PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Strupi, tujki in podobno => Temo začel/a: Ellaa na 05 November 2009, 18:37:02

Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Ellaa na 05 November 2009, 18:37:02
Pozdravljeni!

Moj pes ( zlati prinašalec, star 3 leta) je danes zaužil folijo, v kateri je bilo zavito pecivo. Zelo me skrbi, da bo imel kakšne težave. Kaj naj storim? Prosim za odgovore.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: ninci na 05 November 2009, 18:39:37
Počakaš, da se izloči ;) Načeloma gredo take stvari slej kot prej same ven - spredaj ali zadaj ::)
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Ellaa na 05 November 2009, 18:40:40
Brala sem nekaj o zapletih kar se tiče želodca in blokade črevesja, te pa sem malo paniko zagnala. Upam, da bo šlo samo ven, da ne bi mel kakšnih problemov bogi moj peso.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: andreja na 05 November 2009, 18:42:11
Nič kaj dosti.
Opazuj psa. MOgoče bo zbruhal, mogoče pokakal... Če pa bo postal malce "čuden" (umirjen, utrujen, ne bo iztrebljal kot ponavadi...) bo pa treba do veta.

Po moje bo tudi šlo ven po eni ali drugi poti ;) Lahko pa traja kar nekaj časa.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Ellaa na 05 November 2009, 18:56:24
Dobro, to bom tudi naredila. Upajmo, da bo šlo ven pa bo vse vredu:) Hvala za odgovore.


LP
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Hunda na 05 November 2009, 19:50:59
Kolegica je njenemu požeruhu iz riti vlekla že par tavelikih merkator vrečk, tako da, pomoje bi moglo  iti ven ;)

Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: zoe na 05 November 2009, 20:10:51
Vrečke :o
Zadnjič je od kolegice psica na sprehodu našla uporabljen kondom in ga veselo pojedla. Bljak! Na koncu ga je uspešno pokakala.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: martina.o na 06 November 2009, 10:28:18
Kje in če bo zadeva izločena, je odvisno od materijala in velikosti.
Poznam primer, ko je pes   pogotnil del teniške žogice in skoraj umrl, ker ze je zagozdila. So ga morali operirati.
Rentgen ali ultrazvok gotovo ne škodi, bi se verjetno videlo, kje tiči zadeva, posebno, če je velika.
Tudi plomba od klobase bi bila v nekem primeru usodna, če en bi ukrepali.

Jaz prav gotovi ne bi čakala, da se bo samo nekaj zgodilo..
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Ellaa na 06 November 2009, 10:44:14
Ja, danes zjutraj je pes šel normalno na veliko potrebo. Ampak v blatu ni bilo opaziti ničesar, razen nekaj belega. Malo me skrbi. Sicer se obnaša normalno kot vedno, tako da mislim, da če bi kaj bilo, bi se tudi že videlo. Pojedel je folijo namreč včeraj okoli 18h.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Alba na 06 November 2009, 11:08:13
Ellaa moja je pred kake pol leta pojedla celo piščančje nabodalo v enem kosu. Bilo me je zelo strah, po 2 dneh pa je celega v enem kosu tudi pokakala. Smo imeli srečo.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Lanabela na 06 November 2009, 11:24:45
če pes ne kaže nobenih znakov, da bi bilo z njim karkoli narobe, ni panike. Bo že prišlo ven. Včasih traja tudi teden ali 10 dni. Na rentgenu ali Uz bi se videlo samo kamenje, kovino, les...plastike pa ne. če je pes zaprt ali če neustavljivo bruha je pa seveda treba k veterinarju.
Pri zaužitih tujkih pomaga lanena sluz - lahko skuhaš čaj ali pa ga pustiš čez noč namočenega. 

Moje psice so požrle že vse mogoče - naša živa meja je magnet za packe, ki ne vedo, kaj je koš za smeti. najhujše so bile najlonke in vrvica, precej manj pa zadeve iz lateksa - vse, od (uporabljenih) kondomov do zaščitnih rokavic (rekord od Alice: 18 tankih rokavic naenkrat ). Raznih vrečk in ovitkov od hrane sploh ne štejem. Vse je prišlo ven po naravni poti, ampak pri najlonkah in vrvici je bilo kar hudo.
Najhuje je bilo pa takrat, ko je že zelo stara psica pojedla damski vložek, pa se ji je delček nalepil tja nekam pred vhod v želodec. tudi ta je nazadnje prišel ven sam od sebe, seveda  po hudih mukah in težavah
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: thoranita na 06 November 2009, 12:55:34
Thor je med drugim pojedel četrt lateks žogice - ježka. Ker nisem vedla, a je pojedel po koščkih al kar komplet kos, sem ga pač opazovala in čez nekaj dni na vse skupaj pozabila. Čez tri tedne je cel kos zbruhal, samo s to razliko, da kos ni bil več mehak, ampak trd kot kamen. Sem mislila, da me bo kap :) Sploh ne vem, kako mu je lahko to nazaj gor po požiralniku prišlo.
Jaz ti tud svetujem opazovanje - dokler pes normalno iztreblja, jaz ne bi skrbela. Če bi se kje zamašilo, verjetno tudi kakat ne bi mogel.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: 1_girl na 04 Oktober 2017, 06:57:31
Evo tudi mi smo danes imeli nezgodo.  :-\

Naša psička je prišla v prvo gonitev. Nabavili smo ji hlačke in kar človeške dnevne vložke, ki smo jih dajali na pol. Skratka, da skrajšam zgodbo. Dva dni vse brez problema, danes pa se zbudimo in opazimo da vložka ni več. Skratka naša psička ga je pojedla, ker nikjer po stanovanju ga ni najti.  :-\
Ali je to lahko kakšen problem? Trenutno ima cca 12.5kg. Vložka pa je bilo cca polovica dnevnega(brez krilc, ta tankega) Normal iz Hoferja. Skratka sedaj smo ji ga dali raje v tisti žepek, ampak nas malce skrbi kako bo s pojedenim vložkom. Obnaša se normalno, ne kaže kakpne slabosti (kljub temu, da je zato verjetno še prekmalu).

Saj to kakor sem zasledila psičke kar pogosto naredijo, ampak kljub vsemu malce "paničarim" da ne bi bilo kaj narobe.  :)
Ali se jo morda splača peljati k veterinarju?

Hvala in Lp
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: Alba na 04 Oktober 2017, 08:14:15
Jaz bi počakala in pregledovala iztrebke. Moja huskyca je enkrat pojedla celo piščančje nabodalo vred s palčko in potem vse v enem kosu pokakala. Je bilo pa kar grozno čakati a bo kaj narobe ali ne.
Naslov: pomagajte prosim
Prispeval: 1_girl na 04 Oktober 2017, 10:54:08
Huh no smo potem klicali veterinarja in je rekel, da lahko prideva da se da psički peroksid za bruhanje, vendar da bi lahko prišli šele ob 12.30, ker takrat odpre ambulanto. Bi pa takrat lahko šel vložek že naprej. Ampak smo se potem spomnili, da nam vedno bruha med vožnjo. Tako smo zelo pohiteli, naredili en krog in dobili ven vložek. :) Smo sedaj pomirjeni hehe. Vsaj za nekaj je koristna tale občitljivost na vožnjo. XD

Hvala vam.

Sicer pa piščančje nabodalo?? :-\ Ojoj.. Samo da se je dobro izšlo, jaz sem sploh panična kar se tiče teh tujkov, ker nam je prejšnji pes pojedel peško od breskve (seveda nismo vedeli) in je bila cela štala, tako da sedaj kar hitro zapaničarim, če je kaj takega večjega.  :-\
Lp, 1_girl