PeSjanar.Si Forum
Za pesjanarje => Hrana => Kuhana in surova hrana => Temo začel/a: Nelly na 08 April 2006, 14:03:05
-
Lep pozdrav!
Mene pa zanima, ce kdo ve za kakšen recept za doma pripravljene pasje priboljske oz. ce je kdo ze kaj sprobal. Rada bi doma kaj ustvarjala za nasega pesjankota, pa ne vem kaj naj skupaj zmecem, da bo zdravo, da ne bodo vedno kupljene zadeve, polne kemije. Bi se nam kaksni home made piskotki kar prilegli ;)
+1
-
Tukaj (http://pugs.ultraevil.com/clanki.php) pod recepti/posladki ;)
-
Da ne bomo sami linkali ...
Za priboljše se lahko uporabi takorečeno vsa "zdrava hrana za ljudi" ...
Ponavadi se dobro obnesejo koščki sira, pri nekaterih psih tudi koščki sadja, veliko uporabljajo tudi hrenovke (kar je že nekako na meji zdrave hrane :D), pa recimo tudi koščki surovega mesa oz. rahlo popečenega ... nekateri priporočajo tudi nesoljeno pokovko .. marsikaj se najde ;) Kakšen pes bi bil motiviran tudi na kosmiče ali kaj podobnega.
Prepusti se domišljiji 8)
Lp, Črt
-
Torej, napisala bom recept, ki je precej vegi, ampak ga obožujejo, vsi psi, ki so ga probal! :o ::)
Sestavine:
-2 skodelici polnozrnate moke(ali pa navadne, kar maš)
-pol skodelice koruznega zdroba
-1 jedilno žlico posušene bazilike
-pol skodelice sesekljanega peteršilja
-tretjino skodelice rastlinskega olja
-3/4 skodelice vode
-valjar
-veliko žlico
-večjo skodelo
-modelčke za piškote
-folijo
-moko(za pomokat)
Pečico vlkjuči na 180 stopinj. V skodeli zmešaj moko, koruzni zdrob, baziliko in peteršilj. Temu dodaj olje in vodo ter dobro premešaj. Po deski posuj moko in na njej razvaljaj testo prbl. 5 mm
debelo, nato pa oblikuj piškote z modelčki. Oblikovane piškote položi na folijo, s katero si prekril pekač. V zagreti pečici peci prbl. 35 min ali toliko časa, da piškoti postanejo svetlo rjavi. Izklopi pečico, piškote pa pusti še nekaj ur notri, da se bodo ohladili in postali hrustljavi. Hrani jih v škatli v hladilniku.
Dober tek!
p.s.: Če daš vanje belo moko, so celo za lastnike dobri! :o :D (precej vegi, ne? :P :P)
Lp, Ana & Bono :-* :-*
-
Točno te piškote sem jaz spekla... rezultat: pojedla jih je kunčica ker jih Kana ni marala :-X :D Izgleda da ji ne ustreza preveč ker je res ful vegi :o
-
No bomo probali in naknadno povem, če bodi ti vegi piškotki Aski všeč :)..lp
-
Točno te piškote sem jaz spekla... rezultat: pojedla jih je kunčica ker jih Kana ni marala :-X :D Izgleda da ji ne ustreza preveč ker je res ful vegi :o
Aja? Bono je pa čist nor na njih...Pa še marsiker njegov prijateljček... :-* :-*
Aska, mislim, da ji bojo... Če ne jih lahko pa razdaš... :P :P
Lp, Ana & Bono
-
*ana* v to sem prepričana, da ji bodo všeč, samo narditi jih je še treba potem pa bo :)..V skrajnem primeru, pa drugi jih dobijo...lp
-
Ima kdo kakšen recept za pasje piškotke, ki se jih speče?
-
Jaz ga imam, samo ga trenutno nimam pri sebi ker sem pri fantu, recept imam pa doma, tako da ga bom jutri napisala tukaj.... :)
Sicer ga še nisem poizkusila, imam pa ta namen v bližnji prihodnosti.... V glavnem jutri dobite recept..... ;)
Lp, Tina
-
Super :D
Na strani, ki jo je nalepila Sammy, je sicer veliko receptov, sami mi niso preveč všeč...
lp
-
Ja, jaz sem ga najdla v glasilu Krimček od KD Krim, ni nekaj posebnega ampak vseeno je nekaj.... naj bi pa ven prišlo nekaj takega kot piškotki - priboljški... ;)
-
Na strani, ki jo je nalepila Sammy, je sicer veliko receptov, sami mi niso preveč všeč...
Jaz jih še nisem preizkusila, tako da ne vem ... ;)
-
Jaz bom pa v bližnji prihodnosti(ja, že lep čas govorim, da bom naredila :'( ::) ) naredila pasje piškotke:
Sestavine:
- 125g(1/2 skodelice) koruzne moke
- 1 malo tuno iz konzerve
- 160 ml vode ali juhe
- 2 žlici moke(polnozrnata)
Obliv:
- 0,5-1 pasja čokolada
Priprava:
Vse sestavine zmešamo in zamesimo testo. Na pomokani deski ga razvaljamo in oblikujemo obliko piškotov. Piškote pečemo v pekaču(lahko je pomaščen, ali pa s papirjem za peko) na 165 stopinj 40 minut.
Obliv:
Čokolado stopimo v vodni kopeli. Ko je stopljena vanjo pomakamo že pečene piškote.
Počakamo, da se čokolada strdi in ponudimo psu.
Piškotom se drugače reče pasji novoletni piškoti. Tole bom res enkrat v bližnji prihodnosti naredila in vam sporočim, če jih bosta jedla.
p.s. recept sem si dolgo nazaj prepisala iz strani za mopse
Lp, ;)
-
Evo, pa naj vam sedaj napišem recept za pasje priboljške, ki jih spečete sami z ljubeznijo za vaše kosmatinčke.... ;)
PRIBOLJŠKI IZ KVAŠENEGA TESTA
Potrebujemo:
- 1 skodelica goveje ali druge juhe (lahko soljene)
- 1 skodelica moke za kruh
- 2 skodelici polnozrnate moke
- 1/4 skodelice posnetega mleka v prahu
- 1 1/2 žličke suhega kvasa
- 1 žlička česna v prahu ali nekaj strokov svežega, drobno nasekljanega česna
Pripravimo pa takole:
Iz vseh sestavin zamesimo testo, lahko uporabimo tudi stroj za peko kruha (program za pripravo testa).
Testo razvaljamo približno na 1 cm debelo. Razrežemo ga na koščke (prav pride kolešček za rezanje testenin ali pa tisti za pico), lahko pa se potrudimo in uporabimo modelčke za izrezovanje piškotov.
Narezane priboljške položimo na pladenj, prekrit s papirjem za peko. Pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da na toplem vzhaja približno 1 uro.
Vzhajane priboljške pečemo 1 uro pri srednji temperaturi (175 - 180°C).
Ko so pečeni, ugasnemo pečico in piškote v njej pustimo še 8 ur, da postanejo trdi in hrustljavi.
Najbolje je, če jih pečemo zvečer in pustimo v pečici kar čez noč.
Shranimo jih v tesno zaprti posodi.
Vir: KRIMČEK - Glasilo Kinološkega društva Krim
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Želim vam, da boste uživali v peki priboljškov za vaše kužke in pa, da bodo vaši kužki uživali v sladkanju z njimi.... :)
Lp, Tina
-
Jaz bom pa v bližnji prihodnosti(ja, že lep čas govorim, da bom naredila :'( ::) ) naredila pasje piškotke:
Sestavine:
- 125g(1/2 skodelice) koruzne moke
- 1 malo tuno iz konzerve
- 160 ml vode ali juhe
- 2 žlici moke(polnozrnata)
Obliv:
- 0,5-1 pasja čokolada
Priprava:
Vse sestavine zmešamo in zamesimo testo. Na pomokani deski ga razvaljamo in oblikujemo obliko piškotov. Piškote pečemo v pekaču(lahko je pomaščen, ali pa s papirjem za peko) na 165 stopinj 40 minut.
Obliv:
Čokolado stopimo v vodni kopeli. Ko je stopljena vanjo pomakamo že pečene piškote.
Počakamo, da se čokolada strdi in ponudimo psu.
Piškotom se drugače reče pasji novoletni piškoti. Tole bom res enkrat v bližnji prihodnosti naredila in vam sporočim, če jih bosta jedla.
p.s. recept sem si dolgo nazaj prepisala iz strani za mopse
Lp, ;)
Evo, tele piškotke sem pa jaz danes naredila :P ::) .. Oba pesjana sta jih z veseljem pohrustala in se še par minut oblizovala. Nekaj jih še imam in jih bosta dobila jutri ;)
Lp, ;)
-
A pozna kdo kak recept za priboljške pri katerih ne rabiš pečice? :-[
Lp
-
zivjo,
na netu sem dobila en fulll dober recept za pse vseh starosti (jst osebno sem ga ze veckrat sprobala pa mi je vedno uspesno nastal)
probajte:
Potrebujete:
2 skodelici polnozrnate ali ržene moke
eno majhno žličko pecilnega praška
eno skodelico kikirikijevega masla
eno skodelico mleka
Postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Posebej zmešamo moko s pecilnim praškom in maslo z mlekom, potem pa še vse skupaj. Testo razvaljamo na pomokani površini na debelino 1 cm in iz njega z modelčkom za piškote izrežemo različne oblike. Piškote pečemo 20 minut, da porjavijo. Nato jih ohladimo in ponudimo svojemu kosmatincu.
-
A pa so tile z arasidovim maslom sploh ok za pse? Pa ta arasidova masla, ki se dobijo npr. v Sparu itd., imajo vsa dodan sladkor, maslo brez dodatkov je pa cca 6€.
A ima kdo fotko telih petersiljevih? Jaz jih pravkar pecem in sem ene ze zazgala, drugi se mi zdijo premalo peceni, eni se pa se pecejo. Preizkusala pa ravno ne bi ;)
-
No, moji so taki:
(http://www.moj-album.com/slike/397598/RvujnfHptAY7RRQt.jpg)
-
http://www.foundationtv.co.uk/f-tips/dogbiscuits.html
-
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5786
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9558
http://www.dobermanklub.net/forum/viewtopic.php?p=5582&sid=f332ce16e3e098de006a5f33e77109c3
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=141
http://www.geocities.com/kdptuj/info/recept.htm#R1
http://skylined.org/youshi/cookies/
Lp
-
Pasji piškoti z govejimi jetri
500 g polnozrnate moke, npr. pšenične, ržene, pirine
100 g stopljene svinjske masti, zaseke, olja ali druge maščobe za vezivo
1 goveja kocka
250 g kuhanih govejih jeter
1 jajce
2 dcl vode, v kateri so se kuhala jetra
dodatki po izbiri, npr. sir, peteršilj, česen
Jetra in sir zmeljemo s paličnim mešalnikom na drobne koščke, da nastane gladka zmes. Dodamo moko, mast, zdrobljeno jušno kocko, peteršilj in jajce ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo v gladko zmes. Testo pustimo počivati eno uro. Potem ga razvaljamo na debelino 0,5 cm in izrežemo piškote poljubnih oblik. V pečici, ogreti na 160 ˚C, jih pečemo približno 30 minut, dokler niso hrustljavo zapečeni.
(http://www.kliker.si/files/photo075.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo076.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo077.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo078.jpg)
(http://www.kliker.si/files/photo079.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo081.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo082.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo080.jpg)
-
Mnjami :D To se bom pa spravila delat :)
Drugače pa dam jaz v vse piškotke kar ribje olje...da dišiiiijooo ;D
-
Ko berem tele recepte, si mislim, zakaj toliko moke, celo kvasa ... medtem ko smo pri pri ostali pasji (in mačji) hrani ful tečni, če je notro preveč mašil, jih je tukaj dejansko ogromno.
A ne bi moglo bit notri čimveč mesa, pa kako olje, jajce (za vezivo), ok nekaj moke, da rata lepo testo ... Ne vem, no.
-
Kje najdem modelčke v obliki kosti, tačk, smrčka?
-
jaz sem iz iskanja modelčkov v "pasjih" oblikah skoraj diplomirala :) preiskala sem vse (merkur, merkator, spar, tuš, buttlers, metro, ikea, rutar, dipo, kika, pasje trgovine pa verjetno še kakšna, ki se jo trenutno ne spomnim...) - povsod so me samo čudno gledali v smislu, če mi klasične oblike niso dovolj in kaj bi jaz sploh rada... na koncu sem obupala in jih naročila tukaj (http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk/acatalog/Dog-Bone-Cookie-Cutter-Set.html) ::)
lp nina
-
Hvala.
Sem našla še TOLE (http://www.amazon.com/Dog-Cookie-Cutter-Set-mini/dp/B000A0WHQA/ref=pd_sim_k_3). Mi je malo bolj všeč, ker je še hišica, kuža...Bi kdo slučajno naročal?
-
nisem čisto sigurna, da amazon pošilja razne "kuhinjske pripomočke" (vsaj pri parih stvareh, ki sem jih jaz gledala, je bilo napisano, da ne pošiljajo), drugače bi se pa tudi jaz priključila kakšnemu skupinskemu naročilu modelčkov za piškote :)
mi je pa med brskanjem za modelčki padla v oči tudi tale (http://cookiecutter.com/) stran :)
-
mi je pa med brskanjem za modelčki padla v oči tudi tale (http://cookiecutter.com/) stran :)
Tole tudi jaz gledam z mami...oni sicer bolj gleda Gingerbread in Christmas vzorčke, jaz pa kosti in pse. ::)
-
Torej, napisala bom recept, ki je precej vegi, ampak ga obožujejo, vsi psi, ki so ga probal! :o ::)
Sestavine:
-2 skodelici polnozrnate moke(ali pa navadne, kar maš)
-pol skodelice koruznega zdroba
-1 jedilno žlico posušene bazilike
-pol skodelice sesekljanega peteršilja
-tretjino skodelice rastlinskega olja
-3/4 skodelice vode
-valjar
-veliko žlico
-večjo skodelo
-modelčke za piškote
-folijo
-moko(za pomokat)
Pečico vlkjuči na 180 stopinj. V skodeli zmešaj moko, koruzni zdrob, baziliko in peteršilj. Temu dodaj olje in vodo ter dobro premešaj. Po deski posuj moko in na njej razvaljaj testo prbl. 5 mm
debelo, nato pa oblikuj piškote z modelčki. Oblikovane piškote položi na folijo, s katero si prekril pekač. V zagreti pečici peci prbl. 35 min ali toliko časa, da piškoti postanejo svetlo rjavi. Izklopi pečico, piškote pa pusti še nekaj ur notri, da se bodo ohladili in postali hrustljavi. Hrani jih v škatli v hladilniku.
Dober tek!
p.s.: Če daš vanje belo moko, so celo za lastnike dobri! :o :D (precej vegi, ne? :P :P)
Lp, Ana & Bono :-* :-*
Mi bomo uporabili ta recept! ampak namesto olja bomo dali (domače) ocvirke ::) ker je moj Timi bolj mahnjen na meso (čeprav tudi zelenjavo z veseljem poje) modelčk psa pa mi
že imamo! Pa to že ful preden smo imeli psa, je mami iz tujine prinesla medveda, psa, ptico... pa še ful takšnih stvari :D samo je malo velik! No sej bo že... važen da so piškoti :D je Timu čisto vseen kakšne oblike so!
-
Malo gledam za recepti za pasje piškotke in se mi poraja par vprašanj :)
Zanima me, katere začimbe niso najboljše za kosmatince (ok, vem da sol, poper, pekoče stvari, čebula ne sodijo v pasjo prehrano...)
potem kako je z raznimi oreščki (npr. orehi, lešniki...) - da ali ne? Pa recimo kokosova in rožičeva moka? Kaj pa med, posušeno sadje (npr ananas, banane...) in razna semena (bučna, sončnična, mak, sezam...)? :)
lp nina
-
Posušeno sadje v zmernih količinah je ok, tudi oreščki in med in semena, samo pazi, da ne daš lanenih semen noter >:D Razen, če ima pes probleme z zaprtostjo :P
Pri nas se še vedno najbolje obnese tuna :o Nobena druga zadeva je ne prekaša.
-
ma tudi pri nas so bili tunini piškotki nekaj boljšega. No super so bili tudi Majini z jetri. Ampak ker bom piškotke podarila naprej, me malo skrbi rok trajanja ??? (nebi rada komu zastrupila psa :-[)
-
Mene pa zanima, če kdo pozna še kakšen recept piškotkov, ki se jih speče in, da je notri (v piškotkih) meso?
V redu se mi zdi recept, na prejšni strani: Pasji piškoti z govejimi jetri.
Tako, da iščem recept piškotkov, ki se pečejo in notri mora biti meso.
To pa čisto tako sprašujem, ker se mi zdijo le kanček boljši, čeprav so tudi navadi dobri toda iščem take, ki imajo notri meso. :)
-
Narediš testo za piškote, še prej pa popražiš meso na olju in zamešaš v testo in spečeš ;D
Pri nas naredimo z mletim mesom ali pa s koščki slanine.
-
Tole je recept za priboljške "by Katja", ampak se bi dal tud piškotke naredit ;D
V multipraktiku melješ ½ kg govejih jeter in 8-10 strokov česna tako dolgo, dokler ni zmes tekoča. Nato vanjo vmešaš ¼ kg pšenične moke in ¼ kg koruzne moke ali zdroba. To gosto zmes namažeš na pomaščen pekač (še boljše na peki papir) 0,5-1 cm debelo ali stisneš majhne kroglice skozi šobo za krašenje tort.
Pečeš pri 175-180°C cca. 10-12 minut. Pečeni kolački ne smejo biti trdi. Razrežeš na res majhne koščke, pustiš, da se do konca ohladijo, jih zapakiraš v manjše vrečke in shraniš v zmrzovalniku, za krajši čas pa v hladilniku.
Preverjeno! :o
-
Bi se dalo narediti pasje muffine?
Takle je recept za nas
2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
1 jajce (jaz dam ta veliko)
1 vanilijev sladkor
70 g zmehčanega ali stopljenega masla
1 skodelica pomarančnega soka
nasekljana čokolada (po želji - okoli 100 g)
olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)
rozine (50 do 100 g, po okusu)
suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)
oreški (po okusu, kot rozine)
Če dam ven sladkor, vanili sldkor, pa namesto Milke pasjo čokolado, rozine ipd dam ven, noter polnozrnato moko. Bi to blo ok? Pecilni bi še vseeno mogel bit noter. Če ne bom opustila idejo in šla na kekse.
-
Seveda. Sladkor lahko nadomestiš z medom, oziroma ga dodaš kakšno žlico, ravno toliko da vse skupaj malo zadiši po medu. Maslo lahko brez problema zamenjaš s kakšnim oljem, mastjo, arašidovim maslom... (če ji recimo maslo ne odgovarja).
Če boš stran vzela tudi vanili sladkor, bi jaz potem dodala ščepec cimeta (spet zaradi vonja).
Jabolka lahko zamenjaš tudi s kakšnim naribanim korenčkom.
Pa jaz bi dala manj pecilnega praška - načeloma je 1 vrečka dovolj za 500g moke, tako da bi ga moralo biti polovico tudi dovolj. Ne vem sicer katera stvar je "manj škodljiva", ampak pecilni prašek lahko zamenjaš tudi s sodo bikarbono.
Jaz sem tudi v pasje piškote vedno dajala malo pecilnega praška - se mi zdi, da se naredi lepša oblika :)
če bi jabolka menjala s korenčkom, bi jaz dodala v vse skupaj še nariban sir in kakšna semena (sezam, sončnična in bučna semena).
sem še malo pogooglala za recepti: klik (http://www.seefido.com/html/health_dog_muffins_recipe.htm), klik (http://www.sharonmontgomery.com/dogmufffins.htm), klik (http://www.i-love-dogs.com/dog-food-recipes/Health-Muffins.html), klik (http://www.thepoop.com/pooppantry/mastiffmuffins.asp) je povsod uporabljen pecilni prašek ali soda, tako da pomoje nebi smelo biti problemov.
-
Kul. Sedaj bodo psi na vasi jedli muffine :D Imam model za 12 muffinov in vsega res ne morem dat naši, niti ni zdravo toliko, ker se pojedo sveži.
-
Ful dobri recepti se bom spravila delat za Abby-kin RD.
-
Kul. Sedaj bodo psi na vasi jedli muffine :D Imam model za 12 muffinov in vsega res ne morem dat naši, niti ni zdravo toliko, ker se pojedo sveži.
zapakiraj v vrečke in jih daj v zamrzovalnik. Pa lahko potem po enega in enega jemlješ ven. Da ti jih ni treba vsakič posebej peči.
Jaz sem tudi tako delala, da sem naredila osnovno maso (moka, pecilni prašek, jajca, maščoba) potem sem pa to razdelila recimo na 3 ali 4 dele, in v vsak del vmešala drugačne stvari.
-
pravkar našla neko spletno stran, ki ima tudi modelčke za piškotke in jih bom najbrž kar naročila, http://www.canis.si/index.php?main_page=product_info&products_id=413 (http://www.canis.si/index.php?main_page=product_info&products_id=413) ;D
-
O ful dobr tole bom pa vsekakor kupila.
-
Jaz sem jih pekla za novo leto za pse. Tkole so zgledali:
http://malenoreideje.blogspot.com/2009/01/domai-pasji-pikoti.html
Tole so pa recepti:
Piškoti s korenjem
150g koruzne moke
300g moke
150g korenja
50ml olja
1 ščepec cimeta
1 ščepec soli
50ml vode
Korenje narežemo na majhne koščke in ga skupaj z oljem in vodo »zmiksamo« v pire. Pire in vse ostale sestavine zgnetemo v testo. Testo mora počivati v hladilniku 30 minut. Testo nato razvaljamo in izrežemo poljubne oblike (z modelčki itd.). Pečemo pri 160°C cca 30 minut.
Jabolčni piškoti
150g bele polnozrnate moke
150g ovsenih kosmičev
50g lanenih semen (jaz nisem dala, ker nisem imela)
1 jabolko
1 jajce
1 žlico medu
2 žlici sončničnega olja
50ml vode
Jabolko grobo naribamo v skledo. Vse sestavine zmešamo v vlažno (feuchten) maso oz. kašo. Maso s pomočjo peki papirja razvaljamo na cca 0,5 cm – valjamo kar na pekaču. Z nožem oz. kolescem narežemo kvadratke oz. rombe, da bomo, ko bo pečeno, lahko nalomili na posamezne piškote. Pečemo 30 min na 200°C, pustimo, da se posušijo.
Bananini piškoti
1 skodelico vode
1 banana (narezana na 1 cm koščke)
¾ žličke vanilije
1,5 skodelice polnozrnate moke
1 skodelico krušne moke (tip 850)
2 žlici sojine moke
2 žlici otrobov oz. pšenice (?)
1 žlica rjavega sladkorja
2 žlički cimeta
1,5 čajne žličke suhega kvasa
Vse skupaj damo v aparat za peko kruha in prižgemo funkcijo zamesi. Delovno površino pomokamo in razvaljamo testo na približno pol cm. Modelček »pomakamo« v moko. Piškote polagamo na pomaščen pekač in jih pokrijemo s čisto krpo in pustimo počivati 30-60min, da podvojijo višino. Pečemo 1 uro na 135°C.
Jaz nisem dala sojine moke, namesto otrobov sem dala ovsene kosmiče, pa cimeta tudi nisem dala toliko. Zamesila sem pa kar z mikserjem in rokami, nimamo aparata.
-
Pasje mafine sem pa tudi ravnokar spekla, samo da so namesto torte.
Recept je tak:
1 skodelico polnozrnate moke
1 skodelico moke
1 skodelico grobo naribanega korenja
1 skodelico sira
pol skodelice soncnicnega olja
1 skodelico mleka
2 jajci
1 zlico pecilnega praska
scep soli
Suhe sestavine zmesamo posebej, mokre posebej, potem zmesamo skupaj. Pekac za mafine namastimo (jaz dam papircke) in pecemo pri 175°C 20-25 minut.
Jaz sem vsega vzela pol manj, pa pride dovolj testa za eno mini torto, tri mini mafine pa se za ene dva dni za sladkat se. Sem probala peceno testo tudi sama, pa je kar dobro, pac brez okusa, ker ni slano. Jaz soli nisem dala, itak je sir dovolj slan. Luna je drobtine z veseljem polizala.
Takole pa zgledajo mini mafini:
(http://www.moj-album.com/slike/15623853/pXiuV4E1PGJFV1Qq.jpg)
Imam pa se nekaj receptov za piskote, nepreizkusenih, samo so ali v nem. ali pa v angl. Ce vam to ni problem, lahko nalepim. So pa vsi brez mesa, ker mi tisti z mesom ne "disijo" najbolj. Pa vsi za NL zdrzijo kar nekaj casa, razen jabolcni so splesneli.
-
Ribica, mene nekaj drugega zanima pri telih mafinih :)
kaj delaš z njimi, da ti tako lepi kupčki na mafinih uspejo. Jaz sicer nisem čisto leva za takole packanje, ampak za mafine pa zgleda vseeno nimam ta prave roke :'(
lp nina
-
Pomjem je čar v stepanju jajc ;) Jaz jih res dobro penasto umešam ( z mašino), potem postopno dodajam stvari.
-
Jaz za mafine se nikoli nisem jajc penasto umesala? ??? ??? ??? Mafini so pa ja taka simpl stvar, kjer samo zmeces stvari skupaj in rata.
Kupcki .. tokrat so mi slucajno uspeli, mi ne uspejo vedno pri nasih mafinih. Ne vem kaj je krivo .. v teh je res veliko pecilnega praska (jaz dem dala pol zlice, ker sem pac vse prepolovila).
-
Jap vsi recepti so zelo zanimivi in dobri. Tudi jaz se bom spravla delat kake piškote za mojo malo-veliko damico. Ravno v soboto, ko je praznovala 1 leto odkar jo imamo sem ji spekla po receptu za pasje mafine, ki sem ga našla na tem pesjanarju ampak pri roj. tortah torto, masa je pa ista kot pri raceptu od Ribice. Torta ji je zelooo teknila njam njam :P
-
Kako dolgo so pa uporabni pasji keksi?
-
odvisno kaj daš v njih. Sicer ti točnega roka ne znam povedati (pa sem prebrskala že ogromno, da bi našla karkoli uporabnega), ampak kakšni čisto klasični (moka, maščoba, jajce in dodatki kakšnih semen) bi ti verjetno zdržali kakšne 3-4tedne v zaprti škatli na hladnem. Če pa dodajaš kaj hitreje pokvarljivega - recimo sir, bi jaz rok trajanja skrajšala na ene 2-3tedne maksimalno, če pa dodaš meso, pa recimo na 1 teden, s tem da jih hraniš v hladilniku v zaprti škatli.
Splača se ti jih dati tudi zmrznit (že pečene ali pa samo maso) in jih potem po potrebi jemlješ ven.
Škoda se mi zdi, da tudi originalni recepti za piškote (iz raznih knjig) ne vsebujejo podatka o tem, koliko časa jih lahko hraniš in pri kakšnih pogojih.
-
a ma kdo kak recept, za kaj malega mehkega,
uporabil bi kot priboljšek pri Klirerju?
LP, Dejan
-
Glede uporabnosti je isto kot pri človeških zadevah, mislim da tu ni kaj komplicirati. Če se gre za suhe piškote brez mesa (sir sploh ni problematičen), ti komot zdržijo mesec, dva ali tudi 3 mesece, če jih daš v škatlo. No ja pri nas nebi zdržali ker jih itak prej pesjanarji pojejo :)
Meni so se najbolje obnesli biskvitni piškoti z jeterci :) smrdi ko se peče, ampak saj ni hujšega, glede na to da jih obožujejo skoraj bolj kot meso :):):) so pa mehki in rabijo shranjevanje v hladilniku. narežeš na poljubne koščke. nazadnje sem polovico tudi zmrznila in je super, saj ko jih vzameš ven in jih hraniš komot v hladilniku teden dni.
recept podobno kot je že napisano:
pol kile piščančjih jeter in srčkov (običajno so skupaj pakirani :)) - zmiksanih v kašo
nekaj jajc - okoli 3-4
moka - jaz dam recimo 1/3 polnozrnate (pšenične, pirine, ajdove), 1/3 navadne moke, 1/3 koruzne moke
malo pecilnega praška ali soda bikarbone
voda po potrebi - da dobimo ne pretrdo in ne pretekočo maso
dodam še malo olivnega olja, semena (kar imam pač pri roki).
pečem 30-40min na 180 stopinj.
pride kar dosti mase, tako da je fajn dati v velik pekač (obvezno obložen s peki papirjem). debelina mase naj bo okoli 1-1,5cm. ko je pečeno pa narežem na poljubno velike kockice.
-
še receptek plz. :-[
LPD
-
70 dag jetrc (dam kar goveje), drobtine (20-25 dag), česen v prahu (2 žlički), vse skupaj zmiksam v multipraktiku v maso, ki je ravno tako gosta, da ni tekoča, ampak se maže z nožem kot pašteta. Na pekač dam peki papir in namažem maso na 1cm debelo. Pečem cca 15 min na 180-200 in ohlajeno ploščo zrežem na poljubno velike koščke. V hladilniku zdržijo en teden, zamrznjene pa imam za dlje, se ne zlepijo.
-
Pasji piškoti z govejimi jetri
500 g polnozrnate moke, npr. pšenične, ržene, pirine
100 g stopljene svinjske masti, zaseke, olja ali druge maščobe za vezivo
1 goveja kocka
250 g kuhanih govejih jeter
1 jajce
2 dcl vode, v kateri so se kuhala jetra
dodatki po izbiri, npr. sir, peteršilj, česen
Jetra in sir zmeljemo s paličnim mešalnikom na drobne koščke, da nastane gladka zmes. Dodamo moko, mast, zdrobljeno jušno kocko, peteršilj in jajce ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo v gladko zmes. Testo pustimo počivati eno uro. Potem ga razvaljamo na debelino 0,5 cm in izrežemo piškote poljubnih oblik. V pečici, ogreti na 160 ˚C, jih pečemo približno 30 minut, dokler niso hrustljavo zapečeni.
(http://www.kliker.si/files/photo075.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo076.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo077.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo078.jpg)
(http://www.kliker.si/files/photo079.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo081.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo082.jpg) (http://www.kliker.si/files/photo080.jpg)
Js sm te probala so zlo dobri. sam smo zamenal sestavine. nam je zmankal jetrc pa smo dal pšanca (naseckanga). mal smo dodal kus-kusa pa kokošjo juho. izpadu je kt recept za arabske pse ampak ji psička OBOŽUJE. js sm jih tud jedla in so bli men ŠE BOLŠI. 'morte probat' (lol)
LP
L&Š
-
Se en recept za pasje muffine - bananine. Komot se priredi tudi recept za ljudi, samo sladkor se doda. :)
http://malenoreideje.blogspot.com/2010/06/pasja-bananina-torta.html
Imam pa se knjigo s prav pasjimi recepti ... sem jo kupila v Londonu, je fajn. Bom prepisala, kateri recepti so vse noter, pa lahko potem kakega pretipkam.
-
Če bo kdaj kdo kje kupoval modele za piškote-živalski modeli (kosti, psi...) naj pove, bi jaz naročla zraven.
-
v Sloveniji priporočam spletno trgovino Krek, imajo res veliko ponudbo razno raznih modelčkov za piškote: http://www.trgovina.krek.si/Trgovina/412-Izseka%C4%8Di-model%C4%8Dki.h.html
v Avstriji priporočam tole trgovinico: http://www.zehrer.at/
imaš pa potem še v Črnučah trgovino Pekarne Vrhnika (pri njih sem bila sicer nad izbiro modelčkov rahlo razočarana), ena slaščičarska trgovinica naj bi bila pa tudi v podhodu Ajdovščina, BonBon & Chocolate, ampak za tukaj pa ne vem, ali imajo kakšne modelčke ali ne.
-
Krek nima kosti, niti ovčarja-model za kekse. Ta dva modela sta pa must have :)
V Avstriji majo? Nemško ne znam, pa se ne znajdem na strani.
-
Ima, poglej pod kmetija ;)
-
kost (http://trgovina.krek.si/Trgovina/458-Kmetija/7254-izseka%C4%8D-kost-9-cm.html), pes in kost (http://trgovina.krek.si/Trgovina/458-Kmetija/7255-izseka%C4%8D-pes-kost.html), pes (http://trgovina.krek.si/Trgovina/458-Kmetija/7249-Izseka%C4%8D-pes-7-cm.html) :)
potem imaš pa v avstriji še:
pudel (http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/pudelkeksausstecher7cm.php), jazbečar (http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/dackelkeksausstecher7cm.php), zlati prinašalec (http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/keksausstechergoldenretriever7cm.php), volkec (http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/keksausstecherwolf65cm.php), kost (http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/knochenkeksausstecher9cm.php), in ovčar (http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/schaeferhundkeksausstecher7cm.php)
-
Kako dolgo so pa uporabni pasji keksi?
Pri nas pet minut, potem jih pa zmanjka ;D
-
Moj pasji bolnik si je prislužil, da sem spekla pasje kekse-goveja jetrca. So mehkejši na otip in očitno zelo, zelo dobri. Ker nonstop čekira škatlo. Glede na to, da je za 1.5 kile presuha ne skoparim z njimi. :P
-
Danes sem naredila namaz za "občutljivo" psičko:
1 v lupini kuhan krompir
1/4 fileja kuhanega piščanca
2 majhna koščka česna
1 žlička olivnega olja
Ko je krompir kuhan ga olupim, vse zmiksam in namažem na riževe vaflje
Takoj je pohrustala 3 vaflje, čeprav bi jih tudi brez namaza :)
-
zivjo,
na netu sem dobila en fulll dober recept za pse vseh starosti (jst osebno sem ga ze veckrat sprobala pa mi je vedno uspesno nastal)
probajte:
Potrebujete:
2 skodelici polnozrnate ali ržene moke
eno majhno žličko pecilnega praška
eno skodelico kikirikijevega masla
eno skodelico mleka
Postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Posebej zmešamo moko s pecilnim praškom in maslo z mlekom, potem pa še vse skupaj. Testo razvaljamo na pomokani površini na debelino 1 cm in iz njega z modelčkom za piškote izrežemo različne oblike. Piškote pečemo 20 minut, da porjavijo. Nato jih ohladimo in ponudimo svojemu kosmatincu.
Jaz tudi delam piškotke po tem receptu in jih imam vedno kaj na zalogi (Dino jih ima zelo rad). :) Ker ne kupujemo kikirikijevega masla pa dam navadno in potem kakšne dodatke - korenček, jabolko, pasjo čokolado, sir... Saj psi lahko jedo med in cimet? Kajti pred nekaj dnevi sem naredila ene piškote s cimetom (zgornji recept, pa še cimet) in medom (pa vmes korenčki). Ker vem da je oboje zdravo za ljudi, pa tudi med sem slišala da je za pse ok... ???
http://www.zehrer.at/backen/keksausstecher/dackelkeksausstecher7cm.php :o ti bi bili pa kar pravi za nas, škoda da se jih v SLO v navadnih trgovinah ne dobi (?)... :-\
-
Delimano ima nekaj živalskega v paketu.
http://www.delimano.si/vse_za_peko/modelcki-piskoti.html (http://www.delimano.si/vse_za_peko/modelcki-piskoti.html)
-
Kje najdem modelčke v obliki kosti, tačk, smrčka?
Tole pa malo za šalo malo pa zares vprašam.
Zakaj pa ne kupiš modelčkov v obliki mačke? Nekateri (a ne vsi) psi sovražijo mačke. Mi imamo en modelček mucka in ga bomo kar uporabili. Sploh pa ni važna oblika temveč okus!
-
A jim še kdo daje pasji sladoled?
Jaz sem mu ga danes prvič pripravil in se mu je odtrgalo! :) (pa je drugače izjemno izbirčen)
(kong nafilan s samimi dobrimi stvarmi položen v kozarec prelit z juho in zamrznjen)
-
Jaz sem lansko poletje večkrat naredila - sem naredila kot nek človeški frape (mleko, banana in še dodatki), še malo priboljškov nadrobila noter, dala v lonček, palčko noter in zamrznila. :) Mu je bilo dobro, bom letos še kakega naredila, ampak baje da ne smejo preveč ker lahko dobijo neke zdravstvene težave. :-\ Sem pozabila kaj točno, se mi zdi da nekaj s sluznico...
Če je že tema o domačih piškotih, jaz jih veliko pečem in sem po teh receptih do sedaj (še enega ne najdem več a niso bili ok):
http://www.pasjikeksi.com/tunini-hrustljav269ki.html
http://www.pasjikeksi.com/pasji-piscaronkoti-z-arascaronidi-in-banano.html (podobno, nisem točno takih ampak samo za približno se orientirati sem vzela ta recept)
2 skodelici polnozrnate moke
2 skodelici mleka
1 skodelica masla
1 majhna žlička pecilnega praška
dodatki
- eno skodelico polnozrnate moke
- približno 1/3 skodelice različnih mešanih semen (tam sem nekaj našla po omarah :P, samo lanenega semena se spomnem)
- približno 2/3 skodelice ovsenih kosmičev
- 2 Rio Mare v lastnem soku
- pol skodelice masla
- pol skodelice mleka
- 1 majhna žlička pecilnega praška
- nariban sir
- med (en tisti majhen)
2 1/2 cups white flour
3/4 cup yellow cornmeal
1/4 cup chopped chicken
1 cup chicken broth
4 tablespoons softened margarine
1 egg
2 T milk
Preheat oven to 325 F. Combine flour, cornmeal, chicken, chicken broth and margarine. Form into a soft dough and knead for 3 minutes. Roll dough to 1/4 inch thickness and cut into 3 to 4 inch finger shapes. Beat egg and milk together and apply to top of biscuits with brush. Place on ungreased cookie sheet. Bake at 325 F for 35 minutes. Makes 24 fingers.
http://www.petplace.com/dogs/homemade-treats-for-your-dog/page1.aspx?
Pa še kakega sem sigurno pozabila. :) Je pa res da Dino ni prav nič izbirčen tako da ni težko kaj dobrega speči zanj. :) Tako da zdaj (to zadnje leto) priboljškov skoraj ne kupujem, ko ne delam z briketi vedno piškote (ali pa redko kak sir, korenček, salamo).