PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Oprema => Temo začel/a: *nastja* na 07 Marec 2006, 15:06:54

Naslov: Halti
Prispeval: *nastja* na 07 Marec 2006, 15:06:54
Ker vidim, da takšne teme še ni jo odpiram jaz. Sem našla da ste se o tem že pogovarjali, ampak dajmo to nadaljevat v tej temi. No mi smo halti, kupili včera (Trixie - Folow Me). Meni se zdi ekstremno učinkovit. Že po prvemu dnevu je super - glede vlečenja. Tega sploh ni več. Je bilo pa nekaj "jamranja". Na sprehodu ga je motilo, zato je kar naprej zadevo s tačko kraspal dol, potem pa se je začel po snegu valjat in z glavo rit v sneg.
Pa imamo tudi problemče z "natikanje" haltija na gobček - ponavadi pristane najprej v njegovih ustah. Nimam pojma kako bi ga navadila. Najprej sem probala lepo. Najprej dala gor ovratnico, ki je zraven tistega kar se da na gobec in sem mu držala priboljšek, tako da je sam glavo vtaknil v ovratnico v bistvu. Imao pa problemčke s tistim za na gobček. Včeraj mu je mami primla gobec jaz sem pa dala "trakec" samo gor. Ampak to je v bistvu prisila in se mi zdi, da bo kmalu ko bo treba na sprehod, začel begati pred mano, zato ker mu halti damo gor pod prisilo in ker njemu to enostavno ni všeč.

Njegovo obnašanje se je zelo popravilo, na sprehodu ne vleče in tudi če vidi psa, ki ga v vsakem primeru hoče povohati in se igrati z njim, ga zlahka zadržiš, saj le potegneš, in tisti "trakec" na gobčku se zategne in pač preusmeriš njegovo glavo, s tem pa tudi njegovo telo.

Glede cene pa .. hm .. če imaš psa, ki ga nikakor ne moreš naučiti poleg, ali vlečenja ali katere koli stvari (skakanja v ljudi, zaganjanja za psi, mačkami) vam po moje ne bo žal rskirat 7.100 SIT. No toliko sem jaz dala za halti (Trixie - Folow Me) št. 4. Drugače so pa okoli 5.000 SIT. Mislim pa, da lahko haltije tudi naročite pri Ireni Šeruga, prav tako lup, ki učinkuje podobno, le da je to tako kot oprsnica, halti pa je za na gobec.

* pes lahko s tem normalno pije in je
* lahko ugrizne
Vendar ne vleče oz. če že hoče, ga z lahkoto zadržiš, kar sem že povedala.


Lp, Nastja

+1
Naslov: Re: Halti
Prispeval: tincy na 07 Marec 2006, 15:39:57
Nastja, v februarski številki Mojega psa Mia Zahariaš lepo opisuje kako psa navaditi na halti in ga na ta način odvaditi vlečanja. Mislim, da se ti še najbolj splača prebrati ta členek, če ga kje lahko dobiš, drugače pa ti tudi jaz lahko pošljem kopijo, ker mislim, da na netu ta členek ni objavljen.
Se pa tudi pri nas počasi navajamo na halti, ker druge metode odvajanja vlečenja niso bile kaj preveč uspešne... upam, da bo tokrat drugače :)

+1
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Rinchy na 07 Marec 2006, 17:12:40
Nastja,prehitro si začela z uporabljanjem haltija. Najprej bi ga morala postopno navajat na le tega šele potem it z njim na sprehod.Najprej moraš kuža navadit da ima halti na gobčku to navadiš nekako tako(jaz sem delala tako pri RIni).
Prvi korak je da daš halti na prste z druge strani pa držiš priboljšek.Pes bo dal gobček skozi halti in dobil nagrado ko bo obladal natikanje haltija mu ga lahko zapnete za vratom pohvališ in daš dol.To nekajkrat ponoviš in nato halti pustiš malo dlje gor če bo pes miren daš dol in pohvališ.Ko bo pes prenašal halti(med hojo) mu na rinkico pripnemo tanko/lahko vrvico in če bo miren pohvala.Čez čas bo lahko na rinkici že normalen povodec.Za to je potreben čas in potrplenje.
Mogoče nastja res nebi bilo slabo če bi prebrala članek v mojpes  ;)

Sama sem uporabljala halti,pa je ubogala(glede vlečenja) samo ko ga je imela gor...tako da sva ga opustili in uporabili lup,kateri pa je učinkoval.Pri psih ne vleče več(no naj nebi  ;D ),če pa ni psov pa sploh lepo hodi(kar prej brez lupa ni..je hotla kar malo po svoje).

lp,
Nina

+1
Naslov: Re: Halti
Prispeval: tincy na 07 Marec 2006, 20:29:36
Rinchy mi lahko malo več poveš o tem lupu, ker prvič slišim za to stvar in dodaš še kakšno slikico za boljšo predstavo ;)
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Rinchy na 07 Marec 2006, 20:47:32
jap,ni problema ;)
Lup je narejen na podoben način kot oprsnica(le učinek je drug).Skozi 'krog' da kuža glavo in mu trak zapnemo pod tačkam.Na prsnem delu je rinka na katerega zapnemo povodec.Ko pes potegne,ga obrne proti tebi(za njega neprijetno) in kmalu ugotovi,da je bolje če hodi lepše.Seveda pa takoj pohvališ,ko ti lepo hodi. Koliko ma Mac(upam,da sem prav ime napislaa  :-[ ) obseg prednjega dela(izmeri takoj za prednjimi tačkami).Ker če ima podobno kot Rina ti lahko posodim,da ne boš kupovala novga(se da tut mal regulirat-a ne preveč)  ;)

Slike pa čez minutko!

lp,
Nina
Naslov: Re: Halti
Prispeval: ursa na 07 Marec 2006, 20:50:25
mi imamo halti....sta se že dokaj navadila nanj...samo se ga hočeta znebiti....ko hodita ga s tacami poskužata spraviti dol  ::) ::) ::) ::)  ampak bomo že zdržali...se mi zdita tako boščka da raje pustim da me vlečeta kot pa da nosita halti  ::) ... preveč nežna in popustljiva dušca sem...
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Rinchy na 07 Marec 2006, 20:58:07
Lup:
(http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/viWPVblvASCZv77K.jpg)

Takole daš čez glavo..
(http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/UkLB8C5EpSNNe492.jpg)

In zapneš za prednjo (njegovo) levo taco
(http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/eQP83sLSGXf9mpn9.jpg)

Rinka..
(http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/eb8FAvtaUn8bvvn4.jpg)

pa še malo slik: Tukaj (http://bernirina.moj-album.com/album/2436750/)

lp,
Nina

p.s.
pa ne obremenjujte se preveč z njeno mimiko,sem jo s postelje vrgla  ::) ;D


+1
Naslov: Re: Halti
Prispeval: irenchy na 07 Marec 2006, 21:02:24
halti ni nobeno mučenje, da bi se ti pes smilil ali pa karkoli!!!!!!!!!!!! to je izključno zato, da psa poskušamo oddvaditi vlečt, zaganjanja itd.  je hujše to da potem, ko ti enkrat prekipi z vlečenjem in začneš cukat...
vrjetno ti pelješ psa ne on tebe ;)... jaz npr. rondoa je halti motil malo na začetku in si ga je hotel sneti ampak ne..snela sem mu ga takrat, ko je pridno hodil....takrat ko je sam poskušal pa niti slučajno :).....te psi so tako pametni.....jaz že vem zase kako me je rondo okoli prenašal 1 leto ko je bil pri nas :P ::)

jaz sem rondota na halti navadila tako kot je opisala Rinchy ampak ne zaradi tega, da bi ga odvadila vlečt ( ne vleče!) ampak izključno zato, da ko se sprehajamo npr. po vasi, če srečamo psa da se ne zaganja, da ostane njegova pozornost na meni. in tko je za rondota halti nič problematična stvar.vzamem tisti povodec na dve rike in eno se pripne na halti eno na ovratnico in je :). sem pa naredila ogromno napako pri nagobčniku, ker sem ga kupila in dala gor ... sem delala majhne korake ampak za našo zgago premajhne in ga je zasovražil in če ima nagobčnik ter srečamo psa je še hoje kot če je brez. tako, da z haltijom, če srečamo psa se ne zaganja psa ampak ga šmirgla in gre mimo....čeprov sem opazila, da to naredi samo ko sem jaz zraven :-\...itak sem pa jaz največ z njim :).

Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastya_lony* na 07 Marec 2006, 21:39:41
Tud mi smo našemu neustrašnemu vlečnemu psu ::)kupli halti pred kakim tednom.Z natikanjem nimam nobenih težav,ker da kr sam gobček noter(pač ve,da potem sledi priboljšek ::)). Imama pa težave na sprehodu(zdej še dva dni hodma z haltijem na sprehod).Ko je pa treba it s haltijem na sprehod si ga pa poskuša iz gobčka spravit,se vstavlja,tiši gobček v sneg....Halti pa nujno potrebuje na sprehodih,kr me je danes dobesedno vlekel po tleh :-[---logičn če ma pa 20 kg več kot jst.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: ninci na 07 Marec 2006, 21:52:23
 ;D ;D tisti, ki je sposobna Smarta peljat na sprehod z Haltijem dam 1000sit ;D Lahko probate na srečanju ( če pridemo) ::) Pa smo probali vse od začetnega navajanja, priboljškov, čohanja, .... no comment, imam pač trmastega psa. Ampak hvala bogu se je odločil, da ko bo velik ne bo vlečni pes :P

Lp nina
Naslov: Re: Halti
Prispeval: tincy na 07 Marec 2006, 22:54:46
Rinchy Mac ima tam nekje 66, 67 cm - uoam, da sem tole prav zmerila :)
Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastja* na 08 Marec 2006, 18:35:30
ja no, mogoče smo res malo prekmalu začeli, ampak ne bomo vrgli puške v koruzo, pa začenjali znova in še kaj.
Zdej nam prov uspeva . V eni roki držim priboljšek v drugi halti in sam porine gobček v tisto za gobec in nato zapremo pa je super. Na sprehodu ga tut ne moti več , se mi zdi. Vsaj ne kraspa se več. Le včasih še porine glavo v sneg. Na sprehodu ga pa poskušam pač zamotit, da ne kraspa haltija z gobca. Velikokrat tečeva al pa "hopsama" al pa vadiva poleg in tu se ne kraspa  ;D :D :P tako da smo zaenkrat kar uspešni.

Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastya_lony* na 08 Marec 2006, 18:56:11
Nama z Lonijem je šlo dans prav dober na sprehodu z haltijem :P,nč več ni blo kraspanja po gobčku in tišanjem gobčka v sneg :P.Lepo je šel poleg čist pridn,ko anglček.Nism mogla verjet,da je to moj kužek ::).
Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastja* na 08 Marec 2006, 19:29:02
ko tole berem se mi je kar zdelo kot bi jaz pisala  :P :P :P men se je tut tko zdelo, da mam takega pridnega kužona. Si kar nisem mogla predstavljat, da lahko konj postane priden kužek  :P
počutim se kot bi novofundlandca zamenjala z čivavo, ampak je še vedno velka črna kepa .. hehe  ;D :D
Naslov: Re: Halti
Prispeval: ursa na 08 Marec 2006, 19:42:43
;D ;D tisti, ki je sposobna Smarta peljat na sprehod z Haltijem dam 1000sit ;D Lahko probate na srečanju ( če pridemo) ::) Pa smo probali vse od začetnega navajanja, priboljškov, čohanja, .... no comment, imam pač trmastega psa. Ampak hvala bogu se je odločil, da ko bo velik ne bo vlečni pes :P

Lp nina


bom jst probala  :P :P :P :P
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D lol

jutri dobite slike našega haltija  ;)

Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastya_lony* na 08 Marec 2006, 23:11:55
ko tole berem se mi je kar zdelo kot bi jaz pisala  :P :P :P men se je tut tko zdelo, da mam takega pridnega kužona. Si kar nisem mogla predstavljat, da lahko konj postane priden kužek  :P
počutim se kot bi novofundlandca zamenjala z čivavo, ampak je še vedno velka črna kepa .. hehe  ;D :D

hehe..men se je tut danes zdelo kot bi leonberžana zamenjala z našim maltežanom :P , sam da je to nadpovprečno velik maltežan ::) :P ;D.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastja* na 09 Marec 2006, 06:56:00
sam je pa super imet takega pridnega "čivaveka" (hehe) na povodcu.  :P :P
Naslov: Re: Halti
Prispeval: deteljica na 09 Marec 2006, 08:27:22
Halti se meni zdi super. Ne samo,da pes ne vleče in ne more bulit v duge pse, tudi za vse odlakane pasme je krasen,ker ne uničuje dlake na vratu, kar vsak druga ovratnica vsaj malo.
Svojega samca sem imela večino življenja na haltiju - predvsem zaradi tega , ker je imel zelo občutljiv vrat in je že ob manjmanšem vlečenju, ki ga jaz še opazila nisem, pričel kašljati.
Odlično se obnese tud za učenje sledi- pes je pripet na ovratnici, popravke pa delamo s haltijem in tako nos usmerimo navzdol,kamor spada.
Da psi rabijo kar nekaj časa za navajanje se ne čudit. Kaj mislite ,da bi s  ezgodilo, če bi odraslemu psu prvič v življenju nataknili ovratnico?
Zato bi jaz vsakemu priporočila, da že mladiča večje pasme navadi na tudi halti. Nikoli ne veš, morda da boš kdaj potreboval. Pri tem pa seveda mladička ne vodimo na haltiju, samo občasno ga damo gor- z nagrado in se , ko mu je to že domače z njim malo igramo iin ga crkljamo.

+1
Naslov: Re: Halti
Prispeval: dog4ever na 09 Marec 2006, 11:38:28
Meni pa se zdi halti samo potuha za lastnika... Ker iz takih in drugačnih razlogov ni naučil psa, da ne sme vlečt na povodcu... OK, drugo je, da recimo 40 kg človek pelje na sprehod močnega in težkega samca ali pri zdravstvenih težavah (deteljica)...

Potuha se mi zdi pa zato, ker bo pes spet vlekel in skakal v druge, ko bo brez haltija. Raje bi pri mladiču porabila 2 meseca, da bi ga naučila hoje brez vlečenja.

Pa ne me narobe razumet: tudi mi imamo doma "psa s haltijem"... Druga dva sta pa brez. Ker je bilo v šolanje vloženega več truda. Zato trdim, da je halti v večini primerov potuha...
Naslov: Re: Halti
Prispeval: deteljica na 09 Marec 2006, 15:05:01
Meni pa se zdi halti samo potuha za lastnika... Ker iz takih in drugačnih razlogov ni naučil psa, da ne sme vlečt na povodcu... OK, drugo je, da recimo 40 kg človek pelje na sprehod močnega in težkega samca ali pri zdravstvenih težavah (deteljica)...

Potuha se mi zdi pa zato, ker bo pes spet vlekel in skakal v druge, ko bo brez haltija. Raje bi pri mladiču porabila 2 meseca, da bi ga naučila hoje brez vlečenja.

Pa ne me narobe razumet: tudi mi imamo doma "psa s haltijem"... Druga dva sta pa brez. Ker je bilo v šolanje vloženega več truda. Zato trdim, da je halti v večini primerov potuha...

mene nič ne motijo potuhe.
Sploh kadar psom ne škodijo.

Poleg tega nekaterim športnim psom pretirano učenje ne-vlečenja na vrvici škodi.
Ko pa smo našteli že vse prednosti naj opozorim, da halti nikakor ni primeren za cukanje.
Npr., kdor ima psa na flexu in haltiju ni niti najmanj koristno, da se pes zapodi s polno silo in ga potem obrne v vratu, ko se vrvica izteče.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Lilit na 09 Marec 2006, 20:18:36

Glede cene pa .. hm .. če imaš psa, ki ga nikakor ne moreš naučiti poleg, ali vlečenja ali katere koli stvari (skakanja v ljudi, zaganjanja za psi, mačkami) vam po moje ne bo žal rskirat 7.100 SIT. No toliko sem jaz dala za halti (Trixie - Folow Me) št. 4. Drugače so pa okoli 5.000 SIT. Mislim pa, da lahko haltije tudi naročite pri Ireni Šeruga, prav tako lup, ki učinkuje podobno, le da je to tako kot oprsnica, halti pa je za na gobec.

Danes sem gledala v trgovini za halti, in je bil 2.600 najvecji... je pa res, da ni bil original. Je kaksna razlika med originalom in tem? (razen v ceni...)

Pa se to: pri Grinu lup ni nic pomagal.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: *nastja* na 10 Marec 2006, 07:01:14
mislim, da ne more bit kakšne velike razlike. Ali pa tudi. V Tukanu nisem vidli fals haltijev. So bli sami dragi pa originalni. Naš je bil 7.100 kar sem že povedla.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: mary na 10 Marec 2006, 10:46:29
Sedaj pa ne vem, je moj pes kaj posebnega, ali pa le to, da se s haltijem ne odvadi vlečenja ne drži.  ???
Imam psičko in pred kakšnim letom sem ji kupila halti. Nekaj časa sva ga uporabljali, vendar ker ga je resnično sovražila, sva ga začeli opuščati. In samo da je hotela malo povleči sem ji rekla, da bova dali halti gor in ji ga tudi dala. Tako je zgleda povezala besedo halti s tem da ima to na gobčku, kar ji sploh ni všeč in raje ni vlekla kot bi ga morala imeti na gobčku. Tako se je navadila, da je ponavadi že ob omembi haltija nehala vleči.;D sedaj sicer še kdaj potegne h kakšnemu psu, vendar je razlika pred in po haltiju očitna :)
uporabljava ga le še v novoletnem času, kajti takrat je pa zaradi pokanja petard vse njeno znanje podrto :-\
Naslov: Re: Halti
Prispeval: deteljica na 10 Marec 2006, 11:25:00
Sedaj pa ne vem, je moj pes kaj posebnega, ali pa le to, da se s haltijem ne odvadi vlečenja ne drži.  ???
Imam psičko in pred kakšnim letom sem ji kupila halti. Nekaj časa sva ga uporabljali, vendar ker ga je resnično sovražila, sva ga začeli opuščati. In samo da je hotela malo povleči sem ji rekla, da bova dali halti gor in ji ga tudi dala. Tako je zgleda povezala besedo halti s tem da ima to na gobčku, kar ji sploh ni všeč in raje ni vlekla kot bi ga morala imeti na gobčku. Tako se je navadila, da je ponavadi že ob omembi haltija nehala vleči.;D sedaj sicer še kdaj potegne h kakšnemu psu, vendar je razlika pred in po haltiju očitna :)
uporabljava ga le še v novoletnem času, kajti takrat je pa zaradi pokanja petard vse njeno znanje podrto :-\


Da je halti učinkovit , če ga pes nosi je splošno znano, da pa deluje celo njegova omemba pa je res izredno  :D.
Torej tvoj pes ni nič posebnega  ;).
Edino učinkovitost haltija je bila pri njej precej večja kot običajno  :).
 
Naslov: Re: Halti
Prispeval: T.M.T na 13 Avgust 2006, 10:53:26
Ok rabim veliko pomoč.
Zdajle imam v varstvu (zopet) boksarko,ki vlče kot konj...ima sicer halti...ampak po pravici povedano ga prvič držim v rokah :-[.Za povrhu je pa še drugačen kot od Rinchy...vsaj pomoje-ali pa sem res blond.

Torej stvaraca izgleda takole:
http://www.moj-album.com/album/619027/?os=4424759
http://www.moj-album.com/album/619027/?os=4424756

Mi lahko nekdo vsaj približno razloži kam gre kaja...je rinka zgoraj ali na prsnem košu?Res nočem septembra v šolo s čisto zj******* rokami :-\.

Hvala
Naslov: Re: Halti
Prispeval: ninci na 13 Avgust 2006, 11:06:41
Meni tole sploh ne izgleda kot halti ampak bolj kot nekakšna oprsnica :-\ Si ti sigurna da daš to na gobec??

Lp nina
Naslov: Re: Halti
Prispeval: T.M.T na 13 Avgust 2006, 11:16:49
Po pravici povedano pojam nimam.Psičke tokrat nisem dobila direktno od lastnice,ampak od sestre in za tole mi je rekla,da je halti...skratka v vsakem primeru bi rada ji tole gor dala :-[.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Lilit na 13 Avgust 2006, 11:22:38
Lol  :D to je oprsnica :) to dobis zraven varnostnega pasu za v avto :D jaz imam isto.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Rinchy na 13 Avgust 2006, 11:35:54
Jap,tole res ni halti  ;D kot je lilit povedala je to oprsnica za varnostni pas v avtu.

lp
Naslov: Re: Halti
Prispeval: T.M.T na 13 Avgust 2006, 11:49:05
Jao,jao...revež jaz...a se to vseno lahku uporablja na sprehodih ali je samo za v avto... :-[ ::)?
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Rinchy na 13 Avgust 2006, 11:58:32
Lahko imaš na sprehodu,samo te bo na oprsnici še lažje vlekla.Boš znala dat gor?

lp
Naslov: Re: Halti
Prispeval: T.M.T na 13 Avgust 2006, 12:33:33
No ja,enkrat bi probala,drugače jo bom pa na rolerje dala pa naj vleče >:D...am...neeee.Vi samo povejte kam gre kaj :-[...
Jaz sem grozna...zdaj se počutim kot takrat,ko sem konju zdrla hlevsko uzdo in jo skoraj 1h obračala v vse mogoče smeri,da bi jo dala nazaj ::) :-X.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Lilit na 13 Avgust 2006, 13:07:14
Tisti tasirok trak gre na prsi, in na hrbtu mora rinka gledat proti repu.

Srecno... meni so namrec morali v trgovini pokazat, kako se da gor :-[
Naslov: Re: Halti
Prispeval: T.M.T na 13 Avgust 2006, 14:49:02
Ja je,hval ti :).
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Tecka na 28 Avgust 2006, 13:51:59
Meni se zdi halti res potuha... Svetovali so mi ga v pasji mali šoli. Nosila ga je en mesec, potem sem se pa odlolčila, da je to ubistvu potuha zame, snela sem ga in začela z učenjem (to je bilo po koncu šole). Po parih dneh učenja ji je kliknilo, da se tudi brez halitja ne sme vlečt (toliko o tem koliko mi je šola koristila). Občasno me sicer še potegne, predvsem, ko vidi kakšnega svojega prijatelja, tega se odvajava še zdaj.
Je pa halti uporaben, kadar me (po poškodbi, ki sem jo imela) zelo boli koleno in sem precej nesposobna obvladovat 60 kilskega psa (ubistvu takrat sploh nebi smela hodit) in ji ga nataknem, ker vedno točno ve, kdaj sem "fuč" in na navadni ovratnici vedno kaj probava. In kadar "rolava"... Sicer zaenkrat še ni probavala s kakšnimi "idejami", pa vseeno rajši vidim, da jo imam 100% pod kontrolo kot pristanem v kakšnem grmovju ali še hujše, s kolenom na betonu ;).
lp
T.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Sanja na 01 September 2006, 18:26:10
Elmer je sedaj na haltiju tam okoli 3 mesece.
Imam ga pa zaradi slabe vzgoje - moja krivda.
Jaz sem ga postopoma navajala - priboljški so bli tukaj ključni. Na začetku sem parkrat na dan samo nataknila in dala takoj dol, potem sem mu ga kake 30 sekund (parkart na dan) puščala gor, potem par minut, potem ga je nosil na sprehodih - ampak sem ga mela takrat na navadnem povodcu. Pa vsake toliko časa sem ga mal pocukala, da se je navadil tudi na pritisk.

Prej sva mela 3 (kokeršpanjele) ampak se mi je zdelo, da je mal premajhno, zdej mava pa 4 (Zlati prinašalec).

Dala sem pa 1160 SIT  - ostale "višje cene" so pa zaradi firme. Ker se v resnici gre za eno in isto stvar sam drugače je zapakirana.

Pa še to moram povedat - lastnik te prodajalne mi je na smrt trdil, da 4 leta starega psa ne bom mogla navadit na halti. Ko sem omenila, da je terier, je pa sploh odkimaval...
2 tedna sem rabila.  8)
Naslov: Re: Halti
Prispeval: S1b na 08 November 2006, 23:23:48
Zelo zanimiva stvar, ki bi mi olajšala življenje ;D saj sib kar vleče... Če je brez povodca lepo hodi ob meni, če je pa na povodcu pa vleče ampak samo takrat, ko ga ne gledam tako da bi bila idealna stvar to... Pa še v samce na sprehodih se ne bi mogel zaganjati... Me pa zanima predvsem kakovost, ali je to trpežno ali se hitro strga? Kakšno velikost naj kupim za aljaškega malamuta starega 15 mesecov?


lp
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Tecka na 09 November 2006, 11:58:42
Trpežen je zelo, čeprav ne zgleda. Vsaj nanjin, ki ga uporabljava za rolanje... Za velikost sem pa jaz kar s Thebo šla v trgovino in probala. Se mi zdi to najboljša varianta.
lp
T.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Majchy na 09 November 2006, 12:32:45
Sib, meni se zdi nesmisel da bi vlečnemu psu, ki ima vleko že v krvi dajal halti. Sama vidim kako je pri Živi, ko jo pripnem na oprsnico  ;) Rajši ga fajn zmatraj, ne pa mu dajat haltija, da bi hodil ob tebi. :D
Naslov: Re: Halti
Prispeval: aska na 09 November 2006, 19:48:28
Sib jaz pa moram halti kar pohvaliti :) Ko ga je Aska imela, je prav lepo hodila. Imela pa ga je ravno zaradi tega, ker je preveč vlekla. To pa sem jo hotela odvaditi, pač si ne predstavljam, da bi me po mestu  ali pač kjerkoli že vlekla. Sedaj res izjemoma še kdaj povleče. Res je, kot Majchy napisala, da imamo pač vlečne pse, samo kjerkoli pa res ne morejo vleči, še posebno AM, ki imajo še toliko večjo moč..Sib ti kar lepo vstrajaj in uspelo ti bo...Pa še to, pomoje bo velikost  štiri ravno prava za tvojega, drugače pa je najbolje, da greš z Sibom probat to trgovino....lp
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Majchy na 09 November 2006, 20:02:33
Jaz pa sem mojo navadila tako, da ko dobi gor oprsnico ve da greva res na konkreten sprehod oz. tečt, rolat. Ko pa jo pripnem na ovratnico pa greva samo npr. opravit potrebo in je bolj umirjena kot pa če vidi oprsnico. Če zagleda le to pa začne kar skakat po pesjaku in delat kroge pa tulit  :D :D :D
Naslov: Re: Halti
Prispeval: S1b na 09 November 2006, 22:34:09
tecka kako pa theba teče na rolerjih če ma halti, ki je proti vleki ??? Majchy pa aska res je kot pravita, da je to vlečni pes samo nekje more biti meja oz. more vedeti kdaj sme in kdaj ne sme vleči pa je zaradi mene lahko ne vem kakšn vlečni pes ;D. Uglavnem me sib uboga samo učasih povleče nepričakovano še posebej če vidi kakšno žival ali psa... Sicer ma dneve, ko hodi točno ob meni in je lepo priden ampak uglavnem bi vzel halti za sestro in mami, ker jih sib ne uboga toliko kot mene...
Naslov: Re: Halti
Prispeval: S1b na 09 November 2006, 22:37:02
Aja majchy problem ni v tem, da je sib zmatran, ker on sicer lepo hodi če je zmatran ali pa če ni samo mi gre na živce ko ga kar naenkrat nekaj piči pa rine k psom ali pa ljudem brez razloga :)
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Tecka na 09 November 2006, 23:13:32
S1b: Finta je, da tudi jaz kaj delam (zgubljam špeh naprimer  :D). Halti pa zato, da me v mestu recimo ne potegne naprej pod kakšen avto ali kaj podobnega. Ponavadi izkoriščam prijetno s koristnim in rolanje, pasji sprehod in odhod po mularijo v vrtec in šolo združim v eno  :). Je pa vreme kar velika postavka. Zdaj me že zebe  :(.
lp
T.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Lanabela na 10 November 2006, 14:10:05
To da je en pes vlečni in ima vleko v krvi še ne pomeni, da zdaj pa lahko svojega vodnika tako vleče da  se mu bo roka podaljšala. ali pa ga kar lepo odvleče po vlažni travi - videla sem malamuta, ki je svojega lastnika gladko odvlekel na drugo stran vadbišča, dedca je bilo kar nekaj skupaj pa ni mogel čisto nič. Ko ima oprtnico naj vleče kolikor mu duša da, sicer pa naj bi normalno hodil kot vsak drug pes. Če ga tega ne zmoremo naučiti, potem je halty dobra rešitev. Samo psa moramo prej nanj navaditi. Pa splača se dati tistega jurja več in vzeti originalnega.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: S1b na 10 November 2006, 14:35:28
hehe tecka razumem razumem zdej :) mah sej meni je tudi malo mrzlo zadnje cajte, se počasi bliža zima :). Lanabela s tabo se v celoti strinjam in prav tega bi rad siba navadil, da na oprsnici vleče na ovratnici pa haltiju pa lepo pogleg hodi... Kako pa vem kateri je original in kateri ponaredek?
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Majchy na 12 November 2006, 17:15:41
Ko ima oprtnico naj vleče kolikor mu duša da, sicer pa naj bi normalno hodil kot vsak drug pes.

Se podpišem po tole.  ;)
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Lanabela na 12 November 2006, 18:15:48
S1b: po ceni. Pa če se ne motim tudi piše gor.
Naslov: Re: Halti
Prispeval: missy na 03 Februar 2007, 11:19:37
Meni so v pasji šoli svetovali halti, ker je prička vlekla... Menjali pa smo jih najmanj 10 ker je vsakega pregrizla  ;D Heila ga je nosila nekaj mesecev. Se je kar odvadla vlečt, je pa blo nadležno, saj so se naju vsi na veliko izogibali in  me spraševali: "A je tako hud pes?"  >:(  ::)
Halti ni namenjen temu, da bi potem pes vso življenje to nosill (tako je naredla moja prijateljica... kupila je halti in ji ga pes nosi že nekaj let)- pač pa temu, da ga pes nosi krajši čas, dokler ne spozna, da je vlečti brezveze.
Lp
Naslov: Re: Halti
Prispeval: Lanabela na 03 Februar 2007, 13:07:09
Citiraj
pač pa temu, da ga pes nosi krajši čas, dokler ne spozna, da je vlečti brezveze

Žal, sam od sebe tega zaradi nošenja haltija ne bo spoznal. Res pa je, da halti ni namenjen temu, da bi ga imel pes gor takrat ko je spuščen (drugače si tega, da je uspela segristi 10 haltijev ne znam predstavljati.)
Naslov: Re: Halti
Prispeval: missy na 03 Februar 2007, 17:25:23
Naša pa je...  ???
Ni jih nosila takrat, ko je bikla spuščena- sploh ne... še sama ne vem kako ji je uspelo uničiti toliko haltijev.
Naslov: Halti
Prispeval: zvezdicazaspanka na 11 November 2007, 16:24:42
Mene pa zanima kje se da kupit tak lup kot ga ima Rinchy (na prvi strani je slikca)?
Naslov: Halti
Prispeval: rapgirl na 11 November 2007, 17:34:19
Verjetno v kakšni trgovini. Drugače pa sedaj obstajajo tudi oprsnice proti vlečenju. Tukaj imaš link: http://pasji.net/shop/index.php?main_page=index&cPath=6_20

Ta prvo oprsnico poglej!
Naslov: Halti
Prispeval: zvezdicazaspanka na 11 November 2007, 18:21:13
Tole k je na sliki mava pa ne pomaga glih dost. Zato pa sprašujem po taki k jo ma Rinchy.
LP
Naslov: Halti
Prispeval: BlackDevil na 27 December 2011, 16:50:39
Kako se odločite za velikost Haltija pri psih ki so mešanci in niso znotraj mer neke pasme?  ???
Naslov: Halti
Prispeval: čara na 28 December 2011, 09:38:14
Jaz sem jo peljala v trgovino. Sicer pa se že po velikosti psa lahko oceni. Če hočeš biti sigur(e)n-a pa vzemi šiviljski trak in zmeri obseg gobca ko je zaprt in odprt in obseg vrata za ušesi.
Naslov: Halti
Prispeval: BlackDevil na 31 December 2011, 16:49:51
V katero trgovino si jo pa peljala mimogrede.. ima originalni halti ali eden izmed ponaredkov? Jaz iščem najnovejšo verzijo Haltija tisto, ki se pritrdi na ovratnico. (spodnja slika)

(http://www4.slikomat.com/11/1231/ahu-halti.jpg)

(http://www4.slikomat.com/11/1231/yl9-haltin.jpg)
Naslov: Halti
Prispeval: čara na 01 Januar 2012, 13:25:37
Original. Sem ujagala rdečo barvo. Imaš tudi take, ki so podloženi na delu, kjer gre čez gobec trak. Tudi mojega se da pritrditi na ovratnico. Imajo jih v Zooticu (črne, modre, rdeče) in tudi v Mr. Petu (tja sva midve šle).

Jaz ga uporabljam za mirno hojo mimo ovc, ko zavoha kako preveč mamljivo sled in se odloči vleči in jo s haltijem lepo umirim in pa povsod kjer vem, da bo vznemirjena (razstave, agi tekme). Pa če mora biti v bližini kake psice, ki je ne prenese.

Moja je NO mix in je tudi približno taka glava, velikost in imava velikost 3.

S tem si lahko pomagaš določit velikost http://www.sprcentre.co.uk/halti_size_chart.htm (http://www.sprcentre.co.uk/halti_size_chart.htm)
Naslov: Halti
Prispeval: BlackDevil na 02 Januar 2012, 17:36:23
Super bom potem kar v Zootik šla. Jaz bi tudi rada barvnega in ne črnega ker je pes črn.  :D Koliko pa približno stanejo?
Naslov: Halti
Prispeval: mimi89bu na 02 Februar 2012, 00:11:10
Moji bokserki pa halti ni vsec. Imamo ga ze 1 leto, pa si ga ze eno leto dol kraspa. V glavnem, sprehod je se bolj naporen, kot pa, ce vlece.
Sem se pa malo pozanimala, pa naj bi bilo tako zaradi potlacenega gobca. Zdaj uporabljamo malo "grso" zascito pred vlecenjem. Normalna ovratnica, flexy, vrvica pod taco, potegne parkrat, vidi, da ni to to in potem ne vlece. Druga zgodba, ce vidimo psa.

Naslov: Halti
Prispeval: Ria na 02 Julij 2012, 14:27:07
Kje ste pa kupili pravi lup? Ker tale po opisu sodeč ni pravi http://www.pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_20&products_id=942&zenid=09l96kgnm0nkf3o438cbqb5k16 ... nima rinke spodaj.
Naslov: Halti
Prispeval: aska na 02 Julij 2012, 16:52:59
Ria, v vsaki bolje založeni ZOO trgovini ;)
Naslov: Halti
Prispeval: Bretonski.pticar na 08 Maj 2016, 17:17:37
Lep pozdrav, Pesjanarji.
Vidim, da ste taki experti tukaj, da vas nihče več ne prehiti ;). Imam pa eno vprašanje. Alj je velikost haltija XL dovolj velika/primerna za Srednjeazijskega ovčarja? Res bi mi prišlo prav, če kdo slučajno ve.
Najlepša hvala za vaše odgovore.

LP, Bretonc
Naslov: Halti
Prispeval: čara na 08 Maj 2016, 18:03:09
Saj ga lahko prej preizkusiš na psu. Imaš pa od 0-5 velikosti.
http://www.companyofanimals.co.uk/product/halti-headcollar (http://www.companyofanimals.co.uk/product/halti-headcollar)
Naslov: Halti
Prispeval: Bretonski.pticar na 12 Maj 2016, 16:19:44
Saj ga lahko prej preizkusiš na psu. Imaš pa od 0-5 velikosti.
http://www.companyofanimals.co.uk/product/halti-headcollar (http://www.companyofanimals.co.uk/product/halti-headcollar)

Najlepša hvala, Čara. Ne bi imela možnosti probat, ker bi naročila, tam kjer pa bi naročila pa so velikosti od S do XL.
Lp,
Bretonc
Naslov: Halti
Prispeval: čara na 12 Maj 2016, 17:26:34
Pa naj ti pomagajo. Zmeri obseg gobca in okoli vratu, tam okoli ušes. Drugače na zoohitu dobiš precej ugodno.