PeSjanar.Si Forum

O Pesjanarjih => V Slovo => Temo začel/a: Galaxy na 22 Marec 2011, 16:54:03

Naslov: Macho
Prispeval: Galaxy na 22 Marec 2011, 16:54:03
Macho je bil prelep rjav konj, kastrat pasme hanoveranec. Sicer ni bil ravno moj, ampak je bil konj v mojem konjeniškem klubu. Svojega konja nikoli nisem imela in po tem, kar se je zgodilo, ga tudi nikoli ne bom imela.

Jaham že pet let in vseh pet let sem jahala na Machotu. Bil je moj prijatelj, z njim sem bila vsak dan. Vadila sva preskakovanje in dresuro. A ker ni bil moj konj, so ga lahko jahali tudi drugi, sicer bolj izkušeni jahači. Nekega dne ga je jahala neka petnajstletnica, kaj jaz vem, kdo je bila. Sicer me ni bilo zraven, a mi je učiteljica povedala, da se je Macho spotaknil pri doskoku in pogrnil po tleh. Skratka, padel je preko ovir. Jahačica jo je dobro odnesla, njemu pa so morali amputirati nogo. In to - saj veste - je za konja druga beseda za smrt. Machota je moral veterinar uspavati, ker bi bil z enogo tako rekoč mrtev. Tisti dan je bila nevihta. Kot bi nebo vedelo, da bo umrl moj najboljši prijatelj.

Od takrat naprej ne jaham več. Bila sem zelo dobra, saj sem vsak dan jahala in to pet let. Ampak nimam več veselja. Ko mi je umrl Macho sem bila čisto na tleh in nisem več hodila v klub. Takrat sem dobila Galaxy, kar je edina dobra stran vsega skupaj. Ampak mislim, da nikoli več ne bom zajahala.

V spomin Machotu, ki je bil pred Galaxy moj najboljši prijatelj in spremljevalec. Macho, ti boš vedno v mojem srcu!!!

Zdaj, ko sem napisala verjetno lahko malo pojokcam  :-[  :'(  :'(