PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Vzgoja in šolanje => Kinološka društva => Temo začel/a: rodezijski na 18 Februar 2012, 07:06:34

Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 18 Februar 2012, 07:06:34
pozdrav
kaksne izkusnje ima gdo z privatno solo za pse?
Jaz moram priznat da zelo dobre. Namrec zacel sem psa trenirat v KD kjer sem ugotovil, da pes vse dela ampak z podvitim repom  ??? Prostor in pocakat na prostoru ja na poligonu, dma pa kakor hitro me ni vidu je ze bil za menoj. Na poleg pocasi ni vec reagiral, ali pa na sem tako da sem ze obupal. Ce sem sel od doma je jokal. No nekega dne sem se pogovarjal z kolegom in priporocu mi je privat solo,saj se v njej dela na raznih gterenih , na domu in ob uri ki tebi odgovarja, tudi soboto ali nedeljo. Bil sem skepticen a sem tega trenerja vseeno povabil k sebi. Takoj mi je bilo jasno ko smo se pogovarjali , da je to drugace kod v KD. Ze nacin komunikacije pes trener je drugacen in v osnovi je prvo zacel mene solat :)
Danes po 3 mesecih pes ostane na prostoru tudi 3 ure brez da se makne, gre na pocasi komando, ko ga dam na poleg me gleda gor , na odpoklic gre ko raketa, ogromno ur sma imela tudi doma, delali smo skupinske vaje in seveda tudi posamezno in to ne na enem mestu ampak po vsem mariboru. V skupini pa nas ni bilo nikoli vec kod 4 razen ko smo meli kak piknig z treningom.
No Hvala lepa kolegu, da mi je to solo priporocal.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Klaudija na 18 Februar 2012, 07:51:11
Meni se bi pa zdelo smiselno, če bi omenil za katero šolo gre, ker prav gotovo niso vse enako dobre ali enako slabe. Prav tako kot tudi KD ne.
Osebno bi me pa tudi zanimalo, kako je kaj cenovno, glede na to da je to bolj individualno, v primerjavi s kinološkimi društvi, kjer se dela malo bolj v skupini (vsaj po mojih izkušnjah).
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 18 Februar 2012, 10:11:40
Tudi mene zanima kak kontakt od tega trenerja. Mi pa nimamo srece z iskanjem privat, oz individualne ure :( Ne najdem nikogar. Pa cena me se zanima, ce lahko izdas.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 18 Februar 2012, 15:58:47
No kod dejal sem hodil v KD Pobrezje  in tam pac se dela na masovno nazalost niso sami krivi so taksna navodila.Nas je bilo v skupini 11 kar je prevec saj se ne more posvetit. Ta sola je:
Prijazna sola za pse Zorro iz Kamnice. Cena je odvisna od tega kaj lastnik zeli , odvisno pove on ko naredi preskus znanja z psom in lastnikom. Na FB ce daste not Zoro vam pokaze vse podatke tudi telefonsko stevilko in e-mail. In kar se se men tu dopade ti v osnovi ze pokaze napake ki jih mi kod lastniki delamo. Komaj za tem zacne trenirat psa seveda skupaj z lastnikom in kasneje tudi se z ostalimi druzinskimi clani, tako da psa vsi obvladajo , ampak samo eden je vodja kardele.
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Felina na 18 Februar 2012, 16:34:02
mimi89bu...kaj pa Alfakan si že kontaktirala? Njihovo predavanje je bilo navdušujoče, pa glede strokovnosti in načinu dela po slišanem jim ne gre nič očitat.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 18 Februar 2012, 19:40:36
Prvic slisim, za eno in drugo. Zoro bom dodala na fb.
Kje pa je Alfakan?
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Felina na 18 Februar 2012, 19:46:58
Alfakan ima sedež v Mariboru in hodijo po celi Sloveniji http://www.alfakan.si/ Dejavnost je prijavljena in je to dejansko njihova služba. Mladi, izkušeni, v koraku s časom in polni energije inštruktorji, taki konkretni :).

Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 18 Februar 2012, 21:40:46
Hvala ti za tole informacijo, grem kar brskat in jim pisat :D Upam na dobro. Do zdaj sem dobila same negativne odgovore ali pa sploh ni bilo odgovora :(

Rodezijski - samo enega Zora mi je ven vrglo. Zaposlen pri SDS tako, da mislim, da tole ni pravi :/ Mi posljes prosim link na privat sporocilo?
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 19 Februar 2012, 07:30:50
Jutro
seveda javim sicer pa sploh ni tajna naslov:[email protected] me pa cudi da ti ni pokazalo na FB.  No telefon pa je :031 884784.Ta glavni trener je cca 30 let bil vodja sole za trening policijskih, vojaskih in carinskih psov. Uporablja po moji oceni najmodernejse metode ki so trenutno in seveda kar je najbolj vazno grobost do psa NI SANS. Sem osebno dozivel ko je eden od tecajnikov vdaru psa. In kaj se je, hodi trenirat na dom in to bilo kje stanujes ter casovno se prilagaja tecajnikom. Tudi ce negdo zeli delat izpite je mozno in tud priprave psa za razstave se delajo.Sedaj celo z skupnimi mocmi iscemo zemljisce, kjer bi se naredil sprehajalen poligon v velicini nekje 8000-10000 m2, ter urno cuvanje psov v casu nakupov ali kaj podobnega. Hotel za pse pa se bo odpru v zacetku Maja. No posebej pa se ima trgovino z Hrano za pse in ti svetuje katera hrana bi ti bila najprimernejsa seveda ce zelis in vso opremo ki pa je od  K9(policija).
No ne mislim ga hvalit , da nebi gdo napacno razumel, samo dozivel sem ze ko smo bili okrog z psi, da so sprhajalci nas zaustavili, se pozanimali pri njemu in vecina njih je nato prisla v solo. In Verjamite mi da ne pretiravam saj sem do sedaj imel 6 psov ki so vsi bili solani  KD , toda sedaj ga solam v Zorro prijazni soli in nebi vec nikoli sel drugam.
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 23 Februar 2012, 13:01:46
Sem malo pogooglala tega zorota. In nasla sem, da ima preko policijske pse, za iskannje prepovedane droge. Sva se slisala, danes ali jutri pride na prvi brezplacni sestanek, kjer se doloci cena, nacrt in vse. Bomo videli, kako naprej. Ce ne bo predrag, ga bom preizkusila.

Rodezijski, te drzim za besedo, da je res tako vredu. Vidla sem tudi, da ima s.p. za solanje psov, pa me zanima, ce si ti dobil potem kako potrdilo, da je pes solan?
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: katajuska na 23 Februar 2012, 16:21:13
Sicer priznam, da njegovega privat šolanja ne poznam, ampak če primerjam njegovo skupinsko šolo in malo šolo KD Maribor, se mi njegov sistem ne zdi nič kaj bolj napreden. V principu je oboje isto. Kakor komu odgovarja tak ali drugačen inštruktor. KD Maribor ima to prednost, da se po zaključku osnovnega šolanja lahko usmerih v različne pasje športe, v Kamnici pa nisem zasledila, da bi imeli opremo za to.

Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 23 Februar 2012, 18:19:47
Jaz sem iskala privat zato, ker nimam avta in tale pride do mene :) Tudi razume mojo situacijo in mi je to vsec. Saj se ni ziher. Trenutno je moja odlocitev taka, naprej bom pa videla :)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 23 Februar 2012, 21:18:52
Halo
Ja me lahko drzis za besedo. Res je dober ja in tudi po koncanju sole dobis potrdilo o opravljenem izpitu in ce zelis naredit izpit a,b ali bbh tudi naredi z tabo ta izpit. res je ja da agilitija nima je pa vsekakor boljsi od KD saj se bolj posveca vsakemu psu posamezno, ne dela na istem mestu treninge, in pse pripravlja na vse mozne situacije kar pa KD ne.
No sicer pa se sama prepricaj in anto napisi tudi sama komentar.
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 23 Februar 2012, 21:21:51
Aja Katajusa, je verjami je bolj napreden od KD , ze nacin dostopa do psa od nacina gdja uporabis tukaj , ali sem ali poleg itd Velika razlika je in tudi ko ti nekaj pove zakaj in kako ti tudi naredi primerjavo zakaj je tako. Verjami sem sam hodu v KD in sedaj v to solo in to ni moj prvi pes in kod dejal NIKOLI VEC V KD. Vse izpite pa se tudi pri njemu opravljajo oz preko njega.
.lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 24 Februar 2012, 09:28:35
In koliko si ti placal na srecanje? Predvidevam, da si hoto od psa vso znanje, ki ga premore? Danes naj bi prisel na sestanek, ampak mi se ni sporocil. Menda si ja ni premislil.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 24 Februar 2012, 10:25:58
Dan
ce ti je reku da pride sigurno pride in si ni premislu verjami. Ti bo sigurno javu gdaj pride ce sta dogovorjena. Glej res je ja pes ko sma bila v KD je "delal" vendar rep imel med nogami sedaj pa DELA RES Z VESELJEM IN TO VSE : od pocasi, do poleg, do sem , sedi, tukaj, itd in ko ga sedaj dam na prostor lezi tudi do 3 ure ce treba na istem prostoru brez da me vidi, kar prej ni blo sans.
Ko greva na sprehod imam ga pripetega vrvica pa vtakjena v zep in se sprehajama pa psi gredo mimo niti pogleda jih ne kaj sele da bi skocu, kar prej ni blo mozno. No kod dejal cena je stvar dogovora kaj zelis  in jaz imam od a-do z vse tako da jeseni bom sel delat izpit vodic sluzbenega psa in to preko njegove sole. zacela pa sma lani 22 augusta.
No upam da napises ce se je jevu in kaj je tvoje mislenje
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: la monza na 24 Februar 2012, 21:56:13
Tudi sama sem sla malo pogledat to stran na  facebooku - ZOro
Mislim, da pozitivna motivacija in zatezna ovratnica nimata nic skupnega.  ::) Pa saj imajo vsi psi od visavca do doge gor zatezne ovratnice. 
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 24 Februar 2012, 22:54:24
Pa kje ga najdete na fb ce ga meni sploh ven ne vrze. A mi da nekdo link?
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 25 Februar 2012, 06:13:33
La Monza res je da imajo skoraj vsi psi zatezno ovratnico. A jo imajo prav gor? na kateri strani je rinka za zateg??? Pozitivna mutivacija je zelo vazna verjami. Sicer pa jaz pravim takole: Vsak ima moznost se dogovorit z trenerjem da pride in pogleda kako dela in potem sam vidi kako in kaj. Me pa cudi ce nebi dobro delal zakaj nas ljudje na razlicnih terenih zaustavljajo mu postavljajo vprasanja in nato vidim da je 80% od teh ljudi tudi v soli??
No men je vseeno kako gdo misli jaz vem kaj je iz mojega psa nastalo-rodezijskega grebenarja kaksen je bil po 60 urah na KD in kaksen je danes po 33 urah .
ni ti treba linka na FB samo daj not zoro pod iskalnik in t lepo vrze ven .
No naprimer danes imamo skupni trening cca 22 psov razlicnih pasem  ki imamo nekje enako kolicino ur na hockem pohorju nato pa se picknig . In v tem casu bodo psi z nami na prostem brez da skrbimo da se med seboj pogrizejo, ceprav so od Arg,doge, belg.ovca, bigl, doberman, visavski terjer,ang.buldog, franc.buldog, in se kaka pasma.
Pa mi naj negdo rece da je to v KD mozno??? NE NI SEM SAM DOZIVEL
tako lep soncen dan vsem skupaj
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: la monza na 25 Februar 2012, 09:08:39
rodezijski... saj nisem mislila nic slabega, samo jaz sem pac mislila, ker pise na strani prijazna sola za pse, da to pac  zatezna ovratnica ni . Tudi jaz imam psicko solano na zatezno ovratnico in rezultat :=)  :'( Mogoce se se vam jaz pridruzim.  :) In ja, tudi jaz poznam KD. Ne mores pa trditi, da je vse tako slabo tam. Imas trenerje kot so Felina & Co, le skoda, da imajo samo malo solo, da nimajo se nadaljevalnih tecajev, takih pozitivnih. Ali, sole za zivljenje in ne le za poligon. S tem mislim, kot so sprehodi v mesto in razlicne situacije.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 25 Februar 2012, 17:12:21
hehe vem da nisi nic slabega mislila, saj jaz tudi ne  ;) in tudi ni vse tako slabo v KD mogoce izpadlo tako samo ne ni, je pa res da pri 10-12 psov v skupini kod smo mi naprimer meli se ne more posvetit tako kod pa ce delas z enim oz z max 4. Je drugace sigurno. No zatezna obratnica pa nima nic z prijaznostjo :) to pes mora met in tud narobe obrnjena zatezna ovratnica je ze problem pri vzgoji.
No glej iskreno povedano saj smo mi tud sli na sprehod v mesto ampak tu se pes sola ne samo mesto, promet, kolesarji ampak tudi kod naprimer en pes- rodvajler- se je bal podzemne garaze in smo vsi imeli trening tudi v podzemni. Ravno tako se psa uci doma na lastnem dvoriscu in hisi ali stanovanju, ter tudi ostali druzinski clani nato sodelujejo, kar v KD ni. Je ogromno stvari ki jih pac KD ne dela ker ne more-ne uspejo, oz ni v programu, razen ce vzames privat ure pri trenerju.
No danes pa smo meli lepo vreme odlicen trening in nato smo jedli zajca na lovski nacin kuhanega v kotlu  :P. Ne bilo je super in psi so se nato se zdivjali.
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Rinchy na 25 Februar 2012, 17:28:46
Pa kje ga najdete na fb ce ga meni sploh ven ne vrze. A mi da nekdo link?
http://www.facebook.com/ZorroPrijaznaSolaZaPse
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 25 Februar 2012, 18:22:11
Hvala ;)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: manchy na 25 Februar 2012, 19:00:40
Hmm... Ne vem zakaj se ti je KD društvo tako zamerilo. Upam, da se ne bo tudi nekomu, ki to bere... Tam smo opravili tečaj in je bilo vse super... Nobene pripombe cez instruktorje.
Sicer nimam direktnega stika z gospodom iz Kamnice, ampak vseeno o njem nimam dobrega mnenja in nikoli ne bi peljala psa tja. Najbolj motece je to, da se baje placa solanje ne po tecajih, ampak naenkrat, recimo 400, 500 eur in to velja za vedno, za celo zivljenje psa. Ampak  potem ima te skupine tako formirane, da se vmes kar nekdo lahko prikljuci skupini, ko ga recimo par mesecev ni bilo, treningi se vcasih zakljucijo kar kako uro pred koncem, ne opazi se, da kak pes komaj hodi in se ne opozori lastnika....
Vsaka zgodba ima dve plati...
Pa nisem hotela sedaj opravljati tega gospoda, verjetno je za nekatere njegovo delo ok, ampak ce se dela tako antireklamu KD, lahko malo recemo tudi cez "hvaljeno" Kamnico.
Se mi pa zdi, da imajo ljudje, ki hodijo v Kamnico, kar veliko za povedati čez KD... In to tudi taki, se niso prestopili praga KD in sploh ne poznajo poteka dela tam. Kot da bi se jih hujskalo...
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: manchy na 25 Februar 2012, 19:06:45
Sem se enkrat sla brat poste, pravo zanicevanje dela v KD in kovanje Kamnice med zvezde :)
 
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: manchy na 25 Februar 2012, 19:16:42
Se opravicujem, ampak se nekaj moram pokomentirat... Zakaj v KD drustvu ne bi morali psi shajati skupaj, tako kot na vasem pikniku? :)
Veliko stvari ni odvisnih samo od instruktorjev, ampak tudi od lastnikov. Imate sreco, da v vasi trenutni skupini ni kaksnega zares problematicnega psa, v takem primeru ne bi mogel biti spuscen z ostalimi 22, ali pa ne bi bil povabljen na piknik? Ali je ta instruktor tako dober, da bi ga preobrazil v enem tednu? :)
No, zakaj sem morala pokomentirati, tudi v Kamnici je že prislo do napadov med psi... Doticni pes terorizira in v soli in zunaj nje. Tako da njega ocitno gospod ni mogel sporihtati...:D
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: manchy na 25 Februar 2012, 19:24:58
Uf, menda sta v Kamnisi dve soli, upam da nisem sedaj govorila ravno o drugi. Kakorkoli, vse o KD, druzenju psov in ostali izlivi se zmeraj drzijo...
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 25 Februar 2012, 20:02:50
Vem ti odgovorit samo glede cene... ostalo bolj verjetno ve, tisti, ki hodi k njemu. Cena je na 3 obroke. Bil je te dni pri meni na sestanku, zato vem. Ce ti vmes pes pogine, imas potem tiste placane ure za naslednjega psa. Ce imas ur nad 50, ti jih da 10 zastonj + ce sta pes in lastnik "pridna", dobis se vmes kako uro zastonj. Toliko o tem, o njegovem solanju pa ne vem, ker trenutno odpade. 1x na dva tedna naj bi bilo skupinsko. Pohodi in to, pikniki.... Toliko od mene. Nisem bila pa niti v KD niti privat, tako da ne morem govorit, kje je bolje.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: la monza na 25 Februar 2012, 20:29:52
jaz bi pa rada vedela za koga se gre... Ker na faceboku ne  zasledim nobenega imena trenerja.  ???
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 26 Februar 2012, 06:05:31
Jutro
Manchy ni tu dobenega hujskanja proti KD in res je ja da sta 2 soli v Kamnici. Kolikor je meni poznano ni v nasi soli doben pes ki bi bil agrsiven in napadalen in delal nered v soli in izven, tako da ne vem . Glej bom povedal takole: v KD sem solal solal kar nekaj svojih psov, in ne bom reku da so bili slabo vzgojeni -zdresirani, vendar sedaj ko hodim v to solo vidim razliko. To da se zakljuci kako uro prej in da ne vidi da pes komaj hodi, hm tega sigurno ni v tej soli, je pa res da se psa sola v kolikor ne zelis delat izpita od A-Z. V kolikor pa zelis izpite, pa hodis na vsak izpit posebej.
Napisala si 400-500€ za solanje. Ja tu nekje je samo , ce gledas koliko te pride KD od vrtca do koncnega izpita BBH ali vodic sluzbenega psa, pa se na 2-3 obroke ti da. Poleg tega imas po koncani soli se vsak mesec 1-2 uri brezplacnih treningov , pri pojavi kakega problema pride tudi na dom in se in se. Ne napacno razumet ni to OVELIKOVECENJE TE SOLE, samo pisem po mojih izkusnjah razliko med KD in privat solo in verjami pri mojih letih na puklo in pseh ki sem jih ze imel da sem ugotovil da je razlika.
MANCHY NI KOVANJE MED ZVEZDE IN NI ZANICEVANJE KD se enkrat ponavljam, mogoce tako izpade samo dejansko je razlika in roko na srce v katerem KD se solanje prilagaja casu vodnika psa, kje imas ob sobotah ali nedeljah trening ce nimas cez teden cas, v katerem KD ce si bolan in ne prides na trening se ti ure pisejo v dobro, kateri instruktor pride do tebe ce mu javis da je z psom nekaj narobe in gre z teboj do zdravnika,itd da ne bom nasteval dalje. Aja glede pikniga in sprostitve psov, se to ja seveda je odvisno tudi vod vodnika psov  ne SAMO OD INSTRUKTORJA , samo gdo pripravi vodnika tako dalec??? In koliko picknigov ste vi Manchy imeli v KD? Ko sem jaz hodil v KD dobenga!!
VSEM KI BERETE PONAVLJAM SE ENKRAT: NE ZANICUJEM KD IN INSTRUKTORJE V KD BOG NE DAJ SAMO POVEM RAZLIKO KI JO JAZ SEDAJ VIDIM.
Tak sedaj pa se lepo nedeljo vsem skupaj
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: _Tyra_ na 26 Februar 2012, 08:40:35
Samo ena pripomba. Obstaja ogromno KD, ki se med seboj razlikujejo po načinu šolanja, pa tudi znotraj KDjev obstajajo razlike med inštruktorji. Kar je seveda normalno. Če potegnem vzporednico s šolanjem oz. Izobraževanjem ljudi, lahko rečemo, da nas profesorji v osnovi naucijo enak program, vendar NAČIN posredovanja informacij ni enak pri vseh. Ljudje imamo različne značajske lastnosti, ki vplivajo na podajanje informacij (energičnost, ton glasu, pripravljenost širjenja znanja,...).

Pomembno je, da vsak izmed nas najde Kd ali kakršen koli drug klub/šolo, ki ustreza nam in našemu psu. V tak klub/kd/šolo hodiš na treninge z veseljem, kar je najbolj pomembno.

Lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 26 Februar 2012, 13:36:56
Tyra res je se popolnoma strinjam z tabo in tudi povem da zelo rad hodim v to solo in ocitno moj kuza tudi, saj hodi sedaj na treninge z dvigjenim repom:)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: vellamo na 04 Marec 2012, 22:50:24
Ne razumem te pretirane reklame za šolo Zoro. Jaz sem k gospodu Vaupotiču na šolanje hodila takrat, ko še ni imel registrirane dejavnosti in ga nikakor ne bi nikoli nobenemu priporočila! Pred začetkom je rad govoril kako bo moj kuža šolan samo s pozitivno motivacijo in kako se ne bo uporabljalo nobene prisile. Kaj pa je zatezna ovratnica, pri kateri vztraja, drugega kot prisila? Po nekaj učnih urah je bila situacija grozna, mojega družnega psa (okoli 5kg) je tako zategoval, da ga je kar obračalo po zraku.
"rodezijski", kako lahko to zagovarjate in celo priporočate? Glede na slike na njegovi FB strani se situacija z ovratnicami do zdaj še ni spremenila.
Poleg tega je bila njegova obvezna oprema na šolanju vsaj cigaret v roki, včasih pa še pivo. Tudi na obisku pri nas doma in delu z vsemi člani družine je po koncu še obvezno moral spiti pivo. To sicer nima direktne povezave z načinom šolanja psa, ampak se mi zdi, da takšne stvari vseeno veliko povejo o osebi.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 05 Marec 2012, 06:51:40
Pozdrav
No ne vem kako je bilo ko se ni mel regisrirane dejavnosti. Zatezna ovratnica je tudi v KD-jih obvezna, to nima povezave z pozitivno mutivacijo.No pri meni doma se ni spil nobenega piva, ja na treninngu pa v casu 5 min pavze smo kadili tudi on, ceprav sedaj ne kadi ze 3 mesece. Ne vem no vsak ima kod smo ze napisali slabe in dobre izkus nje v KD ali privat soli. Jaz g Vaupotica nikakor nebi zamenjal. Sicer pa kako pravijo: "vsake oci imajo svojega malerja".
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: deteljica na 05 Marec 2012, 09:47:15
to je laž , rodezijski!
Zatezne ovratnice niso obvezne v KD- vsaj v mnogih ne- npr v našem jih še
nikoli noben pes ni imel na sebi v času tečaja. Obvezne so samo na izpitu BBH ampak tako,da niso pripete na zateg.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Lunette na 05 Marec 2012, 10:10:00
Jp, zatezne ovratince so obvezen samo in izključno na izpitu/tekmi pripeta nezatezno. Kako šolaš je stvar posameznika. Tako, da ne vidim potrebe po šolanju z zatezno samo zaradi tega, ker jo rabi na izpitu.

Dober trener je zame tisti, ki lahko psa nauči tudi brez telesnega kontakta  ;) se da, tudi pri težkih psih (samo malo več časa vzame in seveda šolanje ne zgleda instant atrakcija).

Ne poznam g. Vaupotiča zato o njemu konkretno nebi. Poznam pa nekaj načinov šolanja in šolanje, ki obvezno priporoča prisilna sredstva preden se psa sploh vidi  mi niso všeč. Po ogledu njegove strani pa vidim, da na psih sploh ne obstaja druga ovratnica kot zatezna, vedno pripeta na zateg tudi izven poligona - na srečanjih, piknikih... med drugim tudi na premladih psih.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: zoe na 05 Marec 2012, 10:24:25
Tudi za BBH od letos naprej kovinska zatezna ovratnica ni obvezna. Na izpitu se lahko uporablja katerakoli ovratnica, ostaja pa seveda prepoved bodečk in električnih ovratnic.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Alba na 05 Marec 2012, 11:08:09
No jaz šolam mojo vižlo pri Alfakan in sem več kot zadovoljna. Sem se pa odločila za to varianto, ker mi je najbolj ustrezala zaradi malčice doma. Inštrultor pride na dom ob dogovorjeni uri, treningi so intenzivni, napredek ob spoštovanju začrtanega programa velik.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Lunette na 05 Marec 2012, 12:02:31
Tudi za BBH od letos naprej kovinska zatezna ovratnica ni obvezna. Na izpitu se lahko uporablja katerakoli ovratnica, ostaja pa seveda prepoved bodečk in električnih ovratnic.

o a reeess? Novost, ki mi je všeč.  >:D Lahko komu, ki mi trdi, da pa mora imet kovinsko povem, da temu ni tako  >:D

A kje to prav posebej piše - pravilnik dobavljiv v pdf.?
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: zoe na 05 Marec 2012, 12:51:52
Ni še, ampak bo menda objavljeno na spletni strani komisije za šolanje.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 05 Marec 2012, 13:27:35
pozdrav
No jaz vem da sem lani na KD Pobrezje moral imet zatezno ovratnico na treningih in tudi izven, tako nam je dal navodila nas trener ki je vodil tecaj. ne vidim nic slabega v tem ce pes ima zatezno , saj to ne pomeni da izvajas silo nad njim, ker moji vsi psi do danes so jo imeli in na niti enen nisem izvajal z njo nasilja, odnosno bolecine. Moj pes gre ob meni na poleg sedaj brez povodca in tudi na pocasi gre brez seveda ne v naselju ker ni dovoljeno bi pa si upal ker uboga na besedo in vse to smo dosegli brez sile, samo lepa beseda in nagrada in doma vsak dan 10 min treninga.
No kod dejal ene moti ene pa ne moti zatezna ovratnica ampak jaz sem zahvalen g Vaupoticu za to kar je mojega psa naucil doma pri meni in na terenu. Pes je proti prej kod dan in noc. No sicer pa je res da je 101 in pogled na sole in 101 misljenje o solah in KD-jih.
lp
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: vellamo na 05 Marec 2012, 14:35:09
Lahko torej zatrdite da ni inštruktor na vajah nikoli cuknil psa, ko je bil ta neposlušen? Prav tako nobenemu tečajniku ni nikoli naročil, da naj psa "malo" potegne, ko kakšne vaje ni opravil okej? Srčno upam, da se je šolanje pri njem res spremenilo v takšno smer, ampak ne vem zakaj bi se v enem letu tako spremenil, sploh zato, ker potem ne bi imelo smisla, da še vedno vztraja pri zateznih ovratnicah. Kot vidimo na slikah, je to očitno obvezna oprema na njegovih urah in imam zaradi tega pač svoje dvome.
Vam verjamem, da je pes sedaj popolnoma drugačen in da vas uboga. Ampak jaz si za svojega psa želim, da me uboga zato, ker me ima rad in ima veselje do dela, ne pa zato, ker ga je strah tako mene kot potega zatezne ovratnice.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 05 Marec 2012, 15:52:18
Glede ostalega ne vem, kadi pa se :)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 06 Marec 2012, 07:23:15
hehe no potem pa je zopet zacel kadit. A je to greh? no ne bom vec komentiral, jaz kod dejal vem kaj je naredil iz mojega psa in zato vsak ima svoje mnenje in izkusnje in za mene je koncana diskusija. Lep uzitek naprej in obilo uspeha pri solanje kjerkoli ze
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Lunette na 06 Marec 2012, 08:52:22
OT Se veselim novega pravilnika in se priporočam da se ga tu nekje pač linka.  8)

Drugače pa - sej šolanje z zatezno ovratnico je lahko tudi korektno - nič ne rečem. Bi v določenih primeri morda celo šlo. Samo zmoti me dejstvo, da se zatezna priporoča preden se psa sploh vidi in začne z njemu delat. In seveda to da so takšni inštruktorji po navadi proti klasičnim najlonskim ovratnicam, oprsnikom - že po defoltu. Na tem mestu se jaz uprašam - zakaj so tako proti? Ker da se ne da psa učiti na oprsniku...aha...torej na zatezni se jih pa da ali kako  ??? To daje znak. da se zatezna dejansko uporablja (ali zlorablja odvisno od primera).

Kot pravim pa gospoda osebno ne poznam in ne morem govorit kako dela. Sem pa konkretno pogledala njegovo stran. Kar pišem je samo videno s fotografij. (ok da vsaj malo pohvalim - zatezne znajo vsaj prav gor naštimat)

Mimi89bu kaj pa multimedijska šola? Kolikor vem je malo ceneje. Dobiš navodila sproti domov. Napredek ti inštr. sproti spremlja. Bojda je pa to tudi praksa v tujini, kjer so razdalije do KD predolge jo to menda kar redna praksa, ki se obnese, če se le malo potrudiš. Šola se namerc tebe in ne toliko psa. Ti samo kot dober vodnik zanš potem vajo predstavt psu  ;)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: mimi89bu na 06 Marec 2012, 12:50:14
Kje pa je to, oz kje to najdem?

Zdaj sem se ze s tolikimi dobila, da se sploh nocem vec. Nazadnje sem se dobila z eno, ki mi je celo povedala, da moja bokserka sploh ni problematicna, da je nadnaravno inteligentna in da je zelo pridna, hitro si nastudira vso stvar in da je ona (je trenerka oš) sploh ne bi dajala v solo, razen na kak tecaj, izrecno zaradi socializacije. Da nasploh ucenje nama gre super. Saj punca je res ful dojemljiva, ce z necim zacneva, si hitro pride gor, kaj hocem od nje in po 2, 3 dneh punca obvlada stvar. Vsi trenerji so mi do sedaj jasno povedali, da z individualnimi urami ne bom resila cisto nic. Moja psica potrebuje samo socializacijo.

Mah, saj ne vem vec nic. Mozgane na off, zdaj cimvec hodiva v druzbo ljudi in psov - prej je bilo obratno, zaradi njenega obnasanja nisem vec hodila med ljudi, nasla sem poti, kjer ni nobenega, uro, ko je manj psov zunaj. Se trudiva vsak dan... vztrajava.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Felina na 06 Marec 2012, 16:13:33
Kje pa je to, oz kje to najdem?


To je tečaj preko spleta, recimo.

V Sloveniji ima recimo tak način dela Silvia Trkman. Ona preko spleta da naloge (seveda se pred tem včlaniš v tečaj in seveda je plačljivo), ti jih izvedeš, se posvetuješ itd. ampak ona je bolj specializirana za mladičke in seveda agility. Veliko takih je tudi v tujini, recimo Susan Garrett, ima cele seanse za različne zadeve. Meni je recimo simpatična tale
https://www.youtube.com/watch?v=RVAD3ZcpTVM  ima celo množico posnetkov :) in objavlja jih zastonj. Dobiva samo donacije. Aja, po to ni susan Garrett, Susan ne dela zastonj ;)

Je pa sedaj cela poplava internetnih trenerjev :)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: čara na 06 Marec 2012, 20:03:51
Bilo je omenjeno veselje, da gre pes z dvignjenim repom....Veselje pri nas izgleda tako (al agi, al poslušnost, nima veze), Ko se spravlja v nahrbtnik klin za prevez na poligonu, to skače v zrak, se vrti, tulu, gruli, praska, priganja, teka sem in tja, še na wc nima it časa, takoj skoči v avto, me odvleče do poligona in če se vrata dlje časa odpirajo, popraska po njih.

No, pol se pa da lepo delat z njo, ko je varno prepričana, da ne grema domov, in da smo tu zato da nekaj počnemo.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: simi na 06 Marec 2012, 21:26:16
Bilo je omenjeno veselje, da gre pes z dvignjenim repom....Veselje pri nas izgleda tako (al agi, al poslušnost, nima veze), Ko se spravlja v nahrbtnik klin za prevez na poligonu, to skače v zrak, se vrti, tulu, gruli, praska, priganja, teka sem in tja, še na wc nima it časa, takoj skoči v avto, me odvleče do poligona in če se vrata dlje časa odpirajo, popraska po njih.


To je lahko tut čista histerija kar opisuješ
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Lunette na 07 Marec 2012, 16:44:36
No evo odgovor o internet tečajih  ;) če pa psici manjka samo socializacija pa najbližja šola ali pa tečajniki, ki hodijo tja (da se zmenite za dodatne vaje v parku  ;) - seveda ne kar vse povprek- po navodilih inštruktorja). Je pa fajn kiro koli početje s psom. Pa tudi če je v začetku to vaja, ki je sploh ne rabi za v javnost (od trikcov do agija...). Kar koli bosta delali se bo poznalo na vajinem odnosu in zaupanju tudi v javnosti.

Samo pozicija repa ni mirodajna.  ;) Hrt ga recimo redko kdaj nosi tako visoko kot čov.
Mirodajno je kompletno obnašanje. Ki zavisi od pasme do pasme (sem lahko vključiš pozicijo ušesov, ustnic, pogled, zategnjenost/sproščenost celega telesa...).
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: čara na 07 Marec 2012, 17:18:46
To je lahko tut čista histerija kar opisuješ

Bi lahko bila, ampak tukaj mi je to čisto všeč, ker z vsem možnimi načini sporoča "gremoooo!!!!!!Žur!!!!" meni je to všeč.  Ob enem se je pa tudi v takem stanju zmožna skoncentrirat in umirit, ni da bi bila kot kura brez glave, tako da verjamem da gre res samo za izraženo veselje in ne histerijo.
Recimo, ko jo spustim iz avta oz. gre ko jo pokličem in če vleče, se hitro spomni, da je nekdo na drugi strani in umiri korak, tudi če vidi, da je tam poligon in da so ovire, pa drugi psi, pa kaj vem kaj še. Lahko tudi mirno gleda kako drug pes teče agility.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Ria na 08 Marec 2012, 19:31:25
Ima kdo kakšne novejše izkušnje s šolo Ognjene v Sinji Gorici? 10 let nazaj je imela super šolo, in me zanima,če je še vedno tako? (iskalnik mi ne vrže nič ven o njeni šoli)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: zoe na 16 Marec 2012, 12:41:41
http://komisijazasolanje.si/navodila-in-pravilniki ;)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: TaDe na 19 Marec 2012, 22:12:39
Spoštovani.
Ker sem zasledila pogovor o Zorro prijazni šoli za pse bi z vami rada delila tudi svojo izkušnjo. Sama sem se odločila psa začet šolati in po nekaj pozitivnih priporočilih sem se odločila za g. Vaupotiča. Moram povedati, da sem nad njim navdušena in ne samo jaz pač pa tudi moja psička. S treningi sem zelo zadovoljna, vidi se napredujoč rezultat, psička dela tako kot je treba, na začetku je bila na določene stvari malo plašna, kar pa se je zelo hitro tudi spremenilo. Nikoli pri njemu nisem zasledila dobene prisile, temveč se je resnično delalo in se še dela s pozitivno motivacijo. Všeč mi je bilo plačilo na obroke, tudi cena je dokaj nizka glede na rezultat in glede na primerjavo z ostalimi šolami. Tudi sama sem slišala še za eno šolo v Kamnici, kjer pa sem slišala same pritožbe in same slabe rezultate in, da se dela s prisilo. Ne želim nikogar spravljati v slabo luč ampak povem kako sem slišala od ostalih, ki so se pri njemu šolali psa. Iskreno povedano v vse pritožbe, ki ste jih napisali malo dvomim. Ko sem se pogovarjala tudi z ostalimi tečajniki nisem dobila dobene pritožbe na njega - ravno nasprotno, saj so vsi zelo zadovoljni. Res pa je, da ima vsak svoje mnenje glede določenih društev in privatnih šol in moj namen ni niti komu vsilit mojega mnenja. Zelo sem zadovoljna, da trening poteka tudi v vsakem vremenu, da se psička navadi tudi hoje in uboganja v dežju, snegu  ... Glede prehrane, ki mi je svetoval sem bila kar malo prijetno presenečena, saj psička na začetku briketov ni želela jesti, ko pa je dobila te jih je pojedla takoj. Cena hrane je zelo ugodna glede na kvaliteto. Na treningih sem zasledila tudi ljubezen do psov in vidijo se njegove dolgoletne izkušnje, zato bi le še dodala " vsaka čast g. Vaupotiču. Bila sem prisotna tudi na pikniku in resnične pohvale tudi na to. Vsakemu priporočim to šolo odločitev pa je vsakega posameznika kako se bo odločil.

Lp!
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 23 Marec 2012, 12:53:39
Tade se popolnoma strinjam z teboj. Sola je odlicna ampak vsak se mora sam odlocit v kaksno solo gre ali klub. Jaz vem da mi ni zal in da pes dela kod urica in je me prav vesel ko sem z njim.
Tud to je ugodno ja da je na obroke in preko njega lahko delas vse izpite. jaz sem naredil za psa vodnika sluzbenih psov z 95 tockami :)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: čara na 28 Marec 2012, 11:28:30
...Kot urica...
gdo...kdo....in še in še

Zatezna je nevarna med pasjo igro (zobje, kremplji)...če jo človek sicer zna uporabljati in je ne zlorablja ali pa napačno uporablja pa ni noben bav-bav. Edino zna biti zoprno, če izbereš tako z majhnimi členi, pa ima pes tak tip dlak,e da ga oguli-je boljša z dolgimi členi.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: rodezijski na 30 Marec 2012, 12:03:46
aja oprosti sem pozabu da smo pri uri slovenscine. Se opravicujem za slovnicne napake ga Profesor
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: klarica na 30 Januar 2013, 16:56:09
Pozdravljeni,
jaz imam zelo probleme z mojim psom in bi zelo rada imela kakšnega trenerja na domu(saj ga nebi marali nikamor peljati),če bi mi kdo povedal tudi približno ceno... :) hvala
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: airedale10 na 30 Januar 2013, 17:31:27
Jaz vem za Alfakan, ampak cene pa ti ne vem povedati, najbolje da kar napišeš mail in vprašaš. :)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: klarica na 30 Januar 2013, 21:40:38
Hvala,bom pogledala oz. poslala mail... :)
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: MucaMaca72 na 20 Februar 2015, 13:30:57
G. Rodezijski, pozabili ste napisat, kako je Vaš g. vzgojitelj psov, brcal vašega buldoga na treningih, tak, da je letel po zraku. To je vzgoja psa? Pa ni bil edini Vaš pes, ki bil tepen in zbrcan. Za takšne ljudi so kazni in to ne male, samo prijava je potrebna. Zatezne ovratnice so preteklost. Kdor dela in vzgaja s rcem in ljubeznijo, ne potrebuje nasilja. Kdor pa drugače ne zna, pa se poslužuje stare jugoslovanske vzgoje in primitivizma.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Lanabela na 20 Februar 2015, 14:42:42
Nima nobene zveze z rajno Jugo, pa toliko več z Nemčijo.
Naslov: PRIVAT SOLA ZA PSE
Prispeval: Panama na 20 Februar 2015, 16:12:44
G. Rodezijski, pozabili ste napisat, kako je Vaš g. vzgojitelj psov, brcal vašega buldoga na treningih, tak, da je letel po zraku. To je vzgoja psa? Pa ni bil edini Vaš pes, ki bil tepen in zbrcan. Za takšne ljudi so kazni in to ne male, samo prijava je potrebna. Zatezne ovratnice so preteklost. Kdor dela in vzgaja s rcem in ljubeznijo, ne potrebuje nasilja. Kdor pa drugače ne zna, pa se poslužuje stare jugoslovanske vzgoje in primitivizma.
Dvomim da g. Rodezijski to še vedno bere. ;)