejili voznjo, in smo ga peljali samo ce res ni bilo druge moznosti.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 31 Oktober 2012, 12:27:00
tudi jaz upam, da bo to prerasla, ne bi rada da se ji to skozi dogaja, sam čudno mi je, da je bruhala tudi po tableti, dala pa sem ji Reisfit.
A obstaja še kaj drugega??
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: bamfel na 31 Oktober 2012, 13:09:48
a je tvojem psu tabletka prijela?? ker naši očitno ni  ???

Glede na to, da en mesec po tistem v avtu ni več bruhal, ne vem. Mu je takrat pomagala tableta ali je že prerastel? Dala sem mu tableto za ljudi- Dormina. Je za vse, otroke in živali. Samo malo moraš preračunati, koliko tablete dobi. Naš je tehtal 28 kg, toliko kot otrok v četrtem razredu- 9 let. Oba sta dobila polovico. Sem bila pa tudi jaz obupana, nekako sem si predstavljala, da bo šel pes povsod z nami, potem pa ta bruhanje.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Nika na 31 Oktober 2012, 13:41:13
Dala sem mu tableto za ljudi- Dormina

Dramina  :) Se pa pri ljudeh uporablja tudi baldrijan v vseh mogočih oblikah - čaj, kapsule..Res pomaga, ne vem pa kako je s tem pri psih.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 31 Oktober 2012, 15:11:29
a je vredu,da se zdravila, ki so namenjena ljudem, uporabljajo tudi za živali???? ??? ??? ??? ???
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 25 December 2012, 09:02:47
mi še karrr bruhamooooooo. po eni tableti Reisfita je bruhala 3 x. Ma ne vem kaj delam narobe, vendar je tole nevzdržno. sedela sem zraven nje, ni je bilo strah, vendar "mora "bruhat .
Upam, da preraste, ker sedaj že mož obupuje in je rekel, da kam jo bomo dali pa poleti, ker takole ne more z nami na morje, ker je mučenje.raje ne grem na morje, kot da jo pustim doma . :P
Mogoče bi res poskusila z dramino, vendar sem skeptična, ker tablete za ljudi niso za živali..niti ne vem kako bi to dozirala, ker naša ima smao 7 kg. ???
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: maja01 na 25 December 2012, 12:34:23
V tem primeru se boste morali malo pogovoriti z veterinarjem, ki se bo potem odlocil za cerenio, reglan ali dramino.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 25 December 2012, 13:07:37
sej mi je veterinar rekel, naj poskusim z dramino, sam sem skeptična
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Nika na 25 December 2012, 13:52:11
Se pa pri ljudeh uporablja tudi baldrijan v vseh mogočih oblikah

Ah  :-[ Ingver, ne baldrijan

Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 25 December 2012, 14:22:19
na kak način ??
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 27 December 2012, 17:19:00
danes smo bile pri veterinarju in odstranile šive.
odločila sem se, da jo bom vsak dan peljala 500 m od odma za reko in da se bomo tam igrale. sama je šla v avto in iz njega, to bomo spet ponovile jutri.
mislim, da je vse to pri naši na psihični bazi, tak da postopoma upam, da nam uspe.
dramine ji še nisem dala, ta teden bomo na kratkih vožnjah, potem pa bomo to podaljšale, držite pesti, da nam rata  :( :(
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: BlackDevil na 27 December 2012, 18:07:52
Moj ima rad zelo vožnjo ampak mi kar velikokrat bruha, čeprav zdaj ko je že star nekaj let je stanje občutno boljše, bruha manj pogosto kot pa ko je bil še mladič. Zdaj vsaj zdrži med potjo in bruha ko pridemo nazaj domov. Je pa situacija boljša če mu pustimo odprto okno da se malo zamoti, seveda če kdo sedi zraven njega bo to izkoristil in se ti stlačil v naročje. Ko je bil mlajši sem jaz sedela zraven njega na zadnjem sedežu in mu vrečko držala ko je bruhal.  ::) (na poti do veta ni blo možnosti da bi se ustavili in psa dali ven) hvala bogu mi tega ni več treba delat  :o :P
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 27 December 2012, 20:21:27
hehe, vrečko držim tudi jaz, če nisem sama. drugače pa jo imam  na sedežu zraven sebe, seveda zapeto z varnostnim pasom, in ko bruha samo pregrnem čez pregrinjalo  :P, pa ustavim, kjer je šansa, da to zamenjam...smo se že ornk strenirale  :D :D
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: bamfel na 27 December 2012, 23:24:03
Naš je bruhati prenehal, ko je bil star eno leto. Večkrat tedensko sva se vozila nekaj sto metrov, potem pa peš naprej. Za daljše vožnje je dobil dramina tablet. Namreč, ob njegovem bruhanju so se mu složno pridružili še trije otroci. Enkrat je bila zadeva tudi zame prehuda.  Skratka, brez kemije nismo mogli, smo pa k boljšim rezultatom zagotovo pripomogli tudi z navajanjem na avto. Res sem vesela, da je sedaj v redu. Prej smo mogli vsak izlet planirati en dan prej, da ni dobil jesti. Vsi spontani izleti in potepanja so bila izvedljiva samo s pomočjo kemije.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 28 December 2012, 08:56:54
koliko pa je bil težak tvoj kuža? za daljše vožnje kot je morje, bi se tudi jaz poslužila tega .
za silvestrovo smo hoteli na morje, pa smo se premislili  :D, ker se mi zdi, da bi bilo to pravo mučenje , tak da se bomo crkljali doma na sedežni  ;D
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: bamfel na 28 December 2012, 09:52:53
Naš pes tehta toliko kot otrok, ki je v 4. razredu (9 let). 28kg. Dobil je polovico tablete. Na tabeli je pač napisano za človeške otroke, pa sem po svojih otrocih lahko preračunala, koliko pripada psu. Je pa res prerastel, saj v avtu še ni sproščen, bruhati je pa nehal.  Če upoštevam vso organizacijo glede otrok je pes kot spremljevalec na izletu najmanj zahteven. :-*
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Keka na 28 December 2012, 17:49:58
Mojemu so pa čudežno vsi problemi z vožnjo izginili, ko sem mu kupila varnostni pas in sedaj gleda skozi okno ali pa leži na sedežu. Še vedno ni navdušen nad vožnjo, ampak je veliko bolje kot prej z boksom in (trkam na les) bruhal ni že več kot eno leto, pa se kar pogosto kam peljeva.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 28 December 2012, 20:15:22
tudi moja je pripeta z varnostnim pasom, za boks pa se ne morem odločit, ker me je groza, da bi not bruhala in potem v tistem ležala, če ne bi imela možnosti ustavit.
naj povem, da moja ponavadi sedi na sedežu, ali se pa uleže, ne gleda ravno čez okno, bruha pa :-)
danes smo spet šle na kratko vožnjo za reko in se igrale, pa je spet sama skoćila v avto ??? , sam na taki kratki relaciji je vse ok
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Prue na 06 November 2013, 14:08:21
Pozdravljeni,
 Ali je možno, da se pes vozi brez problemov v avtu, čez nekaj mesecev pa se začnejo slabosti?

Hvala za odgovor :)
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 06 November 2013, 15:19:50
Uuu spet tale tema,pa da malo poročam.
Na morje in iz morja smo skoraj umrli od "kozlanja", vendar to ni tak provlem, ker smo sedaj navajeni pa pvc skledo  :P, ampak slinjenja je blo pa za 2 litra menda   :P . No in sedaj ko bomo kmalu stari eno leto in pol  :o pa izgleda da se bo počasi nehalo. Na relacijah do 10 km ne bruhamo več jupiii, pa tudi slini se sedaj že nekaj časa ne, tako da smo srečni  ;).
Kako pa je z bruhanjem kasneje, ti pa žal ne znam svetovati, ker kar se tega tiče, je naša Kimi prvi primer, ki ga imam, ker prejšnji psi niti pos razno niso tega počeli, tako, da ti morda kdo drug da kak nasvet  :). Upam, da se ne boste mučili, če pa že, potem pa PVC skledo, not papirnate  brisače pa je. Nasa je že sama šla do sklede, tok se je že navadila  :), ampak jaz sem se sprijaznila, če bo tko celo njeno življenje, pač bo, sam da ne bi preveč trpela.

Veliko sreče  :)

Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Neven na 06 November 2013, 15:29:46
Mi smo našega bokserčka pripeljali iz Maribora v Piran (cca. 200km) pa je bil priden, nič bruhanja, slinjenja... Malo je kovcal ampak je bilo vse ok.  :P
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: martina.o na 06 November 2013, 19:03:05
Homeopatski preparat.
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Bilbi84 na 30 Julij 2014, 20:35:14
Za pomirjanje psa v stresnih situacijah, kakor so vožnja z avtomobilom, pred razstavo, pred obiskom pasjega frizerja ali veterinarja, v času praznikov (pokanje petard) ali v času neviht lahko uporabite tablete za pomirjanje psa z baldrijanom in hmeljom, imenujejo se Relaxin, najdete pa jih v spletni trgovini Lek veterine. Uporabne so tudi pri mačkah.


www.lek-veterina.si, www.moj-dino.si - Dino premium. Kakovostna hrana za pse. Brezplačna poštnina!
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 30 Julij 2014, 21:51:43
najbrž pomirijo psa, ne pa njegov želodec. naša je sedaj stara že dve leti, v avtu je pred nami vsemi, ko prideš iz službe, mora najprej ona v avto, potem pa ti iz njega  :P. tako, da naša za pomiritev ne rabi, njej nagaja želodček. je pa že bolje, bruhamo občasno, ampak nam je zdej to že rutina, tko, da nas niti ne moti  ;D. upam pa, da bo odnehala, da ne bo potrebno vedno imet s sabo sklede pa brisač  :P
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Bilbi84 na 24 Marec 2015, 08:54:44
Živjo,
danes je na trgu precej prehranskih dopolnil (ne zdravil!), ki lahko pomirijo kužka na naraven način. Ugotovili so, da so zelišča, ki so že od davnega uporabljana pri ljudeh učinkovita tudi pri živalih, to so npr. baldrijan, hmelj ipd. Posegajmo po naravnem, npr če iščete po internetu tako lahko najdete Relaxin tablete za naravno pomirjanje psov in mačk (Lek Veterina) , baldrijanove kapljice od Dorwesta in še kar nekaj izdelkov, ki niti niso tako draga so pa zagotovo učinkovita. Indicirane so tudi pri psih, ki imajo težave z vožnjo, jih pomiri.

Naravno je zdravo :) BiLbi  :-*
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Donald :) na 09 Maj 2015, 15:40:19
Živjo!

Midva z Donom pa imava problem priti v avto. Star je šele 5 mesecev, vendar ima že čez 20 kil. Vleči ga ne morem, ker se mi smili in ga tudi ne spravim nikamor, le zadušila bi ga. Zato ga dvignem in nesem v avto, vendar ga kmalu ne bom več mogla, saj ima že več kot 20 kil in dobiva skoraj kilo na teden ;)
Ni bilo nekega časa, da bi ga postopoma navajala, saj sva takoj začela hoditi v pasjo šolo, ki se mimogrede zelo obrestuje :) Smo ga peljali tudi že na lepše (sprehodi, narava..), vendar nič kaj ne pomaga. Skrbi me, da se bo navadil na to, da ga jaz nosim v avto in se bo še naprej upiral. Notri je sicer zelo priden, bruha le na kakšne daljše vožnje, ki so bolj ovinkaste.

Sem prebrala tale forum in veliko se omenja postopno privajanje, ali naj torej začnem znova? Kdo pozna še kakšno drugo rešitev?

Hvala vsem za odgovore! :))

Manca
Naslov: Problemi z vožnjo v avtomobilu
Prispeval: Kimi na 09 Maj 2015, 21:31:22
Nekje na forumu sem prebrala, da je mogoče psa strah višine, da skoči v avto, ali pa celo prtljažnik, se pravi, da bi bilo dobro, da bi se sprehodil po kakšni zasilni "potki". Najbrž ti bo katera vedela o tem več napisat.
Ko je ravno spet tale tema, naj povem, da mi pri skoraj treh letih še vedno občasno pobruhamo avto. Veselje do vožnje po tako, da skoraj ne morem verjet, da še kaj vrže ven. Predno sploh rečem, da gremo, že ko primem ključ od avta, že ona šiba  :P :P, če pa mora slučajno ostat doma, pa kar ne tečejo solze. Trebušček pa še vedno javlja, da ni vse tako kot mora biti. Moje mnenje je, da bo najbrž skleda z brisačkam vedno prisotna, pa čeprav samo občasno  ;) ;)