PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Nega => Temo začel/a: *nastja* na 22 September 2005, 14:58:24

Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: *nastja* na 22 September 2005, 14:58:24
Hmm, nisem vedla kam dat to temo, zato sem jo dala sem, lahko prestavite!


Hmmm ... zanima me kje kupim tiste škarje za striženje krempljev, Neyka ... a misliš da jih imajo v Vrtnemu hramu?!

Pa ker ima Indi črne čremplje se ne vidi do kod ima meso, tako da nimam pojma od kje naj bi strigla, da ga ne bi poškodovala ... če mi lahko pomagate, prosim ...


Hvala za odgovore!


Lp
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: bolha na 22 September 2005, 15:05:48
Jaz sem te klešče vidla zadnjič v Tukanu na Brdu, se mi zdi, da so bile 1.500 sit. Drugače je pa bolje, da ti kakšen profesionalec to naredi ta prvič, da vidiš do kje lahko odstrižeš. Pokliči te pasje frizerje, oni to delajo.
LP
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mary na 22 September 2005, 15:20:52
Če se pes dovolj sprehaja po asfaltirani cesti, se mu kremplji sami obrusijo, tako da jih ni treba striči. :)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: *nastja* na 22 September 2005, 15:22:27
uh lepooo ...  ;D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: bolha na 22 September 2005, 15:24:59
Meni so tudi to rekli pri veterinarju, ker sem hotela, da psici na sprednjih tacah skrajšajo kremplje, ampak midve ne hodive po asfaltu, samo po makedamu in gozdnih poteh. Pa veterinarka naši ni hotela skrajšati krepljev, ker oni to delajo samo pri majhnih pasmah, ki jih ljudje veliko nosijo v naročju, pa pri starejših psih. ???
LP
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: rina na 22 September 2005, 16:51:38
Jaz sem nekje slišala da lahko nohte pobrusiš (oz. popiliš) da ne odrežeš preveč. Samo nisem prakticirala tega, ker si Wtty sama dovolj obrusi kremplje. Razen enega petega prsta na sprednji nogi, ki si ga je enkrat nekaj zlomila in od takart naprej ga je treba stričt.

lp, rina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Marko na 23 September 2005, 05:23:42
Nastya!  ;) Lahko ga pa za prvič pelješ veterinarju in ti jih bo zastonj postrigel. Jaz sem Gano peljal Matkotu in mi je lepo pokazal kako in kaj. Sej ko ga boš naslednjči peljala cepit, mu reči, naj še pogleda kremplje in ti pokaže kako se jih postriže.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: ninci na 23 September 2005, 09:32:15
No ko je bil Smart majhen, mu jih je postrigel vzreditelj preden je odšel iz legla. Ko pa smo prosili veterinarja, da bi mu jih postrigel, smo tudi mi dobili odgovor, da se to velikim pasmam ne striže :-\.

Postrigli jih potem nismo še niti enkrat, kremlje imata oba z Rumolino popolnoma pobrušene, do živca in nimamo kaj strižt.
Vseeno pa imamo izkušnje pri striženju krempljev mačkonu in ker pri obojih postopek poteka enako.... tole naredite takole:

Kuža mora biti miren če ni naj vam ga kdo pomaga držati. Na spodnji strani krempeljčka pogledate do kot sega rdeča črta (to je žila) in potem odstrižete kremplje malo višje, da ne poškodujete žile, ker je to za psa izjemno boleče.

Zadeva izgleda nekako takole: http://dogcarebasics.com/images/nail_trim.jpg

Veliko sreče,

Lp nina



Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: trigi na 23 September 2005, 10:07:17
No

Še ena prima stran kjer je vse slikovno predstavljeno :)

http://www.vetmed.wsu.edu/ClientED/dog_nails.asp

LP, Črt
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mary na 23 September 2005, 15:14:29
Ninci: kaj pa če ima pes tako črne kremplje, da se žila ne vidi? Pri zajcu že tako strižem, a Zari ne vem če bi jih lahko :-\ Sicer si jih pa dovolj sama nabrusi in jih ne rabimo striči :)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: T.M.T na 23 September 2005, 15:52:11
Kaj pa če je krempeljček počen?A je možno,da pes zaradi tega šepa?
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: ninci na 23 September 2005, 21:08:54
Mary potem odstrižeš samo konice, jaz ne bi upala več. Pa probaj tačko obrnit proti svetlobi, pri kakšni namizni lučki, bi se morala žila iz zadnje strani videti.

Lp nina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: trigi na 26 September 2005, 00:25:55
Kaj pa če je krempeljček počen?A je možno,da pes zaradi tega šepa?

Odvisno kako globoko je počen ... definitvno pa lahko botruje temu da pes šepa ... ker če je počen skoraj do živca ali pa celo do njega... potem mu verjetno pritiska na živec.

Lp, Črt
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: *nastja* na 26 September 2005, 16:16:30
uhaa, mogoče je pa Rončy Boyu poknu krempeljček pa zato šepa ... a še šepa kej??
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: T.M.T na 26 September 2005, 16:31:39
Z Ronm je sedaj vse kul.Imel je počen krempelček in smo ga odstrigli,sedaj pa lepo raste naprej.Je bilo pa po vsej verjetnosti to
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: *nastja* na 26 September 2005, 16:40:56
uu lepooooo ... zdej pa spet lahko leta ...
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: pandy na 20 Julij 2006, 20:24:58
jaz sem svoji tut že probala striči kremplje pa sm ostrigla manj,kot pa je prikazano na tistih slikah.pa mi je tako cvilila kot,da bi jo tepla.a je možno,da pes to dela zato ker mu je striženje kremplov neprijetno?ker pol s tistim krempljem ni bilo čisto nič narobe pa hodila je tudi normalno,samo jaz si nisem upala striči naprej :(  tako ima še danes mal dalše kremplje.

hodi pa veliko po asfaltu in upam,da se ji bojo čez čas obrusili.


lo
mateja
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: bolha na 20 Julij 2006, 20:45:17
Naši prijatelji imajo višavko Vini, ki cvili, ko ji samo škarje pokažeš, ko so jo pa vzreditelju peljali, da postriže nohte, pa tudi pisnila ni. Mislim, da pes ve, kaj se mu splača in pri komu. :o Drugače sem pa jaz dobila njihove škarje in veselo nad Kanine nohte. Sem bila vsa navdušena, glih tolk, da ji jih nisem še nalakirala. ;D :D Sem pa strigla malo pa pomalo, skoraj na rezine natanko. :D Moja mi pa tako ali tako vse pusti, da ji delam, samo povohat je morala vsakič, ko sem odstrigla. Sem pa ta drugič malo bolj pogumno hotela odščipnit, mi je pa umaknila taco še preden sem lahko odstrigla, verjetno je bilo preveč, pa sem potem na miru pustila. Aja, ima pa tudi ona čisto črne nohte, tako da se nič ne vidi.

Lp
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 20 Julij 2006, 22:06:22
Jaz imam občutek, da bo tudi naši mrcini potrebno skrajšati kremplje. Nekako je postalo boleče, ko ti položi taco na kožo. Pa zdi se mi, da mu je peti krempelj ful preveč zrastel in je potencialno nevaren, da se hitreje odlomi.
Ker me je strah striči kremplje me zanima kakšno "pilico" priporočate in kje se jo lahko kupi? Bom s tem najprej poizkusila.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: S1b na 20 Julij 2006, 22:10:26
sib ima pa na vsaki taci po en črni noht tako, da se nič ne vidi... je pa najboljša rešitev rolanje ali pa hoja po asfaltu... nima skoraj nič krempljov...
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: *LuNa* na 20 Julij 2006, 22:51:05
Mi tudi strižemo kremplje, ker zelo malo hodimo po asfaltu, očitno si pa po makadamu in travi ne zbrusi dovolj. Ima pa zelo svetle, tako da se čisto jasno vidi, do kje je živec, vseeno pa pustim malo rezerve. Do sedaj je še nikoli nisem preveč uščipnila. Si je pa kot mala barabinka zlomila krempelj (ta peti) in je bil najprej samo na enem delu zlomljen, kasneje pa se ji je med norenjem po gozdu odlomil. Od takrat ful pazim, da vsaj ta dva kremplja redno strižem, da se ne spet kam zaplete.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Tara na 21 Julij 2006, 11:28:28
Tara tudi ne mara striženja in ko ji ga odstrižem , kar zatrza, pa ji nič ni. Strižem ji pa po malo, da ji nebi preveč. Merim pa tako da s kremplji ne tika tal, ker če ji silijo kremplji na tla, se ji lahko vnamejo prstki. Če pa ji s kleščami ne morem več odstrižt, ji pa s pilom za nohte pobrusim kar še tika tla. :)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: pandy na 21 Julij 2006, 13:11:27
naš bom jaz kr rajš pustla,ko se kr bojim,da bi kaj narobe naredla :( tega pa nočem..sej po mojem se tut sam dela pa me izkorišča,ko ve da lahk pr men vse dobi (moja vlka napaka) sam ka pa naj,ko je tak srček :)  bom jo pa "mučla" na rolerjih pa sprehodi po asfaltu itak grem vsak dan tk,da upam,da se ji bojo obrusili.
ja,kaškšna je pilica?jaz bi tut probala,če ne bo brušenje zadostovalo.


lp
mateja
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 21 Julij 2006, 15:40:47
Prejšnja psička je tudi imela črne kremplje. Strišt sem ji začela na stara leta, ker si jih ni več utegnila sama zbrusit.
Ostrigla sem jih pa takrat, ko sem jo slišala kako hodi po ploščicah. Skoraj vsak kremplej si slišal, ko je lepo počasi hodila. Takrat sem ji krempelj odstrigla toliko, da je bil vzporeden z blazinico.
Bolj točno: če si pogledal s strani, krempelj ni segal preko navidezne črte blazinic. Nikoli problemov. Mela sem pa klešče na giljotino, ki sem jih lepo položila na blazinico in odščipnila višek.
Nikoli problemov  :)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 27 Julij 2006, 15:36:13
Jaz se tudi pripravljam na striženje krempeljčkov. Čudno se mi zdi, da ima tako dolge, čeprav laufa po asfaltu. Včasih ji prav zanalašč mečem palce po asfaltu, da bi si mal kremplje zbrusila, pa zaenkrat brez uspeha  :(. Zato bo treba obiskat kakšno trgovino za male živali in kupiti kleščice.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 28 Julij 2006, 08:59:09
po moje ji restejo hitreje, ker tudi sama še raste. Moji sem tudi parkrat kremplje postrigla med rastjo, zdaj pa mislim da že 2 meseca niosem nič in tudi ni nobene potrebe.
Prej sem vsak mesec skoraj...

Vem pa da nič več ne gibava in se še manj gibljeva po asfaltu, ker je čisto vrel.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: pandy na 28 Julij 2006, 16:38:02
a mogoč že kdo ve kako se tisti pilici reče? ko meni s kleščami nikakor ne gre in se prav bojim strič kremplje.



lp
mateja
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 31 Julij 2006, 07:58:06
Jaz sem kupila klešče za striženje. In morm pohvalt Buffy, ker je bila zelo pridna. Mi je čisto pri miru sedela v naročju. Par minutk in krempeljčki so bili postriženi  ;D. Zvečer sem ji pa še s pilico pobrusila  ;).

Vem pa da nič več ne gibava in se še manj gibljeva po asfaltu, ker je čisto vrel.

Pri nas za blokom je park z borovci, kjer je skoraj ves asfalt v senci. In ni čisto nič vroč. Ampak za brušenje krempeljev ne pomaga.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 31 Julij 2006, 09:43:39
Pa še malo lakca...  :P

Se hecam. Pilce pa še nisem uporabla, nebi bilo pa slabo eno imet za vsak slučaj. Kakša pa je ta pilca? Kaj posebnega ali pač tista za ljudi?

pandy, če misliš s pilco odstrnit višek pri kremplju, lahko brusiš cel dan po moje. Krempelj je kar debela zadevščina. Če ti ne gre, naj ti kdo pokaže kako se dela, bo sigurno lažje kot pa brušenje ;)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Lilit na 31 Julij 2006, 13:00:54
Jaz Grinu strizem samo slednike... edino enkrat pozimi sem mu malo pristrigla vse, ampak takrat je bilo po mojem krivo to, da je bilo vse blatno in mehko. Sem uporabla kar klescice za nohte od oceta :D
Zdaj pa ima ocitno dovolj podlage za brusenje in ne rabim nic strizt.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 31 Julij 2006, 15:19:39
Kakša pa je ta pilca? Kaj posebnega ali pač tista za ljudi?

Jaz sem v bistvu uporabila kar navadno za ljudi. Izgleda kot podolgovata palčka, široka 2-3 cm in je z ene strani bolj gladka, z druge pa malo bolj ostra. Jaz sem Buffy pilila kremplje z gladko stranjo, ker je lepše "drsel". Me je pa radovednica samo mirno in začudeno opazovala, kaj ji jaz zdaj to delam  :o. Sem ji pa tud na zadnjih tačkah pogledala, kako izgledajo kremplji in ji potem tiste, ki so bili razcepljeni, popilila. Revca je bila slabih 15 minut kot v lepotnem salonu  :D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: pandy na 07 Avgust 2006, 13:11:19
a misliš,da bi res tako dovgo pilila? :) jaz sm ji 2x probala strič,prvič mi je pustla en krempel samo je tako cvilila zravn,kot da bi ji nogo odšipnala.pa je po mojem ni nič bolelo,ker sm ji res odščipnala minimalno kar se je dalo..pol pa sm ji še drugič probala,pa je začela cvilit že takrat ko sm klešče samo nastavila na kremeplj...ne vem zakaj to delo..samo mene je tega tako strah počet,da si res ne upam več...


lp
mateja
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 07 Avgust 2006, 14:05:09
Pes te izsiljuje. Ne se pustit. Tudi kakšen majši otrok zna jokat, koga strižejo pa nič ne boli ;)
Kot Tarzan pa spet ne more bit  :P
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: pandy na 07 Avgust 2006, 14:10:10
sej to mi je ž moja prijatelca rekla,sam men se kr smili,ko začne cvilit..možno,da ji res preveč popuščam.te dni bom šla v trgovino za male živali in nabavila nove škarje,pol se me naj pa pazi,tečka mala ;D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 17 Avgust 2006, 11:16:54
Kaj pa če bi ji probala s striženjem, ko je psička zmatrana? Mi smo imeli problem pri česanju, ker je grizla krtačo in sem jo nekaj časa česala samo ko je bila zmatrana in se ji ni nič več dalo.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: deteljica na 17 Avgust 2006, 11:34:16
Zgodbice, da si vsi psi na asfaltu zbrusijo kremlje so bedaste. Si jih ne. Odvisno kako hodijo. Enim psom se pridno sami brusijo po vsaki podlagi enim sploh ne ali pa nenakomerno.
Mnogo psov ima predolge in zanemarjene kremplje. Več kot pol bi rekla.
Predolgi kremplji se cepijo, lomijo, spodbujajo napačne obremenitve sklepov, lahko doprinesejo k razvoju artritisa in celega kupa težav z gibalnim aparatom in so sploh fuj in škodljivi.
Vsak lahko psa navadi na striženje in redno po malem striže ali drugače korigira kremlje.
Lahko začne postopoma in s klikerjem. Dotikanje nog in dotik pa škljoc pred nohtom  pa itd. Saj ni treba vse na en dan postrižt. Npr en mesec navajnaja,  pol pa vsak dan en kremlpeljček.
Drugi način je"nimaš izbire".Psa primeš , držiš in postrižeš, pa naj dela kar hoče. Na koncu daš nagrado in sčasoma pokapira, da se ne more izognit zadevi in da ni nič hudega-priporočam z atrdne pse, ne za mimoze.
Če slučajno kdaj zastrižemo ni konec sveta. Razkužimo in pošpricamo s flajštom v spreju, ali pa samo pustimo in zadeva se hitro sama uredi.
Priporočam pa, da raje pazite in strižete po malo. Če niste prepričani mm po mm.
Kdor pa ne zbere poguma- pasji frizerj so navadno bolj uslužni in pogumni za te zedeve kot veterinarji. Ampak tudi njim koristi, da psa prej navadimo na vse skupaj.- dotikanje nog prijemanje šap in škljocanje škarij.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Majchy na 25 December 2006, 16:27:16
Nujno bi rabila nasvet.  :( Danes sem Živi drugič v življenju postrigla krempelčke, ker je imela res predolge. Že prvič ji tole striženje ni in ni bilo všeč in mi jo je pomagla držati in zraven čohati mami. Prvič sva ji vse lepo postrigle. Čeprav je ob vsakem porezanem krempeljčku rahlo trznila.

Sedajle sem pa kar nekaj časa odlašala. No strigla sem ji v sobi, kjer je zelo rada. Zraven je bil fant s priboljški, da jo je držal in čohljal. Živa pa si je spet mislila, joj spet me bosta mučila... ::) No prvi tački sem ji super postrigla, tudi s črnima dvema kremepljčkoma ni bilo težav. Pa še tako sem gledala, da sem ji postrigla precej manj, pod rdečo oz.temnejšo črto. Ampak pri zadnji levi nogi pa sem ji 3tji krempeljček vseeno nekako odstrigla malo preveč, čeprav sem pazila, da sem odstrigla še par milimetrov pod rdečo črto. In ji je začela teči kri.  :'( Groza!!! Sem si rekla, kako mi je zaboga uspelo kaj takega!  :'(  Meni je kar slabo postalo. Potem sem ji do konca postrigla še zadnji krempelj na levi nogi in potem še desno nogo. Ampak Živa je bila zelo pridna, malce ji je bilo nelagodno, ker ne mara striženja, ampak ni ne zacvilila, ne trznila. Nič!  :-\

V sobi sem imela zelo toplo pa se ji kri sploh ni hotela ustaviti. In sva šle po končanem striženju v pesjak. Ni ne šepala, ne da bi jo kaj bolelo. Ko sva prišli v pesjak sem ji rekla, naj skoči na uto in ji še enkrat pogledala krempelj. Seveda je kri še malo tekla. In potem je Živa celo opazila da ji teče kri in je začela lizati.
Prej, čez par uric, sva šle na kratek sprehod. Preden sem jo spustila iz pesjaka sem pogledala če se je kri ustavila in se je. Ampak potem sva začele hodit, pa je spet malce začela teči. Živa se je je sicer obnašala kot da ni nič. Vse normalno, brez šepanja.

Torej, kaj naj naredim.  ???Živa si je prej sicer lizala krempeljček, ko je videla da ji teče kri, ampak je nič ne boli, ne šepa. Ji s čim namažem, ali samo pustim, da se bo zacelilo?
Kakšen nasvet bi bil zares dobrodošel, ker sem prvič v takšni situaciji.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Ribica_Tina na 25 December 2006, 17:27:56
prejšnjega psa (labradorčka), ki je imel črne kremplje (in to nenavadno hitro rastoče in dolge) smo vozili k veterinarju. Pa je včasih tudi tekla kri in ni bilo videti, da ga boli, pa tudi veterinarji niso nič komplicirali. Zdajšnji psički jih strižem sama (ima svetle krempeljčke) pa ji nisem še uspela priti do krvi. Kremplje ji strižem redno, ker so lomljivi. Mislim, da je ni bolelo, če ti tega ni pokazala. Je pa fajn, da si tudi ti mirna pri tem. Tudi, če se zgodi kaj takega, saj prenašaš svojo energijo na psa.

Mi imamo grozne probleme s striženjem, ki pa so se že izredno umirili. Žabica ima namreč zelo lomljive kremplje, pa ji na vsake toliko časa cel poči po dolžini. Takrat ji probam čim manj odstrižt oz ji strižem le toliko, da jo ne boli. Sicer pa delam, kot delaš ti. Poleg nje je vedno še nekdo, ki jo drži (ne na silo). Za vsako mirno reakcijo pa dobi priboljšek.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Majchy na 25 December 2006, 17:56:19
Tina najlepša hvala za odgovor! :D Saj sem si tudi sama govorila, da bo vse v redu s kremepljčkom, kajti Živa ni ne šepala, ne zacvilila, tako da je 100% ni nič bolelo. Si me pa vseeno pomirila, saj sem se nekako počutila krivo, da sem ji mogoče kakšen milimeter preveč odstrigla krempeljček. :) Pa me je potem fant tolažil, saj bi se to tudi veterinarju lahko naredilo, saj sem strigla, tako kot se mora in res pazila da nisem šla preveč blizu žil v krempeljčku. Tako da Tina si me precej potolažila, ko si napisala, da se je to tudi veterinarju naredilo pri tvojem psu in da to ni velika panika ... :)

Drugače pa sem vedno mirna, hkrati mirim Živo in jo govorim, da to nič ne boli :)... Fant jo je seveda čohal in jo crkljal in jo hkrati malce držal, toliko da jo je zamotil in da Živa skoraj ni opazila da sem ji krempeljčke postrigla. Pa še jaz sem jo zraven nagovarjala, da je bila čim bolj mirna. Jaz pa sem tudi poskušala čimprej postriči krempeljčke in seveda gledala, da je bilo par milimetrov pod rdečo, temno črto. Pri črnih oz. temnih pa sem pazila, da sem odstrigla ravno toliko kot pri ostalih, mogoče malce manj. ;)

Seveda smo šli tačko za tačko, vmes pa imeli premore in takrat je bil čas za priboljške in pohvala ker je bila Živa pridna :D Pa saj psa ne boli, samo verjetno je malce drugačen, čuden občutek ki ga ni navajen. Sploh Živa mi ponavadi ne pusti, da ji šarim po njenih blazinicah in krempeljčkih in se počuti malce nelagodno. Pa vsake toliko časa malce trzne z nogo, kot bi hotela reči, pa da pusti že moje tačke na miru :D

No važno, da je božični gratis striženje krempeljčkov uspel in da so sedaj lepi, in precej krajši. ;)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: maja01 na 25 December 2006, 23:00:02
Zastrizen krempelj ni nic tako groznega, da bi bilo zaradi tega treba k veterinarju. Zivali sicer pri tem ni prijetno - zaboli, kaj pa, ni pa to nobena tragedija. Nekateri veti celo uporabljajo tehniko "zastrizevanja" krempljev kadar rabijo majhno dozo krvi (npr. za test z glukometrom).
Navadno se kri ustavi hitro, ce tece malo bolj mocno, lahko rano posujes s posebnim praskom, ki ustavlja kri (styptic powder), ali z moko. Menda naj bi pomagalo tudi milo (tisto v kosu, ne tekoce).
lp, m.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Ribica_Tina na 30 December 2006, 11:58:58
ker so ravno kremplji...jaz sem pri svoji psički opazila, da so ratali v tem mrazu (no ja, zdaj je spet topleje ;D) krhki in ko jih strižem se skoraj drobijo. Ima kdo izkušnje s tem? V hrano ji sicer dodajam kapsule Dermanorm (že pol leta kot dodatek k hrani), ki pa jih poje ali pa tudi ne. Na vsake toliko časa jih mažem ali z ognjičevo mastjo ali pa za ribjo mastjo, ampak je zade va hitro polizana dol ???

Mogoče kdo od vas s čim maže krempeljčke, pa je opazil razliko?
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mary na 30 December 2006, 14:19:50
Pred kakim tednom sem strigla kremplje fantovima psoma. Eden od njiju ima prav take, kot opisuje Ribica_Tina. Čisto krhke, samo, da ga odščipneš, se kar zdrobi. Ampak ne vem, če je to povezano ravno z mrazom? Možno, da psu primankujejo kakšni vitamini ali kakšna snov ??? Kaj ni tako, da imamo tudi ljudje zanič nohte, če nam primankuje kalcija?

Ribica_Tina: kakšne kapsule pa so to?

Sem pa se tudi sama že spraševala od česa je to.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Majchy na 30 December 2006, 17:35:35
Moja Živa pa na srečo nima krhkih krempljev, pozimi se bistveno ne spremenijo. Njeni kremplji so pravzaprav zelo močni.
Se mi pa zdi da je s kremplji podobno kot pri ljudeh in nohtih. Če pes nima dovolj vitaminov in mineralov, bodo kremplji lomljivi, krhki; v nasprotnem primeru pa močni, trdni.
Seveda pa po vsej verjetnosti tudi mraz vpliva na kremplje. Zato kot je napisala Ribica Tina lahko pozimi lomljive kremplje jih namazažemo s kakšno hranljivo kremo. Vem da se dobi posebna krema za mazanje razpokanih blazinic , ki se jo dobi pri veterinarju. Za lomljive kremplje pa ne vem če obstaja posebna krema.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Ribica_Tina na 31 December 2006, 12:38:57
Jaz sem bila zaradi omenjenega problema pri dr. Stariha Pipanovi na Gorkičevi, kjer dela kot dermatologinja (če se ne motim). Za krhke kremplje pravzaprav niti ni vedela vzrokov. Če se pojavi okrog krempeljčkov čisto ob dlaki temno rdeča obroba - se noht obarva, potem je možno, da gre za gljivice. To se načeloma vidi tudi, če do iste pordelosti prihaja med prsti na nogah (na sami koži).
No, ne enega in ne drugega Šana ni imela oz nima. Kremplji so načeloma trdi in zdravi. Le na vsake toliko časa poči kakšen po celi dolžini in zgornja plast dobesedno odstopi od kremplja. Ravno zato mi je Pipanova priporočila omenjene kapsule (mary; nekaj o njih najdeš na http://www.vet4you.com/index.php?dest=program&cat=abeceda oz na omenjeni spletni strani odtipkaš Dermanorm). 250 kapsul je okoli 10.000 sit. Jaz imam edino problem, ker imam blazno neješčo psičko in ji zelo težko podtikam kapsule. Mora pa (glede na njeno težo) jemati 2 na dan. Nama nekako ne znese ???
Zato bom, ko bo pošla zaloga naših kapsul, kupila olje Dermanorm, ki se uporablja enako kot kapsule - dodatek k hrani.
Nekaj časa je jemala tudi kompleks B (ki je tudi v kvasu), vendar je zopet problem pri tem, ker ji vse, kar mora pojesti, težko podtaknem.

Stanje se je delno izboljšalo. Zdaj, ko je bolj mrzlo, pa se spet pojavljajo isti problemi. Kremo pa tudi poliže takoj, ko lahko. Dobra je tudi krema Ribodremin (na bazi ribjega olja), ampak ta psu diši toliko bolj. Zato sprašujem, če ima kdo podobne probleme, pa je morda že našel rešitev.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 14:44:31
No, pa je tudi nam uspelo.... Zastriči krempelj namreč.  :'( >:(
Prejle sem se optimistično lotila striženja krempljev in vse je bilo ok... Do predzadnjega kremplja.   :-\ Tam sem očitno zastrigla pregloboko in voila - kri je lila kar v potoku.  :'( :'( Sedaj me zanima, kako verjetno sem v naslednjih stvareh kaj zašuštrala (da vem, če moram leteti h veterinarju):
Torej kri sem poizkušala najprej izprati s fiziološko raztopino - nič, še vedno tekla. Nato sem posula z otroškim pudrom - nič, še vedno tekla. Nato sem šla posut kar zajetno količino moke, zavila taco v gazo (skupaj z moko), tesno povila in dala še v čeveljček. Skozi 2 gazi in povoj zaenkrat še ni nič pricurljalo, pa ima Astor takole povito sedaj že slabih 5 min (prej je kri prišla v pol minute čez 2 ali več gaz).

Ok, za moko sem prebrala v Majinem postu, da se jo lahko tudi uporabi. Kaj sem lahko zašuštrala z baby pudrom? Sprašujem, da ne bi prišlo do kakšne zastrupitve krvi...oz. kaj pa jaz vem do česa vse lahko pride.  :'(

Jezna sama nase....  :'( >:( :-X


Mojca
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Taj na 17 Januar 2007, 14:51:34
Scythe, jaz ti priporočam, da namažeš z Betadin jodom, če ga imaš, ker hkrati razkužuje in posuši rano in ne peče - preizkušeno... ;)
Drugače pa po moje ni nič hudega, če si otroškim pudrom posula - se mi zdi, da so te baby stvari zelo neškodljive.

Daj Astorju enega  :-* od mene in Taja.

Lp,
Tina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 15:00:09
Nimam Betadin joda...  :-[ Mi še ni uspelo sestaviti skupaj pasje prve pomoči.  :-X Jaz tudi upam (glede na to, da je baby puder za dojenčke), da ne more biti škodljivo, če sem ga dala na rano.  :-\

Sicer pa sem se malo pomirila, ko sem prebrala, da kri sicer na začetku močno teče, vendar slej ko prej (tudi brez "zdravljenja") preneha teči. Zankrat čez gaze še vedno ni nič pricurljalo. Upam, da tako tudi ostane. Jaz pa ob prvi priliki v lekarno po Betadin jod.  :-X

Moram pa reči, da je bil Astor ful priden. Pustil mi je vse in ko sem zastrigla krempelj, tudi trznil ni. In potem ko sem letala naokoli po hiši in iskala pripomočke, me je lepo počakal na sedi z brisačo pod taco in poplavo krvi.  :'( Ga moram danes razvajati, ker je bil res ekstra potrpežljiv.  :-* :-* :-*


Lp,
Mojca
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 17 Januar 2007, 15:01:42
Si povila prav taco? Ker če nisi dala nič med prste, kar lepo odvij vso zadevo.
Po moje nebi smelo bit nič takega. Res da teče kri, ampak se bo umirilo. Ni treba pa it takoj v kako svinjarijo s psom ;)
Meni je tudi enkrat pri prejšnji psici ratalo in ni bilo nič hudega. Samo pazila sem, da se ni zasvinjalo in bilo lepo na čistem. Ko neha teč se lahko malo razskuži.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 15:03:07
Si povila prav taco? Ker če nisi dala nič med prste, kar lepo odvij vso zadevo.
Po moje nebi smelo bit nič takega. Res da teče kri, ampak se bo umirilo. Ni treba pa it takoj v kako svinjarijo s psom ;)
Meni je tudi enkrat pri prejšnji psici ratalo in ni bilo nič hudega. Samo pazila sem, da se ni zasvinjalo in bilo lepo na čistem. Ko neha teč se lahko malo razskuži.
Ne, nisem dala nič med prste.....  :-[ :-X Ajde, gremo odvijat.......
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 17 Januar 2007, 15:04:37
Prsti se stisnejo med sabo in ni prijetno, če je pa še preveč trdno povito, lahko kri zastaja in ne samo da zadeva kar boli, lahko narediš tudi več škode kot koristi.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 15:11:35
Smo odvili, kri ne teče več.... Sem pustila odvito, Astor pa si sedaj umiva tačko. Sklepam, da je lizanje ok ali ga moram preprečiti?


Hvala Andreja!  :) :-[
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 17 Januar 2007, 15:21:52
Prosim.
Po moje nebi smelo bit nič narobe z lizanjem. Sej lizanje je samo po sebi dobro, problem je ko žival pretirava in ne pusti rani, da bi se pozdravla.
On ma pa itak vso tisto moko za popapcat  ;)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 15:30:13
Lizanje ni ok - sem ga šla ravnokar preverit in si je ponovno odprl rano.  :( Torej je spet tekla kri. Zato sem ponovila postopek - moka, gaza (tokrat tudi med prsti! ;) ) in na rahlo povezala tačko - zgolj toliko, da obdrži gor gazo z moko. Zaenkrat izgleda kot, da se je kri ponovno ustavila. Upam, da ostane tako, ker vsega skupaj je bilo res ogromno krvi (oz. vsaj meni se je zdelo ogromno...).  :'(
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Taj na 17 Januar 2007, 15:40:36
Ne lizanje ni ok - naš Taj si je enkrat majhno ranico tako zlizal, da smo potem imeli cel problem :-\... tako, da pazljivo z lizanjem...
Malo ga nadzoruj, kaj počne - ker lahko res pride do problema, če si bo preveč lizal ranico, pa čeprav izgleda nedolžna. :)

Lp,
Tina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 17 Januar 2007, 15:43:56
Zanimivo. Moji ni ratalo.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Majchy na 17 Januar 2007, 17:41:13
Hej! Mojca si predstavljam v kakšni situaciji si. Sem bila na istem pred kratkim... Se je kri že ustavila? Živi se je kmalu ustavila, samo potem sva šle pa na sprehod in si je rano zopet odprla. Me je tudi ful skrbelo. Jaz ji takrat nisem nič povijala in nič, pa se ji je lepo zacelilo. ;)
Poročaj kako in kaj.  :-*

LP, majchy
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 18:35:39
Zaenkrat je vse še ok. Upam, da tako tudi ostane. Kri je prenehala teči, tako da ima zdaj samo še eno malo gazico, pa neoprenski čeveljček, da si ne liže in da zunaj ne pride svinjarija do rane. Jutri mu bom vse skupaj sčistila - čeveljček pa bo imel še nekaj časa.
Ma saj v bistvu sem potihem pričakovala, da se mi bo kaj takšnega zgodilo, ampak me je presenetila količina krvi - sem mislila, da priteče kapljica, dve... tako je pa kar lilo.  :-X No ja, saj vsega skupaj dvomim, da je bilo za deci, ampak ko imaš okoli sebe polno krvavih gaz in brisač, kri pa še teče te malo stisne.  :-[


Lp,
Mojca
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Ribica_Tina na 17 Januar 2007, 18:38:19
No, fino se je rešlo. Če te je "mali" mirno počakal že ni moglo bit hudo. Saj veš, kako paniko naredijo, če jih kaj vsaj malo boli :D
Če boš pa kdaj kaj nujno rabila. Imamo tudi Betadine jod ;), se lahko oglasiš tudi pri nas ali me kontaktiraš ;) Saj nismo daleč...
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 17 Januar 2007, 18:41:26
No, fino se je rešlo. Če te je "mali" mirno počakal že ni moglo bit hudo. Saj veš, kako paniko naredijo, če jih kaj vsaj malo boli :D
Če boš pa kdaj kaj nujno rabila. Imamo tudi Betadine jod ;), se lahko oglasiš tudi pri nas ali me kontaktiraš ;) Saj nismo daleč...
A zdaj mi poveš  :P ;) :o :) Hecam se... Hvala! Res... :) Sicer pa se bom prihajajoči vikend usedla in spacala seznam za nujno prvo pomoč skupaj. Je bilo vse skupaj dobra šola tako ali drugače - ker do sedaj sem itak mislila, da tega pa ne bom rabila.  >:(
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Taj na 17 Januar 2007, 18:43:18
Mojca verjamem, da te je stisnilo, ko si videla toliko krvi in nisi točno vedela kaj narediti, kaj je prav in kaj ne.  :-\
Meni bi se zmešalo, bi mi bilo zelo grozno videti, da Taju teče kri jaz mu pa ne bi znala pomagati... dobro, da je pri nas oči bolj zverziran za take stvari in vedno s trezno glavo brez panike poštima stvar, da je potem vse ok. ;D
Drugače si pa tudi ti na hitro oskrbela rano - tako da vsa čast... dobro si se odrezala pri prvi pomoči! :)

No, pa samo da je sedaj z Astorjem vse v redu :)... čeveljček pa le nosita ;), že zaradi tega, da si ne bi zlizal rane, verjemi je cel hudič, če pride do tega... tega ne privoščim nikomur! :-\ :)

Lp,
Tina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Taj na 17 Januar 2007, 18:45:59
A zdaj mi poveš  :P ;) :o :) Hecam se... Hvala! Res... :) Sicer pa se bom prihajajoči vikend usedla in spacala seznam za nujno prvo pomoč skupaj. Je bilo vse skupaj dobra šola tako ali drugače - ker do sedaj sem itak mislila, da tega pa ne bom rabila.  >:(

Tule boš dobila še kakšno idejo kaj lahko vse kupiš za pasjo prvo pomoč ;)

http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3035.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3035.0)


Lp,
Tina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Ribica_Tina na 17 Januar 2007, 21:49:51
hm...zelo dober začetek so načeloma gaze in nekaj za razkužit. jaz imam tisto malo prvo pomoč (mislim, da je v nekaterih trgovinah spet v akciji...cca 3.000 sit, pa ne me linčat, ker ne pišem v € :P). poleg pa kak jod ali kaj podobnega za razkužilo kupiš.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Taj na 17 Januar 2007, 22:00:13
Ribica_Tina jaz prisegam na Betadin jod - res je super zadeva, hitro zaceli rane in ne peče - sem prvo preizkusila na sebi preden sem dala na Tajevo rano.
Res ga priporočam vsem! :)

Lp,
Tina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: aska na 18 Januar 2007, 00:02:15
Potem vsi strižete kremplje svojim pesjanom in pesjankam?..Aski jih še nisem nikoli....lp
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Baki na 18 Januar 2007, 07:20:28
Ne, jaz svojemu ne.
Mislim, da če kuža hodi tudi po avaltu, si jih sam dovolj spili.  ;)

lp, miša
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 18 Januar 2007, 07:23:36
Mislim, da če kuža hodi tudi po avaltu, si jih sam dovolj spili.  ;)

Naša veliko hodi po asfaltu, pa si jih kljub temu ne spili sama. Vsaj spredaj ne  :-[.
Jaz ji predvsem v poletnem času kremplje na sprednjih tacah postrižem. Pozimi me toliko ne moti, ker sem dovolj oblečena in tudi če skače po meni, me ne opraska  ;D.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Baki na 18 Januar 2007, 07:43:59
Naša veliko hodi po asfaltu, pa si jih kljub temu ne spili sama. Vsaj spredaj ne  :-[.
Jaz ji predvsem v poletnem času kremplje na sprednjih tacah postrižem. Pozimi me toliko ne moti, ker sem dovolj oblečena in tudi če skače po meni, me ne opraska  ;D.
:D :D :D :D
To je pa tko, če imaš skokico!

Moram priznati, da me moj prav močno opraska, ko hoče pozornost, pa me s taco mahne!  :D
Samo moj ima pa "živ" del zelo dolg, tako da bi lahko maksimalno en milimeter odrezala. Tako, da se niti ne upam. Že to mu je dovolj velik šok, ko mu strižem dlako na podplatkih in okoli njih, ker ima čist "razčupane" tačke.  :o
Medtem, ko je imel prejšnji, pa je bil enake pasme, čisto kratke nohtke.

lp, miša
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 18 Januar 2007, 08:53:38
Samo moj ima pa "živ" del zelo dolg, tako da bi lahko maksimalno en milimeter odrezala.

Tukaj imam pa jaz srečo. Živc je bolj kratek, pa še prozorne krempeljčke ima in se super vidi, do kje lahko odstrižem  ;).
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 18 Januar 2007, 08:58:38
Pri nas je bilo potrebno striženje krempljev zato, ker Astor uničuje z njimi parket in lesene stopnice (pa tudi mi smo vsi opraskani, ko nam da taco v naročje). Drugače se mi zdi, da ultra predolgih nima - bi pa lahko bili krajši. Sedaj sem odščipnila po 2mm na vsakmu krempeljčku. In očitno je "živi" del tudi pri njemu globok - no ja, ampak itak se bo počasi umaknil nazaj zaradi striženja.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Taj na 18 Januar 2007, 09:11:58
Ojla!

Jaz se pa Taju ne upam strišt krempeljčkov, se bojim, da bi hitro nastala taka situacija, kot je včeraj pri Mojci in Atostu - si ne zaupam, da bi pravilno opravila postopek, pa čeprav so nas učili v mali šoli... ne vem, nekako me je strah tega.
Tako, da ko bo potrebno, ga bom peljala v pasji salon ali pa bom prosila veterinarja, da to stori namesto mene... ;)
 
Lp,
Tina
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: zoe na 18 Januar 2007, 19:03:04
Ginny tudi vsake toliko postrižem kremplje, sploh tista dva, ki sta malo višje in se ne obrabljata toliko. Zadevo še kar v redu prenaša, samo ne smem preveč dolgo.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Ribica_Tina na 18 Januar 2007, 19:39:44
Jaz jih strižem, ker potem veliko manj pokajo. Očitno ima Šana bolj krhke kremplje...

Jp, Betadine je zakon. Saj ga uporabljajo tudi v medicini - po kakšnem šivanju po zlomih imaš potem lepo oranžno kožo :D Ko se je sosedov kuža ujel v (ilegalno >:() past za lisice in mu je razmesarila stegno, je jod več kot pomagal. Pa mislim, da niti drag ni.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: scythe na 19 Januar 2007, 10:43:49
Astorju sem včeraj odstranila čeveljček in si je z lizanjem očistil tačko - kri pa ni začela ponovno teči. Torej smo situacijo rešili... Sedaj, ko gledam nazaj vidim, da sploh ni bilo tako grozno... Toda pač, kri me je malo iz tira vrgla.  :-[ ::)

Hvala vsem za pomoč in vzpodbudne besede. :) Prestala sem "prvi pasji krvni preizkus" (whatever that means  ;D ).  8)


Lp,
Mojca
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: BRUNO na 19 Januar 2007, 10:48:03
Scythe.....pa ravno, ko tuhtam, da bi morala Brunotu postrič kremplje.....
Se mi zdi, da bom rajši kje plačala (veterinarju itd.), da mu jih kdo bolj vešč tega postriže.
Mislim, da nimam živčkov za tale špas....oz. me je preveč strah, da se mi zgodi tole, kar se je tebi. Ker moj bučman ima črne nohte in nimam pojma, do kje sploh odstrižt.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: andreja na 19 Januar 2007, 11:19:08
To, da si pes kremplje zbrusi na asfaltu je samo delno res. Vse je odvisno, kako pes hodi. No tudi koliko seveda ;)

Prejšnji psici sem začela strižt kremplje šele na stara leta, zdajšnji pa po potrebi že od vsega začetka. Prejšnji sem strigla tudi zadnje, zdajšni samo sprednje.

Je pa treba zelo pazit nanje, ker če zrastejo preveč, to vpliva na lego prsta in je neprijetno. To tudi pripomore k hitrejšnji poškodbi prsta in navadno majo psi z predolgimi kremplji boleče prste.

Sem enkrat strigla kreplje eni čiwawi, ki jih je imela celo že nazaj ukrivljene. Je tako cvilila in se slinla, da je ratala skoraj čisto modra po samo treh odstiženih krempljih. Ko si jo dal na tla je pa tako hecno hodila, boga.
Sem jih raje napotila k vetu. Je bilo kar hudo.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: missy na 10 Junij 2007, 16:28:59
Ker Heila zdaj že tako dolgo okreva, hodla pa ni nič, se mi zdi da je dobila kar dolge kremple. Ampak nimam lih predstave, kdaj so kremplji pre-dolgi.
Bi pa prosla za nasvet- naj jih nekako sama obrežem, spilim (čeprav so me v eni knjigi zelo prestrašli, da je baje nevarno če se sam zraven spraviš) ali grem do veterinarja?
Hvala...
Lp, Maruša
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Baki na 12 Junij 2007, 22:31:00
Kakšne barve pa ima krempelčke? Ker če ima bele, se vidi do kje je živc. In vse tisto kar raste naprej od živca lahko brez problema odščipneš. Tudi jaz sem se bala tega "projekta" ampak sedaj sem se že čisto zverzirala. Jaz mu jih odščipnem s kleščami, ki sem jih kupila prav za ta namen.

lp, Miša
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: missy na 26 Junij 2007, 13:13:03
Miša hvala, smo že peljali k veterinarju, mogla si bom tudi jaz nabaviti klešče za to, ker kar nekaj prišparaš  ;D
Lp
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Baki na 26 Junij 2007, 13:14:30
Miša hvala, smo že peljali k veterinarju, mogla si bom tudi jaz nabaviti klešče za to, ker kar nekaj prišparaš  ;D

Res? Koliko pa stane ta špas?
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Bela stella na 26 Junij 2007, 13:16:47
Res ni drago, manj kot 10€ se mi zdi. Odvisno kakšne kupiš.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Majchy na 26 Junij 2007, 13:17:38
Miša, veš mi smo se pa enkrat fino uščipnili do krvi, pa sem odstrigla pred rdečim delom, kjer so živci.  ::) Ampak Žive ni nič zabolelo, kri pa je kr ornk lila.  

Drugače pa smo tale proces opravili pred parimi dnevi pri Živi in ga vedno bolje prestaja.  :D Se je že navadila, čeprav ji je vedno malce muka potrpeti.  :D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: missy na 26 Junij 2007, 13:21:08
Ne, nee ne mislim teh klešč  ::) Prišparaš, pri tem, da režeš sam, da ti ne poreže veterinar, če razumeš.
Ja, nevarnost pa še vedno ostaja...  ;D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: deteljica na 26 Junij 2007, 13:23:09
Miša hvala, smo že peljali k veterinarju, mogla si bom tudi jaz nabaviti klešče za to, ker kar nekaj prišparaš  ;D
Lp
Predvsem prišaraš čas,ker komu se ljubi za vsako figo do veterinarja hodit  ::) , še nalezeš kaj v čakalnici po nepotrebnem  ???. Poleg tega, če imaš psa,ki rabi redno striženje je to edino zagotovilo,da bo redno striženje imel. Ena moja psica npr rabi vak teden striženje, če nočem, da je kot barska plesalka. Pa še opažam ,da večina veterinarjev ne upa postrižt tolk kot je treba  >:(.
Predvsem je redno in temeljito striženje bistveno, če hočemo,da se skraja živi del nohta  pri psih , ki se jim radi lomijo ali so kot mladiči nagnjeni k napačni stoji šap.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Baki na 26 Junij 2007, 13:24:13
Res ni drago, manj kot 10€ se mi zdi. Odvisno kakšne kupiš.
Saj klešče imam, ker mu moram redno striči kremplje. Zanimalo me je koliko ti za to vzameno pri veterinarju.

Bak je že navajen. Jaz se usedem na tla, on mi pa daje tačke v naročje. Sem jih pa enkrat strigla fantovima psoma. Psička (aljaška malamutka) je skoraj umrla od strahu, ker pač poči, tako da je zbežala in sva bili za tisti dan skragani. Kuža je bil pa ful potrpežljiv. Ima pa črne kremplje, tako da sem strigla bolj na blef in se je enkrat prav ulila kri. Pa ga zgleda ni nič bolelo (tako kot Živo ne), je pa sam zajokcu. Meni pa je bilo potem full bolj hudo kot njemu.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Bela stella na 26 Junij 2007, 13:26:55
Aja sorry;)
Jst moji strižem, čeprav se rahlo upira. Ji dam ta čas kako igračko v usta pa je potem malo bolj pridna. Čeprav kremplje še kar gre, bolj je problem dlako med blazinicami strižt, ker jo tok žgačka da nori zraven.
Krempeljčke pa tudi jaz ne upam kaj dosti postrižt, čeprav vem da bi ji morala malo več se bojim da bi ji zarezala. Sploh ker mi skoz neki vrti tiste tačke okol lump mali. Ampak saj nam kar gre :D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: missy na 26 Junij 2007, 13:29:00
Pa si pes ne zrabi toliko med sprehodi?
Ko bom vedla točno ceno bom napisala...
Bela stella- si imela ti že kak hujši pripetljaj oz tvoja psička?
Lp
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Bela stella na 26 Junij 2007, 13:30:43
Bela stella- si imela ti že kak hujši pripetljaj oz tvoja psička?
Lp
Kako to misliš kak hujši pripetljaj? Glede krempljev ali kaj drugega? Zaenkrat nismo imeli nič, kar štima vse.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Baki na 26 Junij 2007, 13:34:24
Jaz mu strižem kremplje brez problema, tudi trza ne. Dlake med blazinicami,..., to je pa druga zgodba. Zgleda, da ga full žgačka, tako da na koncu že kot kakšna mula brca.  :D
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: missy na 26 Junij 2007, 13:40:19
Kako to misliš kak hujši pripetljaj? Glede krempljev ali kaj drugega? Zaenkrat nismo imeli nič, kar štima vse.

kremplje sem mislila, ja...
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Bela stella na 26 Junij 2007, 13:40:53
Ne ne vse ok ;)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Azu na 26 Junij 2007, 14:02:36
Jaz moram tudi moji tamali vsak teden kremplje strižt. Na srečo so skoraj vsi kremplji beli (3 črno-beli) in do sedaj nisva še nikoli prišle do krvi. Ji strižem ene 1-2 mm pred živcem. Strižem ji pa vedno po daljšem sprehodu ali pa zjutraj, ko je vsa dremasta in zaspana in bi se najraje samo ckrljala.

Ta starejša psica je pa pravi >:D, samo da vidi klešče... ::) Je cel projekt njej en samcat kremplječek postrižt. Kaj šele vse! :o Pa še črni so in se malo lomijo.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: zoe na 26 Junij 2007, 15:33:14
Jaz moram tudi Ginny striči kremplje. Je nisem nič posebej navajala na to, lepo pridem do nje, ko leži, postrižem kremplje in jo potem pohvalim, če je bila pri miru :) Je pa fajn, ker so beli, tako da se vidi do kam lahko postrižem.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mantera na 03 Avgust 2007, 17:20:27
Mene pa nekaj drugega zanima. Strižem kremplje svojima psicama in še kar nekaj mojim mladičkom iz dosedanjih legel, ker lastniki tega ne upajo, ne zmorejo ali psi tega ne pustijo ali pa so jih že kdaj zastrigli.

OK, ko pes stoji, krempelj ne sme segati do tal. Razumem, ampak eni imajo res strašno na koncu žilo in kot minimalno odstrižeš, se že ulije kri. To sem lani videla, ko so enega kastrirali in je veterinar še kremplje strigel, ko je bil še v narkozi in iz praktično vsakega kremplja se je ulila kri, tako, da je kar gledal in nazadnje nehal, čeprav so bili kremplji precej dolgi. Kaj narediti v takem primeru?

Še to me zanima: ali naj kot vzreditelj vztrajam na tem, da se lastniki psa tega naučijo sami ali naj jim bom v pomoč ali podpiranje lenobe in jih, ko me pokličejo obiščem in to opravim? Sama bolj težim k prvemu, a jih ni veliko herojev, ki si to upajo naučiti, večinoma, ker jih je tega strah ali se jim pes ne pusti... Pa sem vsakemu že večkrat pokazala, a mi še kar ne gre jih naučiti... Je pa res, da imajo psi črne kremplje, kjer se seveda prav nič ne vidi žilice in režeš čisto po malem, previdno...
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Bela stella na 03 Avgust 2007, 23:29:37
Še to me zanima: ali naj kot vzreditelj vztrajam na tem, da se lastniki psa tega naučijo sami ali naj jim bom v pomoč ali podpiranje lenobe in jih, ko me pokličejo obiščem in to opravim? Sama bolj težim k prvemu, a jih ni veliko herojev, ki si to upajo naučiti, večinoma, ker jih je tega strah ali se jim pes ne pusti... Pa sem vsakemu že večkrat pokazala, a mi še kar ne gre jih naučiti... Je pa res, da imajo psi črne kremplje, kjer se seveda prav nič ne vidi žilice in režeš čisto po malem, previdno...

Kar se tega tiče mislim, da je prav, da novim lastnikom pokažeš kako se to dela oz da se sami naučijo kako to zgleda. Ne vem zakaj bi ti hodila tja in jim strigla kremplje, saj nisi njihova negovalka. Če že greš potem to naredi morda še enkrat pri njih da res sami znajo, potem pa so za moje pojme sami dolžni to opravljati. Saj si sama napisala, naj to delajo čisto po malem in previdno,, ker se pri črnih kremljih res nič ne vidi do kam lahko zarežeš. Ko smo šli mi po našo psičko nam je vzreditelj pokazal vse, kako se striže kremplje, dlako med blazinicami, dlako še drugje itd. Vse mi je razložil od a do ž. Dobili smo tudi zloženko njihove psarne, kjer je zapisanih nekaj osnovnih stvari v zvezi z nego psa. Tako da ti predlagam, da jih odločno naučiš in jim daš malo samozavesti, ker sicer se vsi zanašajo na tvojo prijaznost in seveda potem noben noče tega delat, če vedno to narediš ti namesto njih ;)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mantera na 04 Avgust 2007, 06:00:03
Saj se mi je zdelo, da mi bo kdo napisal, da delam napako, ker jim podpiram lenobo... Saj sploh ne vem, kaj to tak bav bav. OK, eni imajo slabo izkušnjo, ker so enkrat poskusili in zarezali - jaz sem tudi do sedaj v petih letih trikrat, pa kaj, se zgodi, saj nisem zanalašč. Večinoma je problem, ker niso psa naučili, da to pusti. Moji dve psici stojita za menoj, sama se jima postavim na njun desni bok, jemljem tačko po tačko in strižem. Sploh ni težav, sem ju pa to res od majhnega pustila. Pa toliko smo na mali šoli vadili, da se pustijo povsod božati, držati, tudi navajanje na škarice smo jih imeli. No, jih bom še malo hecala. Pa saj sem že rekla, da pridem toliko, da jim držim psa in bodo sami postrigli, a tudi tega večina noče. Pa so dobili škarice skupaj z mladičem kot osnovno opremo...
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: aska na 04 Avgust 2007, 10:46:06
Kar se tega tiče mislim, da je prav, da novim lastnikom pokažeš kako se to dela oz da se sami naučijo kako to zgleda.
mantera pa pokažeš lastnikom kako se to dela? Jaz tudi ne znam rezati kremeljčkov :-\. Bi pa rada znala :). Na srečo mi tega ne pri prejšnjemu psu in ne pri Aski še ni bilo potrebno. Če bi bilo, bi jo na veterino peljala, ker sama si zaradi mojega neznanja ne bi upala tega narediti :-[

lp
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mantera na 04 Avgust 2007, 16:16:21
Aska, pokažem in to večkrat. Že ko ga dobijo kot mladička jim ponavadi pred njimi to naredim in jih opozarjam, kako, na kaj naj bodo previdni. Potem to naredim enkrat med igralnimi uricami z vsemi mladički in spet takrat vidijo. Potem mesec kasneje pri cepljenju, pa še mesec kasneje pri mali šoli. Vedno jih povabim, da se še oni tega naučijo. A največji problem jim je za začetek obvladovanja psa. Jim tudi to pokažem. Pri tako živahnih mladičkih je to najlažje narediti medtem ko spijo ali pa tako, da si jih daš v naročje, če preceč opletajo z zadnjimi nogami, jih daš med svoja stegna in potem že gre. Vedno to kombiniram s priboljški, da bi se mladički tega hitreje navadili. A kolikor opažam, so tile moji terierčki vsem simpatični in ne znajo uveljavljati potrebne avtoritete, ko je to treba.
Ne vem, če mi je do sedaj kateri lastnik mojih mladičkov poročal, da sam striže kremplje... To si očitam, čeprav sem jim pokazala, jim dala v opremi škarje za kremplje (letos tega nisem več dala, ker jih nihče ni rabil), jih spodbudim, da sami poskusijo... No, letos bom to bolj zahtevala od njih in pika.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Bela stella na 04 Avgust 2007, 16:30:26
mantera točno tako, bodi bolj odločna pa sem prepričana da bo drugače. Vsak novi lastnik pa mora tudi nase prevzeti toliko odgovornosti, da bo to naredil ali sam ali pa bo psa peljal k veterinarju. Samo če si jim ti res vsakemu pokazala tolikokrat, pa res ne vidim nobenega razloga, da tega ne opravljajo sami. Jst sm samo enkrat vidla striženje krempljev, ko smo prevzeli mladička in takoj naslednjič sem naredila vse sama brez težav. Svojega psa pač toliko poznaš, da veš kdaj je najbolje da to opraviš in tudi načinov je več - leže, stoje itd. Sicer se pa tudi na internetu najde kako se to dela vključno s slikami itd.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mantera na 05 Avgust 2007, 05:45:11
Kolikor jaz vidim, jih že hitro naučim filozofije pravilnega striženja krempljev (pod kotom, koliko, kako), a ne zmorejo umiriti psa, jim ne pusti, začne umikati tace in divjati pri njih. Jaz pa poskusim naj prej jih navaditi na dotik, da si pustijo taco prijeti, potem vsak posamezen prst. Ja, vse to seveda traja. Če me pokličejo, da jim postrižem, seveda vsega tega tam ne počnem, sicer sem lahko ves dan tam. Ga lepo primem, si ga dam v naročje (sedaj sem se za MTje že naučila tehnike) in jih postrižem. Ne vem, meni bi bilo grozno, da kot lastnik v čem ne bi obvladala psa in bi potrebovala pomoč, ker vedno težim k samostojnosti. Psa pa najprej naučim dotikov po vsem telesu, tega, da se umiri v katerem koli položaju že kot mladiček (to je čisto prva vaja že od tretjega tedna dalje). A očitno njegovi lastniki tega ne nadaljujejo ali pa nimajo potrebne avtoritete in vztrajnosti.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mttara na 05 Avgust 2007, 06:34:27
He he, so sproščeni, ker jim "daješ potuho" ... če bi šli v Nemčijo po psa in imeli vzreditelja 11 ur daleč, bi že od samega začetka sami krempljčke krajšali svojim ljubljenčkom. :P
No, v vsakem primeru mi ni všeč, da tako pišeš o lastnikih svojih psov, kot o neavtoritativnih debilih ali lenobah. :-\ Vem, da ni tako mišljeno, ampak res lahko tako deluje! Če bi jaz zasledila kje, da moj vzreditelj tako o meni piše ... >:( Naslednjič, ko bodo prosili za striženje jih zavrni in še enkrat in še enkrat (najdi pač nek izgovor) in se bodo sigurno sami znašli. ;) In problem rešen. :o
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mantera na 05 Avgust 2007, 13:31:23
Ej, veš kaj Mttara, tudi slučajno nisem napisala, da so debili in lenobe, to si napisala ti. Lahko greš pa enkrat z menoj, ko grem na tak obisk in ga primejo v naročje, kaj več pa jim ne uspe, ker se jim pes v dveh gibih izmuzne iz naročja. Gre za to, kar sem jim govorila že odkar so dobili mladička - navajajte ga, da se pusti povsod prijeti, navajajte ga, da mu je sproščeno v vašem naročju (da bo vedno prišel k vam, kadar se bo česa ustrašil), navajajte ga, da se pusti dati na hrbet (in s tem prizna vašo avtoriteto, ki se mu ne zdi ogrožujoča), prijeti za rep (npr. za primer čiščenja analnih žlez), da pusti, če mu držite tačko (za primer striženja krempljev), navajajte ga, da si pusti pokazati zobe, odpreti gobec (ko mu boste začeli čistiti zobe, kar pokažem konec male šole ali v začetku tečaja osnovnega šolanja, ko jim kupim tudi pasto)... Skratka, same uporabne stvari se učimo, a ne vem, očitno doma veliko tega na utrjujejo, morda zato, ker se jim to ne zdi potrebno. A to je lahko npr. ko skupaj gledate TV in je pes ob njih ali z njimi na kavču, ko se crkljajo itd. Ne vem, sama nisem nikoli načrtno tega počela s svojimi psi, vedno med takimi aktivnostmi. Je pa res, da sama imam avtoriteto nad psi in jo tudi uveljavljam, sicer se ne bi mogla iti šolanja psov... A avtoriteta je malo stvar značaja, malo pa stvar prisile, kadar veš, da je to potrebno. Saj je končno pri vzgoji otrok enako in tisti, ki imajo družino, jim je tudi avtoriteta pri psu bolj jasna in se jim zdi potrebna.
Ne, saj vsi ne kličejo mene, mnogim ni težava iti enkrat mesečno do veterinarja, ki jim to postriže. Sama pa preprosto težim k temu, da si pri psu samostojen, če se le da. No, seveda ima vsak svobodo se odločiti tudi, da jim drugi negujejo pse. Imam tudi par, ki vedno pelje psičko k veterinarju, da ji očisti analne žleze, ker se njima upira...
No, imaš prav, pokažem, še enkrat pokažem, jih spodbudim, da poskusijo, če želijo, prav, če ne želijo, tudi prav... Je pa res, da mi psi, sploh moji mladički veliko pomenijo in težko odklonim pomoč. Ja, imaš prav, a je to res pomoč?
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mttara na 05 Avgust 2007, 20:34:07
Direktno res ni bilo napisano, zvenelo pa približno tako. ;) Meni ne bi bilo všeč, če bi bila na njihovem mestu. Ampak nisem. :P

Ja, še enkrat pokažeš, spodbudiš, spodbudiš, spodbudiš in upaš, da bodo to nalogo prevzeli nase, ker se mi zdi je tudi psu lažje če mu striže krempljčke lastnik, ne le lastniku. A tudi če ne bodo, ni to tako hudo. Ti boš vedela, da si naredila vse kar je bilo treba in še več. 8)
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: mantera na 10 Avgust 2007, 17:15:24
Včeraj sem na mojima dvema, dvema borderjema, eni simpatični mešanki, enemu koker španjelu in enemu novofudlancu sprobavali metodo, da jih dirkamo po asfaltiranem parkirišču pol ure in upamo, da si bodo kaj zdrgnili kremplje. Seveda so imeli malo spodbude. Rezultat je tak, kot sem ga predvidevala po tem, kar je napisala Deteljica - da eni imajo pač strašno trde kremplje in si jih morajo striči, drugi lomljive, tretji krhke in si jih z dirkanjem po asfaltu res sami skrajšajo itd. En border in mešanka sta imela nekaj krempljev krvavih, ker so šli tako na kratko, koker španjel, ki je imel obupno predolge in je še kar dirkal za psi, si jih je zelo idealno skrajšal, pri vseh ostalih pa so bili rezultati bolj slabi, tako, da jim bo pač treba striči. Sem pa že srečala nekaj MTjev, ki so imeli take, krasne, kratke kremplje, pa jim jih nihče ni nikoli strigel.
Ja, Mttara, si me spodbudila k odločitvi - tem, ki imajo še zelo živahne mladičke, bom še sama strigla, ker jih sami res težko umirijo in se hkrati učijo še striči, te, ki imajo že odrasle pse, pa še enkrat pokažem, drugič pridem zraven, ko bodo sami strigli in potem jim zaželim vse najboljše...
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: *~tixtara~* na 10 November 2007, 11:58:44
jaz pa svojo kar k veterinarju pelem ker sm jaz bolj štorasta kar se tega tiče  ;D


*~tixtara~*
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Kateeq na 24 November 2007, 23:02:59
Jaz jih Louja kar sama porežem...Sem samouk v teh veščinah in se lahko pohvalim, da še nikoli nisem "do živca prišla". :o :D :D ;D
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: kikinka na 28 Julij 2008, 22:30:14
Heii!
Uhh..tale tema pa izumira. Torej, vem in mi je žal, da nisem prebrala vseh 4 strani ampak me zanima kaj moraš narediti, če psu (majhnemu) odprežeš preveč nohta in priteče kri :(
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Nelly na 29 Julij 2008, 00:01:32
Jaz ponavadi pustim, če se že zgodi da grem do živega, ponavadi ne priteče več kot kapljica ali dve (vsaj pri nas ni), zaradi boljšega občutka pa še malo pošpricam z jodom. Pa psa takrat ne pustim takoj, da bi letal po kakšni umazaniji.

Drugače je pa veterinar, sicer pred leti ko je psu strigel kremplje in je zastrigel zacvrknil z "letkolmom"  :o(menda je to spajkalnik po slovensko :-[). Koliko je pa to stalna praksa pa ne vem, doma jaz tega nebi poskušala.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lojze na 29 Julij 2008, 06:45:18
Pri nas je striženje krempljev redno na tapeti,saj si jih nobeden od naših psov ne zbrusi na asfaltu.Poleg tega opažam,da si jih tudi ostali psi ne,tako da v službi kar pogosto strižem kremplje.
Osebno ne maram klešč na stil "giljotine",preveč hitro lahko preveč odrežeš.Kar se pa striženja tiče je meni najlažji način kot pri kovanju konjev.Se pravi da kremplja ne strižeš od spredaj,temveč prednjo nogo upogneš,ter nato nastaviš klešče in odrežeš kar je odvečnega kremplja.Isto narediš pri zadnjih nogah.Na ta način psa težje poškoduješ,tudi če ima temne kremplje.
LP Tjaša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: SG na 29 Julij 2008, 06:52:18
Pri nas je striženje krempljev redno na tapeti,saj si jih nobeden od naših psov ne zbrusi na asfaltu.Poleg tega opažam,da si jih tudi ostali psi ne,tako da v službi kar pogosto strižem kremplje.
Osebno ne maram klešč na stil "giljotine",preveč hitro lahko preveč odrežeš.Kar se pa striženja tiče je meni najlažji način kot pri kovanju konjev.Se pravi da kremplja ne strižeš od spredaj,temveč prednjo nogo upogneš,ter nato nastaviš klešče in odrežeš kar je odvečnega kremplja.Isto narediš pri zadnjih nogah.Na ta način psa težje poškoduješ,tudi če ima temne kremplje.
LP Tjaša

Pri nas enako; kremple strižemo na cca. 10 dni. Imamo srečo, da ime svetle nohte in je točno vidno, do kam lahko odstrižem.
Si pa pomagamo še na en način(oz. bolj psu): "namočimo" ga v vodo za 10 minut; kremplji se zmehčajo in lažje se strižejo.... ;D
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: italijancek na 31 Julij 2008, 10:20:33
Kar se pa striženja tiče je meni najlažji način kot pri kovanju konjev.Se pravi da kremplja ne strižeš od spredaj,temveč prednjo nogo upogneš,ter nato nastaviš klešče in odrežeš kar je odvečnega kremplja.Isto narediš pri zadnjih nogah.Na ta način psa težje poškoduješ,tudi če ima temne kremplje.

pri striženju nohtov imamo z našim psom zmeraj kolobocije. saj pusti, da jih odstrižem, a je to zanj stres. zato bi želela najti način s katerim ga čim manj plašim.
sem včeraj želela narediti po tvojem predlogu, tjaša. a, mi nikakor ni jasno, kako se tega lotiti. namreč, ko sem nogo upognila je viden ves krempelj, zato ne morem določiti kateri del kremplja je odveč.
obstajajo kakšne sličice, kako to narediti? na netu nisem nič našla. prosim za pomoč :)
lp
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Nika na 31 Julij 2008, 11:11:28
Na prvi strani je trigi dal en link, na katerem je tudi slikovno prikazano, kako striči.

Jaz recimo zaupam psu. Z giljotinco primem krempelj, stisnem ravno toliko da ustvarim pritisk in če pes mirno leži, odstrižem. Če pa mal cvikne, se prestavim par milimetrov višje in ponovim postopek. Nikoli še nisem preveč zarezala.

Glede striženja nohtov na 10 dni.. A ni rečeno, da z rastjo nohta raste tudi žila? In če se večkrat striže po malem, je žila kmalu precej daljša in se nohta sploh ne da lepo odstriči oz. pes še vedno z nohti trka po tleh? Torej, je bolje enkrat ornk al večkrat po malem?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Živa na 31 Julij 2008, 11:27:27
A ni rečeno, da z rastjo nohta raste tudi žila?

Meni logika pravi, da je ravno zaradi tega boljše striči bolj pogosto in če strižeš pogosto, tudi ni treba dosti odrezati.

Drugače pa Živi strižem kremplje približno vsaka dva tedna. K sreči ima mehke in bele, tako da to ni neko zahtevno opravilo.

Gromu jih sploh ni treba striči. Njemu sem jih prvič strigla zdaj pri 4h letih, potem ko je imel zaradi poškodbe dva tedna copat na nogi.

Dirkanje po asfaltu smo tudi sprobali, pa sta imela oba bolj odrgnjene blazinice, kot pa kremplje ::)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: italijancek na 31 Julij 2008, 12:52:23
Na prvi strani je trigi dal en link, na katerem je tudi slikovno prikazano, kako striči.

super! hvala!
lp
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lojze na 01 Avgust 2008, 11:05:32
Ja,na ta način lahko strižeš kremplje,če ti pes leži na miru.Mojim je lažje če stojijo.Jaz se običajno postavim pred psa,upognem nogo v zapestju in odstrižem vso roževino,ki sega nad nohtno posteljico.Ko to delam na zadnjih nogah se postavim psu ob stran,tako da se zaradi boljše stabilnosti lahko nasloni name in ponovim striženje.
Kar se pa tiče krvavenja,če porežete preveč.Za zaustavitev krvavenja lahko uporabite "Kaustično palčko",ki jo kupite na veterinarskih postajah.Proizvajalec je podjetje Hauptner.
LPTjaša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: D_Dunya_B na 19 April 2009, 15:30:39
No jst mam tud problem z striženjem krempeljčkov. To pa samo zaradi tega ker so črni in se bojim da odrežem preveč  :-\
Mam pa doma klešče za strišt in z njimi strižem samo 2 nohta na zadnjih nogah...sepravi ta 5 ki sta dvignjena od tal. In tudi ko po asfaltu hodimo (usak dan 3x) se prov nič ne obrusijo. Tako da strižem samo 2 nohta.
Pa pol sem prebrala da naj se kremplji ne bi dotikali tal, pri nas pa se je kar slišu usak krempeljček. Pa jih nism hotla strišt sej sm enkrt že malo preveč....pa mamo doma tudi pilco pa sm jo stistim provala. Sam je blo pregladko in je zlo malo pomagalo. Pa sm pobrskala malo po omari za orodje in dubila še neki pil. Pa se mi je zdela ena lih prov primerna is sm ji z lahkoto use nohte obrusla.

Zdej pa me zanima. Se to nič ne škodi? Pa ali se živci v krempljih s tem tudi krajšajo ali prav nič, ali se po možnosti daljšajo? Ne želim da bi ji ki narobe nardila. Ali pa da bi enkrat spet obrusla pa da bi že žilo vidla.
Je pa zelo pridna. Jo obrnem na krbet, ona se razkomoti pol pa jst začnem pilit. Je kukr na manikuri  :D

Hvala

Lp. Dunja
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Smrček na 19 April 2009, 15:38:36
ma ne.. jasno da lahko piliš nohte (seveda moraš pazit da ni preveč)... mi to včasi naredimo... ampak če odstrižeš lepo, ravn tok da lahko svoj noht med tla in krempelj, vtakneš je ok ;) se nemore nič zgodit.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: D_Dunya_B na 19 April 2009, 16:00:27
Oo super...k ni noben tolko omenju nisem vedla ki naj bi si mislila. Ja strižem samo ta petka kremplja na zadnji nogi, tiste ma pa zelo dovge. Drugih 8 pa lepo popilim...ne porabim več kot 10 min pa še ugaja ji. Takoj ku ji pilco pokažem se že uleže na hrbet pa čeprov ji šele u 2 pilm
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Buksa na 25 Oktober 2009, 17:59:44
tudi jaz imam z Luno problem s striženjem krempljev. Sama si neupam probat, sploh ne zato ker je Luna podivjana (se ravno učiva ukaz miruj oz čakaj  ::) ). Ko se je šla cepit, sem veterinarko vprašala ali ji lahko ona pristriže krempeljčke ker ima res dolge, pa mi je rekla da to ni potrebno.  ??? Kaj naj zdaj?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Friese na 25 Oktober 2009, 18:12:16
Kaj naj zdaj?

Laufata po asfaltu, da si jih obrabi, al pa najdt nekoga, ki to zna in ji bo postrigel kremplje. Lahko pa zbereš vso družino da ti pomaga  :D
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: petrca na 29 Oktober 2009, 07:19:47
Laufata po asfaltu, da si jih obrabi, al pa najdt nekoga, ki to zna in ji bo postrigel kremplje. Lahko pa zbereš vso družino da ti pomaga  :D

Pri nas je ena psica od laufanja po asfaltu dobila samo žulje na blazinicah  :-[ , ki so zelo neprijetna stvar. Zato obema kreplje še vedno občasno strižem in spilim. Ampak samo na sprednjih tačkah.
Naslov: Re: Striženje krempljev
Prispeval: Florinca na 11 December 2009, 13:50:28
No

Še ena prima stran kjer je vse slikovno predstavljeno :)

http://www.vetmed.wsu.edu/ClientED/dog_nails.asp

LP, Črt


Kje se dobi kvalitetne in predvsem močne škarje/klešče za krajšanje krempljev? Nekaj takega kot je v linku? Tele naše pasje štrcune imajo samo za manjše pse oziroma tud za večje pasme niso kaj prida...  Se prej zlomi ročaj kot kaj odreže.  :'(
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: ren na 11 December 2009, 21:13:24
Tudi mene to zanima. Sedaj imam škarje in po nekajkratni uporabi niso več natančne in se zatikajo. Pri Thoru še nekako gre, ker ima bele kremplje, pri psičkah moram biti pa zelo previdna, ker imata črne . Rada bi kupila iste, samo da se želetka zamenja.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: kala,runo,bella na 11 December 2009, 21:26:29
Jaz imam za mojega Marshalla nekaj sličnega temu tukaj na linku http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=8374 (http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=8374), mogoče so mal močnejše, ampak se za hudiča ne morem spomniti kje sem jih kupila. Čeprav, če me spomin ne vara sem jih na naši veterini trdila pa 100% ne bom.
Lahko vama tele moje poslikam če želita. So pa to edine klešče ki pridno delajo že več kot eno leto, ker Marshall ima zelo močne kremplje in se je vse ostalo zlomilo preden sva sploh kaj odščipnila  ;)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Florinca na 12 December 2009, 09:25:44
Ja, poslikaj prosim. Pa ime proizvajalca še napiši. Hvala.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Avrora na 12 December 2009, 10:30:26
Jaz imam te iz zgornjega linka in sem zelo zadovoljna z njimi. Prej sem imela klešče na "giljotina" sistem, ki je bil porazen. Tele pa zelo dobro služijo svojemu namenu.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Simona_Dina na 12 December 2009, 10:36:08
Take imam jaz. Samo da je ročaj malo drugače oblikovan. So res uredu, ne cefrajo krempljev tako kot piše, skratka lepo postrižejo in so natančne.
Problem je samo da se naša gre pod mizo skrit ko jih vidi..
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: zoe na 12 December 2009, 10:37:27
Jaz imam klešče od mislim da Hunterja, še iz časa ko so jih prodajali na pasji.net in se mi zdijo ful dobre.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: kala,runo,bella na 12 December 2009, 10:40:53
Florinca evo fotke, žal pa nikjer ne piše kdo je proizvajalec  :-[
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs023.snc3/11060_1297054463321_1139133778_30904793_719010_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs003.snc3/11060_1297054503322_1139133778_30904794_6837549_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs003.snc3/11060_1297054543323_1139133778_30904795_6752289_n.jpg)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lojze na 12 December 2009, 11:18:40
Podobne klešče prodaja podjetje Vetconsult Pharma proizvajalca Kruuse.Tudi pri nas na postaji jih uporabljamo.Mislim,da imajo spletno trgovino in jih lahko tudi tam naročiš.Pa še drage niso.
LP Tjaša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: ren na 12 December 2009, 12:34:32
Hvala za nasvete, bomo probali še s temi klešči (s takimi je do sedaj strigel veterinar) ker tiste, ki jih imam samo scefrajo kremplje.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: pupa t. na 12 December 2009, 12:50:22
Jaz imam klešče od mislim da Hunterja, še iz časa ko so jih prodajali na pasji.net in se mi zdijo ful dobre.
Te klešče so enkratne. :o Po dobrih dveh letih uporabe so kot nove.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: AnGeŁ na 12 December 2009, 13:59:56
Florinca evo fotke, žal pa nikjer ne piše kdo je proizvajalec  :-[
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs023.snc3/11060_1297054463321_1139133778_30904793_719010_n.jpg)



Točno takšne imam tudi jaz. kupila sem jih pa nedolgo nazaj v trgovini za male živali --> Buba...cena pa mislim da je cca. 7€
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Blond na 09 Marec 2010, 21:11:32
Pozdravljeni !

Je po vašem mnenju bolje strič kremplje pri veterinarjih ali pri frizerjih/salonih ???

Kam it v Mariboru ? koga poznate, koga priporočate ???

Hvala in LP
Blond
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: aska na 09 Marec 2010, 21:26:22
Blond, si me prehite. To tudi mene zanima.

Dosedaj ni bilo potrebe po striženjui, a sedaj je par krepljiov zelo potrebnih skrajšanja. Sama si ne upam, zato pač bi to prepustila ljudem, ki to so že počeli in znajo. Mene pa za Ljubljano. Mogoče katerega pasjega frizerja ali pa vetija za to opravilo predlagate?

Hvala

lp
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: MajaO na 09 Marec 2010, 21:37:05
Hello,

jaz to delam kar sama doma (najlažje in najhitreje za vse vpletene). vam kar priporočam, da se navadite sami. če obrneš taco oz noht lahko točno vidiš do kje je živ in ne moreš zastrišt. drugače pa dely to tudi večina pasjih frizerjev. aska sigurno to delajo v smrčku, kjer ima kd ljubljana tudi popust.

lp

maja
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: aska na 09 Marec 2010, 21:45:30
MajaO, hvala za odgovor.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: teycha na 09 Marec 2010, 21:47:48
Aska kar potrudi se sama  :P - saj ima tvoja psica bele kremplje če se ne motim  ;) Se potem točno vidi do kam lahko maksimalno odstrižeš. Jaz mojemu sama strižem pa veš, da ima črne in še nikoli nisva imela kakšnega problema  ;D Če si pa ne upaš pa pridi do mene pa ti jo jaz porihtam  8)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: aska na 09 Marec 2010, 21:52:03
teycha, hvala tudi tebi. Bom kar do tebe prišla, vsaj za prvič, da mi pokažeš. Se preko ZS zmeniva naprej.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Davor na 10 Marec 2010, 10:31:31
vso štalo okoli striženja krempljev sem odpravil tako, da sem si dal naresti posebej negrob majhen brusni aparat; dosti lažje kot pa z škarjami , ni umetnost, ter bolj natančno; pa še panike ni kot takoj ko  vidi klešče. Priporočam, sploh za manjše kremplje  :)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: sonce na 11 Marec 2010, 09:04:18
Jaz sem si poleg škarij (na giljotino) nabavila tudi prašek, ki zaustavlja krvavitve. Ene dvakrat se mi je zgodilo, da sem pomotoma odrezala malo preveč in to so kar konkretne kaplje krvi. Tako pa samo z vlažno palčko za ušesa nanesem prašek na konec kremplja in je vse ok. Tudi psica se hitro pomiri in lahko strižemo dalje.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: botticelli na 11 Marec 2010, 09:11:51
Davor... pripopaj kakšno sliko ker tudi jaz razmišljam kako bi se dalo to narediti home made. Se drugače dobijo še take stvari v tujini, samo je slovenija še med zaostalimi državami kamor ne pošiljajo...  ::)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: n+n na 11 Marec 2010, 11:17:57
Jaz sem si pedi paws (http://www.pedipawstv.com/) kupila na ebayu, tako da se splača tudi tam pogledati ;)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: ren na 11 Marec 2010, 13:49:44
No, že decembra sem kupila klešče in sem z njimi zelo zadovoljna: striženje krempljev je hitro, natančno, nič se ne zatika in kremlji niso razcefrani (kot npr. pri "giljotini").
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Davor na 11 Marec 2010, 15:30:23
Citiraj
Vstavi Navedek
Jaz sem si poleg škarij (na giljotino) nabavila tudi prašek, ki zaustavlja krvavitve

navadna moka je čisto OK


Davor... pripopaj kakšno sliko ker tudi jaz razmišljam kako bi se dalo to narediti home made. Se drugače dobijo še take stvari v tujini, samo je slovenija še med zaostalimi državami kamor ne pošiljajo...  ::)

sej dobiš vse kar rabiš pri nas, uporaba je dost lažje kot kakšne klešče in trotlziher

(http://www.joker.si/mn3njalnik/uploads//1255385573/med_gallery_13_129_507025.jpg)

(http://www.joker.si/mn3njalnik/uploads//1255385573/med_gallery_13_129_7858.jpg)

Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Dada73 na 22 Marec 2010, 21:46:31
Jaz sem si pedi paws (http://www.pedipawstv.com/) kupila na ebayu, tako da se splača tudi tam pogledati ;)

No mene pa zanima, kako se ta stvar obnese v praksi in kako poteka nakup prek ebaya
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: n+n na 22 Marec 2010, 22:25:55
Jaz sem s pedi paws zelo zadovoljna.
Jaz sem najprej razmišljala o podobni varianti, kot jo ima Davor, ampak sem potem preizkusila in mi je bilo vse skupaj preveč nepraktično (kabel in sama velikost), preglasno in predrago.
Nero sicer ni ravno navdušen nad vsem skupaj, ampak ko ga enkrat prepričam, da ni nič groznega, potem ni več panike (sicer se še vedno smili sam sebi, ampak ni omembe vredno), tako da kakšnih večjih težav z navajanjem na brenčečo stvar nit nisva imela. Je pa tako, da če se pes boji za svoje tace in zganja paniko za vsako malenkost in tudi na klasičen način ne dovoli striženja krempljev, tudi pri tem ni za pričakovat kakšnih večjih čudežev.

Nakup preko ebaya- sama vedno kupujem na način Buy now (izdelki, ki se prodajajo na ta način imajo ponavadi zraven tudi poseben gumbek, kamor klikneš in stvar kupiš takoj, brez avkcije). Potrebuješ pa račun na ebayju in v skoraj vseh primerih tudi račun pri Paypalu. (pametno je upoštevati tudi to, da imata paypal in ebay "podpisano pogodbo" in si pri plačilu s paypalom tudi nekako zavarovan v primeru raznih komplikacij). Sama izbiram take prodajalce, ki imajo čim višji % zadovoljstva kupcev in čim več prodanih stvari - načeloma naj bi bilo tudi to neko zagotovilo, da je prodajalec ok.
Kar se pa samega nakupa tiče... če kupuješ preko Buy now opcije klikneš na ikono, potrdiš in slediš navodilom.

lp Nina
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: HALLY na 23 Marec 2010, 07:46:25
Moj Haller ima tudi grozno dolge nohte..  :-\

Na razstavi v LJ mu jih je postrigla vzrediteljica in to res vzorno.. Imel je čisto kratke, ob tem pa ni nastradal niti en živec. ;D
Sama nimam klešč niti ne upam stričt, ko pa greva k veterinarju, pa reče, da še ni kriza pa mogoče odščipne tako malenkost, da se sploh ne vidi,
da so mu kaj skrajšali.   :(

Je morda kdo v MB, ki ima malo več prakse v tem?

LP, Tina
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Dada73 na 23 Marec 2010, 19:27:37
No sama sem iz MB in vem za en salon, ampak so se iz centra preselili na tezno, pa mi je malo "predaleč" evo link http://www.pasji-stil.com/
Smo pa kupli škarje in strižemo malo po malo, s časoma bomo že imeli prakso-je pa problem, Bolt ima črne tamala Žadi pa na srečo vse bele, tak da je pri njej lažje.
Hally, kam vi hodite na sprehode?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: HALLY na 23 Marec 2010, 21:25:27
Ojla!

Večinoma hodimo na Kalvarijo ali pa na travnik poleg kamniškega drevoreda..  ;D

Pa vi?

Lahko bi se dogovorili za kakšen skupni sprehod.. :)

LP, Tina
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Dada73 na 23 Marec 2010, 21:58:54
Park, bomo pa začeli na kalvarijo ali pa še kam drugam, ker je naša tamala komaj stara 3 mesece, malo da še zraste pa gremo na dolge ture. Skupen sprehod brez problema, se lahko dogovorimo na ZS
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: DOB na 25 Marec 2011, 11:24:15
No jaz sem se odločila, da bom začela strič kremplje ker imamo parket in copota, pa ker so zelooooo močni in trdi in me skoraj vsak dan fajn dobi. Še posebej me moti njen peti krempelj na prednjih tacah, ki se pač sam ne more zbrusit. Ko kdaj skoči name in me zahaklja.. :'(

Ampak ji jaz nohtov ne bom strigla. Z dremel-om ji bom brusila. To je v ameriki kar pogosta praksa, pa ne boste verjeli kako na kratko jim držijo nohte-niti pol cm nimajo nekateri. Pilijo pa 2x tedensko. Seveda se ne skrajša na to dolžino takoj, ampak z rednim brušenjem se živec začne umikati proti notranjosti tace, in na koncu je lahko skoraj na nulo pobrušen. Jaz tega ne mislim prakticirat, ker se mi zdi da kremplji pomagajo pri laufanju in oprijemu, ampak ravno dovolj da ne bo več ropotala po parketu in me klala z nohti.

Če koga zanima, je tukaj lepo opisano, pa veliko tem najdete na ameriških forumih (jaz npr na dobermantalk.com):
http://homepages.udayton.edu/~jmerenski1/doberdawn/dremel/dremel.html

Ugasnjeno mašino je že spoznala prvič, še malo pa jo bom prižgala. Važno je da se res lepo in počasi predstavi psu.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lojze na 25 Marec 2011, 11:42:35
Jaz mojim vsak teden stižem kremplje,pa ne kompliciram z brusenjem.Če se pri psih,ki jim nohti hitreje rastejo držiš tega,da so redno krajšani jim tudi nohtna posteljica nima kam rasti naprej.Poleg tega vsi vedo,da opletanje,cviljenje in izmikanje nič ne pomaga.Zato vsi lepo mirno stojijo.Mi je pa najlažje striči kremplje na način kovanja konj.
Tjaša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: DOB na 25 Marec 2011, 13:06:06
Jaz si pa ne upam strič. Ker so kremplji tako trdi da groza, in si ne zaupam da bom dovolj močno lahko nahitro stisnila klešče in ne preveč odstrigla. Tukaj lahko lepo postopoma pa bolj natančno. Predvsem pa bolj zaobljeno in brez ostrih robov. Nekateri pa s kleščami odstiženo nato pa samo še popilijo.
Saj bom poročala kako se bom znašla pa če bo fajn uspelo, ker meni se to bolj dopade kot klešče.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: inka na 25 Marec 2011, 13:06:34
DOB, tudi jaz imam tak problem. Tale tvoja metoda izgleda precej bolj elegantno in natančno kot je to s škarjami ali giljotinco. Kje pa si ti nabavila tole napravico?

Mojemu se krempljii na grobem pesku, kjer največ hodi, ne zbrusijo prav lepo in imam že od lani slabo izkušnjo s počenim nohtom - mislim, da smo mu z giljotino (imam jo od Karlie-ja) stanje samo poslabšali, z brušenjem bi pa problem mogoče rešili. Kremplje ima tudi skoraj vse črne in precej trde :-\.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 25 Marec 2011, 14:22:14
Če bi blo ugodno bi tudi jaz imela kaj takega. zaenkrat pač strižem konice. Ravno danes imam to na sporedu.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Mr_Globus na 25 Marec 2011, 14:22:58
Samo pazi da ne "skuhaš" nohta. Par sekund enega, pol pa na naslednjega.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: DOB na 25 Marec 2011, 15:43:36
Ja bom pazila, pa še taprav nastavek sem dala gor. Ni ji všeč brnenje ::) hehe.

čara ne vem koliko stane, jaz sem si ga k sreči sposodila od fanta, ga je lani kupil ko je nekaj brusil, zdaj mam pa jaz korist!
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: DOB na 26 Marec 2011, 19:05:18
Smo zbrusili!! Trajalo cca 2h, počasi, nafutrala sem jo z 250g briketov med postopkom :o. Vake toliko je dobila fleš da ma dost (zadnje noge so mnogo bolj zoprne), pa sva se kar zravsali, pač ni smela vstat. Zmatrana je bila, tako da je vmes že mal zadremala ;). Tako da ful priporočam da se spravite na utrujene in lačne pse. Danes sem hotla nekaj popravit pa ji je hitro prekipelo (zadnje noge), ker ni bila zmatrana. Priporočam, imamo lepo pedikuro ;D!
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lojze na 28 Marec 2011, 07:25:51
Ojoj,jaz v tem času popolnoma obdelam(furminiranje,krtačenje,striženje,čiščenje sluhovodov,ščipanje krempljev)štiri pse in to brez hrane.Samo nagrada na koncu,ko smo gotovi.Sicer pa za striženje krempljev ne uporabljam giljotine,temveč klešče za ščišanje krempljev.Pri giljotini hitro preveč odrežeš.
Tjaša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: kalsang na 28 Marec 2011, 07:55:12
2 uri! Nič čudnega, da je bila psica koma.... S kleščami postrižem trem psicam kremplje v desetih minutah, pa ta velika ima tudi zelo trde in močne. Ne vem, tako dolgo matrat psa in sebe za kremplje postrič, pa vmes se še zravsat... za takšno malenkost...  ???
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: nata na 28 Marec 2011, 07:55:43
Smo zbrusili!! Trajalo cca 2h, počasi, nafutrala sem jo z 250g briketov med postopkom :o. Vake toliko je dobila fleš da ma dost (zadnje noge so mnogo bolj zoprne), pa sva se kar zravsali, pač ni smela vstat. Zmatrana je bila, tako da je vmes že mal zadremala ;). Tako da ful priporočam da se spravite na utrujene in lačne pse. Danes sem hotla nekaj popravit pa ji je hitro prekipelo (zadnje noge), ker ni bila zmatrana. Priporočam, imamo lepo pedikuro ;D!

kaj pa če bi mela 3 pse?? 3x 2 uri ... 3/4kg briketov .... ljudje božji, pa dajte malo manj komplicirat no .... bogi psi ...  :-[
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: DOB na 28 Marec 2011, 08:46:10
2 uri ni trajalo striženje ampak spoznavanje z mašino plus striženje. Nekateri to raztegnejo na par dni, meni se pač ni dalo čakat. Pa kremplji še nikoli niso bili postriženi tako da sobili zelo dolgi, nisem pa imela škarjic da bi jih prvo odstrigla, kar zelo pospeši proces. Če to delaš redno, končaš v 5min. Plus prvič sem to počela pa sem bila ful štorasta.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: maja01 na 28 Marec 2011, 09:19:31
Nekateri psi pac iz krajsanja krempljev delajo celo dramo. Zal imam doma eno tako in za vsako striznje krempljev na stirih tacah porabim cca, uro in pol. S tem da ne vem kdo jer na koncu bolj utrujen, jaz ali Spela. Zgodba je vedno ista, z bachovimi kapljicami (zacensi en teden prej), TT touch metodo, priboljski, ... ali kakrsnim koli drugim poskusom umirjanja. Pomaga edino to, da psico polezem, se dobesedno usedem cez njo in postrizem. Poskusila sem tudi ze razlicne skarje, razlicne kremplje, tudi dremel ... vse je isto sranje.

Komentarji kolko krempljev se postrize v tej uri in pol so cisto odvec, ker jaz v tem casu porezem kremplje 4 mackam, 6im dihurjem, svoje nohte, pa se v trgovino grem lahko. Ce kaksna bistra glava ne verjame, jo vabim na naslednjo manikuro, ki bo cez cca 3 tedne. Enemu nejevernemu tomazku sem ravno prejsnji teden demonstrirala to dramo. Ker je pa vsaj pomagal (drzal psa), je trajalo pol manj ... smo bili pa na koncu kljub vsemu, utrujeni vsi trije (pa dejmo rect, da nisva ravno brez izkusenj pri tem pocetju).
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: attems na 01 April 2011, 20:27:48
Mene pa zanima zakaj se kremplji začnejo plastit?



Nimam kvalitetnih klešč?
Bi pomagalo, če bi na koncu še malo popilila?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 04 April 2011, 16:54:29
http://www.amazon.com/Dremel-761-03-Cordless-Grooming-Rotary/dp/B0000C6DZ2 (http://www.amazon.com/Dremel-761-03-Cordless-Grooming-Rotary/dp/B0000C6DZ2)

Dremel za pse...Fino fajn se sliši...ampak kje bi s to ugodno dobilo? Bina sicer ne dramatizira pri striženju krempljev, lepo leži, ampak te škarje niso več kar so bile-oz so za peti kremplej še dobre, za ostale, ki so res močni in debeli pa so slabše in ne morem res konkretno postrižt, ker bi ji razcerfralo noht.

Ga ima kdo na koroškem za posodit?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: DOB na 04 April 2011, 20:14:40
Poglej mal po bauhausih pa takih trgovinah. Pri nas tega pet modela ni, dobiš pa navaden dremel, jaz mam navadnega, za po bajti. Samo sand paper nastavek mora bit, valjast rjav, smirkov papir.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 15 Maj 2011, 13:33:19
No, fajn....Danes sem ponovno strigla kremplje in sem se prav namatrala, ker je blo treba en krempelj malo več odstriči. Klešče cele, noht tudi, ampak se mi zdi da mora obstajati kaj močnejšega. Ker če bo treba tako striči, bom še pomočnika rabla, bini pa se bo striženje zagravžalo.  ::)

A še kje prodajajo MOČNE klešče? tale vet4you-nima več klešč za nohte.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: TibiQ na 15 Maj 2011, 19:45:15
Vidim da vas je kar nekaj z večjimi in "težjimi" psi, ki jih krajšate kremplje. Kako to? Moji se obrabijo sami in jih v 4. letih še nisem strigla.

Dokler pes stoji in se kremplji ne dotikajo tal, naj ne bi bili predolgi.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 15 Maj 2011, 20:51:41
To je tudi moj kriterij. Ja moja je fina dama in ona lepo hodi večino časa na sprehodu, vmes malo za žogo pošprinta, tu in tam se nadivja s psi...Ampak s tem njenim gibanjem se nohti nepremerljivo manj obrabijo, kot če bi ona tekla, šprintala vsak dan in se več igrala. Je pa res, da ima blazno trde nohte.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Urška na 15 Maj 2011, 22:49:17
jaz prisegam na te, ostali se lahko skrijejo http://www.teclausa.com/resco/nailtrimmers.html
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 16 Maj 2011, 10:21:25
Z giljotino še nikoli nisem, ampak se da to tudi naučit :)
Kje si jih pa kupila?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Ovcka na 16 Maj 2011, 10:34:58
Jaz imam za mojega tudi giljotino, ze od majhnega.. Pa gre cisto lepo, edino tiste ostre robove se z enim mocnejsim scipalcem potem oblikujem..  :P
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 16 Maj 2011, 10:45:51
Kakšne ostre robove?

No, jaz sem pri Bini potem opazila, da ji je nacefralo noht...Teh klešč defenitivno ne smem več uporabit!

Jaz ne vem kako imajo to narejeno stran vet4you-slabo očitno, ker iskalnik nič ne najde pametnega, in moreš skoz klikat...v glavnem imajo od Kruuse klešče 16.5 CM.
Izkušnje?
Ker trenutno so tele in pa od resco moja izbira.
http://hillcrestanimalhospital.co.uk/store/nail-cutters-krusse (http://hillcrestanimalhospital.co.uk/store/nail-cutters-krusse)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Ovcka na 16 Maj 2011, 10:53:50
Ja giljotinca odreze cisto naravnost ane, in pride na koncu tam kjer je odrezan noht pac ostro. In se je ze naredilo, da je potem kaj skocil vame, in sem bila vsa popraskana.. Saj se mu pac na sprehodih obrabi, samo ne isti dan, in zato mu samo se malo poscipam tam tiste robove, in je problem resen, pa jaz cela..  :P

Imava pa kar eno navadno giljotino pomoje da kar od Trixieja, pa ji cisto nic ne manjka..
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Inanna na 16 Maj 2011, 11:12:18
Hmm, jaz tudi še v življenju nisem strigla krempljev, si jih je kar sam. Edino enkrat sem morala enega malo pobrusit, iz neznanega razloga je bil malo daljši od ostalih.
Tudi pri Wai-u so se že prav lepo oblikovali in zbrusili.
Bi mu pa vseeno ta zgornje rada malo zbrusila, ker ima še precej ostre-mladičkaste. Tisti se pa sami od sebe ne bodo. In je moteče. S čim priporočate? Ni ravno pri miru in on bi požrl pilico, škarje, karkoli pač imam v roki... ::) :D
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 28 Maj 2011, 14:46:48
Končno sem naročila in dobila Kruuse heawy duty. V primerjavi s Karlie velikimi kleščami- so Kruuse večje, bolj robustne in nasplošno močnejše-tudi rezilo.

Danes sva z  mamo strigle na vse tacah vse kremplje in je šlo brez težav, brez napora, pri drugih sem se namatrala da sem odščipnila.... :P

Glede na to, da me je vse skupaj 22.58eur (cena klešč, poštnina in še odkup, ki ga zaračuna pošta)  :-X Upam, da bodo zdržale vsaj eno leto!

Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Larra na 01 Oktober 2011, 22:51:27
Živjo
Tudi jaz imam zelo velik problem z mojo psico, ker mi ne pusti striči krempljev...  Drugače mi pusti čisto vse...z njo lahko počnem kar se spolnem, ampak pri tacah in krempljih se pa vse konča!  Kremplje ima čisto predolge in ni šanse da ji postrižemo...smo jo držali trije in en strigel, pa ni ratalo ker se upira kolikor se še lahko in izmika tace...  Sem poskusila tudi že na lepo da sva bile same in se ni tako zelo upirala...enkrat mi je celo ratalo malo postriči, ampak je potem začela bruhat od živčnosti...
Res ne vem kaj naj storim...nabavim pomirjevalo in zrihtamo tiste nohte ali kaj?
Lp
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Ovcka na 01 Oktober 2011, 23:19:20
Mogoce je neumna ideja, ampak, kaj pa da pocakas, da trdno zaspi, pa na hitro enega odstrizes, pri naslednjem spanju drugega, itd..  ;) :P
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 02 Oktober 2011, 10:01:51
To je pa zanimivo. Pucanje uh z tekočino ti pusti? Krempljev pa ne.

Jaz bi kombinirala dnevno TTouch masažo in vedno bolj delala na tacah in krempljih krožne gibe. Vsak dan bi delala poslušnost in začela dela delat trikce z tačkami (tačko, five, targeting, da se s taco dotika klešč). Božanje s kleščami po tacah, nohtih...In potem striženje.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Larra na 04 Oktober 2011, 11:02:43
Ovcka...sem že probavala ampak ona se vedno takoj zbudi...ko se dotaknem tačke pa kar poskoči v luft!
Trikcev z tačkami imava zelo veliko in jih dela čisto normalno...normalno je če se dotaknem tačke, da pa bi jo prijela in hotela npr. pogledat koliko dolge kremplje ima pa ne pusti pa če se postavim na glavo...
Res mi je čudno ker ostalo mi vse pusti..je zelo nežna psička in z njo sploh nimam problemov..z njo delam kar hočem.. Vse se pa neha pri njenih tačkah!  ko pridem domov bom prilepila sliko krempljev... res so grozni in že zelo dolgi, zato bi rada da ji čimprej uredimo..
Večina psov po 5h-10h minutah odneha pri upiranju - vsaj tisti katerim sem strigla v mali šoli... Ampak Boni je pa nemogoča...ne odneha niti po 20h minutah ali še dlje in se bori do konca, tako da ji je zgleda to res nekaj groznega...  Pa ni nikoli imela neke grozne izkušnje z striženjem...nikoli zastrižen noht ali kaj podobnega... ??? :-\
LP
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 04 Oktober 2011, 11:50:07
Morda se skriva odgovor v tvojem postu  ;)...''ne odneha niti po 20h minutah ali še dlje in se bori do konca''
Zakaj se pa sploh borita 20 min? Pes ti mora zaupat, ne pa se borit s tabo 20minut za taco. Zdaj je stvar takšna kot je in bosta morali začeti od začetka in z veliko truda. Če so kremplji res že predolgi jo pelji rajši do dobrega veterinarja, da jih postriže. Psi navadno tam pustijo (če ne, se tam nekdo drug bori z njemu in ne ti). Zakaj to govorim? Zato, da lahko potem, ko so kremplji postriženi imaš čas psa na novo naučit, da so dotiki krempljev super zadeva in nov trik. Da ti ponovno začne zaupat.
TTocuh si res preberi, je res dober sistem. In predvsem pozitivna motivacija.
Aja še to. NE dviguj psu tac tako kot bi bil na človeški manikuri. Poskusi rajši tako da taco spodviješ nazaj. Jaz temu pravim ''po konjsko''. Je psu dosti bolj naraven gib kot gib naprej. Lahko vajo delaš brez škarij npr. med brisanjem tac po sprehodu.

:) Veliko uspeha ti želim.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lojze na 04 Oktober 2011, 12:29:14
Tudi jaz za naše uporabljam princip "po konjsko".In nimam nobenih problemov.Uporabljam pa Kruusejeve klešče za kremplje.Giljotina sistem se mi sploh ne dopade.
Tjaša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 04 Oktober 2011, 15:14:51
Klešče Kruuse so res fajne. Močne, ostre, za razliko od raznih možnih "large nail" v trgovinah kupljene. Jaz najlažje strižen nohte, ko psica leži na boku in pol ji najprej eno stran poštiman, zatem jo prosim da se prevali na drugi bok in še tisto poštimama. Je pa to problem delat če je mama doma-ne vem zakaj, takrat je nemirna. Zato to delam takrat ko mame ni v hiši.

Ji pa prej s toplim tušem in krtačko očistim kremplje in tudi malenkost zmehčam tako.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Larra na 04 Oktober 2011, 21:52:10
Z tem sem že enkrat poskušala pa se ni nič spremenilo...mogoče nisem delala prav :-\
Rajši kot do veterinarja bi jo peljala h kakšnemu dobremu frizerju za pse, saj se mi zdi da imajo pri tem več izkušenj, kot pa veterinarji...
Potem pa bom res mogoče šeenkrat poskusila z TTouch metodo...
LP
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 04 Oktober 2011, 22:06:50
Pri TTouch si moraš vzeti čas. Kot pri meditaciji. Počasi se daleč pride. In tudi rezultat je šele čez tedne, mesece, ko se pes navadi in vzljubi dotike in masažo. Ravno zato je pomembno, da si hitra kot polž, hladna kot špricer in ostajaš na udobni točki. Vmes se mičkeno pomakneš z eno roko na kritični del, z drugo roko pa jo masiraš nekje kjer ima rada. Tudi sama bodi v" zenbudističnem" stanju.
Če imaš možnost pojdi tudi na tečaj TTouch s psico vred.
Dokler ne bo mirno prenašala tvoje dotike in krožne masaže po krempljih-do takrat ji sama ne striži krempljev.

Psa je tudi na to masažo potrebno pripraviti, nekaterim je zoprno na začetku, potem pa eni in drugi ugotovimo kako in kaj.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Nati na 12 Oktober 2011, 08:55:41
Z tem sem že enkrat poskušala pa se ni nič spremenilo...mogoče nisem delala prav :-\
Rajši kot do veterinarja bi jo peljala h kakšnemu dobremu frizerju za pse, saj se mi zdi da imajo pri tem več izkušenj, kot pa veterinarji...
Potem pa bom res mogoče šeenkrat poskusila z TTouch metodo...
LP

Z našo prejšnjo psičko sem imela tudi sama velike probleme s striženjem krempljev, ker jo na to kot mladička nismo navadili. Peljali smo jo k takrat najbolj znani pasji frizerki, ki ji je kremplje sicer ostrigla, a z veliko muko. Potem smo probali tudi pri veterinarjih in po nekaj letih mučenja pisčke smo našli veterinarja, kateremu je brezpogojno zaupala in ji je brez problema ostrigel kremlje. Tega veterinarja se ne bojita tudi naši zdajšnji psički, tako da ti ga lahko le toplo priporočim. Če boš potrebovala kontak mi pošlji ZS.
Srečno!


Lp, Nati
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Roxy na 12 Oktober 2011, 09:30:49
Moja je tudi včasih naredila celo dramo, ko je bilo treba urediti karkoli pri tačkah. Pa sem nehala komplicirat. Ko je že sproščeno ležala na kavču, sem se usedla zraven nje tako, da mi ni mogla pobegnit ali noret, prijela taco in zahtevala od nje, da je ne puli stran. Vse umirjeno, z besednim nagrajevanjem napredka. Taco sem ves čas držala in ji nisem omogočila, da mi jo izpuli iz roke. Ko sem bila toliko ziher, da ne bo na vso silo potegnila stran, sem odstrigla en krempelj in jo medtem na veliko in umirjeno! hvalila. Pa potem naslednji, itd... Prvič sva uspeli postrič seveda samo par krempljev. Danes sicer še vedno ima ideje, da ne bi strigli krempljev, ampak ji dam vedno vedeti, da tako pač je in nič drugače. Kremplje bomo strigli in pika. Ko to ugotovi, se umiri in pusti, da naredim kar sem si zamislila. Enako kadar je treba sanirati kakšno poškodbo na taci. Letos sem ji na morju sama odstrigla odlomljeni peti krempelj brez problema. Pomaga tudi, če je pes zmatran, ko se tega lotiš ;) .
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Larra na 31 Oktober 2011, 22:25:43
Roxy, pri njej nič ne pomaga, al je utrujena ali ne.. ;) ::) Vedno najde "moč" :P Če sem jo dala tako (v kot) da ni mogla nikamor - nisem jo stiskala ali kaj podobnega - mi je zaradi živčnosti bruhala :/
No, jaz sem zadnjič peljala psico h pasji frizerki in sem bila zelo vesela in presenečena! :)
Kremplje ji je postrigla kar na parkirišču....ker je bil nov človek in novo okolje je zgleda pomagalo...malo se je začela tresti (bila je živčna - ampak ni sitnarila kot ponavadi), šele pri zadnji taci je malo začela puliti ampak jo je frizerka hitro postrigla in je bilo konec :) Tako da imamo zdaj lepo urejene kremplje :P
LP
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: aneša na 09 Januar 2012, 23:35:58
Mene pa zanima, če se dobijo kje v Sloveniji te Kruuse klešče.

Hvala in LP.
aneša
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 10 Januar 2012, 10:53:10
Vet4you
http://www.vet4you.com/klesce-za-kremplje-za-pse-16-5-cm (http://www.vet4you.com/klesce-za-kremplje-za-pse-16-5-cm)
meni slikce najprej ni pokazalo, ko sem kliknila na ikono/sliko pa se je odprla
Moraš se registrirati, lahko se domeniš za osebni prevzem v njihovi poslovalnici v LJ.

Jaz drugih sploh ne kupim več. Tele so super, v uporabi na 14 dni in gre z lahkoto.

Se pa splača stopit na najbližjo veterino, če ti jih mogoče oni naročijo, itak nabavljajo pri njih različne zadeve.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: kalsang na 10 Januar 2012, 11:04:39
Pri TTouch si moraš vzeti čas. Kot pri meditaciji. Počasi se daleč pride. In tudi rezultat je šele čez tedne, mesece, ko se pes navadi in vzljubi dotike in masažo. Ravno zato je pomembno, da si hitra kot polž, hladna kot špricer in ostajaš na udobni točki. Vmes se mičkeno pomakneš z eno roko na kritični del, z drugo roko pa jo masiraš nekje kjer ima rada. Tudi sama bodi v" zenbudističnem" stanju.
Če imaš možnost pojdi tudi na tečaj TTouch s psico vred.
Dokler ne bo mirno prenašala tvoje dotike in krožne masaže po krempljih-do takrat ji sama ne striži krempljev.

Psa je tudi na to masažo potrebno pripraviti, nekaterim je zoprno na začetku, potem pa eni in drugi ugotovimo kako in kaj.

Rezultati pri TTOUCH se pokažejo veliko hitreje kot čez nekaj tednov ali mesecev.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: aneša na 10 Januar 2012, 11:45:34
Hvala Čara. Na Vet4you sem pred časom že iskala, pa nisem nič našla :-\

To TTouch metodo moram tudi jaz malo naštudirat. 6 let so se psici kremplji brusili sami, sedaj 2 leti imamo pa probleme. Rastejo ko nori, ona pa ne ve, kaj so klešče in se obnaša, kot da ji hočem odrezat celo taco. Če mi že uspe so pa te navadne klešče tok slabe, da sploh nič ne odreže.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 10 Januar 2012, 12:53:29
Rezultati pri TTOUCH se pokažejo veliko hitreje kot čez nekaj tednov ali mesecev.

Zelo različno. Pri nekaterih je učinek skoraj takojšen, pri drugih, ki imajo že kariero strahu pred prijemanjem tace, kaj šele pred striženjem krempljev, pa traja dlje. Psi so različni. Pri plašnih psih, s slabimi živci in z negativno izkušnjo-se res zna zgoditi da traja en mesec predno lahko v miru in naenkrat odstrižeš vse kremplje.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: kalsang na 10 Januar 2012, 13:22:48
Pri plašnih psih, s slabimi živci in z negativno izkušnjo-se res zna zgoditi da traja en mesec predno lahko v miru in naenkrat odstrižeš vse kremplje.

Res je, ampak rezultati/efekt se začne kazati že dosti prej.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 11 Januar 2012, 12:01:23
Ja, to pa res. Sva se očitno malo narobe razumeli.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 02 Julij 2013, 09:55:32
Nekdo je omenil, da psa ne boli, če mu zastrižeš noht. Pha! Tako je zavpila, da sem skoraj do stropa poletela. Me prav zanima kako bo naslednje striženje krempljev, moj strahopetnež si tako zelo zapomni, že zdaj je tolerirala in ni marala pedikure.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lilit na 02 Julij 2013, 11:32:15
Ma ja, ultra so obcutljivi pri nohtih. Moji cvilijo ze, ce jim po nesreci s klescami samo stisnem tisti del nohta, ki je ziv (ne pa odscipnem).

Moj zadnji trik je, da ju presenetim, ko se crkljata z mano na kavcu in sta sproscena na hrbtu... takrat hitro izvlecem klesce in odscipam. Ce pa vidita, da vzamem klesce in ju dam na prostor z namenom strizenja, ajaj... mislim, se pustita, ampak obnasata se pa, kot da nohte pulim in ne scipam...
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Nika na 02 Julij 2013, 13:33:33
Tisti ko to pravijo si naj svoj noht zastrižejo pa poročajo o rezultatu  ;D

Tud pri nas je to skor huje kot da bi ga iz kože dajali, sam ima na srečo take nohte da res ne morem kiksnit. Vsaj zdaj ko vem kako se dela, enkrat al dvakrat mi je pa ratal tako odstrižt da krvavelo sicer ni, bolelo je pa vsekakor. Pa midva se manikirava tko po konjsko, stoji in mi da taco tako kot konj kopito.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: attems na 03 Julij 2013, 10:29:40
Moj še trznil ni pa sem mu že 2x :-\
Ko si je odtrgal  peti krempelj še pogruntala ne bi  >:( , če ne bi videla kapljice krvi na ležišču.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Natalija na 04 September 2013, 16:48:54
Danes sem v reviji moj pes zasledila to giljotino za pasje kremplje

http://www.youtube.com/watch?v=VaR_aReu_J0#t=152 (video)

http://static.wixstatic.com/media/35f883_f9319761330d9eb8c84cf40acf6e9162.jpg_srz_265_260_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz (slika)

pa me zanima če kdo to uporablja in kako zelo je to zanesljivo?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 04 September 2013, 17:38:00
jaz giljotin ne maram. Imam 16.5mm klešče od Kruuse.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: joe cool na 04 September 2013, 22:14:49
tudi meni so klešče bolj priporočili in ni problemov (edino na začetku je imel pes fiksno idejo, da je to njegova nova igrača za žvečenje in je manikura malo dlje trajala  ;)
jaz mu v principu postrižem samo slednike na sprednjih tacah, ostali se mu pri hoji izrabijo , tako da nima predolgih in jih ni teba striči
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 12 Oktober 2013, 14:28:09
http://susangarrettdogagility.com/2013/08/cutting-your-dogs-nails-how-important-is-it-really/ (http://susangarrettdogagility.com/2013/08/cutting-your-dogs-nails-how-important-is-it-really/)
Bomo probali, ampak cvikam, ker ima večino krempljev črnih.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: TibiQ na 13 Oktober 2013, 18:17:11
Se mi zdi da je tole stvar osebne odločitve in podobna dilema kot pri striženju kožuha psom, katerim se kožuha načeloma ne striže.

Kakorkoli, Čara, ščipaj malo pa po malo, fora je pa itak, da po tem načinu, ki je na videu, moraš itak odstrižt toliko, da je mičkeno krvi.  ;)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Boo na 13 Oktober 2013, 18:41:30
http://susangarrettdogagility.com/2013/08/cutting-your-dogs-nails-how-important-is-it-really/ (http://susangarrettdogagility.com/2013/08/cutting-your-dogs-nails-how-important-is-it-really/)

Super link!  :o Moj ima kremplje kratke, tako da se z njimi med hojo ne dotika tal ampak se mi zdi, da so se vedno malo predolgi, tako da tole bom ziher probala :)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Nika na 14 Oktober 2013, 07:57:32
Kakorkoli, Čara, ščipaj malo pa po malo, fora je pa itak, da po tem načinu, ki je na videu, moraš itak odstrižt toliko, da je mičkeno krvi.

Ne ne, na splošno če redno strižeš se krvna žila premika nazaj in je ni treba rezat za to :)

(http://hqbullies.com/wp-content/uploads/2011/02/dog_nails2.gif)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Jinx na 14 Oktober 2013, 08:29:23
Jaz za moje uporabljam takšno giljotino in mi je super :) Itak pa je odvisno od vsakega lastnika, kaj mu ustreza ;)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 14 Oktober 2013, 09:34:27
Ne, tukaj naj ne bi bilo krvi, kar je tudi obrazložila veterinarka. Poščipaš okoli in okoli, da je živi del mogoče za milimeter izpostavljen in se posuši, ter se žila krajša. Podobno je veterinar obrezal en noht, ki je bil razcepljen-cel, do korena, pulpa je pa ostala nedotaknjena in tisti ima sedaj malo krajšo žilo.

Kratki nohti so pomembni za dobro držo, tukaj ni stvar estetike ali okusa lastnika.  Morajo biti tako kratki, da jih ne slišiš, ko pes hodi po parketu in da se ne dotikajo tal, ko pes stoji. Predolgi nohti povzročajo neugodje. Jaz ji strižem na 2-3 tedne, pa ne vem če se je žila kaj skrajšala.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 14 Oktober 2013, 10:36:11
No pa saj je lepo povedano, da se tako trimajo nohti, ki so ''izven primernega''. Pa še to postopno parkrat zaporedoma, da dobijo pravilnejšo obliko. Vsi ostali se brusijo sami ali pa se jim pomaga s ''klasičnim ščipanjem''.
Za pravilno držo so pa še kako pomembni. Jaz strižem mojim tamladim ''klasično'', ker si večino ostalega zbrusita sami. Pa še to moram bolj pogosto tamali, ker ima ''lahek korak'' pa si jih niti ne zmore zbrusit čeravno je najbolj aktivna.
Starejšemu sem pa do sedaj strigla klasično...pa je en velik šit, ker žile kar ne dobiš nazaj  :-\ Za vsako striženje se mi je zdela daljša in je dejansko dobil ''dolge prste''. Ma nič jasno. Strižem, a kremplji nefunkcionalno dolgi. Pa še taki enakomerno široki so bili. Noht pa mora bit en mal ''zašiljen''. Mislim, ko se spomnem njegovih krepljev, ko je bil mlad in takšne kot je dobil zdaj na starost. Prej nikoli striženi, zdaj redno.
Pol smo pa tkole probal, kot je na posnetku - Čist zakon  8) Zdj ma spet ''mlade kremplje'' :D

Vsak pes si jih drugače obrablja in je tale info s posnetka še kako koristna.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 14 Oktober 2013, 10:42:26
Aja pa mi mamo same črne kremplje. Mogoče še info, ki komu pride prav.
Kako ugotovit da si na ''žili''? S kleščami samo rahlo stisneš (nikar preveč, da že ne zarežeš!) na mestu kjer misliš odsekat. Tko probaš, ''potipaš'' kje je živi del. Če pes potrza pod pritiskom se prestaviš nižje in snap. Potem pa krempelj pogledaš na odrezanem delu. Če se bližaš živemu delu vidiš kolobarčke. Ko si pa tik tik živega dela (tisto, kar vetka na posnetku kaže kot ''odrezano do živega'') se pa na sredini kolobarčka pojavi zametek pikice. Tam nehaš strižit. Sej lahko postopno krajšaš, da v prvo ne zarežeš predaleč.  ;) Z nekaj prakse in kooperativnosti psa je to tik tak opravljeno.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: BlackDevil na 14 Oktober 2013, 17:09:41
Jaz mojega vedno slišim po parketu ampak mu do zdaj še nisem nikoli strigla krempljev, ker sem mislila da so pač vredu zdaj pa dvomim o temu... Bi se tole že moralo stričt ali ne?  :-\

(http://shrani.si/f/2O/hv/1TsYE0JG/paw.jpg)

(http://shrani.si/f/1O/uZ/3uMypQIh/paw2.jpg)

(http://shrani.si/f/3I/cZ/4ZeBXRyU/p3.jpg)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Nika na 14 Oktober 2013, 17:28:10
Moj (7 let) ima točno take na zadnjih tacah in jih je bilo potrebno v življenju dvakrat strižt, ker so se razrastli zaradi pomanjkanja gibanja po primerni podlagi. Tako da zadnji sami obrabljajo, medtem ko sprednje je treba rihtat - te pa res takrat ko se začnejo slišat. Zanimivo, da tvojemu ta peti krempelj nič ne raste, če bi js tega pustila bi se mu naokrog v blazinico zaril. Sama imam neko teorijo, da če mladičem v leglu ne strižejo krempljem mu jih tudi kasneje ni treba, če so pa vzreditelji pridni je pa to potrebno počet. Zna to kdo potrdit?

Sprednje ima moj takole (slika je simbolična:)) in je res lahko odstrižt, ker je prazen del mrtev, pod tem je pa taprav kratek noht z žilo, ki praktično nič ne raste
(http://mygroomingtable.files.wordpress.com/2011/07/imgp6265.jpg?w=538)

(bi nam a lahko počasi kako celo sliko tvoje mrcine pokazala  :) )
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 14 Oktober 2013, 17:33:31
Jaz tole že strižem  :)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: BlackDevil na 15 Oktober 2013, 09:36:11
Se mi zdi da ima moj ta zadnje daljše od sprednjih. Sprednje uporablja za kopanje in si jih tako malo bolj znuca kot pa zadnje.

Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Roxy na 15 Oktober 2013, 10:46:52
Jaz mojega vedno slišim po parketu ampak mu do zdaj še nisem nikoli strigla krempljev, ker sem mislila da so pač vredu zdaj pa dvomim o temu... Bi se tole že moralo stričt ali ne?  :-\

(http://shrani.si/f/2O/hv/1TsYE0JG/paw.jpg)


Meni se zdijo že predolgi. Ampak za bolj realno sliko moraš psa pogledati, ko stoji s polno težo na taci, ne v sedečem položaju. Na sliki se vidi, da ima težo na zadnjem delu šape in zato kremplji ne segajo do tal.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: BlackDevil na 15 Oktober 2013, 11:17:09
Tako izgleda ko stoji.

(http://shrani.si/f/1j/3r/25T1HGrY/wp20131015005.jpg)

(http://shrani.si/f/2T/Ld/EoT214D/p2.jpg)

(http://shrani.si/f/1J/h8/4EJTppdk/p1.jpg)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Roxy na 15 Oktober 2013, 11:30:52
Jaz to dolžino že strižem. Ne nujno vedno vseh krempljev, večkrat samo srednja dva, ki sta prej predolga in pa peti krempelj obvezno, ker si jih nonstop lomi...
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Ovcka na 15 Oktober 2013, 11:39:21
Tudi jaz bi tole ze strigla.. Namrec, mi smo imeli eno slabo izkusnjo, enkrat na sprehodu si je poskodoval krempelj tako, da mu je stopil stran od zivega dela, in smo potem morali pri vetu krempelj dol vleci. In je bila edina mozna razlaga kako mu je to uspelo ta, da je imel mogoce takrat predolge kremplje in se mu je nekam zataknil. Od takrat naprej jih redno pregledujem in strizem po potrebi (pribl. 1x na mesec). Ravno vceraj sva jih postrigla, bom potem pofotkala in prilepim sem.. 
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 15 Oktober 2013, 12:07:53
So že predolgi in povzročajo nelagodje.
Glej tole sliko za občutek na kako dolžino jih je treba spravit (če ima predolge žile, si pa preberi tisti link).
http://susangarrettdogagility.com/wp-content/uploads/2013/08/dog-nails-1024x756.jpg (http://susangarrettdogagility.com/wp-content/uploads/2013/08/dog-nails-1024x756.jpg)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Živa na 15 Oktober 2013, 12:23:45
Jaz sem tole danes sprobala pri psu s podobnimi problemi, kot jih Lunette opisuje.
Starejšemu sem pa do sedaj strigla klasično...pa je en velik šit, ker žile kar ne dobiš nazaj  :-\ Za vsako striženje se mi je zdela daljša in je dejansko dobil ''dolge prste''. Ma nič jasno. Strižem, a kremplji nefunkcionalno dolgi. Pa še taki enakomerno široki so bili. Noht pa mora bit en mal ''zašiljen''.

Sicer sem morala najprej nove klešče nabavit, manjše, ampak sem zdaj res končno spet zadovoljna s temi kremplji. Še kakšna ponovovitev postopka pa bodo spet točno takšni, kot morajo bit.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Ovcka na 15 Oktober 2013, 12:36:37
hej

Evo nasi kremplji (pes stoji za fotkanje) ;)

Sprednja taca
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/9638469/IMG_0848-1.jpg)   (https://dl.dropboxusercontent.com/u/9638469/IMG_0849-1.jpg)

Zadnja taca
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/9638469/IMG_0853-1.jpg)


Je pa postrizeno blizu zivega dela, tako da ni nic praznega dela kremplja (vedno strizem tako, da je dovolj blizu, da nekaj casa zdrzi, pa nikoli ga se nisem prevec, da bi zakrvavel).. Uporabljam pa giljotino in potem en cloveski tavelik scipalec za nohte, da mu na koncu oblikujem robove.  ;D

Lp..
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: BlackDevil na 15 Oktober 2013, 16:05:55
Hvala.  :)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 17 Oktober 2013, 11:46:36
Ravnokar imam v obdelavi kremplje, sprednji me še čakajo da jih z zgornje strani poškrcam. No enega sem že in ta moj pes ima zelo krhke, suhe, lomljive nohte. Tak da sem morala biti kar previdna in potem spilit, da si mi ne bi kje kaj zataknila in bi spet imela poškodovan krempelj.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 17 Oktober 2013, 14:30:54
Jaz mojim tavečjim, ki imasta že zarad velikosti kremplja ''večjo strižno površino'' in se rado kaj zalomi...vedno strižem PO mokrem sprehodu. Da so kremplji namočeni. Če to ni izvedljivo jim pa mokro brisačo ovijem čez šape, da jih vlaga zmehča. Nikoli težav. Če so pa suhi pa tak tak. Morm kr bolj pazit in bolj brusit.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 17 Oktober 2013, 14:36:48
Jaz sem jo pod tuš dala in ji šape dobrih 10 min s toplo vodo in še šamponom umila. Je tudi lažje čiste nohte stričt kot umazane. Grem pa danes kupit še ene manjše klešče, ker ob straneh je za odškrcat malo stran, ampak z 16.5mm rezilom je zelo avbetno, po domače povedano.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 17 Oktober 2013, 14:45:34
  ;D mi jih kako uro ''namakamo'' po rosi, pol pa itak tuš, da so čisti...razmočeni pa kolker so le lahko.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: TibiQ na 17 Oktober 2013, 20:02:24
Ne, tukaj naj ne bi bilo krvi, kar je tudi obrazložila veterinarka. Poščipaš okoli in okoli, da je živi del mogoče za milimeter izpostavljen in se posuši, ter se žila krajša.
Ma se mi zdi, da je na začetku govorila o malo krvi, pa da lastnike rajši kar ven pošlje, da ji ne zganjajo panike :D
Kratki nohti so pomembni za dobro držo, tukaj ni stvar estetike ali okusa lastnika.  Morajo biti tako kratki, da jih ne slišiš, ko pes hodi po parketu in da se ne dotikajo tal, ko pes stoji. Predolgi nohti povzročajo neugodje.
Se strinjam. Prej ko sem pisala, sem imela v mislih da je način striženja stvar odločitve. In pa seveda, nekateri psi si nohte sproti zbrusijo in jih ni potrebno strižt. Jazz je npr. do lani imela primerno dolge brez striženja, potem so pa lani prvič zrastli malo preveč in smo jih postrigli in ravno par dni nazaj sem videla, da bomo morali prvega in četrtega spredaj spet (zanimivo da srednja dva sta pa ok).
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 18 Oktober 2013, 14:39:11
Ja do krvi lahko pride, ker seveda lahko kiksneš tisti milimeter. Ampak to še zdaleč ni krvavo klanje nohtov. Kar pa večina lasnikov kakšnih razvajenih riti to vidi kot OMG krempelj mu bo izkrvavel. Zatorej veti rajši preventivno pošiljajo takšne ven  :P
Krvi pri tem ''postrani ščipanju'' je v praktično najslabšem primeru neprimerljivo manj kot pa, če ''klasično'' preveč odščipneš. ;)
Nekako isti šmorn kot, če sebi po celi širini nohta neseš v živo al pa, če se ti sam mal na robu preveč odščipne.
Super je ko so kremplji še mladi in se pridno sami trimajo in jim eventuelno samo en mal pomagamo. Problem je ko psu na starost to ne gre več samo, ali pa ima pač potencial rasti nohta tak.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 04 November 2013, 14:29:54
No...Zdaj, ko dajem več skrbi na nohte. Se je izkazalo, da ji v 10 dneh že fajn zrastejo in sem jih od 17.10 pa do danes, vmes 2x postrigla. Jih pošobam zgoraj, s strani, spredaj in pazim, počasi, da ne zakrvavi. Zakrvavelo ni kaj, ker res pazim, da ne odrežem, ampak obrežem, tik ob živem delu okoli in okoli.

Na nek način tako kot je takrat veterinar, s tem, da ne pošobam cel noht do korena.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lunette na 05 November 2013, 08:46:01
 8) QL. Ande kk je fajna razlika? Jaz res pr mojmu tastarmu nism mogla verjamat kolk boljš ma kremplje postavljene zdj. Res se splača tkole sekat kremplje.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Majolka na 17 December 2014, 15:18:17
ima kdo izkušnje s temle? Jaz sem sita za vsako striženje hodit na veterino - sama ji ne upam - ima čisto črne nohte in res se ne bi šla še medicinske sestre...
(http://1x1.si/image/cache/data/slike%2028.10/my-pet-paws-pet-nail-clipper1-500x500.jpg)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: sonce na 17 December 2014, 18:40:57
Izkušenj nimam, sem pa pred časom mal gledala, kolk so kej kupci zadovoljni - baje so tele stvari prešvoh, še posebej, če je pes večji, ker so kremplji močnejši, pa baterija se hitro izprazni. Na splošno bolj priporočajo firmo Dremel, pa niti ne tisto napravo, ki je namenjem prav za pasje kremplje, ampak navadno za dela po hiši. Ne vem pa točno kakšen model je, sem jih pa zasledila na Amazonu, tako da pri nas tega ni za dobit (v bistvu nekaj se da, ampak je ful drago).
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 17 December 2014, 19:04:21
Imaš mašince, ki so za modelatorje in nekatri nastavki so primerni tudi za pasje kremplje.

Pri črnih nohtih jaz počasi, po milimeter strižem, z vseh strani. Ko postane čisto bela notranjost, pa samo še pilim. Moja ima malo črnih, malo belih in nekaj vmes nohtov.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Boo na 17 December 2014, 22:42:41
Jaz Dremel uporabljam. Tistega navadnega, samo podaljšek dam gor, ker je manjši in bolj okreten.
Te 'pet' različice so bolj primerne za manjše kremplje se mi zdi
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: sonce na 18 December 2014, 18:16:55
Kje si kupila Dremel?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Boo na 18 December 2014, 19:18:36
V naši lokalni hardware trgovini tu v kopenhagnu. Pred leti vem da ga je teta kupovala v eni od velikih trgovin z orodjem in materiali v Ljubljani, mislim da je bil bauhaus, nisem pa sigurna.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: sonce na 19 December 2014, 19:57:53
Ah, seveda, pozabila, da si v tujini. Ja, večina kupcev, ki so podali mnenje, je kupila v lokalnih hardware trgovinah (Walmart ipd.). Ok, pomoje se splača pri nas pogledat recimo v Bauhaus, vendar ne verjamem, pa da imajo glih firmo Dremel.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: BlackDevil na 19 December 2014, 20:07:19
Na mimovrste jih imajo.  :)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Dada73 na 20 December 2014, 10:37:36
Kateri komplet Dremel pa naj gledam, če jih je tolko? Mi lahko svetujete in pomagate
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: sonce na 20 December 2014, 16:37:10
Ravno to je problem - za kremplje se rabi samo aparatek ter okroglo brusilno reč, ne pa cele kolekcije, ki pa je draga. Hm, morda pa je treba samo vprašat, če imajo to že kje doma (fant, oče, dedek?).
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 20 December 2014, 19:14:39
V Slo imamo uvoznika za Dremel in tudi trgovine ki prodajajo njihove izdelke (Merkur 100%, je pa možno, da nimajo vse njihove poslovalnice). Nima glih Pet variante v ponudbi, ampak marsikaj drugega, kar bi  tudi v poštev prišlo za pasje kremplje, vsaj glede na nastavki, ki jih ima PEt in ki jih imajo ostali.
Teh zadev se na veliko poslužujejo lastniki nemških dog in ostalih ogromnih psov.
Take reči imajo tudi razni modelatorji, ljudje, ki delajo razme umetnine in skulpture iz lesa. Tu in tam se najde kaj na bolhi.


Če poznaš koga z dogo, se splača povprašat.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Boo na 23 December 2014, 12:39:53
Jaz uporabljam Dremel serijo 300, ki ne obstaja vec. Kupljen je bil za druge namene, ko je prisel pes, sem ga pa tudi za kremplje zacela uporabljati. Priporocam.

Pasji model se imenuje 7300-PT, temu podoben je model 7700, oba sta brezzicna, kar je lahko bonus, ce noces med brusenjem sedet zraven vticnice.
Drugace pa 200 ali 3000. Oboji se da na co.uk. amazonu da dobiti za zelo razumne denarce. :)
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 09 Februar 2015, 08:05:46
No, jaz sem sprobala tale Oster Nail Grinder (imajo na zoohit). Nekaj časa sem porabila za navajanje zvoka. Ampak za njene kremplje je vredu zadeva.

Je pa prav noro kako ji rastejo. Sem se začela hecat, da odkar ji dnevno sperem tace (sol!), da ji rastejo kot gobe po dežju. Mogoče je pa to tudi znak izboljšanja krvne slike? No, tega se pa ne bi branila.  ;D
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: Lilit na 09 Februar 2015, 15:22:09
To je ta?

www.zoohit.si/shop/psi/nega_zascita_psa/scipalke_nega_tac/scipalke_kremplji/359326

se pravi si zadovoljna, ni presibek za njene kremplje?
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 09 Februar 2015, 18:12:56
Ja, tale. Ne sploh ni prešvoh. Za kako nemško dogo bi verjetno bil. Je pa tudi res, da jaz ne pustim, da zrastejo orlovski.
Naslov: Striženje krempljev
Prispeval: čara na 28 Februar 2016, 15:01:54
En fajn video, za striženje in brusenje črnih krempljev.
https://www.youtube.com/watch?v=YWOkW8wLiSk (https://www.youtube.com/watch?v=YWOkW8wLiSk)