PeSjanar.Si Forum

Aktualno => Pasje debate => Pes in okolica => Temo začel/a: Mašy na 05 December 2005, 20:06:14

Naslov: Petarde!!
Prispeval: Mašy na 05 December 2005, 20:06:14
No, spet se bliža čas petard (oziroma je za nekatere že kar tu!)... :-X :-\ :-\

Kako vaši pesjani (in druge živalce) prenašajo poke? Kako se 'zavarujete' pred temi?

Lp, Maša
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 05 December 2005, 20:11:23
Na srečo pri nas ni pretiranega pokanja pred novim letom.Hvala bogu...ker se Ron boji petard,grmenja,strelov...kot hudič križa :-\.

Za novo leto ga lepo spustimo v hišo,da s erevček malce pocrklja...
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 05 December 2005, 20:14:58
Hja, Tom jih bo zdaj prvič 'doživel' pa upam, da ga ne bo kap  :-\ ::) Ker danes, ko so hodili parkeljni okoli (seveda vsi pijani  ::) ) so neki razbijali po oknih in ga je bilo tako strah...ne vem kak bo s petardam, pa pol, ko bo ognjemet... :o :o :o

A mu lahko dam kaka pomirjevala (glede na to, da drugi dajejo psom)  ???
 - seveda gremo k veterinarju ponje..samo tako me zanima, da ne bomo zastonj hodili  ;D , pa veti so včasih bolj tak  ::)...

Še sreča, da ni pri nas več tolk petard, edino ognjemet je bolj kriza (sem že povedala, pa se nekam čudno ponavljam dans..)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: petrca na 05 December 2005, 20:48:31
Naš nemški ovčar se petard ni bal. Vsaj ko je bil pri hiši. Ko pa sva se sprehajala zunaj in je v bližini kdo vrgel petardo, je pa kar laufat začel. Jst pa seveda nism bla tih in sm mulce takoj nardla ali jim celo vzela petarde.

Z zlato prinašalko je pa sedaj drugače. Ko začne pokat, postane čist živčna. Takrat se mora obvezno k enmu stiskat. Enkart se je zgodilo, da smo prepozno prišli domov......našli smo (k sreči samo) spraskana vrata. Od takrat je v decemberskem času ne puščamo več same.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Neyka na 05 December 2005, 20:49:26
Neon se mi petard, grmenja in ostalega sranja do zdaj ni bal, zanč pa mu je en zmešani idiotski butasti prflikneni... lovec šel streljat pred hišo in moj lubek zdej čist plašn  :'( :-* Tak da nevem kk bo letos s temi poki upam, da mu ne bo ostalo preveč v spominu vse skupaj (oddaljenih pokov se pa ni bal prej sam more it en idiot od lovca trdit da ga ni vidu (poknlo je pa isto sekundo k je avto ustavu (torej zmešanc baraba idiot ni niti pogledal. Dobr da ma pes tok pameti, da nkamr ne gre tut če gre goneča psica mim bajte na sprehod  ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 05 December 2005, 20:49:58
med novoletnimi časi so vse naše živalice zavarovane (so v kleti) Aro in Pajo pa še posebej moji mucki pa se zelo bojijo pretard
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *matei* na 05 December 2005, 21:00:32
Moj se ne boji pokov, kot se za njega spodobi. :-X
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *yure* na 05 December 2005, 21:03:11
No , Valy se ne boji pokov ::) , za Kinga bo pa to prvi  " božični " čas  ;D , tk , da bomo videli kk bo :) ...... vam še sporočim  ;)


lp Jure
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 06 December 2005, 13:35:36
Lana  se lani, ko je bil njen prvi božič pa novo leto ni nič bala. Polnoči na staro leto sva ostali sami doma(ne vem zakaj verjetno sem bila bolna) in sem sedela na kavču in gledala grozljivko Lana je seveda sedela v fotelju in dremala. Deni je bil notr ampak on se pokv ne boji. Ko se je začel ognjemet je Lana šla k vratom in na vsak način hotela ven. ::) :o :) Malo je gledala gor pa okrog potem pase je začela na petarde dret. notr pa je nisem več spravila, do 2.00 ponoči. >:( ;)
Upam, da tudi to leto bo vse O.K. :D.
Glede muck pa nevem to njuno prvo pokanje. No pri nas pa za zdaj še ne pokajo. :P

Lp :D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Marko na 06 December 2005, 14:27:26
Pri nas se pa Gana zelo boji pokov. v bližini imamo eno blokovsko naselje in tam petarde pokajo non stop. Ko pa je pokanje najhujše je Gana zelo občutljiva in ko sliši pok takoj pride enemu od nas in se mu stisne zraven ali pa se ulaža pod noge. Samo da je v bližini enega od nas. :) :-\ :-\

Se mi kr malo smili.  :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 06 December 2005, 14:50:24
Zara se pokanja strašno boji :-[ Samo da kje v bližini poči ima že rep med nogami, vsa se trese in bega sem ter tja. :-\  Razmišlam, da jo v decembru sploh nebi spuščala, kajti dokler ne poka, je njen odpokic super, ko pa poči pa postane gluha za vse moje klice in kar brezglavo teče naokoli kot kura brez glave :-\ Tisti trenutek je ne zanima ne njena najljubša igračka, ne hrana... nič!
Tako da se mi takle čas, ko poka vse naokoli grozno smili.

Čeprav je bilo prejšnje novo leto nekoliko bolje, ker je bila na obisku pri prijatljici (zlati prinašalki) s katero sta se igrali. Takrat pa še opazila ni, da vse naokoli poka. Ubistvu se grozno boji samo če je zunaj, na sprehodu. Notri je nekoliko bolje.

Želim vam čim manj pokanja in čimbolj miren december ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Equus na 06 December 2005, 15:23:27
naš herbi (laby) se ni nič bal, ker je bil naučen tako da se ne boji. enkrat ga je oči zvečer peljal za novo leto v center Ljubljane, ker ga je zanimala reakcija pijanih tepcov na psa. še zanalašč so večkrat počili kakšno pirotehniško svinjarijo... to pa tudi zelo slabo vpliva za mestne ptice ker se tega zelo bojijo. to vem sama ker živim pod gradom in ko os rakete za NL (novo leto) te golobi in vrabci letaj od enega blok a do drugega in čivkajo... :o ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: MIŠA na 06 December 2005, 17:38:44
Jaz sem lansko leto naprintala mjhen letak in ga zmetala v nabiralnike v naši okolici. Vsebina je bila v smislu:

Dragi človek !

Preden odvržeš petardo se zamisli ali s svojim početjem ne ogrožaš drugih, predvsem nas živali. Ob pokanju doživljamo travme, lahko od šoka pride do zasuka želodca, ki je v večini primerov smrten. Za vsako neprižgano petardo ti bomo hvaležni.

Tvoj pes !

In lansko leto je v naši ulici okrog naše hiše bil mir pred petardami.

Miša
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 06 December 2005, 17:40:22
super mogoče bom tudi jast sprintala kej takega pa dala v naši vasi v nabiralnike....
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 06 December 2005, 17:52:38
In lansko leto je v naši ulici okrog naše hiše bil mir pred petardami.

Blagor vam, ko imate vsaj tolk pametne ljudi, da vsaj upoštevajo, če jim kdo kaj reče...sicer pri nas ni več toliko pokanja (so se vsi umirili), če bi pa v centru kdo kaj takega dal, pa ne verjamem, da bi sploh prebrali.. :-\ ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ninci na 06 December 2005, 17:56:45
Pri nas (trkam na les) nimamo nobenih problemov. V Kranu smo skoraj v samem centru mesta pa niti mače niti pesjanarja na nobene pike tudi trznejo ne. Zunaj na spehodu ( tudi v Lj., ker je pokana še veliko več) nismo imeli z tem nikoli problemov. Razen na novoletni večer za zadnji sprehod v letu vem da mi je Smart  celo pot hodil lepo poleg, brez problema, ker je res full pokalo. Ampak ni bilo nobene druge reakcije, da bi bil kako grozno prestrašen samo zgleda se je vseeno ob nogi počutil najbolj varno.

Citiraj
A mu lahko dam kaka pomirjevala (glede na to, da drugi dajejo psom)  Huh
- seveda gremo k veterinarju ponje..samo tako me zanima, da ne bomo zastonj hodili  Grin , pa veti so včasih bolj tak  Roll Eyes...

Jaz osebno pomirjeval ne bi dajala razen če bi bilo res grozno hudo. Če pa bo mačkonček noter in vi ob njem pomoje ne bi smel biti velik problem.

Imamo pa tudi "mi" enega strahopetca, ki se vedno skrije pod mizo v najtemnejši kot v stanovanju ob poku petarde. Ravno zaradi njega smo lansko leto odšli na polnočni sprehod v Tamar, da bi se izognili najhujšemu no pa so nas tudi tam pričakale petarde :-\ :-X .Tako da... zgleda ne glede na to kako daleč se umekneš z psom, da ga petarde ne motijo je to vsaj 31.12 neizbežno.

Lp nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 06 December 2005, 18:05:34
Ja itak, da je maček noter  ;D ;D v takem ga pa nikoli ne bi pustila samega zunaj (saj spi tako ali tako zmeraj v moji sobi)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 07 December 2005, 14:31:12
petarde.....mi jih ne maramo in se jih bojimo! predlanskim ko smo bili zunaj ko je bil miklavž in vse to....seveda irena na vse to pozabi zjutraj jo pa kap zakaj je vse na mizi ˝nametano˝. no in te naši parknli ane so tako prijazni, ker pač hočjo bit frajerji in pogumni mečejo petarde....in enkrat tudi proti meni in rondotu....ma potem ga je miklavž nalomil :D :D :D :D :D :D...ampak posledice pa so....na rondotu...če sem jaz zraven ni panike, če je sam pa velika panika.....to ga spominja tudi pač na streljanje, ko so na naja streljali...in se boji, se trese....ampak jaz grem itak tja kamor gre rondo tako da nimamo problemov. ::) ;). drugače pa temulci mejhni...  >:( >:( >:(...ja smo imeli mi tudi nalimam plakat tale kot je napisala miša....mislite da je kaj pomagalo...japajade....tukaj je tok teh mulcev >:( >:( in so pametni in mečejo....no sej oni petarde jaz kamne pa smo se zmenili in je mir. >:(

drugače pa Zara....ona se pa tok boji pokanja....groza....vem letos 1 januarja ;) ko smo šli na sprehod zvečer al proti večeru je šlo....je vlekla ko šuš, da sva potem z marušo mal zamenale, da ji ni bogi revi :D :D ;) ;) roka stran padla.

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *yure* na 07 December 2005, 14:40:36
Groooooza ! >:( Ma tej  " parkeljni " so res ta pravi hudiči (http://www.smeski.com/razni/devil/756.gif) !

Še dobro , da obstajajo angelčki (http://www.smeski.com/razni/angel/angel24.gif) !


lp Jure ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 07 December 2005, 14:49:14
Ja teli hudički so pasji.Barabe so...zato ker mene angelčka niso pustili zraven >:(.In zato jih je doletela kazen...skoraj pri nobeni hiši niso šli not :D.
Se vidi,da je bil moj brat Miklavž...baraba >:(.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 07 December 2005, 14:56:13
Groooooza ! >:( Ma tej  " parkeljni " so res ta pravi hudiči (http://www.smeski.com/razni/devil/756.gif) !
ne a res ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;). mah sej eni so vredu....samo zdaj so parklci sama oš in so sami mali mulci pametni, napihnjeni itd. >:((http://www.smeski.com/razni/jezni/4579.gif)

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *yure* na 07 December 2005, 15:00:47
Ja ravno to :o :o :o zdej so v  "parkeljne" oblečeni mulci iz OŠ  >:( !


lp Jure
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 07 December 2005, 15:08:20
Kukr kje...pri nas je sama smetana Tuhinjske doline...tisti tapravi vražički,ki so sedaj 2.,3.4,letnik :-\

No sje men petarde tud niso pri srcu...pes se pa vrže po lastniku ;D

P.S=Jure sej ti si tud še en mulc iz OŠ ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Z4l4+Z0j4 na 07 December 2005, 15:10:53
   Moj prejšni pes se je ful bal pokov, prva nič, ko pa je bil ognjemet, je skor skup mi padu in od takrat je bla groza. Zoja pa kakega kroničnega straha nima, pokaže samo nesproščenost, pa malo bolj poleg mene hodi. Ko bo silvestrovo bova še pa najbrž h stari mami, ko ni takega džumbusa. Še dobro da letos nimamo silvestrovanja doma.        .             .           .    MEJMO PASJE SILVESTROVANJE ?
 ;D :P ::) :-*Mal se hecam sam ideja pa ni slaba . . . Nani a si za ?

                                                                                         Z+Z  :-*
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *yure* na 07 December 2005, 15:17:02
No , T.M.T to sem mislil v tem smislu , da se zdaj Slovenja kar ne zanima več tako kot se je  ::) ( se spomnim, ko sem bil star 5,6 let , ko sem še verjel v Miklavža , Božička.... , je bilo za vse to bolj organizirano :o :o :o , takrat so bili parkeljni bolj zaresni  ::) , res zdaj pa so ene navadne " maškare "  >:( ! )


lp Jure

p.s.= T.M.T sej ti si še tud mulc iz OŠ  ;) .
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 07 December 2005, 16:06:53
Z+Z mislim,da je blo nekaj debate o tem že v 4.Pejanar.si srečanje...ker se psi preveč bojijo mislim,da ne bo šlo :-\

Aja Jure...nism vedla,da sem mulc :o :o :o.sem mislila,da sem smrkla ;D.

Pa za novo leto je smotano,ko so tisti stari pijanci in ...bog ne daj da govorim.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Z4l4+Z0j4 na 07 December 2005, 16:39:24
    ;D Nism čist na tekočem, pol pa bedarije vn mečem . . .  :-[ Hvala za opombo !  :-*
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastja* na 07 December 2005, 16:54:56
ja Zala pazi na jezik, malo bolj kot v šoli pa bo  ;D :D

P.S prid na msn

za Indija pa še ne vem če se boji petard, k tule ni še nč, no u bistvu ne tolk kolkr verjetn drugje ..  :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *yure* na 07 December 2005, 17:29:01
No , T.M.T , če bi napisal SMRKLA , bi bilo žaljivo :-\ in nočem , da bi bili kakšni spori  :) !


lp Jure


p.s. ( ker se mi zdi , da mulc lepše zveni kot smrkla  :-\ ! )
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 08 December 2005, 15:39:57
Včeraj, ko sva bili z Lano na sprehodu pa so parkar pokale petarde. >:( >:( ::)
Lana se sicer ni bala samo ustavila se je ušesa dvignila in poslušala. :)
No upam, da se jih ne bo bala. :( :D

Lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 08 December 2005, 21:21:42
danes je bilo o petardah na E+ !

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 08 December 2005, 21:55:39
Jaz sem gledala  ;D šit sam froci mali, ko se špilajo s pirotehniko  ::) pol so pa vsi poškodovani..itak pa da ne govorim o živalih..kako se je en pes tresel  :-X :-\ :'( :'( :'( :'( slotek  :-*

Ps. kaka pikeca sta bila ona dva kužka v studiu, ta mali je ves čas žvečil stol (ali nekaj takega)  ::) :-* ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 09 December 2005, 13:29:55
danes je bilo o petardah na E+ !

lp

Jz sem tudi gledala ponovitev danes zjutraj. Kak je bil meni tisti mali črni, ki je kauč grizel všeč, no pa večja je tudi bila luškana. :-*

Lp
Lanyca
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 09 December 2005, 15:17:23
A res :o?to moram pa pogledat it,še dobro da so ponovitve na netu,wiiii.

Sem letos malce razmišljala,da bi Rona s seboj vzela k prijatelcici za silvestrovo.Itak v vasi ni skoraj nikogar (otrok skorajda ni-njena brata gresta,starejši ljudje pa tako ali tako spijo :P).Mi bomo pa po vsej verjetnosti v tastari hiši lepo na toplem ;D.Pri nas doma bo pa otrok čuda...kdo jih bo pa gledal.se mi prav smilil mrcina.
Samo dokler mami ne zve ;D,lol!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 09 December 2005, 21:19:31
za novo leto grem jaz tja kamor gre lahko Rondo. :) :) :) :). kam pa grem vrjetno letos pa ne povem ;)

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 09 December 2005, 21:32:04
zakaj pa ne poveš ???
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 15 December 2005, 19:48:22
Pazite,da se vam ne zgodi akj podobnega :-\
http://www.shrani.si/pics/firework177557.wmv
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 15 December 2005, 19:54:37
ful smešno ja >:( (uni k se odzadi smejijo)  >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 16 December 2005, 16:43:27
Včeraj ko smo bili v pasji šoli oz, ko smoprišli je eneparkrat tak počilo. Petarde seveda, da sem še jasz skoraj v zrak odletela ne samo raketa. Ma z raketami hočejo dobro izpasti pa ogrožajo sebe pa okolico predvsem pa plašijo uboge živalce. >:( >:( :( :o >:(


Lp


P.S.. meni ta posnetek spodaj ne dela. Piše mi bstavite disk v e pogon. >:( Pa slišijo se neki zvoki. :(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 16 December 2005, 17:02:23
Pa saj ni kaj tajga...pač eni dajo petardo..raketo al karkol že v sneg, pa prižgejo, pa pes priteče pa tisto palco vzame pa leta z njo okol, oni pa bežijo, pa se režijo zravn.. ::) >:( :-\

petarde pa so na žalost že tudi pri nas začele pokati, čeprav sem upala da bo mir, na srečo pa jih tom zaenkrat še ignorira.. :-\ :D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *yure* na 16 December 2005, 18:50:20
Ja , tud meni tk kot Lanyci ne dela posnetek  :'( :-\ !?!



lp Jure
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 16 December 2005, 21:40:48
Mogoče ne dela zato ker nimata real playerja?

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 16 December 2005, 22:51:25
Ni treba met real playerja, sam da je eden od teh playerjev (meni v BS player odpre)  ;D ;D Tist je pa bolj težko, da nobenga ne bi imela... ???
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: rina na 16 December 2005, 23:19:51
Witty se boji pokov kadar jih je veliko in so ful blizu (so glasni). Če na vsake toliko poči kje kakšna "navadna" petarda včasih ustane iz svojega ležišča in čisto počasi mirno pride k meni pod mizo, včasih pa še to ne. Če pa poči kakšna tistoa "granata" alkvajzvem kakšna petarda pa hitro pride pod mizo in se nekaj časa tiši sten.

Sem pa vesela. Do sedaj sem slišala vsega skupaj ene 3 poke. :) Samo saj zdaj sploh še ni dovoljeno pokati petard, ane? Kdaj pa je? Ne zato da bom pokala, pač pa da vem kdaj se bo vrjetno "začelo". :(

Glede teh, ki pokajo vse počez in ne pomislijo na živali in druge ljudi. Mislim da te prekleto dobro vedo da se živali tega bojijo. In jim je to v užitek da jih strašijo. :'( Pa isto za starejše ljudi - no, ne samo starejše, tudi druge. Nekateri se pokanja bojijo in drugim se zdi to grozno zabavno. :'( Da se izživljajo nad stisko drugih.
Ali pa jim je enostavno vseeno za ostale. Jim ni mar če se en cucek prestraši, važno je samo da oni uživajo na fronti. Nikoli ne bom razumela takih ljudi.

lp, rina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 18 December 2005, 19:52:39
Rina, uporaba pirotehničnih sredstev je dovoljena med 26. decembrom in 2. janurarjem. Na obvestilu, ki ga je brat prinesel iz šole piše tudi, kje uporaba med tem časom ni dovoljena in zadnja alineja pravi, da v krajih, kjer se nahajajo živali. To mi ni ravno jasno, ker mislim, da kraja, kjer ne bi bilo živali, ni.
Če pa pomislim drugače, a to torej pomeni, da lahko prijavim svojega soseda, ki ima vsako leto pravo fronto, ker v okolišu živijo živali?
Imamo pa tudi mi probleme s strahom ... Je pa ta stvar vsaj za nekaj dobra - pri nama je takrat, ko poka, poslušnost na višku  ;D.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 21 December 2005, 17:42:25
Tudi mi imamo z Rino blazne probleme glede pokanja.Če je sama zunaj(ni v pesjaku) lepo mirno spi v postelji,ko pa poči pa iz tega naredi celo paniko.Najprej skoči na okno pri vhodnih vratih,potem leti za vogal k naslednjemu... :-\ Zjutraj imava tudi boje,kako v pesjak...jo je treba mal okrog prnest(čeprov to nebi smela) samo notri je pa ne smem pustit. :-X
Ampak so pa smotani,ti ki mečejo.Oni vejo zakaj poči,oz to vemo vsi ljudje.Žival pa tega ne razume...ni take pameti,da bo vedel ja to so petarde,ena mala stvarca ki močno poči.Še jaz,ko vem kaj je ta pok se dostikrat ustrašim,čeprav se pred Rino poskušam zadržat.
Poskusili sva že raznorazne metode.Npr ta.. Če poči namesto "bogi,bogi..." začneš skakat in ves vesel vabit psa k igri.No Pri nas to ni uspelo,Rina leti do vrat in ne moraš drugače notri,kot pa da gre ona pred tabo(ker se dobesedno nalima na vrata).Tako da zdaj spi dol v kleti,ker ji je v moji sobi prevroče.Če pa nastavim radiator na "njeno željo" pa mene zebe.Tako da jo imam do 10 gor,potem pa se preseli v klet ;)

Res je boga,ampak saj bo kmalu mimo tale veseli december :)

Lp,Nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 22 December 2005, 17:04:56
pri nas se je danes začelo >:( :'(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 22 December 2005, 18:03:08
Ja pri nas tudi. >:(
No, da vam povem, kaj se je zgodilo pred 30 minutami. :o
Šlo smo v Interspar po predbožičnih nakupih v trgovini seveda grozna gneča. Cel naš velik Interspar je bil poln ljudi.
In mi nakupimo, kar potrebujemo bili smo jaz, mama in moji mlajši sestri.
Pri blagajni nam je prodajalka ravno po tekočem traku, izdelke, ki smo jih kupili zlagala mimo tistega s kom odkodirajo izdelek, da ne piska.
In naenkrat v Intersparu tak močno poči, da je malo manjkalo, da bi prodajalki izdelek iz rok padel in bi se ja skoraj obrnila na čokolade za mano. :o >:( :( :o ::) :o
Mislim HALO a ni to PREVEČ, da nekdo na sredi interspara vrže petardo, mora biti totalen kreten. >:( :o
Mogli bi videti ljudje so se tako prestrašili, da so nekateri kar v zrak skočili.
Jaz pa sem tako jeznaaaaaaaaaaaa grrrrrr >:( :o >:(


Lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 22 December 2005, 19:14:52
Pri nas,mislim v sosednji vasi so k**** usrane tud začele.P******* sem misla,da letas bo pa kul ne.Neeee...njih so itak že enkrat prijavili,ker so s krbitam pokal do 1h ponoči (sredi oktobra).
Ron je itak čist fertik oni pa haha kok maš mevžastga psa >:( >:(.Nej grejo nekam s petardami vredu.Glavo jim nej raznese!!!!!!!!!!!!!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 23 December 2005, 19:55:52
Jaz sem danes na avtobusni postaji čakala (počitnceeee!!!  ;D ), pa je bilo vse mirno..kar naenkrat pa užge tako močno, da me je skoraj kap  :o :o Tako ustrašla se še pa nisem...sem se tresla še pol nekaj cajta....  :-X  Nisem pa vidla, kdo je vrgel...

Ps. Pri nas tole pa ne mečejo, haha kk fajn :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 25 December 2005, 08:36:35
Evo!Jaz moram pohvalit 3 mulce,ki so bli včeraj zelo pridni ;D---malo moje pomoči sicer je bilo vmes no...ampak so bli res pridni.Tako,da na poti k polnočnici ni blo pokajna :D.
Je blo res prav fino.Na koncu smo zaplenjene petarde (še sveže zapakirane) vnili,ker doma jih itak nimam za kaj imeti,loool

tko,da če bo nuja jim jih kar zaplente pa bo vse kul ;) ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 25 December 2005, 08:38:00
ooooo včeraj je tako pokalo  >:( :o pa se nobeen od mojih štirinožnih prijateljev ni usrtašil :o :o :o :o :o zgleda so že navajeni
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 25 December 2005, 10:53:34
pri nas je včeri čist malo pokalo...prov čudno mi je ;),...no sej hvalabogu! drugače pa včeraj zvečer na sprehodu, ko je eneparkrat počlo se Rondo tud zganil ni...sem prov vesela :)....za razliko od lani, ki je bila cela panika!

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: rožica na 25 December 2005, 12:08:29
Pri nas včeraj tudi ni bilo hudega. Atos hvala bogu petard sploh ne opazi- če se, se samo obrne, največkrat pa tudi to ne. Roni je pa že malo nervozen. Bosta pa oba za novo leto notri- Roni že iz navade, Atos pa iz preventive ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Mašy na 25 December 2005, 12:53:18
Pri nas zadnje dni niti ne poka toliko petard (vsaj čez dan ne). Ko pa že poči so pa večinoma tiste ta močne in res pošteno počijo. Tako, da se pesjana (posebej Pago) kar ustrašita. Ampak tistih normalnih, ki ne počijo preveč na glas se pa ne bojimo. ;)

Za novo leto bosta pa itak notri. :)

No, čimmanj petard in strahu!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 25 December 2005, 13:04:10
Pri nas je bilo kar pestro :-\ Sosedi so prav tekmovali,kdo bo spustil več raket/petard.Po polnoči pa se je nekako umirilo.Rina je bila sicer malo živčna,ko pa smo bili v dnevni smo prižgali radio,pa mi smo se pogovarjal zraven..tako da je pozabila na petarde in zaspala ob kavču :)

Zdaj pa samo še novo leto,pa bo (upam da!) konec s petardami :)

Lp,Nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lisa na 25 December 2005, 13:45:05
Pri nas se Lisa za enkrat še ne boji petard....upam,da bo tako še naprej... :)

papa
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 25 December 2005, 17:37:23
No pa sem včeraj še nekaj dobila.In namreč razlago,kaj je tako imenitnega pri poku petarde ;)

"če maš res orenk petardo,da užge kukr se da imaš užitek 1h.In sicer:najprej da jo vzameš iz škatlce/žepa traja 3s,da jo prižgeš 2s,da užge 20s...potem ti 15min tok piska v ušesih,da se sploh ne zavedaš,ostalih 44min in35s pa uživaš v zmernem piskanju v ušesih"

Takole je meni sosed razlagal,ke rni imel drugega dela,ker sem mu zaplenila en paketek ;D.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 25 December 2005, 23:31:33
Danes sno bili pri enih družinskih prijateljih, pa imajo tam enega 12 letnega dečka pa mlajšo deklico. No in on ta fant je ene par petard vrgel, kljub temu, da sem mu govorila, kaj se mu lahko zgodi,... ::) Potem sem ga že prosila naj jih ne meče in sem mu rekla, kako je zdaj boge pse strah in, da trpijo....
Ni pomagalo nič, pametni otroci ne. ::) Kaj hočem. >:( :(
Potem pa je prišel še en tja z petardo kot pol dinamita  debelo so jo šli ven spustit in je tako počilo, da se je verjetno vse tja do Ljubljane slišalo. :( :o
Mislim eni se majo za teke frajere pa so navadni..... eh  :o ::)

Lp


ps: pri nas niti tak ne poka tu pa tam kaj, Lana pa se dere po dvorišču. :( :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastja* na 26 December 2005, 07:41:17
še jaz, še jaz ... pri nas je bil včeraj že ognjemet  ;D :D

Indi je pa pravi pogumni dečko, se nč ne boji petard .. niti ne trzne .. sam useeno bo za novo leto notr  :D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 26 December 2005, 08:40:24
Pri vas že zdaj spuščajo rakete  :o A se to sploh sme  ??? Sicer je pa tk brezveze, petarde se tudi naj bi metale od 26.12 do 2.1. pa jih večina že od prvega snega naprej  :-\

Pri nas pa ne vem zdaj, zadnjič so jih metali, zdaj pa ni več kaj slišat...bo za novo leto bolj..no pa naši sosedje tudi tekmujejo in sicer, kdo bo več raket poslav v luft...ko je z njimi konec, se pa prestavijo na cesto, od koder majo pol še taborniki fronto  :P Ognjemet pa traja pol tako dolgo, da se že vsi naveličamo  ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastja* na 26 December 2005, 08:56:02
men je blo kr lepo za pogledat a ne ... Indi ni nič lajal, verjetno je spal ... sm brala knjigo me je motlo, sm šla pa gledat ognjemet ...


drugače glede datuma .. pokat naj bi se začela 26. decembra, včeraj pa je bil 25. december, verjetno zaradi tega ne bi dobili kakšne kazni, ker je to bilo 25. december zvečer, že skoraj 26 .  ;D sam vseeno, ljudje bi lahko malo mislili na živali, nehaterih ni strah, večino pa je .. pa še mi smo čisto v bližini gozda (malega gozda) doma, pa polno živali (plazilcev, ptičkov .. itd.) tam živi .  >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 26 December 2005, 09:10:19
Jah mi smo tudi tik ob gozdu, pa je velik, zelo.. so srne, divji pujsi, verjetno zajci...pa ati ima kozo, pa kure, pa zajčka..pa še tom je..saj da bi kdo pomislil, da pa to koga moti..ne ne, to je pa preveč za naše homo 2x sapiense  ::)  (če se jih lahko tako imenuje.. ne vem če majo glih tolk velike možgane  ;D )

Saj je meni tudi lepo za gledat, samo ko sem pa lani videla sosedovo psico (je ni več), ki je tako tulila, kot bi jo nekdo 'klal'  :-\ (se opr. izrazu, je grdo za slišat, sam je res) , pa se vsa tresla..potem pa reči komu kaj, ko te samo pogleda kot eno tele, pa se ti po možnost nasmeji v fris  >:(

No sam lepo je pa res...če ne bo Toma strah, bom šla verjetno slikat ven  :P ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastja* na 26 December 2005, 10:04:08
ja pa tut pr nas ko mamo morsko pujsiko (lol  :D ;D) Luno, je cvilila fuuul ... ko bi slišali kk se je oglašala ..  :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: trigi na 26 December 2005, 11:16:12
Res je... od 26.12 je dovoljeno pokanje ... VENDAR ne v urbanih okoljih :) Sicer ... kaj je hujš ... da pokajo nam na ušesa ali da pokajo bogim srnicam in lisičkam na ušesa? Jaz osebno sem mnenja da bi jim mogli dovoliti pokanje petard samo v zaprtem kovinskem cargo kontejnerju ... bi vidli koliko petard bi spustili ;D

LP, Črt
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 11:39:13
Mi imamo pa groooozne probleme :-[ :-[ :-[ :-[ :( Zara popoldne (ko se naredi tema in se začenja pokanje) ne upa ven s hiše :-\ Če pa jo že spravim do trave,da bi se vsaj polulala samo prestrašeno gleda okoli sebe in se trese. Tako da zvečer sploh noče lulat in raje celo noč drži :-\ Če pa smo čez dan na sprehodu pa samo, da kje v bližini poči začne panično vleči proti domu :-[
Ima kdo kakšen predlog, kako vsaj malo odvaditi, da bi jo bilo tako strah? ???

Lp v upanju, da pokanje čimprej mine
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 26 December 2005, 11:46:25
bomo mi prišli en dan na sprehod, da se malo razvedri :). rondo se pa na srečo čist nič se ne boji...še dobro, ker Gal (od teje ;)) 100 na uro oponaša Rondota in to ravno ne bi bilo prijetno.

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: rina na 26 December 2005, 18:50:28
Pri nas pa poka samo takrat, ko sva z Witty na sprehodu. Kot zakleto... >:( Sicer Witty sploh ni taka grozna boječka, kot bi se za škota skoraj da pričakovalo, vseeno ji pa tudi ni. Kadar je doma in zunaj poči, pride pod mizo. Ampak čisto mirno, blrez sledu živčnosti. ;D Pa če je zunaj in vidi na nebu raketo (te se najprej vidijo, potem pa počijo), se mirno obrne in začne hodit v nasprotno smer. ;D Če pa so kakšne une tahude petarde in taki poki, ki jih ne vidi, pa rata živčna in ne vem kam bi šla in hiti proti domu in gleda kje sem jaz...

mary, a si probala poke posnet in jih potiho predvajat?

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 18:57:47
mary, a si probala poke posnet in jih potiho predvajat?

Ne, pa sedaj ugotavljam da če smo noter se je že dokaj navadila in če samo malo poka ne zganja panike. Pa tudi danes na sprehodu, ko je pokalo je samo malo dvignila ušesa in šla naprej. Mislim da je kriza pri njej šele zvečer, ko je tema.  ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: rina na 26 December 2005, 19:09:27
No, saj meni tudi še ni ratal posnet enega takega poka. ;D :-\

Morate ji dati vedet, da je pokanje nekaj povsem običajnega, ali celo zabavnega. :) In nič potuhe. No, pa saj to vrjetno veš. ;)

Witty se najbolj ustraši prvih pokov, čez čas pa se jih malo privadi. Če dolgo poka, skoraj pozabi da poka...

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 19:16:04
Morate ji dati vedet, da je pokanje nekaj povsem običajnega, ali celo zabavnega. :) In nič potuhe. No, pa saj to vrjetno veš. ;)

Ja, to itak vedno ko kje poči poskušam biti vesela, pok ignorirati, se igarti z Zaro, da pokanja nebi porajtala, ampak nekako ne uspeva, saj se Zara takrat samo trese in ni nič od nje :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: rina na 26 December 2005, 19:33:46
A tako hudo je? :(
A je Zara kaj požrešna? Pri nas požrešnost kdaj pa kdaj premaga strah. In ko poči začnem Witty kazat briket in jo tako malo zmotiviram. Ampak je treba pazit, da ne dobi briketa kadar se boji, ker potem bi mislila da je briket nagrada za strah. Briket je nagrda za pozornost na briket. Pri Witty to pomaga. Če se nekega poka prestraši, ji pokažem briket in se osredotoči nanj in pozabi da je počilo.

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: trigi na 26 December 2005, 19:54:38
Sicer smo že nekje mislim da odprli temo o streloplahosti ...

Kakor sem se jaz malo pozanimal o "ozdravljanju" le tega ... se sistem imenuje desezitivizacija oz. nekaj podobnega ... stvar je nekako taka kot pravi rina .. da witty po določenem času izpostavljenosti preneha biti občutljiva na poke.

Svetujejo celo da pravzaprav naredimo tako da bi bil pok kot "kliker", le da čakamo da se pes umiri in nato dobi nagrado ... dokler se ne umiri pa ga pač ignoriramo  :-\ Iz lastnih izkušenj nažalost ali pa nasrečo ne morem govoriti, je pa dejstvo da se to da ozdraviti.

Malo poglejte na netu pod "gun shy" :)

LP, Črt
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 20:38:05
Če je pa taka tema že kje, pa prosim prestavite vprašanja. ;)

Rina: kot sem že rekla, če poka, Zare ne briga ne igračka, ne hrana, nič. Tako da jo nimam čisto z ničemer za zmotivirat :-\

Citiraj
le da čakamo da se pes umiri in nato dobi nagrado ...
kaj pa če se pes sploh ne umiri? ??? oz. se umiri šele v zaprtem prostoru.

Mogoče se smešno sliši, vendar se mi vedno bolj dozdeva da je Zara kritičen primer :-[ Nikoli še nisem videla psa, ki bi bil ob pokanju tako paničen :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: trigi na 26 December 2005, 20:43:50
Mogoče se smešno sliši, vendar se mi vedno bolj dozdeva da je Zara kritičen primer :-[ Nikoli še nisem videla psa, ki bi bil ob pokanju tako paničen :-\

To se ti verjetno samo zdi :) Upam
Nažalost sem pa res v zadnjem času videl že kar nekaj streloplahih psov ... vendar se da z našim in njihovim učenjem vse odpraviti, vsaj do določene mere, če jim je uspelo "ozdraviti" psa ki je bil ustreljen ...  :-X

Enga lepga  :-* za Zaro... da se ne bo tolk bala

LP, Črt
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 26 December 2005, 20:47:52

Mogoče se smešno sliši, vendar se mi vedno bolj dozdeva da je Zara kritičen primer :-[ Nikoli še nisem videla psa, ki bi bil ob pokanju tako paničen :-\
No zdej veš še za eno paničarko,ki je ob poku ne briga nič....ne hrana,ne nič.Samo leti k vratom in ko je enkrat notri se po nekaj minutah umiri.Danes popoldne,smo šli na sprehod..pa sem jo spustila,ker tam ponavad nepoka nič,pa je en vrgel ta močno petardo... :-X Rina je pa zašibala...jst pa za njo,in je nisem mogla za drugo prijet kot za rep :-\ ....tako da sem jo imela potem raje privezano.Pa ko smo šli nazaj po ulici,je bil ognjemet čisto blizu,....in je vlekla kot teliček....še ko ni znala poleg ni tako vlekla :-X :-X :-[ .Res nevem....kaj naj :-\

Tako da komaj čakamo konec tega strašnega decembra!

Lp,Nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 20:51:13
Rinchy: hvala za tolažbo ;) Samo Zara kar salte začne delati, če poči zelo blizu ::) Pa to naj bi bila pasma, ki se ne boji pokov :-[

LP in čimmanj pokanja ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 26 December 2005, 21:23:04
To bi morali vi skozi vse leto privajati, ne zdaj zadnje dni v decembru, verjamem da je sedaj težko... :-\
A pa ni nobene take poti, kjer ne bi kdo metal petard ?
Pa čimveč bit v hiši, tud če hodte kar na mačji wc  ;D  ;D

Kakorkoli, upam, da boste preživeli te dneve čim manj stresno, po novem letu pa začet navajat na poke  :)

Ps. Lahko se pri meni utaborita, imamo mir  ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 21:24:52
butterfly: kako navajati čez celo leto, če pa poka samo v tem času? ??? sploh smo jo pa navajali že prejšnje leto, pa ne pomaga.  ::)
sploh pa če kdaj med letom kje malo poči našpiči ušesa in gre naprej. Tako da imamo samo za božične in novoletne praznike tako krizo.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: zoe na 26 December 2005, 21:26:29
Mary, mogoče bi pomagalo, če si zdaj narediš zalogo vseh raznih petard, od tistih ta najmanjših, ki najmanj počijo, pa do tavelikih. Tako potem začneš res s čisto tihimi poki in ko vidiš, da se tistih ne boji, počasi napreduješ na naslednjo stopnjo. Napredovati moraš res počasi, ker če greš prehitro, pristaneš na začetku.

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 26 December 2005, 21:32:58
Ja kot je rekla zoe, zdaj si nakupiš petard, potem pa ti lahko kdo pomaga, pa meče najprej petarde bolj v daljavi, pa potem zmeraj bližje...samo kako bi potem ljudje in policija gledali na to, da nekdo meče petarde sredi junija  ::) Lahko tud 'narediš' podoben zvok, kot pok petarde, recimo z dvema deskama skup udariš, ali pa posnameš in potem predvajaš...  :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lisa na 26 December 2005, 21:33:36
Mi smo Lisi balone dajali...pa se je z njim najprej igrala,potem,ko je premočno ugriznila je pa počil.In potem sem ji dala hitro novega.Pa je ugotovila,da pok ni nič takega.Pa tudi tam,kjer hodim u gozd z Liso je eno strelišče,kjer se kakšen krat slišijo poki..in ona je tem lepo igra s frizbijem in jih kar presliši...tko da moram potrkat na les,da se Lisa ne boji petard.  :D :)

papa
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 26 December 2005, 22:02:06
Vsi ostali poki (napreimer da z deskami udariš skupaj, ali pok balona in podobno) pri nas niso problem. Samo petarde... :-\
Najbrž bo res treba kupiti zalogo petard in poskušati s privajanjem.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 26 December 2005, 22:59:48
ja jest tud upam, da Zari ozdravi...drugače pa vem lansko leto...sva si kar izmenjavali Zaro in Rondota, ker jo je blo nemogoče držat...samo, da je počla je vlekla ko bik. naš dondek pa prov briga ga...danes no prejle je bil ognjemet in se je vsedel in gledal....za razliko od lasnekga leta, ki mi je ušel in sem ga našla doma :-\

p
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 26 December 2005, 23:10:08
No, danes je pri nas precej pokalo. :-\ :-\ :-X >:(
Lana se, ko sliši pok sploh ne zmeni zanj, kot, da ne bi slišala nić in bi bilo vse O.K. Je sploh ne zanima. :)
Razen, ko se sliši res močan pokdvigne ušesa in pogleda okrog sebe malo začudeno, potem pa takoj spet pozabi  na vse. :D

Upam, da bodo počasi nehali, da ne bo živali strah morali bomo še nekaj časa trpeti saj se je komaj začelo. :-X

No tudi mački se pokov ne bojijio.


Lp :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: rožica na 27 December 2005, 08:02:26
Nisem mogla verjet, ko sem šla včeraj na sprehod. Z Atosom, ki je bil spuščen, sva hodila čez en travnik. Pa je kmalu zelo blizu začelo pokati. Drugače se ne boji pokanja, samo sem ga raje privezala. In ko sem hodila bližje, ker je pač v tisto smer moj dom ;D, sem videla starejšo žensko s psom na povodcu, kateremu se je skoraj strgalo, tako je lajal in se zaganjal, njen sin pa je PET metrov stran metal petarde in ognjemete 8) >:( Bogi kuža je bil čisto prestrašen. Zdaj mi pa povejte, a so ljudje sploh še normalni? Koliko opozoril je bilo glede petard in živali!!!!!!! >:( >:( >:( >:( >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 27 December 2005, 09:25:31
Nisem mogla verjet, ko sem šla včeraj na sprehod. Z Atosom, ki je bil spuščen, sva hodila čez en travnik. Pa je kmalu zelo blizu začelo pokati. Drugače se ne boji pokanja, samo sem ga raje privezala. In ko sem hodila bližje, ker je pač v tisto smer moj dom ;D, sem videla starejšo žensko s psom na povodcu, kateremu se je skoraj strgalo, tako je lajal in se zaganjal, njen sin pa je PET metrov stran metal petarde in ognjemete 8) >:( Bogi kuža je bil čisto prestrašen.
bogi kuža :'(

Zdaj mi pa povejte, a so ljudje sploh še normalni? Koliko opozoril je bilo glede petard in živali!!!!!!! >:( >:( >:( >:(
ne niso normalni ;). sej ljudje itak rinejo tja kamor ni dobr da rinejo! če bojo rekli ne mečite petard...jih bojo metali. tako je pri nas v Vodicah...zato tudi glede tisti plakatov....če bi jih nalimala bi jih še enkrat bol metali >:(

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ~Lunca~ na 27 December 2005, 10:41:47
No pri nas so se tudi začele petarde...Pokajo skoraj cel dan.Naš se sicer ne boji petard,toda se jih pa bojijo vsu psi okli nas(skoraj).KO sem na sprehodu..vidm ko poči...vsi psi so čisto zmešani,to norijo sem ter tja.Božčki :'(.No sedaj se pa spomnim na tiste,ki so pri nekaterih doma na ketni,in se lastnik ne brigajo zanje kot se mi za naše,bogi tisti kužki(kaj če se oni tudi bojijo?),sama sem se odločila da bom v teh prazničnih dneh hodila malo naokli,da vidim če je kkšnen tak.Če je,bom bila zelo tečna in bom zatežila njihovim lastnikom.Upam da bo zaleglo ???
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 27 December 2005, 12:01:38
Po moje ne bo...če jih lahko majo cele dneve na ketni, zakaj bi jih pa zdaj dol jemali  ::) :-\
Upam, da ti bo uspelo vsaj koga prepričat :)

Zarad plakatov pa tistga pa itak..bolj jih prosiš, naj nehajo, bolj se jim zdi fajn, da nekdo trpi....Dokler enemu od njih ne odtrga roke..to jim pa zapre gobce...začuda se jim pol sploh ne zdi več smešno... >:(

Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ~Lunca~ na 27 December 2005, 12:04:05
Ja sej...to sem tudi sam premišljevala če bojo hotl.Potrudla se bom ;D,upam d mi bo uspel;D.
Ja to pa je tut res eni ljudje se obnašajo nečloveško-kot kakšne napadalne živali >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 27 December 2005, 23:22:00
Ja to pa je tut res eni ljudje se obnašajo nečloveško-kot kakšne napadalne živali >:(

Saj ljudje smo živali ... agresivnih pa tudi ne manjka ...  >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ibis na 28 December 2005, 17:00:35
Če koga zanima, si lahko prebere prispevek o petardah in psih, nahaja se tukaj: http://www.veterinarska-postaja.si/svetovalnica/?id=10

+1
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 31 December 2005, 19:26:00
Da prilijemo malo olja na ogen. >:(
Pri nas je grozno, grozno >:( :o :'(.
Kako lahko ljudje(naši sosedi, drugače O.K.), ki majo psa mečejo petarde. >:(
Veste koliko psov, ki morejo biti zunaj je strah, ker jih  je tu okoli velikooo. :o
Pod oknom mi tak poka, da se bom glih zdaj razp!"%ila pa jim atomsko bombo vn v gobec vrgla(če bi jo mela) >:(.
Lano je strah ni več pogumna, kot prve dni, zdaj jo mam v sobi pa samo čudno gleda sem in tja pa sili iz sobe. vn je ne morem spostiti, ker je mama družinske prijatelje povabila pa ne more tam letat. :'( :'( :o >:(
Ena je prišla sem pa ji je kozarec dol padel pa se zadrla "pes presnet" jaz sem na koncu z živci. :o >:( >:( :-\



Tu je groza. :( :'(


Lp
zelo zelo zelo jezna >:( >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 31 December 2005, 19:32:51
Pri nas je že blo par raket, drgač pa petard sploh ne mečejo več (zgleda da jih je že v začetku decembra kar minilo)  :o :)
Tom gleda skoz okno, ko čuje rakete, tako da še vidi zravn..pa ni kaj hudga, sam malo bolj velike oči ima  ;D :o :P pa čist pri miru sedi na okenski polici... če bo tak fajn pol tud, bom pa lahk šla slikat ven  ::) ;D ;D ;D
Bi bilo pa bolš, da ne bi bilo kaj, ker vem da je pse (pa mačke) od sosedov ful strah... :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 01 Januar 2006, 01:02:24
No pri nas je šlo...vse v prokleto p**** m*****!!!!!!!!!!!!!!! >:(
!Pes ne bo notr pa pika...evo.Eno uro sm ga iskala!Če ga ni na podu,v drvarnicu,v kleti,konjskih boksih,kašči...jest ne vem kam naj še pogledam!!!!!!!!!!!!!!!!!Ni ga!Ga ni,ker ni smel bit notri...eh,ku** geda vse skup...dež pa še koga! >:(  :( >:(...
Ognjemeta itak nismo gledali,ker smo iskali psa tako da bv nov let!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 01 Januar 2006, 01:07:12
Na Toma sem pa tak ponosna  ;D Sedel je na polici in gledal skozi okno, pa ga sploh ni blo strah pa nič, sedaj že spi, čeprav še taj pa taj pokne kaj  :P
Slike od ognejemeta so pa v albumu (http://butterfly.moj-album.com)

Tjaša, saj bo...a zdaj ga še ni..ti ga pridem pomagat iskat  :)
Madona kak dan....brezveze  :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 01 Januar 2006, 01:10:23
Držim pesti,da ga najdete :-*
Pri nas je blo kar pestro(in je še vedno).Rina je bila malo živčna,kljub pomirjevalnim tabletam..ampak ni bilo hujšega.Zdaj je že toliko utrujena(od tablet,ponmočevanja....) da je padla dol in zaspala.

Upam,da je za zdaj konec s temi poki :-\

LP,Nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 01 Januar 2006, 01:46:55
Ni ga...jaz pa tudi ne vem več kje iskat :-\
Če ga do zjutraj ni...:'(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lilit na 01 Januar 2006, 09:12:04
Ojoj... T.M.T. upam, da ste ga nasli :-[ :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 01 Januar 2006, 10:19:01
Na srečo smo se ob pol treh že stiskali pa lupčkali.Ampak doma ga ni bilo pa če mi vsi sorodniki to trdijo,ker drugače ne bi bil čisto moker >:(.No važno da je doma :-*
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: ursa na 01 Januar 2006, 10:20:38
 :-* :-* :-* :D :D :D :D
samo da je pri tebi zdaj na varnem  :D :-*


ps: mi smo žural do 4....pa ustala sem od 10 ....mašo sem zamudila  ::) ::) ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: KamI na 01 Januar 2006, 11:09:23
Jeee Ron je doma  ;D  :D :D :D :-* :-* :-* :-*

Si kar predstavljam, kako polna bodo zdaj zavetišča  :-\ zarad tega strahu...

Še to morn povedat  ::) Sosedje so na cesti metali rakete v zrak...pa se jim je ena škatla obrnila in so po cesti strelali  :o Mislim, ka pa če bi kdo prišel po cesti...videt ga tak ne bi mogli, ko je bilo temno....terci  ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lilit na 01 Januar 2006, 11:21:03
Super za Rona! :D :-*

Butterfly, podobna situacija se je zgodila v Bovcu: en tip je dal skatlo s petardami na plocnik, jo prizgal in sel... rakete je razneslo na vse strani in ena je priletela eni punci v glavo, zdaj je v bolnici s hujsimi poskodbami :-\ :-\ :-\ :-X
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: bolha na 01 Januar 2006, 11:35:04
Naša Kana je pa kar pogumna glede petard. Smo celo ognjemet skupaj gledal ;D, pa se ni nč bala, čeprav sem se še jaz ene parkrat ustrašla, ker je en oča dal svojemu 6 letnemu sinu raketo v roko, pa je model padu in raketo v drevo poslal, da so se vse ptice splašile. Pol je pa Kana hotla lovit te raketce tamale, je skoz gledala kam padajo. Mislim, da bi ona prestala test za streloplahost. ;D Vsaj te skrbi nimamo, da bi nam zbežala ob poku.
Lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Mašy na 01 Januar 2006, 14:49:13
Ok, mi smo preživeli. In brez kakršnih koli problemov. Čez dan niti ni bilo toliko pokanja, pa tudi proti večeru ne. Tisto "ta resno" se je začelo šele nekaj minut pred polnočjo, končalo pa najskasneje ob 1ih zjutraj. No, saj smo še bolj veseli, da ni tako pokalo. :) Sicer pa se Tyson in Pago niti nista tako bala. Ob 10ih zvečer sta zadnjič lansko leto opravila potrebo (brez problemov, tudi ko je fajn počilo sta bila normalna), potem pa sta bila cel čas notri na kavču in sta lepo spala. Ob 1ih zjutraj pa sta šla spet samo malo lulat, takrat pa itak ni več fajn pokalo. ;) Sedaj tudi več nič ne poka, tako da smo rešeni. :D ;D

Lp, Maša
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 01 Januar 2006, 15:07:29
Na srečo smo se ob pol treh že stiskali pa lupčkali.Ampak doma ga ni bilo pa če mi vsi sorodniki to trdijo,ker drugače ne bi bil čisto moker >:(.No važno da je doma :-*

Samo, da si ga našla.
No mi smo zelo dobro preživeli. ;D
Na začetku ko so prihajali družinski prijatelji, ki jih je mama poklcala je eden vrata odprta pustu Lana pa seveda ven malo sem pa tja. ::)
In je nismo našli smo jo klicali nič. No in potem je mama šla okrog in jo klicala... porednica je šla k prijateljem, na konec ulice. ;D >:(
No potem malo, do polnoči so starejši-( starši bilo jih je 7+2, )ki sta kasneje prišla na srečo ven odšli na ognjemet. Mi smo ga pa z dvorišča gledali in nabijali Siddharto. :D
Ko smo ognjemet gledali je Lana bila zelo navdušena malo ga je gledala, se podila po dvorišču, valila v snegu. ::)
Čez uro so se stari na žalost vrnili, a smo se zabavali do 6- ih in sem se komaj ob 14.00 zbudila, zaspanka sem kaj hočem. :)



Lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 01 Januar 2006, 17:02:53
no mi smo tudi preživeli! jaz sicer nisem bla z Rondotom, ker je okoli 9ih ko sem šla tako začel dež padat, da bi mogel biti pri prijateljici v garaži tolko časa da se posuši(to pri nas traja), tako da je ostal doma. mami je rekla, da je spal ko top in da ko je začelo pokat se je sam obrnil okol in dal glavo pod poušter ::) in spal naprej!

drugače pa kaj naj rečem....super tale nov let...sam dons je nekam kratek dan..... ;)

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: sarci na 01 Januar 2006, 17:07:13
Mishko & Nacho se tut nista kej preveč bala, oz se nista. Sta imela druzbo, pa še galama je bila. Chucka je pa mal ''zdrmal'' ja ..
Grem pa zdele še nazaj spat, me glava boli. :-\
Srecno in zdravo leto 2006! ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lisa na 01 Januar 2006, 17:51:00
Učiraj so pri nas pokali ko nori :-\..na srečo pa se Lisa petard in raket ne boji tko da ni bilo problemov  :D.

papa
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 01 Januar 2006, 18:15:33
Naša mrcinica trenutno smrči na hodniku :).So danes spet začel in ob prvem poku smo bili že lepo na toplem...mami je nekaj zavijala z očmi pa rekla naj gre zdej ven,ker so nehali...ampak kadar mačke ni doma,miši plešejo on pa tako lepo spi,da... ::) :-*
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 01 Januar 2006, 19:09:49
Tako ... Preživeli smo še eno silvestrovo ... Tokrat začuda ni bilo toliko panike s Sammyjeve strani kot prejšnja leta, tako da smo večino časa spali. Ni bilo nobenega tresenja, nobenega prestopanja, po kakšnem poku, ki je bil preblizu, je le pogledal navzgor, nato pa spustil glavo nazaj. Ne vem, kaj se je zgodilo. Mogoče je pri 3,5 letih postal zrelejši in spoznal, da ko začne pokat, tudi enkrat neha. Kriza je bila samo okrog 00.00 (takrat je odpadlo vse, kar sem prej naštela), čeprav so pokali od 17h-3h, ker je bilo takrat najhuje.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: missy na 02 Januar 2006, 20:40:58
Našo psičko smo že od malega navajali na različne zvoke (tudi v pasji šoli). Pomembno je, da psa ne začneš božati in "cartati" ko se česa vstraši. On bo to razumel, kot da je vredu da se vstraši...

LP, Maruša

+1
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastja* na 02 Januar 2006, 20:45:37
danes sem našla pri Indiju oz. zraven boksa eno big big big petardooo  >:( >:( >:( >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Zoki na 03 Januar 2006, 14:01:20
Naš Mark se pa čisto nič ne boji pokov, čeprav so nekater petarde pokale tudi 3 metre stran se ni ustrašil ;D :D ;) :D ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: anana na 03 Januar 2006, 19:38:20
Pri nas smo Naro dobili marca - takrat ni pokanja in ne bi je mogli navajat na poke. Moj ati je v hecu rekel, da zdaj pa naj veliko gledamo kavbojke in akcijske filme ;D. To smo res malo delali, na začetku se je Nara malce prestrašila in kot je že rekla missy je nismo tolažili ali božali, ker bi Nara mislila, da jo hvalimo, ker se boji in da se mora tega bat. Zdaj, ko so pred prb. mesecem začeli pokat, pa se ni kaj dosti zmenila za rakete, celo smejala se je, da sva se s sestro hecali: "te rakete so pa za Naro, kot kliker ;D". Ko pa je bilo pokanje za novo leto, je šla Nara malo pofirbcat kaj se dogaja in videla pri sosedih rakete in se ustrašila izgleda rakete, takrat se je stistnila v kot in tresla. Kmalu je bilo v redu in je ob 1h ponoči lepo ležala na svojem ležišču in jedla svojo kostko ;D.

Lp, Ana
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: flatka na 03 Januar 2006, 22:49:05
Ja moram povedati, da smo bili tudi mi letos zelo pridni. Kakor smo se včasih strašansko bali pokanja, smo letos lepo potrpeli in se skupaj jezili na njih.  ;D

Okoli polnoči je Šota prišla voščiti, nato pa se je ponovno skrila pod posteljo. Vendar kljub tej noči, drugače na srečo letos ni bilo problema. Zunaj je bila zelo pogumna in se včasih tudi ni kaj dosti zmenila za petarde. Videl si samo njena ušesa, kako so se obrnila nazaj, nato pa korajžno naprej.  :D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: meta na 05 Januar 2006, 15:01:20
Tudi mi nismo imeli problemov. Atra se za petarde ne zmeni, če je v hiši. Na sprehodu pa samo pogleda v smer od kjer je pok prišel. Za novo leto smo imeli na ulici "tretjo svetovno vojno" pa je Atra samo gledala skozi balkonska vrata, sploh ni bilo nobenega odziva.

Je pa res, da se pri eni hiši boji modrih utripajočih lučk, ki so na nekem grmu in ko gre tam mimo se naježi, rep zavije na gor pa postrani se začne odmikat  :)

lp meta
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: flatka na 05 Januar 2006, 18:54:36
Saj ponavadi je psi psih problem, ker se prestrašijo tistih iskric iz raket,... Navsezadnje jih pok ne moti.

Pri Artu je bil ta problem, ker je bil enkrat sam v kotli in ga je znerviral tisti šum iz rakete in nato svetleča svetloba.
Če je z nami se ne boji, ko pa je sam postane malo živčen. Ubistvu se ne boji poka, ampak mu je najprej neprijetni glas od vžigalnika in potem šumenje, ko raketa zleti v zrak.  ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: missy na 08 Januar 2006, 14:10:58
danes sem šla na sprehod s Heilo skozi park. videle sve mrtvo mačko, okoli nje pa polno petard. bila je vsa krvava.  :'( :'( :'( :'( :-X
sovražim ljudi, ki lahko naredijo kaj takega.  >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: flatka na 08 Januar 2006, 14:36:16
danes sem šla na sprehod s Heilo skozi park. videle sve mrtvo mačko, okoli nje pa polno petard. bila je vsa krvava. :'( :'( :'( :'( :-X
sovražim ljudi, ki lahko naredijo kaj takega. >:(
  :'(
Jaz se ob takih trenutkih vedno spomnim na oddajo na animal planet. Tam je živalska policija tako stroga, da kršitelj dobi veliko denarno kazen, zaporno kazen,...
Pri na v Sloveniji pa nimamo razčiščenih še marsi katerih drugih stvari, tako da si kaj takega tudi ne moremo privoščiti.  :-X
Ljudem bi morali dati vedeti, da je to strogo kaznivo dejanje,...  ::)

Lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanabela na 08 Januar 2006, 15:09:13
Tudi pri nas je ne bi odnesli čisto brez kazni - če bi jih dobili seveda. Tudi Amerikanci morajo storilce najprej dobiti. Sicer pa ni najhujša kazen to, da morajo plačati kazen ali celi za kakšen teden v zaror, ampak je huje to, če zadeva pride v javnost.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: meta na 08 Januar 2006, 15:12:30
V vsakem primeru je grozno, da se nekdo izživlja nad živalmi. Pa naj bo to mačka, pes ali miška.
Je pa res, da so v Ameriki glede tega bolj strogi, saj tam že zaradi psov, ki so spuščeni pa imajo lastnike naredijo cel halo.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: flatka na 08 Januar 2006, 15:34:47
Citiraj
Tudi pri nas je ne bi odnesli čisto brez kazni - če bi jih dobili seveda.
No saj ne mislim, da je ne bi.  ;)
Samo ponekod drugod imajo to bolj razčiščeno. Pri nas se mi zdi, se vseeno ne brigajo kaj preveč za to.
En primer je bil že s tistimi fanti, ki so se spravili na veliko število mačk. Kaj pa je bilo? Vse skupaj nič.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: missy na 08 Januar 2006, 17:09:50
v Ameriki imajo takšne stvari zelo urejene. na animals planetu je to zelo lepo prikazano...
zakaj pa mi nimamo "animals policije"?!
LP
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanabela na 08 Januar 2006, 18:36:26
Tisti fantje so kar dobro plačali, če pomisliš, kako so jih po cajtangah vlekli, pa tudi doma jim verjetno ni bilo prav fino ven iti, da o tem, kako so jih gledali sošolci sploh nebi. saj pravim - uradna kazen ponavadi sploh ni najhujša. Pa da ne bo kdo mislil, da se mi bivši pobiči smilijo.
Že zelo dolgo je od tega, ko so člani nekega takrat kar uspešnega ansambla po pijančevanju ukradli lesija, ga privezali za avto in vlekli okrog dokler ni poginil. Zadeva je prišla v javnost, kaznovani uradno sploh niso bili, vendar so bili ljudje ogorčeni in pri nas enostavno niso mogli več delati. Šli so v tujino, ko pa so po več desetletjih prišli na gostovanje, so se ljudje še vedno spomnili, da to so pa tisti, ki so lesija ubili. take vrste kazen je najhujša. Mnogo lažje je plačati kazen ali odsedeti v zaporu, potem pa vse skupaj pozabiti.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastya_lony* na 18 December 2006, 22:08:14
Pred cca. 1 uro sem Lona peljala na zadnji sprehod za danes. Kar naenkrat pa je nekdo vrgel Lonu točno pod rep petardo. Ko je poknalo sem se še jaz ustrašila, Lon pa še trikrat bolj. Je dal rep med noge, pa kar domov. Sva prišla domov, ga jaz hočem dati v pesjak on pa ni hotel notri niti na keks. Sem ga potem peljala v hišo, ker se je tako tresel zunaj, da je kar jooj. Še zdajle se trese kot šiba na vodi, tako da bo danes prespal verjetno v garaži. Sem pa zelo zelo jezna na one, ki so to naredili >:( >:( , lansko leto je bilo za Lona prvo Novo leto pa ga ni bilo strah ne ognjemeta ne petard. Letos pa takole :'( >:( .

Lp, jezna Nastja >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *ana* na 19 December 2006, 14:57:23
Hej!
Bono se pa pokanja (petard, ognjemetov, strel,... ;)) sploh ne boji. :-* :-* Trkam na les!  :P :P :P
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Geri na 19 December 2006, 15:13:01
Pred cca. 1 uro sem Lona peljala na zadnji sprehod za danes. Kar naenkrat pa je nekdo vrgel Lonu točno pod rep petardo. Ko je poknalo sem se še jaz ustrašila, Lon pa še trikrat bolj. Je dal rep med noge, pa kar domov. Sva prišla domov, ga jaz hočem dati v pesjak on pa ni hotel notri niti na keks. Sem ga potem peljala v hišo, ker se je tako tresel zunaj, da je kar jooj. Še zdajle se trese kot šiba na vodi, tako da bo danes prespal verjetno v garaži. Sem pa zelo zelo jezna na one, ki so to naredili >:( >:( , lansko leto je bilo za Lona prvo Novo leto pa ga ni bilo strah ne ognjemeta ne petard. Letos pa takole :'( >:( .

Lp, jezna Nastja >:(

Uporaba pirotehničnih sredstev (petarde, ognjemeti..) je pred 26.12 PREPOVEDANA! Celo leto pa je prepovedana uporaba v strnjenih naseljih, v bližini bolnišnic, vrtcev in domov za ostarele. Torej če kdo živi v takšnem okolišu bo prijava več kot na mestu. Pri nas so letos začeli kar s 3. svetovno glede na glasnost pokanja petard... ker prijazno opozorilo, da kršijo zakon in motijo tako živali kot ljudi ni pomagalo smo klicali policijo, ki je takoj prišla. Kazen za pokanje petard je od 100.000 sit naprej. Tako da bodite pametni in naredite uslugo vsem, če opozorilo ne pomaga pa naj pride policija in izstavi kazen! Če bi bili pri prijavah mi vsi dosledni bi se stvari kaj kmalu spremenile. Dovoljeno pokanje petard traja samo 1 teden in še to pod določenimi pogoji... naredimo našim pesjanom lepše praznike in ne ostanimo tiho ko nekdo krši ta zakon!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: TYASHY na 19 December 2006, 15:32:27
Ja ravno to :o :o :o zdej so v  "parkeljne" oblečeni mulci iz OŠ  >:( !


lp Jure
js sm iz oš pa nism nč u parklna oblečna!!!! >:( >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: S1b na 19 December 2006, 16:03:12
v Ameriki imajo takšne stvari zelo urejene. na animals planetu je to zelo lepo prikazano...
zakaj pa mi nimamo "animals policije"?!
LP

zto k še navadna policija ni "uštimana"
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Satin na 19 December 2006, 16:17:13
Kaj nam bo animal police če še teh zakonov ki jih imamo ne izvajamo in če se pri nas ne ve kdo ima kako odgovornost, dokler te stvari ne bodo poštimane si z animal police nimamo kaj pomagati, kaj nam bodo novi zakoni če še s starimi ne vemo kaj bi >:( >:D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 19 December 2006, 16:55:46
Uporaba pirotehničnih sredstev (petarde, ognjemeti..) je pred 26.12 PREPOVEDANA! Celo leto pa je prepovedana uporaba v strnjenih naseljih, v bližini bolnišnic, vrtcev in domov za ostarele. Torej če kdo živi v takšnem okolišu bo prijava več kot na mestu. Pri nas so letos začeli kar s 3. svetovno glede na glasnost pokanja petard... ker prijazno opozorilo, da kršijo zakon in motijo tako živali kot ljudi ni pomagalo smo klicali policijo, ki je takoj prišla. Kazen za pokanje petard je od 100.000 sit naprej. Tako da bodite pametni in naredite uslugo vsem, če opozorilo ne pomaga pa naj pride policija in izstavi kazen! Če bi bili pri prijavah mi vsi dosledni bi se stvari kaj kmalu spremenile. Dovoljeno pokanje petard traja samo 1 teden in še to pod določenimi pogoji... naredimo našim pesjanom lepše praznike in ne ostanimo tiho ko nekdo krši ta zakon!
O pri nas se pa tudi že sedaj poka, sicer še ne tako hudo, kot še bo, pa to tudi prav v bližini bolnišnic in doma za ostarele >:(.
 
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: gulu na 19 December 2006, 17:12:36
O pri nas se pa tudi že sedaj poka, sicer še ne tako hudo, kot še bo, pa to tudi prav v bližini bolnišnic in doma za ostarele >:(.
 


Uf... Sploh nisem opazila. Se mi zdi še kar mirno  :-[. Je pa res, da je letos prvi december, ko bom v Ljubljani, saj smo se šele spomladi preselili iz Kamnika. In tam je bilo mnogo mnogo glasneje! Tako da se mi zdi še čisto znosno.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 19 December 2006, 17:18:24
gulu res je mnogo mirnejše letos, samo vseeno se slišijo petarde. Ni tako hudo kot pred leti. počaki še malo, pa doživiš šoke, bodo veselo od božiča dalje jih metali in to ravno v parku, kjer je tudi dom za upokojence.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: gulu na 19 December 2006, 17:32:10
Ja, saj to si mislim in se pripravljam na to.
Mogoče imamo pa še "srečo", da je bil Lum ravno zdajle operiran in da se ne bomo kaj dosti tam sprehajal.  ::) Poleti ga je skoraj kap, ko so na morju začeli rakete spuščat (doma se jih ne boji) ravno, ko je bil sredi pomola. Sem ga komaj zadržala.  :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 19 December 2006, 17:46:54
Se mi zdi,da ne noben ne upošteva tega zakona kdaj se lahko poka petarde in kdaj ne.Pri nas poka že od prvega decembra,bolj ko gremo proti koncu bolj poka;pa ni važno ali je jutro ali večer   :-\
Z Rino je vsako leto huje,kar se strahu tiče.Zadnjič sva bili pred hišo in je nekje daleč počila petarda.Rep je stisnila med noge in zadnje noge so se ji začele trest.
Vedno kadar je zunaj je vsa nemirna in ne prideš drugače v hišo,če ne gre še ona noter.Za novo leto bo verjetno spet dobila tablete,tako da bo mirno prespala najdaljšo noč v letu   ;)

lp,
Nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 19 December 2006, 17:59:24
Rinchy kakšne tablete bo Rina dobila? Mislim, da bo pametno,da tudi moja kakšne dobi, da ne bo prehudo za nov let.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Geri na 19 December 2006, 18:00:14
Se mi zdi,da ne noben ne upošteva tega zakona kdaj se lahko poka petarde in kdaj ne.Pri nas poka že od prvega decembra,bolj ko gremo proti koncu bolj poka;pa ni važno ali je jutro ali večer   :-\

Pa zakaj ne poda nobeden prijave? Zakaj bi nekdo upošteval zakon če ne bo kaznovan? Mi vsako leto preganjamo petarde in po pravici od prijave naprej se po celi soseki šušlja o tem kako je prišla policija in je potem MIR. Mi imamo že kar nekaj časa sedaj mir, čista tišina. Pač 100.000 ni tako majhna kazen da bi vseeno morali pokati. Dajte odreagirat... ker se res obnese če parkrat pride policija (pri nas je ponavadi dovolj že 1x).
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 19 December 2006, 18:11:15
Težko je najt krivca če petarda poči par ulic stran.In preden pride policija ponavadi že vsi zbežijo stran  :-\ .
Aska bom pogledala kaj je imela.

lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: mary na 19 December 2006, 18:19:07
Tudi pri nas poka že od začetka decembra. Zara se tako boji, da ko se naredi tema (takrat ponavadi začne še bolj pokati) noče več ven iz hiše, pa če se na glavo postavim. Če jo še tako lulat tišči bo raje zdržala do jutra, kot pa šla ven. Če pa poči ko sva zunaj pa rep med noge in vleče proti domu. :-X Tako, da mislim, da bomo mi tudi za novo leto dali pomirjevalo :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 19 December 2006, 18:20:26
Rinchy hvala, pa mi potem sporoči, lahko tudi preko ZS..lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastya_lony* na 19 December 2006, 19:52:01
Rinchy bi lahko še meni poslala kaj je imela, prosim?  Bo sedaj pri nas tudi problem, ko je včeraj doživel šok :'(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: andreja na 20 December 2006, 11:00:33
Nekje sem prebrala, da neke Bahove kapljice delujejo pomirilno.
Sama pa nimam popolnoma nič izkušenj z njimi.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 20 December 2006, 11:38:52
Ojla!

Pri nas zaenkrat na srečo nimamo problema s strahom pred pokanjem.... zadnjič, ko sva bila na sprehodu, sva šla mimo dveh čudnih mulcev, ki sta se čudno obnašala in sta bila s hrbtom obrnjena proti nama, pa mi je bilo čudno in sva se s Tajem raje ustavila in počakala na varnostni razdalji kaj bo - in seveda - vrgla sta petardo >:(, sicer ne tako glasno, pa vseeno in ko sta naju videla sta se opravičila, češ da nista videla psa - pa sem ju samo grdo pogledala in rekla naj drugič bolj pazita in naj ne mečeta petard, ker niso prav nič fascinantnega in ostale ljudi in živali samo zelo motijo in plašijo >:(....
Taj se presenetljivo ni ustrašil, ampak je samo čudno pogledal in začel nekaj brundati.... :)

.... res mi je všeč tale praznični december, se mi zdi da je to najlepši čas v letu  - samo te petarde in ostale novoletne glasne igračke mi gredo pa res na živce!

Pa res ne vem kje je policija, da tega ne vidi, ko se pa pelješ v avtu in slučajno nisi privezan in s tem ne ogrožaš nobenega, pa takoj dobiš kazen - to pa vidijo, a ne! ??? >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 20 December 2006, 11:48:18
Aja.... tako, da vse kar lahko naredimo je to, da svoje kosmatince damo na varno v stanovanje - hišo in jih z našo družbo zamotimo, da jim vsaj malo prihranimo stres, ki ga doživljajo v zelo čudnem užitku drugih - metanju petard!

In pa, da se poskušamo na sprehodih izogibati mest, čeprav je to težko, pa vseeno, kjer je več možnosti, da bo v bližini počila kakšna petarda ali pa še kaj hujšega.....

Želim vam, da bi vaši kosmatinčki preživeli tale decemberski čas čim bolj mirno........ če je to le mogoče. ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Majchy na 20 December 2006, 12:55:59
V tem času, ko vsepovsod pokajo petarde, si kar malo oddahnem, da živim na vasi, kjer vse poteka v dokaj mili obliki. No, na novoletni dan je pokanja kar precej, ampak vseeno mnogo mnogo manj kot pa nekje v mestu. Živa na srečo ne reagira na nič in ponavadi se sam zvije v klopičič in zaspi v uti. Pri berniju Medu pa je situacija ravno obratna.  :(  Ni ravno tako hudo kot si napisala ti Rinchy, ampak ga je zelo strah. In zato takrat Medo večino časa preživi v hiši v naši družbi.

To pokanje zna biti zares nadležno. Sploh mami mi vedno znova govori, da bi najraje ta mesec december kar preskočila. Povrh vsega pa imamo še rejenko z epilepsijo in vse te petarde, rakete in decembrski nemir so samo povod za kakšen napad  :-\

Upam da boste čimlepše preživeli december s čim manj pokanja  :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: majcek na 20 December 2006, 13:50:10
no jaz upam da se maks ne bo bal petard ... :-\ :-\

ni pa nujno da ga nebojo zanimale. ::)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Bugz na 20 December 2006, 14:00:36
Pri nas je pa tako da se petard malo boji, ognjemet smo pa vsi skupaj gledali z balkona. Si ga pa ne upam recimo v novoletnem času puščet v boksu ker so na tem svetu tudi take osebe ki bi mu petarde v boks metale. Svetujem pa vsem tistim ki že veste da se vaš pes zelo boji petard - dajte mu kakšno pomirjevalo ( vprašajte pri veterinarju), ker lahko te neumne petarde psa čisto uničijo!

Vem za primer ko se je pes enkrat tako ustrašil pokanja da se je strgal z povodca in stekel direktno pod avto :(
Vem pa tudi za primer ko se je pes po svojem prvem novem letu začel bati vsakega najmanjšega hrupa, bilokakšnega nenadnega premika, vseh zvokov ki ga pred tem niso motili....
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 20 December 2006, 14:07:20
Ja na našem koncu se je pa govorilo in ta zgodba me je zelo pretresla, da je en kuža veselo skakljal naokoli, mislim, da je bil koker španjel, potem pa so eni mulci -  >:( - vrgli petardo in ker se petarda odbija in skače, je to kužka zanimalo in jo je prijel v gobček - kako se je končalo, si vsi predstavljate. Groza :'(!

Zato je res bolje, da se kužke spravi na varno v tem decemberskem času, ker res obstajajo ljudje, ki brez kančka slabe vesti vržejo petardo v dvorišče ali boks h kužku in posledice so lahko usodne....  :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Tecka na 21 December 2006, 23:19:55
Theba se sicer med letom kakšnega poka sem in tja ne ustraši, zdaj je pa res že norišnica - kaj šele bo  :-X . Sploh so pa nekateri tako pametni, da za zabavo mečejo petarde psom pod noge (je blazno zanimivo in smešno, ko se ustraši in me panično odvleče 10 metrov stran  >:( ).
Bojim se, ker je Theba postala zaradi metanja petard kar malo nezaupljiva do mularije, sploh če imajo kaj petardi podobnega v roki (cigareto naprimer - še dobro da se mene ne boji). Sicer vedno preden greva ven vsaj pred blok pogledam kateri mulci so zunaj. Škoda, da ne vidim čez celo sprehodno pot.
Eh ja veseli december  ::)
lp
T.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 21 December 2006, 23:26:29
Joj Tecka tega je mene tako strah :-\..... koliko si dovolijo ti mulci - ne moreš verjet >:(!
Takemu bi jaz vrgla petardo pod noge pa bi potem videli, kako bi on bežal! >:D Pa on vsaj ve kaj je petarda in da bo počilo, kuža pa to ne ve in ga to še bolj preseneti in ustraši. V glavnem te petarde so grozne.... :-\



Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 21 December 2006, 23:30:42
Majchy ti si lahko srečnica..Lani je Aska novo leto preživela na gorensjkem v vseeno bolj mirnem okolju, kjer ni bilo veliko pokjanja. Kje bo letos ne vem še. Vem pa to, da je vsak dan več pokanja slišati in sedaj tudi čez dan ni več vzunaj na vrtu..lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 21 December 2006, 23:39:41
Mene pa najbolj jezi to, da eni prav uživajo, ko vržejo pred psa petardo >:( >:( To se mi je zgodilo pri prejšnjemu psu, ko so mu eni mulci iz avta vrgli dobesedno manj kot pol metra pred psa petado >:( Star je bil takrat okoli 8 let in prej nobenih problemov, potem pa se jih bal kot hudič, samo, da je zašlišal pok. Ga je bilo će zanimivo peljat na sam sprehod in na kake finte vse moral uporabiti da je šel dlje, ko je kdaj počilo.....lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 21 December 2006, 23:50:16
Jahhh... na žalost si kuža to zapomne, ker je to velik šok za njega in tega zlepa ne pozabi in se potem tako boji vseh vrst pokov. :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: danaja na 23 December 2006, 00:08:32
Hm, jaz imam s Syb že vseskozi težave, ker se pokanja boji ampak vsaj pred sosedovim mulcem sem jo rešila pred tremi leti - ravno, ko sem hotela z njo na sprehod in sva bili med vrati, je mulo presrani vrgel petardo kakšna dva metra proč od naju... posledica - cel teden sem jo imela težavo spravit iz hiše... ampak moja prva reakcija je bila pa ta, da sem pograbila telefon, poklicala policijo in ga prijavila. Plačal je kazen in ni nikoli več vrgel petarde, kadar je videl mene s psom. Isto bom naredila vsakemu, ki bi to storil Danteju, to je zanj zdaj prva zima in zaenkrat se na srečo ne boji pokanja, tako da upam, da bo tako tudi ostalo...če bi se pa slučajno našel kdo, ki bi ga namerno ustrašil, nja se me pa boji >:D >:D >:D >:D >:D
Ampak mislim, da je mojim sosedim zdaj vsempo vrsti že jasno, da ko gre za moje živsli, z mano ni šale!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: kanchy na 23 December 2006, 11:05:01
Kazen za pokanje petard je od 100.000 sit naprej.

Kazni so od 150.000 do 300.000 sit.

Jaz imam srečo da pri nas na vasi niti ne pokajo petard, če pa že kakšna poči, jo Kana samo nazaj nadere.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 24 December 2006, 18:19:56
Lansko leto mi je uspelo Rondota prpravt do tega, da je poke ignorilal sicer je cviknil ampak ni bilo nobene panike! Letos pa vse ok dokler niso prejšni teden nevem kdo metal petarde sredi belega dne na sosedov travnik in seveda, ker je bil sonček je bil Rondo zunaj.......normalno skoraj ga je kap. Dobro, da je bila mami doma, da ga je malo zamotila ampak vseeno, ko zasliši je popolnoma prestrašen, na večernem sprehodu hodi čisto zraven mene ostalo ga ne zanima. Sicer se mi pa ne boji samo Rondo ampak tudi Action (konj). Zadnjič smo šli na sprehod jaz, Rondo in Action in so neki mulci sedeli za grmovjem, Rondo je začel ful lajat, ker je bil malo pred nama ampak sem ga poklicala in je prišel in ves naspidiran hodil zraven in gledal v grmovje, potem sem se obrnila kaj hudiča to je in že je počilo, mulci so takoj stran stekli ker so videli kaj so naredili. Action se je ustrašila, začela divjat ampak hvala bogu res hvala bogu ne poskuša se zmuznit oz it po svoje tako, da je samo roka v žep in cukr ven pa je bilo...celo pot do doma se je tresla..boga res. Ker je Action izvajala kar je izvajala in sem mirila njo, medtem se je Rondo zapodil za mulci in lajal na njih oz prisilil jih je da so šli ob eno ograjo in niso mogli stran dokler nisva midve prišle. Eden od tamalih jih je pošteno pokasiral saj ko so vrgli se je Action ustrašla in medtem ko se je uspela je odneslo en kamen sicer čist majček fantu v obraz in je bil popraskan po licu. Nekaj so se opravičevali...ampak kaj mi bo že pomagalo opravičilo, če imam zdaj 2, ki sta popolnoma prestrašena? mulci stari 10 in 11 let pa takole >:( >:(. Starši so bili nekaj pametni, da moja kobila ogroža življenje njenemu sinu.....so bili pametni dokler se nismo spomnili zakona glede petard. ne morem vrjet.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: kanchy na 25 December 2006, 13:42:50
Starši so bili nekaj pametni, da moja kobila ogroža življenje njenemu sinu

A še starši so bili zraven  :o  :-X

Smo bili pa včeraj pri babi na kosilu in sem takrat ugotovila kaj pomeni živeti v mestu (živi za bežigradom) v temle božično-novoletnem času  :-X To tako poka da še jaz trzam, pa še odmeva med hišami... Po mojem bi se Kana bala pokov če bi mi ta živeli  :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 25 December 2006, 14:08:42
ja normalno, starši glavni pobudniki tega. za zjokat!
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 25 December 2006, 15:31:41
Smo bili pa včeraj pri babi na kosilu in sem takrat ugotovila kaj pomeni živeti v mestu (živi za bežigradom) v temle božično-novoletnem času  :-X

A ni tak, da v strnjenih naseljih pokanje sploh nikoli ni dovoljeno??
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 25 December 2006, 15:39:02
Sammy - eno je to, da ni dovoljeno - v praksi je pa na žalost drugče... :-\

Sicer tega zakona ne poznam :-[, verjamem pa, da obstaja in tudi logično bi bilo tako ;), ampak kaj češ, ko nihče oziroma redki to upoštevajo... >:(

Lp, Tina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: angie na 25 December 2006, 15:42:14
Ja v strnjenih naseljih pokanje kao ni dovoljeno. No ampak veš kako je v resnici? Jaz živim v strnjenem naselju - sami bloki- in to 30 METROV od policijske postaje pa je vseeno vsak večer kot na fronti. Petarde, rakete in nesramna mularja. To, da s tem plašijo živali - moj pes je čist preč takoj ko zasliši tisti žvižg, ki ga naredi raketa- in verjetno tudi majhne otroke pa očitno nikogar ne zanima. Pa še nihče od nas, ki nas to moti se ne upa policije klicat, ker se tukaj vsi poznamo med sabo in bog ne dej da kdo zve, da je zaradi tebe plačal 150.000 kazni. No, pa policaji so ponavadi  prvi ki začnejo s petardami. >:( Žalostno... :'(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 25 December 2006, 16:07:49
Žalostno.  :( Jaz tudi obupujem zaradi soseda, sam kaj ... Letos je na srečo malo bolj mirno.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 25 December 2006, 16:15:58
A ste opazili še nekaj, meni se zdi, da so vsako leto te petarde močnejše in močnejše, včeraj sva se z fantom peljala skozi mesto in je počila ena petarda, pa če verjamete ali ne, se je avto kar stresel, tako kot da bi počila pod avtom - pa ni...
Pa takole zunaj se še jaz ustrašim, kaj šele naše živalice - to ni več normalno, kaj bo šele prihodnja leta - me je kar strah...groza... :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 25 December 2006, 17:01:14
Irena jaz sem zaradi poka petarde prvič letela s konja v klubu :(...

Pri nas je pa letos zaenkrat še mirno.Soseda sta se čez počitnice parkirala na Veliko planino,Kemo se pa tudi kontrolira :)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 25 December 2006, 20:38:12
Pri nas je tudi vsako leto huje.Se ne spomnim,da bi za božični večer kdaj pokalo toliko kot je včeraj.Na eni strani ognjemet,na eni strani šibkejše petarde,na drugi močnejše,na drugi spet nekaj drugega  :-\ Nevem kaj bo šele za novo leto,ko se bo to pokanje pomnožilo...Včasih me pokanje ni motilo,zdaj mi gredo pa prav na živce,ker nimajo več mere.Pokajo,zjutraj,zvečer...cel dan.Jaz grem z Rino na nekaj ur ven iz hiše in hodim za njo,da lahko opravi svoje,ker če me ni zraven,sploh ven ne gre  ???.Na sprehod jo spravim dokler je svetlo,ko je temno ni šans...
Tolažim se s tem,da bo kmalu konec  ;)

lp,
Nina
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 25 December 2006, 20:43:56
Uboga Rina, ona je pa res revček ja .... tolk se boji :-\ - sej kdo se pa nebi, če pa spuščajo take petarde, kot da bi bomba eksplodirala >:(... nevem jaz sem že kar alergična na to... nikoli nisem marala petard, zdaj jih še manj, če je sploh možno bolj sovražiti petarde kot jih sovražim jaz....
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 25 December 2006, 21:56:32
Pri nas hvala bogu niti ni toliko pokanja, proti večeru je več.
Lana se nič ne boji in vse skupaj lepo ignorira, čeprav ji poči pred nosom se ne ustraši kar je kul.
Upam, da bo pokanje čimprej mimo saj se nekatere živali res bojijo. :-Xlp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: kanchy na 26 December 2006, 12:04:46
A ni tak, da v strnjenih naseljih pokanje sploh nikoli ni dovoljeno??

Res je, samo to se ne upošteva  :(

Jaz živim v strnjenem naselju - sami bloki- in to 30 METROV od policijske postaje pa je vseeno vsak večer kot na fronti.

Verjameš ali ne, tudi babi živi tri ulice naprej od policijske postaje za bežigradom  :-X
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: gulu na 28 December 2006, 10:06:43
V mestih je grozno, v centru je sicer malo bolje, vendar vseeno že pošteno poka. Bom še kar "vesela", da je bil Lum operiran in smo na počivanju, tako da ne moremo raziskovat naokoli! Najhuje je bilo do sedaj za moje pojme v Kamniku (tam sem živela cca. 4 leta), pa spet ne v strogem centru (razen za silvstrovo), ampak malo zunaj. Enostavno ne pomaga nič, razen prijava. Tudi za Bežigradom, tam sem živela do konca gimnazije, je bilo vedno zelo glasno. V centru LJ je zaenkrat še znosno, verjetno pa tako ne bo dolgo več ostalo. Na silvestra pa sploh ni šanse, da gremo kaj dlje kot samo pa metrov pred blok, ker bo noro. Že pred leti, ko tega sra* >:( še ni bilo toliko, se takrat sploh ni dalo hodit po mestu, zdaj pa raje sploh ne pomislim. Enkrat je fotru pod škornjem počila, sicer ni bilo prav nobene škode, ampak od takrat se jih bojim ko hudič. Rakete še prenašam, ker je vsaj malo za videt (če so seveda pravilno izstreljene), petard pa enostavno sploh ne štekam.
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Taj na 28 December 2006, 10:46:33
Gulu,
se čisto strinjam s tabo, da pri raketi imaš vsaj kaj videti, kar se pa straha pred petardami tiče se jih pa jaz tudi ful bojim, ker ko sem bila majhna in sem bila na obisku pri babici in dedku, ki živita v bloku in sva z mami odhajale od njih in hodili ob bloku, je en kret* >:(, vrgel petardo iz hvala bogu desetega nadstropja in je eksplodirala nekaj metrov tik nad mano, tako da si lahko predstavljaš kako sem se ustrašila, kot štri leten otrok in od takrat mi je strah pred petardami ostal za vedno. :-\

Lahko si pa predstavljam, kako neprijetno in grozno mora biti pa vse to za naše kosmatinčke, ki sploh ne vedo kaj petarda je, ampak samo slišijo en glasen pok, ki jih zelo ustraši.... :-\
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *nastya_lony* na 28 December 2006, 11:25:34
Tudi jaz se strinjam z obema. Pri raketah imaš vsaj kaj za videt, petarde so pa po domače povedano stran vržen denar.
Jaz sem bila v ponedeljek z Lonom v mestu in so na vsakem vogalu pokali z petardami. In namesto, da bi Lon na sprehodu užival, ga je bilo zelo zelo strah zato sva šla raje kar domov.Sem pa petarde tudi jaz dobila že pod noge in jih res ne prenesem >:( >:(

Lp,  ;)
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 31 December 2006, 07:56:23
R
V mestih je grozno, v centru je sicer malo bolje, vendar vseeno že pošteno poka. Bom še kar "vesela", da je bil Lum operiran in smo na počivanju, tako da ne moremo raziskovat naokoli! Najhuje je bilo do sedaj za moje pojme v Kamniku (tam sem živela cca. 4 leta), pa spet ne v strogem centru (razen za silvstrovo), ampak malo zunaj. Enostavno ne pomaga nič, razen prijava. Tudi za Bežigradom, tam sem živela do konca gimnazije, je bilo vedno zelo glasno. V centru LJ je zaenkrat še znosno, verjetno pa tako ne bo dolgo več ostalo. Na silvestra pa sploh ni šanse, da gremo kaj dlje kot samo pa metrov pred blok, ker bo noro. Že pred leti, ko tega sra* >:( še ni bilo toliko, se takrat sploh ni dalo hodit po mestu, zdaj pa raje sploh ne pomislim. Enkrat je fotru pod škornjem počila, sicer ni bilo prav nobene škode, ampak od takrat se jih bojim ko hudič. Rakete še prenašam, ker je vsaj malo za videt (če so seveda pravilno izstreljene), petard pa enostavno sploh ne štekam.

Ja letos je v centru malce bolj znosno kar se petard tiče, čeprav bolj ko se nov let bliža več jih je slišati. Sem se v peteh vračala s sprehodo čez Savsko naselje in tam so že sredi belega dne na veliko metal petarde >:( >:(. Dokler jih je Aska slišala od prav daleč, je še šlo in ni trznila. Bližje ko sva bili, vedno huje je bilo. Se ji je čisto zmešalo, me je začela vlečt in in rinila proč. Takrat je bila z mislimi čisto nekje drugje in pozabila na kakršnokoli poslušnost. Umirila se je šele, ko sva bile že nekaj časa proč od tam.  Če bi bilo po moje, bi te petarde popolnoma prepovedala. Sej rakete je res vsaj luštno pogledat, samo to pokanje s petardami pa >:( >:( >:(
Pa eni jih še radi mečejo direkt pod noge človeške ali pasje >:( >:( to se je zgodilo pri prejšnjemu psu,da mu eni mulci so petardo iz avta direkt pred Kana. Prej se ni bal petard, od takrat pa so bili problemi. Samo nekako na finte se ga je vseeno dalo spravit na sprehod, potem, ko je slišal pok.

Lp
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 31 December 2006, 10:57:28
Bližje ko sva bili, vedno huje je bilo. Se ji je čisto zmešalo, me je začela vlečt in in rinila proč. Takrat je bila z mislimi čisto nekje drugje in pozabila na kakršnokoli poslušnost. Umirila se je šele, ko sva bile že nekaj časa proč od tam. 

Pri naju je ravno obratno. Ko ga je strah, je njegova poslušnost na višku, poleg in odpoklic sta na višku, razen do kakšnih 'veselih' vaj (kot so npr. skoki ipd.) mu takrat ni. ;D

Pa eni jih še radi mečejo direkt pod noge človeške ali pasje >:( >:(

Meni se na srečo to še ni zgodilo, mi je pa nekdo pred nekaj tedni vrgel petardo pred avto na cesto.  >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 31 December 2006, 11:07:32
Pri naju je ravno obratno. Ko ga je strah, je njegova poslušnost na višku, poleg in odpoklic sta na višku, razen do kakšnih 'veselih' vaj (kot so npr. skoki ipd.) mu takrat ni. ;D
Srečnica ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 Januar 2007, 07:47:28
Pa še ena zgodbica. Peljem včeraj še zadnjič na jo na en res kratek sprehod okoli 18 ure do enega najbolj mirnega parka v mojem okolišu. In že kmalu na začetku poči >:(. Aska ne bev ne mev samo črta, vlečt začne. Greva dalje spet poči in še enkrat,.. Prideva le do prej omenjenega parka in upam,da tam bo res mirno, pa sem se zmotila. So eni metal rakete. Samo teh začuda se ni prav nič ustrašila, a se  samo ustavila in začudena gledala le kaj je to čudo kar se blešči po zraku :o. Potem le opravi tisto kar je morala in greva nazaj. Pa aska ne bi šla, se vsede in nikakor nazaj med takrat še mnogo milejšo obliko pokanja, se upirala 100 na uro :-\. Sem dobesedno mogla jo zvlečt oz. pomagat, da je le šla in na foro je pa tud nasedla glej Dona gre (ena njena dobra pasja prijateljica bernka) in se le premaknila in počasi sva odšli proti domu. Vmes seveda tu pa tam počilo je, sicer ne tam kjer sva šle. No srečno prispeva domov. Je pa zanimivo, ko je pa notri, pa niti malo ne trza na petarde, tudi , ko je bilo najhujše prav nič. Je pa bilo zelo veselo potem cel večer s temi petardami in raketami še krepko čez polnoč vse do druge ure zjutraj in sedaj zjutraj spet okol pol sedmih so jih metal >:( >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: *sara* na 01 Januar 2007, 10:26:44
jast pa moram prav pohvalit naše fante ;), so letos imeli le ognjemete, pa še to le od polnoči pa do polnoči petnajst, tako, da je bilo pesjanom, čeprav ga jast zdaj nimam več, za novo leto lepo ;D
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: majcek na 01 Januar 2007, 11:02:14
no jaz pa mojega prav nič točno ob pol noči cvili ,laja...čisto je bil zbegan in me ob 8.15 zbudi(do 2.00 sem bila pokonci)in ob devetih ga peljem ven :( ::)čisto zbita in zaspana
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: malena3 na 07 Januar 2007, 00:42:27
Kal moram reči, da je bil priden in ne reagira veliko na poke.
Sem mu pa ravno čistila kočo in dvorišče popoldne 2 dni pred novim letom in je počilo tako,da sem sama najbolj odskočila.

Zadnjič pa sva se sprehajala in je najprej kup mularije pokalo pitardo za pitardo, ampak so bili predaleč, da bi sploh videla, kdo je. Mene ne zanima,al je star 30 ali 50 let, jaz takrat izgubim živce na celi črti. Če bi kdo od sosedov pokal, bi klicala policijo.
Sosed je metal pitarde in smo ga dali malo na hladno, žalostno, pa da je foter še slabši. Če nebi nehal, bi klicala policijo. Se niti malo ne oziram na sosedske odnose.
Če je zakon, je zakon. In kaj imajo sploh od tega, da mečejo to v zrak? Ne razumem.

Sva se pa sprehajala s Kalom ravn na zadnji dan decembra in se je en mulo vozil okoli s kolesom in metal petarde. Ampak on si upa to narediti v moji bližini. Seveda se je Kal ustrašil, če je padla pitarda 5 metrov pred njim.
Sem ga ustavila in tako zmerjala, da je ratal ves rdeč in gonil kolo 100 na uro. Mulo je bil star 14 let in se rekla, če se takoj ne pobere, da gremo za njim k njegovim staršem in se bomo menili naprej.

Groza, res. >:(
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 18 Avgust 2007, 11:04:38
Naša psička Tara se jih zelo boji.Balu pa še to ni dočakal bo letos hehe
Naslov: Re: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 07:42:24
Kal moram reči, da je bil priden in ne reagira veliko na poke.
Takšen je bil moj prejšni pes dokler mu ni ena mularija iz avta pol metra proč od njega zabrisala eno petardo >:( >:( Od takrat dalje, se jih je bal. No takrat star okoli 8 let je bil. A njega sem še prepričala na razno razne finte, da ko sva bila na sprehodih, da je šel dalje.. Pri Aski je to drugače, ker je res mnogo preveč streloplašna :-\ In ne morem verjet, da so že sedaj začeli pokati s petardami kot metat rakete, kot bi bilo že jutri novo leto >:( >:(  Tako, da problemi so se že začeli :(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: petrca na 01 December 2007, 09:35:46
Pri meni k sreči nobena od psic ne reagira kaj dosti na pok. Buffy ob poku (le) počepne, Gia pa se obrača nazaj in gleda kaj je to.
Folk je iz leta v leto vedno bolj neučakan. Vsako leto začnejo z metanjem pirotehničnih sredstev prej  >:(. Jaz bi v trgovinah prepovedala prodajo pred 26.12. (čeprav dvomim, da bi bilo kaj bolje, ker bi lahko imeli zalogo še od prejšnjega leta). Šele s tem datumom je dovoljena uporaba. Pa še to ne v strnjenih naseljih.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 01 December 2007, 09:40:15
Prijavte jih policiji...prinas(eno ulico naprej)je tudi začel takega časa petarde metat(to je bilo lani)in so ga sosedje prijavli pa so morali velikoo kazni plaačat
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 09:42:32
Prijavte jih policiji...prinas(eno ulico naprej)je tudi začel takega časa petarde metat(to je bilo lani)in so ga sosedje prijavli pa so morali velikoo kazni plaačat
Če jih ne zalotiš pri dejanju teh metalcev petard, ne moreš prijaviti jh na policiji. Pa kljub temu, da jih dobiš na samem dejanju, policija bi prepočasno odreagirala :-\ :(

lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ninci na 01 December 2007, 09:44:08
Pri meni k sreči nobena od psic ne reagira kaj dosti na pok. Buffy ob poku (le) počepne, Gia pa se obrača nazaj in gleda kaj je to.
Folk je iz leta v leto vedno bolj neučakan. Vsako leto začnejo z metanjem pirotehničnih sredstev prej  >:(. Jaz bi v trgovinah prepovedala prodajo pred 26.12. (čeprav dvomim, da bi bilo kaj bolje, ker bi lahko imeli zalogo še od prejšnjega leta). Šele s tem datumom je dovoljena uporaba. Pa še to ne v strnjenih naseljih.

Seveda je vsako leto prej, saj tudi mesta, nakupovalne centre itd. okrasijo vsako leto prej. Letos je novoletna jelka v Merkurju v Kranju stala že pred prvim novembrom, ko je folk kupoval sveče za na grobove ::) Še malo pa bo pokalo od januarja do decembra, okraske pa tudi najbolje da kar skozi celo leto pustijo, ker nima smisla da jih za tistih par mesecev dol dajejo ::)

Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 09:50:42
okraske pa tudi najbolje da kar skozi celo leto pustijo, ker nima smisla da jih za tistih par mesecev dol dajejo ::)
Ja to pa res ;) Bodo stroški mnogo zmanšani, če jih čez leto kar lepo pustijo gor :D Še malo, pa bo se bo že septembra začelo s tem pokanjem >:( Res vsako leto prej >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alya na 01 December 2007, 09:53:06
Pri nas tudi že mečejo. Pes mislim da pokanja še niti opazil ni, saj ne mečejo preveč blizu nas.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 09:55:08
Alya imaš srečo :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 01 December 2007, 10:07:23
Tudi pri nas se je že začelo. Sicer psa še nekako prenašata to pokanje, dokler sta z mano, imam pa težave z Laylo, odkar je petarda počila zraven nje, ko jo je na sprehod peljal fant. Od takrat naprej noče niti iz stanovanja, če ne grem jaz zraven (pa sva se prej mesece trudila, da je začela na sprehod hoditi tudi sama z njim). Jaz se še bolj kot petard bojim raket. Lani mi je ena skoraj priletela skozi okno v stanovanje. Raje ne pomislim, kaj bi se lahko zgodilo, saj je okno dejansko zgrešila za samo nekaj centimetrov...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Taj na 01 December 2007, 10:17:31
Pri nas se je tudi že začelo in kakšne prav orng počijo, kot bomba madona... ::) .. ampak na srečo Taj sploh ne reagira, jaz se stresem, ko poči, Taj pa kot da nič ni bilo! :o Sem prav vesela, da se ne boji pokanja! :)


Mi grejo pa blazno na živce vse petarde in podobno, zadnjič sem videla ene mulce stare okoli 10 let in s petardami okoli strašijo, teh me je še najbolj strah, ker ne vem, če se zavedajo, kaj lahko petarda dejansko naredi. :-\ Poleg vsega so pa še proti enim punčkam metali, ki so seveda bežale stran. Grozno! >:(


Nikakor pa ne morem pozabiti primera, ki se je zgodil na našem koncu, ko je kuža - koker španjel, petardo vzel v gobček, ker mu je bila zanimiva, ker je odskakovala in posledice so bile grozne. Nisem dejansko videla ta primer, ampak sem pa slišala zanj in je bilo baje grozno. :'(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 01 December 2007, 10:28:20
Jaz bi petarde in ostala pirotehnična sredstva popolnoma prepovedala. Nikoli ne bom razumela, zakaj je treba zganjati hrup in v nevarnost spravljati sebe in ostale, da lahko praznuješ in se imaš dobro. Kot da je to bistvo praznikov. Ne vem, no.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Rinchy na 01 December 2007, 10:35:11
Pri nas se je tudi že začelo. Če sva na sprehodu, pa da poči ( ni važno kje), začne vlečt kot nevzgojen cucek in ne pomaga nobeno cukanje, niti dretje. Tudi doma naredi celo paniko, če je sama zunaj. Rep čisto med nogami in hodi okrog hiše in gleda v okna. Če noben ne pride ven, se spravi skakat na spodnja okna, tako da imamo zadjega že čisto spraskanega  ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: petrca na 01 December 2007, 10:57:08
Jaz bi petarde in ostala pirotehnična sredstva popolnoma prepovedala.

Tudi jaz sem enakega mnjenja. Kot da prihajajočega leta ne moremo pričakati na drugačen način.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 01 December 2007, 11:13:04
se pridružujem petrci in yo
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 11:15:45
Jaz bi petarde in ostala pirotehnična sredstva popolnoma prepovedala. Nikoli ne bom razumela, zakaj je treba zganjati hrup in v nevarnost spravljati sebe in ostale, da lahko praznuješ in se imaš dobro. Kot da je to bistvo praznikov. Ne vem, no.
To bi tudi jaz prepovedala popolnoma.

začne vlečt kot nevzgojen cucek in ne pomaga nobeno cukanje, niti dretje. Tudi doma naredi celo paniko, če je sama zunaj. Rep čisto med nogami
To pa mi je še kako znano, ko začne panično vlečt in prav nič ne pomaga :-\ Ko poči, da rep med noge in čimprej do doma oz. proč od poka, pa ji ni važno, tudi, če mene vmes podre :-\ No druga varianta pa je, da se sploh noče premaknit ne levo ne desno. Pač obnemi od strahu in se noče premaknit :-\ Na nobeno finto noče nasesti. Bo še pestro ta mesec :-\

Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 11:19:13
Kaj pa menite glede pomirjeval za pse, a jih je kdo že uporabil? So varna, ker resno razmišljam, da jih Aska vsaj v najhujšem obdobju bo dobivala jih. No kaj menite glede tega? Vaše izkušnje glede tega?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: MIŠA na 01 December 2007, 11:34:17
Dokaz, da se vsi kuzki le ne bojijo petard in raket:

http://www.natelki.net/video/2444/stupid-dog (http://www.natelki.net/video/2444/stupid-dog)

Missa
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 11:36:41
Dokaz, da se vsi kuzki le ne bojijo petard in raket:

http://www.natelki.net/video/2444/stupid-dog (http://www.natelki.net/video/2444/stupid-dog)

Missa
Srečneži :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: mayča na 01 December 2007, 16:16:18
Groza!  >:(
Imeli so srečo, da ni kakšna raketa zadela drugih psov in ljudi! >:( kako neodgovorni so kakšni ljudje!

Pri nas vlada popolna anarhija kar se tiče glede pirotehnike! Lahko jih dobijo že otroci (8-10let), ki jim jih kupijo starši namesto kakšne pametne igrače ali knjige  :-\ in potem gredo otroci z njimi ponosno ven in jih mečejo drugim pod noge (saj staršev ni zraven, itak lahko počnejo vse kar hočejo - če jim kdo ugovarja, jim bodo pač vrgli prižgano petardo vanj/o) >:(

aja, da ne govorim kaj sem jaz videla iz svojega okna...otrok z "otroško" pištolo (nevem kakšni metki so bili notri), je iz dolgočasja streljal v golobe, nato pa še v mimoidočega otroka  ??? jz res nevem kam gre naš svet ???

Drugače pa jaz z Bri sem lansko novo leto bila doma v Lj. vendar sva okol 23.30 hitro odpeketali s prijateljem izven naše soseske, nekam na en hribček, kjer smo lahko mirno "uživali" ob pogledu na Lj. Bri ni bilo hudega in je vse skupaj vzela za zabavo  :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Jana* na 01 December 2007, 18:46:35
Tudi mi imamo doma psa ki ne prenaša pokov  :(    živimo malo zunaj mesta, pa to čist nč ne pomaga...   ko se začnejo poki znori.  Obup.  Najhujša je agresivnost  :-\   dobesedno ga rakete in petarde tako znervirajo da so ga sami zobje kamor pogledaš, šavsa kar po zraku, dlaka vsa naježena, renčanje  :(  lani sem skoraj fasala kak ugriz ali dva ker sem ga držala za povodec  (v hiši..  če bi ga spustila bi se zaletaval v steklena vrata in okna)  in ko se je zagnal pa se je povodec napel, se je obrnil v sekundi dvajset in not meni v hlače pa jih zagrabil..   Nikoli ne počne kaj takega, ampak ko sliši pokanje postane dobesedno drug pes  :'(
Ne pomagajo mu niti pomirjevala..  Veterinarji so lani rekli da če po prvi dozi ne bo primlo (so bli 100% da bo že prva doza več kot dovolj) naj dam še polovico doze..  Nič ni pomagalo, pes je bil po dvakratni dozi še vedno na nogah, še vedno je renčal..  Pa smo mu dali pomirjevalo še preden so se začeli poki..

Sploh ne upam pomislit kako bo letos, ko mene ne bo doma ob polnoči  :(  kako bodo sploh lahko obvladali Teryja   :'(

Ima kdo kak predlog, kaj naredit?   :'(



Otročaji tukaj v vasi pa tako ali tako s petardami začnejo že en mesec prej, tako da imamo zvečer običajno dokaj pestro  :-\  sicer če je samo par pokov ni tako hudo, samo laja, ampak že to je zelo moteče in po nekaj minutah ti ž živci plapolajo od tega lajanja  >:(     najbol mi grejo pa na živce ker mečejo petarde pod noge!!  Ne vem, a se sploh zavedajo kaj počnejo?!?!   Sem pa jaz tudi 17 stara pa mi na misel ne pride kaj takšnega kot nekaterim mojim sošolcem..  Pa dobro, moji sošolci še nekak majo razum, ampak učenci drugih šol (predvsem zdravstvene) so pa grozni, mene je strah ob 12 opoldne it iz šole mimo njih ker zmeram prileti kaka petarda  >:( >:( >:(


Srečneži, katerih psi nimajo problemov...


Oh, zanimivost:  na strel iz pištole pa ne reagira  :)   čudo....  Na izpitu je imel en pes preizkus na strel, pa so nam rekli naj gremo s psi stran, no s teryjem sma bila malo prepozna in sma bila tik ob poligonu ko je sodnik ustrelil   :)   pa nič...  še uho je komaj obrnil  ???


Naslov: Petarde!!
Prispeval: Jana* na 01 December 2007, 18:50:39
Kaj pa menite glede pomirjeval za pse, a jih je kdo že uporabil? So varna, ker resno razmišljam, da jih Aska vsaj v najhujšem obdobju bo dobivala jih. No kaj menite glede tega? Vaše izkušnje glede tega?

Nekaj sem napisala že v zgornjem postu..  U glavnem, nam niso pomagale..  Kvečjemu je Tery postal še bolj agresiven, ker ni vedel kaj se dogaja, noge so mu malo klecale, ampak skoraj si upam trditi da je pri nas šlo na slabše..
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 19:49:42
Jana* hvala za tvoje izkušnje s temi pomirjevali. Aska pa ne postane agresivna, ko pokat začne. Aska se ali vsede in s vsemi štirimi tačkami se upira, da ne gre naprej, pa naj še tako skačem okoli nje in jo prepričujem kljub hrani, da pojdimo dalje ali pa vleče kot bi bila nora proti domu oz proč od poka :( Res pestro bo še :'(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: LeA :) na 01 December 2007, 19:58:44
Mene je pri petardah strah predvsem,da ne bi kakšna zadela Nalla. :-\
Pa tudi mene je velikokrat strah da ne bi kakšna priletela vame,saj poznam veliko učencev na naši šoli(in tudi izven naše šole),ki mečejo petarde vsepovsod,brez razloga in ne da bi prej sploh pogledali kam mečejo. :-\ >:(
Nall sicer na petarde reaigra različno,ko sva zunaj samo gleda kje je počilo,ko pa sva notri pa začne lajat,vendar pa ne zmeraj.
Imam pa srečo da je Nall lahek,da ga lahko dvignem in stečem z njim stran. :)  ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: pupa t. na 01 December 2007, 20:12:38
Meni pa se je zgodilo kakšen teden nazaj, da sem imela Toplo odvezano in za najinim hrbtom nedaleč stan je nekdo začel spuščati ognjemet  >:( in, ker sem prepočasi reagirala je Topla panično stekla proti domu in jaz panično za njo, saj sem se bala, kaj se bo zgodilo (ker skače na cesto). Še dobro, da se je spomnila, da me je pozabila vzet s sabo in je prišla nazaj, potem, pa je vlekla, kot zmešana proti domu.

Nekje na forumu sem prebrala, da lahko daš psu za igrat balone in ko poči lastnik ne sme reagirat in tako naj bi pes postal imun na poke. Midve sva probale in delno deluje (čeprav se je balonov na začetku bala in še zdaj se jih malo ???). Čeprav sva počili samo 4 balone, se vedno ob poku samo ustavi in posluša, ne sili pa več domov in ne teče več panično. :o :D ;D :)
Zato vsem priporočam, da vsaj poskusite (poskusiti ni greh).

        Lp, Nina & Topla
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 01 December 2007, 20:18:37
Če sva na sprehodu, pa da poči ( ni važno kje), začne vlečt kot nevzgojen cucek in ne pomaga nobeno cukanje, niti dretje.
Sammyjeva poslušnost pa postane maksimalna, poleg tesno ob nogi, odpoklic 100% ... (vse razen odlaganja seveda :P). ;D Takrat ne vem, če se naj veselim ali me naj skrbi. ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 December 2007, 20:26:49
Nekje na forumu sem prebrala, da lahko daš psu za igrat balone in ko poči lastnik ne sme reagirat in tako naj bi pes postal imun na poke. Midve sva probale in delno deluje (čeprav se je balonov na začetku bala in še zdaj se jih malo ???). Čeprav sva počili samo 4 balone, se vedno ob poku samo ustavi in posluša, ne sili pa več domov in ne teče več panično. :o :D ;D :)
Zato vsem priporočam, da vsaj poskusite (poskusiti ni greh).
Pri Aski to ne deluje :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 01 December 2007, 20:58:35
Pri balonih pazi, ker ob poku lahko zamaši del balona tudi sapnik in se ti pes lahko zaduši. Jaz se z baloni ne bi igrala.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Mel na 01 December 2007, 22:31:13
Pri nas ene petarde tako počijo, kot da bi bombo vrgli.  :-\ Dobesedno zadoni in zatrese se pol naselja. Idioti!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: pupa t. na 01 December 2007, 22:42:13
Pri balonih pazi, ker ob poku lahko zamaši del balona tudi sapnik in se ti pes lahko zaduši. Jaz se z baloni ne bi igrala.

Poči jih s kremplji, ko pa počijo pa takoj pospravim ostanke.


          L, Nina & Topla
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 01 December 2007, 22:46:02
Pri nas ene petarde tako počijo, kot da bi bombo vrgli.  :-\ Dobesedno zadoni in zatrese se pol naselja. Idioti!

Aha, ti poslušaš isto kot jaz, saj res. Meni letos sploh ni jasno, kaj mečejo, še mene je prej kar v zrak vrglo  :-\ ???
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Taj na 01 December 2007, 22:49:50
Pri nas ene petarde tako počijo, kot da bi bombo vrgli.  :-\ Dobesedno zadoni in zatrese se pol naselja. Idioti!
Aha, ti poslušaš isto kot jaz, saj res. Meni letos sploh ni jasno, kaj mečejo, še mene je prej kar v zrak vrglo  :-\ ???
Pol smo že tri... groza! Šipe se stresejo. Kot da bi bila vojna! Kot pravi Mel - IDIOTI! ::)
Pa ne razumem kdo sploh dovoli prodajo takih "bomb", pa veseli december gor al pa dol, to ni normalno! >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sarci na 02 December 2007, 10:19:25
Tudi nas Cak se boji petard. Lani ko sva bila na sprehodu se je kar proti domu obrnil ko je pocilo, za novo leto se je revez kar tresel ... Jolly se pa recimo ne boji ko poci, samo lajat zacne pa rencat. Tako da jo zdaj nekako sama navajam na kaksno u izi petardo da vidi da ''ni nic takega'' in da preneha z lajanjem. Ko ji pokazem petardo zacne kar po men skakat in me dregat s taco, da jo nej vrzem, so ji ocitno vsec. Tamaladva pa sploh ne regairata.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aNia na 02 December 2007, 16:03:04
Pol smo že tri... groza! Šipe se stresejo. Kot da bi bila vojna! Kot pravi Mel - IDIOTI! ::)
Pa ne razumem kdo sploh dovoli prodajo takih "bomb", pa veseli december gor al pa dol, to ni normalno! >:(


to sploh niso več petarde.. to so dobesedno bombe... k je pr nm tko počl sm misnla da se je kdo ustrelu  ??? ???
Naslov: Petarde!!
Prispeval: esta na 02 December 2007, 16:21:11
Ko so pokali petarde smo mi našo Ino zaposlili z igračkami in ignorirali petarde. Ko sva šli pa na sprehod sem pa tekla se igrala, ji metala žoge in tako naprej, da je vsaj malo pozabia, da jih pokajo. Enkrat vmes se je pa ustrašla ognjemeta in je čist pobezlala.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 02 December 2007, 16:21:50

to sploh niso več petarde.. to so dobesedno bombe... k je pr nm tko počl sm misnla da se je kdo ustrelu  ??? ???

Jp, ko se je letos začelo, sem bila prvič dejansko prepričana, da je kdo odvrgel bombo ali pa koga počil. To ni več normalno.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: maya na 02 December 2007, 16:23:06
Pri nas pa začudo še nisem slišala pokanja,..

Prinas pa Če grmi ali so petarde Nara zmeraj nas pogleda kako bomo reagirali, mi se nič ne brigamo torej se tudi ona ne (ponavadi!) pa tudi mi jo zaposlimo z igračami ali pa dobi kakšno kostko  :)

Men se zdi da pred lani, ko je bilo ura kakšne 23:45, je moja sestra malo ven pogledala ( vrata, ki vodijo na vrt) in kar iz nekje se znajde Nara in uide ven. Mi smo jo klicali prvabljali s priboljški ampak ni in ni hotla noter! Še bolj grozno je bilo ko se je pokanje in ognjemet začel... Nara se je skrila pod stopnice čisto trdo in preplašeno smo jo ven dali  :( . Se je na srečo dokaj kmalu sprostila..

En sosed, ki ima nemškega ovčarja nam je enkrat rekel, da ko je imel psa še v uti in privezanega so mu eni sosedovi mulci noter vrgli petardo  :'( >:( ! Zdaj je v kar velkem boxu, ki je noter hiška - čez novo leto pa ga imajo v hiši.


lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 02 December 2007, 16:23:48
Ko so pokali petarde smo mi našo Ino zaposlili z igračkami in ignorirali petarde. Ko sva šli pa na sprehod sem pa tekla se igrala, ji metala žoge in tako naprej, da je vsaj malo pozabia, da jih pokajo. Enkrat vmes se je pa ustrašla ognjemeta in je čist pobezlala.

Jaz sem prej imela psa, s katerimi sem lahko šla gledat ognjemet, eden je šel celo buljit, ko so gasilci gasili od vandalov zažgana igrala na otroškem igrišču. Pri tema dvema imam pa problem. Pa ni samo to. Takšna pirotehnična sredstva ne spadajo v stnjena naselja pa pika!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: esta na 02 December 2007, 16:28:32
Jaz sem prej imela psa, s katerimi sem lahko šla gledat ognjemet, eden je šel celo buljit, ko so gasilci gasili od vandalov zažgana igrala na otroškem igrišču. Pri tema dvema imam pa problem. Pa ni samo to. Takšna pirotehnična sredstva ne spadajo v stnjena naselja pa pika!

Se strinjam!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 02 December 2007, 16:45:14
Jaz sem prej imela psa, s katerimi sem lahko šla gledat ognjemet, eden je šel celo buljit, ko so gasilci gasili od vandalov zažgana igrala na otroškem igrišču. Pri tema dvema imam pa problem. Pa ni samo to. Takšna pirotehnična sredstva ne spadajo v stnjena naselja pa pika!
Prejšnji moj pes se dolgo let ni bal petard in sem šla lahko z njim kjer koli, čeprav je pokalo. No dokler kot sem že napisala v enem izmed mojih prejšnjih postov, ko mu je ena mularija zabrisala direkt pred njega iz avta petardo >:( >:( Od takrat dalje, se jih je bal :-\  Se pa strinjam s tabo yo, da vsa ta pirotehnična zadeva ne spada v urbano okolje - še poseno ne v strnjena naselja.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: petrca na 02 December 2007, 17:50:56
Pa ne razumem kdo sploh dovoli prodajo takih "bomb", pa veseli december gor al pa dol, to ni normalno! >:(

Menda nekateri te "bombe" naredijo sami  :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 02 December 2007, 18:26:40
Menda nekateri te "bombe" naredijo sami  :-\
>:( >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Jana* na 02 December 2007, 20:48:44
Menda nekateri te "bombe" naredijo sami  :-\

ja, nekajkrat sem slišala za recept..   ::)   ampak si niti približno nisem hotla karkoli zapomnit tako da vam težko povem.. Mislim da karbid pa mogoč še kaj dajo v ono plastično ko je v kinder jajčki  ali pa kaj podobno zaprtega  :(  pol pa vseka ko bi bomba pdala...   >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 20 December 2007, 15:19:24
Tako...prišel je čas in moji sošolci so začeli toto SRANJE metat!
Niti v šolo več ne upam :-[ .....
V šolo prinesejo 10 različnih in jih mečejo iz učilnice groza...
No sedaj moram iti na šah trening...ker imamo v petek "tekmovanje" neko...držite pesti da bom zmagala :P

LP Urša
Naslov: Petarde!!
Prispeval: pupa t. na 20 December 2007, 18:52:17
Petarde ubistvi zaprejo v navadne plastenke, da imajo bolj tak izrazit zvok, ker potem poči še plastenka in je bolj močan zvok. >:( >:(
Moram pa še povedat, da sem bila preveč optimistična, saj se Topla ravnokar skriva pod mizo, ker imajo nekateri praznik in imam občutek, kot bi bila v Fužinah 3. svetovna vojna; mislim šipe se tresejo, sej ni nič čudnega, da se psi bojijo, saj se tudi jaz zdrznem, ko slišim pok. Čeprav zelo uživa zunaj, komaj čaka, da gre nazaj domov; pa ne upam je niti sprehajat v bližini stavb, ker mečejo dobesedno na zelenico in nekateri prav čakajo, da boš pod njihovim oknom, da ti vržejo petardo dobesedno v naročje. >:( >:(
V tem času je veliko živali žrtev pirotehničnih sredstev, ker se ljudem zdi zabavno gledati, kaj se zgodi npr. z mačkom, če mu eno porinejo v zadnjico (kam gre ta svet). >:( >:( :'( :'(

           Lp, Nina & Topla
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sarci na 20 December 2007, 19:20:28
pa ne upam je niti sprehajat v bližini stavb, ker mečejo dobesedno na zelenico in nekateri prav čakajo, da boš pod njihovim oknom, da ti vržejo petardo dobesedno v naročje. >:( >:(


Tako sem baje jaz ko sem bila majhna fasala petardo v vozicek, mi je mami povedala. Psihoti  >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Nalch na 21 December 2007, 17:54:18
dans ko sem se pelala domov z busom, so zadi sedel eni tamali in so vsakic, ko so se vrata odprla vn vrgl petardo. ze jaz se ob vsakem poku prestrasm, ne vem kako pa bo z Lucy... ceprav ze neki mecejo tuki pr ns, nc ne trza... ampak me vseeno skrbi =/ upam, da bomo sli za novo leto na morje (kjer je bolj mirno) :-\

Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 21 December 2007, 18:14:03
Hja, danes sem cel dan opazovala iz pisarne v službi, kako je mularija "žurala" na otroškem igrišču.
Petarde, ki so jih nastavljali v otroška igrala, pokanje v nedogled, otroci, stari cca 10-12 let. No, v 10-ih urah se policistom ni zdelo vredno priti.
Packa ali ne, dejansko si želim, da bi komu odtrgalo prste, pa še kaj drugega! Gre za otroško igrišče, na katerega otroci sploh ne pridejo, saj se tam f*, izživlja na igralih, zraven je Navje, ki pa je tudi prej pasje sprehajališče kot kaj drugega (kjer nihče ne pobira drekov, je pa prikladno, ker lahko psa spustiš in zapreš ograjo) in ki naj bi bil nek "kulturni spomenik". Ah, ja...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urška na 21 December 2007, 19:04:22
Meni je zadnjič pot prekrižala skupina mulcev in za nama s Paxom vrgla petardo. Mulca, ki je petardo vrgel sem ujela in je dobil dve vzgojni okrog kepe, ga zagrabila za kravatelc, odpeljala do doma in jih tam napela še tastarim in obljubila, da naslednjič ko ga vidim s petardami kličem samo še policijo.  >:(

Je zaleglo, ko me zdaj zagledajo se samo še pokadi za njimi in jih ni nikjer več. Kje pa piše, da je potrebno mularijo tolerirati?

Naslov: Petarde!!
Prispeval: sarci na 21 December 2007, 19:15:46
Meni je zadnjič pot prekrižala skupina mulcev in za nama s Paxom vrgla petardo. Mulca, ki je petardo vrgel sem ujela in je dobil dve vzgojni okrog kepe, ga zagrabila za kravatelc, odpeljala do doma in jih tam napela še tastarim in obljubila, da naslednjič ko ga vidim s petardami kličem samo še policijo.  >:(

Je zaleglo, ko me zdaj zagledajo se samo še pokadi za njimi in jih ni nikjer več. Kje pa piše, da je potrebno mularijo tolerirati?



Jaz sem zanc isto lovila skupino mulcov, starih okol 1o let, ravno iz takega razloga.. pa mi jih zal ni uspelo ujeti.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Nalch na 22 December 2007, 12:37:09
a pa je sploh dovoljen, da majo tok mali petarde? pa kako jim starsi sploh pustijo? poznam eno punco, ki so ji eni tamali v kapuco na bundi vrgli petardo... k sreci ji ni blo nic, samo nekaj casa ji je sumel v usesih... sam se resno sprasujm, kam gre ta svet... bojo cez par let mel otroci stari 6 let ze petarde? al pa mogoce ze kar pistole in tako naprej?  ??? :-\ :-\ :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: roberd na 22 December 2007, 13:01:27
Evo, Nalch, pa imaš temo za svojo seminarsko.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sarci na 22 December 2007, 15:24:18
Ne ni dovoljeno, ze samo za to da si kupis petarde moras biti (baje) polnoleten.
Sploh pa ni dovoljeno pokati tako zgodaj, baje en teden pred novim letom in en teden po njem. Nekako tako.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: pupa t. na 22 December 2007, 16:07:44
Sploh pa ni dovoljeno pokati tako zgodaj, baje en teden pred novim letom in en teden po njem. Nekako tako.

Citiram:

S koncem novoletnih praznikov se končuje tudi obdobje, v katerem je dovoljeno pokanje petard. Zakon o eksplozivih, ki ureja tudi področje pirotehničnih sredstev, namreč med 26. decembrom in 2. januarjem pod določenimi pogoji dovoljuje uporabo pirotehničnih izdelkov prvega in drugega razreda, katerih glavni učinek je pok. To obdobje se z današnjim dnem izteka.

Uporaba pirotehničnih izdelkov z manjšim učinkom je med letom prepovedana, tudi v prazničnem obdobju pa veljajo pri uporabi petard nekatere omejitve. Tako je pirotehniko prepovedano uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v javnih prevoznih sredstvih in na javnih shodih ali prireditvah.

Poleg tega je prodaja in uporaba izdelkov iz omenjenih razredov mladoletnikom do 15 leta starosti dovoljena le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov. Zakon o eksplozivih določa še, da je pirotehnična sredstva dovoljeno uporabljati le v skladu z navodili, ki jih izdelku priloži proizvajalec, prepovedana pa je tudi lastna izdelava petard, njihova predelava in preprodaja.

Nespoštovanje zakona lahko kršitelja stane med 418 in 1255 evrov (100.000 in 300.000 tolarjev), lahkomiselna uporaba pirotehničnih sredstev pa lahko posamezniku pusti tudi trajne posledice, kot so opečeni prsti, razcefrani in odtrgani udi ter poškodovan obraz in oči. Policisti zato opozarjajo, da je treba po aktiviranju petardo in druga sredstva takoj odvreči, medtem ko se že odvrženih pirotehničnih sredstev ne sme pobirati.

(vir: http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,181417&src=rp (http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,181417&src=rp))

Kdo pa še spoštuje zakone? >:(

                         Lp, Nina & Topla
 
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 22 December 2007, 16:23:26
Oi!
Prinas v Radencih je ena trgovina.
Moraš biti star 15 let da dobiš te petarde.
Ampak ko je sošlec drugim razlagu sem slišala da sta tista prodajalca rekla: "A mu dava?"drugi pa je rekel: "Ma ja nejmubo".
Groza..
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 22 December 2007, 17:29:25
Očitno se prodajalci zakonov ne držijo. Pač.
Vsak dan gledam in poslušam v pisarni, kaj se dogaja na otroškem igrišču.
Izstreljevanje raket, metanje petard, zdaj so ugotovili, da bolje poči, če petardo namestiš v igralo (kovinski tulci namenjeni plezanju ali kj jaz vem, čemu) ipd.
Samo včeraj sem policijo klicala, evo, 14x. V 10-ih urah jih ni bilo na spregled.
No, pa so sigurno ostale še neaktivirane petarde ipd. na katere bo, bognedaj, naletel kakšen malček, katerim je igrišče dejansko namenjeno...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: dog4ever na 22 December 2007, 18:29:06
Meni je zadnjič pot prekrižala skupina mulcev in za nama s Paxom vrgla petardo. Mulca, ki je petardo vrgel sem ujela in je dobil dve vzgojni okrog kepe, ga zagrabila za kravatelc, odpeljala do doma in jih tam napela še tastarim in obljubila, da naslednjič ko ga vidim s petardami kličem samo še policijo.  >:(

 :o :o bravo!!

Ali je letos kaj manj pokanja ali je samo na našem koncu mir? Ponavadi so pokali že od začetka decembra, letos je še vedno mir :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: LeA :) na 22 December 2007, 19:47:09
Citiraj
Ali je letos kaj manj pokanja ali je samo na našem koncu mir? Ponavadi so pokali že od začetka decembra, letos je še vedno mir :)
Pri nas je tudi še vse mirno.Zgleda se držijo zakona in bodo šele 26.12 začeli pokat.Upam da ne.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Nalch na 23 December 2007, 00:09:20
Evo, Nalch, pa imaš temo za svojo seminarsko.

naša socarca ne mara petard... and she's not the only one... prej so nasi sosedje metal petarde... maj tamauga k je str tm okol 5 let in mu je njegov fotr kr dal petardo ??? >:( >:( >:(... moj fotr jih je vsa leta navduseno metu, zdej k mamo pa lucy, p se pomisl ne... [sj prov, drgac nebi blo dobr =P ]
Naslov: Petarde!!
Prispeval: deteljica na 23 December 2007, 20:45:04
Od mojih psov se na srečo noben ne zmeni za petarde.
Se pa zdijo meni nemogoče, čist nepotrebne in čist mim. Ne vem zakaj bi se 10 % debilne populacije moralo zabavat na račun tega, da gre vsem ostalim na živce?
Kdo ne meče v naseljih- kje pa mečejo ? Bi rada vidla tistega,ki se odpelje v samoto metat- tam ja ni zabavn, če noben ne sliši kakšen frajer je metalec petard. A naj gre na barje- kakooo ? Barje je zaščiteno - kot habitat, v gozd menda tud ne - kdo mu daje  pravico divje živali plašit? Pa datumi- ne ga srat, pri nas že cel mesec poka, kaj poka, bobni, kajti kdo neki upošteva, da se jih ne sme predelovat, dajat v konzerve itd? Škoda ,da jih več ne eksplodira v rokah in žepih tepcev, ki jih kupijo.
Kaj če bi začeli kakšne peticije pisat za ukinitev petard - prodaje, posedovanja in uporabe vedno in povsod?
Če se j u spelo kajenje prepovedat u bifejih, zakaj pa bi bile petarde svete krave?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: petrca na 24 December 2007, 08:35:00
Kaj če bi začeli kakšne peticije pisat za ukinitev petard - prodaje, posedovanja in uporabe vedno in povsod?

Jaz sem za. Takoj podpišem  ;).
Naslov: Petarde!!
Prispeval: mayča na 24 December 2007, 09:49:51
Jaz sem za. Takoj podpišem  ;).

sem že druga!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 24 December 2007, 10:13:17
Jaz tudi. Res gre za totalni debilizem. Jaz ne vidim v metanju petard niti ene pozitivne stvari.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Sammy na 24 December 2007, 14:53:25
Leta 2002 so že nekaj poskušali, pa ni uspelo. No, v bistvu je bila zahteva taka - ali skrajno omejiti ali popolnoma prepovedati. Državni zbor je sklenil, da ni razlogov za popolno prepoved ... Če bi se naslednjič osredotočili samo na popolno prepoved, bi mogoče kaj dosegli.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 27 December 2007, 05:56:11
Kaj če bi začeli kakšne peticije pisat za ukinitev petard - prodaje, posedovanja in uporabe vedno in povsod?
Tudi jaz sem takoj za tako peticijo, se koj podpišem.

Naslov: Petarde!!
Prispeval: pika* na 27 December 2007, 07:29:07
Tudi jaz podpišem peticijo. Ob vsem tem pokanju mi gre najbolj na živce to kako ljudje jamrajo, kako se vse draži, kako so nizke plače... A za pirotehniko pa imajo, pa za polne vozičke potem pa se itak pol hrane pokvari in jo vržejo proč.
Tudi jaz bi popolnoma prepovedala prodajo in uporabo pirotehničnih sredstev.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: andreja na 27 December 2007, 10:19:21
Še jaz sem takrat zbirala podpise...

Zanimivo, od petard so ljudje že umrli pa ni podlage za prepoved...  ???
Naslov: Petarde!!
Prispeval: kara na 28 December 2007, 11:04:11
pa to s petardami ni več normalno! men so grozili s petardami in jih vrgli en meter stran(prižgane!)  >:(  pa tudi sosedovi psi cvilijo ,pa še povsod se jih da kupit!  >:(  >:(  zvečer vse poka,da človek še spati ne more!se ne čudim zakaj so ljudje umrli.  >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: eva na 28 December 2007, 11:38:25
naša maca se zelo boji petard.Že ob najmanšem poku  se čisto trese in kar ponori.Zanima me če lahko kaj naredim da nebo pokanje tako zelo stresno zanjo.
Živa ki se sicer ne boji pokanja(ko se v mali šoli preverjalo streloplahost moja ob poku ni niti trznila.bla je pa 2 in pol mesečni fifi) ampak ko svabile pa zunaj in je zelo močno počilo je pa tudi ona trznila.

Mulci se ne zavedajo da imajo lahko nekateri sarejši občani ki so preživeli vojno lahko tudi travme iz vojn intudi oni trpijo zaradi petard.Sedaj delajo petarde tako močne da res lahko pomisliš da smo že skoraj na frontii.In ne trpijo samo živali pri tem.Moj mlajši bratevc se je včerj tako prestrašil da je neutolažljivo jokal kar precej časa.Mulci v našem selu mečejo petarde živalim pod noge in tudi starejši občani niso pri tem izjema.
Problem je v tem da nekatere starši vspodbujajo h tem in otrokm kupujejo petarde.res žalostno da ne znajo s svojimmi otroci zabavati na drugačen način.

če pa bi bila peticija se pa takoj podpišem pod njo

lep dan vsem
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Halil na 28 December 2007, 14:02:33
Na tak način se svet skrega...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: TYASHY na 28 December 2007, 14:41:53
Oj!
Gremo to peticijo spisat  ;)  :)
Lp,Tjaša
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Lanyca na 28 December 2007, 15:52:59
Jaz imam teh petard že prek glave!!!!! Pa moj sosed je taka budala pa poka pa meče, strelja ne vem kaj še cele dneve in noči....ej za znoret.  :o >:(
Tak da po eni strani komaj čakam, da te prazniki minejo, ker nisem edina, ki bom znorela. Recimo Lana je čisto zmešana zaradi tega :S:S.


Lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 28 December 2007, 16:25:18
Jaz imam teh petard že prek glave!!!!! Tak da po eni strani komaj čakam, da te prazniki minejo, ker nisem edina, ki bom znorela. Recimo Lana je čisto zmešana zaradi tega :S:S.
Hvala enako. Res ne vidim in ne razumem v čem jim je tak užitek tole metanje teh petard ??? Men se zdi, da ti poki sploh niso več poki petard, pač pa kot kake mini bombe že, ker res obupno počijo >:( >:( Pokajo pa čez cel dan >:( >:( Pa naj bo to v mestu ali pa kje izven mesta :-\ Že men ta zvok ni fajn, kaj šele živalem :-\ Aski se že čisto meša od tega, še na sprehode jo težko spravim, ker se tega tako boji :-\. Res komaj čakam, da bodo ti prazniki mimo.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: maya na 28 December 2007, 19:54:55
Zadnjič sem v mestu vidla enga fanta, ki je bil na mostu... in kaj je delal? Na ljubljanici je bila raca on je pa petardo vrgu nanjo!!!!  >:( ! Mislim Grozaa!!  :'( !
Pol ga je pa ena na drla on pa kot da je ni!  :-\

Ja, jaz bi tudi vsekakor podpisala peticijo .
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 28 December 2007, 20:05:47
Zadnjič sem v mestu vidla enga fanta, ki je bil na mostu... in kaj je delal? Na ljubljanici je bila raca on je pa petardo vrgu nanjo!!!!  >:( ! Mislim Grozaa!!  :'( !
Žal je preveč tud takšnih kot je bil ta fant >:( >:( Se spomnim kako je enkrat en mulc vrgel zanalašč iz avta direkt (pol metra na srečo proč) od mojega prejšnjega psa >:( Od takrat dalje se jih je bal, ker prej ni bil streloplašen. Žal je takšnih preveč :-\ :(.



Naslov: Petarde!!
Prispeval: SAJKA na 28 December 2007, 20:20:44
TUD JAZ MAM PROBLEME S PSICKO ZARADI PETARD,KR TRESE SE,NOCE JEST...SEM MOGLA K VETERINARJU PO POMIRJEVALA.MI JE DAL GEL K SE JI DA V GOBCEK.VCERAJ SM JI GA DALA PRVIC,JE 12 UR SAMO SPALA.KO SE JE ZBUDILA PA JE SE CELO DOPOLDNE CUDN HODILA IN BLA OMOTICNA.TKO DA DANES SEM JI DALA POL MANJSI ODMEREK PA SAMO POCIVA.TKO DA JE TO SUPER ZADEVA.SE MI PA KR SMILI K NC NE MORE,NITI HODIT.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 28 December 2007, 20:29:29
Ja,se strinjam-uporaba petard bi mogla bit al prepovedana al pa res res res strogo omejena na določene dneve oz. ure. Sama sem za popolno prepoved,če pa to ni mogoče( ::)) pa se strinjam z nekim poslušalcem Vala 202,ki je omenil meni zelo všečno rešitev tega problema.
In sicer je predlagal,naj se za nadzor uporabe pirotehnike najamejo zasebne službe,ki naj nadzorujejo oz.sankcionirajo le-to.
Glede na to,da država jamra glede pomanjkanja policistov(ki so btw ostajali brez dela,ko se je uvedel šengen),bi bila taka rešitev zelo dobrodošla.
Zasebne službe bi zaslužile,fizične in psihične posledice bi se zmanjšale,država pa bi imela mir pred takimi,kot smo mi,ki težimo non stop zaradi nečesa( ::)). Starši bi imeli mir ponoči,ko se jim otroci ne bi zbujali,mi-lastniki psov pa dejansko veseli december brez obremenjujočih sprehodov(ki jih nekateri že tako ali tako imamo)....

Da o bolanih ljudeh,ki jim je užitek opazovati strah in paniko sploh ne govorim. Res moraš bit uravnovešen,da se ti zdi zabavno strašit ljudi in živali,zraven pa se še usajaš,ko ti nekdo prepove,da mečeš v njegovega psa,ker ga lahko med drugim tudi močno poškoduješ.
Bolano do konca za moje pojme  >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 28 December 2007, 20:45:00
nyssa se strinjam s tabo. Sama sem tudi za čisto prepoved uporabe petard.

Samo, a se ni nekaj govorilo, da bodo to pirotehniko čisto prepovedali??
Naslov: Petarde!!
Prispeval: esta na 28 December 2007, 20:52:58
nyssa se strinjam s tabo. Sama sem tudi za čisto prepoved uporabe petard.
Samo, a se ni nekaj govorilo, da bodo to pirotehniko čisto prepovedali??

Se podpišem
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 28 December 2007, 20:59:46
Samo, a se ni nekaj govorilo, da bodo to pirotehniko čisto prepovedali??
Ja,se je-tud prodaja naj bi se ukinila,ampak ker naša državca hoče še in še denarja...  :-\ >:( >:(
Podobno kot pri cigaretih-ena sama velika hinavščina  :-X  >:D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 28 December 2007, 21:01:26
Ja,se je-tud prodaja naj bi se ukinila,ampak ker naša državca hoče še in še denarja...  :-\ >:( >:(
Podobno kot pri cigaretih-ena sama velika hinavščina  :-X  >:D
Žal je res tako :'( :-X >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 28 December 2007, 21:10:47
Mislim,ker država dovoljuje prodajo in zaslužek na račun nedolžnih...
Eh,sej je brezveze sploh spuščat v to,ker je že vse skupaj tako očitno in brezupno,da...  >:(
Sama samo to vem,da naslednjič,ko zagledam mulca s petardo-znorim. Ga pridržim,če je mlajši od zakonsko določene meje in kličem policijo in naredim tak kraval,da res ne bo. Ker imam preprosto dosti in se mi ne da več...

Nič ne rečem čez rakete,ki se jih uporablja predvsem ponoči in še to cca.pet dni v tem mesecu,poleg poka pa imajo dejansko nek estetski efekt. Sicer stran vržen denar,ampak za pogledat pa le je  ::)
Ampak petarde,pasje bombice in ostale stvari...kaj sploh delajo v trgovinah še??  >:D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 28 December 2007, 21:13:05
Mislim,ker država dovoljuje prodajo in zaslužek na račun nedolžnih...
Eh,sej je brezveze sploh spuščat v to,ker je že vse skupaj tako očitno in brezupno,da...  >:(
Sama samo to vem,da naslednjič,ko zagledam mulca s petardo-znorim. Ga pridržim,če je mlajši od zakonsko določene meje in kličem policijo in naredim tak kraval,da res ne bo. Ker imam preprosto dosti in se mi ne da več...

Nič ne rečem čez rakete,ki se jih uporablja predvsem ponoči in še to cca.pet dni v tem mesecu,poleg poka pa imajo dejansko nek estetski efekt. Sicer stran vržen denar,ampak za pogledat pa le je  ::)
Ampak petarde,pasje bombice in ostale stvari...kaj sploh delajo v trgovinah še??  >:D
Se strinjam z napisanim.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: LeA :) na 29 December 2007, 00:36:57
Mislim,ker država dovoljuje prodajo in zaslužek na račun nedolžnih...
Eh,sej je brezveze sploh spuščat v to,ker je že vse skupaj tako očitno in brezupno,da...  >:(
Sama samo to vem,da naslednjič,ko zagledam mulca s petardo-znorim. Ga pridržim,če je mlajši od zakonsko določene meje in kličem policijo in naredim tak kraval,da res ne bo. Ker imam preprosto dosti in se mi ne da več...

Nič ne rečem čez rakete,ki se jih uporablja predvsem ponoči in še to cca.pet dni v tem mesecu,poleg poka pa imajo dejansko nek estetski efekt. Sicer stran vržen denar,ampak za pogledat pa le je  ::)
Ampak petarde,pasje bombice in ostale stvari...kaj sploh delajo v trgovinah še??  >:D
Tudi jaz se strinjam s tabo nyssa.
Bi podpisala peticijo ja.
Me je pa bilo danes-no vbistvu je to že včeraj ::),ko sem bila v Lj. kar malo strah,da ne bi kakšen vrgel petarde vame,ker nekateri so zgledali sumljivi.Ko smo šli na avtočke so eni blizu nas vrgli petardo.Potem so pa še zraven ob tistem prostoru,kjer se voziš stali.Me je bilo kar strah,da ne bi vrgli kakšno na ta prostor.Sem rajši vozila čisto stran od njih. :-\ :-[
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 29 December 2007, 11:49:42
Jaz bom res začela eno veliko gonjo proti petardam.  >:(
Danes grem v Lj,sicer samo s Paxxom,ampak vseeno. Samo naj kdo poskusi...  >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Halil na 30 December 2007, 09:24:08
Ne pozabi,zdaj je že dovoljeno in policija lahko samo pride in gre!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sasha na 30 December 2007, 11:11:39
Ja samo je dovoljeno samo polnoletnim osebam ;)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 30 December 2007, 11:57:19
In uresničila sem svoj namen-na žalost  :-\
V Lj je blo vse ok,ni bilo nič petard,ampak samo rakete.
In potem se peljeva domov in se spotoma ustaviva na bencinski,na počivališču,da bi šel Paxx mal ven. Pa je tam skupina mulcev,ki pijejo(valda,v soboto pa ja ni nič boljšega za počet  ::)) In so metali une stvari ki nekaj časa sikajo in piskajo,potem pa kar precej počijo. Pa jo vržejo proti nama-pomoje,da naju niso vidli,ker sva bila oba črna,v tistem gozdičku pa kar dreves.
Paxxa je kar vrglo,mene pa tudi-čeprav sem pričakovala. Šla sem do njih in jih natulila,kaj se grejo,;da je tukaj med drugim tudi BENCIN,oni pa tole mečejo okol,pa so se mi smejali in povedali par neumestnih. Rekla sem si ok,šla noter v bencinsko(kar s Paxxom,ker ga nisem hotla v takem v avtu puščat),povedala prodajalcu,ki je z drugim prodajalcem šel do njih in jih nahrulil,rekel,da če se ne speljejo v eni minuti,da kliče policijo in da če jih še kdaj vidi tukaj,da se jim ne piše dobro. Pobrali so se v avte in takoj stran. Zahvalila sem se prodajalcema,onadva pa meni,ker sem prišla povedat,ker tam nimajo kamer in niso vedeli. Midva pa domov in spat...vsaj bolj na samem smo,tako da se poki ne slišijo tako zelo...
No,tako-vsaj nekaj,ane?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Halil na 30 December 2007, 14:41:19
Te grožnje s policijo se drugače velikokrat neuresničijo,zato se je mulci ne bojijo.Recimo poznam primere ko so 5x klicali,policajev pa nikjer...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: chory na 30 December 2007, 17:06:59
Prijatelji ,jaz sem popolnoma brez predsodkov.Ker nič drugega ne pomaga bom za vsako petardo morila policaje, še bolj učinkovito pa se mi zdi ujeti mulca pa mu jih naložti dobro, ampak res dobro mero čez ksiht ,pa povedat naj prvleče še tastare in jih še njim dat po gobcu pol pa mogoče bo.Po lastnih izkušnjah je to zadnje nažalost najbolj učinkovito.Taki mulci pač ne razumejo zlepa.Sam težko ga ujameš.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Halil na 31 December 2007, 08:29:20
Primitivci mečejo pred pse in tako,vendar so primitivci tud tisti ki bi se potem z njimi tepli
Naslov: Petarde!!
Prispeval: SKY na 31 December 2007, 14:23:00
Primitivci mečejo pred pse in tako,vendar so primitivci tud tisti ki bi se potem z njimi tepli

Ah,daj no!

Kaj misliš,da bom mulca,ki bo vrgel petardo mojemu psu pod noge in s tem morda uničil ves večletni trud dal roko,mu voščil srečnega in zdravega in šel naprej?!     ::)

Klin se s klinom zbija!    >:D


Lp Zoran
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Teski na 31 December 2007, 14:45:15
Ah,daj no!

Kaj misliš,da bom mulca,ki bo vrgel petardo mojemu psu pod noge in s tem morda uničil ves večletni trud dal roko,mu voščil srečnega in zdravega in šel naprej?!     ::)

Klin se s klinom zbija!    >:D


Lp Zoran

S tem se pa tudi jaz strinjam...

 >:D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Halil na 31 December 2007, 14:54:09
Ah,daj no!

Kaj misliš,da bom mulca,ki bo vrgel petardo mojemu psu pod noge in s tem morda uničil ves večletni trud dal roko,mu voščil srečnega in zdravega in šel naprej?!     ::)

Klin se s klinom zbija!    >:D


Lp Zoran
Hehe,to si sicer dobro povedal,najbrž pa poznaš tudi tole: pametnejši odneha...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 31 December 2007, 15:32:05
Halili oprosti...včerja smo imeli žive jaslie,zraven 6 konjev,čreda ovac,krava in osel,okrog 600 ljudi...skupina mulcev je metala petarde ravno ko sem šla mimo.Sem se obrnila in začela zjat.Kaj sem dobila?v faco so se mi režali...se obrnem in grem naprej na kar je 3x počilo meni za ritjo.V tistem je mimo mene pritekel moj ati,ki je bil tam s konjem in nahrulil mulce,ki so rekli da oni nič ne mečejo (ha ha)...ostalo je pri tem,da če ne nehajo jih bodo fasali.

In naj nihče ne reče,d aje pa dovoljeno metati.Ja je...ampak ne v naselju,ne med ljudmi in ne med ŽIVALMI!!!!

In vse bolj se mi zdi Halili da jih sam tudi mečeš ::).


Pri nas je bil letos mir,nič petard...danes bo pokalo.Ron bo prespal v hiši,ker nikogar ni doma.Se bo vsaj  v miru naspal.


Vam pa želim čim bolj mirno novo leto brez petard ;)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: *nastja* na 31 December 2007, 16:05:51
Jaz tudi nevem kaj naj naredim.Pes ves prestrašen. Že na splošno je plašen, strahopeten, zdaj pa še te petarde. Očitno ga bo treba še na petarde navajati. 
Naslov: Petarde!!
Prispeval: chory na 31 December 2007, 18:18:23
Oprosti Halil tukaj se vsa prijaznost in strpnost neha.Kakor je nekdo napisal klin se s klinom izbija.Mi je po vseh neumnih mulcih ,ki imajo neumne starše da jih ne znajo tako vzgojiti da bi vedeli kje se zabava neha in prične nasilje nad živalmi prav povn kufr.Če sem jaz lahko vzgojila svoje otroke tako da vejo kaj je prav in kaj ne me prav malo brigajo primitivci ki svojih niso.Še enkrat povem da bom brez slabe vesti vsakega ki uživa v tem da maltretira moje živali PO GOBCU, pa primitivno gor ali dol.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Hrt na 31 December 2007, 20:07:49
Za znoreti. Izgleda, da je tole praznično pokanje, ki poteka pri nas že cel december en tak "krasen", predvsem pa primitivni nacionalni šport nas-ubogih slovenčkov. ???

Res ne vem, kako so lahko ljudje tako nizko razviti in kaj v tem vidijo.


Sem ZA peticijo,s katero se gre nad ta primitiven šport.

 >:( >:( >:(

Kar je preveč, je pa preveč...pri nas je kot bi bila vojna. Uboge živali, ki morajo te dneve preživljati zunaj..... :'( :'( :'(

Naslov: Petarde!!
Prispeval: *sara* na 31 December 2007, 20:25:08
Ja pri nas pa letos (zaenkrat) niti ne poka tolko, tam ap tam kakšna raketa, petard hvala bogu ni. Imam pa srečo da moja psica ne šmirgla pokov in ropota, če se ji da pogleda od kot prihaja se pa ne boji. Mi je pa res hudo za vse kužke ki jih je strah pokanja saj jim mora bit res grozno  :'(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alya na 31 December 2007, 20:37:12
Malo prej sem bila pri babici, kjer sta bila tudi moja bratranca. Ko sta mi kazala rakete, petarde ini drugo pirotehniko nisem mogla zapreti ust. Celi kavč naponjen s tem sranjem. In že ob petih sta četrt vsega zmetala in porabila. Ne bi si želeli biti tam, verjemite mi. Ušesa me še zdaj bolijo! >:(
Pri nas hvala bogu še nič ni, je pa lansko leto naš sosed imel prave bombe, pa jih je v neko posodo dal, tako da so se nam šipe tresle...

Želim vam lepo in predvsem mirno noč!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 31 December 2007, 20:45:40
...kot da smo na fronti.

Za znoreti. Izgleda, da je tole praznično pokanje, ki poteka pri nas že cel december en tak "krasen", predvsem pa primitivni nacionalni šport nas-ubogih slovenčkov. ???
pa še zelo tekmovalen je. tukaj pri nas že od 4ih mečejo, ko budale in ne odnehajo dokler ne meče samo še eden.


...in potem slišiš v trgovini mamo in otroka. otrok hoče čips in mama reče nene bomo rajš še kakšno raketo kupili za danes.... :o :o :o najbolj, da začnejo že januarja šparat in kopuvat samo hudo najnujnejše stvari za preživetje, da bodo potem decembra lahko tekmovali s sosedi, kdo bo več vrgel.


tudi jaz se ZA peticijo.

ful me zanima kaj vidijo tisti, ki mečejo petarde in to pozitivnega v tem?

Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 31 December 2007, 20:54:45
Oi!
POMAGAJTE!
Balu se tako boji petard in drugih pokov da noče iti niti vun obravit porebo
Ko sem ga hotela vun gnati mi je ušel pod stopnice in sem ga nežno pobožala za glavico in čutila kako ga je strah...
Zelo se je tresel..
Zdaj že več ur drži "potrebo".
Noče in noče vun...
Zdaj pa hodi cel čas za mano->samo vun ne..in zdaj ko sem na rač. leži cel prestrašen pod mojo mizo..

Groza!Kdaj bodo nehali metat?
LP Urša
Naslov: Petarde!!
Prispeval: irenchy na 31 December 2007, 21:05:56
pusti ga noter.

nehali metat?....šele začelo se je.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 31 December 2007, 21:13:14
Irenchy od straha še notr noče opravit :(
Pri nas se je začelo že pred 1 tednom...sicer tisto redno pa se je res komaj začelo
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 31 December 2007, 21:53:44
Urša pusti ga noter,bo že šel nekam ko bo res nujno. Nam je Aika naredila že tri luže včeraj in danes-ker je preprosto ne moremo spravit ven  >:( In tudi če jo dobesedno zvlečemo ven,je ubožica tako prestrašena,da niti lulat ne more,samo noter hoče.
Torej:če sedemletna psica lahko naredi lužo enkrat na dan,ko je nujno,jo bo tud Balu-na žalost  :-\


 >:(  >:(  >:(  >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alya na 31 December 2007, 21:55:56
Pri nas pa na veliko srečo slišim pok le tu in tam. Chappi se pokov ne boji, ko pa so res glasni le zlaja. :)
Bogi kužoni. :(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: pupa t. na 31 December 2007, 22:20:01
Topla tudi malo prej ni hotela iti na potrebo, čeprav se jo je zelo tiščalo. Bila je že zunaj z mami ampak je samo lajala, zato sem jo jaz odpeljala in vztrajala in je lulala, potem pa hitro na varno. Ko sve šli ven je samo vlakla proti domu, toda zahtevala sem hojo na popuščeni vrvici in se tako vedla kot ponavadi, ker če pes vidi, da si ti na trnih in se ti smili, le dobiva napačne informacije, zato je niti ne tolažim, ampak se obnašam normalno in razlika se pozna.

               Lp, Nina & Topla
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alya na 31 December 2007, 22:29:54
Ko se pes boji ga ne božat in dvigovat v naročje! Mislil bo da je to vredu, da se ustraši. Moraš se delati kot da ni nič. Pes se nam smili, in zato je to kar težko. Žal... :-\
Dobro si naredela pupa t.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Halil na 01 Januar 2008, 00:18:30

In vse bolj se mi zdi Halili da jih sam tudi mečeš ::).



Mi mečljemo zgolj za novo leto,točno opolnoči tistih par raket,vendar imam seveda prijatelje ki to počno.Samo ta pristop tukajle,ko se misli..nevem,ker imate vsi pse ne boste razumeli,saj vam grejo na jetra to pokanje in vse,kar pač za pse ni vredu,nekaterim pa grejo na živce tej psi.In ko se svet enkrat na tak način zgovarja,vse vodi v prepir
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nyssa na 01 Januar 2008, 02:37:50
Mi mečljemo zgolj za novo leto,točno opolnoči tistih par raket,vendar imam seveda prijatelje ki to počno.Samo ta pristop tukajle,ko se misli..nevem,ker imate vsi pse ne boste razumeli,saj vam grejo na jetra to pokanje in vse,kar pač za pse ni vredu,nekaterim pa grejo na živce tej psi.In ko se svet enkrat na tak način zgovarja,vse vodi v prepir
Heh,wouldn't go there if I were you...  8)
Lej,ne moreš primerjat nekaj bedastega kot so petarde z nečim živim,čutečim bitjem,kot je pes ali mačka. Niti se mi ne zdi vredno spuščat v to debato-dejstvo je,da in pes in petarda lahko naredita veliko škode-psihične ali fizične,je pa le mal razlike,se ti ne zdi?
Mislim,da si ljudje ne omišljamo hišnih ljubljenčkov zato,da bi komu delali škodo ali pa da bi imeli veselje,ko bi gledali strah in paniko,ko bi ga ''uporabljali''-razen nekaterih nezrelih in bolanih posameznikov.
S tem,da petarde pa le služijo samo temu. BUM!!!in vsi smo veseli,ker poka,prasketa,žvižga,straši,poškuduje... Juhu,res.
Kako in kdaj moji psi naredijo kaj takega komu? Žvižgajo? Pokajo? Jih mečem ljudem pod noge in upam,da se bodo ustrašili? Jih vodim pod okna,kjer so mali otroci in jih ščuvam na njih? Jim ukazujem lajež ob treh zjutraj? No?
Lej,ne spuščaj se v take debate-mene moti to in to in to in to,ampak pustim ljudi pri miru.
Ne povem vedno vsega kar me moti. Nekako pa se mi zdi,da je tole bila neke sorte provokacija,zato s to debato po moje ne bom nadaljevala.
Dejstvo pa je,da je na državi da poskrbi za ali odgovorno uporabo pirotehničnih sredstev ali pa da jo prepove.
Vsi vemo,da se občasno glede ''odgovorne uporabe'' psov še preveč trudijo...

Naslov: Petarde!!
Prispeval: SG na 01 Januar 2008, 08:26:19
Takole, novoletna fronta je končana.
Pri nas je bilo še razmeroma mirno; predvsem rakete in ognjemeti, pohvalno pa vedno manj petard.
Ritem smo si pač prilagodili tako, da pozno zvečer nismo več hodili ven in normalno prespali noč.
Sedaj je hvala bogu načeloma konec za eno leto.
Glede peticij pa sledeče:
Dokler bo obstajal interes kapitala, se bo pirotehnika prodajala. In verjamite, vedno se bodo našli debilni slovenčki, ki jim pok pomeni vrhunec ekstaze. In še vedno bomo šteli odtrgane prste, poškodovane bobniče...Začaran krog. Na žalost.

Halil, tvoje razmišljanje o petardah je debilno. In ne piši o prepirih. Ti provociraš.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: T.M.T na 01 Januar 2008, 16:52:01
Halili a nisi ti tudi velik ljubitelj konj?Dovolj slabo...res da je viliko konj navajeno na pokanje prijetno jim pa ni.Res brez veze..

Naša mrcinica včerja sploh v hišo ni hotela...pa smo ga potem le spravili notr.Ko sem ob 10h ga prišla pogleda se je tresel kot šiba na vodi :(.Potem se je pa baje pomirl in je lenoba do 9h spala :).Tako,da zaenkrat smo mimo...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: rapgirl na 01 Januar 2008, 17:13:43
Na našem hribu je bilo grozno!  >:( Ajka ima še danes posledice - bruhanje, driska od pokanja!  :( Očitno se grejo kdo bo spustil več denarja v zrak. Pri nam je namreč pokalo od 19 pa do 2 zjutraj!  >:( >:( >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: pupa t. na 01 Januar 2008, 17:23:15
Pri nas pokajo občasno še danes in bodo še kar nekaj časa, vsaj dokler ne bo mimo še srbski božič in novo leto; takrat je pa res enako hudo. >:(

                    Lp, Nina & Topla
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tecka na 01 Januar 2008, 18:56:09
No midve sva včeraj (bolje rečeno danes) večerni sprehod opravili šele ob 3h zjutraj, ko se je pokanje umirilo. Theba je polnočno pokanje dobro prenesla, zgleda je res problem samo, ko sva zunaj. So pa zato mački še danes čisto iz sebe in ob vsakem poku šibajo v "zaklonišče" (za kavč, v kot,...) :(
lp
T.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Lanabela na 01 Januar 2008, 19:39:09
Takole je zgledalo danes zjutraj pred mojimi vrati.  :o
Nečak jih bo slišal, samo da se prikaže.  >:D
Psi pa - nič. Ko me ni bilo doma sem jim navila radio veseljak. Ko sem prišla domov so mirno spale. Celo tastara, ki jo je bilo včasih na smrt strah in sem jo morala futrat s apaurini in povsod jemati s seboj je spala kot polh. Očitno ni samo oglušela, ampak ji tudi voh ne dela več kot bi moral.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 01 Januar 2008, 21:03:31
No pa ja za nami to najhujše pokanje :) Sicer še vedni eni norci veselo pokajo >:(, a ne tako hudo kot prejšnje dneve. Sprehodi so bili res obupni po večini vsi, ker koj ko pokat je začelo, Aska rep med noge in že vleči proti domu je začela :-\ Res hudo je bilo to vlečenje :-\. Zato nikar se ne smejte, če sem imela kar dva povodca, za vsako roko enega, da jo lažje zadrževala :-[ No včerajšnji večer je pa lepo mirno preživela, ker ji vseeno pomirjevlo dala in je delovalo. Res je bila omotična, njena hoja že po pol ure, ko je dobila tableto, je bila zelo okorna. A je pa vsaj mirno preživela najhujše pokanje. Danes pa je spet vsa panična bila, ko eni še vedno veselo pokajo >:( :(...No čimprej naj bo konec tega, da bo spet vsaj za en cajt mir s tem.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 02 Januar 2008, 13:22:05
Mislim da velja zakon,da lahko do danes pokajo
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 02 Januar 2008, 13:49:44
Zakon velja, a ljudje se ga ne držijo >:( Saj je tud predpisano kdaj smejo začeti s pokanjem, pa so pokali že krepko pred tem časom :( >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Nalch na 02 Januar 2008, 14:06:15
moja Lucy je pa novo leto kar prespala... bilo je njeno prvo in se tudi ne boji pokanja, zato nismo imeli problemov... upam samo, da je ne bo kdo prestrasu naslednje leto...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Hrt na 02 Januar 2008, 16:21:45
Mislim da velja zakon,da lahko do danes pokajo

Zakon velja in je prav lepo napisan, tudi kazni v njem so zelo visoke in vsak, ki bi bil kdaj kaznovan po tem zakonu bi še premislil ali bi metal petarde po balkonih stanovanjskih hiš, jih metal med ljudi in živali, s petardami barbarsko uničeval tujo lastnino, pokal do onemoglosti-tudi v strnjenih urbanih naseljih.....

Zakon je že, ampak dokler pristojni ne izvajajo zakona in kaznujejo takšnih, ki ga kršijo, tako dolgo bo miselnost nekaterih na takšnem nivoju kot je.  :-\....parazitskem in nekoristnem. :-\

Pri nas je danes hvala bogu mir in upam, da se je končalo vse do decembra.  ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 02 Januar 2008, 16:24:08
Zakon je že, ampak dokler pristojni ne izvajajo zakona in kaznujejo takšnih, ki ga kršijo, tako dolgo bo miselnost nekaterih na takšnem nivoju kot je.  :-\....parazitskem in nekoristnem. :-\
Ja to pa je res in žal, da je tako :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 02 Januar 2008, 16:26:18
Pri nas še vedno poka, drisko imajo vsi 4-je mački, tudi Inca, ki je zelo bolna in za katero se tako zelo trudimo, da bi pridobila vsaj kakšen gram... No, je šel te dni ves trud po gobe.
Chopper je znerviran do amena, Layle ne spravim že par dni iz stanovanja oz. komaj komaj iz kletke, toliko da počistim, ker lula in kaka noter.
Res hvala vsem, ki v pokanju uživajo.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: rapgirl na 02 Januar 2008, 16:32:48
Ajka pa je hvalabugu pozabila na pokanje! In ne bruha ali driska več.  :-[
 >:( >:( Ja in naslednje leto se gremo kdo bo več denarja spustil v zrak!  >:( >:( >:( >:(
Namesto da bi denar, ki so ga porabili za pokanje dali tistim, ki ga res potrebujejo!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: SKY na 02 Januar 2008, 22:06:50
Dejstvo je,da je to vse skupaj ena velika bedarija,da so ljudje,ki to počnejo eni veliki bedaki,.....dejstvo je pa tudi,da se tega žal ne bo izkoreninilo.

Mi je pa zanimivo tudi to,da vas ima toliko težave s svojimi psmi ob pokanju in spuščanju raket.
Moja dva na srečo niti eno,niti drugo niti najmanj ne moti in ponavadi celo ob polnoči in ob najhujšem mirno spita,letos pa sta ob polnoči celo bila zunaj na sprehodu.

Je pa tudi res,da svoje pse od majhnega navajam na najrazličnejše zvoke,torej tudi pokanje,kosilnico,motorno žago,mešalec poln pločevink,......

Kar se tiče raznih peticij-seveda,tudi sam bi jo podpisal,ampak spremenila ne bi ničesar.Ta pirotehnična bedarija prinese v blagajne ogromno denarja.Preveč.


Lp Zoran
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 02 Januar 2008, 22:14:53
Mi je pa zanimivo tudi to,da vas ima toliko težave s svojimi psmi ob pokanju in spuščanju raket.
Moja dva na srečo niti eno,niti drugo niti najmanj ne moti in ponavadi celo ob polnoči in ob najhujšem mirno spita,letos pa sta ob polnoči celo bila zunaj na sprehodu.

Je pa tudi res,da svoje pse od majhnega navajam na najrazličnejše zvoke,torej tudi pokanje,kosilnico,motorno žago,mešalec poln pločevink,......

Mene mogoče še bolj znervira to, ker s prejšnjimi psi teh težav nisem imela in smo lahko hodili celo na novoletna praznovanja brez vseh težav.
Zdaj pa imam pač 2 psa, ki imata za sabo nezavidljivo preteklost.
Pri psici smo npr. 2 tedna hodili po prstih in kot v počasnem posnetku, vpila, bruhala in iztrebljala je že, če mi je žlica padla na tla. V 2-eh letih smo to odpravili. Zdaj pa... Ja, nimam pojma, niti znanja, kako jo prepričat, da naj gre ven, med rakete in petarde. In se mi zdi, da smo šli spet nekam za 2 leti nazaj proti začetku vsega truda.
Drugi, tamali pes, je prišel k meni ves presran, znerviran in bolan. In imamo težave zaradi njegovega obnašanja ves čas. Se trudimo jih odpravit, tako z zdravili kot s terapijo, ampak tole zdaj nam pač prav nič ne pomaga.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: zoe na 02 Januar 2008, 23:06:04
Dejstvo je,da je to vse skupaj ena velika bedarija,da so ljudje,ki to počnejo eni veliki bedaki,.....dejstvo je pa tudi,da se tega žal ne bo izkoreninilo.

Mi je pa zanimivo tudi to,da vas ima toliko težave s svojimi psmi ob pokanju in spuščanju raket.
Moja dva na srečo niti eno,niti drugo niti najmanj ne moti in ponavadi celo ob polnoči in ob najhujšem mirno spita,letos pa sta ob polnoči celo bila zunaj na sprehodu.

Je pa tudi res,da svoje pse od majhnega navajam na najrazličnejše zvoke,torej tudi pokanje,kosilnico,motorno žago,mešalec poln pločevink,......

Kar se tiče raznih peticij-seveda,tudi sam bi jo podpisal,ampak spremenila ne bi ničesar.Ta pirotehnična bedarija prinese v blagajne ogromno denarja.Preveč.


Lp Zoran


Moja je bila tudi že od malega navajena na razne zvoke, tudi poke. In pokanja se ni bala, dokler niso lani eni bebci v našem naselju 5 metrov stran od naju spuščali rakete.

K sreči njen strah ni paničen ali histeričen, se pa še vedno boji in skriva kadar pokajo petarde in ostala pirotehnična sredstva.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Bujika na 15 Oktober 2008, 19:55:00
Moj velik kuža se ne boji sam ko je pa bil majhen ga je pa blo ful strah.
Mogoče ko prvič pokne se ustraši pol je pa O.K.
by  :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 15 Oktober 2008, 20:03:08
Ojej, Bujika, samo ne omenjati petard :'( Saj samo še malo in se bo spet "veselo" pokalo >:( >:( >:( >:( in spet bodo hudi problemi tu :( Jaz bi jih prepovedala oz. naj jih mečejo samo pol ure pred polnočjo in pol ure po polnoči za novoletno noč. Bo še pestro.

lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nikson na 03 November 2008, 16:28:29
Pozdravljeni!

Tudi moja psička se boji pokanja in petard. Lani je bilo njeno prvo novo leto in nisem mogla verjet, da se lahko tako močno boji, bilo je grozno! - kar tresla se je po celem telesu in se skrivala pod mize. Ni ji bilo za ven, niti jesti ni hotela, tako da že zdaj razmišljam, kako bi ji olajšala letošnje novoletne praznike. Ali mi lahko kdo zaupa, kakšna pomirjevala ste uporabili oz kakšen je gel, ki ga je nekdo omenjal par postov nazaj? Ker bomo v kratkem obiskali veterinarja, se bom tudi pri njem pozanimala, vendar pa bi želela tudi kakšno informacijo od tistih, ki imajo s tem izkušnje. Rada bi ji dala nekaj, kar jo bo dejansko pomirilo. Pa upam, da bo čim manj pokanja... vsekakor pa bi tudi sama podpisala peticijo za prepoved uporabe petard!!! Lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 03 November 2008, 16:39:00
Pozdravljeni!

Tudi moja psička se boji pokanja in petard. Lani je bilo njeno prvo novo leto in nisem mogla verjet, da se lahko tako močno boji, bilo je grozno! - kar tresla se je po celem telesu in se skrivala pod mize. Ni ji bilo za ven, niti jesti ni hotela, tako da že zdaj razmišljam, kako bi ji olajšala letošnje novoletne praznike. Ali mi lahko kdo zaupa, kakšna pomirjevala ste uporabili oz kakšen je gel, ki ga je nekdo omenjal par postov nazaj? Ker bomo v kratkem obiskali veterinarja, se bom tudi pri njem pozanimala, vendar pa bi želela tudi kakšno informacijo od tistih, ki imajo s tem izkušnje. Rada bi ji dala nekaj, kar jo bo dejansko pomirilo. Pa upam, da bo čim manj pokanja... vsekakor pa bi tudi sama podpisala peticijo za prepoved uporabe petard!!! Lp

Naš je tudi "lani" prvič videl to pokanje. in je bilo isto kot pr vas-se je full tresu,bil živčen,... :-\ Me je že strah kako bo to leto  :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nikson na 03 November 2008, 16:50:35
Tud mene je grozno strah tistih dni in upam, da če že morajo metati, da bodo vsaj čim kasneje začeli! Sem pa pred to psičko imela manjšega psa, ki se niti slučajno ni bal pokov, tako da mi je bilo resnično šokantno vidt, kako se moja velika psička tega boji - nisem mogla verjet!!! Zdaj pa že kak mesec ali pa še dalj razmišljam, kaj naj sploh naredim, da ji olajšam tisti čas. No, tudi meni ob vsem pokanju ni prijetno in tudi sama se včasih zdrznem in ustrašim (nenamerno, saj nočem pošiljat napačnih impulzov moji žvalci), ampak kaj čem. Sprašujem se samo, kako je šele njej grozno... :'(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Smrček na 03 November 2008, 17:04:40
jaz mam pa res srečo-moj pes se ustraši samo na sprehodu pa še to tako; rep med noge in potem naprej ::) (se pa jaz sigurno bolj ustrašim :-\)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sibila na 03 November 2008, 20:25:48
Moja se jih tudi ful boji, ampak ni panična.Ob pokanju gre pod posteljo in noče ven dokler ne mine.Jaz jo pa pač pustim, da je tam, če že hoče.
Lani pa smo odkrili zdravilo :o
Malo pred polnočjo sta prišla moja dva na obisk in Lona se je mame tako razveselila, da sploh ni opazila tahudega ognjemeta...Tako je ta hujši stres preživela in se sploh ni kaj sekirala, ker je ona imela obisk :D.Na mamo je čisto nora.
Letos pa se bom pa poskusila umaknit od tega pokanja,ker gre meni še bolj na živce ;) ;D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: xx PuPiKa xx na 04 November 2008, 14:30:08
Js sem pa šele dobla .. no u bistvu jo mam 3 mesce(psičko) in še nevem če bo jo strah.Bo al?Kk so pa pri vam te izkušnje ko je biv priček še mlad? Se je bav pitard pa tega? Upam da se neboo preveč bala, čeprav mislim da se  bo,sam mi je ttk na bed pa ful se mi zasmili :'(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Nalch na 04 November 2008, 21:13:12
moja sploh ne odreagira na pokanje - res pa je, da je pri nas pokanja manj, kot v mestu ;)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: aska na 05 November 2008, 00:18:09
Moja se jih tudi ful boji, ampak ni panična.
Srečnica. Mojo štirinožno madam pa prava panika zagrabi :'(

lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 05 November 2008, 08:59:01
Moja sploh ne reagira na poke, jo pa za novo leto vseeno dam na varno notri. Pri nas tudi ni veliko pokanja, res samo ob polnoči.

Smo imelii pa mačko, ki je še tri dni potem se skrivala v najmanjših možnih prostorih.

Nimam nič proti raketam, petarde so mi pa totalno mimo.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Ribica_Tina na 05 November 2008, 12:59:55
Jaz imam pa problem, ker hoče Shanna ujeti "pok" oz vedno leti tja, kamor poči in se ful razburja...se bojim, da bi znala kdaj zagrabit kakšno pirotehnično zadevo. Imamo pa za sosede paciente, tako da...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nikson na 07 November 2008, 12:45:35
Mi smo v centru in ponavadi ful poka. Sem bila pa pri veterinarju in sem malo spraševala, kaj bi ji lahko dala, pa mi je mlajša veterinarka rekla, da ima sama tudi psičko, ki se strašno boji petard in pokanja in ji ni pomagalo pomirjevalo - po njeno je bilo še hujše, ker psička ni mogla hodit od pomirjeval, slišala in bala se je pa še vedno in se tako ni mogla umakniti nekam, kjer bi manj slišala in bi jo bilo posledično tudi manj strah, tako da mi je rekla, da je zanjo najboljše pomirjevalo to, da v stanovanju prižge vse luči, da muziko ful na glas, spusti rolete na oknih in psička sploh ne ve, da se kaj zunaj dogaja. Tako sem se odločila, da bomo tudi mi najprej sprobali ta recept in če ne bo zaleglo, lahko še vedno drugo leto vzamemo pomirjevalo, bi pa raje vidla, da bi to palilo in da mi pomirjeval ne bi bilo treba dati. Upam, da bomo čim bolj mirno preživeli ta čas ... men grejo grozno na jetra petarde!!! Tudi nama so lani skoraj pod noge vrgli eno in se razbežali stran. Bi jih še lovila, če ne bi imela sabo psičke, ki se je tako ustrašila in začela brezglavo teči, da sm mogla najprej njo ujet (pa sploh še ni bil čas, ko so dovoljene, zato jih tudi nisem pričakovala in imela psičko spuščeno!!)! Od takrat se grozno boji, se mi zdi, da se jih pa prej (ko je bila še manjša), ni bala. Lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 07 November 2008, 13:01:30
Balu še en teden noče vn it. Noče se igrat nič, samo trosi se.-pravtako pri grmenju in bliskanju. Ko je bil tisti orkanski veter uhh kake probleme smo imeli.

A obstaja kakšno pomirjevalo?-In oz. ali je to sploh dobro za psa?So kakšne "posledice"?Ima kdo s tem kakšne izkušnje? :-[
Ali kaj naj v delamo v takem z Balujem-ko se cel trosi&je živčen,...

Lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nikson na 08 November 2008, 19:37:48
Ciao!

Pravijo, da je ponavadi najbolje, če jih pustiš pri miru oz predvsem jih ne smeš tolažit, ker potem mislijo, da je prav, da se bojijo. Mi pri grmenju in bliskanju nimamo težav, so pa težave petarde in tudi rakete, ker čudno piskajo in se svetijo po nebu. Meni je veterinarka rekla, da pomirjevala ne škodijo, vendar pa niso prov fajn, ker se psi ne morjo premikat normalno kot bi si želeli in se potem še bolj bojijo. Ne vem, mi jih letos najbrž še ne bomo sprobali.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Kali na 16 November 2008, 17:45:10
Tudi moja psička se precej boji petard. Jaz ponavadi naredim tako, kot je svetovala veterinarka - radio ali televizijo zelo naglas, čeprav se tudi skriva pod računalniško mizo. Ponavadi ji še malo 'zagradim brlog', pokrijem s kakšno dekco, da se počuti bolj varno. Je pa tudi res, da je treba strah popolnoma ignorirat - bolj ko človek tolaži psa, slabše je.

Na sprehodu pa je že sredi novembra skoraj ne upam spustiti s povodca, ker nikoli ne vem, kje bo počilo in bo potem vsa panična kam bežala!  >:( >:( >:( 
Naslov: Petarde!!
Prispeval: deteljica na 17 November 2008, 08:24:37
Tudi če pozabimo na domače in tuje živali - nikakor ne razumem zakaj te butaste zadeve ni mogoče prepovedat  >:D.
če je uspelo s kajenjem v zaprtih prostorih, zakaj ne bi s petardami  ;)?
Služijo čist ničemur  :-\.
Izdelujejo jih  z izkoriščanjem otroške delovne sile, v neprimernih pogojih. Že  med izdelavo, skladiščenjem in transporti prihaja do nesreč  :(.
V metanju uživa mali procent populacije , večini gre na živce  >:( . Pa še ta mali procent ne uživa ampak se izživlja - oz fila svojo popolno praznino v možganih z nekimi kratkotrajnimi zvočnimi efekti. Naj jo zafila s čim bolj trajnim.
Neke bistvenega vpliva na slovensko ekonomijo tud s tem ni- torej kaj še čakajo zakonodajalci?

Kdor ne more brez eksplozij lahko odpotuje na katerikoli konec sveta , ker bo doživljal orinial granat in bombnih napadov  :P.

Jaz bi jih npr poslala za kakšno leto v enote za razminiranje- bo vsaj kakšna korist od njihovege hobija  8)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: rapgirl na 17 November 2008, 10:38:56
Mene zanima, če kdo da psu kaj za pomirjati. Ajka ima žal slabo iskušnjo s petardami (neka dva mulca sta ji za rit vrgla petardo >:() In od takrat naprej se jih zelo boji in vsako leto je čisto trda od strahu. Sploh za novo leto. Pa sem razmišljala, da bi ji mogopče dala kakšno pomirjevalo ali kaj podobnega. Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: n+n na 17 November 2008, 10:55:00
Jaz sicer s petardami nimam ne vem kakšnih problemov. Imam pa probleme s strahom in tečnobo pri menjavi okolja / novih ljudeh... in v takih primerih uporabljam tekočino od Himalaye - Anxocare (http://www.himalayahealthcare.com/products/anxocare.htm). V prospektu piše:  značilnosti: deluje proti tesnobi, strahu in stresu (menjava okolja, potovanja, hrup, pokanje petard, nevihte...);...
Pri nama je stvar delovala, se mu je tudi dosti hitro poznalo, da se mu je razpoloženje popravilo (načeloma, ko se počuti nelagodno se mi skriva med nogami, ni za nobeno sodelovanje...). Mi je pa všeč, da pes po tej tekočini ni "zadet" ampak lahko normalno funkcionira naprej  :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tullika na 17 November 2008, 17:13:27
n+n, hvala za tole info. Jaz to zadevo iščem že ne vem kako dolgo, pa nisem našla, ker se nisem mogla spomnit kako se že reče. Tako da, najlepša ti hvala!!  Zdaj pa samo še, če mi prosim poveš, kje to zadevo nabaviš?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: n+n na 17 November 2008, 17:19:59
Jaz sem tole kupila v Arotu (Stražišče pri Kranju).

Je pa uvoznik za te Himalaya izdelke D.J. don d.o.o. (http://www.djdon.si) pa pomoje, da je najbolje, če se kar direktno na njih obrneš.

lp nina
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alma na 17 November 2008, 21:08:47
Je to za nosečnice tudi ok? Lahko uporabljajo?

Naslov: Petarde!!
Prispeval: shawtyy* na 17 November 2008, 21:16:59
Me zanima kje prodajajo to tekočino ANXOCARE ? Je primerna za mladiče.. naša se zelo boji ljudi ki jih ne pozna in predmetov ki so večji od nje :-\ Lahko uporabljamo? bi sploh kaj delovalo?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: n+n na 17 November 2008, 22:28:53
Alma, shawtyy*... to pa jaz nebi vedela (sem samo uporabnica, oziroma moj pes je) :) najbolje, da povprašata svojega veterinarja in uvoznika glede tega.

shawtyy*... kar se ljudi tiče, tole ni čudežno zdravilo... boš še vseeno mogla navajati psico, da ljudje niso nič groznega (čim več raznoraznih nadzorovanih situacij s čim bolj pozitivnimi izkušnjami in čim več različnih ljudi...čim prej)... tale tekočina ti je mogoče (če je seveda sploh primerna za mladiča!) le pomagalo, da bo malo bolj sproščena in da bo hitreje dojela, da niso noben bav bav.

Za nakup pa... ne poznam vseh trgovin za naše kosmatince, tako da... najbolje da se na uvoznika (http://www.djdon.si/images/zlozenka_zaspl.pdf) obrneš in povprašaš, kje v tvoji bližini bi se dalo stvar dobiti.

lp nina
Naslov: Petarde!!
Prispeval: rudageba na 09 December 2008, 21:30:15

No danes pa sem zasledila na poročilih, da naj bi letos prodaja in uporaba petard bili prepovedani. To naj bi veljalo za tista pirotehnična sredstva katerih edini namen je pok.

LP  :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Macika na 09 December 2008, 21:38:57
Prepovedana je prodaja in uporaba zelenih petard, tiste male rdeče pa mislim da so še dovoljene.
Samo mislim da ljudje, ki živijo na vasi, ne bodo dali ravno veliko na to prepoved, ker se policija itak ne more skos drajsat gor pa dol  :'(
In na mojo žalost živim ravno na vasi in me je že prav strah, kako bo Tai prenašal vso to pokanje  :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nezkaaa na 09 December 2008, 21:51:45
Ja, res je...prepovedana so pirotehnična sredtsva, dovoljene so edino tiste, ki imajo svetlobni učinek (praskalice, ognjemeti ipd)
Bodite pa ful previdni...sedaj so bumbarji začeli metati petarde že na vrt  >:( >:( >:( na srečo Aje ni bilo na vrtu. Dobila jih nisem, sem obvestila policijo, ki so prišli, naredili zapisnik in to je bilo to.
Saj sploh ne veš kaj bi naredil s tem.... žalostno, res ne vem, kaj vidijo ljudje v pokanju... Aja to ful slabo prenaša in pojma nimam kako bomo preživeli letos.
Najhuje je, ko greš na sprehod in začnejo mulci metat petarde v tvojega psa, ki čisto pobezlja, tako da moraš mirit njega, hkrati bi pa še mulce ubil, pa ne moreš. Jih bom pa enkrat že dobila. Če drugega ne, bom čakala na vrtu in jih enkrat zalila z ledeno mrzlo vodo....ni hudiča, da jih to ne bo izučilo, ker potem pa res ne vem več kaj naj... :-\

lp
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Macika na 09 December 2008, 21:55:10
To je ful zoprno ja. Pri fantu, ki živi v bloku, je nočna mora it s psom na sprehod. Petarde mečejo skoraj čisto pod noge, pa jim nič ne moreš. Edino dobro je, da njegov pes to čisto mirno prenaša in ne bezlja.
Je pa hudo nevšečno tudi za ljudi, ko se gre pod kakšnim podhodom in folk meče petarde pod noge, pa še doni kot hudič  >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: maya na 09 December 2008, 21:56:08
Ja mi smo tudi bolj na vasi, pa se tudi pomojem ne bodo držali teh pravil. Ubistvu jih že mečejo, pa to imajo kakšni, ki so šele v 5, 6 razredu  :o . Pa eni kar vate mečejo  :-\ , in eden je za "las" petardo vrgel iz svojih rok.... grozno, da mečejo petarde, če še sami ne znajo ravnat z njimi.  :-X
Naslov: Petarde!!
Prispeval: nezkaaa na 09 December 2008, 22:04:47
Ja mi smo tudi bolj na vasi, pa se tudi pomojem ne bodo držali teh pravil. Ubistvu jih že mečejo, pa to imajo kakšni, ki so šele v 5, 6 razredu  :o . Pa eni kar vate mečejo  :-\ , in eden je za "las" petardo vrgel iz svojih rok.... grozno, da mečejo petarde, če še sami ne znajo ravnat z njimi.  :-X

takšni so najbolj nevarni...bom zdaj na sprehode začela hodit izključno samo še v družbi, zato, da bom lahko letela za mulci :S
Se trudiš ostat miren, da bo tudi pes, pa nekako ne gre, ko vržejo slab meter ali še manj od tebe....ampak vem, da če bo moj pes imel kake fizične posledice zaradi teg, bo joj...psihične pa že ima... :'(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: shawtyy* na 10 December 2008, 16:21:08
sem prišla ravno domov.. in čez 10min sva z ajko hoteli na sprehod.. pa so mulci [10let] metali petarde v sosedovega psa :( no.. v njegov boks :-\mislim haloooo :(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: puhek na 10 December 2008, 16:38:26
Jaz bi pa samo še nekaj o tem kaj se sme metat in kaj ne.
Mečejo se lahko samo pasje bombice,ki počijo tako da se komaj sliši.
Ampak čist nihče ne vpošteva zakona,pa čeprav so kazni od 200 do1200evrov >:(




lp,puhek
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sibila na 10 December 2008, 16:46:06
Tudi pri nas nihče ne upošteva zakona.Pa nisem na vasi, sem center MB.
Vsako jutri doživim na poti v službo pravi 'bombni' napad ??? :'(
Poka tako, da mislim, da imajo bombe in ne petard.Očitno nov zakon zelo 'uspešno' deluje ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Urša in Balu na 10 December 2008, 16:51:45
Pri nas  se bo tudi počasi začelo :'(
Ravno zadnjič nekaj dni/tednov nazaj sm šla z Balujem na sprehod in bum. Balu je itaq takoj postal čist živčen...in ga je bilo zelo strah..tako, da sma raje odšla domov.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: puhek na 11 December 2008, 07:11:47
Jaz sem pa 3 km od Novega mesta,pa tudi že povsot pokajo!!! >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sonce na 13 December 2008, 20:14:10
Danes naju je z Rori na večernem sprehodu pri gostišču presenetil en mini ognjemet. Je naredila grbo in lajala. Sem hotela proč, pa sem pomislila, ker je to prvič zanjo, da če grem sedaj stran, jo bo sigurno še bolj strah. Pa sem obstala in gledala. Ko je bilo konec, je bila sicer malo razburjena, ampak sva potem normalno nadaljevali sprehod. Zdaj pa ne vem, bi se morala takoj pobrati stran od tam (čeprav bi se še vedno slišalo, kamorkoli bi zavila) ali je vseeno, če sem počakala, ignorirala njeno lajanje, potem pa mirno šla dalje?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: culto na 13 December 2008, 20:42:06
Moje mnenje je, da si ravnala prav, sploh, če ji nisi pokazala, da te je stah :). Jaz bi verjetno ravnal podobno. Mogoče bi ji edino poizkusil s kakšno "afnarijo" preusmeriti pozornost in nagradit, v nobenep rimeru jo tolažit... Pa si imela občutek, da je bilo Rori zelo strah? Če je lajala v smer ognjemeta in ni poizkusila zbežat skoraj ne verjamem ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sonce na 14 December 2008, 06:23:52
Culto, sem hotela it, ko se je začelo, pa je obstala in lajala, bi jo morala verjetno povleči, da bi šla, ker je bila zelo osredotočena na pokanje. Med tem, ko sem čakala, je lajala, skakala naokrog, vendar vrvica ni bila veliko napeta. Repa ni imela med nogami, ampak visoko na hrbet, pa nasršena. Seveda jo je bilo strah, samo panična pa ni bila. Nekako sem to pričakovala, da bo lajala, ker je že nekaj začenjala, če je kaj počilo. Za novo leto me bo torej vsake toliko časa skoraj kap, ko se bo nenadoma oglasila, ker ima mala res močan glas, če pa še ne pričakuješ... :o. Če imaš srečo, najprej zarenči, potem pa rafal ::). Očitno bo za novo leto grmelo zunaj, pa tudi pri nas notri ;).
Naslov: Petarde!!
Prispeval: deteljica na 14 December 2008, 20:28:16
ker so petarde prepovedane , pri nas mečejo  bombe
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 14 December 2008, 21:06:20
Deteljica tudi pri nas.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: shawtyy* na 14 December 2008, 21:52:51
Tudi pri nas so bombe.. kar po tujih dvoriščih >:(.. sem bila ravno z ajko zunaj ko so vrgli na naše dvorišče :( sem jih tako nadrla in zagrozila da če še jih 1x vidim bom poklicala policijo.. a mi ni bilo treba je že soseda ;) od takrat dalje jih ne vidim več - prej so bili vsak dan na ulici sedaj jih že 3dni ni.. upam da tako ostane >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Macika na 14 December 2008, 21:58:35
Pri nas je pa še sorazmerno mirno...včeraj so eni na sosednjem bregu imeli mali ognjemet (Taiček firbec pa ful gledal kaj so to za ene lučke), danes sta počili dve petardi spet na sosednjem bregu in Taiček gledal kje to poka  ??? Ampak iz firbca. Upam da bo tako stanje tudi ostalo  :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Lanabela na 15 December 2008, 12:42:55
Citiraj
ker so petarde prepovedane , pri nas mečejo  bombe

Pri nas tudi. Včeraj zvečer sem ravno pse spustila scat, ko so na parkirišču pred Petrolom eno tako vrgli, da sem mislila, da je šlo  pol črpalke v zrak. Tudi kadilo se je temu primerno. Sicer so trenutno vse psice "mrtvo ladne" kar se pokanja tiče, ampak meni so bile vseeno ljubše dobre stare normalne petarde. Od njih so včasih žvenketale šipe, ampak cela bajta se pa vseeno ni tresla.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: deteljica na 15 December 2008, 13:22:58
saj pri nas se tudi psi niso nič vznemirili, ampak včeraj ponoči je tako bobnelo, kot da je desant na Ljubljano. Prav čist drugače, kot bi bilo še normalno. Nimam pojma kaj mečejo, definitvo je bilo vrženo s kakšne stolpnice , če ne iz letala.
In seveda se zbudiš in čudiš, če drugega ne, da se pa že stene tresejo je pa tudi samoumevno..
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 15 December 2008, 13:27:54
Alba tudi ne reagira, ampak je pa grozen občutek zame, ko sišim te poke. In to v Ljubljani in tudi pri nas v Trzinu.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: n+n na 15 December 2008, 13:31:29
mislim, da je veliko stvari zdaj, ko je prepovedana tudi prodaja, narejenih doma, na žalost.  :-\
(no, saj so bile prej tudi... ampak se mi zdi, da je sedaj še več tega)

ne vem, kako psu pokazati, da te ni strah, če te pa ob poku (če ne drugega že zaradi samega presenečenja) skoraj vrže na rit.  :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Dina na 16 December 2008, 06:58:47
Mi imamo pa kar srečo zgleda, kar se petard tiče. Smo v bistvu na vasi, ampak do danes še nobene petarde ali česa podobnega. Vem, da bojo sosedje imeli "mini ognjemet" za novo leto in upam, da tudi ostane samo pri tem.

Drugače smo lani čisto mirno preživeli pokanje. Dina se nič ne sekira oz. ne reagira ne na pok, ne na strel (jah, lovci hodjo jagat tukaj okrog in kdaj pa kdaj ornk blizu poči) še manj pa na kakšno grmenje.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: roberd na 16 December 2008, 09:05:11
Dina se nič ne sekira oz. ne reagira ne na pok, ne na strel

Pogum je sposobnost obvladovanja in premagovanja strahu, ne nezmožnost občutiti strah. Pri psu ne želim videti, da ne reagira, marveč nasprotno, pričakujem reakcijo, gibanje, in če govorimo o nemškem ovčarju (Dina), potem hočem, da je to gibanje nasproti pokanju, ne proč od njega. Čeprav, kot rečeno, je tudi to bolje, kakor nič, saj kaže, da pes vsaj ima obrambni nagon, čeravno se ta izraža kot beg, ne kot boj.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sibila na 16 December 2008, 10:51:47
Baje kupujejo v Avstriji neke zadevščine, ki imajo res dodano neko razstrelivo...Baje je kar veliko in ima tudi vžigalno vrvico.
Tako da očitno res mečejo neke vrste 'bombe'.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Dina na 16 December 2008, 16:42:33
Pogum je sposobnost obvladovanja in premagovanja strahu, ne nezmožnost občutiti strah. Pri psu ne želim videti, da ne reagira, marveč nasprotno, pričakujem reakcijo, gibanje, in če govorimo o nemškem ovčarju (Dina), potem hočem, da je to gibanje nasproti pokanju, ne proč od njega. Čeprav, kot rečeno, je tudi to bolje, kakor nič, saj kaže, da pes vsaj ima obrambni nagon, čeravno se ta izraža kot beg, ne kot boj.

Mogoče si me narobe razumel, ali pa sem se sama bolj skopo izrazila. Valda se opazi, da je slišala pok, ker se takoj obrne v smer iz katere je le-ta piršel. Nikoli pa zaradi tega ne zganja kakšne panike - v smislu, da bi bezljala naokrog, se tresla, cvilila ali kakor koli drugače pokazala, da se poka boji.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: zoe na 16 December 2008, 18:23:44
Jst pa ne bom napisala, da se Ginny letos mnogo manj boji, ker potem bo šlo gotovo kaj narobe ;D ;D Je pa zaenkrat razen občasnih pokov vse precej mirno :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Smrček na 16 December 2008, 18:33:34
Pri nas so ravnokar vrgli dve taki da sem dol iz stola padla :o Timi pa še vedno spi kot top:-[
Naslov: Petarde!!
Prispeval: roberd na 16 December 2008, 19:51:56
Hočem reči, da je to, če pes reagira ali se celo "zasekira" (pojdi gledat, kaj si napisala), če pokaže skrb nad glasnim pokom v bližini, povsem sprejemljiv odziv.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Dina na 16 December 2008, 20:16:53
Mislim, da sem dovolj jasno povedala, da se ne sekira v smislu bežanja, cviljenja, skrivanja itd...posledično se tudi jaz ne bojim, da mi bo zbezljala, če bo slučajno spuščena, ko ji bo za ritjo počilo. razumeš? :P
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alma na 17 December 2008, 11:49:41
Slišala sem za homeopatično zdravilo Arnica Montana. Baje lepo umiri psa.
Sicer ne bi vedla povedat v kakem odmerku se uporablja oz če se pri nas da dobit.
Mogoče bi bilo ok za tiste pse, ki se zelo bojijo.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Lanabela na 17 December 2008, 13:09:00
Citiraj
Pogum je sposobnost obvladovanja in premagovanja strahu, ne nezmožnost občutiti strah.

Potem je bila pa moja pokojna Lana strašansko pogumna: Zelo se je bala pokanja vsega kar je imelo v sebi smodnik, tako da je prav fizično trpela. Pa se je obvladala in ni bežala. med poslušnostjo (pri ruševinarjih kar fejst pokajo) ni nihče ugotovil, da se boji.

Pri drugih psicah je bilo pa tako: od začetka je vsako malce firbcalo, kaj za vraga tako poka, ampak po xy ponovitvah se nobeni več ne da niti z ušesi zastriči. Temu bi se reklo navajenost - ko ugotoviš, da je nek ponavljajoči se dražljaj iz okolja povsem nevtralen, je najbolj racionalno, da nanj ne reagiraš več.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tullika na 17 December 2008, 14:00:04
Hm....mi se tudi že pripravljamo na "Vukovarsko noč" in me zanima, ali ima kdo izkušnje s pridobljenim strahom pred pretardami in homeopatom oz. bioenergetikom?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tullika na 17 December 2008, 14:14:40
No, sem našla Slovensko veterinarsko homeopatsko društvo, poklicala, po pošti dobim neki homeopatski zvarek ki ga začnem dajat takoj, ko bo najbolj pokalo, pa odmerek okrepim in bo. Slišalo se je spodbudno, je dejal da ni problema in upam, iskreno upam, da nam bo pomagalo.  Sicer smo se trudili in na nek način odpravljali ta strah. No prilezli smo do tega, da vsaj beži ne več oz. leze meni v naročje.  In če poči samo enkrat oz dvakrat, sem jo že zmožna zmotivirat na žogico in na "lej veveričko".... pa priboljški tudi pomagajo, če je pridna in ne paničari.

No, za najhujše dni bomo zdej tole zdravilo dali in je...

Drugo leto pa dalje, ko bo spet obdobje brez streljanja...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: roberd na 17 December 2008, 14:50:58
Lanabela, jaz bi že raje imel Lano, kakor enega, ki brezglavo rine v vsako nevarnost. Tak pes ni pogumen, ampak enostavno neumen... in nekoristen oz. celo nadloga, če moraš neprestano paziti nanj. Sicer pa ja, imel sem v mislih prvo srečanje s petardami - reakcije na ponavljajoči se dražljaj so bolj nevtralne oz. take, kakor sam hočeš in si psa naučil. Moja poanta je, da če pes ob poku npr. odskoči, to ne pove nič slabega o njegovem karakterju, saj je taka reakcija povsem normalna in za pričakovati. Pomembno in pomenljivo je, kako se pes po začetni reakciji zbere in kakšno je njegovo vedenje potem.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 17 December 2008, 15:43:32
Seveda ne pove, saj še jaz odskočim ob poku petarde, pa se ne bojim pokanja, ampak je šok, ker ne pričakuješ.
Alba pa sploh ne trzne. Mirno spi naprej. Čeprav ne vem pa kaj bi bilo, če bi počilo res zelo blizu nje.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Smrček na 17 December 2008, 16:11:34
Moja poanta je, da če pes ob poku npr. odskoči, to ne pove nič slabega o njegovem karakterju, saj je taka reakcija povsem normalna in za pričakovati. Pomembno in pomenljivo je, kako se pes po začetni reakciji zbere in kakšno je njegovo vedenje potem.

To naredi moj, potem gre do mene in vidi da ni nič in je ok...


PS; Zdajle sem nazaj s sprehoda in sva (lucy in jaz) slišale kako je eno dekle zakričalo ko so vrgli ''bombo''...res upam da ni nikomur nič...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: littlepumpkin na 17 December 2008, 17:50:07
moj malli piki pa sovrazi pokanje - ze samo ce slisi raketo ga zivcira. kar naenkrat zacne globoko dihati in je cisto brez sline.
tako bo letos dobil nekaj proti temu...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 20 December 2008, 18:30:25
moj se petard ne boji  :) ampak prejšna psička se je takoj ko je slišala petarde skrila pod posteljo in je ni bilo nazaj do konca pokanja
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 20 December 2008, 18:37:06
moj se petard ne boji ampak prejšnja psička se je pa takoj ko je zaslišala petarde skrila pod posteljo :(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 20 December 2008, 18:38:35
se opravičujem ker sem dvakrat poslala :-[
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 20 December 2008, 18:55:39
Mislim... Ravnokar je bil nek mega ognjemet pri POP TV-ju. Pa saj tu je naselje, no! Je pa bilo tako, kot da imamo bombni napad. A to je pa dovoljeno?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 20 December 2008, 20:32:38
Mislim... Ravnokar je bil nek mega ognjemet pri POP TV-ju. Pa saj tu je naselje, no! Je pa bilo tako, kot da imamo bombni napad. A to je pa dovoljeno?

Odvisno kakšne vrste
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ninci na 20 December 2008, 20:35:32
Mislim... Ravnokar je bil nek mega ognjemet pri POP TV-ju. Pa saj tu je naselje, no! Je pa bilo tako, kot da imamo bombni napad. A to je pa dovoljeno?

Lažja pirotehnična sredstva in sredstva katerih glavni cilj ni pok (rakete itd.) so kakor vem dovoljene od 26.12.2008 dalje pa do novega leta. Razen če gre za kakšno prijavljeno zadevo med letom ala dan osamosvojitve itd. ob katerih tudi priredijo ognjemet.


Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 20 December 2008, 21:36:43
Ja, no, bobnelo je kot pri norcih.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 20 December 2008, 22:21:57
Yo če verjameš ali ne sem slišala celo do trzina. Groza.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: zoe na 20 December 2008, 22:38:44
Grozno velik ognjemet je bil tudi na rudniku ob odprtju Supernove. Sredi leta je bobnelo kot ob bombnem napadu ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 21 December 2008, 08:49:48
Yo če verjameš ali ne sem slišala celo do trzina. Groza.

No, torej ni samo mene ruknilo pokonci in nisem zoprna kot ponavadi, ampak je res bilo malo preveč, no!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 21 December 2008, 10:09:59
Grozno velik ognjemet je bil tudi na rudniku ob odprtju Supernove. Sredi leta je bobnelo kot ob bombnem napadu ::)


Ja to se pa še jaz spomnim našmu mačku se je čist odtrgal :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 December 2008, 09:16:56
no abby se pa na srečo ne boji petard. vem da so jih lani že ob takem času na našem koncu zelo veliko zmetal. zdej pa ne zaradi prevelikih kazni. na srečo ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: shawtyy* na 22 December 2008, 21:50:12
Joooj danes so v naši ulici spet pokali in metali prave bombe ja :-\ ajki se čisto meša .. kar začne se trest in vse..  :-\ Me je kar strah novega leta - in bom očitno kar doma ostala letos :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Macika na 22 December 2008, 22:29:49
Midva sva danes na sprehodu doživela prva dva 'buma'. Pri prvem je Tai kar cuknil naprej, pomoje bi zbejžal kot velik če bi bil prost, pa sva šla kar naprej, brez da bi jaz pokazala da sem karkoli slišala. Pri drugem je pa že poslušal kaj je to, jaz sem pa rekla Tai kje je bil bum  ??? In se je vsedel in poslušal. In sva šla dalje. Tako da za prvič sem kar zadovoljna z odzivom.

Sem pa strašno presenečena, da pri nas nič ne pokajo. Tu pa tam kakšna petarda in to je to.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: sibila na 25 December 2008, 11:19:13
Kljub temu, da je par dni decembra kazalo, da bo tudi letos veliko pokanja, je bil presenetljivo miren.Vsaj pri nas.
Očitno se pozna nov zakon, včeraj sem slišala samo ene tri poke, pa še to od daleč.Pohvalno. ;D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: shawtyy* na 25 December 2008, 11:27:30
pri nekaterih je očitno zakon zalegel.. pri nas pa ne :-\ pri nas je grozno.. samo pokanje petarde rakete.. vse kaj je možno :-\ naši se meša od strahu..  :-\ groza je pri nas vglaunemm :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 25 December 2008, 16:59:37
Včeraj so imeli pri Supernovi spet ognjemet  ???
Do zdaj sem mislila da se moj me boji petard ampak včeraj ga je bilo pa tako strah da se je kar stisnil k meni  :-\
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tullika na 01 Januar 2009, 09:15:51
Preživeli fronto... ::)  Muzika na glas je d-best!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: maya na 01 Januar 2009, 10:51:23
Men se zdi, da so naši sosedje imeli največ raket in petard. Petarde so začeli metati okrog 21h in potem so ob 24h še bolj nabijal. In kar ni bilo konc pomojem so do kakšnih 2h. No takrat ko je res začel ful pokat je Nara malo pogledala ven pa je potem stekla v drugo bolj zaprto sobo  ;)


Naslov: Petarde!!
Prispeval: shawtyy* na 01 Januar 2009, 10:58:31
huhuhu. pri nas v naši ulici so imeli večji ognjemet kot je bil potem z gradu :-\ začeli so pokati ob 3 popoldne pa vse do 4 zjutraj ob polnoči pa se jim je itak zmešalo .. smo se pogovarjali in so tudi do 3tisoč evrov porabili za rakete :-X tako delajo tudi ko imajo otroci rojstni dan ! kar čez leto .. mislim grroozzaa !  :-X naši se je zmešalo skoraj.. tako se je tresla in hitro dihala kot da jo bo kap zadela :-\ hvala bogu da je konec.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tecka na 01 Januar 2009, 11:44:09
Midve sva polnoč (in še kakšno uro po njej) preživeli pod odejo v kotu na postelji. Neverjetno kako mičkena je postala, cela je ležala v mojem naročju in se reva tresla. Smo ignorirali - kolikor je bilo pač možno v takem položaju.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: kala,runo,bella na 01 Januar 2009, 12:02:04
Pri nas je bilo pa letos presenetljivo mirno, največ pokanja je bilo za Božič  ::) , včeraj ob polnoči je bilo pa tako malo, da so psi samo malo lajali. Je pa letos tudi Kala lajala tako kot lansko leto, prejšna leta pa vedno epileptični napad.
Marshall se je samo razburjal, ker ga budijo, Runo je najprej otrpnil nato pa se je pridružil pasjemu zborčku, Bella je bila pa grozno jezna in je tudi renčala.
Tako da smo očitno prestali leta ko smo se grozno bali, no edino za Božič je bilo malo bolj stresno  ;)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Smrček na 01 Januar 2009, 12:47:11
Pri nas je bilo grozno (zame)! Timi se je pa obnašal kot nebi bilo NIČ! Lepo je hodil od enega do drugega gosta... :D :o ;D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Tecka na 01 Januar 2009, 12:59:11
Meni je bilo res grozno. Odkrito povedano sem ves čas pokanja mislila na vse tiste prostoživeče mace, ki že tako nimajo zavetja, kako jih mora bit strah in na vse tiste verigarje katerih lastniki se niso spomnili, da jih sploh imajo,... Prav stiskalo me je pri srcu :( Žal pa je tako, da tisti, ki pokajo niti slučajno ne pomislijo na druga živa bitja.
Moja novoletna želja je, da bi ljudje imeli več empatije, tako do živali kot tudi do sočloveka.
lp
T.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 01 Januar 2009, 13:58:16
Pri nas je včeraj pokalo že od kake druge ure naprej. Ko sva šli na sprehod okoli Trzina sem ob vseh pokih slišala tudi laježe veliko psov. Ljudje sploh ne razmislijo, ko vržejo petardo, raketo in vse ostalo. Si ne predstavljam ketnarja, ki se boji pokanja. Grozno. Albi je bila ves čas notri, kjer je mirno prespala tudi polnoč.
Tudi jaz si v prihajajočem letu želim, da bi ljudje malo manj gledali le nase in svojo zabavo, ampak ob tem pomislili še na koga drugega.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ginka na 01 Januar 2009, 14:33:37
Midve z Bonie sva sle pa okoli pol 11h ven, da sem jo peljala lulat. In so že takrat na polno spuščali rakete, Bonie je samo čudno pogledala kaj je to. Ko je bila noter z nami, in je zunaj pokalo je mirno spala. Ob polnoči je šla z nami ven, šle sva na polje rakete je niso motile, važno da se je z mano vlekla z igračko. Sem bila zelo vesela, da se ni bala, ker ob polnoči res iz vseh koncev prileti kaj. In ja, ob vsem tem šundru je mimo naše hiše letela srna :( Boge živali preplašene :'( Ko sva šli danes na sprehod, po poljih zapičene rakete v sneg in polno papirčkov. Nobeden ne bo pospravil.  ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: xx PuPiKa xx na 03 Januar 2009, 16:36:50
Pitarde je sploh ne motijo.Ubistvo sploh nisma bli gdaj zunaj, ko bi metali petarde tak da.. :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: jojo na 03 Januar 2009, 18:52:38
Jaz sem bila čez novo leto na Dolenjskem in so ob polnoči naši sosedje imeli tak ognjemet da je blo še mene strah ::).Darky se je pa skril pod posteljo in tam preživel tisto uro.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ABBY LABRADOR na 04 Januar 2009, 19:35:42
Moja biba se pa sploh nič ne boji.
Mam srečo ;D
Naslov: Petarde!!
Prispeval: kalahit na 05 Februar 2009, 08:55:08
Smo že malo mimo, pa vseeno dodajam moj prispevek, mogoče se porodi kaka ideja še kje drugje.

http://www.kin-drustvo-ljutomer.si/ljutomer_glavne_novice.php?id=77 (http://www.kin-drustvo-ljutomer.si/ljutomer_glavne_novice.php?id=77)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ata na 05 Februar 2009, 14:22:57
Bravo kalahit,
mislim, da bi takšne akcije pred novim letom lahko organizirala vsa KD...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: kalahit na 05 Februar 2009, 18:26:43
Ravno s tem namenom sem tole dodala. Vem pa, da bi bilo bolje na to spomniti tam nekje konec novembra. :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Smrček na 05 Februar 2009, 18:57:44
Em, ok... ne me po tem postu ubit... Prosim...

Kolikor jaz poznam moje sošolce bi jih še bolj z veseljem metal če bi vedel da nekdo trpi ::) ampak jaz na teh slikah vidim samo majhne otroke (a mam prov?) in pri njih vrjetno učinkuje... drugače pa BRAVO! ;) Jaz bi bila prav vesela če bi na mojo šolo prišli :P
Naslov: Petarde!!
Prispeval: kalahit na 05 Februar 2009, 19:27:55
Ja, ta najmanjši so bili v spredaj, ta večji na tribuni. Bili pa so vsi razredi ;)

Nič ni narobe, če poveš tvoje mnenje oz. situacijo, kot jo poznaš. Verjemi, da je tudi meni jasno, da vsi niso zagrabili. Ampak jaz sem proti temu razmišljanju - "ne bomo nič delali, ker itak ne bo nič drugače" Zato sem to tudi izvedla.
Prepričana pa sem Smrček, da ne poznaš celotne slike, zato si malo težje predstavljaš. Pa tudi situacija na eni šoli kot je Ljutomer je po mojem drugačna od kake npr. Ljubljanske. V tem primeru gre za kompleksno oz. zelo široko sodelovanje s policijo, šolo, starši. Jaz sem bila le del te akcije.

Sem se potiho bala tudi tega, kar si omenila (da bi še bolj z veseljem metali, če bi vedeli, da kdo trpi), ampak odziv je bil pozitiven in v taki smeri kot smo želeli. Ne verjamem pa, da zaradi tega ni počila nobena petarda. Ampak, saj smo šele začeli delati na tem, da bomo situacijo spremenili. ;D

Moj primer:
Kot otroci smo tisti moje generacije, ob vračanju iz trgovine že po poti načeli kako žvečilno, lučko, čokoladico. Niti pomislili nismo na koš. Smeti so ležale po celi vasi in to ni bilo nič čudnega, ker smo vsi tako počeli. V OŠ smo pričeli z očiščevalnimi akcijami. Vsak razred je bil zadolžen, da počisti določen del vasi. Veliko se je govorilo o tem in v naši zavesti je ostalo, akcije pa smo imeli mislim, da vsako leto. Verjemi, da je bilo to dovolj za celo življenje.

Tudi jaz verjamem, da se pri otrocih, še da veliko narediti in da jim take stvari ostanejo v spominu.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: poki na 18 December 2009, 11:59:46
Naš As se letos prvič sooča s pokanjem petard, raket in raznih ognjemetov. Kljub prepovedi pokanja, se je pri nas že začelo... Ker je As zunanji pes in spi v pesjaku, ob pokanju začne cviliti, noreti po pesjaku in glasno lajati... Vsakič ko poči. Najprej sem prišla nekajkrat k njemu ko je začel tako lajati, ker nisem vedela zakaj laja. Potem pa sem povezala pok in glasno lajanje... Zdaj ne hodim več k njemu, ko začne tako noreti... Delam napako? Bi morala vseeno k njemu in ga malce pomiriti??  ???
Glede na to, da nismo niti blizu novega leta, in si ne upam pomisliti kaj šele bo ko bodo začeli vsepovsod pokati, razmišljam o izdelkih Dorwest Herbs za pomiritev. Ima kdo izkušnje z njimi? Učinkujejo? Prvi izdelek so tablete: Navadna čeladnica in baldrijan (za pomiritev), drugo pa je ekstrakt baldrijana (za pomiritev). Oba izdelka sem našla na strani www.canin-sport.si

Hvala za vsako informacijo ali nasvet!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: deteljica na 18 December 2009, 12:34:10
Naš As se letos prvič sooča s pokanjem petard, raket in raznih ognjemetov. Kljub prepovedi pokanja, se je pri nas že začelo... Ker je As zunanji pes in spi v pesjaku, ob pokanju začne cviliti, noreti po pesjaku in glasno lajati... Vsakič ko poči. Najprej sem prišla nekajkrat k njemu ko je začel tako lajati, ker nisem vedela zakaj laja. Potem pa sem povezala pok in glasno lajanje... Zdaj ne hodim več k njemu, ko začne tako noreti... Delam napako? Bi morala vseeno k njemu in ga malce pomiriti??  ???
Glede na to, da nismo niti blizu novega leta, in si ne upam pomisliti kaj šele bo ko bodo začeli vsepovsod pokati, razmišljam o izdelkih Dorwest Herbs za pomiritev. Ima kdo izkušnje z njimi? Učinkujejo? Prvi izdelek so tablete: Navadna čeladnica in baldrijan (za pomiritev), drugo pa je ekstrakt baldrijana (za pomiritev). Oba izdelka sem našla na strani www.canin-sport.si

Hvala za vsako informacijo ali nasvet!



mogoče boste težko prebavali ampk tako je:
V času okoli novega leta pes ne more in ne sme bit v pesjaku ali na dvorišču. Umakniti ga je potrebno v hišo. V najhujših dneh ga damo v najmirnejši prostor in potegnemo še rolete. Tudi tiste, ki se lahko sprehajajo okoli ognjemeta.
That is that.
Ne glede na to, če kateri na začetku ne ragirajo na hrup, kar je preveč je pač preveč. Poleg tega je tudi dejansko nevarno. Ker folk je nor , popolnoma nor, zafiksan, pijan in kronično brez možganov  >:D . Zato nikoli ne veš kdaj bo kakšen od takih vrgel eksplozivno sredstvo v pesjak ali v bližino. In s tem povzročil fizično poškodbo psa ali gluhoto  ::).
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 18 December 2009, 12:40:37
Tudi pri nas Alba spi zunaj, kljub temu je bila vsako novo leto in dneve okoli, ko poka (pa se sploh ne boji), lepo notri tudi ponoči. Ima boks lepo v delu hiše, kjer je zadaj samo travnik.

Ker če se spomnim kako traumirana je bila naša mačka, ko so bile petarde, me zaboli v srcu. pa je bila vedno le notranja muca. Pri njej ni pomagalo niti, če se je skrila na dno omare. Je še dva dni okoli hodila čisto sklonjena pri tleh. Res je bila revčka.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: ABBY LABRADOR na 18 December 2009, 13:04:49
Pri nas je že začelo pokat...
čeprav imam kar srečo, da se abby ne boji petard...
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Alba na 18 December 2009, 13:19:28
Ker folk je nor , popolnoma nor, zafiksan, pijan in kronično brez možganov  >:D .

Točno tako!
Naslov: Petarde!!
Prispeval: delfinčika na 18 December 2009, 20:47:53
Naš se že tko boji grmenja, kaj šele petard.
Za novo leto ne gremo nikomur na obisk smo doma in praznujemo z Maco.
Če je not je dobro, če je zunaj med pokanjem........

Res pokaže volčjo naravo.
Začen tult ko sto hudičev.

In nekateri jih že zdaj spuščajo čeprav so dovoljene med26.decembrom in 2. januarjem, zdaj pa še božič ni >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Jamsi na 19 December 2009, 16:21:02

mogoče boste težko prebavali ampk tako je:
V času okoli novega leta pes ne more in ne sme bit v pesjaku ali na dvorišču. Umakniti ga je potrebno v hišo. V najhujših dneh ga damo v najmirnejši prostor in potegnemo še rolete. Tudi tiste, ki se lahko sprehajajo okoli ognjemeta.
That is that.
Ne glede na to, če kateri na začetku ne ragirajo na hrup, kar je preveč je pač preveč. Poleg tega je tudi dejansko nevarno. Ker folk je nor , popolnoma nor, zafiksan, pijan in kronično brez možganov  >:D . Zato nikoli ne veš kdaj bo kakšen od takih vrgel eksplozivno sredstvo v pesjak ali v bližino. In s tem povzročil fizično poškodbo psa ali gluhoto  ::).

Na te stvari bi moral lastnik sam pomislit. Žalostno je, da je takih lastnikov kr nekaj  >:(

In nekateri jih že zdaj spuščajo čeprav so dovoljene med26.decembrom in 2. januarjem, zdaj pa še božič ni >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Briga njih za živali  >:(

Izkušnja izpred parimi dnevi: dva mulca sta na travniku prižigala petarde, na sprehodu pa kr nekaj psov, med njimi tudi mi2. Lastniki psov se za ta dva mulca že zmenil niso  :-X  jst pa jima itak nisem bila tiho, pa se james čist nč ne boji pokanja, ampak sem mislila na druge pse, na katere njihovi lastniki niso. Kako lahko dopustiš, da v bližini psa nekdo prižiga petarde, pes pa čist prestrašen ???
Naslov: Petarde!!
Prispeval: KARMEN na 19 December 2009, 16:55:53
Mi preizkušamo to:
http://www.vet4you.com/index.php?dest=program&cat=abeceda
čeprav pri nas ni petard, le včasih poči kakšno petardo ali raketo oddaljeni sosed, ampak Magija je to začelo plašiti, tudi lovcev se boji. To preizkušamo iz preventive, bomo videli,...
(v iskalnik odtipkaj D.A.P.).
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Yo na 19 December 2009, 18:04:43

mogoče boste težko prebavali ampk tako je:
V času okoli novega leta pes ne more in ne sme bit v pesjaku ali na dvorišču. Umakniti ga je potrebno v hišo. V najhujših dneh ga damo v najmirnejši prostor in potegnemo še rolete. Tudi tiste, ki se lahko sprehajajo okoli ognjemeta.
That is that.
Ne glede na to, če kateri na začetku ne ragirajo na hrup, kar je preveč je pač preveč. Poleg tega je tudi dejansko nevarno. Ker folk je nor , popolnoma nor, zafiksan, pijan in kronično brez možganov  >:D . Zato nikoli ne veš kdaj bo kakšen od takih vrgel eksplozivno sredstvo v pesjak ali v bližino. In s tem povzročil fizično poškodbo psa ali gluhoto  ::).

Jaz bom dala tu kar podpis. Lahko imate pač psa, ki se tega boji in iz tega izhajajo problemi, lahko pa imate psa, ki se tega sploh ne boji in so lahko še večji problemi...Imejte v tem času pse pod poostreno kontrolo, ne pomaga nič drugega, žal.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Leaaa na 29 December 2009, 22:10:41
Naš Arči se v teh dneh kar lepo crklja v stanovanju :)..zdaj ko je dobil novo košaro se je čist zaljubil vanjo :D. Sicer se jih pa Reno (sedaj na žalosgt pokojni) ni nikoli bal saj je ob ognjemetih vedno poiskušal preglasiti pok ::)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: čara na 27 November 2014, 11:01:23
Ali je kdo preizkusil gel Sedalin, ki se menda dobi na veterini? Ali deluje tako, da psa znokavtira, pes pa se še vedno zaveda vsega okoli sebe? Ali pa psa dejansko pomiri, dvigne raven serotonina?

Ali je bolje Vetnil Calm pasta s triptophanom?
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Lilit na 27 November 2014, 12:14:40
jaz sem eno leto probala triptofan, pa nisem opazila nekega groznega ucinka.

Sedalin je pa kemija, ima nek antipsihotik notri. Sicer ce nic drugega ne pomaga, je pac treba izbrat manjse zlo :)
Naslov: Petarde!!
Prispeval: čara na 27 November 2014, 12:20:59
Jaz sem do sedaj imela thundershirt in tablete, ki so še kar pomagale. Samo moraš začeti prej dajat. Tudi na bazi triptofana. V hiši še kar gre. Ampak ni pa sproščena. Za zavije v klobčič in čaka, da mine. Ne morem pa tisit čas skočit na wc ali kam drugam, v takem primeru hodi za mano. Pa radio in TV imam brutalno na glas, da preglasi pokanje. Vse rolete, polkne, zavese zaprem, da se bliskanja ne vidi.

Bi lahko bilo hujše.
Naslov: Petarde!!
Prispeval: Lilit na 27 November 2014, 12:49:35
Jaz lani nisem dajala nic pa je bilo kar ok, tudi ker je bilo relativno malo pokanja in ce je obcasno kje zapokalo, sta se zdrznila ampak pol sta se nazaj sprostila. Ampak 31. opolnoci, ko je neprekinjeno pokalo eno uro, je bila totalna kriza... Tako da letos sigurno ne bomo brez nic, razen ce ne bomo sli kam na samo...