PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasme => FCI 9 => Temo začel/a: Mel na 02 Junij 2005, 23:31:36

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 02 Junij 2005, 23:31:36
MALTESE - Maltežan

DOMOVINA: srednje Sredozemlje / Italija

DATUM OBJAVE ORIGINALNEGA STANDARDA:   27.11.1989

UPORABNOST: družen in spremljevalen pes

F.C.I. UVRSTITEV: št. standarda 065
                                   skupina 9 - družni in spremljevalni psi
                                   oddelek 1 - bišoni in sorodne pasme
                                   Brez delovnega izpita!

 

KRATEK ZGODOVINSKI ORIS: njegovo ime ne pomeni, da izhaja iz Malte, ker pridevnik ˝maltais˝ izhaja iz semitske besede ˝malat˝, ki pomeni pribežališče ali pristanišče; ta semitski koren najdemo v veliko obmorskih krajevnih imenih, npr. v imenu jadranskega otoka Meleda - Mljeta, sicilijanskega mesta Melita in tudi v imenu otoka Malte. Predniki tega malega psa so živeli v pristaniških in obalnih krajih centralnega Sredozemlja, kjer so pobijali miši in podgane, ki so se množile v skladiščih pristanišč in ladij. V svojem seznamu v Evropi znanih psov je Aristoteles ( 384 - 322 pred našim štetjem ) omenjal raso majhnih psov, ki jim je dal latinsko ime ˝canes melitenses˝. Ta pes je bil poznan v antičnem Rimu: latinski pesnik Strabon ga je v prvem stoletju našega štetja opeval kot spremljevalca uglednih žena. Upodobitev Maltežana, nastale izpod rok neštetih renesančnih slikarjev, kažejo malega psa v salonih ob strani lepih žena tistega časa.

SPLOŠEN IZGLED: majhen, z iztegnjenim trupom. Pokrit z zelo dolgo, belo dlako, je zelo eleganten ter glavo nosi ponosno in elegantno.

POMEMBNI PROPORCI: dolžina trupa presega plečno višino za okrog 38%. Dolžina glave ustreza 6/11 plečne višine.

OBNAŠANJE: živahen, nežen, zelo učljiv, zelo eleganten.

GLAVA: njena dolžina ustreza 6/11 plečne višine. Je bolj široka, njena širina malce presega polovico dolžine.

PODROČJE LOBANJE: zgornji del glave je nekoliko daljši od gobčka; širina med ličnicami ustreza njihovi dolžini in je s tem širša od polovice dolžine glave. V sagitalni smeri ima lahno ovalno obliko; zgornji del lobanje je plosko, zatilje je neizrazito; izbočenost čelnice in očesnega loka je dobro razvita; čelna guba ni vidna, je izrazita. Strani lobanje sta skoraj konveksni.

NASTAVEK ČELA: je močno poudarjen in oblikuje kot 90°.

 

PODROČJE OBRAZA

Smrček: nahaja se na podaljšku nosnega grebena, v profilu gledano stoji njegova sprednja stran pravokotno. Velik, nosnice odprte, je zaokrožen in brezpogojno črno pigmentiran.
Gobček: dolžina gobčka ustreza 4/11 dolžine glave; potemtakem je nekoliko krajši od polovice njene dolžine. Področje pod očmi je dobro izklesano. Njegova višina je za nekaj več kot 20% manjša od njegove dolžine. Strani sta vzporedni, vendar pa smrček od spredaj ne sme izgledati štirikotno, ker njegova sprednja stran v obliki loka prehaja na strani. Nosni greben je raven z dobro izraženimi brazdami na svojem sprednjem delu.
Ustnice: od spredaj gledano ima zgornja ustnica na mestu, kjer se stika, obliko zelo odprtega loka. V svoji višini je slabo razvita in zavoj - űšesce˝- v kotu ustnic ni viden. Zgornja ustnica se popolnoma prilega s spodnjo, tako da s strani gobček izgleda omejen navzdol z spodnjo čeljustnico. Robi ustnic morajo biti brezpogojno črno pigmentirani.
Čeljusti: normalno razvite, ne močne, popolno nalegajo. Spodnja čeljustnica, na kateri črte potekajo naravnost, v svojem prednjem delu ni ne naprej štrleča ne nazaj uhajajoča.
Zobje: zobovje popolno nalega v škarjast ugriz. Zobje so beli; ugriz je dobro razvit in popoln.
Oči: odprte, z živahnim, pozornim izrazom; so večje kot običajno in očesna odprtina je skorajda okrogla. Očesne veke imajo tesen stik z očesom, ki ne sme ležati pregloboko, ampak skoraj poravnano z glavo, čisto lahno izstopa.Oči ležijo spredaj v skoraj isti ravnini. Opazovano s strani beločnica ne sme biti vidna; imajo barvo temnega okra; robovi vek so črni.
Ušesa: skoraj trikotna, njihova širina ustreza 1/5 njihove dolžine. Nameščena so visoko nad ličnico, komaj privzdignjena, nošena viseče in naležna na strani lobanje.

 

TELO

Vrat: čeprav je bogato pokrit z dlako, se jasno loči od tilnika. Njegova gornja linija poteka v obliki loka. Njegova dolžina ustreza približno polovici plečne višine. Je pokončno nošen in brez odvečne viseče kože.
Trup: merjeno med vrhom ramen in sedično grbo presega njegova dolžina plečno višino za 38%.
Hrbtna linija: poteka v ravni liniji do repa.
Viher: viher lahno štrli nad hrbtno linijo.
Hrbet: njegova dolžina ustreza približno 65% plečne višine. Prsni koš je prostoren in sega preko višine komolca navzdol; rebra niso zelo ukrivljena. Prsni obseg presega plečno višino za 2/3.
Prsi: prsnica je zelo dolga.
Križ: ležeč v podaljšku hrbtne - križne linije, je križ zelo širok in dolg; njegov nagib proti horizontali je 10°.
Rep: nastavljen je podaljšku križa, debelejši na korenu, tanek na konici. Dolžina ustreza približno 60% plečne višine. Oblikuje en sam velik zavoj, katerega končna točka leži med kolčnicama in se dotika križa. Dopuščen je na stran trupa zamaknjen oziroma zavihnjen rep.

 

OKONČINE

Prednje okončine: gledano v celoti, se dobro prilegajo telesu, noge do skladne.
Ramena: njihova dolžina ustreza 1/3 plečne višine in so nagnjena glede na horizontalo za 60 do 65°. So pravokotna na srednjo ravnino trupa.
Nadlaket: daljša od ramena, meri 40 do 45% plečne višine; njen naklon na horizontalo je 70°. Na zgornjih dveh tretjinah se dobro prilega trupu in je vzdolžno skoraj vzporedna srednji ravnini trupa.
Komolec: vzporeden srednji ravnini trupa.
Podlaket: je suha, z malo vidnimi mišicami, vendar si kosti v primerjavi z velikostjo rase precej močne. Je krajša od nadlakti in meri 33% plečne višine. Višina, merjena med tlemi in konico komolca, ustreza približno 55% plečne višine.
Nart: nameščen v navpičnici podlakti, zelo gibljiv, brez odebelitev; pokrit je s tanko kožo.
Stopalo: ima iste značilnosti kot nart in je zaradi svoje majhne dolžine navpično.
Prednje šape: okrogle, prsti stisnjeni skupaj in zaobljeni; dlančna blazinica in prstne blazinice so črne; kremplji so prav tako črni ali vsaj temne barve.

Zadnje okončine: imajo močne kosti, kot enota sta tački vzporedni druga na drugo in gledano od zadaj, navpični od sedične grbe od tal.
Stegna: močna muskulatura, njegova zadnja meja poteka konveksno. Je vzporedno k srednji ravnini trupa, vertikalno poteka od zgoraj dol in od zadaj naprej nekoliko nagnjeno. Njegova dolžina je blizu 40% plečne višine, njegova širina je malo manjša od dolžine.
Golen: s komaj vidnim prehodom, na horizontalo je nagnjena za 55°. Je malce daljša od stegna.
Skočni sklep: sprednji kot skočnega sklepa je 140°.
Zadnje stopalo: razdalja med tlemi in konico skočnega sklepa je malce daljša od 1/3 plečne višine. Njegova dolžina ustreza višini skočnega sklepa. Je popolnoma skladno.
Zadnje šape: okrogle kot prednje, s katerimi imajo skupne vse značilnosti.

Gibanje: enakomerno, elegantno, svobodno, v drncu s kratkimi in zelo hitrimi koraki
Koža: dobro priležena po celem telesu, pigmentirana s temnimi madeži in vinsko rdeče barve, posebno na hrbtu. Robovi vek, žmurka in robovi ustnic so črni.

 

KOŽUH

Struktura dlake: gosta, sijoča, svetlikajoča se, težka padajoča in svilnate teksture; je dolga po celem telesu in ostane gladka po celi dolžini, brez sledov kodrov ali vihanja. Po telesu mora njena dolžina presegati plečno višino in težko padati na tla, kot dobro pristoječe ogrinjalo, ki se prilega telesu, brez razpiranja in tvorbe kodrov ali kosmov.
Kodri in kosmi so dovoljeni na sprednjih udih od komolca do šape in na zadnjih udih od kolena do šape. Podlanke ni. Na glavi je dlaka zelo bogata, na nosnem grebenu tako dolga, da se pomeša z dlako brade, in na glavi tako dolga, da sega do tja, kjer se porazgubi v dlaki ušes. Na repu pada dlaka le na eno stran trupa, to pomeni na en bok in nogo, ter je tako dolga, da sega do skočnega sklepa.
Barva: čista bela; dovoljen je bled slonovinast odtenek. Sledi bledega oranžnega odtenka, ki vzbujajo vtis umazane dlake, so sicer tolerirane, vendar neželene in predstavljajo nepopolnost.

 


VELIKOST IN TEŽA: - plečna višina; - samec: 21 do 25 cm,
                                                               - samica: 20 do 23 cm,
                                       - teža: od 3 do 4 kg.

 

NAPAKE: vsako odstopanje od zgoraj navedenega opisa mora biti opazovano kot napaka, ocena le-teh pa mora biti v točnem razmerju s stopnjo odstopanja; to velja tudi za obojestransko škiljenje in kadar dolžina trupa presega plečno višino za 43%.

HUDE NAPAKE: očitno zaobljen nosni greben; izrazita predsekavost ali podsekavost, če to kazi izgled gobca. Višina samca preko 26 cm in pod 19 cm; pri samicah pa preko 25 cm in pod 18 cm.

IZKLJUČITVENE NAPAKE: izrazita divergenca ali konvergenca mejnih linij glave in gobca; kompletna depigmentacija smrčka ali druge barve kot črne. Predsekavost, razlike v očesih, depigmentacija vek, pomanjkljivosti repa, prirojeno ali povzročeno skrajšanje repa; kodravost dlake; vsaka barva razen bele z izjemo bledega slonovinastega odtenka; različni madeži, brez ozira na njihovo velikost.

N.B.: samci morajo imeti dve že na videz normalni in popolnoma v mošnjo spuščeni modi!   

LP,
Diana



(Vir: http://members.tripod.com/the-dogydog/fci9.htm)

Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Marko na 03 Junij 2005, 05:59:13
Kakšne so pa tvoje izkušnje in kakšno je tvoje mnenje o Maltežanih??  ;)
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ninci na 03 Junij 2005, 14:11:12
MEL jaz imam pa eno mogče bolj zdravstveno vprašanje. Večina maltežanov v mojem koncu je Matoša style, in so maltežanu podobni samo.... mah sploh mu niso ::) in vsem full teče iz učkov in se barva dlaka na rjavo, kako je z tem pri takih zdravih, rodovniških, lepo negovanih maltežanih??

Lp nina
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Mel na 05 Junij 2005, 16:36:17
Ojla,

No, sem si pozabila naštimat obestilo o odgovorih, zato odgovarjam tako pozno ;D

Kakšne so pa tvoje izkušnje in kakšno je tvoje mnenje o Maltežanih??  ;)

Marko, moje izkušnje oz. mnenje o Maltežanih je, da so to naravnost enkratni psi ;). Pa ne samo zato, ker ga imam sama, ampak zato, ker imajo karakter ravno po mojem okusu :).

So izredno, izredno ljubeči in pozorni, zelo, zelo navezni na družino. Izkazujejo ogromno ljubezni, katero pa seveda pričakujejo nazaj, saj so v nasprotnem primeru kot kup nesreče...Poleg tega so ti psi IZREDNO nežni. Ko pa  prideš domov, se jim od sreče utrga! Saj dejansko se vsem psom utrga, ko pridejo lastniki domov, toda mislim da gredo Maltežančki že v ekstreme ;D ;D..Za njih namreč velja tudi sicer angleški pregovor, ki pravi, da so to psi, ki ubijajo s poljubi :D..Potem si lahko predstavljaš kako je, ko prideš domov, ali pa ko kar tako iz nič, dobijo napad ljubezni :D (kot sama temu pravim ;)).

Maltežani so bili že v svoji zgodovini namenji za spremljanje karljic ali druge gospode - se pravi za crklanje in razvajanje. Zatp se velikokrat uporabi tudi beseda "lap dog" - kuža za v naročje. In res se izredno, izredno radi crkljajo. Moj Ori je lahko tudi cel film pri meni v naročju, in zaspi, medtem ko ga jaz čoham. :D

Pri njih mi je všeč tudi to, da so zadovoljni s kratkim sprehodom, čeprav dolge naravnost obužujejo. Se pravi, da v kolikor je slabo vreme, jim (vsaj mojemu) zadostuje 15-15min tura okoli bloka, če je dež pa samo opravi potrebo, in hop hitro nazaj na suho :). V kolikor pa je lepo vreme, pa so navdušeni nad daljšimi sprehodi. Ne glede na to, kako dolg je bil sprehod pri mojmu Oriju (lahko tudi 2 uri), se nikoli ni želel nositi, in je sam prestopical celo pot.

So izredno inteligentni, zato te lahko hiro ovijejo okoli svojega "prsta". :D

Všeč mi je tudi, da čeprav so zelo nežni kužki  se postavijo zase in se načeloma ne bojijo večjih psov od sebe.

No, seveda lahko obstajajo različni karakterji od psa do psa, so pa v večini vsi Maltežani nekako takšnile ;). Veliki kuža v malem :D.

MEL jaz imam pa eno mogče bolj zdravstveno vprašanje. Večina maltežanov v mojem koncu je Matoša style, in so maltežanu podobni samo.... mah sploh mu niso ::) in vsem full teče iz učkov in se barva dlaka na rjavo, kako je z tem pri takih zdravih, rodovniških, lepo negovanih maltežanih??

Lp nina


Ja nina, Maltežani ala Mtoša Style sploh niso Maltežani. Videla sem jih že ogromno, pa lahko trdim, da niso niti približek Maltežana!! Prej morda Cotona ???...ali pa neki mešanici vmes...z dodatkom Višavca...pa še česa... :o
To je samo vizuelno, karakterno se raje ne spuščam naprej... :(

Maltežni imajo obarvano pod očkami, ker se jim solzijo..to dejansko ni nobena posebnost, saj iz učk na nek način teče veliko predvsem dolgodlakim pasmam, ker jim dlake dražijo oči...je pa res da so Maltežani  beli pod učmi, zato je obarvanost toliko bolj vidna..Eni Maltežani so bolj nagnejni k temu drugi manj...Oči jim je potrebno vsaj!! 1 x na dan umiti z vodo in vatko, ali z raznimi tekočinami, za umivanje očk, namenjenim posebej Maltežanom, in na ta način zadevo zelo omilimo, tako da skoraj ni vidna..Moj Ori ima pod očkami res zelo, zelo malo...skoraj nevidno.
Ravno zaradi tega pa je potrebno delati čopke, da jim dlaka ne draži oči. Ker bolj jim draži oči, bolj se jim solzi...in večja je obarvanost.

Še enkrat pa ponavljam, da je to odvisno od psa do psa..
K večjemu izcedku iz oči lahko pride tudi zaradi vnetja ali zamašitve solznih kanalov.

Vsekakor pa imajo zdravi in negovani Maltežani zelo malo obravano dlako pod očmi.

LP,
Diana


Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ninci na 05 Junij 2005, 22:03:22
Diana, super za tale izčrpen odgovor. Imamo mi v bloku enega 9 let starega gospoda maltežana, ki je edini daleč okoli z rodovnikom in tak kot se spodobi, žal je dal že veliko skozi (kar se zdravja tiče!), je pa res tak scrklanc, da kar ni res. On je tudi en posebnež, glede na to kako ti opisuješ tvojega, on se ne bi sprehajal ne v sončnem vremenu še manj pa v dežju, tako da ga mora lastnica prav prositi, da gresta vsaj okoli bloka ::)

Od kod pa prihaja tvoj Malti? in koliko je star?

Lp nina
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ninci na 05 Junij 2005, 22:05:42
No če se zapičim še malo v standard (saj bom še kaj našla ::)...), lahko razložiš tole
Citiraj
pomanjkljivosti repa
??

Lp nina
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Mel na 05 Junij 2005, 22:21:32
Ojla,

No če se zapičim še malo v standard (saj bom še kaj našla ::)...), lahko razložiš tole ??
Lp nina

To pomeni, kadar je rep prekratek ali predolg oz, ne utreza standardu, saj mora  dožina le tega ustrezati približno 60% plečne višine. Če je rep kratek, je to pomankljivost repa. Poleg tega mora biti rep pravilno nošen - z enim samim zavojem. ;) Vse to, jaz razumem pod pomankljivostmi oz. nepomankljivostmi repa.


On je tudi en posebnež, glede na to kako ti opisuješ tvojega, on se ne bi sprehajal ne v sončnem vremenu še manj pa v dežju, tako da ga mora lastnica prav prositi, da gresta vsaj okoli bloka ::)

A res? :D Ja, zanimivo. Saj kot sem rekla, je od psa do psa različno, vem pa da v večini vsi Maltežani naravnost obožujejo sprehode - kratke, še bolj pa dolge. Za mojega je magična beseda GREMO!  :D Se mu totalno utrga...

Od kod pa prihaja tvoj Malti? in koliko je star?

Moj Ori prihaja iz legla od ga. Ferlež. Gospodič je star 13 let (oz. bo star toliko julija), vendar jih absolutno še ne kaže :D. Nori še vedno po stanovanju, ko gremo ven se mu odtrga..Ravno včeraj so me na sprehodu vprašali če je še mladiček :o. Sem rekla da ne, pa so rekli, ja več kot eno leto pa ne more imeti ;D. Si lahko predstavljaš kako so pogledali, ko sem rekla, da jih ima 13  :o ;D


LP,
Diana
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ninci na 06 Junij 2005, 08:53:00
Moj Ori prihaja iz legla od ga. Ferlež. Gospodič je star 13 let (oz. bo star toliko julija), vendar jih absolutno še ne kaže :D. Nori še vedno po stanovanju, ko gremo ven se mu odtrga..Ravno včeraj so me na sprehodu vprašali če je še mladiček :o. Sem rekla da ne, pa so rekli, ja več kot eno leto pa ne more imeti ;D. Si lahko predstavljaš kako so pogledali, ko sem rekla, da jih ima 13  :o ;D

Bolj težko ;) A pa je to tvoj prvi pesjan? Ima kaj potomcev?

Lp nina
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Marko na 06 Junij 2005, 22:11:28
Mel!! Hvala za odgovor!! Mi veliko več o pasmi pove lastnik psa s svojimi izkušnjami, kot pa o lastnostih psa iz literature!!   :D
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Mel na 06 Junij 2005, 23:39:17
Bolj težko ;) A pa je to tvoj prvi pesjan? Ima kaj potomcev?
Lp nina

Ne, Ori ni moj prvi pes. Pred njim sem 13 let nazaj kupila Maltežana. Žal sem kupila hudo, hudo bolnega kužka, ki se je boril za življenje in svoje drobno telesce do zadnje ure...Ni preživel.

Kupila sem ga pri preprodajalcu. Takrat, 13 let nazaj, ni bilo forumov, TV oddaj...na to temo...Preprodaja se je šele začela. Bili smo med prvimi v Sloveniji, ki so nalateli na preprodajalce..Tista leta je bil začetek...Dajali smo v javnost, radio...Večina kužkov na veterini je bila izpod rok preprodajalcev. Umirali so en za drugim. Redko kateri pes je preživel..Nemočni smo bili takrat, in nemočni smo (zenkrat) še sedaj.
Svojo zgodbo sem že opisala ne sosednjih forumih.

Takrat je bila hudo na udaru parvoviroza. Za njo je umrl tudi moj mali.

Ori nima potomcev ;) Dvomim, da jih ne bi namreč kar sama vse popokala domov :D :D

Mel!! Hvala za odgovor!! Mi veliko več o pasmi pove lastnik psa s svojimi izkušnjami, kot pa o lastnostih psa iz literature!! :D

Z veseljem se razpišem o Maltežanih. Se pa strinjam, da so nekaj drugega izkušnje izpod rok lastnikov, kot opisi pasem v knjigah :)

Karkoli vas še zanima le vprašajte :D

LP,
Diana
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: **Jackie** na 30 Junij 2005, 10:30:31
No moja sošolka ima eno maltežanko z rodovnikom , ki jo kliče Moni , njeno rodovniško ime je drugače Monika blabla ne vem točno .... Inje res pravi cukr ... Stara je 15 let  , pa je tut lepo  negovana , pa očke ji prav tako spirajo vsak dan oni kar s prekuhano vodo pa imam maltežanka zelo zelo malo rjavega pod očmi ... Pa na sprehode zelo rada hodi , zunaj kar nori , Aja pa meni se je tako prikupila tudi zato ker je postrižena , pa je taka skuštrana k mladiček .... Ima pa še vse zobe in z njo ni nič narobe D::D:D:D:D:D
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Mel na 02 Julij 2005, 18:02:55
Ojla,

res so cukri ja, ni kej ;)

Morda veš iz katrega legla je kosmatinka (kdo sta starša?)..

Pa na sprehode zelo rada hodi , zunaj kar nori , Aja pa meni se je tako prikupila tudi zato ker je postrižena , pa je taka skuštrana k mladiček ....

Ja, točno tako so...jaz mojemu včasih pravim kar "moj ciganček", ker je najsrečnejši, če se kam gre ;D

Me veseli da je z malo zdravstveno vse ok ;)...

LP,
Diana
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ella na 15 Oktober 2005, 18:04:51
Ojla!

Polega NO imam doma tudi maltežanko Loto, brez rodovnika.  ;)
Stara je 1,5 let.
Maltežani so krasni psi, ki jim ne manjka dobre volje.  :-* :P :-*

Ravno danes smo bili na sprehodu z še eno maltežanko. Bom prilepila kako slikico.  ;)

lp
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: M|my na 15 Oktober 2005, 18:26:36
Koliko let pa povprečno živijo maltežani?

LP
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ella na 15 Oktober 2005, 18:41:51
Nič nenavadnega ni, če maltežani živijo tudi 16 ali več let.  ;)

V opisih pasem je ponavad 14-16 let ali podobno.  ;)
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: ella na 17 Oktober 2005, 11:40:12
slikice iz Tivolja.  :)

http://www.moj-album.com/album/1261839/

lp
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Mel na 25 Oktober 2005, 14:57:04
Upam se trditi, da je opis v knjigah pri starosti Maltežanov napačen in da lahko živijo absolutno več kot 14-16 let...Jaz bi rekla od 16 - 20 let (lahko tudi več ;))

LP,
Diana
Naslov: Re: MALTEŽAN (Maltese)
Prispeval: Mel na 12 Januar 2006, 14:40:46
Ojla,

smo padli čisto na dno :-\

No, tukaj je nekaj slikic mojega lepotca...vidim da jih še nisem pokazala v tej temi  ;)

Uživajte  ;D  http://orix.moj-album.com/


LP,
Diana
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 03 April 2006, 22:29:58
Tudi jaz imam poleg leonberžana še 3 leta starega maltežana.Je brez rodovnika,ker je pač ati vztrajal pri tem,da ne rabi pes rodovnika ::) ::).Moj je izredno trmast in zelooooooooo neposlušen,obožuje pa dolge sprehode ampak sam v sončnem vremenu,ko dežuje ali sneži še na teraso ne bo smrčka pomolil ::). Ima pa moja sestrična tudi 3 leta starega maltežana/2 meseca starejši je od mojega/in je on je veliko bolj ubogljiv kot naš.Dony nima pod učkami skoraj nič rjavo,Toy(od sestrične)pa ima zelo.

lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 03 April 2006, 23:10:20
Kaj imaš kakšno slikico nagajivca? Od kod pa je?

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 03 April 2006, 23:21:11
Po njega smo šli na Polzelo,ko je bil star 2,5 meseca.
http://nastya.moj-album.com/album/2482347/?os=2493483
Evo mojega lepotca! ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejcika na 20 April 2006, 16:41:31
o mel ! :)lej neki me zanima ta tvoj maltežan ga je res najbl luskan ! jaz bi ful rada imela kuzeka maltežana ali pa čivavo !sam ne vemful mi ne bi bilo ušečl če bi umel pod učki rjavo  >:( drugače pa a je tvoja punčka la fantek ? če je punčka  bo imela mladičke ? a kaj veš kje bi se dalo kupiti kakega maltežančka z rodovnikom ? bye :-*
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: KamI na 20 April 2006, 19:45:03
Glede rjave barve pod očmi - potrebna je nega (kot pri vsakem), da se obarvanost omili, sicer pa upam, da si nisi izbrala pasem samo po izgledu  :) Za ostala vprašanja imaš odgovore na tej strani, čestitam pa ti za odločitev glede rodovnika  ;)

+1
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 20 April 2006, 19:52:54
o mel ! :)lej neki me zanima ta tvoj maltežan ga je res najbl luskan ! jaz bi ful rada imela kuzeka maltežana ali pa čivavo !sam ne vemful mi ne bi bilo ušečl če bi umel pod učki rjavo  >:( drugače pa a je tvoja punčka la fantek ? če je punčka  bo imela mladičke ? a kaj veš kje bi se dalo kupiti kakega maltežančka z rodovnikom ? bye :-*

Naš je fantek in na žalost nima rodovnika :'..Če nočeš,da bo imel tvoj kuža rjavo pod učkami je najbolje,da mu boš vsak dan sčistila tisto rjavo iz učk s posebo tekočino(ne spomnem se kak se ji reče :-[ ).Kupiš lahko v ZOOTICU,kjer imajo za moje pojme najboljšo opremo za pse.Jaz sem za našega kupila v lekarni in moram povedati,da sem bila zelo zadovoljna,je pa res,da moreš imet veliko potrpljenja sploh pri našem hiperaktivcu ::)


Za rodovniška legla pa nevem kje bodo kakšni mladiči.

+1

Lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 20 April 2006, 20:40:06
Ja, glede očkov, kot so ti že rekli, je potrebna vsakodnevna nega. Seveda pa so nekateri bolj nagnjeni k solzenju kot drugi. ;)

Drugače ima pa Mel fantka Orija. ;)

Ravno sedaj je eno rodovniško leglo Maltežanov-Log pri Ljubljani! Ne vem sicer, če je še kak na voljo!
(02) 332 39 24  - Marija Ferlež
Slovenski klub za pritlikave pasme

lp ;)

+1
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejcika na 20 April 2006, 21:52:02
ei najlepša hvala za odgovore !ne nisem si ga zbrala samo zaradi izgleda ampak tudi zaradi tega ker je živahen ! prebrala sem tud da ima zelo zelo rad svojega lastnika ! samo še nekaj mi drugače manka prepričati mami da bi si ga kupila !ati je zato ampak...mami pomagajte >:( :o ??? ???
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 20 April 2006, 22:17:06
o mel ! :)lej neki me zanima ta tvoj maltežan ga je res najbl luskan ! jaz bi ful rada imela kuzeka maltežana ali pa čivavo !sam ne vemful mi ne bi bilo ušečl če bi umel pod učki rjavo  >:( drugače pa a je tvoja punčka la fantek ? če je punčka  bo imela mladičke ? a kaj veš kje bi se dalo kupiti kakega maltežančka z rodovnikom ? bye :-*

Tejcika, tako kot ti je Ella povedala, imam jaz samčka Orija. Me veseli, da ti je všeč, še bolj pa me veseli, da si se odločila za rodovniškega Maltežana. Obrni se na Marijo Ferlež, od katere ti je podatke dala že Ella. Tudi moj mali, ki ti je všeč, prihaja iz njenega legla ;). Moj pa ne bo imel nobenih mladičkov. Glede obarvanosti pod očkami je tako, da je potrebna RES vsakodnevna, pa ne samo vsakodnevna ampak kar većkratdnevna nega in s tem omilimo oz. onemogočimo obarvanost. Nekateri se sicer poslužujejo raznih preparatov namenjenih ravno negi dlake pod očkami, samo jaz z njimi nimam nobenih pozitivnih izkušenj, in negujem dlako pod očkami z navadno vodo. Tudi ostali lastniki Maltežanov, mislim, da nimajo nekih bajnih pozitivnih izkušenj z omenjenimi preparati.

Drugače so pa Maltežani res ene dušice in so noro navezani na družino. Na koncu bo tvoja mama tista, ki bo najbolj zaljubljena vanj ;) Vseeno, upam da se zavedaš da ta pasma potrebuje res OGROMNO nege. Ne vem sicer koliko si stara, upam pa da boš zmogla sama?

Vsekakor ti z veseljem še kaj odgovorim, če te zanima. Pa sporoči, ko boš prepričala mamo ;)

lp,
Diana

P.S. Med Maltežanom in Čivavo je ogromna razlika, tako da fajn premisli, kateri ti bolj odgovarja

+1
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejcika na 21 April 2006, 13:21:52
ja stara sem 14 let ! ja upam da jo bom prepričala ! ma a veš kak je o čivavi jaz ne vem ničesar ! maltežan mi je pa tak srček !!! ;D ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: varja na 21 April 2006, 18:32:56
zdravo.
moja soseda ima maltežanko, rodovniško. so pa psičko pretirano razvajali ni je verjetno nočna mora vseh maltežanov. sicer je do ljudi prijazna, domače pa terorizira, grize, napada,... ne pusti si dat oprsnice gor, tačk umivat, nosit, prav nič...  :-\ škoda.... psička pa je stara 1 leto.

njena lastnica me prepričuje, da so maltežani treh velikosti, po stanardu... in da je njena, srednja velikost. sicer se nočem spuščati v debate z njo, pa vendar to ni res, a ne?

se pa drugače super razume z mojo psičko... kadar jo pač uspejo opremit za sprehod in prinest na dvorišče! hehe, ne, saj to jim že uspe...  ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 23 April 2006, 20:35:45
Ja Varja, imaš prav. ;) Maltežan je samo Maltežan in se NE deli na različne velikosti. Razlikujemo pa Ameriške in Evropske LINIJE.
Glede na to, da si stara 14, mislim da boš zmogla. Ampak res, predno kupiš Maltežana se pripravi na vsakodnevno nego, drugače boš imela težave z vozlji. Za nego boš potrebovala tudi ustrezne krtače(Pin Brush in Slicker Brush), ustrezen glavnik(kovinski) in kvaliteten šampon(najbolje kar za bele pse) ter balsam...
Citiraj
ma a veš kak je o čivavi jaz ne vem ničesar
Potem v primeru nakupa Čivave dobro preštudiraj njihov značaj in ostale potrebe!

Drugače pa sta napisana tudi opisa obeh pasem, tako da če še nisi prebrala: http://www.pesjanar.si/category/pasme

Aja, zadnjič na sprehodu, me je ogovorila ena gospa, in pač vprašala o Loti(kako ji je ime, koliko je stara), pol pa začela, kako je Lota dober pritlikavi Maltežan, da so te zelo redki v nevem kateri državi že in da se ful drago prodajajo in tako dalje. Jaz pa pač rečem, da ni pritlikavi Maltežan, ampak samo Maltežan. In potem začne še mami, da je Lota pritlikava in to(pa sem ji že 1000x povedala da pritlikavi Maltežani NE obstajajo >:().Res mi grejo na živce take laži. Gospa pa potem še vpraša, če je imela že mladičke, pa sem rekla da ne in da jih tudi ne bo imela, pa je rekla da naj jih imamo ker se ji bo drugač v glavi zmešalo. :o ::) Mislim, ne vem kdo ji je to povedal. :o Psicam, ki nimajo mladičov se NE zmeša. Saj gospa je bila prijazna in je hotela samo dobro in nisem nič jezna nanjo, ampak na tistega, ki ji je to naložil.  >:(
Torej še enkrat: psicam, ki nimajo mladičov in jih ne bodo imela ali pa so sterilizirane se NE zmeša.  ::)

Sporoči kako se boš odločila in lp ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 23 April 2006, 23:16:34
njena lastnica me prepričuje, da so maltežani treh velikosti, po stanardu... in da je njena, srednja velikost. sicer se nočem spuščati v debate z njo, pa vendar to ni res, a ne?


Ma kje pa je ta tvoja soseda kupila psa, in to še rodovniškega, pa ne ve da ne obstajajo 3 vrste Maltežanov, ampak samo ena?

Mislim, meni gre že počasi na živce to, da LASTNIKI psov ne vedo o pasmi ama nič! Še to ne, ali se delijo na velikosti ali ne. Torej, še enkrat, kar je že Ella napisala: obstaja samo ENA VRSTA Maltežana! NE obstaja pritlikavi Maltežan, niti ne obstaja srednji Maltežan, še manj pa veliki Maltežan. To so si izmislili šteparji, da prepričajo naivne kupce v nakup, le ti pa očitno še dandanes ne vedo kaj imajo doma. ::) In prosim, tudi evropska in ameriška linija, katere je omenjala Ella, je samo LINIJA iste vrste, ki ima malenkostne razlike, to se je pa dandanes pojavilo že pri skoraj vseh pasmah - tako kot je npr. lahko razlika med delavno in razstavno linijo pri npr. delovnih pasmah.

lp,
Diana
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: varja na 24 April 2006, 17:51:21
ma ja, saj sem ji že enkrat razložila, pa je pretrmasta... kregat se pa nima smisla... je pa mala hudo dominantna in ima domače čisto po kontrolo! :-)  psička mislim! ;-)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: GOSCH na 27 April 2006, 11:11:53
Hojla!

Sicer nimam maltežana, me pa vendarle zanima, v kakšnem stanju mora biti njegova dlaka za vzrejni pregled?
Mora biti v t.i. top formi kot za razstavo, ali je lahko postrižena oz. če je dolga, ne tako skrbno negovana (namesto povijanja samo česanje,...), da lahko kuža opravi vzrejni pregled? Tnx!

Lp,
B.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 27 April 2006, 21:39:28
Še ena slika mojega smejočega se maltežana

(http://img177.imageshack.us/img177/3560/doneksesmeji3mn.th.jpg) (http://img177.imageshack.us/my.php?image=doneksesmeji3mn.jpg)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 27 April 2006, 21:54:11
Ful je luskan.... ;D

Evo še naša Lotka med čohanjem:
(http://www.moj-album.com/slike/2515310/qyblO70HBOXU14l7.v.jpg)
lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 27 April 2006, 21:58:03
ella hvala za kompliment v Donijevem imenu..se zdajle zelo ponosno nosi okrog ::) .
Tudi tvoja je zelo lepa! Daj ji enega ali pa dva  :-*
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 27 April 2006, 22:07:09
Hehe, ni zakaj. ;) In hvala enako.
Še ena slikca:
(http://www.moj-album.com/slike/2515310/9knRYth5FWPArzCn.v.jpg) :-*
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 05 Maj 2006, 08:23:01
Danes ima pa moja Lotika rojstni dan! Že 2 leti :o ;D! No, želim ji veliko zdravja in vsega kar paše zravn.  :D :D

lp

p.s.:slikice 'pridejo' kmalu. ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rožica na 05 Maj 2006, 08:53:56
Vse najboljše Lota! Meni je ona tako všeč, ker ko sva prišla z Atosom na obisk, je korajžno zatekla proti Atosu, ga povohala, se elegantno obrnila stran in odšla  ::) ;) ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 05 Maj 2006, 22:36:26
Lota vse naj naj...Čimbolj bodi poredna ;D
Velik koš  :-* zanjo!
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 05 Maj 2006, 23:47:10
Iskrene čestitke mali kepici, pa ogromno zdravja ji želim!! Pa da še naprej ostane tak sonček  :-* :-* :-*

lp,
Diana

P.s. Kako je luštkana na slikicah...
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kimi* na 07 Junij 2006, 13:40:19
Tudi jaz sem srečala eno gospo, ki misli da ima pritlikavega Maltežana, tako da očitno res razsajajo informacije o pritlikavem, srednjem in velikem Maltežanu  >:(. Me je pa kar streslo ko sem vprašala koliko je star in če so ga ravnokar dobili pa je gospa povedala da je star 2 leti – bil je pa velikosti 2 mesečnega mladička, ali pa celo manj  :(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kimi* na 07 Junij 2006, 13:47:06
Aja Mel krasen album in res je lepo negovan tvoj pesjanček. Sem vedno full vesela kadar vidim lepo negovanega dolgodlačka, ker se mi zdi da je vse preveč ljudi ki se odločijo za dolgodlake zverinice potem pa ne skrbijo za dlako  :(

Seveda da ne pozabim pohvalit še ostalih belčkov, vsi so full luškani.

LPK
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 07 Junij 2006, 15:45:31
Tudi jaz sem srečala eno gospo, ki misli da ima pritlikavega Maltežana, tako da očitno res razsajajo informacije o pritlikavem, srednjem in velikem Maltežanu  >:(. Me je pa kar streslo ko sem vprašala koliko je star in če so ga ravnokar dobili pa je gospa povedala da je star 2 leti – bil je pa velikosti 2 mesečnega mladička, ali pa celo manj  :(

Mislim katastrofa res. Ta vikend sem bila z Orijem na Rožniku, pa me ustavi nek zakonski par in me vprašajo če je Ori še mladiček. Pa pravim da ne, da bo kmalu dopolnil 14 let. Pa žena poznavalsko pogleda moža in mu reče - no vidiš da je bolje, da vzameva pritlikavega Maltežana. Jaz sem mislila da bom eksplodirala >:(

Aja Mel krasen album in res je lepo negovan tvoj pesjanček. Sem vedno full vesela kadar vidim lepo negovanega dolgodlačka, ker se mi zdi da je vse preveč ljudi ki se odločijo za dolgodlake zverinice potem pa ne skrbijo za dlako  :(

Hvala Kimi* ;) Ja, tudi jaz sem kar malo razočarana, ko vidim lastnike, ki pozabijo, da je dlaka tudi del njihovega kužka.

lp,
Diana
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kitty na 11 Junij 2006, 00:52:54
Pozdravček!

Pri bokserjih sem se že predstavila in pozabila, da delam krivico drugemu članu naše družinice.
Imamo namreč dva psa. Maltežan je bil ravnokar star 3 leta in mu je ime Schizzo. Prihaja pa iz okolice
Venezije. No sam slovensko zelo razume kadar mu to odgovarja ;)
Drugače pa spadamo med maxi maltežane po strokovnih ocenah ljudi  >:( >:( >:(

Mi je pa kar nerodno povedat, da smo se danes ostrigli, ker se dlake niti pod razno ni dalo več urediti. Živimo
namreč zraven gozda in enega ogromnega travnika. No včeraj se je bokser zapodil v travo, Schizzo za njim in rezultat je bil
en samo vozel pomešan s cvetki. V ponedeljek gremo k frizerju, da malo popravi frizurco, ker moje stopničke niso kaj
preveč estetske.

No pasma ni ravno primerna za življenje na vtravnikih in tekanje po gozdu še posebej v času cvetenja. Samo ima ta pasma tako lep karakter in res tako zvestobo gospodarju, da nas tudi občasno striženje več ne moti. Na začetku sem se ful sekirala, če ni bil brezhibno porihtan, zdej mi je pa to manj pomembno. Pa to ne pomeni, da ga zanemarjamo, samo dlaka ni več do tal kot je bila prvo leto.

Pa še dve fotke za predstavitev:

mladost:
(http://www.punto.it/img/spaziofoto/space7/140263/ImmG_marceva_11149980151.jpg)

kratkodlaki maltežan :)
(http://www.punto.it/img/spaziofoto/space7/140263/ImmG_marceva_01149805124.jpg)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 11 Junij 2006, 22:02:28
Dobrodošla! ;)
Tale tvoj Schizzo je ful luškan. In kratka frizurca mu ful pristoji... ;D

A sta šla na kakšno razstavo?
Glede tekanje pa gozdu pa: tudi mi to poznamo. Loti so se po nogicah ful vozlji naredili ravno zaradi tekanja po gozdu. ::)
Sej smo jo zdej postrigli.

Lp

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kitty na 13 Junij 2006, 13:08:47
Dobrodošla! ;)
Tale tvoj Schizzo je ful luškan. In kratka frizurca mu ful pristoji... ;D

A sta šla na kakšno razstavo?
Glede tekanje pa gozdu pa: tudi mi to poznamo. Loti so se po nogicah ful vozlji naredili ravno zaradi tekanja po gozdu. ::)
Sej smo jo zdej postrigli.

Lp



Hvala  :)

Na razstavi pa nisva bila še nikoli. Pravzaprav jaz nisem še niti enkrat, ne s Schizzotom niti ne z drugimi kužki. Ne vem niti kje se to začne :-[

Kar me pa trenutno najbolj drži nazaj je ta živahnost od Schizota in si ga niti pod razno ne predstavljam kako bi to zgledalo.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: lely na 14 Junij 2006, 18:34:53
živjo! no ko sem že našla to stran vam morem povedat da je dons moja maltežanka lely dobla dva mladička.
poljubčki vsem maltežančkom... :-* :-* :-* :-*
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kanchy na 14 Junij 2006, 20:09:32
Kaj pa kej slikice  ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 14 Junij 2006, 20:27:09
Povej kaj več o leglu! Je rodovniško? Kdo so starši?..... ;)

Drugače pa vam želim, da najdeta mladička dobre lastnike in veliko veselja z malčkoma. ;) ;D :-*

lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kitty na 15 Junij 2006, 01:42:15
Čestitke ;D ;D ;D

Bi pa tudi jaz rada vedela kaj več ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: lely na 19 Junij 2006, 18:52:33
no na žalost imamo sam še enega mladička ker je eden naslednji dan poginil :(. ampak drugi pa že lepo raste.

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: lely na 19 Junij 2006, 18:59:22
aja drugače je pa leglo rodovniško. mati:Lely Ashanti  Shine     oči:Tim White Star Angel
mali pa še nima imena....lohk date kakšen dobr nasvet.. ;D
slikce bodo ko pridem domov.....
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 19 Junij 2006, 22:51:22
lely, sožalje za poginulega psička... :'(

Pa čestitke in veliko veselja in vsega lepega, predvsem pa ljubeč dom za kepico, ki je še brez imena ;) Jaz predlagam Nai. Od kod ste?

Vabljena še na forum o Maltežanih: http://phpbb-host.com/phpbb/index.php?mforum=maltijicom

lp,
Diana

P.S. SLIKIIIICEEE  :D

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kitty na 09 Julij 2006, 01:10:21
Danes vam sporočam najbolj žalostno novico :'(  Našega ljubčka ni več. To vam pišem pa še sama ne verjamem. Takšen splet okoliščin, da ne vem kako bom to prenesla.
Če začnem od začetka. Bil je september mesec, ko sem po sedmih letih zdravljenj zaradi spontanega splava izgubila otroka. Oktobra mi je mož prinesel domov malo kepico, katera mi je počasi vrnila voljo do življenja. Pse smo imeli že prej in od starosti so tudi umrli. Vendar Schizzo je bil zame nekaj več.
Kakšen mesec nazaj smo dobili še bokserja Figota in ker je bil dopust že rezerviran smo se odločili za varovanje. To smo kasneje ko možu niso odobrili dopusta odpovedali. Na dan potovanja pa zvemo, da si je šef premislil in da lahko odpotujemo. Tako sem na pomoč poklicala očeta kateri se je za ta teden preselil k nam domov za varovanje. Za družbo Figotu, kateri še ni povsem domač, smo doma pustili tudi Schizota, kateri je sicer vse dopuste preživel z nami (oba pa tako daleč nista mogla z nami).
Odpotovali smo včeraj, danes zjutraj me pa kliče oče z to strašno novico. Schizzo se mu je pred hišo zmuznil, skočil čez zidek na cesto in direktno pod avto. V eni sekundi je bilo vsega konec. V slepi ulici polni otrok, psov in odraslih je prišibal en norec, zbil Schizota in odpeljal ne da bi se ustavil. Revček je bil na mestu mrtev.
Sedaj ko vam to pišem sem preko 1000 kilometrov od doma, objokana kot še nikoli - na dopustu ki je postal vse prej kot to. Doma moj oče, tudi on objokan z občutkom krivde, čeprav je nima.

Domov ne morem, do dopusta mi ni....ne vem kaj naj naredim, ko pa ne morem nič. Edina želja je zavrteti film nazaj. Se to da?

Oprostite za ta dolg klobčič ma sem morala dati ven iz sebe.
Imate kakšen recept za lajšanje bolečine?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 09 Julij 2006, 10:15:40
Kitty lahko rečem samo iskreno sožalje. Drugih besed trenutno nimam :'(

http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 09 Julij 2006, 12:18:46
Kitty iskrene sožalje tudi od mene :'( ..Sedaj bo Schizzo od tam zgoraj pazil Figota..Še enkrat iskrene sožlje :'(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 09 Julij 2006, 19:48:34
Joj kitty iskreno sožalje...Ostala sem brez besed. Res mi je hudo za vas!

Lahko povem edino, da jaz verjamem, da se nekoč, ko se tudi naša pot konča ponovno srečamo. In takrat ostanemo skupaj. Verjamem da to ni slovo, ampak le ločitev do trenutka ponovnega srečanja. Ne, ne da se časa zavrtet nazaj - vendar pride čas, ko boš ponovo ob svojem zlatem malem belem kužku...Do takrat pa se bo preganjal z mojim malim Rikijem.

In še enkrat islkreno sožalje...Držite se!

Diana
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 09 Julij 2006, 21:55:09
Iskreno sožalje tudi iz naše strani....drži se! :'( :'( :'(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kitty na 10 Julij 2006, 21:25:18
Dekleta hvala. Sem pogledala video in se spet zjokala. Na dan ko so me poklicali je bila čez celo nebo mavrica, moja kepica mi je pokazala kje me čaka.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Urška na 11 Julij 2006, 11:21:55
Kitty, iskreno sožalje ob izgubi. Kar ne morem doumeti vedno znova, kako hitro se življenje postavi na glavo.  :'( :'(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: jenny3 na 11 Julij 2006, 11:30:38
Kitty iskrene sožalje.. čas zdravi rane, a spomini ostanejo
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Satin na 11 Julij 2006, 11:50:10
Kitty iskrene sožalje tudi z naše strani :'( :'(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Me`SheLLa na 13 Julij 2006, 15:46:24

Da predstavim še mojo Ajšo, stara je 4,5 mesece ;) In skozi me sprašujejo, če imam mini maltežana >:(


čohanjeeee
(http://misela.moj-album.com/slike/2851258/6rf68NE7yelOCyfM.jpg)

prosim 8)
(http://misela.moj-album.com/slike/2851258/QY6VFvjjb6J1U1fH.v.jpg)

zzzz...ne moti 8)
(http://misela.moj-album.com/slike/2851258/W7xR_IoRQJRxD3TK.jpg)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: jenny3 na 13 Julij 2006, 16:29:21
JOJJJJJJJJ kaken srček
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 13 Julij 2006, 18:48:15
Res je en srček :-* :-* ...Moj maltežanček je pa včeraj dopolnil 3 leta..Me`SheLLa kje si pa kupila Ajšo?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 13 Julij 2006, 19:14:27
Doni vse naj naj... ;D velikooo zdravja :-*
Me'shella, Ajša je res taaaak srček! ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Me`SheLLa na 14 Julij 2006, 08:01:38

vse naj naj tudi od mene pa dosti zdravja in še mnogo let 8)

*nastya_lony* : v Mariboru
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Me`SheLLa na 14 Julij 2006, 08:25:34

aja pa še nekaj me zanima! Kako so lahko tako velika odstopanja v velikosti maltežanov? :-\ Da je 2-letni maltežan enako velik kot moja Ajša,ki je stara 4,5 mesce? Včeraj sem srečala tak primer in sem bila šokirana, nisem našla razlage! ???
se opravičujem, če je že kje napisano
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 14 Julij 2006, 09:15:37
Zaradi nerodovniške "vzreje"!
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maska na 08 Avgust 2006, 19:08:43
Živjo
(Haj Mel, Me'shella, ella in ostale ki me že poznate  :) )

Sem našla še tale forum in bom tudi jaz predstavila mojega maltežančka (nažalost brez rodovnika  :-\ )
Glede na to da ni rodovniški, je zelo podoben melinem opisu na prvi strani, živahen, navihan, pameten, ljubezniv in še in še  ;D
Star je 7 mesecev (uf, že  :-[ sploh ne vem kam čas beži) in doma je postal pravi kraljevič, vsi ga obožujemo  :)
Pa še link: http://mojodi.moj-album.com/
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 08 Avgust 2006, 22:51:54
Evo zdaj bom pa še jaz dodala malo slik našega Dona..

"prosim še meni malo!"
(http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/D2HaSFlsIJZmqnoT.v.jpg)

"No, kaj mi ne boš nič dala?!"
(http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/XympYoWQpLy3DxM1.v.jpg)

"še malo pa grem spat, ker sem že začel dremati.."
(http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/6FjqF6ued3u5BZEB.v.jpg)

" takole se pa vsako jutro odpravim pozdravit mojega velikega sostanovalca.."
(http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/ESvJtqWvgFMXQ17t.v.jpg)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 09 Oktober 2006, 18:34:07
nastyaloniy lep pozdrav
Ja ta tvoj lepotec je skoraj isti kot moja pupa a ima tudi očke črne z rjavo obrobo mislim zenice.Pol sta pa res kot sestra in brat hhaaaa. Tudi pupo smo kupili v mb.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: pia_in_co. na 16 Oktober 2006, 18:47:00
Se moj Kaj:

(http://pia-in-co.moj-album.com/slike/515413/1P6yc_CoR1SbO2E6.v.jpg)

(http://pia-in-co.moj-album.com/slike/515413/_w_Vi7OGNCFzmO6a.v.jpg)

(http://pia-in-co.moj-album.com/slike/515413/Q7QwIMtfikcJ3BL8.v.jpg)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: pia_in_co. na 16 Oktober 2006, 18:52:28
Jao ne prime...Bom dala rajsi linke:
http://pia-in-co.moj-album.com/album/2970313/?os=2970334/
http://pia-in-co.moj-album.com/album/2970313/?os=2970337/
http://pia-in-co.moj-album.com/album/2970313/?os=2970340/
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: AjA na 26 Oktober 2006, 13:37:59
Hej hej ...

Mene pa se ne poznate..  :) Tut sama mam doma maltezanko Ajo,ki je zdej stara 4 mesce ;D
Je totaln cukrcek...To je moj prvi kuza in je res zakon!!! Tolk enga veselja ti prinese ena mala
bela kepa....Super je....Edin kar me mot je da fuuul grize >:D Sploh kadar je ful igriva takrat
je najbolj hudo,sploh ne popusti-grize roke,u glavo skace in podobno.... kako naj jo tega odvadim...
Vsaka pomoc bi mi prisla prov .. :)

Lepo se mejte pa cmokec vsem maltijem :-*
 

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 28 Oktober 2006, 23:12:01
lep pozdrav
Ja ko je bila naša tako majhna smo ji kupili za grizljati takšne palčke iz kože ali čeveljčke tud iz kože ki je prebavljiva in neškodljiva za kužke se pa zelo radi stem zamotijo ko grizljajo.Dobi se jih povsod tam kjer imajo ostalo za živali.
 Pa še nekaj ko nas je hotela grizljat tudi med igro sem rekla ne nesme grizt in to vedno ko je hotela grizt ponavljala.In ona je odnehala.
lp Draga :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zoe na 02 November 2006, 21:03:40
Pozna mogoče kdo kakšnega vzreditelja maltežanov iz Rima oz. okolice? Prijateljica iz Italije namerava kupiti enega. Psički naj bodo seveda z rodovnikom.

lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 02 November 2006, 21:10:02
Hmm, jaz ne, lahko pa vprašam na malty forumu, če želiš. Mogoče bo katera kaj vedela. ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zoe na 02 November 2006, 21:11:44
Prosim, ja.  :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Dee Dee na 06 November 2006, 21:09:07
Pozdravljeni!

Nisem lastnica maltežana, vendar bele nemške bokserke. Zanima me ali ima kdo od vas izkušnje  pri maltežanih, ki so bele barve, da se jim je dlaka pod očmi obarvala rahlo rjavo, ker so se jim solzile oči. Moji bokserki se izredno solzijo oči in nima nikakršnega vnetja, ampak ima obliko veke takšno, da ji solze ne stečejo po kanalu, ampak vzdolž obraza. Tam, kjer ji vedno tečejo solze, se ji je dlaka obarvala v rahlo rjavo. Izgleda obupno in si na vsak način prizadevam, da bi ji to uredila s kakšnim preparatom (mlekom, olji...) in ji pomagala, da se ji bo dlaka zopet posvetlila in ne bo rjava. Pomagajte mi prosim, vsakršen nasvet bo dobrodošel.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 07 November 2006, 22:30:52
Mojemu maltežanu so se, ko je bil še mladiček zelo veliko solzile oči. Potem smo pa izvedeli, da se v lekarni kupi poseba voda, ki spravlja rjav izcedek iz oči. Sedaj mu oči čistimo nekje na vsaka dva dni in skoraj nima pod očmii nič rjav.
Mi damo na vato malo te tekočine in mu gremo 3-krat do 4-krat čez rjav izcedek, mu gre pa s to tekočino ta rjav izcedek zelo dobro dol.

Tako, da probajte s to tekočino(za ime te tekočine me raje ne vprašajte; v kar v lekarni povejte zakaj rabite to tekočimo in vam bodo znali pomagati ;))


Lp, ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Neyka na 07 November 2006, 23:54:37
fiziološka raztopina verjetno  :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 12 November 2006, 22:20:09
zdravo!!a se komu kej sanja zakaj forum od maltežančkov ne dela?jz že najmanj 3 dni nimam dostopa.... ???
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 13 November 2006, 10:50:32
tudi jas ga tako zelo pogrešam silno sem žalostna ker ne vem kaj se dogaja.lp cartika
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 15 November 2006, 18:04:03
danes je maltese forum delal glih 3ure pa ga že spet ni kaj se dogaja ali kdo ve? ???
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 15 November 2006, 20:10:30
vem ja!!ravno sem ponovno poskušala odpret forum in sem bila že vsa vzhiiiičena ker je ponovno deloval....in ravno ko sem hotela odpreti temo se mi je spet pojavilo opozorilo da strežnika ni mogoče najti......šmenta... >:(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 15 November 2006, 21:33:01
jaz sem po maltese forumu iskala če bi bila kakšna obrazložitev v temi tehnika zakaj ne dela pa ni pisalo nič,ali naša đesi ne more ukrepati?kdo ve?
lp draga -cartika
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 16 November 2006, 09:33:34
A bi mogoče kaj o maltežanih povedali ali pa se prestavili v zabavo in debatirali o tem zakaj ne dela??

Lp nina
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 16 November 2006, 21:33:04
veš kaj....če te kej moti pa poste prestavi!!!mislim kak komentar no!! ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 17 November 2006, 12:59:51
ali ne obstajajo forumi zato ,da si lahko izmenjamo vprašanja in iskušnje .Pa hvala za opozorilo, hvala bogu da je maltese zopet aktiviran
lp Draga
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 17 November 2006, 13:01:32
ali ne obstajajo forumi zato ,da si lahko izmenjamo vprašanja in iskušnje .Pa hvala za opozorilo, hvala bogu da je maltese zopet aktiviran
lp Draga

Ja ste v temi o pasmi torej izmenjujete izkušnje o pasmi oz. vsem kar je z njo povezano. Zakaj nek forum ne dela pa paše v zabavo, tehnične probleme ali kam drugam, ker z pasmo nima veze ???

Lp nina
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 17 November 2006, 16:00:39
draga se strinjam z  vami ;D !!!se dobimo raje tam da nebojo tuki duše spustili! :o ....sej veste da forum o maltežančkih nima nobene veze z matežani nasploh ::)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 17 November 2006, 17:24:16
draga se strinjam z  vami ;D !!!se dobimo raje tam da nebojo tuki duše spustili! :o ....sej veste da forum o maltežančkih nima nobene veze z matežani nasploh ::)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Bugz na 27 November 2006, 17:46:59
Mene pa zanima kakšne so cene rodovniških maltežanov?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 27 November 2006, 23:55:04
Mene pa zanima kakšne so cene rodovniških maltežanov?

Od 180 - 200.000 sit

lp,
Diana
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Bugz na 28 November 2006, 15:02:17
Hvala za odgovor:)

V prihodnosti načrtuje moja mama enga maltežančka pa je rekla da se malo pozanimam:)

Aja me zanima na razstavah sem vidla da naslove pobirajo maltežančki z zelo dolgo dlako, meni so pa tisti postrizeni bolj všeč. pa me zanima če lahko postrizeni tudi sodelujejo na razstavah in so uspešNI?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 29 November 2006, 00:09:59
V skupini odraslih tekmujejo le Maltežani z dolgo dlako - le ta je namreč tudi ena od lastnosti Maltežanov (vizualnih, seveda ;))
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Bugz na 29 November 2006, 17:50:09
Aha, hvala za odgovor:)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 29 November 2006, 19:24:38
Ni kej ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nincy na 02 December 2006, 16:30:06
hej!
Sem nova v tej temi...Seveda sem že prej poznala maltežane, a nobenega nisem videla v živo...Enkrat pa sem šla s prijateljico, k njenem prijatelju, da bi videla prisrčno kepico-maltežanko staro tam okoli 3 mesece ali še manj  ;) ne bi vedela no, v glavnem je bila mladiček.Fora je bila v tem, da moja prijateljica sploh ni vedela katere pasme je ta psička, ko pa je pritekla k meni sem lastnika takoj vprašala če je to malteženka in seveda mi je odgovoril z da.Končno sem spoznala maltežana, čeprav šele mladička in sem se takoj zaljubila v to pasmo!Najbolj hecno mi je bilo, ko sem vstopila v stanovanje, seveda polno lužic, hehe  :D ampak saj to je značilno za vse mladičke, tako da ni bilo problema.  :) Mala kepica se mi je tako prikupila, da bom najbrž v prihodnosti mogoče tudi sama imela enega maltežana!Za zdaj pa pričakujem psička ali psičko, druge pasme...

Lp, nincy!
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 12 December 2006, 14:19:17
 Pia in co
prvo porosim oprosti če sem napačno napisala ime (morda)
Vprašala bi te rada,sledeče:ali je tvoj maltežan imel skoz dlako ravno? ali je bila malo, res malo valovita dokler ni zrasla.In to samo na koncih dlake ,drugače ima moja ravno dlako ja pa še po tačkah , me zanima.
hvala za odgovor
lp ,in lep dan ti želim draga.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 25 December 2006, 14:39:37
ojla!!! :)
Mene pa zanima če izgleda smešno če ima fantek (maltežan ) čopek???
Moj odogovr je ne! Pa vaš ? ??? Pa še 2 stvari :
- ali lahko maltežana zadane kap?
- kaj narediti ko pokajo petarde in rakete? moj pes samo laja ( v hiši)....ali ga pustim ,vzamem stran ali ...??  ;)


        Lp  ;D LeA
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 30 December 2006, 22:17:42
Seveda ni smešno pri maltežančku videti čopka! ;D Bolje to, kot pa da ima dlako na učkah, ker jih to draži in se potem bolj solzijo!

Glede petard pa, obnašaj se čimbolj normalno, ne delaj prevelike panike, ko bo videl, da to ni nič takega in tebe ni strah, se bo tudi sam pomiril! ;) :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 31 December 2006, 20:58:15
HvaLa!!! :)
srečno 2007!!! ;D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 01 Januar 2007, 10:12:39
zvezdica mnogo sreče zdravja ljubezni pa vse kar si sama najbolj želiš se ti naj izpolni v letu07.
     


           (naš spet ne deluje)
lp cartika -draga
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 01 Januar 2007, 16:36:34
lp že spet!!! :)
zanima me kdaj naj bi se dalo maltežana cepiti proti steklini??meni in moji mami je en prodajalec začel nekaj govoriti,da čim prej, sam nama so že drugi rekl d bol d čim poznej... Mami mu je kr verjela ??? jst sm bla pa proti...reku je nej tm prot konc leta prideva ,sam sm jst rekla ( mami na samem ) ,da bomo kasnej...naš sončk je str zdej 5 mescov pa 10 dni pa me zanima kdaj ne ga dam cept??drgač je un prodajalc reku d so ene dal že pr 2-3 mescih :s (proti steklini ).....Vaše mnenje ?? ???



P.S. se opravičjum k mam taka vprašanja sam mam prvič psa in mu žeilm zagotovit čim lepše pasje življenje :)

lp LeA

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 01 Januar 2007, 16:37:19
* tisti prodajalec je bil pri veterinarju
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 01 Januar 2007, 16:50:54
Mojo Pupo je veterinar cepil proti steklini v petem mesecu starosti tako da sedaj že lahko opravita to cepljenje.Je pa baje po zakonu treba bit cepljen ob 3 mesecu.
 lp draga


    Mnogo sreče in zdravja ter osebnega zadovoljstva. :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 01 Januar 2007, 17:00:22
hvAla za odgovor...želim vam enako.
opravičujem se ,ker sem sem pisala v slengu... :(
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 01 Januar 2007, 20:44:01
Moj maltežan je bil star 2 meseca in pol, ko smo ga kupili in je že bil cepljen proti steklini.

Lp,  ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 01 Januar 2007, 21:14:33
Cepiš seveda že lahko, saj je po zakonu cepljenje obvezno pri najkasneje 4 mesecih. Vendar pa, če bi se odločala jaz, bi še počakala s cepljenjem. Absolutno pa se mi zdi prezgodaj pri 2.5 mesecih! *nastya_lony* da nisi ti zamešala cepljenja proti steklini z cepljenjem proti parvovirozi oz. pasji kugi?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *nastya_lony* na 01 Januar 2007, 21:41:24
Se opravičujem..Mel sem zamešala ja...Proti steklini je bil cepljen pri 5 mesecih, zraven je dobil pa tudi še čip.. Res se opravičujem :-[ :-[

Lp,  ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 01 Januar 2007, 21:50:52
Hehe, se mi je zdelo ja, ker tisto bi bilo pa res prehudo. ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 01 Januar 2007, 22:39:58
aja pa še nekaj me zanima...do kdaj je maltežan oz . pes sploh mladiček?  ???
   lp lea :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 06 Januar 2007, 23:07:31
No pa še slikice od mojega Nalla oz. povezava ,ker slik nisem mogla naložiti gor ???
Poglejte si jih :)     
http://nall.moj-album.com/album/6322165/



Lp LeA :-*

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 07 Januar 2007, 12:02:09
lea
zelo lep kužek  napisala sem ti zs sporočilo
lpDraga
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 18 Januar 2007, 22:56:49
Mislim da je prav, da našega slovenskega lepotca, ki je tekmoval tudi na zadnjih dveh razstavah prejšnji konec tedna v Ljubljani prilepimo tudi sem.  ;D

Cole je Maltežan, ki jemlje dih, ker je prelep in njemu in lastnici iskrene čestitke za vse dosežke, ki jih žanjeta in tako lepo predstavljata to čudovito pasmo.  :)  Anja, tebi predvsem vsa pohvala od mene, ker tako čudovito skrbiš za malega   :)

Cole je bil na zadnji razstavi, prejšnji vikend v Ljubljani, najlepši maltežan (Best of breed) :D na specialni razstavi in najlepši samček na CACIB Ljubljana (ni zmagal pasme, ker ni hotel hodit hudiček mali  :P ). Ima pa tale bela kepica osvojienih že ogromno naslovov, med drugimi:


-2ND BEST MALTESE ON EUROPEAN DOG SHOW
-AMERICAN CHAMPION
-BEST IN SPECIALTY SHOW WINNER
-BEST OF GROUP WINNER
-MULTIPLE TOP 3 BEST OF GROUP WINNER
-MULTIPLE CAC, CACIB, BOB WINNER
-BUNDESSIEGER 2006
-AUSTRIAN CLUB WINNER
-SLOVENIAN CLUB WINNER
-ZAGREB WINNER 2006
-CHAMPION OF CHAMPIONS 2006
-HUNGARIAN DERBY WINNER 2006

Ima pa odprt tudi Slovenski, Avstrijski, Hrvaški, Madžarski in Italijanski šampionat.. Kljub temu, da ima kvalifikacij že čez glavo, mora preteči 1 leto od prve razstave, da pridobi naziv..  :)


Torej Anja in Cole, iskrene čestitke in hvala vama. :) ;)

Še kakšna slikica iz razstave:
http://maltese.moj-album.com/album/6442146/?os=6453097

http://maltese.moj-album.com/slika/3088014/dTUdP8Y8tcVKlEko.v.jpg/


lp,
Diana
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 19 Januar 2007, 09:49:01
Kolk je pa ta pesjanarček star?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 19 Januar 2007, 10:55:01
Malo manj kot 3 leta. Zakaj?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 19 Januar 2007, 10:59:14
Malo manj kot 3 leta. Zakaj?

 ;D Zaradi vseh teh dosežkov me je zanimalo koliko je tale pasji lepotec sploh star ;D Pa vidim, da je že v rani mladosti dosegel ogromno.  :o

Čestitke!

Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 19 Januar 2007, 11:04:44
Ja, res je.  :D
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rokerca na 24 Januar 2007, 17:17:44
oi, kako se imate? jaz bom čez nekaj mesecev dobila maltežana, pa sem se zato prijavila, da bi malo spoznala življenje in nove prijatelje. :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Me`SheLLa na 24 Januar 2007, 17:29:17
Hej!

S kod pa bo psiček? Rodovniški?

Zdaj, ko imaš čas si preberi čim več o tej pasmi, kako se neguje, kako je z dlako, prehrano, zdravjem, itd.

Lahko pa obiščeš tudi forum maltežanov, kjer boš dobila vse informacije, ki jih boš kot lastnica maltežana potrebovala. ;)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 03 Februar 2007, 17:01:48
lea
zelo lep kužek  napisala sem ti zs sporočilo
lpDraga
Hvala.....Aja pa vaše zs spročilo nisem dobila....lp LeA :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 12 April 2007, 20:30:59
Kaj menite o kastraciji/stereliziranju ??   
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Gina na 17 April 2007, 14:33:07
Pa da se obrnem še na vas, lastnike maltežanov...in sicer, oddaja se cca tri leta star maltežan, sicer lepo negovan, dokaj socializiran, vajen otrok ....več podatkov v kratkem, se bo pa Kimi oddajal preko DPMŽ Trbovlje.
Če poznate koga, ki bi bil pripravljen nuditi nov-stalen dom temu fantu:
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Gina na 19 April 2007, 16:11:48
vse informacije glede maltežana, ki išče nov dom na tel : 040 531 717 - DPMŽ Trbovlje
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Maltežanček na 29 April 2007, 22:39:22
Ojoj, men je moj maltežanček Kimi vse na svetu. Imam ga že 4 leta in sva zelo navezana drug na drugega in ne vem kaj bi moralo bit da bi on moral od hiše. imam dva sinčka ,ki ga naravnost obožujeta in on njiju, tako da sploh nimam problemov. tale na sliki zgoraj bi bil  po moje dobra partija za mojga Kimija za igranje in norije sam... Moj Kimi je zakon, ah, za razmislit je. Če ga ne vzamem jaz, mu želim res super dom-takšen kot ga ima naš in njegovim lastnikom tolko veselja in radosti z njim  kot ga imam jaz z mojim.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Rinchy na 29 April 2007, 22:44:34
Maltežanček, dobrodošel na forumu!

Tale Kimi zgoraj je že pri novih lastnikih.

lp,
Nina
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Maltežanček na 30 April 2007, 15:42:25
 :)Hvala lepa za  lep sprejem.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 10 Maj 2007, 21:10:14
Tejcika:a že imaš maltežančka???Drugače pa res cukri tile maltežani,mamina teta si ga želi v prihodnosti(ko bo v penziji)kupiti! :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Bugz na 11 Maj 2007, 08:26:11
Moja mama si tudi že dolgo želi maltežanča - smo prišli do dogovora da ji ga js kupim z svojo prvo plačo :P - ta bo pa še dolgaaaaa.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Gaby na 11 Maj 2007, 13:46:33
Tudi meni bo poleg ameriškega buldoga delal družbo maltežan.  ;D ;D :o :o 
Ker mi je pasma zelo pri srcu. ;D :P
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 02 Junij 2007, 23:13:01
Tudi meni bo poleg ameriškega buldoga delal družbo maltežan.  ;D ;D :o :o 
Ful dobro! Kdaj ga pa dobiš? Ali bo z rodovnikom?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 09 Junij 2007, 11:32:26
Mene pa zanima katera hrana je najboljša za maltežančke ?
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 09 Junij 2007, 15:04:52
Mi našemu dajemo brikete ( Nutro ali pa Hills) ,na kakšne dva meseca dobi konzervo od hillsa, skoraj vsak teden dobi malo riža ali polente,špagetov( brez začimb),malo meseka in včasih tudi poli...Ko nekdo je kakšno tako sadje,ki nima toliko barvila mu ga tudi dam (banana,jabolko,hruška).Vsak teden dobi tudi mleko.Skratka čim manj takih stvari,ki dajo barvo ali so preveč začinjene(korenje,ribez,razne špagete z začimbami in omakami itd.).
Za brikete ti ne priporočam Eukanube,ker baje obarva dlako.Naš jo je imel malo časa in se mu je mislim da čisto malo obarvala( samo ne vem če zaradi nje),samo smo potem prenehali mu jo dajat,ker so drugi priporočali da barva.
Jaz sem ti bolj tako malo napisala,ti bo znal( pa meni tudi :-[) kakšen bolj izkušeni lastnik maltežančka povedat.

Lp Lea
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 09 Junij 2007, 15:05:39
Glede hrane je tako, da ja najboljša tista, ki jo ima najraje. ;D Seveda pa mora biti tudi kvalitetna in vsebovati mora vse, kar je pomembno za našega kužka.
Najbolje je, da probaš z različnimi testerčki(če se zanimaš za brikete), ki jih dobiš v trgovinah za živali. ;) Če kužka še nimaš, potem vprašaj vzrediteljico s katerimi je hranila mladičke in lahko s to znamko tudi nadaljuješ. ;)
Lahko pa ga hraniš tudi z konzeravmi, vendar naj bodo res dobre in naj vsebujejo čimveč % mesa...aja, pa zelo pomembno je, da psu redno čistiš zobke(sploh, če se prehranjuje pretežno z konzervami). Drugače pa lahko je tudi kuhano hrano, kakšen rižek, piščančka(vendar ne piščančjih kosti, ker so zelo nevarne), ribe(pozorna bodi na koščice)...aja, korenje lahko je, vendar ni za pretiravati, saj je možno, da mu obarva dlako, prav tako je negativno na dlako pri nekaterih maltežanih(pri moji sicer ne) vplivala Eukanuba(briketi).

Če te zanima še kaj, pa kar vprašaj.

Lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 09 Junij 2007, 15:11:56
Aja, pa če mu sama pripravljaš hrano, ne soli preveč...za pse naj bi bilo dovolj, da hrano posolimo za 2/3 manj kot za ljudi. Torej 1/3 soli, ki bi jo uporabili za nas.

lp

p.s.: Vidim, da je že LeA odgovorila, sva naenkrat pisali.
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 09 Junij 2007, 15:22:03

p.s.: Vidim, da je že LeA odgovorila, sva naenkrat pisali.
Aha...Se mi je pa zgodilo v sredo,da je bil Nall z mojim očetom ( očijem :-[ ) zunaj in je oči jedel češnje in je Nall ponesreči eno pojedel in potem je naslednje jutro v njegovem drekcu bila peška ::) :-\ . Še dobro,da je samo eno pojedel ta moj požeruh ::) .

Lp
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Lanyca na 31 Julij 2007, 10:11:17
Ena prijateljica bi rada mela maltežana, pa me zanima ali kje kakšno leglo psov z rodovniki????
Odgovorite prosim čimprej,
lp :)
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Nati na 31 Julij 2007, 10:32:48

Ojla,

Če ste se odločili za nakup rodovniškega maltežana v Sloveniji, se morate obrniti na go. Marijo Ferlež, ki je Predsednica Slovenskega Kluba za pritlikave pasme.

Njeni kontaktni podatki so sledeči:
telefon: (02) 332 39 24 in 040 856 411
naslov:Slovenski Klub za Pritlikave Pasme
Frankolovska 22
2000 Maribor

internetni naslov: http://users.volja.net/klubspp/index.html

Omenjena gospa ima namreč informacije o vseh aktualnih leglih maltežanov v Sloveniji ter kontaktne podatke vseh vzrediteljev v Sloveniji.

Drugače pa priporočam še ogled foruma o maltežanih
http://maltezan.mojforum.si/maltezan.html,
kjer je veliko koristnih informacij.

Lp,
Nati
Naslov: Re: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 31 Julij 2007, 22:26:17
Mislim, da so trenutno 4 legla. Sem videla v Kinologu. Za natančneje informacije pa je res pravi naslov Marija Ferlež. ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: -CukeRčeK- na 17 September 2007, 12:01:02
Živijo!!
Tudi jaz imam doma psičko maltežanko Zojo. Na žalost ni rodovniška je pa fulll luštkana :-*(slike upam da dobite kmalu ;)). No. Stara je dve leti in je postala malo lena ::) Ful rada skače po visoki travi in pri tem zelo uživa, še rajši pa leži(kot kraljica) na kavču!! Zdaj napredujeva v česanju, ker se je zelo upirala :-\
no.
toliko iz moje strani..
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 17 September 2007, 14:46:31
Hojla!
Dobrodošla na forumu!Komaj čakam slikice ;D Daj če hočeš lahko Zojo malo opišeš :-[ .Kje ste jo pa kupili?
Lp Lea&Nall 

P.S.-Nall pošilja Zoji koš poljubčkov :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: -CukeRčeK- na 17 September 2007, 17:55:42
Malo me računalnik zafrkava... ;)
Zojo smo kupili pri eni gospe(Duška) v Vipavi. Moja sestrična ima njeno sestrico(Naja) in se ful kregata in tepeta.. :'(
Drugače je Zoja fuul ljubosumna in mora vedno biti v središču pozornosti 8). Je kar "pridna" in "uboga"  ::).
Lp od Zoje in Mance :-* :-* :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 17 September 2007, 17:57:48
Pozabila si slike. ;D ;)

Lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: -CukeRčeK- na 17 September 2007, 17:59:03
aja..
hvala za lepo dobrodošlico  8)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: polonči na 17 September 2007, 18:35:05
Dejmo Manca no kaj čakaš s slikami?? :D ;D :P

Lp,
Špela
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: -CukeRčeK- na 17 September 2007, 19:36:58
Špela sej veš kako je z mojim računalnikom >:( >:( ;)
Lp Manca
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 22 September 2007, 13:55:17
Kaj novega?  ^-^
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 26 September 2007, 21:02:23
Po 2- letnem pregovarjanju sem starše končno prepričala za maltežana. ;D Rezervirali smo ga v Mariboru (Jaz sem iz Rogaške Slatine) in jih naslednji dan šli pogledat... Za oddajo bodo po 20. oktobru. Približno 11. oktobra bodo cepljeni in bodo dobili potni list. Ženska pri kateri smo rezervirali, je res vredu vzrediteljica, ;D povedla nam je vse kar bi nam mogla... škoda le, da nimajo rodovnika. :( Sem pa videla oba njihova starša in res imata prijeten značaj. Kupili bomo samčka, problem pa je le v tem, da ne vem kakšno ime mu naj dam... ??? Gledala sem že na vseh možnih straneh, ampak se še vseeno ne morem odločiti. Ima kdo kakšno idejo?

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 26 September 2007, 21:07:06
Ooo me veseli,da si se odločila za maltežana! ;D :D
Zakaj pa se niste odločili za rodovnik? ;)
Amm..na katero črko pa hočeš ime?Naj bo kratko ali dolgo?Koliko ima pa bratcev pa sestric?
Imaš mogoče že kakšne slikice?Aja kdaj so se pa rodili oz. koliko so sedaj stari??

Lp Lea&Nall :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 26 September 2007, 21:37:59
Problem je v tem, da če bi ga vzeli z rodovnikom, bi bila cena precej višja. Cena teh maltežanov je 400 EUR. Tudi zelo dolgo sem iskala vredu vzrediteljico in mislim, da sem jo tudi našla. Črka, na katero naj bi se začelo ime ni ravno pomembno. Bilo bi pa lepo če bi bilo čim krajše. Slikic še nimam, ker so bili, ko smo jih šli pogledat stari 1 mesec... V leglu so 3 samičke in 4 samčki. Njihova mamica je zelo čista in lepo vzgojena.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 27 September 2007, 14:49:53
Če mladičio nimajo rodovnika ni vzrediteljica.  ;)
Zdaj pa k imenom:
Lenny
Tim
Lux
Mill
Tyson
...

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 27 September 2007, 15:57:52
Hvala za imena... Zelo všeč mi je Lenny. Imamo morskega prašička Nelly-ja, tako da bosta samo N in L imela zamenjana.  ;) Verjetno bo kar Lenny. Hvala še enkrat.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 27 September 2007, 16:16:47
Ni za kaj. :)

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 27 September 2007, 20:07:36
Mi lahko še poveste, kdaj in proti čemu ga naj cepim?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 27 September 2007, 21:47:15
Oo me veseli,da si si izbrala tako lepo ime. 8)
Jaz sem ga cepila proti steklini in Parainfluenza-Parvovirus Vaccine(tako piše v potnem listu) in še proti Leptospira Bacterin(to sem tudi prebrala tam).No za zadnji dve ne vem točno kaj pomenita :-\ .
Še tukaj si lahko kaj prebereš : http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=54.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=54.0)

Lp Lea&Nall
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 28 September 2007, 14:43:58
Hvala...
Zdajšna lastnica mu bo dala delat potni list... zanima me, če mora v potnem listu biti ime?... ker bi zelo rada da bi bil Lenny, tega pa lastnica ne ve... edino če jo pokličem
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: polonči na 28 September 2007, 17:51:02
tejchyka: mislim, da ti vzreditelj/ica pustijo prazno za podatke, da si jih sam napišeš. ;) Vsaj pri nas je blo tako.

Lp,
Polona
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 28 September 2007, 17:52:44
Aha... hvala ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 28 September 2007, 21:47:21
Prišlo je do spremembe. Moj ''bodoči'' kužek ne bo ceplje ogrog 11. oktobra, ampak že čez 1 teden!  ;D :) 8) Tak da ga dobim že po 5. oktobru! Juhu! Mladički ne pijejo več materinega mleka, ampak že jedo brikete. Juhuuu! ;D :D
Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 28 September 2007, 21:53:25
Kolko pa bo takrat star?...

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 28 September 2007, 21:59:43
Malo manj kot 2 meseca
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 28 September 2007, 22:32:20
Aha,sem mislila da bi bil star malo manj kot kakšen mesec... :-[ ::)

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 13:49:28
A je vredu, če ga kupimo, ko je star manj kot 2 meseca, ali je bolje, da počakamo, dokler ne bo starejši?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: polonči na 29 September 2007, 13:51:52
Mislim, da kakšen teden manj ne škodi, več pa ne! ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 13:56:30
Hvala
Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 14:09:42
S tem mislite, da ga je bolje kupit po 2 mesecih?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 29 September 2007, 14:17:37
Ja,kupiš ga lahko ko je star prbl.2 meseca,en teden manj mislim,da niti ne škodi toliko(2 tedna manj pa mogoče že..),glede da so psički tam kjer jih boš vzela že tako samostojni.Jaz sem mojega kupila ko je bil star 3 mesece.Smo mislili  kupiti psičko v Tržiču,pa smo potem odšli Nalla pogledat in smo ga morali vzelti,saj je bil tako prikupen in vse pač :-[.Mi še danes ni žal da smo ga vzeli 8).Drugače pa bi bili v Tržiču tudi rodovniški.
Nevem če boš počakala še tisti 1 teden ne bo nič narobe,če ga boš pa malo prej vzela pa mislim da tudi ne.Odločitev je tvoja :) .
Lp Lea
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 14:23:46
Ja... jutri gremo v MB, ga še 1x pogledat, kak napreduje pri rasti ;). In se bomo tudi z lastnico dogovorili, kako bi bilo najbolje. Bo pa dobil brisačko z vonjem po mami :).

Lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 29 September 2007, 14:27:58
Imaš mogoče že kakšne slikice? :)
Bo pa dobil brisačko z vonjem po mami :).

Naš je pa dobil majhno rdečo dekico :) .

Lp Lea
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 14:31:11
Ja, slike že imam, vendar na telefonu. Ko bo ;D Lenny ;D pri nas, ga bom slikala, in dala slike na ta forum.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 29 September 2007, 14:35:20
A pa lahko slilice iz mobitela daš na računalnik?
Komaj čakam slikice :-[



P.S. sori ker sem tako nadležnaa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 14:38:26
Ta telefon, ki ga imam, nima USB, tako da ne morem slik prenesti na računalnik. :( Lahko pa lastnici napišem e-mail, da mi pošlje slike. Ampak to zna trajati dalj časa :-\ :(
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 14:42:06
Sem ji že poslala mail, čakam še samo na slike
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 29 September 2007, 14:51:26
Okej.Super :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kalsang na 29 September 2007, 15:11:34
LeA:), po zakonu mladički ne smejo od mamice pred 9. tednom starosti. To je zelo pomembno za njihov razvoj. Ni dovolj samo, da že sami jejo, ampak se v leglu od svoje mamice in mladičkov še marsičesa naučijo. Toplo ti priporočam, da psička ne vzameš pred dopolnjenim 9. tednom starosti.
lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 September 2007, 15:25:25
V redu, se bom pozanimala še pri veterinarju.
Lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 29 September 2007, 15:56:00
LeA:), po zakonu mladički ne smejo od mamice pred 9. tednom starosti. To je zelo pomembno za njihov razvoj. Ni dovolj samo, da že sami jejo, ampak se v leglu od svoje mamice in mladičkov še marsičesa naučijo. Toplo ti priporočam, da psička ne vzameš pred dopolnjenim 9. tednom starosti.
lp
Upsi :-[  :-\ . Se oproščam zaradi napake :-\.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 30 September 2007, 10:37:15
Evo... sliko:
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 30 September 2007, 11:05:49
Ali ni šikan? Je že zelo zrasel od 16.9. ko smo bili na ogledu.

Lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 30 September 2007, 11:38:24
Iiiiiiiiiiii.Cukrček! :-*

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 30 September 2007, 13:27:27
tejchyka res zelo zelo zelo zelooo lepega maltežančka boš dobila. 8)
Ste danes že bili pri njem?

Lp Lea
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 30 September 2007, 19:21:15
Žal ne, ker je oče mogel v službo. Enkrat, ta teden ga bomo šli pogledat.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 30 September 2007, 20:27:29
tejchyka
A smem vprašati kje v Mb si kupila psička ,ali je to tajnost.Ali je g.ime Danica?Potem bi bila Pupa njihova sorodnica.hahaha.
lp  :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 30 September 2007, 20:43:39
Imena lastnice ne vem. Piše se pa Bombek. Živi na Obrežni 71, pelješ se proti Studencem. Je pa to njeno prvo leglo, tako da zagotova ni tvoja Pupa njegova sorodnica ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 01 Oktober 2007, 20:06:02
Danes sem mu kupila rdečo ovratnico z rutico ;D. Je velikosti XS oz. 30 cm, debelina 1 cm. Mislite da mu bo prav? Ali bi bilo bolje, da bi imel oprstnico?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 01 Oktober 2007, 20:21:42
Meni so rekli,da je bolje da ima ovratnico,kot pa oprsnico,saj se mu lahko začne dlaka vozljati na predelih kjer ima oprsnico.
Lp.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 01 Oktober 2007, 21:13:00
Hvala. kakšne velikosti pa je od Nalla ovratnica?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 01 Oktober 2007, 21:32:55
Je velikosti XS oz.3o cm.Sem zdajle izmerila 4 ovratnice in imamo naštimane na 27 cm,lahko bi imeli še manj,vendar imamo pač tako.
Lp.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 01 Oktober 2007, 21:55:18
Hvala lepa... potem sem pa pravo kupila. Kaj pa povodec imaš vrvico ali tistega drugega( ne vem kak se reče).
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 02 Oktober 2007, 12:55:40
Bolje bi bilo,če bi ovratnico/oprsnico kupili kasneje ko bo pes pri vas, in v trgovino šli z njim da res vidite če mu "paše".Lahko pa tudi vzameš tisti meter za šivanje na obisk zraven pa mu izmeriš obseg glave itd...Kaj je bolj primerno za maltežane nevem,mislim pa da je za mlajše pse boljša oprsnica...Je pa res da psa z ovratnico bolje obvladaš...Kaj bo bolje boste pa sami ocenili. :)

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 02 Oktober 2007, 14:14:07
Hvala lepa... potem sem pa pravo kupila. Kaj pa povodec imaš vrvico ali tistega drugega( ne vem kak se reče).
Mi imamo Flexi in povodec,čeprav večinoma uporabljamo flexi,razen za šolanje mamo povodec(vrvico).
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kathy na 02 Oktober 2007, 15:39:43
Bolje bi bilo,če bi ovratnico/oprsnico kupili kasneje ko bo pes pri vas, in v trgovino šli z njim da res vidite če mu "paše".Lahko pa tudi vzameš tisti meter za šivanje na obisk zraven pa mu izmeriš obseg glave itd...Kaj je bolj primerno za maltežane nevem,mislim pa da je za mlajše pse boljša oprsnica...Je pa res da psa z ovratnico bolje obvladaš...Kaj bo bolje boste pa sami ocenili. :)

Lp Alja

Se ne strinjam. Se mi zdi logično, da imaš ovratnico in povodec že doma, ko kupiš psa in da si nanj čimbolje pripravljen in imaš kupljeno vse potrebno.
Če veš katero pasmo kupuješ veš tudi približno velikost ovratnice itak pa se da obseg regurirati tako da sploh ni problema.
S šivilskim metrom mladiču okoli glave, ko že navidez vidiš primerno velikost  :-X bedarija
Res je, da je oprsnica za mlade pse bol primirna, ampak določenim pasmam pa oprstica poškuduje dlako. Ampak mislim, da pri maltežanu tega problema nebi smelo biti. Vsaj ne pri mladiču.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: jenny3 na 02 Oktober 2007, 17:09:40
No pa še jaz malo ugovarjam :P

Se mi zdi logično, da imaš doma že ovratnico in vrvico( in fleksi :P), brez da psu meriš obseg... pa saj imajo ful majhno glavo, se pravi da bo mladičku tudi tanajmanjša prav( Winny je imela na začetku mačjo ovratnico, ker so ji bile vse druge premajhne :D hehe)

Imela pa je tudi oprstnico, vendar so mi jo odsvetovali, saj naj bi, če bi manjši pes povlekel, poškodovala hrbrenico   :-\:( . Predstavljajte si npr. bokserja ko potegne ga oprstnica pritisne na prsni koš, pri tamalih pasmah pa se ta sunek zgodi direktno v hrbet... Vsaj če sem si jaz to pravilno zapomnila :P

lp

aja mala je cuker3 :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 02 Oktober 2007, 18:30:23
Hvala... Mogoče gremo jutri kupit še vse ostalo (flexi, povodec, košarico, dekico, igračke, šampon, krtačo...) ;D :) Dobim ga čez prb. 10 dni. Jupi! :o Komaj čakam. Ta petek bodo cepljeni. Ali je res, da se pri mladičku bolezen (če jo seveda ima) pokaže šele nekaj dni po prvem cepljenju?

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 04 Oktober 2007, 21:17:20
Kužka dobim, ko bo star 7 tednov. Včeraj smo bili še 1x na ogledu... 2 sta že šla v novi dom. Čez 1 teden pa pride še Lenny k nam ;D :o
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 04 Oktober 2007, 21:19:25
Uf,onadva sta šla pa hitro v novi dom.Kakšen je bil pa Lenny kaj danes? :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 05 Oktober 2007, 13:06:14
A bo Lenny!? ;D Bi me zanimalo ali imaš kakšno novo fotko!? :)

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 05 Oktober 2007, 17:06:19
Ja, Lenny bo. Nimam nič novih slik, obljubim, da ko ga dobim, ga poslikam in dam slike na forum. Kakšen je bil? Cukerček na kvadrat.   :o Ima črne okice, luškan zelo... Še 6 dni, danes so bili cepljeni.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 07 Oktober 2007, 12:14:54
Imam še 2 vprašanji. Lenny bi bil med tednom dopoldan večkrat sam, včasih bo oče doma. Kako naj ga navadim na wc? Kupili smo mu mačji wc :) ;D. Kolikokrat na dan naj mu dam jesti in kdaj?

Hvala že vnaprej.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 07 Oktober 2007, 12:21:18
Ko je še majhen 3x na dan,pri nekje pol leta mislim da bo tudi 2x vredu(?).Kdaj,pa je tvoja stvar.Jaz dajem zjutraj in zvečer.
Najbolje bo da mu določiš uro in vsak dan dobi hrano ob določeni uri.Se bo kar hitro navadil.
Hm,na wc ga navadiš z pohvalami in ne z kaznovanjem.Torej:če potrebo opravi v wc-ju ga nagradi.
Ko vidiš da se pripravlja ga odnesi v wc in po opravljeni potrebi tam notri ga pohvali.Če bo se polulal oz. pokakal
v hiši(ne v wc-ju)počisti,in to ignoriraj.Najbolje bo da si prebereš tole (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3261.0). :)
Ampak raje počakaj da še kdo bolj "izkušeni" odgovori,ker sem se verjetno spet kje zmotila. :-[ :P

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: jenny3 na 07 Oktober 2007, 12:42:02
nisi se alya :)

Ko je pes še mladič je od 3-4dnevno, ponavadi ima še 3 obroke dnevno, potem se počasi začne ukinjati srednji obrok. Potem ko je pes odrasel pa je 1-2x na dan. zjutraj in zvečer... Winny včasih večernega obroka ne dobi, ker ji že med dnevom dam dosti hrane( ko kaj delam z njo, na sprehodih...). Nekateri psi celo celodnevni dobijo "iz rok", se pravi pri učenje...

Tudi če bo dopoldne sam, ga navajaj postopoma. Da ne bo šok za malčka. pa mogoče je boljše, da je najprej zaprt v boks( winny ima kletko) da ne bo uničeval... Jaz imam tsto kletko vedno odprto, in gre Winny še zdaj rada notri spat ali počivat... :D ( včasih njena košarica, včasih kavč, včasih v boks...)

lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 07 Oktober 2007, 12:51:24
Pri nas smo mu tudi kupili mačji wc,pa ni hotel na pesek lulati,pa še jedel ga je ::) .Zato imamo samo podlogo za ta pesek(nekaj plastičnega) in notri imamo pasje plenice.
Če bo sam,mu bo v začetku mogoče malo hudo,vendar se bo potem privadil.Nikoli mu pa ne puščaj kakšnih stvari na dosegu npr.robčke,kakšne stvari v vrečki,ker bo mogoče ko boš prišla domov pravi nered.
Kje bo pa spal?

Lp. Lea

P.S.-Pa še en super forum o maltežanih,kjer sem včlanjena tudi jaz :D : http://mojmaltezan.mojforum.si/ (http://mojmaltezan.mojforum.si/)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 08 Oktober 2007, 16:18:02
Spal bo v moji sobi v košarici z dekico. Vodo bo imel na voljo  moji sobi, jedilnici in dnevni sobi. Wc pa bo imel v kopalnici. Hvala za odgovore.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 08 Oktober 2007, 16:34:39
Mislim da je tako še najbolje.
Aja,ponoči naj nima na voljo vode saj boste potem imeli kar precej lužic za pobrisat. ;)

Lp Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 09 Oktober 2007, 15:47:51
Mislim, da ni potrebno, da ima po vsej hiši nastavljeno vodo...Naj jo ima, kjer je predvideno da bo pil in jedel npr. v tvoji sobi... Se bo lepo navadil: aha, tukaj pa imam vodo in hrano... Takšno je moje mnenje... ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 09 Oktober 2007, 15:55:26
Mislim, da ni potrebno, da ima po vsej hiši nastavljeno vodo...Naj jo ima, kjer je predvideno da bo pil in jedel npr. v tvoji sobi... Se bo lepo navadil: aha, tukaj pa imam vodo in hrano... Takšno je moje mnenje... ::)
Mislim da bo tako najbolje,ja. ;) :P

Lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 09 Oktober 2007, 19:04:48
No, potem pa jo bo imel samo v moji sobi in kopalnici ;D Ker sem kupila 3 posodice, pa da nebi ena samo v kotu stala  ;)  ;D ;). Odštevam dneve in ure :o. Še 2 dni ;D. V četrtek greva z očetom, takoj po pouku po njega. Jupi!!! :P ;D

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 10 Oktober 2007, 23:41:17
Kje boste pa kupili kužka?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 11 Oktober 2007, 10:05:23
Mel tule ....

Imena lastnice ne vem. Piše se pa Bombek. Živi na Obrežni 71, pelješ se proti Studencem. Je pa to njeno prvo leglo, tako da zagotova ni tvoja Pupa njegova sorodnica ;D

Pa še eno vprašanje... kolegica ima rezerviranega rodovniškega maltežana o vsem se je pozanimala itd. in svetovali so ji da naj ko psa dobi 2 meseca z njim ne hodi ven, dokler ni pes vse precepljen itd. ... meni se po pravici povedano to zdi full dolgo, saj mora recimo biti pes po zakonu proti steklini cepljen pri 3-eh mesecih, pred tem je že dvakrat cepljen ostale bolezni. Pa me zanima ali so maltežani bolj občutljivi od ostalih pasem? Je to samo pač strah vzreditelja ali kaj tretjega?

Lp nina

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 11 Oktober 2007, 11:57:35
Hvala ninci, nisem videla  :-[ Me je samo zanimalo, če je rodovniško leglo, pa vidim, da ni.

ninci, 2 meseca je kar precej dolga ja, sem pa slišala kar nekaj vzrediteljev, ki to svetujejo, ker se res bojijo, da ne pride do okužbe. Jaz Maltežana NIKAKOR ne bi cepila stekline vsaj 9 mesecev ne, raje pa še dlje. Da bi bili konkretno bolj občutljivi, bi težko rekla, vsekakor pa poznam primere Maltežanov, ki so zaradi cepljenja skoraj umrli in so bili rešeni le zaradi hitrega ukrepanja. Spet pa, to se ne dogaja samo pri Maltežanih.

Vsekakor naj bo pazljiva, naj ne cepi stekline nekaj časa, gre pa tu za strah vzrediteljev, saj so bili primeri hudih reakcij ni pa nikjer dokazano, da naj bi bili Maltežani bolj občutljivi, kot drugi. Morda pa so imeli starši hudo rekacijo na cepljenje, pa se zato bojijo? Naj jih malo povraša ... Btw. kje pa pričakuje mladička? So zdaj 3 legla, 2 sta ok, eden pa ... hmnja, bom raje tiho.

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 11 Oktober 2007, 12:18:41
Ubistvu ne vem :-[ Jaz sem jo napotila na gospo Marijo Ferlež tako da je v kontaktu z njo in če sem prav razumela gre za leglo njenega samca, ki bo oz. je bilo skoteno v teh dneh enkrat.

Glede cepiv in vsega ostalega vem... ampak vseeno se mi zdi 2 meseca predolga doba, če računamo da je potrebno z socializacijo pričeti čim prej. Če pa pes do recimo 4-ega meseca nima stikov z ostalimi psi različnih velikosti ... ne vem :-\ meni ta del ni všeč.

Lp nina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 11 Oktober 2007, 12:21:57
Aha, potem bo zagotov ok, če se je pogovarjala z Marijo. ;)

Ma, saj nalezljive bodo tudi že cepljeni v leglu, ne? Tako, da ni panika, da se zdaj ne sme z nobenim srečat.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 11 Oktober 2007, 12:28:32
Ma, saj nalezljive bodo tudi že cepljeni v leglu, ne? Tako, da ni panika, da se zdaj ne sme z nobenim srečat.

Ja jaz upam da ::)

No še eno vprašanje... baje se za maltežančke uporablja pin brush krtača, ki naj bi jo bilo zelo težko dobit razen na kakšnih večjih razstavah (sem gledala zanjo na CACIB Lendava in niso imeli nič :-\) imamo pa mi tole Hunterjevo Klik (http://pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=155)... zobci so kovinski in na koncu ni bunkice se samo lepo zaključijo... sicer jo bo nesla s sabo pokazat ko gre pogledat mladičke da ji povedo če je ok... ampak če lahko ti vidiš že iz slike ali bo v redu?

Lp nina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Felina na 11 Oktober 2007, 12:33:42
No, meni se tole z dvomesečno karanteno mladička zdi zeloooooooooooooo prehuda. Pes more it ven, se socializirat, se naučit lulat in kakt zunaj in ga ne imet doma kot nekašno igračko. Da o sprehodih sploh ne govorim.  In tudi če to Marija reče, mogoče ni nujno tudi najboljše ali ne?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 11 Oktober 2007, 12:45:05
In tudi če to Marija reče, mogoče ni nujno tudi najboljše ali ne?

Džizus   ::) Ne, ni nujno, a je kdo rekel, da jo mora upoštevat?  ::)

ninci, tale krtača aboslutno ne bo primerna, saj mora biti obvezno brez bunkic. Krtačo se da naročit tudi pri uvozniku All Systems, ali na določenih net straneh. Eno, bolj slabe kvalitete se celo lahko kupi v eni od trgovin za živai (ne vem, ali je Mr. pet ali Tukano ...).

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 11 Oktober 2007, 12:46:18
Džizus   ::) Ne, ni nujno, a je kdo rekel, da jo mora upoštevat?  ::)

ninci, tale krtača aboslutno ne bo primerna, saj mora biti obvezno brez bunkic. Krtačo se da naročit tudi pri uvozniku All Systems, ali na določenih net straneh. Eno, bolj slabe kvalitete se celo lahko kupi v eni od trgovin za živai (ne vem, ali je Mr. pet ali Tukano ...).



Saj je brez bunkic ;)

Lp nina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 11 Oktober 2007, 12:50:26
Aja, sem površno brala  :-[ Če je brez bunkic, potem bo vredu ;) Je pa fajn, če ima kvalitetno krtačo, ker se precej lepše dlaka počeše ... No, bistvo pa je, da ni bunkic na koncu. Tudi, ko bo šla v trgovino, ji bodo trgovci rekli, da je Pin Brush krtača, krtača z bunkicami in, da je primerna za Maltežana - slednje ne drži. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 11 Oktober 2007, 12:53:26
Aja, sem površno brala  :-[ Če je brez bunkic, potem bo vredu ;) Je pa fajn, če ima kvalitetno krtačo, ker se precej lepše dlaka počeše ... No, bistvo pa je, da ni bunkic na koncu. Tudi, ko bo šla v trgovino, ji bodo trgovci rekli, da je Pin Brush krtača, krtača z bunkicami in, da je primerna za Maltežana - slednje ne drži. :)


Ja vem mi je rekla, da mora bit brez bunkic obvezno. Pa sem gledala v Mr.Petu in piše na embalaži pin brush in ima bunkice :o  ::) No potem sem se odločila za tole Hunterjevo ker je brez in upam, da bo ok, če ne jo bomo pač zamenjali 8) Drugače pa ker pesjanko ne bo za razstave ampak za na kavč niti kvaliteta krtače ni tako zelo pomembna, večino časa bo tako ali tako postrižen 8)

Lp nina

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 11 Oktober 2007, 12:55:13
Ja, Pin Brush imaš tako z bunkicami, kot brez in to trgovce in nepoznavalce zmede.



Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Felina na 11 Oktober 2007, 12:56:11
Jaz sem dobila takšno krtačo za shih-tzuja v Ljubljani, v pasji trgovini, ki ji ne vem več imena, ja pa na sotočju Ljubljanice in Gradaščice.Ljubljančani verjetno bolje vedo, katero trgovino mislim, če je še sploh dejavna Imam jo že tri leta in je čist ok.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Leiah na 11 Oktober 2007, 14:29:45
Jaz imam doma krtačo od proizvajalca hindes, meni osebno je zelo dobra. Kupila sem jo v trgovini na ljubljanski tžnici (BTC) mislim, da je market preis (poleg semenarne, malo manjša trgovina) drugje jih nisem zasledila. Sicer imam sama doma slicker brush in ne pin brush, ampak pomoje bi morali imeti tudi pin brush, ker se jih drugače dobi od tega proizvajalca. Če je ni tam sem jo pa našla na netu, stran: http://www.zoomarketpreis.si/products_new.php/page/11 (http://www.zoomarketpreis.si/products_new.php/page/11)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 11 Oktober 2007, 15:55:25
Ja nam so tudi eni rekli,da naj se maltežana pelje ven šele po 1 mesecu,pa smo ga že po 5 dneh(prbl.) ven peljali pa je zdaj čisto v redu.Samo ga nismo peljali na obsžne sprehode,sploh v gozd ne,večinoma je bil na asfaltu in travici :D .
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 11 Oktober 2007, 18:34:21
Danes sem dobila Lenny-ja. Trenutno spi, se je pa takoj vživel v novo okolje. Takoj sta se z morskim prašičkom začela zunaj loviti in igrati :D ;D. Pravi capek mali je, tako caplja ko hodi :o, pa cartek na kvadrat je. Takoj je začel hodit za mano, ampak samo za mano :P.

Lp, pa še enkrat hvala za vse odgovore.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 11 Oktober 2007, 18:35:06
Aja... kaj pa po stopnicah lahko hodi? Slišala sem da to škoduje njihovim kolkom.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 11 Oktober 2007, 19:07:11
Ja na začetku ni tako priporočljivo da hodi,potem pa mogoče že lahko(naš že hodi po stopnicah pa je dobro leto star.),samo pazi,da stopnice niso prevelike.

Ijooj daj malo ga opiši pa slikiceee ;D ;D  !
Čimveč veselja  z malo kepico! 8)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: -CukeRčeK- na 11 Oktober 2007, 21:02:55
Zoja ma se ful boji hodit po stopnicah, ker doma imamo luknje vmes stopnic pa se boji da pade ::) ::) in potem jo moram zmeraj nesti gor.. joj ::)
saj je že hodila sama ampak potem se je spet ustrašla ::)

 :-* :-* pozdrav Lenny-ju
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 12 Oktober 2007, 12:12:57
Čestitke za belo in kosmato pridobitev!Maš že kaj slik? 8)

LP
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 12 Oktober 2007, 12:15:06
Evo kolegica dobi samčka, male kepe pa so se skotile v ponedeljek.  8)


Lp nina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 12 Oktober 2007, 12:15:56
Čestitke za leglo! :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 13 Oktober 2007, 14:29:16
Evo kolegica dobi samčka, male kepe pa so se skotile v ponedeljek.  8)


Lp nina

Super! ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 14 Oktober 2007, 16:16:01
Tudi naša družina se je odločila da bomo kupili maltežana ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 14 Oktober 2007, 16:19:09
Res?  :) Ja super, kje ga nameravate kupiti?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 14 Oktober 2007, 18:57:03
Danes je bil v Mariboru en malti 2. v 9. grupi! Dlako je imel pa tkao lepo...in dolgo...prav po tleh se mu je vlekla - lepotec do konca! :o
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 14 Oktober 2007, 20:09:56
V soboto, 20. Oktobra 2007 prirejamo srečanje Maltežanov in njihovih lastnikov.  ;)

Za dodatne informacije sem na voljo na ZS.

Vabljeni vsi lastniki Maltežanov, tisti, ki boste to šele postali in vsi tisti, ki vas pasma tako ali drugače zanima ter ostali, ki imate doma majhne štirinožne kosmatince!  ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 14 Oktober 2007, 20:12:17
Hehe Mel jaz pridem! 8)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 14 Oktober 2007, 20:12:47
Vem!  :P ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 14 Oktober 2007, 22:19:47
Evo kolegica dobi samčka, male kepe pa so se skotile v ponedeljek.  8)


Lp nina

nina, tudi tvoj prijatelj je vabljen na srečanje  ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 15 Oktober 2007, 19:34:41
Jaz imam vprašanje. Ali ve svojega maltežana peljete ven na potrebo tudi pozimi, ali takrat hodi na mačji WC? Mi ga peljemo ven in se cel trese. Na mačji Wc pa noče iti. Kako naj ga navadim na WC?

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 15 Oktober 2007, 19:44:32
Za vsako opravljeno potrebo v wc-ju nagrada.Ne se dret,ga kregat ko jo opravi v stanovanju.

lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 15 Oktober 2007, 20:07:43
Hm..mislim da je bolje, če gre kuža kar ven...saj ne more cele dneve čepat v stanovanju. Probleme z mrazom (kolikor jaz vem) rešujejo s plaščki, sam maltiji nimajo poddlake, ki bi jih grela in jih zebe...več pa izkušene "maltežanarke"...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 15 Oktober 2007, 20:46:33
Jaz imam vprašanje. Ali ve svojega maltežana peljete ven na potrebo tudi pozimi, ali takrat hodi na mačji WC? Mi ga peljemo ven in se cel trese. Na mačji Wc pa noče iti. Kako naj ga navadim na WC?

Lp, Teja
Mi ga peljemo tudi,ko je bolj mraz.Za sneg pa nevem ker ga takrat še nismo začeli privajati na zunanje lulanje :-[ .Ko dežuje,ga včasih čisto na kratko peljemo ven.Saj tvoj je še bolj mali in ni toliko nenormalno,če se trese,ker še ni toliko odporen.
Aja a je že navajen na povodec?Imaš že kakšne slikice?? ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 15 Oktober 2007, 21:01:35
Na povodec je že navajen, prav tako na ovratnico. Slik nimam, ker se nam je fotoaparat pokvaril. Hvala za odgovore.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 16 Oktober 2007, 16:26:15
Danes ko sem prišla domov je bila lužica WC-ju! :o Končno se ni polulal na tla, ampak v WC. :P Joj, kako sem bila vesela. Je dobil priboljšek in polno lupčekov od mene  :-* ;D. Prej pa sva se lovila po celem stanovanju, tako da sedaj spi kot polh ;)

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 16 Oktober 2007, 16:32:24
Danes ko sem prišla domov je bila lužica WC-ju! :o Končno se ni polulal na tla, ampak v WC. :P Joj, kako sem bila vesela. Je dobil priboljšek in polno lupčekov od mene  :-* ;D. Prej pa sva se lovila po celem stanovanju, tako da sedaj spi kot polh ;)

Lp, Teja
Hm nevem če je dobro da dobi pohvalo veliko časa po tem ko naredi prav...Ne bom nič rekla ker ne vem. ;)
Lahko rečem samo SUPER da napreduje! (http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a040.gif) Kaj pa na krtačenje ga že navajaš? :)

lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 17 Oktober 2007, 13:09:34
Ja, krtačim ga že tudi, čeprav se malo upira, ampak napredujeva :). Zelo rad grize in poje vse kar je na voljo. Ali je to roža, časopis... ???   Kako naj ga odvadim? Se včasih zderem, pa je potem mir, ampak potem pa se mi zasmili in ga grem pocartat. :-\ :-[ Potem pa spet začne.
Kakšna ideja, da mu to preprečim? 

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 17 Oktober 2007, 14:44:22
Kuža je mladiček in bo grizel vse kar mu bo na razpolago.Morda bo sčasoma manj grizej,morda....
Hm...kako ga tega odvaditi?Kaznovanja ne priporočam saj je normalno da bo pes grizel(oz. jedel)vse kar dobi,pa če je to še tako nagnusno.
Pes ne bo vedel zakaj bo kznovan.Tega ga lahko odvadiš tako da vedno ko vidiš da hoče kaj "pobrati" česar ne bi smel,mu pokaži neko klobaso ali kaj pač ima rad.
Pes po(v najboljšem primeru)veselo prikorakal k tebi.Ko bo spustil stvar in pritekel k tebi ga pohvali.(z tisto stvarjo...)
Če se motim me popravite. :-[

lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 17 Oktober 2007, 15:29:34
tejchyka,da ne grize mu lahko kupiš tudi kakšne kosti(palčke iz kože) za žvečit.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 17 Oktober 2007, 16:16:36
Grize lahko tudi iz dolgčasa. ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 17 Oktober 2007, 18:18:27
Že ima kost iz kože. Ravno sedaj si poskuša mojo šolsko torbo zvlečit v svojo košaro. Seveda neuspešno ;). Zraven pa se jezi in laja. Pravi mali lolek je ;D. Rad ima tudi copate oz. hlačnice :D.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 17 Oktober 2007, 19:56:52
Takšni so vsi mladički... Lou je nor na vse koše oblačil..nogavice, sopate, hlače... :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 22 Oktober 2007, 20:58:32
Ali mu lahko dlako pod očmi umivam s šamponom za oči? Namreč meni je ženska, pri kateri smo ga kupili rekla, da ga do 4 mesecev ne smem kopat, ni pa nič rekla za oči. Te pa se mu zelo solzijo in pod njimi ima rjavo. Do zdaj smo mu odstranjevali z brisačo in vodo, vendar ni šlo popolnoma vse dol. Ali lahko torej uporabljam šampon za oči?

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 23 Oktober 2007, 11:09:42
Pri maltežanih je ta "izcedek" kar pogost.Glede tega šampona pa nevem...Raje vprašajte žensko pri kateri ste ga kupili oz. veterinarja.

LP,Alja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 23 Oktober 2007, 13:04:03
5.11. ima drugo cepljenje in takrat bom vprašala za to. Vseeno hvala.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 24 Oktober 2007, 17:25:54
Kar danes smo šli k veterinarju. Je zdrav, dobil pa je šampon in šampon za pod okicami, oboje za mladičke. Seveda je mogel veterinarko najprej malo zgrizit. :-\ :-[

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 27 Oktober 2007, 13:28:09
Mene pa zanima kakšno številko oblekice naj bi kupila maltežanu(xx-small,x-small,small)??Hvala za odgovore!!! :) ;D ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 28 Oktober 2007, 09:45:49
Najbolje je, da vzameš kužka sabo v trgovino in puloverček pomeri.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 28 Oktober 2007, 09:59:25
Jaz to gledam v spletni nakupovalnici. ???
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 28 Oktober 2007, 10:14:25
Hm..to pa nebi vedela, ker imajo različno tele spletne trgovine..počakaj ša na koko maltežanarko... :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 29 Oktober 2007, 10:53:30
Kaj pa da bi psičku zmerila obseg okrog vratu in prsnega koša? Ali piše tam zraven koliko cm je npr. xs?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 29 Oktober 2007, 15:43:04
Kaj pa da bi psičku zmerila obseg okrog vratu in prsnega koša? Ali piše tam zraven koliko cm je npr. xs?


Izmeri dolžino od vrata do repa in boš dobila veličino plaščka. Tako so vsi označeni.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: metja na 30 Oktober 2007, 00:08:20
Lep pozdrav vsem lastnikom teh čudovitih kužkov. Ker se odločam za nakup bi prosila Mel, ki sodeluje na forumih o maltežanih, ter je, kolikor sem uspela razbrati, dobra poznavalka pasme, za nasvet katere vzreditelje mi priporoča, da bom dobila res kvalitetnega mladička. Brala sem, da ima gospa Marija F. iz Maribora legla, prav tako g. Valentina, zanima me ali se njuni psički kaj razlikujejo npr. po kvaliteti dlake in predvsem po velikosti, ker si želim kužka, ki ne bo prevelik, kljub temu, da je še v mejah dovoljenega standarda. Kupila pa bi fantka in če trenutno ni na razpolago primernega legla sem pripravljena tudi čakati, čeprav teeežko...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 30 Oktober 2007, 00:18:36
Pozdravljena metja ;)

Me veseli, da se zanimaš za nakup male bele kepice, predvsem pa, da si se pred nakupom pripravljena informirati in poiskati koristne informacije  :)

Glede legla ti bom svetovala, da se obrni na g. Marijo (kot si že sama ugotovila  ;)), da ti najprej pove, kdaj so naslednja predvidena legla, kakšne paritvene kombinacije so oz. katere kužke bodo parili. Od tam naprej, se boš lažje odločala ... Sem ti pa pripravljena pomagati in odgovoriti na 1001 vprašanje, katero se ti bo verjetno zastavilo ;)

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 30 Oktober 2007, 15:44:22
Maltežančka še nimam,vendar ga bomo z družino kmalu dobili! :-9
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 30 Oktober 2007, 15:45:11
Zanima me še kaj lahko sama naredim za maltežančka.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 30 Oktober 2007, 18:37:47
maltese vi tudi? :D Ja super!  ;) Imate že izbranega vzreditelja?

Zadnjega vprašanja pa nisem najbolje razumela - kako to misliš, kaj lahko ti narediš zanj?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: metja na 30 Oktober 2007, 19:43:07
Mel hvala za odgovor in ponujeno pomoč. Moram povedati, da imam že nekaj izkušenj s kužki, do zdaj sem imela dva yorkija, zadnjega smo letos v starosti 15 let izgubili. Maltežanov pa še ne poznam in zato sem postavljala taka vprašanja najprej o zunanjosti, čeprav je jasno, da je najbolj pomembno, da je kužek zdrav. Moja yorkija sta bila kupljena z rodovnikom, vendar je bil prvi prevelik, drugi pa je imel zelo redko dlako, na srečo pa zdravstvenih problemov z njima nisem imela in sta bila ljubljenca cele družine. O maltežančkih sem že veliko prebrala, vendar pa so nasveti iz prakse najbolj dobrodošli. Se bom pozanimala kakor si mi svetovala, čeprav je res, da kar je razumljivo, vsak vzreditelj hvali svoje kužke, zato sem hotela informacije od nekoga, ki pozna razmere pri vzrejanju v Sloveniji.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 31 Oktober 2007, 10:20:22
Ja tudi mi ga bomo kupili,vendar čez kakšno leto(zato ker delamo novo hišo).

Zadnjega vprašanja pa nisem najbolje razumela - kako to misliš, kaj lahko ti narediš zanj?

Kako bi lahko tudi sama kaj izdelala zanj(npr. ležišče ali podobno).
Sicer bom čim več opreme kupila. :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 31 Oktober 2007, 11:07:45
Mel hvala za odgovor in ponujeno pomoč. Moram povedati, da imam že nekaj izkušenj s kužki, do zdaj sem imela dva yorkija, zadnjega smo letos v starosti 15 let izgubili. Maltežanov pa še ne poznam in zato sem postavljala taka vprašanja najprej o zunanjosti, čeprav je jasno, da je najbolj pomembno, da je kužek zdrav. Moja yorkija sta bila kupljena z rodovnikom, vendar je bil prvi prevelik, drugi pa je imel zelo redko dlako, na srečo pa zdravstvenih problemov z njima nisem imela in sta bila ljubljenca cele družine. O maltežančkih sem že veliko prebrala, vendar pa so nasveti iz prakse najbolj dobrodošli. Se bom pozanimala kakor si mi svetovala, čeprav je res, da kar je razumljivo, vsak vzreditelj hvali svoje kužke, zato sem hotela informacije od nekoga, ki pozna razmere pri vzrejanju v Sloveniji.

Oho, vidim, da si izkušena pasjeljubka  ;)

Tole, kar sem odebelila bo kar držalo, vendar je lažje predvidevati kasneje, ko že veš kateri psi bodo parjeni. Pri nas v Sloveniji že nekaj let prakticirajo bolj ali manj podobne paritvene kombinacije, mislim pa, da bo kmalu tudi kaj sveže maltežanske krvi prišlo v Slovenijo.  ;)

Kako pa to, da si se po 2 yorkijih odločila za Maltija?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 31 Oktober 2007, 11:08:53
Ja tudi mi ga bomo kupili,vendar čez kakšno leto(zato ker delamo novo hišo).

Zadnjega vprašanja pa nisem najbolje razumela - kako to misliš, kaj lahko ti narediš zanj?

Kako bi lahko tudi sama kaj izdelala zanj(npr. ležišče ali podobno).
Sicer bom čim več opreme kupila. :D

Aha. Ja, zagotovo lahko z malo domišljije izdelaš marsikaj za kužka. Npr. kakšen plašček, ležišče, morda celo povodec?  ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 31 Oktober 2007, 16:47:16
Aha. Ja, zagotovo lahko z malo domišljije izdelaš marsikaj za kužka. Npr. kakšen plašček, ležišče, morda celo povodec?  ;)

Mogoče kdo pozna kakšno stran??


Mogoče kdo ve katera trgovina za male živali je  največja na Svetu??
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 31 Oktober 2007, 17:21:20
TUKAJ (http://www.maltezan.com/obleka.php) imaš opisano, kako narediti plašček.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 31 Oktober 2007, 17:30:15
Bo še meni prav prišlo. ;D :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 01 November 2007, 09:06:58
Najlepša hvala!!
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: draga na 09 November 2007, 20:22:28
lep dober večer
ja tudi jas sem svoji punčki sešila plašček in ga zelo rada obleče, čim ga primem v roke, že nastavi glavco, ker ve, da takoj greva ven.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 18 November 2007, 16:07:57
Tejchyka kako kaj Lenny?
Je že kaj zrastel? :D
Je danes videl kaj snegeca?

Lp. Lea
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 18 November 2007, 16:40:32
Zelo je zrastel in tudi zredil ;). Sedaj ima 2,2 kg, ko je prišel k nam je imel 1.2 kg. Ko sem ga spustila ven je začel dirjati in smrček tiščati v sneg in ga jesti in se valjati... Tako ga je bil vesel.  :o
Danes ga bomo prvič skopali.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 18 November 2007, 17:05:03
Ooo skopan bo. :D Meni so najbolj všeč,ko skopani saj so taki buhtli. :-*
Koliko je pa Lenny sedaj že star? A za steklino se je že cepil?

Lp. Lea
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tejchyka na 18 November 2007, 20:16:44
Lenny bo 23.11. star 3 mesece. Proti steklini bo cepljen 5.12.

Lp, Teja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 18 November 2007, 20:19:11
Lenny bo 23.11. star 3 mesece. Proti steklini bo cepljen 5.12.

Lp, Teja
Aha,torej bo cepljen na dan ko bo Miklavž. :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 20 November 2007, 16:37:56
Mogoče kdo ve katera je največja trgovina z živalmi na Svetu
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 20 November 2007, 17:13:04
Z živalmi ali z opremo za živali?? :-X
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: maltese na 01 December 2007, 11:44:56
Oboje. npr(zootic)
Hvala!!
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 30 December 2007, 18:00:05
Pri nas je bila pa danes na obisku kolegica s svojo najnovejšo pridobitvijo. Malemu je ime Taj (rodovniško Mickey) in je res facko. Taka mala bela, puhasta kepa. Pa smo imeli malo socializacije, spoznavanja z najinimi mrcinami z vsakim posebaj, da zanj ni prevelik šok in z Tiso, na katero je čisto nor Je samo gledal kako bi ji lahko dal čim več lupčkov ;D

Evo še par slikic kot dokazni material.

Lp nina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 30 December 2007, 18:02:32
Joj, kakšen srček  :-* :-* :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 30 December 2007, 18:03:48
Iii kakšna luštna rižotka! :o ;D Hihihi,lupčkanje pa poznamo. :D
Iz katere psarne pa je(če veš) ?
Tisa je pa tudi en cuker! :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 30 December 2007, 18:05:34
Če sem si prav zapomnila je rodovniško Mickey Snežinka Prihaja iz vzreje gospe Marije Ferlež, in bo 9.1. dopolnil 3 mesece.



Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 30 December 2007, 18:07:02
Če sem si prav zapomnila je rodovniško Mickey Snežinka Prihaja iz vzreje gospe Marije Ferlež, in bo 9.1. dopolnil 3 mesece.
Se mi je kar zdelo da prihaja iz Snežinke.Mi je ime znano.



Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 30 December 2007, 20:18:47
Živjo*
Tudi jaz imam doma maltežana oz. maltežanko Lili..je prava prikupna zverinca! Da si jo boste bolje predstavljali pa vam že kar takoj na začetku pošiljam par njenih slikic  :-*
Tako tole je Lili:

(http://shrani.si/f/3S/wI/tBOxSwb/dsc00067.jpg)
To je moja Lili v svoji posteljici
(http://shrani.si/f/3a/4m/1hT80bv5/dsc00082.jpg)

(http://shrani.si/f/3i/K3/4lORZ0Ce/dsc00086.jpg)
Takole pa se mi čohljamo  >:D
(http://shrani.si/f/G/bZ/3t8ILmx9/dsc00090.jpg)
Semle pod stol, pa se jaz zelo rada skrijem, ko sem slabe volje  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 30 December 2007, 20:24:23
Pri nas je bila pa danes na obisku kolegica s svojo najnovejšo pridobitvijo. Malemu je ime Taj (rodovniško Mickey) in je res facko. Taka mala bela, puhasta kepa. Pa smo imeli malo socializacije, spoznavanja z najinimi mrcinami z vsakim posebaj, da zanj ni prevelik šok in z Tiso, na katero je čisto nor Je samo gledal kako bi ji lahko dal čim več lupčkov ;D

Evo še par slikic kot dokazni material.

Lp nina
Iiii, kakšen cuker! :-*

LiLika zelo je lepa! :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 30 December 2007, 20:28:01
Lili je res lepotička! :-*
Koliko je pa tvoja princeska sedaj že stara?
Kje ste jo pa kupili?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 30 December 2007, 21:12:32
Oooo, še ena luškana mala pikica  :-* :-* :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 30 December 2007, 21:50:41
Hvala!
Stara je bila 2 leti, 12.12.2007.
kupili pa smo jo pri znancih.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 30 December 2007, 21:54:53
Pa zanima me koliko ponavadi maltežani tehtajo?
V nekaterih knjigah piše, da ponavadi tehtajo od 2-3 kg.
moja pa že tehta 4,5kg!
mal me skrbi. mi lahko gdo pomaga? ??? :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 30 December 2007, 22:30:14
Ja, teža je od 3-4kg.

Pa je vaša bolj debelušna ali je normalne konstitucije in toliko tehta?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 30 December 2007, 22:36:29
Ubistvu, je kr suha na pogled(in otip). pa sploh ne mara briketov.
Ampak jabolka! :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 31 December 2007, 13:44:00
A ve kdo za kakšnega frizerja in kakšna je številka plaščka za to pasmo?
ali lahko hitro odgovore?
In po striženju:
(http://shrani.si/f/2q/qw/3GdT1xXa/dsc00009.jpg)

(http://shrani.si/f/23/z1/1dTEvb7M/dsc00008.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 31 December 2007, 14:07:53
Jaz vem za frizerko v Mr.Petu(v Lj.),kamor se hodimo tudi redno strižt.Je zelo v redu. :)Klik  (http://www.mrpet.si/index.php?id=1126&lang=sl)
Na še v tej temi si lahko prebreš kaj več o pasjem frizerju.Klik  (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,5246.msg186299.html#msg186299)
Plašček bo pa pomoje pravšnja številka S lahko pa 25 cm.Lahko pa vprašaš tudi prodajalca v trgovini.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 31 December 2007, 14:23:44
Tukaj pa smo že enkrat bili.Ampak nismo bili preveč zadovoljni. :-\
Ampak vseeno hvala. To bi bila premajhna ali veš kje se bi dalo kupiti pulovrčke ???
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 31 December 2007, 14:37:45
Tukaj pa smo že enkrat bili.Ampak nismo bili preveč zadovoljni. :-\
Ampak vseeno hvala. To bi bila premajhna ali veš kje se bi dalo kupiti pulovrčke ???
Pulverčke dobiš lahko v Zooticu in Mr.Petu.Za druge trgovine ne vem.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 31 December 2007, 16:28:22
Hvala!!
Vsem skupaj želim srečno in zdravo novo leto...s svojimi kosmatinci seveda!!
 :o :-* :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 31 December 2007, 16:51:35
Enako! :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 02 Januar 2008, 17:38:26
naj kdo še prilepi kakšne slikice od svojih kosmatincev ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 02 Januar 2008, 19:46:27
Lahko vprašam zakaj niste bili zadovoljni z frizerjem v Mr. petu?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 02 Januar 2008, 20:23:24
naj kdo še prilepi kakšne slikice od svojih kosmatincev ;)
Slike od Nalla imaš v njegovi temi. Klik. (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,3938.90.html)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 03 Januar 2008, 15:58:56
Bom še tukaj objavila:

Ojla!

Zopet pripravljamo srečanje, katero se bo zgodilo 26.01.2008 v Ljubljani!

Vabljeni vsi lastniki Maltežanov in ostalih malih pasem ali mešančkov, ter vsi tisti, ki boste lastniki šele postali ;)

Za vse dodatne infromacije sem na voljo na mailu: [email protected]

Ker se bo srečanje odvilo v najetih notranjih prostorih, pričakujemo da bo potrebno majhno plačilo s strani udeležencev (nekje 5 eur ali še manj, če nas bo prijavljenih več). Zanekrat je udeležbo potrdilo že 22 udeležencev, tako, da upam, da se nam pridružite tudi ostali! ;)

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 03 Januar 2008, 18:50:25
Lahko vprašam zakaj niste bili zadovoljni z frizerjem v Mr. petu?
ni je dobro postrigla :-[ slike niso iz tega striženja O0
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 03 Januar 2008, 18:58:11
naša lili nemara vode(nekako se je boji :()ali kdo ve kako ji lahko preženem strah? ???

Zopet pripravljamo srečanje, katero se bo zgodilo 26.01.2008 v Ljubljani!
Vem da je smešno vprašanje ampak me zanima v katerih prostorih?


*Naša je rada zelo glasna ali bi bil to problem?* ::) :o ??? :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 03 Januar 2008, 19:03:04
naša lili nemara vode(nekako se je boji :()ali kdo ve kako ji lahko preženem strah? ???
Česa pa ne mara? Umivanja ali plavanja? Na katerem delu telesa ji je pa to najbolj neprijetno-kateri del telesa najbolj izmika?
Svetujem ti,da jo počasi privajaš na vodo.Ji mogoče pustiš da čofota v njej-seveda v nizki vodi.Sčasoma jo začni umivati po celem telesu,še prej pa jo privajaj na vsak del posebaj.
Citiraj
Vem da je smešno vprašanje ampak me zanima v katerih prostorih?
Mislim,da bo v prostorih nekega KD-ja.Nisem čisto prepričana.Prideš?

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 03 Januar 2008, 21:52:01

Vem da je smešno vprašanje ampak me zanima v katerih prostorih?

Sem ti poslala ZS, kjer imaš natančno obrazloženo  ;)

Bo pa srečanje organizirano tako, da je možnost norenja tudi zunaj v naravi ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 04 Januar 2008, 11:51:11
Lilika...koliko pa je stara ta tvoja maltežanka? Jaz se načeloma ne pogajam z svojimi psi ko se gre za kopanje in česanje ter stirženje nohtkov, to je sestavni del njihovega življenja in če ne marajao pač ne marajo morajo pa potrpeti ;) pa seveda obvezno pohvaliti če je priden in po urejanju sledi priboljšek in igra.

Jaz imam tudi zelo fajne izkušnje z omenjeno frizerko, ena najboljših kar se tiče pristopa do psa in samega sttriženja.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 05 Januar 2008, 09:36:51
Česa pa ne mara? Umivanja ali plavanja? Na katerem delu telesa ji je pa to najbolj neprijetno-kateri del telesa najbolj izmika?

Mislim,da bo v prostorih nekega KD-ja.Nisem čisto prepričana.Prideš?
nemara nasplošno vode.Če gremo kdaj čez kakšen most pod katerim teče voda se začne rahlo tresti.ne umivanja ne plavanja.izmika pa najbol tačke in vrat.
najvrjetneje pridem.
Sem ti poslala ZS, kjer imaš natančno obrazloženo  ;)

Bo pa srečanje organizirano tako, da je možnost norenja tudi zunaj v naravi ;)
Hvala nisem bila pozorna :-[

Lilika...koliko pa je stara ta tvoja maltežanka? Jaz se načeloma ne pogajam z svojimi psi ko se gre za kopanje in česanje ter stirženje nohtkov, to je sestavni del njihovega življenja in če ne marajao pač ne marajo morajo pa potrpeti ;) pa seveda obvezno pohvaliti če je priden in po urejanju sledi priboljšek in igra.

Jaz imam tudi zelo fajne izkušnje z omenjeno frizerko, ena najboljših kar se tiče pristopa do psa in samega sttriženja.
Stara je dve leti in tudi jaz se ne pogajam z njo.Toda ko gremo na morje jo ponavadi vzamemo sabo.Mi gremo v morje ona pa joka na robu vode. :'(

hvala za vse odgovore! :-* :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 05 Januar 2008, 11:10:51
LiLika imaš ZS ;)

Če se tvoja mala boji vode/kopanja v morju, jo kar pusti in je nič ne sili, saj bo samo še slabše in pusti, da počasi spozna, da ji voda nič noče. Če pa se ne mara kopat, se pravi umivat, pa jo nežno in vztrajno navajaj a vodo, postopoma in počasi.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 05 Januar 2008, 15:50:12
Lilika si za en sprehod ali pa samo za pasjo družbo..moji čivavici Kiki je malo dolgčas..sorii za off topic
Kako kaj vaši maltežančki..jaz sem se tudi odločala med mini maltežanom in čivavo :-* čivava je prevladala :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 05 Januar 2008, 16:14:05
Kako kaj vaši maltežančki..jaz sem se tudi odločala med mini maltežanom in čivavo :-* čivava je prevladala :-*
Mini maltežančki ne obstajajo. ::)
So samo maltežani.Je pa res da so nekateri malo večji/manjši od drugih pa so vseeno še zmeraj maltežani.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 05 Januar 2008, 17:42:22

Kako kaj vaši maltežančki..jaz sem se tudi odločala med mini maltežanom in čivavo :-* čivava je prevladala :-*

Mini Maltežani NE OBSTAJAJO. Niti srednji, niti maxi niti kaj jaz vem kakšni.

Maltežan je samo en in obstaja samo v eni velikosti.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 06 Januar 2008, 10:22:43
 :o poglej, poglej, po mini in maxi civavah in mopsih smo dobili se maltezancke  ???

Mel, a tole povabilo  lahko velja tudi za mopse?

Zopet pripravljamo srečanje, katero se bo zgodilo 26.01.2008 v Ljubljani!

Vabljeni vsi lastniki Maltežanov in ostalih malih pasem ali mešančkov, ter vsi tisti, ki boste lastniki šele postali ;)

Ce bo cas bi se srecanja udelezila tudi moja Saska, ki jo pristevam med "mini mopse" saj ima samo 7,4 kg. Do kdaj pa imate rok prijave?

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 06 Januar 2008, 13:36:48
:o poglej, poglej, po mini in maxi civavah in mopsih smo dobili se maltezancke  ???

Aha, v treh izvedbah. Mini, srednji, maxi   ::)

Mel, a tole povabilo  lahko velja tudi za mopse?

Ce bo cas bi se srecanja udelezila tudi moja Saska, ki jo pristevam med "mini mopse" saj ima samo 7,4 kg. Do kdaj pa imate rok prijave?

Missa

Ja super!  :) Prijave so pa samo še do jutri.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 06 Januar 2008, 13:43:11
Aha, v treh izvedbah. Mini, srednji, maxi   ::)

Đizus, kaj vse izvem na stara leta... :-[

No, ce pa je samo do jutri, potem pa prijavim Sasko. Komu in kdaj ter kako pa predam tisto kotacijo? Saj, ce placamo pa nas slucajno ne bo, ne bo nic narobe, kaj? In se meni na privat poslji kje je lokacija srecanja.

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 06 Januar 2008, 14:22:06
Yorkije ste pozabili - mini, srednji in veliki :) Joj da dobim človeka ki si je to glupost zmislil  >:(

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Nika na 06 Januar 2008, 14:25:39
Ne pozabit, da obstajajo kratkodlaki in dolgodlaki. Sem ravno včeraj zvedela  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 06 Januar 2008, 16:53:27
Kaj to, maltežani ali yorkiji? Verjetno oboji :):):) >:( >:( >:( >:(
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ella na 06 Januar 2008, 20:32:50
MIŠA, super, da se nam boste pridružili na srečanju. ;D
Glede eurov za prostor je tak, da se meni pošlje ali pa, če prideš na razstavo v Lj daš lahko na razstavi denar Mel, ker bodo tudi nekatere druge udeleženke srečanja prinesle takrat, pa mi bo Mel potem predala. ;)

Drugače pa poleg veliki, srednji in mini maltežan sem zadnjič izvedela, da menda obstaja tudi dolgonogi in kratko nogi.
Seveda si je to izmislil nihče drug kot Matoša. ::) >:( Zgleda jim še kar ne zmanjka idej. Groza! >:(

Lp, ella
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 06 Januar 2008, 20:39:01
Jaz se opravičujem ker sem vas zdaj tako razjezila :-[
Jaz sem tako slišala da takšni obstajajo in pač sem verjela na besedo da obstajajo.. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 06 Januar 2008, 20:39:48
Drugače pa poleg veliki, srednji in mini maltežan sem zadnjič izvedela, da menda obstaja tudi dolgonogi in kratko nogi.
::)
In potem nekateri ljudje še naivno verjamejo. ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 06 Januar 2008, 20:40:35
Jaz se opravičujem ker sem vas zdaj tako razjezila :-[
Jaz sem tako slišala da takšni obstajajo in pač sem verjela na besedo da obstajajo.. :)
No,važno da sedaj veš kaj je prav. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 06 Januar 2008, 22:13:23
Drugače pa poleg veliki, srednji in mini maltežan sem zadnjič izvedela, da menda obstaja tudi dolgonogi in kratko nogi.

O džizus, saj ne morem verjet, kaj berem. ::)

Miša, sem ti poslala na ZS.

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 06 Januar 2008, 22:50:24
Mel, Ella,

sem si prebrala pogoje in vse ostalo. Se strinjam z vsem. Tudi na PM sem ti ze odgovorila. O dnevu placila pa se se dogovoriva. Moja Saska bo prav vesela, da se bo po dolgem casu lahko igrala s sebi  enako velikimi, saj ima v nasi pasji trdnjavi velikih mrcin ze cez glavo.

Glede prodajnih for dvoriscnih steparjev pa tukaj ne bom izgubljala besed, ker se ze na mopsaskem delu foruma dajem z mularijo, ki navija za nakupe nerodovniskih psickov, potem pa jih veselo reklamira za cistokrvne mopse brez papirjev  ::)  Lahko napisem le to, da po tanovem obstajajo kratkogobcni in dolgogobcni mopsi. :o ( me je na privat poducila 12-letna deklica )  >:(

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 06 Januar 2008, 23:46:34
Lahko napisem le to, da po tanovem obstajajo kratkogobcni in dolgogobcni mopsi. :o ( me je na privat poducila 12-letna deklica )  >:(


WTF? :o A poleg dolgonogih in kratkonogih maltijev  ::) imamo zdaj še doglo in kratkogobčne mopse  :o :D ::) Za crknt.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kalsang na 07 Januar 2008, 00:02:08
Dame, če se vmešam in dodam še en mit o malih družnih pasmah:

Obstajajo tudi dolgodlaki in kratkodlaki šicuji, pa seveda kratkogobčni in dolgogobčni tudi (slednji so po trditvah vrlih posrednikov bolj zdravi in dlje živijo). Pa tudi o novi, čisto beli podvarianti šicujev se šušlja po koloarjih... ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 07 Januar 2008, 00:19:05
O kalsang, celo čisto beli, da so? ::) Mimogrede, še ne veste za najnovešjo in - opa! - izjemno redko obliko ČRNIH maltežanov? Niste slišale še, ne? Ja, so redki, ampak dragi. :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kalsang na 07 Januar 2008, 15:31:55
Dej nehi, a zdej so tudi že črni? Za šekaste vem (od mimoidočih, ki me sprašujejo/prepričujejo, da sta moji šicujki v bistvu maltežanki prav redke sorte), da pa so tudi črni! Imaš kakšno sliko? Me res firbec matra. Morajo bit prou "hudi", no...  :P ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 07 Januar 2008, 22:52:43
Joj, dekleta, jaz sem ze cisto zmedena  :-\ Zdaj pa res vec ne vem kako mora izgledat rodovniski maltezancek.
 No, pa se ena mopsaska cvetka: obstajajo tudi v rjavi barvi ( samo vama zaupam, je zelo redka in tudi draga) In ce mi ne verjameta, vama lahko postrezem tudi s slikco. Ljudje so takega mopsa pripeljali na razstavo, kjer so jim povedali, da si naj malo preberejo standard, predvsem poglavje o dovoljenih barvah. Saj kuza je izgledal cisto mopsovsko in prav ekstravaganten je bil s tistim svojim rjavim kozuhom.

kalsang,
seveda so crni maltezani "hudi" tako ali - hudi - drugace. Upam, da ti je znano,da crna barva vzbuja strahospostovanje in baje so crni kuzki bolj agresivni od svetlejsih barv. Verjetno so ravno zaradi tega "naredili" crnega maltezancka. :P

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kalsang na 08 Januar 2008, 10:41:32
Misliš, temno rjav mops, brez maske? Oooo, ekstotika!  8)

A da ta črni so pa čuvaji? Super, glih takšno malo bevskalo že dolgo iščem, da bomo varni, pa še poje ne tol'k kot ta velik  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 08 Januar 2008, 22:20:23
Ja, ja črni so ta nevarni  :P Drugače pa, lahko kupiš maxi maltija v črni izvedbi - kalsang, ta bi bil lahko čuvaj :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 08 Januar 2008, 23:02:02
Misliš, temno rjav mops, brez maske? Oooo, ekstotika!  8)

Tisti je bil rjav z lepo crno masko pa bele zokncke je imel "obute". Slikco bom prilimala v temo o mopsih, da ne bomo po nepotrebnem smetili tukaj.

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Jinx na 08 Januar 2008, 23:43:27
Še ena glede agresivnosti: zadnjič me je lastnica dolgodlake čivave vprašala, zakaj sem vzela kratkodlako, ker da so ja tako agresivne, medtem ko so dolgodlake pravi cukrčki ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: varja na 09 Januar 2008, 14:45:56
jaja, mene je pa dobri 2 leti nazaj podučila soseda, ki ima rodovniško maltežanko in to ne od strica MAtoše, da so maltežani v treh izvedbah. Njena je mini varianta. In kar je najhuje, to ji je razložila vzrediteljica.  ::)

Da pa dodam še svoj piskrček. Moja pasma je tudi v dveh variantah, dolgodlaki in kratkodlaki kavalir.  (da pa dveh velikost sploh ne omenjam). Ljudem se da vse razložiti, le da so srečni z nakupov svojega posebnega psa, ki ima tudi pošteno zasoljeno ceno.  :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 09 Januar 2008, 15:27:11
jaja, mene je pa dobri 2 leti nazaj podučila soseda, ki ima rodovniško maltežanko in to ne od strica MAtoše, da so maltežani v treh izvedbah. Njena je mini varianta. In kar je najhuje, to ji je razložila vzrediteljica.  ::)


OMG  ::)

Jah nič, glede na vse prebrano izgleda, da tudi maltijem v kratkem sledi še ena izvedba. Poleg dolgodlakih (ter seveda mini, srednji in maxi, ter najnovejših črnih  ::)), še kratkodlaki. 8)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Nika na 09 Januar 2008, 16:10:59
Mel, površno bereš  :P

Ne pozabit, da obstajajo kratkodlaki in dolgodlaki. Sem ravno včeraj zvedela  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 09 Januar 2008, 16:24:53
Mel, Ella,

sem si prebrala pogoje in vse ostalo. Se strinjam z vsem. Tudi na PM sem ti ze odgovorila. O dnevu placila pa se se dogovoriva. Moja Saska bo prav vesela, da se bo po dolgem casu lahko igrala s sebi  enako velikimi, saj ima v nasi pasji trdnjavi velikih mrcin ze cez glavo.

Glede prodajnih for dvoriscnih steparjev pa tukaj ne bom izgubljala besed, ker se ze na mopsaskem delu foruma dajem z mularijo, ki navija za nakupe nerodovniskih psickov, potem pa jih veselo reklamira za cistokrvne mopse brez papirjev  ::)  Lahko napisem le to, da po tanovem obstajajo kratkogobcni in dolgogobcni mopsi. :o ( me je na privat poducila 12-letna deklica )  >:(

Missa
Missa,me veseli,da se nam boš pridružila na srečanju!
Mopsaški del foruma,tudi jaz redno berem in včasih me kakšni komentarji(govorim o zadnjih 3,2, straneh) kar presenetijo.


Drugače pa kaj vse se ljudje spomnejo-kratodlaki,dolgodlaki,kratkonogi,dolgonogi,črni... ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 09 Januar 2008, 21:32:44
Me veseli, da se vidimo Missa, se bo razvnela debata o teh eksotikah, novih pasmah in podvrstah pasem ::)
Missa, a nisi imela ti čivavic včasih? ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 09 Januar 2008, 21:35:58
Mel, površno bereš  :P


Sem videla ja  :D Očitno sem za časom, nove vrste so že na obzorju  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 09 Januar 2008, 23:41:09
Missa,me veseli,da se nam boš pridružila na srečanju!
Mopsaški del foruma,tudi jaz redno berem in včasih me kakšni komentarji(govorim o zadnjih 3,2, straneh) kar presenetijo.

Tudi medve z Sasko komaj cakava srecanja. Verjetno nase mastincice mislijo, da se je nama z Sasko zmesalo, ko toliko sediva pred racunalnikom in skaceva po tipkovnici. :-9

Me veseli, da se vidimo Missa, se bo razvnela debata o teh eksotikah, novih pasmah in podvrstah pasem ::)
Missa, a nisi imela ti čivavic včasih? ::)

Enako, prav lepo bo nikom dati tudi obraze. Ja, prav imas, kriva sem. Res sem vcasih imela polno hisko civavic. No, saj sem se vedno lastnica mojemu Cafeku. Samo, da sem ga dala eni teti, ki prav lepo skrbi zanj. Jaz sem se jim prav lepo odpovedala zaradi nepremostljivih razlik v karakterju med mastini in civavami  ::)

A mogoce katera od vas pride v soboto dopoldan na razstavo, bi se lahko ze predcasno spoznali. Razen mel seveda, ki ji moram dati kotacijo. ;)

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 10 Januar 2008, 14:42:51
Kako si se lahko znebila svoje civavice? In kaksen karakter pa imajo čivave da si raje obdržala mastifa?? :-\

lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 10 Januar 2008, 18:41:45
Missa, jaz bom tam že navsezgodaj, lahko mi pišeš na PM ali mail...

Kikinka, tale je pa neumesna pomoje...Missa vzreja mastine in včasih je pač potrebno sprejeti kakšno, če tudi težko odločitev o oddaji psa...kolikor sem razbrala, Missa svojega psička še vedno videva...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: tjasav na 10 Januar 2008, 20:22:03
Jaz ne vem, kako si lahko tako nesramno direktna (mislim na izjavo ''znebiš''), da lahko sodiš nekoga, če sploh ne poznaš ozadja!?!  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 11 Januar 2008, 10:36:29
Kako si se lahko znebila svoje civavice? In kaksen karakter pa imajo čivave da si raje obdržala mastifa?? :-\

kikinka,

ko prides na kaksen forum se malo razglej naokrog. Pred tem si preberi kaksno pasjo knigo. Se pred tem pa v soli pridno sodeluj pri uri slovenscine.
Naj ti pomagam: ti se nisi rudila, ampak rodila. Ne pise se rudovnik ampak rodovnik. Samo za primerjavo  ;) Sicer pa so te ze opozarjali na tvoje napake pa jih kar noces videti. Ko jih bos odpravila pa se lahko mogoce ozres se kam drugam. Ampak do takrat je se dolga pot.
Nimas me nobene pravice na tak nacin sprasevati kaj pocnem s svojimi psi. In kot info. naj ti zaupam, da sem lastnica pasme neapeljski mastino - mastino napoletano ali italijanska doga. Pojem mastif je zelo velik, saj poznamo, angleske, tibetanske, korejske, spanske, bull.... in seveda tudi italijanske  :P

Vsem, ki razstavljate ta vikend zelim obilo uspeha in uzitkov na razstavi.

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 11 Januar 2008, 15:26:27
Se opravičujem!
In upam da ti je sedaj ta slovenščina všeč MIŠA ;) :D
In se opravičujem če sem te užalila ampak poznam tooooliko primerov, kjer so svoje pse zamenjali samo zaradi karakterja :-\
Amapak očitno ti nisi to naredila s tem pomenom. :-*


lp od Kiki in mene :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 12 Januar 2008, 16:43:53
Drugače pa, lahko kupiš maxi maltija v črni izvedbi - kalsang, ta bi bil lahko čuvaj :D
sej črni in rjavi in itd. maltežani NE OBSTAJAJO.Maltežani so striktno beli, to lahko prebereš kjerkoli.V knjigah,revijah...
Če so drugih barv so 100% mešančki(mogoče s maltežanom)!! :-\ :) :-X
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 12 Januar 2008, 17:06:48
LiLika, saj to je "hec". Obstajajo pa ljudje, ki verjamejo, da obstajajo maltežani v vseh barvah, velikostih itd... ::) :-\
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 12 Januar 2008, 17:45:24
sej črni in rjavi in itd. maltežani NE OBSTAJAJO.Maltežani so striktno beli, to lahko prebereš kjerkoli.V knjigah,revijah...
Če so drugih barv so 100% mešančki(mogoče s maltežanom)!! :-\ :) :-X

Bilo je mišljeno ironično.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 13 Januar 2008, 12:47:26
Vem.
Ampak jaz pa zares poznam ene ki mislijo da imajo maltežana ki je rjavo - črn. :o
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 13 Januar 2008, 14:13:05
Ja sej, ravno zato ...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: anch na 13 Januar 2008, 14:24:59
ojla!

evo jaz sem nova ;)
mislim poznam in spremljam pišem prvič ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 13 Januar 2008, 14:26:20
Anch,dobrodošla na forumu! :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: anch na 13 Januar 2008, 14:28:39
oh ja o črno belih in črnih maltežanih pa poznam veliko primerov
plus S, M pa L velike maltežane jih je kar nekaj :P
tako da taki primeri sploh ne bodo izmrli :D ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 13 Januar 2008, 14:48:09
anch dobrodošla ;) Imaš tudi ti maltežančka?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 13 Januar 2008, 15:27:45
En lep topel pozdrav najprej za anch :o
Če ga imaš prilepi nekaj slikic
 ;) :D :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: anch na 13 Januar 2008, 17:07:57
ojla!
Melči hvala za dobrodošlico prav tako enako tudi Liliki :o
slikice pa pridejo kmalu ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 13 Januar 2008, 17:18:15
Ja, ja, zdaj vem kdo si, he he, čohec Bučki  ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 13 Januar 2008, 17:40:15
jaz bi rada moji liliki spletala frizurce pa ne vem kako :'( :(
a obstaja kakšna stran ki bi bil opisan postopek??

Hvala za vse odgovore :-*
Lp. Lili in Živa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 13 Januar 2008, 17:46:08
slikice pa pridejo kmalu ;)
Super!!! :o :P
komaj čakam da vidim tvojo kosmatinko ;)

Je bil gdo od maltežanov na forumu (in lastnikov) na razstavi psov ta vikend?? ???
Ful bi bila hvaležna da bi tisti priepil kaj slikic ker nisem uspela priti :'(
Hvala stokrat hvala! :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 13 Januar 2008, 18:02:28
 pa še nekaj slikic moje kepice :D:

(http://shrani.si/f/Z/s3/1GoG9ULf/img9378.jpg)
Ujemi me če me moreš!!

(http://shrani.si/f/O/ft/4BCrAdVg/img9382.jpg)
Predam se...

(http://shrani.si/f/22/dM/4VI9OBbT/img9415.jpg)
Najbolše se je zlekniti kar pod omaro

(http://shrani.si/f/1p/nA/37Qai8iK/img9418.jpg)
Aaaah...malo se je treba pretegniti...

(http://shrani.si/f/3S/wI/tBOxSwb/1/dsc00067.jpg)
POZOR poziram!!

(http://shrani.si/f/A/WW/39jxozbP/img9480.jpg)
pred spanjem se pa ja lahko malo pocrkljam na gospodarjevi postelji kajne??? :-[

Lp. pozdrav od Lili in mene :-* :o
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 13 Januar 2008, 19:39:09
 :oJEJ :o
našla sem neke slikice na katerih je lili čisto majcena (stara mogoče 2-3 mesece)
Evo:
(http://shrani.si/f/33/Xf/17rlpwQ2/1/raznotsd-15-035.jpg)

(http://shrani.si/f/2C/5R/1WdCFdG7/1/raznotsd-15-034.jpg)

(http://shrani.si/f/u/IS/23CIcsOi/1/raznotsd-15-028.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 13 Januar 2008, 19:39:51
Super!!! :o :P
komaj čakam da vidim tvojo kosmatinko ;)

Je bil gdo od maltežanov na forumu (in lastnikov) na razstavi psov ta vikend?? ???
Ful bi bila hvaležna da bi tisti priepil kaj slikic ker nisem uspela priti :'(
Hvala stokrat hvala! :P
Jaz sem bila.Tukaj imaš nekaj slikic.

(http://shrani.si/f/h/DV/1UlRsxX8/dsc01430.jpg)

(http://shrani.si/f/11/Go/1c046kOs/dsc01467.jpg)

(http://shrani.si/f/2f/LH/3IZ6WYOI/dsc01466.jpg)

(http://shrani.si/f/2o/zK/1dU2vYiC/dsc01479.jpg)

(http://shrani.si/f/v/Lp/LQXBvUu/dsc01465.jpg)

Luštne fotke od Lili! :)

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 13 Januar 2008, 19:43:53
Heiila :-*
Lili mi je zeloo všeč..kako pozira ;D
Tole manekenko pa sem videla na razstavi kjer sem razstavljala svojo čivavo. :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 14 Januar 2008, 13:00:24
Hvala Lea:)!!
pravi lepotec :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: polonči na 14 Januar 2008, 13:18:53
Mene pa zanima, kako to, da imajo maltežani na razstavi tako dolgo dlako?? A jih vi strižete? In kako , da jo majo tako ravno? Ali jim jo "zlikajo"?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 14 Januar 2008, 14:24:04
:) Maltežanom kot tudi nekaterim drugim pasmam dlaka raste skoz. Da pa dobiš dlako kot jo vidiš na razstavnih maltežanih, je potrebno veliko nege. Osnova je to, da se dlaka zavija v papirčke, se pravi ni spuščena, da se preprči pretirano mazanje in lomljenje dlake. Seveda se dlaka zravna z likalnikom za lase, da je na razstavi ravna in sijoča.

Kaj več pa bo povedal kakšen vzreditelj maltežanov.

Kolikor sem sama uspela videti pa večina ljubiteljev svoje striže. Predvsem ker moraš upoštevati, da se mora dlaka česati vsak dan, če želiš da je dolga in da se ne zavozla...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: anch na 14 Januar 2008, 15:09:53
pa da vam še jaz postrežem s slikicami moje princeske ;D

(http://shrani.si/f/C/Qf/2lbNBfgv/bucii.jpg)

(http://shrani.si/f/t/lm/12L9MYkC/my-doog.jpg)

(http://shrani.si/f/3U/113/X35GEpf/s8001275.jpg)

(http://shrani.si/f/F/qv/4f5JSp2L/s8001274.jpg)

(http://shrani.si/f/2g/Z7/2Pkli4Mf/s8001289.jpg)

(http://shrani.si/f/28/QX/4C8fhTyf/1/s8001614.jpg)

(http://shrani.si/f/3n/sl/2nO0jN58/1/s8001616.jpg)

(http://shrani.si/f/3B/he/4KaQMguJ/2/s8001647.jpg)

(http://shrani.si/f/2G/T8/1kYHsOal/s8001910.jpg) ---> moj prijatelj Maksi & jaz ;)

(http://shrani.si/f/12/1j/4dYAQs2r/bucka.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 14 Januar 2008, 15:59:43
Iiiiiiiiiiiiii :o
Ful je lušna anch pravi cukerček :D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: anch na 14 Januar 2008, 16:57:26
hvala :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 14 Januar 2008, 17:40:11
Ja res se dlaka ravna z ravnalcem za lase.
Kaj pa je dobila tvoja lepotička Lea :)  ???
Ampak polonči na razstavah vidiš samo maltežane z dolgo dlako. Le redko kdaj se zgodi da pride maltežan v ring s kratko dlako ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 14 Januar 2008, 18:05:12
Kaj pa je dobila tvoja lepotička Lea :)  ???
Na slikah ni moj maltežanček. ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 15 Januar 2008, 10:55:19
Sem nova na tem forumu, tako da vsem dekletom želim dober dan!
Tudi sama sem (kot obiskovalec) malce poštefnala v soboto po specialki in se je razstavljalo zavidljivo število maltežanov. Škoda, ker nikjer ni objavljenih rezultatov.  :( Mel, zanima me, če imaš kako informacijo, kako se je odrezala Anja? Mnogokrat se spomnim nanjo.... Resnično uspešna razstavljalka in kapo dol!
Sicer pa standard zahteva dolgo dlako in na razstavi ne vidiš kratkodlakih maltijev. No, edino mladičke, ki jim dlaka še raste....
Sama sem na specialki sicer iskala prijavljene 3 bolonjce, pa jih žal ni bilo...  :-\
Lp vsem, Katja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 15 Januar 2008, 11:12:05
Katja,

pozdravljena na forumu. Lepo, da se nam bos pridruzila.  ;)

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 15 Januar 2008, 11:25:11
Hojla, Miša in hvala za dobrodošlico!  :-*
Ja, pogrešam kake pesjanske debate!
Lepo vas je brati!
Lp, Katja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 15 Januar 2008, 20:27:47
JennyK tudi jaz in moja Lili ti želiva dobrodošlico :D
imaš tudi ti psa? Super da bo še nekdo za pogovarjanje :D ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 16 Januar 2008, 07:18:30
Hvala za prijazno dobrodošlico, Lilika!  :-[ 
Ja, tudi jaz imam ful prijazno kužonko. Sicer ne maltežanke, pač pa "sestričniško pasmo" - bologneserko Jenny. Žal sem ena zelo redkih ali skoraj edina lastnica te pasme, ki sodelujem na kakem forumu, zato se mi ne zdi smiselno odpreti nove teme o tej pasmi. Vendar pa so maltežani in bolonjci kot rečeno zelo podobni - spadajo v isto družino, bišonov, zato sem si drznila pisati kar tu.
Še nekaj osnovih podatkov o Jenny: spomladi bo stara 4 leta. Nabavit sem jo šla v tujino, na Slovaško, v priznano psarno. In moram priznati, da mi ni žal, da sem se odločila za nakup ravno pri njih. Jenny je karakterno in fizionomsko pravi bišon!  :-* Miškica mala, pridna in kar je zelo pomembno - ZDRAVA. Res je, da sem se prvi dve leti res ogromno ukvarjala z njeno vzgojo (lani sva končno zelo uspešno opravili tudi B-Bh), tako da je Jenny vzgojena kužika in jo z možem povsod jemljeva seboj. Sva zelo aktvni in vsakodnevno lezeva po Šmarni gori.  Toliko kar se tiče moje pikice!
Lp, Katja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 16 Januar 2008, 12:49:50
JennyK, živjo! ;) Lepo te je brati po dolgem času. Imaš ZS. :)

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 16 Januar 2008, 14:35:20
Super :o
prilepi nekaj slikic da si jo bomo bolje predstavljali ::)
Vedno smo veseli koga za pogovor :P

Lp. LiLi in Živa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 16 Januar 2008, 15:12:15
Ekola, bom prilimala kar album: http://jenny.moj-album.com/ 
Upam da bo delovalo?!   ??? Sem računalniški butelj....  :'(
Lp, Katja

PS: Vračam ZS!  ;)
 
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 16 Januar 2008, 15:19:18
Oooo lepotička, kot vedno  :-* :-* :-* A je še vedno tako pridna kepica? ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 16 Januar 2008, 15:22:28
Super
Pravi cukerček je. :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 16 Januar 2008, 15:35:53
PS: Vračam ZS!  ;) 

Nič nisem dobila. :-\
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 16 Januar 2008, 17:49:20
OO res je luškana!!!

Res nisem poznavalec maltežanov... :-[ Ampak zato bom pa vprašala. Zakaj imajo eni maltežani takoo zeloo skodrano dlako da te nahitro spominja na pudlja nekateri nekaj vmes nekateri pa SKORAJ ravno. Ampak ne mislim tiste ki jim ravnajo ampak tiste maltije ki imajo "ponaravi" bolj ravno dlako?! Upam da razumete ;)


lp ;) :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: sue_ na 16 Januar 2008, 22:57:44
Kake lepe kužke mateeee  :o.Maltežančki so meni tudi ful všeč  :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 17 Januar 2008, 14:03:40
HiHi  :D
kakšnega pa imaš ti sue? :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 17 Januar 2008, 14:04:19
Sue ima cotončka. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 17 Januar 2008, 14:26:56
Te so pa tako luškani :o

vsem svojim kužkom pošljite tisoč :-* :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 17 Januar 2008, 19:56:29
Ja res co cortanii :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 17 Januar 2008, 20:12:04
Kako mu je pa ime in koliko je star ???
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MIŠA na 18 Januar 2008, 00:07:49
Žal sem ena zelo redkih ali skoraj edina lastnica te pasme, ki sodelujem na kakem forumu, zato se mi ne zdi smiselno odpreti nove teme o tej pasmi.

Ves kaj  >:(! Nic ni nesmiselno!

Ti kar lepo odpri novo temo. Lepo predstavi pasmo, karakter, nega, zdravje, glavne znacilnosti, kako je ziveti z njo in  njene posebnosti pa veliko slikc. Ta pasma potrebuje malo reklame! In to naredi prav kmalu. Jaz sem nasla stare slikce, ko je bila Jenika se cisto majhna, pa jih nimam kam prilimat  :P

In v temi "pesjani se predstavijo" si odprita svoj topk, da bomo lahko cvekali! Pa pohiti !!!

Missa
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 18 Januar 2008, 07:11:39
Ok, Miša!  :-[ V bistvu sem že razmišljala o tem, da bi bilo morda smiselno predstavit to pasmo. Morda pa koga kaj več zanima, pa lahko morda pomagam z opisom in gl.značilnostmi.
Sem bom potrudila prihodnji teden, spackati skupaj predstavitev!
Lp, Katja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 18 Januar 2008, 15:33:30
JennyK v soboto(12.1 CACIB Ljubljana) je bila Anja mislim,da druga.

Pa zanimivo bišonko imaš doma. :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: sue_ na 18 Januar 2008, 20:21:38
Kako mu je pa ime in koliko je star ???

Lilika moj mali je Doni,star je pa 7mesecev :)...in da ne govorim o tem kak hiperaktivc je,jaooo :) pa kok mu seka,adijo pamet :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 18 Januar 2008, 20:28:19
Daj kakšno slikic, me zanima kakšen je :-* :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 19 Januar 2008, 16:02:21
Verjamem ;)
Moja lili je ista, :D non stop jo lovim po ulici. Hihi :P
Slikica:
(http://shrani.si/f/3r/Ak/3CPR1Dp3/img2139.jpg)
Tečemo...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kikinka na 20 Januar 2008, 14:40:05
waaa..lepotičkaa :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: polonči na 20 Januar 2008, 17:35:27
No da vam še jaz pokažem slike od maltežanke Zoje. Je psička od moje prijateljice (-Cukerček- na pesjanarju), vendar ona ne more dati slik na rač, tako da vam jih pokažem jaz:

ko smo bili še maaaaajhni
(http://www.moj-album.com/slike/6219228/oWk4tbDPg3HERfe_.v.jpg)

in ko smo že malo večji
(http://www.moj-album.com/slike/6219228/W3wd3ZCTN5zJdiGE.v.jpg)

Več slik pa še pride!!!

Lp,
Špela
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 20 Januar 2008, 17:44:04
Full je luškana! Pošlji ji KOŠ  :-* ... ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 21 Januar 2008, 08:57:15
LeA :)  Hvala hvala za info!! Res nisem nikjer zasledila rezultatov!
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 21 Januar 2008, 11:48:23
Bom še tukaj objavila:

Ojla!

Zopet pripravljamo srečanje, katero se bo zgodilo 26.01.2008 v Ljubljani!

Vabljeni vsi lastniki Maltežanov in ostalih malih pasem ali mešančkov, ter vsi tisti, ki boste lastniki šele postali ;)

Za vse dodatne infromacije sem na voljo na mailu: [email protected]

Ker se bo srečanje odvilo v najetih notranjih prostorih, pričakujemo da bo potrebno majhno plačilo s strani udeležencev (nekje 5 eur ali še manj, če nas bo prijavljenih več). Zanekrat je udeležbo potrdilo že 22 udeležencev, tako, da upam, da se nam pridružite tudi ostali! ;)



Naj povem, da nas je na srečanje prijavljenih že skoraj 30  :o :D :o Če bi še kdo prišel, se še vedno lahko javi ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 21 Januar 2008, 20:18:39
LeA :)  Hvala hvala za info!! Res nisem nikjer zasledila rezultatov!
Ni za kaj.Jaz jih tudi nisem zasledila,samo se bila zraven,pa zato vem. :)

Sicer pa,mogoče kdo ve kakšni so rezultati pri maltežančkih?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 23 Januar 2008, 20:48:28
Evo slikica v Ljubljani letošnega(najverjetneje) zadnjrga snega :( ;)
(http://shrani.si/f/3W/uW/27m7qVAt/img9321.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 23 Januar 2008, 20:50:28
Luštna slikica,sneg pa upam,da bo še padal. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: čara na 25 Januar 2008, 13:07:11
Pozdravljeni!

Moj znanec išče maltežana-čez cca dve leti. Ampak se mu zdi 800€ za psa preveč. Pa sem mu dala linke puppy mill, http://maltese.caty.tripod.com/id4.html (http://maltese.caty.tripod.com/id4.html) in tole stran, pa se mu še vseeno zdi predrago toliko denarja-čeprav so že imeli izkušje za khm razvpitim preprodajalcem M in je kužek umrl.

Mu lahko še kdo drug od vas razloži zakaj dober rodovnik in več denarja? Mogoče kakšni vzreditelji?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 25 Januar 2008, 22:25:51
Lahko si prebere še teme na našem forumu o Maltežanih http://www.maltezan.net/forum/index.php, kjer je odprta posebna nit o Preprodaji in vse bolj na obširno razloženo.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 03 Februar 2008, 11:07:06
Če se vrnemo na eksotične vrste maltežanov... Ravnokar sem na bolhi zasledila oglas, kjer se črni in črno- beli mladički prodajajo kot maltežančki. ::)  Da ne govorim o stanju mame...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 03 Februar 2008, 22:20:05
A mi pošlješ na zs link, ker ne najdem ...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Jinx na 03 Februar 2008, 22:21:51
Meni tudi, prosim ...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alya na 04 Februar 2008, 12:59:52
Očitno so oglas izbrisali. Ali pa ga ne najdem...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: deteljica na 27 Marec 2008, 15:20:03
da ne bomo samo o nevarnih pitbulih:

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,282252

Laško - V Polani pri Jurkloštru na območju Laškega sta v torek psa napadla drobnico. Psa, eden je pasme maltežan, drugi pa nemški ovčar, sta drobnico napadla in pomorila v hlevu.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 27 Marec 2008, 21:34:46
Ja, sej skoz trdim, da bodo na koncu tudi maltežani pristali med nevarnimi pasmami ... poleg vseh ostalih.  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 30 Marec 2008, 17:00:59
Res ,da so nekateri Maltežančki glasni in čuvajo svojega lastnika in teritorji. Toda da pa bi se spravili na drobnico,pa nisem navajena za Maltežana!!
Ampak vse se lahko zgodi nikoli ne veš Kdaj in zakaj.Čeprav večina maltežanov ni takšnih jih bodo spravili na slab glas. :(
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zoya na 09 April 2008, 13:08:28
Timi išče dom  :-\
http://med.over.net/forum5/read.php?44,4681580

lp, T.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 11 Maj 2008, 15:39:07
O groza a torej bo maltežanček ostal pri mamici in otrokih?? ???
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Desobediencia na 16 Maj 2008, 10:06:46
(Kopiram)

Res skrbnim ljudem podarimo eno leto starega maltežana.Kuža je zdrav,prikupen,obožuje otroke.Njegova lastnica(moja mami)je umrla pred dvema mesecema,mi pa nimamo ne prostora,ne časa skrbeti zanj.Zelo bi bili veseli,če bi ga kdo sprejel v svoj dom in zanj lepo skrbel,ker je res čudovit psiček.
Lep pozdrav


[email protected]
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Seerland na 20 Maj 2008, 10:30:18
Pozdravček! Imam eno vprašanje, sestra ima maltežana po imenu Svit. Sviti je rodovniški, z njim je vse ok, ustreza merilom, pred dnevi je bil star eno leto. Ker bom jaz v kratkem začela razstavljati mojo malo pesiko, sta se mama in sestra odločili, da bi razstavljali tudi Svita, prišli pa smo do enega problema. Eno oko ima popolno, črn obris, vse BP, drugo oko pa ni popolnoma črno, obris očesa ni popoln, manjka mu pigmenta, tako da ima spodnji del obrobe črn, zgornjega pa le pol. Ali to pomeni takojšnjo diskvalifikacijo?? Je pa res, da ima obrobo vedno bolj črno, ko sta ga kupili, je imel le spodnjo polovico črno, zdaj se barva še zgornja. Jaz se na maltežane žal ne spoznam, zato ji ne morem svetovati, če morda kdo od vas ve kaj več o temu, bi mu bila zelo hvaležna.  :-[Pa še nekaj me zanima, kako je z dlako, ali mora razstavni maltežan imeti dlako do tal, ali je lahko postrižen?
Lp in vnaprej hvala
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kalsang na 20 Maj 2008, 11:38:24
Živjo!

Sicer nimam maltežana, ampak mislim, da ti znam vseeno odgovoriti.

Pigmentacija oči in smrčka mora biti popolna. Ker se njemu še izboljšuje, kar je pogost pojav, bi bilo dobro počakati, da se pigment do konca naredi, saj boste drugače denar in čas stran metali za slabše ocene, kot bi jih dobil sicer.

Dlaka pa mora biti nujno dolga, do tal. Postriženi maltežani se ne razstavljajo. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Seerland na 20 Maj 2008, 20:35:32
Najlepša hvala za prijaznost in za odgovore. Bom prenesla takoj :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 21 Maj 2008, 17:21:54
Kalsang ti je odgovorila na vsa vprašanja, jaz lahko le dodam, da se strinjam  ;)

Od kod pa je mali?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nutella na 26 Junij 2008, 11:54:18
Kopiram iz http://www.podarimo.si/12871-maltezan

Podarim psičko maltežanko brez rodovnika stara je 1. leto. Dobro se razume z mucami. Oddajam jo zaradi pomankanja časa. Želim da psička pride v dobre roke.

(http://www.podarimo.si/slike/slika11214426775.jpg)

(http://www.podarimo.si/slike/slika21214426775.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kristi_Fifi na 25 Julij 2008, 22:49:12
heii!
Js si že od majhnga ful želim maltežana met..
In dons smo z mami mele en pogovor o psu pač..
In sm jo končno prepričala da bi lahko mela to belo kepico..
Zj me pa zanima..Od kje prihajate..Pa če res oddajate te kepici.
Bol me pa zanima za psička čeprav tudi proti psičkam nimam nič.
Hvalaa:)

Lep pozdrav, Kristina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: anyyy na 02 Avgust 2008, 11:40:42
Ojla!

Teti smo za rojstni dan obljubili maltežanko brez rodovnika,
ali kdo ve kje bi jo lahko kupili? ???

Lp Ana
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 02 Avgust 2008, 12:37:32
Ojla!

Teti smo za rojstni dan obljubili maltežanko brez rodovnika,
ali kdo ve kje bi jo lahko kupili? ???

Lp Ana

nikjer ;)
Če hočete maltežana potem bo treba izbrat rodovniškega, čistokrven maltežan brez rodovnika pa ne obstaja...Lahko je samo podoben maltežanu ::)  In samo za informacijo - na Madžarskem se čistokrvni maltežani (torej rodovniški, a pet kvalitete) prodajajo za tako ceno, kot se pri nas mešančki podobni maltežanu...Razmislite še enkrat o nakupu, da vam ne bo žal. Namreč računi pri veterinarju lahko pridejo še veliko večji kot če bi kupili 2 rodovniška maltežana :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nutella na 30 Avgust 2008, 17:53:54
Kopiram oglasa za dva mešanca z maltežanom:

Maltežanka, stara 5 let, čipirana, lastniška, vendar zavržena. ZAVETIŠČE MELI  - Trebnje, Repče 10, 8210 Trebnje, tel: 07/305-4616, 041/779-884 ali 031/311-870, e-mail: [email protected], [email protected], spletna stran: http://www.meli-center.si/?p=23
(http://www.meli-center.si/wp-content/uploads/2008/08/imgp1695.JPG)

Mufko - Sem že v letih, lastniki so me zapustili...in pristal sem v zavetišču. Rad lajam, rad pa tudi jem in gobčka si ne čistim rad od hrane, saj imam rad okus po slastni hrani še dlje časa... Zato sem takšen Sladkec....:) Želim si, da bi me posvojil nekdo, ki bi razumel mojo pasjo govorico in ravnal z menoj tako kot se spodobi za gospoda v zrelih letih. Nisem pa čuvaj, zaznavam pa le vse zvoke in opozorim z laježem v visokem C-duru. Čakam na vas.... ZAVETIŠČE MARIBOR - društvo za varstvo in proti mučenju živali - Maribor, Na terasi 2a, 2000 Maribor, tel: 02/480-1661, http://www.azilmaribor.org/index.html
(http://www.azilmaribor.org/images/galerija/Mufko_01.JPG)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LiLika na 22 September 2008, 15:43:25
nikjer ;)
 čistokrven maltežan brez rodovnika pa ne obstaja...Lahko je samo podoben maltežanu ::) 

Nočem biti nesramna in brez zamere. Pse delimo na rodovniške in nerodovniške. Nerodovniške pa na čistokrvne in mešančke. naj bo enkrat za VEDNO razjasneno. Oproti ampak če je maltežan brez rodovnika še ne pomeni da ni čistokrven. To je skregano z logiko.  >:(  Poznam veliko lastnikov (ne vsi!!) maltežanov ki imajo rodovniške pse, in se imajo za zelooooo pomebne in pametne. Mešanček je mladiček dveh različnih pasem. Če pa imaš ti psa dveh istih pasem NE MORE BITI MEŠANČEK. Upam da je to razjasnjeno in se glede tega ne bo nihče kregal!! OK????!!!!
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kateeq na 22 September 2008, 16:56:49
LiLika, preden pišeš take *pametne* si preberi kakšno temo o rodovniku in rodovniški - nerodovniški.
Pes brez rodovnika je mešanec, tu ne rabiš nobene logike. Kaj je skregano s tvojo logiko je pa tvoja stvar.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _Dakota_ na 22 September 2008, 18:10:53
Nočem biti nesramna in brez zamere. Pse delimo na rodovniške in nerodovniške. Nerodovniške pa na čistokrvne in mešančke. naj bo enkrat za VEDNO razjasneno. Oproti ampak če je maltežan brez rodovnika še ne pomeni da ni čistokrven. To je skregano z logiko.  >:(  Poznam veliko lastnikov (ne vsi!!) maltežanov ki imajo rodovniške pse, in se imajo za zelooooo pomebne in pametne. Mešanček je mladiček dveh različnih pasem. Če pa imaš ti psa dveh istih pasem NE MORE BITI MEŠANČEK. Upam da je to razjasnjeno in se glede tega ne bo nihče kregal!! OK????!!!!

ej sory,ampak dokler ne veš o čem govoriš, ne piši - medtem si preberi kaj o rodovnikih,potem pa debatiramo naprej. zaradi takih kot si ti,cveti posel preprodajalcem in šteparjem!!!!! >:( in Kateeq ima prav - pes brez rodovnika je navaden mešanec. zakaj? ker nikakor ne moreš preverit njegovega porekla,lahko le verjameš lepim besedam lastnikov,ki pa lahko marsikatero stvar ¨pozabijo¨ povedat!

lep pozdrav od lastnice rodovniške maltežanke ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 22 September 2008, 18:12:21
Nočem biti nesramna in brez zamere. Pse delimo na rodovniške in nerodovniške. Nerodovniške pa na čistokrvne in mešančke. naj bo enkrat za VEDNO razjasneno. Oproti ampak če je maltežan brez rodovnika še ne pomeni da ni čistokrven. To je skregano z logiko.  >:(  Poznam veliko lastnikov (ne vsi!!) maltežanov ki imajo rodovniške pse, in se imajo za zelooooo pomebne in pametne. Mešanček je mladiček dveh različnih pasem. Če pa imaš ti psa dveh istih pasem NE MORE BITI MEŠANČEK. Upam da je to razjasnjeno in se glede tega ne bo nihče kregal!! OK????!!!!
::)  Saj ne vem ali naj se smejem ali jokam...

Kako veš,da je nek nerodovniški pes točno ta pasma? Ustreza le opisu pasme,če pa bi se šli v podrobnosti pa po vsej verjetnosti ne. Kako veš,da je bila prababica tvoje babice od tvoje nerodovniške psičke čistokrvna maltežanka? Ne veš,ker nimaš rodovnika.Ne veš,če je sploh bila podobna maltežanu. Ne razumem te...ali res ne prebereš nobene teme na tematiko rodovniški-nerodovniški psi? No..začni brati. ;)
Glede lastnikov,ki imajo rod. pse in se imajo za zelo pametne...Vsak s svojo glavo razmišlja.To je njihov problem.

So si pa vsi psi enakopravni med sabo.Naj bo mešanček,pes z rodovnikom,vse imamo radi.Nekaterim je bolj všeč videz enih,drugim videz drugih. Je pa razlika med rodovniškim maltežanom in nerodovniškim maltežanom... Kdaj si poglej kakšno sliko,primerjaj gobček,postavitev, pa boš videla,da je razlika.Si tudi med rodovniškimi maltežani niso vsi enaki,vendar pa imajo nekatere skupne točke. Ne podpiram načrtne nerodovniške vzreje,saj s tem škodujemo pasmi.In mislim,da bi se s tem marsikdo strinjal z mano.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _Dakota_ na 22 September 2008, 18:14:30
::)  Saj ne vem ali naj se smejem ali jokam...

Kako veš,da je nek nerodovniški pes točno ta pasma? Ustreza le opisu pasme,če pa bi se šli v podrobnosti pa po vsej verjetnosti ne. Kako veš,da je bila prababica tvoje babice od tvoje nerodovniške psičke čistokrvna maltežanka? Ne veš,ker nimaš rodovnika.Ne veš,če je sploh bila podobna maltežanu. Ne razumem te...ali res ne prebereš nobene teme na tematiko rodovniški-nerodovniški psi? No..začni brati. ;)
Glede lastnikov,ki imajo rod. pse in se imajo za zelo pametne...Vsak s svojo glavo razmišlja.To je njihov problem.

So si pa vsi psi enakopravni med sabo.Naj bo mešanček,pes z rodovnikom,vse imamo radi.Nekaterim je bolj všeč videz enih,drugim videz drugih. Je pa razlika med rodovniškim maltežanom in nerodovniškim maltežanom... Kdaj si poglej kakšno sliko,primerjaj gobček,postavitev, pa boš videla,da je razlika.Si tudi med rodovniškimi maltežani niso vsi enaki,vendar pa imajo nekatere skupne točke. Ne podpiram načrtne nerodovniške vzreje,saj s tem škodujemo pasmi.In mislim,da bi se s tem marsikdo strinjal z mano.


another good post  ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zv3zdica na 22 September 2008, 21:17:07
Nočem biti nesramna in brez zamere. Pse delimo na rodovniške in nerodovniške. Nerodovniške pa na čistokrvne in mešančke. naj bo enkrat za VEDNO razjasneno. Oproti ampak če je maltežan brez rodovnika še ne pomeni da ni čistokrven. To je skregano z logiko.  >:(  Poznam veliko lastnikov (ne vsi!!) maltežanov ki imajo rodovniške pse, in se imajo za zelooooo pomebne in pametne. Mešanček je mladiček dveh različnih pasem. Če pa imaš ti psa dveh istih pasem NE MORE BITI MEŠANČEK. Upam da je to razjasnjeno in se glede tega ne bo nihče kregal!! OK????!!!!

No, žal tem moram razočarat...pes brez rodovnika je in vedno bo uradno mešanec ;) In če trdiš da pes dveh istih pasem ne more biti mešanček imaš prav -ampak da je pes res potomec dveh istih pasem je dokazljivo le z rodovnikom. In ja, če poznaš veliko lastnikov maltežanov (torej rodovniških psov) se lahko imajo za pametne, ker to tudi očitno so - vsaj kar se nakupa psa tiče. Njih namreč vsaj niso nategnili kot so dolgi in široki, kakor so najbrž tebe (sklepam da nimaš čistokrvnega psa) :P Torej če povzamem - Pes brez rodovnika ni in ne more biti čistokrven, saj NIHČE ne dokazati, da je bi res parjen z dvema čistokrvnima psoma. Kar malo pobrskaj po netu pa boš videla koliko naivnežev je kupilo "čistokrvnega" psa, pa je potem zrasel v nekaj čisto drugega..Le kako je to mogoče, če je pa "čistokrven nerodovniški" ::) :P ;D Pa že ko gledaš slikice maltežanov, so nekateri tako netipični predstavniki pasme da to kar boli (govorim o wannabe maltežanih)-predolg gobček, netipična pigmentacija, preveliki/premajhni.....Ampak nimam srca da bi lastniku povedala, da je njihov kuža (kupljen kot "ČISTOKRVNI nerodovniški")vse prej kot maltežan....
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *Kepica* na 26 Oktober 2008, 10:55:54
Obveščam vas, da sta naprodaj dva prekrasna mladička - samčka, rodovniška maltežana čudovitih staršev. Mladička sta slovenske vzreje.

(http://www.moj-album.com/slike/283638/hPeaF1wVCAIXqOhr.v.jpg)

Prilagam še slikice staršev:

Mamica

(http://www.moj-album.com/slike/283638/KGcCghHoXUwg5ZLI.v.jpg)

Očka

(http://www.moj-album.com/slike/283638/TQ75mx4Y8Jkcu0Sn.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/283638/enRFLURq_CjMk0I6.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Niky*Nika*Pika na 26 Oktober 2008, 11:48:56
Iiiiii kaj sta luštna!  :-*
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *Kepica* na 28 Oktober 2008, 09:23:07
Konec leta 2008 oziroma v začetku leta 2009 bosta na voljo dva prekrasna mladička - samčka, prečudovitih razstavno izredno uspešnih staršev.

Datum kotitve: 20.10.2008
Ime očeta: Multi v. European winner BISS Multi r. BIS CH SUN ISLE'S PERFECT PIECE OF THE PUZZLE
Ime matere: j.CH NELLY
Vzrejna ocena očeta in matere: ODLIČNA
SLOVENSKA VZREJA

Za več informacij se lahko obrnete name (Tina) preko telefona: 041/729-888
ali e-maila: [email protected]

Več slikic mladičkov si lahko ogledate tudi na njunih internetnih straneh:

http://www.maltese.si/Cole&NellyPuppies.html
http://www.maltese.si/PuppiesPage.html


Prečudovita mladička: Sun in Sky

(http://shrani.si/f/3E/1b/3sMnk3Ic/cpage1.jpg)


Starša: Nelly & Cole

(http://shrani.si/f/3v/Se/4ulCaQZr/cpage4.jpg)


Mamica: jCH Nelly

(http://shrani.si/f/3L/Wk/4uXepEyQ/cpage3.jpg)


Očka: Multi v. European winner BISS Multi r. BIS CH SUN ISLE'S PERFECT PIECE OF THE PUZZLE

(http://shrani.si/f/V/118/1em6kKdC/kolac.jpg)

(http://shrani.si/f/3A/VO/3raPjDOX/ac.jpg)


Mladička: Bright Morning Sky "Sky" in Bright Morning Sun "Sun"

(http://shrani.si/f/3x/es/2Vlfe3PN/cpage10.jpg)

(http://shrani.si/f/3j/Uj/1OCLOGWM/cpage41.jpg) (http://shrani.si/f/3F/Ay/1B8yFwwK/cpage42.jpg)

(http://shrani.si/f/3H/O7/g5VVCHN/cskysun1.jpg)


Lep pozdrav, Tina
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LeA :) na 28 Oktober 2008, 16:09:42
Čestitke še tu. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Lea*LR na 29 Oktober 2008, 09:24:52
Čestitke še tudi od mene za naraščaj!
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: *Kepica* na 08 December 2008, 18:57:44
En mladiček je še na voljo. Prilagam novejše slikice:

(http://www.shrani.si/f/45/N/4MF4CIN/collage16.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 10 Januar 2009, 14:40:07
Ljubitelji maltežanov, v zavetišču Zonzani je en revež:
http://91.185.193.184/~zonzani/zonzani.si/zonzani/index.php?option=com_datsogallery&Itemid=28&func=detail&catid=2&id=150
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: mi2ni3 na 10 Januar 2009, 15:33:29
Na sosednjem forumu so mi rekli, da je to Shi-tzu, ko sem ga dala med temo o maltežanih  ??? V glavnem, majhen, luškan kuža je.  ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Farii na 13 April 2009, 18:24:07
Konec leta 2008 oziroma v začetku leta 2009 bosta na voljo dva prekrasna mladička - samčka, prečudovitih razstavno izredno uspešnih staršev.

Datum kotitve: 20.10.2008
Ime očeta: Multi v. European winner BISS Multi r. BIS CH SUN ISLE'S PERFECT PIECE OF THE PUZZLE
Ime matere: j.CH NELLY
Vzrejna ocena očeta in matere: ODLIČNA
SLOVENSKA VZREJA

Za več informacij se lahko obrnete name (Tina) preko telefona: 041/729-888
ali e-maila: [email protected]

Več slikic mladičkov si lahko ogledate tudi na njunih internetnih straneh:

http://www.maltese.si/Cole&NellyPuppies.html
http://www.maltese.si/PuppiesPage.html


Prečudovita mladička: Sun in Sky

(http://shrani.si/f/3E/1b/3sMnk3Ic/cpage1.jpg)


Starša: Nelly & Cole

(http://shrani.si/f/3v/Se/4ulCaQZr/cpage4.jpg)


Mamica: jCH Nelly

(http://shrani.si/f/3L/Wk/4uXepEyQ/cpage3.jpg)


Očka: Multi v. European winner BISS Multi r. BIS CH SUN ISLE'S PERFECT PIECE OF THE PUZZLE

(http://shrani.si/f/V/118/1em6kKdC/kolac.jpg)

(http://shrani.si/f/3A/VO/3raPjDOX/ac.jpg)


Mladička: Bright Morning Sky "Sky" in Bright Morning Sun "Sun"

(http://shrani.si/f/3x/es/2Vlfe3PN/cpage10.jpg)

(http://shrani.si/f/3j/Uj/1OCLOGWM/cpage41.jpg) (http://shrani.si/f/3F/Ay/1B8yFwwK/cpage42.jpg)

(http://shrani.si/f/3H/O7/g5VVCHN/cskysun1.jpg)


Lep pozdrav, Tina


Kje ste dobili tko lepe okvirje za slike?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mel na 20 Maj 2009, 21:03:05
Ponovno vabljeni na Srečanje ljubiteljev maltežanov in njihovih psov, ki bo tokrat v nedeljo, 24.05.2009. Srečanje bo potekalo v okolici Slovenske Bistrice, v naravi, kjer se bodo naši miniči lahko nadivjali 

Prijave na ZS, kjer boste dobili tudi podatke o točni lokaciji, samem dogajanju itd.

Vabljeni, da se pridružite tudi vsi ostali z majhnimi psi, ne samo lastniki maltežanov.  :)

lp, Diana
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: dafna na 02 Avgust 2009, 12:25:32
Imam eno vprašanje za vas ki imate bele pse -z kakšno hrano jih hranite da mu ne obarva dlake -hvala
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MAYCHYKA na 07 September 2009, 08:55:26
zelo dovgo že išem psa maltžana ker  nisem sposobna nakupa teka lepega psa bi ga pa zelo rada imela bi prosila če kdo ve če  kdo podari psa maltežana in mi lahko piše na [email protected]
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Tadeja na 07 September 2009, 10:50:19
Maychyka, živiš v iluzijah... Žal rodovniškega psa ne moreš dobiti zastonj, ker rodovniška vzreja ni zastonj...
Da nisi sposobna nakupa, pa ne verjamem... Res je, da ne moreš kupiti psa čez noč. Sama sem študentka, brez štipendije, in že 2 leti si želim cotona. Čez poletje delam preko študenta in mi je uspelo našparati. V teh dveh letih sem imela čas, da sem se poučila o pasmi, spoznala različne linije in našla pravega vzreditelja. Mladička sta se skotila 17. 8., tako da že komaj čakam, da dobim svojega cotončka.  ;D
Kar ti želim povedati, je to, da se vse da, če se hoče.  ;D Pa tudi v nakup greš z odgovornostjo do živega bitja, če ga ne kupiš čez noč...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: čara na 12 September 2009, 18:07:20
Razumem, da ne moreš kar od nekot potegnit 800€...Pa vendar. Ne kupuj psa brez rodovnika. Se pa občasno najdejo maltežani ali maltežan mix v zavetiščih, DPMŽjih, ljudje jih podarjajo.

AMPAK imeti psa je vseeno velik strošek. Pes potrebuje nekaj igrač, ležišče, ovratnico in vrvico,krtače, kvaliteten šampon in pri maltežanu tudi balzam, pa fino je imeti dolgi štrikec 10M dokler na naučiš odpoklica, dve posodi, kvalitetno hrano in veterinarja. Pri nerodovniških so ZELO POGOSTE zdravstvene težave in temu primeren račun pri veterinarjih. Tudi šolanje je potrebno in to spet stane.

Pri rodovniškemu se s skrbnim pozanimanjem o zdravju, prednikih etc izogneš veterinarju razen ob rednih cepljenjih.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mai*The*Little na 20 Oktober 2009, 22:37:18
živjo! mene pa zanima koliko so okvirno cene rodovniških maltežanov... vem da je čudno vprašanje ampak ne me kregat, samo firbc me matra...  ::)

lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _Dakota_ na 29 November 2009, 11:29:46
živjo! mene pa zanima koliko so okvirno cene rodovniških maltežanov... vem da je čudno vprašanje ampak ne me kregat, samo firbc me matra...  ::)

lp

mislim da so cene trenutno okrog 1500EUR
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Mai*The*Little na 29 November 2009, 12:15:17
hvala za odgovor...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _Dakota_ na 17 December 2009, 20:00:09
da pobrišemoprah iz naše malty teme  :)

pa da vidite mojo princesko  ;D

(http://www4.slikomat.com/09/0914/iq-IMG-26.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4010186.htm)

(http://www4.slikomat.com/09/0914/739-IMG-26.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4010187.htm)

(http://www4.slikomat.com/09/0914/6oa-IMG-26.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4010189.htm)

(http://www4.slikomat.com/09/0127/gi-IMG-12.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/3533508.htm)

(http://www4.slikomat.com/08/1126/kpk-IMG-08.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/3374632.htm)

(http://www4.slikomat.com/08/1012/gc5-PIC-31.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/3226252.htm)

(http://www4.slikomat.com/08/1012/tpb-PIC-31.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/3226212.htm)
(http://www4.slikomat.com/08/1126/ffl-IMG-07.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/3374635.htm)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rožica na 17 December 2009, 20:04:04
Kok je lušna ta mala :)

Kateri je pa berni na sliki? :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _Dakota_ na 17 December 2009, 20:07:06
hvala rožica  :)

berni na sliki je Don, od mojega fanta. ga pa ni na farumu. ful prijazen kuža, z mojo tamalo se mata ful rada, kot je videt iz slike  :) moja tamala dobesedno znori ko ga vidi - enkrat mi je celo iz avta skočila, še dobro da je bil avto že ustavljen  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rožica na 17 December 2009, 20:08:00
To mi je ful lepo, ko se majhni psi tako razumejo z velikimi :):)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _Dakota_ na 17 December 2009, 20:08:54
moja se majhnih psov dejansko boji  :) se verjetno z velikimi preve druži  8)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: koki na 26 December 2009, 21:06:19
mene zanima kje v sloveniji potem kupim rodovniškega maltežana
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rush na 05 Februar 2010, 17:23:20
Lep pozdrav! :)

Mi imamo že 9 let maltežankico Ajo vendar jaz osebno že kar nekaj časa razmišljam o temu, da bi pripeljala še enega pasjega člana.
Imam pa vprašanje, ki ga nisem vedla kam drugam zastavit; kako mislite, da 9 let star pes sprejme novega pasjega člana? Ali je res, da starost vpliva na to, da ga bo to bolj prizadelo kot bi psa recimo starega 2 leti...? To me skrbi :-\
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 17 Februar 2010, 08:17:17
Ma, jaz združujem vse živo.  8)  Stare pse iz zavetišč, mačke s ceste, pa mlade pse... Ni bilo nikoli pretiranih težav, seveda moraš pa na začetku bit vedno zraven, opazovat reakcije itd.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: isla na 04 Junij 2010, 14:28:51
Živjo,

Nujno bi rabila Mel za neke informacije, sem ji poslala zs ampak ne vem koliko je kaj aktivna na forumu. Če jo kod pozna, prosim če ji lahko sporoči, da ima zs. Hvala  :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: dogs na 17 Junij 2010, 19:37:34
Živjo=)
mene pa zanima če kdo mogoče ve za kakšno psarno z maltežani ali kakšno leglo z rodovnikom(:
neka družina si ga zelo želi in me je prosila za pomoč pri iskanju (:
 lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: psychorat na 22 Avgust 2010, 16:46:36
lp :)
tut js mam maltežanko,brez rodovnika.
je večja od drugih maltežanov..(zato se včasih sprašujem če ni slučajno mešana s katerim drugim psom)
je ta na sliki levo (sicer je kratko postrižena..)
drugače je pa čudovita psička :)

to je ona:
http://www4.slikomat.com/10/0822/h9g-ALIM05.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0822/jug-ALIM04.jpg
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Lissa na 23 Avgust 2010, 16:36:50
Jaz mam pa eno malo trapasto vprašanje  ::) Če maltežančka postrižeš čisto na kratko, koliko časa traja, da mu spet zraste tako dolga dlaka kot jo imajo razstavni primerki?
In ali je ta dlaka iste kakovosti? Pa še nekaj... koliko dela je s to dolgo dlako? Če se povalja po kakšni travi, mora biti to prav grozno. Jaz imam kavalirja ki nima niti proibližno toliko dlake kot maltežančki in je izredno zoprno ko se mu kakšna semena od trave zapletejo v dlako... Sprašujem ker ena znanka kupuje predstavnika te pasme, pa me zanima kako je s tem  :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: gkarmen na 26 Avgust 2010, 09:53:57
Živjo,

Če se maltežana postriže na kratko, potem se dlaka rada kodra. Kot veš, pa morajo imeti maltežani ravno dlako. Rast dlake je seveda odvisna tudi od tega iz katerega legla prihaja maltežanček, ali imajo njegovi starši dolgo dlako, torej pomemben je genski potencial ...
Načeloma pa zraste maltežanu ob pravilni negi dlaka do tal približno v 1 letu. Vendar pa bi za tako hitro rast dlake morala uporabiti tudi tehniko povijanja dlake.

Sama imam maltežanko (7 let), ki ima dolgo dlako. Še nikoli je nisem postrigla. Moram pa priznati, da je bila nega dlake do starosti 3 let prava nočna mora. Vendar sem vztrajala in se je splačalo. Pri treh letih se maltežanu dlaka dokončno oblikuje. Sedaj imam z nego dolge dlake razmeroma malo dela. Počešem jo 2x na teden. Česanje traja približno 45 minut. Kopam jo na 14 dni (to pa traja cca. 3 ure).

Upam, da sem ti z odgovori vsaj malo pomagala.

Lp
Karmen
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Lissa na 26 Avgust 2010, 12:09:54
Najlepša hvala za odgovor!  :)
Ko si omenila tole povijanje dlake, se mi je porodilo še eno vprašanje. Koliko psa to resnično moti? Ker razni mediji in pa ljudje, ki jim je svet pasjih razstav tuj, to velikokrat prikazujejo kot mučenje. Vendar pa se meni ne zdi ravno mučenje. To je podobno kot če psu narediš čopek...  Ali pač? Kaj vi, lastniki maltežančkov menite o tem?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 26 Avgust 2010, 13:50:08
Glede striženja in kvalitete dlake je tako. Ko ti dolgodlakega psa postrižeš na čisto kratko v bistvu v sekundi izpostaviš kožo in odvzameš psu naravno zaščito. Dlaka ni samo zato, da psa ščiti pred mrazom ,ampak tudi pred vročino. pes postrižen na čisto kratko naenkrat ostane brez dlake in naravni obrambni mehanizem je tak, da se psu začne rasti mehkejša, bolj puhasta dlaka, ki bolje vzdržuje konstantno temperaturo kot pa bolj redka, trša dlaka. isto je pri maltežančkih, vsaj kolikor sem jaz videla. če se jih redno striže ful na kratko, dlaka rata mehka in tudi težja za nego.
seveda je pa veliko tudi genetika, tako da moraš videti starše da potem veš kaj pričakovati.

Zavijanje dlake nikakor ni mučenje, osebno mi je bolj mučenje imeti psa v dolgi dlaki do tal - tak pes ne more niti normalno laufati, se gibat recimo v gozdu se zatika... pa tudi glede nege je veliko bolj stresni za psa, saj se dlaka takoj zavozlja in traja dalj da se razčese, kot pa sama procedura zavijanja dlak v papirčke. za mene je to nekak isti rang kot če mi kdo reče da ne češejo psa ker psa to boli oz ker pes to ne mara - in pripeljejo stričti popolnoma zavozlanega psa v katastrofalnem stanju. to je mučenje in taki ljudje nimajo pravice do psa, pa naj so še tako prijazni ali ne vem kaj. kdor ni sposoben skrbeti za psa in videti zakaj je česanje nujno, naj nima psa.
se mi pa bolj zdi da se tole povijanje v papirčke povezuje zaradi mučenja psa v kontekstu tega kar se vidi na razstavah - ti psi so res kot ene lutke ki se ne smejo premakniti niti več ur z vrha kletke kjer čakajo na razstavo... so sicer natrenirani da sedijo ure in ure in ure, ampak včasih še mene prime da bi kaj rekla kateremu od teh razstavljalcev kjer se pes ne sme niti za mm premakniti, da si ne pokvari frizure. tako da se mi zdi da pač kot vsepovsod, eni popolnoma pretiravajo in je bolj problem tukaj, valda naključni obiskovalci pa še to povežejo z papirčki na psu ...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: gkarmen na 26 Avgust 2010, 15:01:43
Živjo,

Pri maltežanu je za dolgo dlako seveda pomembna struktura dlake. Ta mora biti po standardu svilena. Marsikateri maltežanček pa ima dlako nekje vmes med bombažno in svilnato. Če dlaka ni prave strukture, torej svilnata, potem takšne dlake ne moremo prisiliti, da bi zrasla do tal. Že samo pri malce daljši dlaki se začne vozljati in to tako močno, da je običajno potrebno striženje.
Pri pravi svilnati dlaki  je dlaka na otip svilnata in hladna, čim pa je malo bombažna pa je na otip topla.
Maltežanu dlake  ni potrebno povijati, če ga ne razstavljamo. Načeloma pa se kužki na povijanje navadijo in jih celo moti, ko imajo dlako razpuščeno.
Najpomebneje je, da maltažana takoj ko ga dobimo pričnemo navajati na česanje. Najbolje je, da to že od vsega začetka počnemo na posebni  mizici.

Lp
Karmen
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Lissa na 26 Avgust 2010, 20:15:36
Še enkrat hvala za izčrpne odgovore. Zanimivo, tole o dlaki... Vsakič se kaj novega naučim tukaj  :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 08 November 2010, 09:30:29
Nujno se išče nov dom za eno leto starega rodovniškega maltežančka, samčka, navajenega otrok, živahnega in veselega,...

Za več informacij prosim pišite na moj mail:
[email protected]
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: simmy na 26 November 2010, 14:13:16
zdravo mene zanima razlika med čistokrvnim in rodovniškim maltežanom. in sicer dobim maltežančka ki je čistokrvn in zanima me kakšne izkušnje imate vi koliko ti kužki zrastejo itd...? hvala
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 26 November 2010, 16:16:26
Ljubi bog...
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rapgirl na 26 November 2010, 16:20:50
zdravo mene zanima razlika med čistokrvnim in rodovniškim maltežanom. in sicer dobim maltežančka ki je čistokrvn in zanima me kakšne izkušnje imate vi koliko ti kužki zrastejo itd...? hvala
:-X
Obstajajo samo čistokrvni rodovniški maltežani! Čistokrvni brez rodovnika pa ne, se pravi da vi dobite mešančka!  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 26 November 2010, 16:31:21
...ki bo mogoče zrasel v velikost nemškega ovčarja in ga boš težko nosila v torbici  :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: rapgirl na 26 November 2010, 16:35:48
...ki bo mogoče zrasel v velikost nemškega ovčarja in ga boš težko nosila v torbici  :P

ali pa v belega nofoundlanca!  :P Če psa še niste vzeli, ga odpovejte in vzamite maltežana z rodovnikom, ker je veliko manj možnosti da bo bolan in sigurno bo odrastel v pravega predstavnika svoje pasme!  ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: simmy na 26 November 2010, 20:39:34
kaj pa potem pomeni to     MALTEŽANI-zelo kvalitetno leglo,manjše rasti,izredno lepi,domača vzreja,
oba starša na vpogled,primerni za stanovanje,vrt ali hišo.
Mladički,čistokrvni,razglisteni,veterinarsko pregledani,cepljeni.

Ob potnem listu dobite tudi- NAVODILA-za namestitev psička.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: kalsang na 26 November 2010, 20:45:03
Da je nateg. Če nimajo mladički rodovnika, ti noben ne more zagotoviti, da sta ata in mama res tista dva psa, ki ti ju kažejo. Vse ostalo v oglasu je reklama z namenom prodati "blago". Saj veš, vsak, ki nekaj prodaja, napiše, kako je zadeva nadvse kvalitetna, ne glede na to, ali lahko to dokaže ali ne. V primeru nerodovniških mladičkov dokazov ni, tisti, ki jih prodaja, pa še sam ne ve, kaj naj bi "zelo kvalitetno" pomenilo, razen tega, da se tako pač lažje kaj proda.

Ne nasedaj. Varčuj za rodovniškega mladička, vmes pa beri, se razgleduj in zbiraj informacije o tem, kakšen je dober maltežan in kdo je dober vzreditelj.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: ninci na 26 November 2010, 20:46:03
kaj pa potem pomeni to     MALTEŽANI-zelo kvalitetno leglo,manjše rasti,izredno lepi,domača vzreja,
oba starša na vpogled,primerni za stanovanje,vrt ali hišo.
Mladički,čistokrvni,razglisteni,veterinarsko pregledani,cepljeni.

Ob potnem listu dobite tudi- NAVODILA-za namestitev psička.


Da prodajalec nima pojma, ker maltežan ni primeren za na vrt ??? ::)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 26 November 2010, 20:50:00
To je leglo iz Štajerskega konca?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: simmy na 27 November 2010, 09:57:11
ja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 09 December 2010, 16:24:21
Od tistih, ki parijo očeta s hčerko, brata s sestro itn.?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Choha na 09 December 2010, 19:32:54
saj ni nikjer napisano, da nimajo rodovnika? ali sem pac spregledala?

predlagam, da bi sel psicke pogledat s tabo nekdo, ki se spozna na te zadeve. ali pa poprosis veterinarja, ce pregleda to linijo, ki jo prodaja vzreditelj. veliko srece in upam, da dobis zdravega, veselega psicka. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 09 December 2010, 19:55:05
saj ni nikjer napisano, da nimajo rodovnika? ali sem pac spregledala?

Mislim, da noben, kolikortoliko OK vzreditelj ne bi podal takšnih informacij:

kaj pa potem pomeni to     MALTEŽANI-zelo kvalitetno leglo,manjše rasti,izredno lepi,domača vzreja,
oba starša na vpogled,primerni za stanovanje,vrt ali hišo.
Mladički,čistokrvni,razglisteni,veterinarsko pregledani,cepljeni.

Ob potnem listu dobite tudi- NAVODILA-za namestitev psička.

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Yo na 09 December 2010, 19:57:20
...ali pa poprosis veterinarja, ce pregleda to linijo, ki jo prodaja vzreditelj.

Veterinar lahko na licu mesta oceni zgolj in samo zdravstveno stanje "na uč". Nima pa vpogleda v stvari, za katere se dela preventivne ali kakršnekoli preglede, še manj je kompetenten za ocenjevanje ustreznosti standardu posamezne pasme.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 10 December 2010, 09:53:40
Joj, za božjo voljo - ne kupujte mladičev od šteparjev!!!!  :'( :-\ >:(
Malce sem pobrskala po netu in imate v slovenski psarni (ne vem če smem napisati njihov naziv) mladiče, pet kvalitete! Sicer pa mislim da se eno leglo (od taiste psarne) oglašuje tudi v Kinologu!
LP - in po pameti!
Katja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: deteljica na 10 December 2010, 10:44:05
kaj pa potem pomeni to     MALTEŽANI-zelo kvalitetno leglo,manjše rasti,izredno lepi,domača vzreja,
oba starša na vpogled,primerni za stanovanje,vrt ali hišo.
Mladički,čistokrvni,razglisteni,veterinarsko pregledani,cepljeni.

Ob potnem listu dobite tudi- NAVODILA-za namestitev psička.

kaj to pomeni?

Tukaj imate prevod:
"Prosim nastavi, da te na suh nategnem"  :P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 10 December 2010, 11:15:03
Z veseljem pomagam tudi pri nakupu maltežana iz preverjene madžarske psarne. Vzrejajo sicer razstavne maltežane, ameriški tip, v spodnjem delu standarda, mali gobček...

Cene so seveda nižje kot pri nas če govorimo o pet quality, ...lahko posredujem njihovo spletno stran če koga zanima.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nany na 20 April 2011, 15:21:33
kaj pa to ko so že na voljo EXTRA MINI MALTEŽANI :) :) :)  >:(
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: LILI,ŠNOFI na 15 Maj 2011, 11:56:20
Jaz pa imam doma maltežanko Tio ;D
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: alex013 na 10 September 2011, 14:11:18
evo naše tri skopane beluhe  ;D maltežanka Nelly, švicar Baron in japonec Aki  :D

(http://www.shrani.si/f/S/e1/42umukyk/302020101503080665257506.jpg)

(http://www.shrani.si/f/y/E0/P57ZzEt/315056101503080675657506.jpg)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 18 Februar 2012, 13:47:40
http://maltezani.mojforum.si/maltezani.html
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nezkaaa na 27 Februar 2012, 09:48:19
Ojla,
obračam se na vas in sicer sodelavka si zelo želi maltežana. Gledala je po bolhi, ampak sem jo od tega odvrnila, ji razložila pomen rodovniške vzreje in je rekla, da bo z nakupom počakala dokler ji ne sporočim kakšne pametne psarne. Sedaj če ste tako prijazni, da mi kdo pove katere psarne so v redu-lahko tudi po ZS, gledam po internetu, vendar res nisem domača pri maltežanih :) Bom pa tudi poklicala na KZS, če ima kdo planirano leglo.

Hvala vam vnaprej in za nazaj :D
LP
Neža
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 27 Februar 2012, 10:35:45
Živjo, Nezkaaa!
Evo, planirano leglo - prepisano iz februarskega Kinologa. Če kaj pomaga....
Chianti Aston Biely Kormoran OdlI x Wiki Silesian Cramer OdlI; vzreditelj: Alexander Eliaš, Mariborska 53, CE, tlf 040 718-300

Ti pa pripenjam še link ene registrirane slovenske psarne: www.valentinasmagicmaltese.co m

Naj pa poudarim, da NE POZNAM vzrediteljev maltežanov, tako da ti predlagam, da se pri kakih "maltežanarjih" pozanimaš o kvaliteti, zdravstvenem stanju staršev oz. mladičev ipd.
Lp, Katja

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Samoyed lover na 08 Marec 2012, 14:14:03
Dve psarni poznam :) Valentina´s magic  in : Shiny angels, lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 11 Marec 2012, 16:05:28
Berill canis minor madžarska
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nelli na 04 April 2012, 20:49:41
Lep pozdrav
Pri Nini Ambrož ambulanta NOE imajo 9 let starega maltežančka 2kg ,prihaja iz zavetišča .Iščejo  nekoga ki bi bil pripravljen ga posvojit  mu nudit vso nego in ljubezen  .Njegova lastnica je umrla, sorodniki so ga pa dal v zavetišče.Kuža je res lep in zelo nežen .Kaj več nebi vedla povedat ,za več infromacije pa na zgoraj navedeni naslov.
lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nany na 10 April 2012, 13:36:58
Če piše da ga je posvojila ena gospa...torej ne išče več doma..
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: nany na 17 April 2012, 10:21:58
Ojla

Mi lahko kdo pove kakšen pes je to? Prvič vidim da kaj takega obstaja...
http://www.australianpetbrands.com.au/pages/choosing-a-pet/dogs/maltese-terrier
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: čara na 22 Julij 2012, 19:30:16
Iščem, pa ne najdem na spletu. Kakšni so pogoji za vzrejno dovoljenje pri maltežanih? So potrebni kakšni zdravstveni testi?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Bonnie_YT na 24 Julij 2012, 12:10:58
Ojla

Mi lahko kdo pove kakšen pes je to? Prvič vidim da kaj takega obstaja...
http://www.australianpetbrands.com.au/pages/choosing-a-pet/dogs/maltese-terrier

jaz tudi prvič vidim, čeprav danes mešajo pasme med seboj in potem nastaja vse več in več vrst. je pa dosti podoben biewerju :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: botticelli na 24 Julij 2012, 12:40:10
Čara - maltežan spada pod SKPP (slovenski klub za pritlikave pasme), gor imaš vse kaj je potrebno za vzrejno dovoljenje. že ene 2-3 leta je obvezen pregeld pogačic ter vsaj en pregeld oči pri specialistu da pes sploh opravi vzrejni pregled.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Jully na 26 Avgust 2012, 15:34:39
Hi sem nova na forumu. Že dougo si želim psička. Imam par vprašanj.

1. Zanima me če je kaj narobe z Maltežanom če so čistokrvni z rodovnikom samo za 500 € ?
2. Kako je s cepljenjem ? Kolikokrat,na kolikšen čas in koliko stane ? A je pogosta alergija ?
3. Zanima me koliko mesečno porabite zanj .
4. Koliko poje ?
5. Živim v stanovanju,je mogoče to kakšna ovira ?
6. Je oblačenje živali pozimi mučenje ?
7. Kaj vse moram kupiti za njegov prihod ?

Sem vas kar zasula z vprašanji. Pa hvala že v naprej :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Kaja. na 12 Junij 2013, 09:58:42
Tut jaz imam doma maltežana-Naly. Vbistvu ni maltežan kr nima rodovnika :p fotke pa najdete v njegovi tebi :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: MOJČI na 09 Julij 2013, 22:29:59
Pozdravljeni lastniki maltežanov.
Zanimata me sledeči zadevi in bi lepo prosila za odgovor:
1.) Katere so hibe in bolezni značilne za to pasmo
2.) V standardu piše "IZKLJUČITVENE NAPAKE:  kompletna depigmentacija smrčka ali druge barve kot črne." Ali je to opazno že pri mladičih. Torej, ali je napaka, če pes pri starosti 4-8 tednih še nima smrčka v celoti črnega?
lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Alica na 11 Julij 2013, 17:27:36
Pozdravljeni lastniki maltežanov.
Zanimata me sledeči zadevi in bi lepo prosila za odgovor:
1.) Katere so hibe in bolezni značilne za to pasmo
2.) V standardu piše "IZKLJUČITVENE NAPAKE:  kompletna depigmentacija smrčka ali druge barve kot črne." Ali je to opazno že pri mladičih. Torej, ali je napaka, če pes pri starosti 4-8 tednih še nima smrčka v celoti črnega?
lp

dosti tipiče so tudi zobne bolezni, dispanzija kolkov

za smrček ne vem, moja ni imela pigmentirane črne obrobe okoli oči se ji je v celoti pigmentiralo šele pri 3 letih (to sicer ni tipično), v idealnem primeru je vse vidno že pri mladiču.
smrček je lahko tudi svetlejši zaradi primankovanja vitamina D. Pri nas to "zdravimo" s poleževanjem na soncu in super pomaga :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 12 Julij 2013, 06:35:09
Poleg displazije oz. izpaha pogačice se pogosto pojavlja tudi problem oči! Tako da sta za pridobitev vzrejnega dovoljenja potrebni 2 veterinarski potrdili: pregled oči in pregled pogačic.
Pogosto se pojavlja tudi napačen ugriz - podgriz in predgriz.
Pa še glede pigmentacije besedico ali dve: res je, da sonce obarva oz. počrni smrček. Ampak vseeno se je pa treba zavedati, da v primeru, ko je pozimi smrček svetlejši to pomeni, da pigmentacija pri psu ni "top". Je pes v osnovi slabše pigmentiran.
Pri svojem leglu (mladički) se res ne spomnim, kdaj se je smrček popolnoma obarval.  :-[
Lp, K.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 26 Avgust 2013, 19:14:04
(http://www4.slikomat.com/13/0826/g56-122986.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/5534697.htm)
Shiny Angels Blue Star
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: gogy na 14 Marec 2014, 12:56:24
Pozdravljeni,

Zadnje čase ugotavljam, da ima moj Gogi vedno bolj mat dlako in me res zanima ali je mogoče kriva hrana. Trenutno je Tase of the wild. Drugače je redno negovan, vsak dan ga razčešem, kopam ga na 2-3 tedne. A mi poveste s čim hranite vaše maltežane?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 20 Junij 2014, 13:28:03
Shiny Angels Blue Star- Maly

Z Maly-ju sva 3.6. 2014 zaključila začetni tečaj agilityja

(http://www4.slikomat.com/13/0620/xj8-461360.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/5696234.htm)

Več v Maly-ju si lahko preberete na njegovi spletni strani: http://shinyangelsbluestar.weebly.com/

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Snupi na 23 Junij 2014, 15:55:31
Se bom kar na to temo vsilila sem nova na forumu.V soboto smo domov pripeljali maltežančka kupili smo ga brez rodovnika star je 4 mesece ni več tolk mali plečna višina nekje 20 cm kdaj se ustavi rast pri tej pasmi
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: barbara10 na 23 Junij 2014, 16:01:32
Pri mešancih nikoli ne veš, kako veliko bodo ;) Pustite se presenetiti ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Snupi na 23 Junij 2014, 16:24:11
Ja tud ti bogi mešančki rabijo dom!Ampak pišem sem ker so v oglasu slike ene uporabnice tu gor po psička je mož šel nekam blizu gornje radgone oglas je biv na bovhi pa iščem če je še kdo vzel psa pri njih
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 23 Junij 2014, 16:35:52
Maltežani imajo višino do 25 cm odrasli. Moj ima okrog 20-21 cm, pa bo star 4 leta. Drugače pa če nima rodovnika je mešanec ne pa maltežan.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Snupi na 23 Junij 2014, 17:58:34
Vseeno me zanima kolk sn rodovniški visoki pri 4 mesecih če bi kdo vedel
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: airedale10 na 23 Junij 2014, 19:11:18
Vprasaj vzreditelja, on bo najbolj vedel povedati ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: barbara10 na 23 Junij 2014, 23:39:13
O visini se realno govori le pri odaslih psih. Ostale meritve so le spremljanje razvoja. Tudi ljudje eni rastemo hitreje v enem obdobju, drugi v drugem... ni recepta. Več upanja polagajte na to, da bo pes zdrav, kakor pa koliko bo velik ;)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Snupi na 24 Junij 2014, 12:40:44
Mene ne moti da je mešanec mamo že eno 14 let staro babico ki je tipična predstavnica punce iz vseh vetrov zdrava in prijazna lubik jezna sem ker moj pametni mož ko je šel po psa niti mame ni vido.Jaz samo nočem da bi fejst zrasto ampak zdaj je kar je ker smo se tak zalubli v njega  se pa tud pri mešančkih da približno rečti kolk bodo zrasli.Mogoče bo veterinar znav oceniti.Hvala vseeno za ostre odgovore aja pa psiček je z ene kmetije ni od dobenih rediteljev verjetno pa so bli starši in tudi taki uboščki nič krivi si zaslužijo toplo posteljo saj oni niso krivi da so kao zapacani
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: zoe na 24 Junij 2014, 13:23:02
Snupi, tvoja sporočila so skoraj neberljiva. Prosimo, da pišeš slovnično z velikimi začetnicami in ustreznimi ločili, da se bomo med sabo lažje razumeli.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 24 Junij 2014, 13:51:53
No meni se zdi, da vem z katerega oglasa je pes. Ampak mislim, da so slike staršev bile pokradene z interneta.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Snupi na 24 Junij 2014, 15:36:57
Ja slike so pokradene od uporabnice na tej strani sem našla pišem pa ko kura prek telefona:-P
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: airedale10 na 24 Junij 2014, 18:35:02
Ne bom obsojala, ampak zakaj si kupila psa pri tem človeku, če si vedela da ni v redu? Vzela si mladiča, rejcu si dala denar in mu tako omogočila, da s slabim početjem nadaljuje in služi na račun živali, za katere še poskrbi ne primerno. S tem nakupom nisi naredila dolgoročno nič dobrega - za vašega mladička že, ne pa za vse druge, ki bodo v prihodnje slabo oskrbovani pri rejcu, ki je z vami (kupci) dobil potrditev in denar za nadaljno štepanje ter za mame teh mladičev. Veliko več bi naredila če bi posvojila psa iz zavetišča ali društva.  :-X

Zdaj pa lahko rečem le da upam da se začenjate zavedati napake ki ste jo naredili, srečno z mladičkom, upajte da bo zdrav (in naj vam ne pade na pamet ga parit  :) ). Ne pozabite iti čim prej v dobro pasjo šolo, z vzgojo pa začnite že takoj. :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Snupi na 24 Junij 2014, 19:24:24
Moram rečti ,da ste mi dali mislit sumim da so ti ludje psička kupili pri rejcu in se ga na tak podel način zdaj znebili, ker jim ni odgovarjal če bi bila prej poučena o tem na bolho nebi niti pogledala.Anpak zdaj je kuža tu in mi zaljubljeni pri nas mu bo dobro spi v postli kot stara psička ki jo že imamo pri veterinarju pa že imam termin v petek ,da se zmenimo in cepimo pa tudi rezali ga bomo potem
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: airedale10 na 24 Junij 2014, 22:01:15
Me veseli, da ste spoznali da ste se z nakupom prenaglili in da boste zdaj vseeno poskušali karseda odgovorno poskrbeti za psa  :)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 20 Julij 2014, 18:11:29
Maly-jev video : http://www.youtube.com/watch?v=0fBoUAniT64

Čakanje na sprehod.

(http://www4.slikomat.com/13/0720/vpg-103689.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/5711221.htm)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 15 September 2014, 16:27:21
Nobeden nima maltežana s foruma?

Moja ljubezen najdražja ima danes 4 leta. Maly , ljubček moj VSE NAJBOLJŠE .
https://www.youtube.com/watch?v=4Ehj61-K0K0&list=UUXww9DL0BbPBPezv2FtCLdg
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 16 September 2014, 06:06:57
Oooo, vse najboljše, Maly!!! Še veeeeliiikooo skupnih veselih in srečnih let vama želim!  :o
Katja
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 21 September 2014, 10:50:12
Maly se zahvaljuje <3
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: sib03 na 01 December 2014, 11:57:06
Pozdravljeni vsi lastniki maltežanov. Za vas imam eno vprašanje, znančevi maltežanki, se oči grozno solzijo, kljub vsakodnevni negi, ima področje okoli oči zelo obarvano, celo krastice se ji občasno naredijo, verjetno zaradi tega ker ima področje okoli oči ves čas vlažno. Čistijo ji ob jutrih z prekuhano vodo, poskusili so tudi že z raznimi kapljicami, ampak nič ne pomaga. Strižejo jo redno okoli oči, torej ji zgornjih dlak ne spenjajo v čop saj ne pusti. Je možno, da se ji solzijo zaradi tega, ker ji dlake ko začnenjo rasti morda dražijo oči? Ali bi lahko bil vzrok tudi pri hrani? Sicer so poskusili že z veliko različnimi briketi tudi tistimi ko so posebej primerni za maltežane a se stanje ni nikoli izboljšalo.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 04 December 2014, 00:19:59
Pri Maltežanih je tako, da se nekaterim zelo solzijo, nekaterim pa sploh ne (mojemu se ne). Je pa res možno, oz. skoraj stoprocentno, da je to zaradi striženja okoli oči, vsaj strižena dlaka draži oči.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Nejka na 12 Junij 2015, 13:08:59
Pozdravljeni vsi skupaj!
Najprej moram rečt, da imate krasne štirinožce in sama sem velika ljubiteljica te pasme, a si žal ne morem privoščiti čistokrvnega psa, zato me zanima, če kdo ve, ali kdo podarja (ker je tega vedno več kolikor opažam) ali prodaja po temu primerno nizki ceni maltežančka brez rodovnika, lahko je star tudi leto ali več. Izkušnje s psi že imam, saj sem odraščala ob (čistokrvnih sicer) psih in tudi skrbela zanje, po vsega skupaj 25 letih skupnega življenja s psi pa si želim končno čisto svojega psa in to majhne rasti - konkretno ta pasma mi je tudi karakterno super, saj sem jih že imela priložnost spoznati večkrat. Velikokrat srečujem eno gospo s predstavnikom te pasme, bi rekla, da je čistokrven (oz. vsaj izgleda tako) in psiček vsakič išče moj pogled, tudi ko je v lokalu sedel tri mize vstran, me je iskal in sem si rekla, da bom to pasmo imela, pa če bom mogla čakat na primerno priložnost in ceno še naslednjih 5 let, če sem že do zdaj toliko čakala. :D

Je kdo tako dober in bi me prosil obvestil, če kdo podari/prodaja tam pod 100eur (ker brez rodovnika pač niso vredni nič več in me presenečajo cene nečistokrvnih za skorajšnjo ceno čistokrvnega), saj bi mu sama nudila topel dom in družbo zanesljivo, predvsem pa se ga ne bi odrekla pod nobenim pogojem. :-*

Zelo bi bila hvaležna vsakemu, ki bi mi posredoval informacijo. Sama iščem in iščem, a najdem vse za dokaj visoke cene (govorim izključno o nečistokrvnih).

Hvala in lp
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Panama na 12 Junij 2015, 14:51:21
Mešanca se dobi zastonj, in ''čistokrvni brez rodovnika'' ne obstajajo. Upoštevaj da bo za vzdrževanje psa 50-100€ na mesec. Ampak zrno na zrno pogača, in tako boš čez nekaj let morda dobila rodovniškega maltežana, samo če prihraniš tistih 15 evrov na mesec.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Nika na 12 Junij 2015, 15:24:28
Pokliči Matoša, ziher lahko kaj ugodnega zrihta.

Resno bi ti pa predlagala spremljanje sprejetih psov v zavetišča, skoraj vedno se kje najde kakšno malo belo omelce, ki bo ravno toliko "tipičen in karakterno super maltežan" kot katerikoli nerodovniški pod 100€ (ali za 200, 300...), katerih nakup seveda vedno odsvetujemo zaradi oitnih razlogov. Če se ti zdi fajn špilat in reskirat, spravljat v stisko ubogo pasjo mamo in njene nič krive mladiče pa hej, go for it!

Panama, vzdrževanje takegale štoflca (po nakupu in storitvah vseh osnovnih in mladičkastih zadev) je krepko pod 50€. Še za mojo mrcino ne dam toliko.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Panama na 12 Junij 2015, 15:42:11
Saj jaz tudi ne, ampak če kupi zanič robo pa lahko hitro narase...(pa vet. stroškov še štela nisem)
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Samoyed lover na 14 Junij 2015, 19:45:28
Punce so ti napisale na način, ki te bo verjetno "zmotil" a jih sama v vsej poplavi nerodovniških živali in njihovih zaslužkarjev, bolnih psov, in psov, ki bi naj bili maltežani pa to še zdaleč niso, razumem. Bi ti pa vseeno predlagala v dobro pasme. Poglej če kdo oddaja maltežana, ki se ga je naveličal, poglej na podarimo. si in bolha. NIKAR pa ne kopuj in dajaj denarja zaslužkarjem, ki parijo wannabe "čistokrvne" pse, poglej kako izgleda pravi rodovniški maltežan in primerjaj.... Tukaj FORUM O MALTEŽANIH, dobila boš vse info: http://maltezan.mojforum.si/

Tudi o vzrediteljih in zaslužkarjih  :)
Počakaj nekaj časa, maltežanov je malo morje, reši, posvoji eno dušico, ki te potrebuje.... Ne kopuj in dajaj denarja prodajalcem... Vzreditelji so z razlogom vzreditelj, prodajalci a z razlogom len prodajalci.

Pasemski psi: So tisti z rodovnikom, to so psi, ki se jih načrtno vzreja iz generacije v generacijo, da bi ohranili neke lastnosti. IMAJO RODOVNIK. Kar je dokaz, da je pes res te pasme. Na tem rojstnem listu ( rodovnik ali družinsko drevo)  so vpisani vsi predniki, njihovo zdravstveno stanj( kolki,(HD-RTG-rentgen)) komolci, (ED-RTG) srce,(EKG) izvidi za gluhost, oči,(CEA, PRA) pogačica, (PATELLA-RTG) ramen  (OCD, RTG), hrbtenjača  (N/N) , občutljivost na zdravila ( MDR),  ODVISNO OD PASME! 
Pravi vzreditelj se 100% pozanima kam in kako odda mladička, v tej smeri zato skupaj oba z lastnikom podpišeta kupoprodajno pogodbo.
Da se ne bo kdo ustrašil, tudi vozila avtomobili jo imajo. pa so to neživi predmeti.

Namen je, da vreditelj lastnika NE prevara in da se OBA zavežeta v ODGOVOREN ODNOS do psa, pravi vzreditelj pride tudi na obisk, v skrajnih primer (ketna, mučenje) se psa odvzame, če ima tako zapisano v pogodbi.

Ne verjamite lažem, da rodovnik stane 300 eur.
PAPIR stane okrog 20-25 eur.
Pse, ki ponujajo z brez ali z rodovnikov so LAŽ. Ti psi imajo lažen rodovnik, pa itak naiven kupec seveda vzam cenejšo varjantno.


Kaj je rodovnik?
Rodovnik je nekakšna osebna izkaznica psa, na kateri so napisani vsi njegovi osebni podatki.
Pravi vzreditelj samca psice NE poišče za prvim vogalom, potujejo od Poljske naprej .
Pravi vzreditelj ostane z lastniki v kontaktu vso psičkovo življenje.
Opravlja zdravstvene preglede.

PRIMER: KOLKI, KOMOLCI IN PREGLED OČI. Za pasmo samojed.
PRIMER: Cavalier king charles-SRCE, POGAČICA, OČI
Rodovnik je nekakšna osebna izkaznica psa, na kateri so napisani vsi njegovi osebni podatki.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 18 Junij 2015, 23:03:21
Maltežani so zakon.
Hmm, maltežana verjetno nebo nobeden podaril, kvečjemu se podarjajo majhni beli mešanci. Čistokrvni pes brez rodovnika NE obstaja, je podoben, ali pa še to ne nekateri pasmi.
Šparaj za maltežana, ne pa kupovati mešancev (kao čistokrvni brez rodovnika)
Dobro bi bilo spoznati več predstavnikov (rodovniških) te pasme, ker kot jaz vidim te wannabe maltežane, se opravičujem niti malo niso podobni pasmi.
Imam rada mešance, ampak mi pa ni vseeno, da se predstavljajo kot neka pasma.


Vzdrževanje za maltežana je pa kar drago, če hočeš kvalitetno kozmetiko.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: fiola1 na 19 Junij 2015, 09:08:25
Hej! Sem šla malo pregledat po bolhi, ker se včasih prav luštne žverce najde, pa so res vsi maltiji večinoma od 200eur naprej in brez rodovnika.
Jaz bom pa takole rekla - moj prejšnji pes je bil nerodovniški mlatežan in sicer smo ga kupili pri Matoši - bil je naš prvi pes in priznam, nismo se ravno preveč pozanimali pred nakupom in tako je k nam prišla mala bela kepica. Kaj naj rečem, problemov ni bilo nobenih, razen tistega mladičkastega grickanja, kdaj mu je ušlo kar v hiši, ampak to delajo vsi mladički. No in naš Ricky je zrasel v ogromnega maltežana, tehtal je 8kg, visok je bil pa skoraj kot beagle. Če spregledamo to, da ni bil ravno podoben maltežanu, je imel pa krasen karakter in bil je res super pes - rad se je učil trikcev, oboževal je predor in ovire ... Umrl je januarja letos, star 8 let in niti ne vemo zakaj, je pa veliko kašljal in ko smo govori še s eno lastnico maltija, je rekla, da bi bila to lahko voda v pljučih.
Glej, če ti ni do rodovnika, se pomoje da dobiti tudi kakšno super družino, ki ljubeče skrbi za svojo psičko in njene mladiče, samo najti jih je treba. Saj tudi pri rodovniškem psu nisi nikoli gotov, da bo za vedno zdrav. Ti pa svetujem še, da malo prebrskaš še kakšne bližje psarne po Evropi, je pogosto kje še kakšen kuža, ki išče dom. Jaz sem mojega dobila na Hrvaškem. Drugače pa redno spremljal zavetišča, jaz sem od januarja v njih opazila dva maltežančkom zeloo podobna kužka.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: andreja na 19 Junij 2015, 11:23:50
Imel je hude probleme s srcem (verjetno), živel pol manj in ni bilo problemov?  :-\ Čudno se tole bere...

Sicer pa se strinjam, če komu ni do rodovnika, naj spremlja zavetišča, če se pojavi kaj podobnega maltežanu ali vzame mešančka zastonj ali za stroške cepljenja in čipiranja. Kdor hoče maltežana pa naj ga kupi z rodovnikom.
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: JennyK na 22 Junij 2015, 06:15:25
Se strinjam z Andrejo!
Fiola1 - vaš kuža je vsekakor imel zdravstvene probleme, saj je bila življenska doba vašega kužka res zelo kratka. In se mi zdi milo rečeno neodgovorno, da kljub temu podpirate nakup mešancev. Mladih kužkov, ki prihajajo iz bogvedi kakšnih razmer (obstaja kup filmčkov za boljšno predstavo na YT in te kar zmrazi, ko jih gledaš).  :-\ Vsaj jaz tako razumem vaš mail. 
Nejka: tudi jaz vam toplo priporočam varčevanje in nakup preverjenega rodovniškega mladiča. Če pa vam ta opcija ne diši, pa vzemite kakega reveža iz zavetišča.

Pa še to bi poudarila. ŽAL se mnogo lastnikov ne zaveda morebitnih stroškov (ki gredo lahko v nebo!), ki lahko nastanejo, če ima pes kako poškodbo, kronično bolezen ali kaj podobnega. Kot odgovorni bodoči lastnik me zanima, kakšen B plan imate v tem primeru?

Vsekakor vam želim premišljen nakup!!! Oziroma premišljeno posvojitev!
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Samoyed lover na 28 Junij 2015, 15:53:20
Fiola, jaz vidim ne le težavo temveč kup težav.

Denar ste dali preprodajalcu zaradi katerega umira in je umrlo na tisoče psov, mačk in drugih živali, s tem ste ga podprli in ste eni izmed tistih zaradi katerih posel izkoriščanja živali cveti.
Vaš kuža ni bil niti malo podoben maltežanu, razen po barvi, imeli ste srečo, da ni bil karakterna razvalina kakor marsikateri današnji "maltežan"
Dali denar sklepam, da več 100 eur, za psa, ki ni pasemski in buh ve kakšne dokumente...
Maltežani živijo tudi do 15-18 let, vaš je umrl pa kdaj?

Poznam dve psarni maltežanov  v SLO, še nisem slišala, da bi kateri od njihovih psov umrl pri 8 letih.

Še vedno podpirate nakup le teh.
Težav je veliko.
Poglejte od kod Matoša uvaža pse, iz pasjih tovarn, puppy mills:

https://www.google.si/search?q=puppy+mills&espv=2&biw=1280&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=P_yPVf3MAeWy7Qa-tbv4Cg&ved=0CAYQ_AUoAQ

Še vedno ne vidite težave?
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 02 Julij 2015, 00:27:52
Maltežani imajo življensko dobo do 20 let.
 
Koliko pa jaz vem pa je v Sloveniji več psarn maltežanov, ter vzrediteljev.

Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: Nika na 11 Julij 2015, 09:06:48
Evo ga
http://www.bolha.com/zivali/male-zivali/psi/psi-brez-rodovnika/maltezan-samcek-podarim-1299590207.html
Naslov: Maltežan [Maltese]
Prispeval: _ZOYA_ na 17 Februar 2016, 02:21:26
Jao ko dejansko ljudje še vedno mislijo, da obstaja mini maltežan, kod da smo v kameni dobi, kjer ni revij, knjig, interneta. >:(

Ne preberejo si niti enega opisa pasme, potem najdejo prvi oglas in kupijo mešanca (kao nerodovniškega maltežana). :'( >:(