PeSjanar.Si Forum

O Pesjanarjih => Pesjanarji se predstavijo => Temo začel/a: ABBY LABRADOR na 13 Januar 2008, 15:11:59

Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Januar 2008, 15:11:59
no mi mamo pa duma labradorko abby. nažalost je brez rodovnika :-\. je pa useen zlo luškana in je en mali hudičk >:D.dons sva ble pr ns na poti spominov in je zdravn ena greznca al neka voda in je šla damica tja not plavat :P.stara je pa 6 mescov. in je ful debela in mejhna.drgač jo mamo pa usi ful radi :P.
Naslov: abby
Prispeval: pupa t. na 13 Januar 2008, 15:15:49
Luštna psička, ampak dej prosim nalepi še kakšno sliko. Kje pa živita, da sta se sprehajali na Poti spominov?
Topla pošilja Abby  :-* :-* :-*

                  Lp, Nina & Topla
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 13 Januar 2008, 15:18:10
Abby sem ti ze v temi od RC napisala, pa ti se enkrat tule..
Ce ima res 26 kg je to obcutno prevec za njeno starost... Moja ima 4,5 mesecev in 13kg. Problem pri labijih je, da so zelo nagnjeni k displaziji kolkov, in ce je pes predebel je verjetnost za to se vecja.

Svetujem ti, da se vec gibata, skenslajta razne priboljske in jo hrani samo toliko (oz se malo manj) kot pise v tabelci na hrani, da je primerno za njeno starost..
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Januar 2008, 15:31:33
pupa t. bom prlepla slikce. živive pa na galjevici.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 15 Januar 2008, 18:27:38
ojla! Abby je shujšala že tri kilce  :P.Pupa t slikc pa še nemorm prilpit :-\, ker mi računalnik neki ne dela. Bom probala čim hitrej.
Naslov: abby
Prispeval: *sara* na 15 Januar 2008, 18:30:28
V kolkem času? Pa ja ne v 1 dnevu  ???  ???
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 15 Januar 2008, 19:55:26
Ne shujšala je v 2 dneh.
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 16 Januar 2008, 00:11:54
ma sej niste normalni ta eni :o
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 16 Januar 2008, 08:20:54
Dobrodošla na forumu. Veseli me, da se nam je pridružil nov labradorec na forumu.

Imam pa nekaj vprašanj oz. nasvetov. Praviš da je psička stara 6 mesecev in tehta 26kg (shujšala je za 3kg v dveh dneh). Tvoja psička mora biti zelo okrogla in to ni ravno dobro za njeno zdravje. Po vsem prebranem (ni ravno veliko napisanega vendar vseeno) opažam, da ravno ne veš kako se s psom ravna, kolikša je primerna teža psa, kako ga primerno hraniš, ker tako hujšanje (3kg v dveh dneh je malo "tu mač") ni zdravo za psa. Niti ni zdravo, da je pes debel, niti ni zdravo, da ga "stradaš" oz. pri tej starosti zahtevaš, da teče dve uri na dan, samo zato da bo shujšal. Če želiš psa "shujšati", ga moraš primerno hraniti s primerno dieto ter seveda s primernim gibanjem glede na njegovo starost.

Oprosti, vendar se mi zdiš tudi veliko premlada, da bi lahko sama skrbela za psa in kot sem napisala že na začetku imaš verjetno veliko premalo znanja o psih, njihovi vzgoji, zdravju... Kar srce me boli (če je sve to res kar si napisala) ko berem, kako ravnaš s psom.

Za konec pa prosim, da pišeš v kolikor toliko pravilni slovenščini.
Lep dan.
Naslov: abby
Prispeval: Dina na 16 Januar 2008, 11:42:09
Pika, ni nujno, da je premlada, da bi sama skrbela za psa (seveda ne finančno), sigurno pa premalo poučena o tem kako se ravna z njim :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 Januar 2008, 14:20:49
Nevem no kako bi se ti počutila, če bi bil tvoj pes kot balon. Na sprehodu pa bi ti vsi govorili kako je tvoj pes debel ???. Drugače pa je toliko kolikor je za njeno starost in težo predpisano. Pa tudi sprehajave se kar velik-dokler ni že izmučena. Pa tudi kako veš, da sem za psa še premlada veliko mojih sošolcev in sošolk ima psa. Pa so enako stari kot jaz. Abby pa drugače nudim vse kar potrebuje vse kar rabi. Vsi jo imamo radi in ni nič slabega da je shujšala v dveh dneh, naša tehtnica ni čisto točna tako, da kdaj pokaže manj kdaj pa več.
Naslov: abby
Prispeval: Dina na 16 Januar 2008, 14:31:01
Saj ni nihče rekel, da pri teh letih ne moreš skrbeti za psa (jaz sem svojega prvega psa dobila, ko sem bila še mlajša od tebe). Pač pa, da bi si lahko o psih še kaj prebrala. Niti te nihče ne obtožuje, da je ne sprehajaš, da ji pri tebi kaj manjka.... Ne verjamem pa, da je za pol letnega labradorčka "predpisana" takšna teža - mogoče za odraslo psičko, ne pa za psičko staro 6 mesecev. Po moje bi bilo fino, če bi ji malo zmanjšala obroke, priboljške in se hkrati na sprehodih malo bolj igrala, pač povečala dosedanjo aktivnost. Pa ne spet v drugi ekstrem, ampak lepo postopoma. Tudi če te še tako lepo gleda in prosi za hrano se moraš zavedati, da s tem, ko ji ugodiš kvečjemu škoduješ njenemu zdravju. Ko bo prosila za hrano, se rajši poigraj z njo, verjemi, da bo to za njo boljše.

lp
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 16 Januar 2008, 14:34:23
Dina se mi zdi da je mislila da psicka je, kolikor je za njeno starost predpisana kolicina obroka ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 Januar 2008, 14:35:10
Ja hvala Dina.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 Januar 2008, 14:36:02
Ja mislna sm to kar je napisala Sasha
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 16 Januar 2008, 14:36:36
Punca, umiri živce :) saj ti nihče nič noče, tukaj ti posredujemo samo nasvete ti pa s svojim psom lahko delaš kar hočeš (no, skoraj kar hočeš).
Kako bi se jaz počutila če bi imela debelga psa? Sigurno ne v redu, ampak za njegovo debelost bi bila kriva sama. Saj se pes ne redi od zraka. Verjetno ga preveč hranite, dajete mu priboljše ki jih potem ne odšteje od njegove osnovne hrane (npr. briketov-ne vem s čim in kako ga hranite, vendar sklepam da je tako), vesela sem da se s psičko veliko sprehajate vendar to vseeno ne pripomore dovolj za njeno primerno težo (sama praviš da je debela, jaz psičke nisem videla zato tega ne morem reči).
Psički je treba zmanjšati obroke (npr. če sedaj dobi na dan 500g briketov ji sedaj obrok zmanjšajte na 400g dnevno)-to sem dala samo kot primer ne vem pa kako zelo debela je v resnici tvoja psička in ne vem koliko dobi na dan hrane, tako da ne upoštevati mojega nasveta glede teže, glede zmanjšanja obroka pa lahko. Psa ne stradati, ampak mu samo zmanjšaj obrok, oz. vsak priboljšek, ki ga dobi, ga odštej od osnovnega obroka.
Tako kot je napisala Dina, nisi premlada, mnogo otrok tvojih let je že zelo razumnih vendar pa ti resnično primanjkuje znanja o negi, vzgoji, prehrani....psov. Škoda je, ker se prej nisi dodobra pozanimala o vsem tem, vendar, če sedaj "prečekiraš" forum, kaj vprašaš, prebereš kakšen članek, knjigo... ne dvomim v to, da boš dobila dovolj znanja o psih. Vendar, samo če si boš to želela in če boš želela upoštevati naše nasvete. Lahko tudi povprašaš pri veterinarju, kakšno dieto naj začneš pri psu, da bo izgubil kakšen kilogram.

Kot sem že napisala, lahko upoštevaš naše nasvete lahko pa delaš po svoje, verjemi pa, da hočemo le dobro tebi in tvoji psički.
Lep pozdravček.
Naslov: abby
Prispeval: eva na 16 Januar 2008, 14:40:39
abby je res luštna psička.se priporočamo za kakšno slikico.

kar se pa tiče teže tvoje psičke.Poglej labradorci so že po naravi nagjeni k debelosti.Če je  pes predebel s tem trpi njegova hrbtenica,kolki,sklepi imn zdravje nasploh.Pri nas v trzinu živi labradorec ki je kar precej obilen in mi velikokrat lastniki ko se srečamo na sprehodu jamrajo kako ima pes uničene kolke,kako mu zdravje peša.pes ima komaj 8 let.znanka ki ima labradorca mi je rekla da je labradorec kot kanta za smeti in da neve kam njen pes daje vso to hrano.Se je zgodilo pri tej isti znanki da so imeli hrano za psa v kopalnici(10 kg) in da jim je njihov pes(labradorec) odprl vrata od kopalnice,raztrgal vrečo kjer je bila hrana in jo uso požrl.Pes se je potem komi premikal :).

noben te ne obsoja.Ta forum je tu zato da si lahko člani med seboj pomagamo in delimo nasvete
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 Januar 2008, 14:44:25
No prej sem res malo preveč popenila :). Če ima kdo kakšne izkušnje z labradorcem na mi pove.


Iz napak se učimo ;D
Naslov: abby
Prispeval: Dina na 16 Januar 2008, 14:44:38
Zelo veliko koristnih stvari najdeš na forumu, če ti kaj ni jasno, lahko vprašaš, sem prepričana, da ti bo kdo pomagal. Veliko je tudi knjig, ki so primerne in razumljive za tvojo starost in ki bi jih bilo dobro prebrati :) Pa ne vzemi tega kot slabo, tudi jaz sem jih in jih še vedno z veseljem prebiram in vsakič, ko vzamem v roke drugo knjigo izvem kaj novega, koristnega. ...celo življenje se učimo ;)

In nikakor ni nujno, da se moramo učiti iz napak - bolj pametno je, da se učimo iz nasvetov in iz virov znanja, ki so nam na razpolago :P
 
lp
Naslov: abby
Prispeval: *sara* na 16 Januar 2008, 14:47:47
Hojla!
Sam kako je sploh možno da v 2 dneh zgubi 3 kilograme??? Nevem..najbrš res niste tehtali prav  ::) . Sicer pa na sprehodu tako majhnega psa ne smeš pustit da se ti zmuči do tolko da nemore popolmoma nič reč ampak mora met vedno vsaj majčkeno rezerve še. Preveč Gibanja zna bit glih tolko škodljivo kot premalo (zaradi kosti).

Zdaj pa še eno vprašanje...ne da se delam norca z vsega skupaj samo  zanima me, kolko je normalna teža labradorca oz. labradorke pri taki starosti in kolko odraslega psa? Ker zgleda da so potem lažji kot zp-ji  (pa sem mislila da so tam tam :-[ )
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 16 Januar 2008, 14:49:49
Abby labrador, jeeeej tako se govori. Iz napak se učimo:D
Jaz sem imela včasih labradorca. Kot so ti že povedali in svetovali, labradorci so kante za smeti, pojedo vse kar vidijo, tudi tisto kar ne vidijo pa zavohajo, pogledajo te z najlepšim pogledom na svetu, da bo le dobil en košček hrane...
Kot si že dobila nasvet, na vrečo njenih briketov poglej koliko je priporočena mera za njeno starost, če v ene mesecu ne bo šlo niti za gram dol oz. še slabše, da bo šlo navzgor, ji zmanjšajte količino obrokov. Ko ji boste dajali priboljške jih odštejte od njenega osnovnega obroka. Tukaj začni (seveda, spet, če sama to želiš) potem pa boš čez čas videla ali so kakšni rezultati ali jih ni.

Pa srečno, držim pesti in vem da boš postala vestna skrbnica svoji Abby, ne dvomim v to, da se ne bi pozanimala in prebrala kaj o psih.
Slikce pa še vedno nestrpno pričakujemo ;D
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 16 Januar 2008, 16:11:30
vsi so ti lepo svetovali, upam, da boš njihove nasvete upoštavala, in te prosim, da v dobro psa ne greš v ekstreme in jo začneš stradati( ker 3 kilogramov pa res ne more normalno izgubiti v 2 dneh), priboljške zamenjaj s čim manj kaloričnim, namesto kosti, če ji jih daješ, ji lahko daš za grizljati kakšen korenček( če je takšen požerušček ga bo sigurno pojedla), tisto kar piše v tabelici na hrani, koliko g na dan mora pojesti, pa seveda razdeli na to koliko obrokov poje, npr. če ima 3 obroke na dan in je priporočljiva količina briketov 500g, deliš 500g//3, kar pomeni, da dobi 3 obroke s 166 grami briketov na dan, glede na to, da je pa predebela, pa odštej nekaj gramov, približno 100, ter na račun priboljškov naj dobi še malo manj...
upam, da boš upoštevala naše dobro namerne nasvete v dobro labike, ti bo sčasoma s svojo labradorsko ljubeznijo dokazala, da si zasluži...
lp  ;)
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 16 Januar 2008, 16:17:37
Abby labrador: jaz imam labiko staro 4,5 mesecev, tehta pa 13 kg (sem jo ravno danes tehtala :)).
Na hrani, ki jo imave pise, naj bi pri svoji starosti dobivala 350-400g briketov. Jaz ji dajem 300g + kaksen priboljsek (bikovka, kaksen pasji piskot). Naredim pa to tako..ze zjutraj odmerim teh 300g in jih spravim v posebno posodo. To je njena dnevna doza. Potem pa ji to nekako razdelim na 3 enakomerne obroke + vsakic ko delava s klikerjem dobi iz te posode.

Ce jo hranis z RC-jem, ti res priporocam, da nabavis tistega posebej za labije, saj imajo malo nizjo kaloricno vrednost, ker so labiji ze tako nagnjeni k debelosti.

Pa ker je zaenkrat se dokaj mlada ti svetujem, da ne pretiravas s sprehodi (ravno tako lahko pride do okvare kolkov). Moja gre zjutraj in zvecer na 20 min sprehod, vmes greva na enega 45 min, pa se vsakic ko jo peljem ven na vrt lulat sva zunaj ene 5 min.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 Januar 2008, 17:31:39
Ja hvala za nasvete no  ;D res. Jutri bom do dala tudi slikce
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 14:10:21
Abby je 6 mesečna labradorka-nažalost ne rodovniška :'(. Abby ima mičkeno posebnost saj ima nekaj črnih dlak-po mamici. Abby se zelo rada kopa. Če na sprehodu naletive na kakšno lužo se takoj požene vanjo. Abby ima tudi veliko prijateljev: ameriški staffordshirski terierki Ira in Ina-sestrici, in psa iste pasme Fest, novofundlanec Thor, rotvajlerka Dona, mešanki Tačka in Bony, mešanček LIsko, irski seter Nuk, šarplaniec Ben, dalmatinka Ika, bernski planšarski psi Atos, Best in Tar, labradorka Cula, labradorec Paša(mislim da brez zadnjega A), zlati prinašalec Fin, borderka Aga, tibetanski terier Sparky,... Abby pa se je skotila 21.6. 2007. Ko bo starejša pričakujemo tudi mladičke. Abby je opravila že vsa ceplenja. Spomladi pa se bove vpisale tudi v pasjo šolo.
Zaradi tehničnih težav si lahko nekaj slikic ogledate na: monaabby.moj-album.com (http://monaabby.moj-album.com)
Naslov: abby
Prispeval: *sara* na 17 Januar 2008, 14:16:39
Abby je 6 mesečna labradorka-nažalost ne rodovniška :'(. Abby ima mičkeno posebnost saj ima nekaj črnih dlak-po mamici. Abby se zelo rada kopa. Če na sprehodu naletive na kakšno lužo se takoj požene vanjo. Abby ima tudi veliko prijateljev: ameriški staffordshirski terierki Ira in Ina-sestrici, in psa iste pasme Fest, novofundlanec Thor, rotvajlerka Dona, mešanki Tačka in Bony, mešanček LIsko, irski seter Nuk, šarplaniec Ben, dalmatinka Ika, bernski planšarski psi Atos, Best in Tar, labradorka Cula, labradorec Paša(mislim da brez zadnjega A), zlati prinašalec Fin, borderka Aga, tibetanski terier Sparky,... Abby pa se je skotila 21.6. 2007. Ko bo starejša pričakujemo tudi mladičke. Abby je opravila že vsa ceplenja. Spomladi pa se bove vpisale tudi v pasjo šolo.
Zaradi tehničnih težav si lahko nekaj slikic ogledate na: monaabby.moj-album.com (http://monaabby.moj-album.com)

Ne ne ne ne ne...zdaj pa malo počakaj...."nažalost" ni rodovniška in potem bodo "nažalost" ratali nerodovniški maldiči ki "nažalost" nebodo bli labradorci ampak mešanci, ki jih je na žalost že tako ali tako povsod preveč, jih ni treba še dodatno producirat  >:(  :(
Naslov: abby
Prispeval: Dina na 17 Januar 2008, 14:22:58
Abby je 6 mesečna labradorka-nažalost ne rodovniška :'(.

Ko bo starejša pričakujemo tudi mladičke.

Abby Labrador, a res pričakujete mladičke?!  >:( A rodovnike jim boste dali pa naredit h veterinarju, a - tako, kot je že nekdo imel idejo, da se jih da naredit  :o Če bi si malo bolj podrobno ogledala stran ali pa forum, bi opazila, da pesjanar in pesjanarji ne podpira-mo nerodovniške vzreje. Nič nimamo proti "čistokrvnim psom" brez rodovnika. Lepo, da si ponudila topel dom svoji Abby, vendar ti priporočam, da jo daš sterilizirat. Saj vendar že ptički na vejah čivkajo, da je mešančkov že zdaj več kot preveč in jih ni potrebno še namensko producirati. ::)

Pa brez zamere ;)
Naslov: abby
Prispeval: Dina na 17 Januar 2008, 14:25:50
Ne ne ne ne ne...zdaj pa malo počakaj...."nažalost" ni rodovniška in potem bodo "nažalost" ratali nerodovniški maldiči ki "nažalost" nebodo bli labradorci ampak mešanci, ki jih je na žalost že tako ali tako povsod preveč, jih ni treba še dodatno producirat  >:(  :(

Ja, "na žalost"  :-X  >:(

*sara*, a si opazila, da smo prejšni post napisale do sekunde istočasno :P hehe
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 17 Januar 2008, 14:49:44
Abby vse lepo in prav, vendar se strinjam z mojimi predhodnicami kar se tice mladickov. Ce Abby nima rodovnika jo dajte obvezno sterilizirat! Ze tako je na svetu prevec mesanckov, ki nimajo doma, in res ni nobene potrebe, da ti se povecas to stevilo..
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 14:53:32
Abby bo imela mladičke pri ene dveh letih. Pa še to nevm, ker mi oči ne dovoli, da bi imeli mladičke v hiši.
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 17 Januar 2008, 14:54:57
Jaooooo (ni "smeška" ki bi se držal za glavo, če ne bi ga zdele narisala) Ti in tvoja družina ste potrebni "vzgoje" pred psom.  Razumem, da tako razmišlja 11 letna deklica, vendar pa ne razumem, da to nameravajo dopustiti tudi tvoji starši.
Pridružujem se zadnjim postom, z nasvetom, da Abby sterilizirate.
Lp
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 14:57:33
Ja kdaj pa jo je potem dobro dat stelerizerat?Kolk pa stane?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 14:58:26
Pa oči ne dovoli mladičkov.
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 17 Januar 2008, 15:00:11
Za sterilizacijo se pozanimaj pri Abbyjinem veterinarju. Psičko lahko steriliziraš, ko dopolni 6 mesecev (take informacije sem dobila jaz, ko smo našega peljali na kastracijo), mi smo za kastracijo psa plačali 152€ na kliniki v Škoflji Loki.
Naslov: abby
Prispeval: *sara* na 17 Januar 2008, 15:01:18
Hvala bogu ::)  ::). IN sterilizacija stane nič napram stroški z mledički..da ne govorimo o iskanju primirnih lastnikov, socializaciji, za kar se bojim, da nisi še ravno dovolj sposobna in poučena  ::)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 15:02:51
Ja hvala. A pa kdo obiskuje veterinarsko ambulanto Buba?V Grosupljem.
Naslov: abby
Prispeval: Nalch na 17 Januar 2008, 15:06:19
draga moja... ce te zanima koliko stane pri tvojem veterinarju, zakaj preprosto ne vzames telefona v roke, zavrtis stevilko in vprasas? kaj se ti pa lahko zgodi, ce lepo vprasas? mislim, da nic ;) pa veliko srece s temle labradorcem ::)
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 17 Januar 2008, 15:07:11
ABBY LABRADOR, poklicala sem na veterino Buba v Grosuplje, sterilizacija za tvojo psičko ( staro 6 mesecev, težko 26kg) bi vas stala 154€.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 15:07:23
ja hvala!
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 15:08:26
Hvala, hvala....pika
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 17 Januar 2008, 15:09:30
ABBY LABRADOR, ni problema, z veseljem ti pomagam /pomagamo, samo vprašati je treba.
lp

P.S. Tukaj je bilo že veliko napisanega o sterilizaciji psičk. http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,1653.0.html
Naslov: abby
Prispeval: Alya na 17 Januar 2008, 17:27:51
Zelo lepa psička! :-* Kdaj pa jo nameravate sterilizirat? :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 18:08:47
Hvala Alya! No z mami sva se odločile da bo šla na sterelizacijo naslednji mesec.
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 17 Januar 2008, 18:11:14
Abby super da sta se tako odlocile! :)

Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 18:53:26
Ja meni se tudi zdi dobro. Prvič sm v šoli in ne bi mogla skrbeti za mladičke. Drugič res da so luštni ampak nevem če bi se mi dalo pucati iztrebke,...
Naslov: abby
Prispeval: Nalch na 17 Januar 2008, 19:10:12
Ja meni se tudi zdi dobro. Prvič sm v šoli in ne bi mogla skrbeti za mladičke. Drugič res da so luštni ampak nevem če bi se mi dalo pucati iztrebke,...

kako pa skrbis zdaj za psicko? jo peljes ven in ne pospravis za njo? se jaz, ko imam civavo pa mi lula in kaka na vrtu VEDNO pospravim za njo...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 19:34:02
Za to psičko skrbim kakor je treba. Zjutri grem vn za pol ure, popoldne za 1uro, zvečer pa za 30-45min. Hotela sem povedati, da če bi imeli naprimer doma 10 psičkov sama ne bi zmogla skrbeti zanje-ne fizično in ne finančno.
Naslov: abby
Prispeval: Nalch na 17 Januar 2008, 19:36:49
saj nebi obdrzala vseh? ko so pa mali, pa tako ali tako ne potrebujejo taakoooooooo veliko gibanja ;) drugace pa ogradis vrt, pa jih spustis ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 19:39:40
Ja seveda da ne bi obdržali vseh. Samo vsi so mi priporočili naj nimam mladičkov, ker psička nima rodovnika.
Naslov: abby
Prispeval: eva na 17 Januar 2008, 19:46:38
Pa oči ne dovoli mladičkov.

bravo oči :)

verjemi pa da ti nebo žal glede sterilizacije :)


sem pogledala fotke.prau luštna je tvoja abby :-* :-* :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 19:49:14
Ja no sej če  bi jih pa mela pa on zihr naj raj ;D. Tko k smo morsko pujsko pripeljal pa je najprej ni marou zdej jo ma pa ful rad.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 19:49:45
Hvala.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Januar 2008, 20:02:09
A mogoče kdo ve, če se bo Abby-ki predelček dlake, ki si jo je zgrizla zaradi klopa zacelila ubistvu zarasla?
Naslov: abby
Prispeval: Nalch na 17 Januar 2008, 20:22:40
Ja seveda da ne bi obdržali vseh. Samo vsi so mi priporočili naj nimam mladičkov, ker psička nima rodovnika.

to ti skusamo ze ves cas dopovedat, samo ko si rekla da se ti nebi dalo cistiti kakcev, sm ugotovila, da se mi zdi, da nisi dovolj zrela za psa...  ???
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 17 Januar 2008, 23:27:09
sem malo pogledala slikice od tvoje labike in moram reči, da meni se pa ne zdi pretirano debela ???, sicer se res na nobeni slikici fuul ne vidi, ampak po tistem, ki se, pa meni deluje čisto normalno okrogla, tako, da ti svetujem, da pazi da je še dodatno ne porediš, sicer pa vzdržuj njeno trenutno telesno težo, meni se ne zdi da bi mogla ravno veliko shujšati ???pa ko jo boste peljali sterilizirati, glede telesne teže vprašaj še veterinarja.
lp
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 18 Januar 2008, 07:30:28
Oooooo kako sem vesela tele novičke glede sterilizacije  :o ;D Vesela sem, da sprejemaš naše nasvete in da se hitro "učiš". Verjamem vate, da si in boš dobra in odgovorna lastnica svoji Abby.

lep pozdravček in  :-* Abby.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 18 Januar 2008, 07:35:14
 Abby vsem pošilja  :-*. Ja no sej na slikcah res ni takooo debela je malo bolj suha. No stelerizirana bo naslednji mesec. Naslednji teden se bomo že naročili.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 19 Januar 2008, 10:56:47
Ali mogoče kdo ve mere za pasjo uto-za labradorca?
Naslov: abby
Prispeval: *sara* na 19 Januar 2008, 13:31:23
Lahko ti povem za zp-ja..ki pa je tam tam z labradorcem...
Mi imamo uto dimenzij...dolžina..130 cm
                              ...širina...70 cm
                             ....globina...90 cm
s tem da je 10 cm dvignjena s tal, streha je malo nagnjena tako da je v višini 10 cm razlike, streha pa se sname, da lahko počistiš tudi v uti..možno ap je še dati pregrado, da imaš uto iz 2 delov. Je pa zalo velika in prostorna, tako da se ti ni treba bati da bi bla premajhna ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 19 Januar 2008, 14:16:44
Hvala!
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 20 Januar 2008, 10:36:53
Katero hrano bi mi najbolj priporočili razen Hillsa-je alergična in Nutro choica-ga noče niti povohati več. Komi čakam, da gre Abby na sterelizacijo, ker naju je učeri zasledvov en pes in jo je hotu naskočt.

P.S. Jutri bo stara 7mescov ;D :o 8)
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 20 Januar 2008, 11:07:03
Že predčasnop, Abby vse najboljše za 7 mesecev!

Katera hrana bo Abby najbolje ustrezala, boš morala ugotoviti sama. Pozorna bodi na ješčost, dlako, iztrebke... Vse to so znaki, kako psu hrana odgovarja. Na tržišču je veliko kvalitetne pasje hrane, nekaj vrst jih najdeš na www.pasji.net nekaj pa tudi v trgovinah kot so npr. Mr.Pet, Zootic...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 20 Januar 2008, 17:47:43
Pika dvakrat hvala. Pri kolkih mescih se začnejo psičke gont?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Januar 2008, 13:09:01
Abby je stara 7mesecev in je že malo blj odrasla-po obnašanju. ;D
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 21 Januar 2008, 14:57:57
Hm....poizkušala ti bom odgovoriti na vprašanje o tem kdaj se začnejo psičke goniti. Žal točnega odgovora ti ne bom mogla dati, mislim pa da to ni točno časovno določeno (npr. ko psička doseže 6 mesecev starosti) ampak je to različno. Sama se tudi na gonitev psičk ne spoznam prav dobro saj sem imela psa in ne psičke, mislim pa (naj me kdo popravi če se motim), da prva gonitev psičk nastopi enkrat po 6. mesecu starosti oz. takrat ko opaziš, da se samci zbirajo okrog njenega doma, oz. takrat ko opaziš kakšno kapljico krvi na tleh.
Upam, da ti nisem "prodajala" krive vere. Naj  me kdo popravi, če imam zmotno razmišljanje o tem.

Lep pozdravček
Naslov: abby
Prispeval: Nalch na 21 Januar 2008, 21:43:07
prebrskaj malo po forumu... vse pise tam ;)
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 22 Januar 2008, 07:12:04
ABBY LABRADOR tole sem našla, preberi pa si sama, če te zanima glede gonitve: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,105.0.html
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Januar 2008, 21:10:00
Hvala! Evo pa še spletna stran-jo pa še dodelujem. www.freewebs.com/abbyka (http://www.freewebs.com/abbyka)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Januar 2008, 18:08:15
Abby danes prvič tekla ob kolesu.
Naslov: abby
Prispeval: Alya na 24 Januar 2008, 18:17:54
Abby labrador si dobila ZS?
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 24 Januar 2008, 18:32:59
Abby danes prvič tekla ob kolesu.

samo dobronameren nasvet, glede na to, da so kolki oz vsi sklepi in kosti pri teku zelo obremenjeni, bi bilo smiselno s takšnim razgibavanjem do kakšnega 1,5. leta še malo počakati...
lp
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Januar 2008, 20:14:57
Ja Alya sm bom zdle zbrisala. m_tejch hvala za opozorilo.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Januar 2008, 20:19:58
Evo že zbrisano. Zanima pa me če lahko pretipkam iz knjige?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 Januar 2008, 14:39:16
A bi kdo vedu kaj naj še dodam na Abby-jino spletno stran?
Kakšno ovratnico bi mi za Abby najbolj priporočili.

hvala lp
Abby vsem pošilja slinastega  :-*
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 25 Januar 2008, 14:43:01
Jaz ti priporočam, da svojo oz. Abbyjino spletno stran urediš tako, da boš lahko opisovala njene dogodke (kot nek dnevnik oz. občasne zabeležke) kje ste bili, kaj se je novega naučila, kako se ima itd.
Glede ovratnice bi pa jaz priporočila kar navadno najlonsko (ne na zateg).
Pozdravček.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 Januar 2008, 16:57:09
Aha hvala. A pa bi lahko imela tako, ki je najlonska potem je pa narejen neki za zateg?
Naslov: abby
Prispeval: Alya na 25 Januar 2008, 16:59:46
Zakaj bi pa mela na zateg?
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 25 Januar 2008, 17:00:38
Enako vprašam kot Alya, zakaj potrebuješ na zateg?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 Januar 2008, 18:53:15
Nevem no sam tko mal za izkušnje ubistvu, ker mi tiste železne niso všeč pa bi potem raje mela tako iz najlona enako za na zaeg no pa sej še nevem.
Naslov: abby
Prispeval: Alya na 25 Januar 2008, 19:10:03
Ja ok to sem razumela, samo zakaj nebi imela navadne? Zakaj mora biti na zateg?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 Januar 2008, 20:32:35
No sej še sama nevem :-[. Upam pa, da bomo jutri šli v Mr.Pet in ji bom kupla novo ovratnico-nebo na zateg.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 26 Januar 2008, 11:55:40
A ima mogoče kdo posodi za hrano dvignjeni od tal pa ne samo malo ampak kar veliko-tako, da se bsu ni treba sklanjati. Kakšne pa imate izkušnje, ker mislim da ima naša Abby zadnji del zato tako visok, ker se ves čas drži dol. No sej veterinar je reku da mladički rastejo mal naprej mal nazaj.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 26 Januar 2008, 20:52:23
Koliko je bil star vaš pes, ko ste dobili novega? ???
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 Januar 2008, 11:19:03
Oh ja včeraj smo šli pa mal na Rožnik. In je Abby srečala tooooolk labradorčkov. Pol se je pa pr usakmu ulegla na hrbt :-[.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 Januar 2008, 17:34:46
No naj vam zaupam kakšno je življenje z našo Abby. Abby je navihana in brihtna psička, ki že ob 4 zjutraj nori po hiši in vse lubčka-liže po obrazu. Prvo noč, ko je prišla k nam je bila čisto mirna ni nič jokala ali bruhala. Vsako jutro je Abby deležna jutranjega sprehoda, ki traja približno 30min. , popoldanskega ta traja kdaj 45 min. kdaj pa 1uro ali več in pa še večernega ta pa ponavadi traja 30-45min. Vmes se še igrave in pa je deležna različnih pohodov v naravo. Za jest pa dobi 2krat na dan. Abby je zelo pametna in učljiva psička. Zna že sedi, poleg, stoj, tačko, hop, glas, prostor,... V februarju bo tudi stelerizerana. Če nebi bilo moje Abby bi bilo moje življenje zelo pusto.
Abby vsem ampak res vsem pošilja velike, cmokaste in slinaste  :-* :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 27 Januar 2008, 23:06:04
vidim, da uživaš s svojo abby, lepo  ;). Za njeno starost hodite kar dosti, priporočam ti, da hodite bolj po ravnem, ker zaradi kolkov še ni priporočljivo hoditi v hrib in na kakšne hude pohode. Glede drugega psa, je pa tako, jaz sem zaenkrat samo pri enem, vendar ni ravno važna starost, važni so pogoji, za še enega psa. Zavedaj se, da je možno, da se kdaj začnejo zdravstveni problemi, in to lahko ogromno stane, si lahko to priviščiš za 2 psa? Jaz zaenkrat ne, zato sem se odločila, da jaz osebno bom še enega, ko bom čisto na svojem. Če ti pa finance niso problem, je pa fino, da je prvi kuža dosti vzgojen, tako, da bi ti svetovala, da v šoli naredita bbh izpit in takrat recimo začneš razmišljati o drugem, če imaš seveda res pogoje za 2.  ;)
Ja labradorčki so kar hitro učljivi, glej, da naučene stvari ponavljata in utrjujeta, ker ko bo prišla v puberteto ne bo več toliko ubogala, važno je, da ne odnehaš... Če se boš teh nasvetov držala in obiskala še kakšno šolo, bi mogla zrasti v super psičko ;).
Počohaj svojo Abby :-*
Lep pozdrav od labradorca Lorisa  ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 Januar 2008, 12:53:54
Hvala m_tejch. Abby bom spomladi vpisala še v pasjo šolo. A bi mogoče kdo vedu ali je še kakšna pasja šola v Lj. razen kinološkega društva Barje? No drugega psa bom pa verjetno kupila po tem, ko bo Abby stara 1leto. Z Abby pa vse vaje dobro utrjujeva. Kdaj pa pes pride v puberteto?

Lp Abby in Monika
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 28 Januar 2008, 19:30:25
Jaz sicer nisem iz Ljubljane vem pa za KD Krim, KD Orf(ki je prav za retriverje-se pravi labradorce, goldne,...), KD Ljubljana,.....
Ko pride v puberteto to sigurno opaziš, naenkrat nič več nič ne sliši, vse je bolj zanimivo kot ti in psičke se začnejo takrat gonit,...To naj bi bilo časovno nekje med 8-12 mesecem, lahko da prej ali kasneje.
lp
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 Januar 2008, 17:33:19
Abby je bila danes spet v Tukanu in so jo zelo zanimali deguji. No drugače se pa Abby zelooo boji konjev ;D :D :P. Naslednji teden gre pa v živalski vrt 8). Bom potem prilepla tudi kakšno slikco kaj bo dela ko bo spet videla velike pse ;D.
Naslov: abby
Prispeval: *sara* na 30 Januar 2008, 17:46:17
Zakaj pa razmišljaš še o enem psu (ok..razmišljaš mal slab izraz .. ::)  ::)) glede na to da imaš doma enega mladička, ki ga nisi niti še popolnoma uzgojila, izšolala in je še zeloooo mlad in bo s tabo še ogromno časa?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 Januar 2008, 18:52:52
Sem že v eni drugi temi napisala, da ga ne mislim met še kar nekaj časa. ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 05 Februar 2008, 12:14:42
No Abby pridno raste in s tem zgublja na teži. Zdele se igra z žogoico, tako, da si jo prinese na kavč in jo potem vrže pa jo neki časa gleda potem pa skače za njo. Me je pa že čist polubčkala in pogrizla odkar sm doma sepravi ene 5min. Da pa ne bo vse pusto in ker slikice nič ne škodijo je tuki neki novih ;D:
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 05 Februar 2008, 12:15:27
Zakaj mi noče prilepit slik?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 05 Februar 2008, 12:16:14
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 09 Februar 2008, 16:33:43
No Abby je včeraj prinesla eno crknjeno miš v svojo postlico.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 17 Februar 2008, 09:36:22
Abby je bila prejšno soboto v zoo-ju. No, če bo šlo pa vse po sreči bo šla v sredo na stelerizacijo. Komi čakam. Ali jo je treba pred stelerizacijo kako pripravit-more shujšat?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 20 Februar 2008, 06:21:54
Abby gre zdajle na stelerizacijo in prav čuti, da je nekaj narobe.
vsem pošilja  :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: Dina na 20 Februar 2008, 07:02:58
Držimo pesti, da bo z malčico vse v redu ;) in ji vračamo  :-* :-* :-* Poročaj kako je šlo.

lp
Naslov: abby
Prispeval: pika* na 20 Februar 2008, 07:13:40
Držimo pesti, da bo operacijo hitro mimo.  :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 20 Februar 2008, 07:34:31
Vsem hvala za  :-*. No lahko povem, da ko sva jo z mami pripeljale sploh ni hotela na tehtnico. Potem pa ni hotela v "boks". Tako, da smo jo notri prov rinli.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 20 Februar 2008, 17:07:19
Abby je zdjle prišla domov in je bila še čist omotina. Tist"ovratnik" jo je pa tut motu. Zdej ma čist pobritga trebuška. Operacija je potekala pa čist lepo.
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 20 Februar 2008, 20:54:25
Le glej, da jo razvajaš v teh dneh, pa enga  :-* ji daj ;), jutri bo pa že bolje.
čimprejšnje okrevanje ji želim
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Februar 2008, 08:09:20
Hvala m tejch. No dons je res že bolš ble sva že na enm čist kratkem sprehodu tok da je lulala. Zdej pa spančka.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Februar 2008, 19:56:49
Abby je veliko bolje. Samo kdaj pa kdaj jo še mal zasrbi pa se hoče popraskat oz. grist. Me pa samo zanima kaj naj naredim? Abby si je namreč "prelomila" krempeljček in to ravno tam kjer ima kri. Kaj ali naj jo peljem k veterinarju ali kaj?
hvala
Lp Monika & Abby
Naslov: abby
Prispeval: pupa t. na 22 Februar 2008, 20:37:00
Me veseli, da je uspešno prestala sterilizacijo.  ;D

Da pa si ne bo razgrizla šivov je pomembno, da ima gor "ovratnik", tudi ponoči.  ;)

Razkuži (najbolje z jodom) in nekako zaščiti, jaz npr. imam za take primere čeveljčke, Theba pa je enkrat imela gor nogavico,  zlepljeno, da si je ni potegnila ali da ji ni padla dol, predvsem za ven. Pa malo jo mirkaj, dokler se ne zaceli, manj ali nič divjanja.



                          Lp, Nina & Topla
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Februar 2008, 21:37:53
Aha hvala.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2008, 22:22:26
Abby je že veliko bolje. Se že igra in hodi normalno. No sem pa na internetu neki najdla.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2008, 22:35:54
No in to je to. Najdla sem še eno Abby. :o Isto je labradorka in isto je rumene barve z rdečim smrčkom ::). Oh...
slikce
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2008, 22:37:03
Še slikc:
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2008, 22:45:58
Še eno sm najdla slika:
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2008, 22:50:15
Ja kolk pa je teh Abby-k:
(Abby je tista desna)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2008, 22:52:46
Pa da ne bom sam slikc od drugih lepla si jih lahko na Googlu pogledate. Napišete my labrador Abby pa date pod slike pa jih bo najdl. Pa probite še za svoje npr. my bulldog fifi.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2008, 19:49:25
Abby je zadnje čase res bogica. Saj si je tm pri obritem delu tako spraskal, da ji je že kri mal začela teč. Kaj naj naredim?
slike
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 24 Februar 2008, 20:09:42
vsekakor ji tega ne smeš dovoliti, ko jo nimaš pod nadzorom naj ima gor ovratnik, drugače pa ji absolutno prepovej to, probaj jo zamotiti s čem drugim, mogoče s kakšno kostjo itd....Pazi, da si ne bo sedaj ko gre končno na bolje še kakšnih šivov potrgala!
lp
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2008, 20:38:35
Ne ne sej to s tačko naredi.
Naslov: abby
Prispeval: m_tejch na 24 Februar 2008, 21:33:56
Hmm, poglej, če ima mogoče vneto, razdraženo kožo, mogoče, zato ker so jo pobrili. Če je koža res prizadeta, ti svetujem obisk veterinarja, ki ga boste itak kmalu obiskali zaradi šivov, a ne? Ko jo vidiš, da to dela ji dopovej, da ne sme. Jaz sem mojega če si je lizal tačke, najbolj zamotila s kakšno veliko kostjo iz kože.
lp
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 Februar 2008, 13:41:42
o hvala. No glih zdejle gize eno kost in jo bo kmal uničla ;D.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 Februar 2008, 15:32:43
Mam samo eno vprašanje kaj naj naredim? Abby je bila zdejle na sprehodu in je skočila na en podrt hlod kot ponavadi. Je pa glih imela palico in je padla dol-ni mogla skočit. Potem sem pa opazla, da ima tm pri šivih krvav. Kaj naj zdej naredim?
P.S. Krempeljček pa je že čist vredu.
Naslov: abby
Prispeval: doro na 27 Februar 2008, 15:42:52
Pomoje najbolje do veterinarja, pa vam bo on povedal kaj in kako.
Ni lepo, če se šivi kaj zakomplicirajo  :-\ Tako da jo le čuvajte  :-*
Naslov: abby
Prispeval: Alya na 27 Februar 2008, 15:43:52
Jaz bi šla čim prej k veterinarju. :-\
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 Februar 2008, 15:52:19
Ja sej dons dela prov od Abby veterinar tko, da pomoje gremo razen, če mami pride full pozn.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Februar 2008, 18:29:30
Krempljčk se ji je že za celil in je vet reku, da ni nič hudega. Dons pa je še dobila vn šive.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 09 Marec 2008, 12:00:55
Abby res uživa. Prejšen teden je šla tud mal vodo pogledat. Dobiva nove prjatle. Raste in pa se še malo širi :-[. No sej zdej itak ne bo več k babi hodila tko, da bo na dieti. Samo še 4 mesce pa bo stara 1leto. Komi čakam. Bo dubila ful daril. zberam pa tudi recepte za kakšno slastno torto. Sem že eno temo zasledila. samo mogoče ima kdo še kakšen recept.
Glede stelerizacje ali vaše psice po stelerizaciji še vedno fulll naskakujejo?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 18 Marec 2008, 06:56:24
Čez noč je pri nas zapadlo 10cm snega. in Abby je res uživala. Je norela za snežinkami....

Abby vse pozdravlja in pošilja na biljone :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Marec 2008, 00:09:58
Abby se veseli na snegu. Dones je bla tko smešna. škoda k je nism posnela. No uglavnm skup sva ležale na kvaču pa se je ona igrala z mojo nogo. Potem je pa kr naenkrat štrbunklna dol. Pol je pa čist neumn gledala kaj se je zgodil. ;D :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 Junij 2008, 15:26:45
Bliža se Abby-jin rojstni dan pa mi povejte kaj naj ji kupim in naredim.
Naslov: abby
Prispeval: teja con panto na 06 Junij 2008, 19:43:06
ja eno luškano novo igračko :D ;D pa eno velko zalogo :-* in čohanja ;D ;D ;D
Naslov: abby
Prispeval: *AnnA* na 06 Junij 2008, 21:08:43
masažno napravo ;)
Lahko še dodatno kak posladek, polek žoge in igračke. :P
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 07 Junij 2008, 16:08:02
Ja tega pa res zagotovo ne bo manjkalo. Že komaj čakam, da bo prišla sobota 21. ko bomo praznovali s prijatelji.
Lp Monika in Abby
Za vse pesjane Abby pošilja miljon  :-* :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: teja con panto na 07 Junij 2008, 20:58:32
moj panti tudi pošilja abby  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 Junij 2008, 10:46:34
hvala.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Junij 2008, 13:59:14
Včeraj smo praznovali rojstni dan.
Abby je dobila torto iz polente+korenje+hrenovke+piškotki.
Za darilo pa obesek s podatki, piškotke, kosti, fleksi, žogico, frisbi, igračo za v vodo.
Bilo je res dobro. Torte se  je najprej bala-zaradi svečke, ki je gorela. A se je opugumila in jo v nekaj minutah pojedla.
Naslov: abby
Prispeval: tjas na 23 Junij 2008, 08:34:44
Vse najboljše Abby!  :o :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Junij 2008, 14:16:51
Hvala!
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 03 Julij 2008, 14:49:16
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 03 Julij 2008, 14:50:07
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 03 Julij 2008, 14:53:20
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 03 Julij 2008, 14:57:02
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:04:14
Upam da bom lahko nalimala slike
(http://)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:10:21
Abby Na PST-ju
In Abby mafija
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:11:40
Abby na PST-ju pozira

Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:13:20
Vse barvne kombinacije labijev na kupu:
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:16:32
1.slika: Pusti me spat tečnoba:
2.Slika: Žiujo! Js sm Abby! ;D
3.Slika: Takole pa spimo ;D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:20:21
1.slika: Uau lej luškan kuža gre...Pejmo no.....
2.Slika: Ja dej že sliki...
3.Slika: Bolj kot sem ob kavču bolj sem varna... :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:23:11
1.Slika: Ja pridem...
2. slika: o ne zasačli so me....
3. slika: Kok smo važni!!...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:24:21
1.slika: Kdor je pozer je pač pozer....
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:28:27
1.Slika: Nama,nama,nama...
2.Slika: Ham,ham,ham...
3.Slika: Tako z bratom spita...
4.Slika: Kapca mi pa paše...a ne...??
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:30:49
1.Slika: Samo glava...
2.Slika: UUUaaaaUUUU.....
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Julij 2008, 23:32:10
Za konec pa ena slikca z morja....
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Februar 2009, 13:11:36
no nekaj slikc, če jih bo uspelo prilepit... :-\
nekatere so starejše
http://monaabby.moj-album.com/album/10701385/?os=10769279

Naslov: abby
Prispeval: yaya na 22 Februar 2009, 16:02:47
Abby res uživa. Prejšen teden je šla tud mal vodo pogledat. Dobiva nove prjatle. Raste in pa se še malo širi :-[. No sej zdej itak ne bo več k babi hodila tko, da bo na dieti. Samo še 4 mesce pa bo stara 1leto. Komi čakam. Bo dubila ful daril. zberam pa tudi recepte za kakšno slastno torto. Sem že eno temo zasledila. samo mogoče ima kdo še kakšen recept.
Glede stelerizacje ali vaše psice po stelerizaciji še vedno fulll naskakujejo?
vem, da si to napisala že dolgo caita nazaj, sam useeno... kko misleš naskakujejo? kr če recimo naskakujejo nogo to pomen da je ona tebi nadrejena, da je ona več kot ti---ni vse tko kkr zgleda ::)
drugač je pa full lepa :-* :-*

LP :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Februar 2009, 19:14:21
Ne napisano naj bi bilo, da jo drugi psi naskakujejo...čeprav je stelerizirana

hvala
Naslov: abby
Prispeval: yaya na 23 Februar 2009, 16:09:09
 :)aha, drgač pa samci naskakujejo samice samo takrat ko se gonijo in če so sterilizirane se ne gonijo ;)
pa oprosti za nesporazum :)
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 23 Februar 2009, 16:24:16
:)aha, drgač pa samci naskakujejo samice samo takrat ko se gonijo in če so sterilizirane se ne gonijo ;)
pa oprosti za nesporazum :)

Nekateri samci naskakujejo tudi negoneče in sterilizirane samice.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2009, 17:31:55
Nekateri samci naskakujejo tudi negoneče in sterilizirane samice.

in to je v mojem primeru redno ::)
Naslov: abby
Prispeval: yaya na 23 Februar 2009, 18:51:50
a res?
nisem vedela :-[
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Februar 2009, 19:36:27
Ja. Pa bi mogoče vedel kdo zakaj?

No pa še ena slikca....
V roki sem imela hrano :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2009, 10:35:30
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/a79rHKbkv2Tmqp7f.v.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2009, 10:35:54
Končno mi je uspelo nalepit sliko :o
Naslov: abby
Prispeval: Niky*Nika*Pika na 24 Februar 2009, 14:58:15
Joj je luštna!  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2009, 18:46:57
Hvala.
Samo na zadnji sliki je bila še "mladiček".
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2009, 21:44:56
No 2"novi" slikci...
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/dt6vWHl6Yb6rhUBT.v.jpg)
"A me lahko prosim nehaš slikat! Hočem spat!"
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/iZ7qDmrGHxnidRAH.v.jpg)
V teh "mrzlih" zimskih dneh gremo tudi tisti z malo več dlake radi pod deko :D

Naslov: abby
Prispeval: shawtyy* na 28 Februar 2009, 13:18:07
druga slikica je zakon :o ;D zlo je lepa abby :)

Lp, Urška[tista z msn-ya =D] & Ajka
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 Februar 2009, 13:23:46
Hvala urša... :-*
ja sej sem se potem spomnila, ko sem vidla tvojo prikazano sliko ;D
Naslov: abby
Prispeval: Niky*Nika*Pika na 28 Februar 2009, 13:26:28
Kaj je luštnaaa.  :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 Februar 2009, 13:27:23
Hvala tudi tebi Niky*Nika*Pika :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 01 Marec 2009, 16:40:23
glasujte za mojo Abby ;D ;)
http://izziv.pedigree.si/slika/5310 (http://izziv.pedigree.si/slika/5310)
zahvaljujeva se za vsak oddan glas :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 01 Marec 2009, 16:54:11
glasujte za mojo Abby ;D ;)
http://izziv.pedigree.si/slika/5310 (http://izziv.pedigree.si/slika/5310)
zahvaljujeva se za vsak oddan glas :-*


Narobe...
Tale povezava bo pravilna:
http://izziv.pedigree.si/slika/5314 (http://izziv.pedigree.si/slika/5314)

zahvaljujeva se za vsak oddan glas :-*
Naslov: abby
Prispeval: friga na 01 Marec 2009, 17:00:29
Abba,zelo lepo sliko imaš na pedigreeju :-*
Jutri dobiš pa še glas,danse sem že vse podelila :-[ :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 01 Marec 2009, 17:07:54
Abba,zelo lepo sliko imaš na pedigreeju :-*
Jutri dobiš pa še glas,danse sem že vse podelila :-[ :-*

Hvala.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 Marec 2009, 18:12:05
Nekaj slikc s popoldanskega sprehoda...
Lady: Abby si OK?
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/MFPCaoaxXKPWUPi4.v.jpg)
Mi2 sva najhitrejše ;D
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/PpKcoq1RBGNhIO8g.v.jpg)
Lady prosi.
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/2V2dCMOO9N1GFgeU.v.jpg)
Neke čudne igralske poze ::)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/GQ2TO0hyQX065Kev.v.jpg)
utrujenki že sedita....
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/Ve1t5AUm3kaU8IOX.v.jpg)
Lady: Abby pazi te bom ugriznila >:( ;D
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/3i0ogBpnsd3Y7Oks.v.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2009, 12:46:20
No, da malo javimo

Zadnjič pridem iz šole in me skoraj kap, ker mi je tamala tako nasvinjala ::)
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/hdyfEJX6LUXjRu6r.v.jpg)

Potem pa me je presenetila, ker je celo ležala v uti in seveda je bilo potrebno slikanje ;D
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/rHjCwpN1PiQNwQ7U.v.jpg)

Potem smo šli k babi in smo se slikali z rožicami
Najprej v gobčku
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/rBHn5FxF4l6zN8Yp.v.jpg)
Nato pa še za ušeski
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/nbx5OJ5e4I_HIE1b.v.jpg)
Ker pa se tako radi slikamo smo se moarli pofotkat še doma ;D
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/CPfahe4We_gt4yvJ.v.jpg)

Za konec pa še en lep velikonočen pozdrav od Miške, Izija, Abby in Monike :-*
Pa lepo se imejte za velikonočne praznike :-*
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/Q9zJpjFXZc_76ajP.v.jpg)
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/TFxYonJz_54wNHzr.v.jpg)

Če bo kdo v ponedeljek na obali se lahko mogoče srečamo, ker imamo v planu malo pogledat, slovensko obalo in namočit tačke, da vidmo kakšno je že morje.
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 11 April 2009, 12:49:37
A hujšanje gre po načrtu? Po slikcah zgleda, kot da bi bilo fajn, da zgubi še kar nekaj kil.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2009, 13:02:06
Zoe shujšat bo trba še kar nekaj kilc zdajle sva se začele tudi rolati-ampak bolj proti večeru, ko ni tako vroče. Moramo shujšati še kar nekaj kilc do poletja ja. Upam, da bo šlo.
Pa še nekaj bi prosila, če ima kdo kakšno idejo kako bi babi in dedota odvaila, da ji dajeta za jest. Mislim kaj naj jima rečem?
S tem tednom bomo bili na eni strooogi dieti. Se jim bom zlagala da bo umrla, če ji bosta dajala za jest ::)
Drugače jo moram pa danes zvagat, da vidim, če je šla kaj "skupaj".
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 11 April 2009, 13:09:13
Uh, vso srečo pri tem. Mene doma upoštevajo in razumejo, da ji samo jaz dajem za jest, tako da žal nimam kakšnega pametnega nasveta.

Dvomim, da bo kaj pomagalo, ampak mogoče jim lahko poveš, da imajo debeli psi krajšo življensko dobo, več težav s srce, težave z gibanjem. Da ima zaradi neprimerne hrane neurejeno prebavo, drisko, da bruha.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2009, 13:15:10
Imam še eno vprašanje mogoče kdo ve za kakšen apartma na hrvaški obali kjer sprejemajo pse(pa mora biti za 5ljudi + pes ;D).
Lahko je tudi kakšen otok-meni še bolj všeč.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 April 2009, 18:35:04
Danes smo uživali na morju...
Nekaj slikovnega materjala...

Najprej smo počakali, da je prišel prevoz...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/tdXTCuMsmxmzPrw2.t.jpg)

Potem smo skočili v avto in se odpravili proti morju...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/b2oO1WJtW1sr5smS.t.jpg)
In prispeli smo...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/XynnMqt6eUNavBOj.t.jpg)
Vreme je bilo čudovito...Le malo je pihalo...

Hitro smo skočili iz avta in opazovali okolico...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/OvKu65MtC2mnU0cx.t.jpg)

Najprej smo "pozirali" ob vodi
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/oJO7cZIcE7KOlGLY.t.jpg)

Opazovali smo morje...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/qwotWGI2j0hBWJoI.t.jpg)

Hodili smo po vodi...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/3UZzllkJZFihE5q6.t.jpg)

in tacali...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/rjL9qAvskKDrOVGR.t.jpg)

Hitro plavali po žogico...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/GQgfrjwrgBfcy1pC.t.jpg)

in jo pridno prinašali...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/ryKD9E_gAzuWd4IN.t.jpg)

Kot pravi labradorec se je Abby tudi potapljala...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/t3MBZfelS8lnW4fz.t.jpg)

Vedno, ko smo prišli iz vode pa smo se stresli ob lastnico >:( ::)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/DOvy2gnL0qVMhJRV.t.jpg)

Potem smo se tudi obrisali...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/bl_h2CyXEPZdB52x.t.jpg)

Ker ničesar več ni bilo v "flaši" smo jo iz jeze uničili:
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/vM25AsUYdFuMWGTm.t.jpg)

za kosilo pa smo jedli morske "dobrote"
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/AeMrgDXMhK8BoqWs.t.jpg)

po nekaj urah smo se odpravili domov...
(http://www.moj-album.com/album/15453969/?os=15454149)

doma pa smo kot ubiti zaspali...
Ampak "mučenja" še ni bilo konec, ker smo morali še na sprehod...

Lp Monika & Abby

Ostale slike od Abby pa tukaj http://monaabby.moj-album.com/
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 April 2009, 22:46:02
Abby je dobila prviposnetek :o ;D

http://www.youtube.com/watch?v=yl9kzxL4C5c&feature=channel (http://www.youtube.com/watch?v=yl9kzxL4C5c&feature=channel)

Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 April 2009, 10:08:06
Abby-kino sliko so objavili na Mr.Petu
http://portal.mrpet.si/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=6 (http://portal.mrpet.si/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=6)

(sliko jim pošljete na e-mail in potem oni vsak teden izberejo zmagovalca in ga objavijo na spletni strani)

Naslov: abby
Prispeval: tjas na 28 April 2009, 13:35:55
Abby-kino sliko so objavili na Mr.Petu
http://portal.mrpet.si/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=6 (http://portal.mrpet.si/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=6)

(sliko jim pošljete na e-mail in potem oni vsak teden izberejo zmagovalca in ga objavijo na spletni strani)



Ali zmagovalec dobi kakšno nagrado?  :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 April 2009, 13:40:20
Ne kakor jaz vem
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 Maj 2009, 20:59:03
Moj mali škrat je vsak dan bližje svojemu drugemu rojstnemu dnevu.  :o
Naslov: abby
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2009, 21:09:55
Uuuu super. Kdaj pa je rojena?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 Maj 2009, 13:58:04
21.6.2007 joj kako čas beži ::)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 15 Maj 2009, 19:58:43
Happy store...:

Zadnjič je pred šolo visel letak, da so izgubili majhno muco po imenu Liza. Bele barve s sivo piko na glavi.
No in sva danes(natančneje zdajle) šle z Abby, Barbaro in njeno psičko Dono na sprehod. Na kar zagledam majhno muco bele barve. Se ji približam jo pokličem in pride. Pogledam ji na glavo in vidim sivo piko. Z Barbaro sva jo takoj prepoznali. Okoli vratu je imela ovratnico in tisto "škatlico" s podatki. Barbaro zadolžim, da prime psa in med tem, ko se ona muči z mojim histeričnim psom jaz probam odpreti tisto stvar. Potem mi je sicer pomagala Barbara. Najprej pokličem eno številko in se mi nihče ne javi, nato poskusim na drugo in na drugi strani se javi moški in mi pove, da je muca njihova. Zmeniva se, da se dobimo pri šoli čez 20minut. Medtem, ko se Barbara muči z mojim histeričnim psom se jaz odpravim proti šoli ona pa proti mojemu domu, da bi tam pustila Abby in nato prišla. Ker je padal dež in je bilo muco strah(verjetno tudi pred temi butastimi ljudmi, ki so prekinili njeno pustolovščino) sem dobila nekaj prask. No in tako grem proti šoli. Se usedem na zid in čakam. Po točno 20minutah se prikažeta tako Barbara kot lastnik. Seveda je bil lastnik preeeeeesrečen, ko jo je videl in se ni mogel zahvaliti. No pa smo potem odšli vsak po svoje :)


Naslov: abby
Prispeval: aska na 15 Maj 2009, 20:36:50
No super, da se je za tole izgubljeno mucko srečno končalo! :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 19 Maj 2009, 18:40:18
Ja Aska res super, upam da jo bodo lastniki bolj merkali, ker jo bi jo lahko kakšen pes ubil ali pa jo povozil avto :-\

No včeraj smo pa bili na sprehodu z Northom. Nekaj slikc:

Abby mu je ves čas težila s poljubčki... ::) :-*
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/o5RbciiTStip7TLc.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/ezpUwrgY5Y80jXjc.v.jpg)

North je bil čisto utrujen od te moje male nore babnice...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/Bu3fubAT2hVGC7K9.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/5IlxJn2MrcBz60xr.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/gg4lKRZdz1ly_kde.v.jpg)

Na koncu se je vdala še Abby...in skupaj sta pozirala...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/LOflAuKqW2As2NqR.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/ufXiGZ63Wr77Ubm5.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/Ovcao0T1fNhBkURI.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/Hvgj7aSknstsHYzV.v.jpg)

North se je obračal stran in zato ga je Abby nadrla naj se obrne....
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/dao0pINksFkGteZp.v.jpg)

North pa se je tega tulečega psa ustrašil in se skril...
(http://www.moj-album.com/slike/10701383/U2XXiVtqQxyCWbEj.v.jpg)

Jutri spet ponovimo sprehod...
Naslov: abby
Prispeval: Misa na 28 Maj 2009, 15:50:26
ej abby,dej a mi daš tvojo številko da se še bolj pomenimo glede tistega?:)

fsm*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 Maj 2009, 20:04:54
Sori samo ne vem glede česa :-[
Naslov: abby
Prispeval: Misa na 29 Maj 2009, 08:42:15
ah,opsrosti sem te zamešala z **abby** :P :P :P


sorry:)
Naslov: abby
Prispeval: Jamsi na 29 Maj 2009, 18:05:05
Luštne slikce  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Maj 2009, 22:51:38
Jamsi hvala
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2009, 19:56:24
Danes je prvi poletni dan in dan, ko se je pred dvema letoma skotila Abby :o :-*

Torej Abby moj mali škrat vse naj, naj.
Zabavo smo že imeli... Fotke pa še pridejo.

(http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5314969/2/istockphoto_5314969-happy-birthday.jpg)
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5314969/2/istockphoto_5314969-happy-birthday.jpg (http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5314969/2/istockphoto_5314969-happy-birthday.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: Medvedka na 21 Junij 2009, 20:02:10
Abby, vse najboljše!!!!!  :o
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2009, 20:05:41
Hvala medvedka!
Naslov: abby
Prispeval: aska na 21 Junij 2009, 20:44:01
Abby, vse najboljše! :-*
Naslov: abby
Prispeval: dog_lover* na 21 Junij 2009, 21:17:28
Abby vse naj naj :-* :-* :)
Naslov: abby
Prispeval: Jamsi na 21 Junij 2009, 21:59:25
Abby, vse najboljše  :-*
Naslov: abby
Prispeval: tjas na 22 Junij 2009, 07:28:41
Vse najboljše!  :o :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Junij 2009, 22:17:04
Aska, dog_lover*, Jamsi in tjas hvala :-*
Naslov: abby
Prispeval: svetlana na 25 Junij 2009, 18:39:29
vse najboljše Abby :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 Julij 2009, 22:30:07
Svetlana hvala tudi tebi
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 Avgust 2009, 00:11:38
No slik z RD-ja še vedno nimam, ker je sošolka, ki je slikala na morju pride verjetno ju3.
Ampak za osvežitev teme pa ene par slik:

Thor, Abby in Dona
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/1bq1XSPrkI3wYPYQ.v.jpg)

Slike mi ŠE NI uspelo obrniti:
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/o5dhVhsoRVMwFPT8.v.jpg)

Miška:
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/yyEJW_i7RHRaU2Q7.v.jpg)

Basi:
(http://monaabby.moj-album.com/slike/10701383/lctQgwgGJZe5j2lT.v.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: svetlana na 09 Avgust 2009, 19:00:41
Na prvi slikci so luškani, le kaj je pritegnilo njihovo pozornost :D
Naslov: abby
Prispeval: Ewe na 09 Avgust 2009, 23:20:47
Čisto pozabila na Abbyin rojstni dan.
Abby vse najboljše!  :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 Avgust 2009, 01:30:19
Svetlana: le ena stvar bi lahko takole pritegnila te male požeruščke-HRANA :o

Ewe hvala :-*
Naslov: abby
Prispeval: svetlana na 12 Avgust 2009, 19:36:30
se mi je zdelo, da bo to :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Avgust 2009, 21:09:53
Hehehe....

Danes smo imeli zelo pester dan...Zgodaj zjuri smo odšli v ZOO z Abby-kinim najboljšim prijateljem Thorom....-slike pridejo....
Po ZOO-ju pa smo odšli še na Prvo-K kjer smo se še zvagali Abby: 30kg Thor: 67kg

Zvečer smo pa zopet šli na sprehod kjer smo po dolgem času srečali Nuka in Tara. Skupaj so se igrali potem je šel Nuk domov Abby in Tara pa sta nadeljevala. Ravno ko smo hoteli domov pa se je Abby-ki še zahotelo malo bolj grobe igre in je hptela "umoriti" Tara....

No zdaj pa kot  mrtva leži na ploščicah....
Naslov: abby
Prispeval: Ewe na 17 Avgust 2009, 22:38:56
super,super.
kakšne fotografije?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 18 Avgust 2009, 10:43:11
Ja jih bom prilepla čez kakšen teden, ker je šla sestra na morje in vzela fotoaparat, ko se bo pa vrnila grem pa jaz na morje ::)
Naslov: abby
Prispeval: North na 18 September 2009, 21:17:06
Ooo prelepa Abby-ika. Pozdravi jo v mojem imenu  ;D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 01 November 2009, 16:56:41
No imam nekaj slikc od potepanja po gradu(Abby,Aska,North), ki so v lasti Maje(Aske)....

Zdanjič smo bili tudi pri vetu(smo cepili kugo...naslednji mesec je steklina...) in Abby-ko tudi zvagali. Tehta 29kg.
Nam je veterinarka rekla, da če shujša samo še kilco mogoče 2, da bo to zanjo prfektno, ker več ne more(verjetno ima zapisano v genih(fotra nisem videla))...Seveda moramo težo potem držati....

No pa slikce:
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17149408.jpg)
tale mi je ful dobra: :D :D
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17418938.jpg)
S Taxijem:
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17418942.jpg)
kdo bo koga...
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17418954.jpg)
Babnice klepetata
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17418984.jpg)
Abby Northu: Pa kua ti je....? >:(
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17418995.jpg)
Ruuuuuun.....
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17418998.jpg)
Abby Aski: Aska lej kaj js znam.... :P
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17419001.jpg)
Aaaaaaa...!!!! Aska ne pojej me.... :D
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17419002.jpg)
Glej kakšne zobke mam....
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17419003.jpg)
Bojnk...Bojnk...
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17419005.jpg)
Aska....ne morem več...
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17419007.jpg)
Ja...greva pit....
(http://www.mojalbum.com/data/images/7/15657637/17147709/17419013.jpg)
(vsak je spil svojo pol literško plastenko ::) :D)

Malo več slikovnega gradiva po dolgem času...

P.S. Maja vedno te pozabim vprašat kater fotoaparat imaš...
Naslov: abby
Prispeval: North na 03 November 2009, 11:54:05
Super slikice ^^ Imeli smo se super. Ko bo Aska ok moramo spet ponoviti x)
Naslov: abby
Prispeval: friga na 10 December 2009, 20:15:31
Haha,kako tam sedi :D
Kakšne poze :P
Maja obvada fotkanje 8)
Naslov: abby
Prispeval: maya na 10 December 2009, 20:18:39
Fuul lepe slike, in krasni pesjani.  8)
Keri flatko je pa to na slikah?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 December 2009, 16:04:14
hehehe ja maja pač obvlada...
tisto je pa taxi več o njemu pa neznam povedati...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 December 2009, 22:44:22
Za vedno je odšel moj puhasti pujsek Basi.<3 :-* :'( :'( :'( :'(

Basi za vedno boš v mojem srcu, ostal boš v mojem spominu kot najbolj odštekani pujsek :-*

R.I.P. Basi

(pokopali ga bomo ju3 zraven njegove hčerke)
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 19 December 2009, 22:39:38
ABBY LABRADOR najprej še nekrat iskerno sožalje za tvojega pujska :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Zdaj pa še neki o tvoji Abby.Moja Kala je zelo podobna Abby.Ravno tako je bolj majhna :P za ''labradorce'' (v narekovajih je zato ker je brez rodovnika) bolj majhna in prav tako kot tvoja labica bolj debelčkana :D.Je pa verjetno tvoja kaj večja od moje,saj ko je bila Kala debel je imela 24 kg.Zdaj smo prišli na tisto ta pravo težo in je zdaj vse OK.Je pa drugači tvoja Abby-ca zelo zelo luštkana.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 Februar 2010, 10:29:15
Evo samo, da nekaj probam:
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs292.ash1/21973_104221276263437_100000266954592_101534_4262580_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 06 Februar 2010, 13:06:22
Če bi bila Abby rodovniška (saj ga nima kajne) bi lahko bila kar dober rodovniški kuža.
No lepa je.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 Februar 2010, 14:22:16
ne ni rodovniška...no ima ene par napak po katerih se vidi da ni rodovniška. ampak saj je vseeno. ker je itak ena moja mazica.
evo zdajle nalagam slikce na fb. tako da proti večeru bodo tudi na forumu.
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 06 Februar 2010, 14:28:49
Tudi moja Kaluška (Kala) ni rodovniška ,ampak me to ne moti.
Komim čakam slikce
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 Februar 2010, 15:16:57
slikce iz zoo-ja.
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205558873079_1651879780_621796_4519237_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205561233138_1651879780_621803_7065102_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205561993157_1651879780_621809_2079055_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205563153186_1651879780_621813_4135808_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205565513245_1651879780_621822_6543749_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205566993282_1651879780_621830_5977506_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205568313315_1651879780_621837_89292_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205570833378_1651879780_621842_2210724_n.jpg)
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205577113535_1651879780_621859_7568722_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205577153536_1651879780_621860_5201288_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205578873579_1651879780_621864_6713266_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205579033583_1651879780_621866_6274650_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205579073584_1651879780_621867_6369982_n.jpg)
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205580033608_1651879780_621871_5007666_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205580073609_1651879780_621872_1646152_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205581753651_1651879780_621874_6532203_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205583433693_1651879780_621879_4498151_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205585273739_1651879780_621885_630923_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205585393742_1651879780_621887_905779_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205588273814_1651879780_621897_4235768_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205589273839_1651879780_621902_8018733_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205590393867_1651879780_621907_7038493_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs276.ash1/20361_1205593513945_1651879780_621924_6771419_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205594033958_1651879780_621928_1071561_n.jpg)


vem ful veliko slik ampak če jih pa tako dolgo nič ni bilo. :-[ :-[ :-[
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 06 Februar 2010, 15:27:23
To je bilo poleti ane,l hodiste zdaj v japonkah.
Lepe slikce
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 Februar 2010, 15:30:05
ja seveda, da je bilo poleti...zdajle imamo cca. 20cm snega.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 Februar 2010, 20:02:38
Evo včeraj smo bili spet v zooju.(toda brez abby)

Pa še ene par slikc še od poletja:
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205598154061_1651879780_621944_7403964_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205611514395_1651879780_621985_3006580_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205620754626_1651879780_621993_4501381_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205622794677_1651879780_622007_881763_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205624354716_1651879780_622012_6390900_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205627314790_1651879780_622024_7153070_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205629554846_1651879780_622027_5787051_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205629594847_1651879780_622028_2436924_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205631994907_1651879780_622051_1523071_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205635274989_1651879780_622076_448539_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205635394992_1651879780_622079_5486670_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205638915080_1651879780_622096_2249876_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205641595147_1651879780_622105_1759910_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205641635148_1651879780_622106_3247867_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205643235188_1651879780_622110_7978809_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205646915280_1651879780_622124_4317753_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205651955406_1651879780_622148_7466240_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205656355516_1651879780_622160_3146730_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205659755601_1651879780_622170_3319880_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205659675599_1651879780_622168_7425873_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205669035833_1651879780_622187_4001372_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205669115835_1651879780_622189_5315773_n.jpg)
evo to bo to.
ful veliko slik. samo moram malo nadoknadit od poletja.
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 08 Februar 2010, 21:55:35
Abby je res prava lepotička :-* :-* :-* :-*
Pozdravi jo ;D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 Februar 2010, 22:17:12
Hvala, bom.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 09 Februar 2010, 07:39:24
Še ena porcija slik od jeseni:

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205673035933_1651879780_622204_7319417_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205673075934_1651879780_622205_6908765_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205673115935_1651879780_622206_6180704_n.jpg)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205673155936_1651879780_622207_1250000_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205673195937_1651879780_622208_6968452_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205676956031_1651879780_622215_6760984_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205677116035_1651879780_622217_4861081_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205677956056_1651879780_622221_6767842_n.jpg)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205677956056_1651879780_622221_6767842_n.jpg)
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205677996057_1651879780_622222_1756640_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205679316090_1651879780_622226_5497488_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 13 Februar 2010, 17:40:15
Zelo lepe slikce.Abby je res čudovit labradorka :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Februar 2010, 21:02:28
2x hvala.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Marec 2010, 11:22:45
Nekaj novih slikc moje Bajsolnine.

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs219.snc3/22640_1220466165752_1651879780_651572_58118_n.jpg (http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs219.snc3/22640_1220466165752_1651879780_651572_58118_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs441.snc3/25351_1229610434353_1651879780_670676_7680836_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20361_1205701596647_1651879780_622319_330354_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs196.snc3/20361_1205706676774_1651879780_622326_2705792_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs416.snc3/25067_1231398919064_1651879780_673494_6770125_n.jpg[img])http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs518.snc3/27168_1232036495003_1651879780_674353_3455247_n.jpg[/img]
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs518.snc3/27168_1232038855062_1651879780_674359_2166488_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs423.ash1/23425_1234688641305_1651879780_678642_6006767_n.jpg)
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs383.snc3/23425_1234690401349_1651879780_678646_1274286_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs383.snc3/23425_1234690561353_1651879780_678649_7617713_n.jpg)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs363.snc3/23425_1234690601354_1651879780_678650_2051341_n.jpg)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs383.snc3/23425_1234693001414_1651879780_678655_3519813_n.jpg)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs423.ash1/23425_1234693121417_1651879780_678658_3128063_n.jpg)

več jih je pa na FB-ju.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2010, 22:27:43
*Danes minevajo 3leta odkar je naša mala bajsika pricvilila na svet... (:*
*Abby upam da boš z menoj še dolgo časa in me boš razveseljevala s svojimi vragolijami....
*Za darilo je pa dobila eno slastno tortico in pa posteljico DriWik. (:
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 22 Junij 2010, 11:06:10
Vse najboljše Abby :-*
Sem se malo dolgočasila in ji nekaj naredila  :P
(http://www4.slikomat.com/10/0622/7eo-4-abby.jpg)
Upam da ni kaj naroobe,ker te nisem vprašala :-[ :-\
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 26 Junij 2010, 10:36:40
*ne nič ni narobe... ;)
*hvala.... (:
Naslov: abby
Prispeval: Bernski Planšar Bart na 26 Junij 2010, 12:48:44
Sem malo pozna ampak vseeno; vse najboljše Abby :-* :-* :-* :) :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 September 2010, 13:43:37
Hvala tudi tebi. (:

*no da tema ne bo tako zaprašena, bom dodala še nekaj poletnih slikc. ;)
No tale je nastala pri slapu Peričnik. (potepali smo se po gorah. ;)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs189.ash2/45220_1366000044008_1651879780_985917_5033546_n.jpg)
Tale je slikana v domači banji. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs194.ash2/45743_1359989133739_1651879780_971201_1844099_n.jpg)
Super spi na novi postelji. (:
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs195.ash2/45866_1358295371396_1651879780_967314_8176654_n.jpg)
Pozerka. :P
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs282.snc4/40444_1348590088770_1651879780_941740_7863820_n.jpg)

*no tele so pa še med prvomajskimi počitnicami nastale. (:
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs435.snc4/47794_1368315861902_1651879780_992700_5911079_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs204.ash2/46712_1368316781925_1651879780_992718_3439682_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs384.snc4/44724_1368315381890_1651879780_992699_616287_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs184.ash2/44724_1368315061882_1651879780_992691_1677646_n.jpg)

*tele pa so iz Mesečevega zaliva v Strunjanu. (: (poletne počitnice)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs289.snc4/40807_1359815609401_1651879780_970664_431114_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs197.ash2/46040_1359816489423_1651879780_970675_4337599_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs135.ash2/40104_1359817689453_1651879780_970694_7633049_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs397.snc4/46040_1359816569425_1651879780_970677_5995588_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs296.snc4/41160_1359817209441_1651879780_970688_1166797_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs296.snc4/41160_1359817289443_1651879780_970690_2604065_n.jpg)

*ostale slike pa še kasneje prilepim. (:
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 25 September 2010, 21:35:27
Krasne slike  :o
Na drugi sliki, ima pa take očke  :-*  . Prav Kalaste  :D
Naslov: abby
Prispeval: friga na 26 September 2010, 11:25:58
Tale je ful luštna. Izostritev pa to. (:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs296.snc4/41160_1359817209441_1651879780_970688_1166797_n.jpg

In tole si ful fajn ujela.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs435.snc4/47794_1368315861902_1651879780_992700_5911079_n.jpg


Abbyka je ful luštna. Kater fotič imaš? (:
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 26 September 2010, 17:22:31
Ron**Kala, hvala. (:

Friga tudi tebi hvala, drugače imam pa nikona d5000. (tiste dlake so bili pa slikane s Petrinim canonom 450d. ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 03 Oktober 2010, 21:16:48
moji lubici. ;*
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs618.snc4/59872_1387770788263_1651879780_1032563_8273052_n.jpg)
najmanjša članica naše družine. ;P
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs313.ash2/59313_1387771268275_1651879780_1032566_5287240_n.jpg)
moj mali hudiček. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs313.ash2/59313_1387771508281_1651879780_1032572_4652164_n.jpg)
miška. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs604.snc4/58447_1387772268300_1651879780_1032575_6125614_n.jpg)
princeska. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs201.ash2/46427_1371498421464_1651879780_999206_1013774_n.jpg)
ufff.žejni. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs201.ash2/46427_1371498461465_1651879780_999207_6704462_n.jpg)
shy. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs604.snc4/58397_1387836229899_1651879780_1032830_6235319_n.jpg)
hehe. :D
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs639.snc4/59904_1387833189823_1651879780_1032803_8011602_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs320.ash2/60072_1387834029844_1651879780_1032808_4691057_n.jpg)
:)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs673.snc4/61354_1387835029869_1651879780_1032819_3802730_n.jpg)
hov-hov. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs350.ash2/63005_1401178443446_1651879780_1057892_1844529_n.jpg)
moja lepotička. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs245.snc4/39570_1401178803455_1651879780_1057895_1287147_n.jpg)
mmmmm...ljask. ;D
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs125.ash2/39570_1401178843456_1651879780_1057896_3396670_n.jpg)
hop.
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs245.snc4/39570_1401178923458_1651879780_1057898_4216864_n.jpg)
bežiiimo.
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs136.snc4/37130_1401179643476_1651879780_1057903_7572821_n.jpg)
samo mi2! :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs407.snc4/47047_1401215644376_1651879780_1057949_4845957_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 03 Oktober 2010, 21:47:18
Kako vama gre kaj shujševalna dieta? kakor vidim po slikicah ima še vedno prekomerno težo. :-\
Naslov: abby
Prispeval: Ron**Kala na 03 Oktober 2010, 21:53:14
Oooo waw  :o :-*
Krasne slikce  :-* ::)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 04 Oktober 2010, 14:55:24
Mucika, jah že skoraj leto je na dietnih briketih, pa je še vedno takšna kakršna je bila pred enim letom.
Sicer vmes kdaj shujša, pa se nato spet zredi... :/

Ron**Kala hvala. ;)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 04 Oktober 2010, 20:59:27
kaj pa veterinarji pravijo na to?
Zakaj ji ne zmanjšaš dozo briketov na dan? Moj maček je moral tudi hujšat pa smo mu zmanjševali dozo briketov dnevno dokler ni učinkovalo...psa pa še lažje shujšaš, ker ga lahko aktiviraš s tekom, igro z žogico itd.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 Oktober 2010, 11:12:40
Veterinarji, pravijo naj nekako probamo shujšat, nič drugega in se res trudimo, da bi pa kaj naj če pa ne more. 
No pa smo spet pri tem, da se moj pes ne giba dovolj. :)
*No pa bom še enkrat povedala, da se ona ful giba, res je veliko psov, ki se ne gibajo toliko kot ona. ;)
Naslov: abby
Prispeval: **Jackie** na 27 Oktober 2010, 11:29:37
To je podobno kot pri moji cairn terrierki, ki je na spodnji meji pri velikosti, po teži pa na zgornji ali malo čez.
Giba se popolnoma enako kot mlajši kraški ovčar (ki je mimogrede zelo fit), to je približno 2 uri aktivnih sprehodov na dan in občasno še tek, pa se njena teža spreminja minimalno (kakšna dekica gor/dol). Dobiva light hrano (na spodnji meji za njeno velikost), ampak tako pač je...
Sicer pa super fotke  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 27 Oktober 2010, 12:23:47
Končno nekdo, ki razume našo težavo. :)
*hvala drugače. :)
Naslov: abby
Prispeval: Inanna na 27 Oktober 2010, 13:18:05
Še malo manj hrane pač... ;) :)

Lepe fotke imaš  :)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 27 Oktober 2010, 20:48:39
In kdo govori o tvojem psu, da se ne giba dovolj? pa smo spet pri tem, da nekdo ne bere natančno postov. ;)

Točno tko kot pravi Inana, manj hrane. Če se ful giba pa je light hrano in to ne učinkuje...zmanjšuj dozo briketov na dan dokler ne bo začenjali it na dol. Tudi pri nas ni šlo nikamor pa smo potem nižali pa nižali, enkrat je pa začelo it ane. Sej se ne more sestradat zaradi premajhne količine recimo, če ima toliko zaloge. ;)
Ker je res zelo zelo grozno, če tvoj ljubljenček umre zaradi težav s srcem in veš, da si ti kriv ker nisi ukrepal na vse možne načine..no vsaj meni bi bilo zelo hudo zaradi tega.
Naslov: abby
Prispeval: **Jackie** na 28 Oktober 2010, 09:14:15
Se bom spet oglasila čeprav ni moja tema in ne paše noter, ampak imam podobno izkušnjo  :P

Mucika, pred petimi leti je moja psička recimo, da imela enako gibanja in normalno hrano (težka je bila 9kg). Šli smo na light hrano in psica je takrat shujšala za 1 kg in pol. Glede na njeno velikost naj bi imela nekje 6,5-7 kg. Manjšali smo dozo briketov pač dokler ne bi šlo še naprej dol, ampak se je začelo dogajati nekaj povsem drugega- psica je postajala bolj kmalu utrujena, imela je veliko manj volje - pač poznalo se je, da nima toliko energije. Zato smo hrano spet povečali na zanjo priporočeno mero (sicer tako kot sedaj na spodnji meji), ampak smo uvedli nekaj drugega- vse brikete dobi iz roke- torej ob delu. Na začetku ji sicer ni dišalo, ker bi raje hrenovke, pa salamice, ampak po recimo enem letu ji je popolnoma vseeno kaj dobi za nagrado. Kanina teža se sicer giblje od 7.8-8.1 kg, ampak veterinar pravi, da je v super formi (sploh za starost 9 let). Njeni sorodniki so v bistvu enako nagnjeni k debelosti, tako, da more biti ta problem malo bolj širši in očitno malo genetsko pogojen.

Glede na to, da je Abby nerodovniška psička, je lahko v igri tudi kaj takega  ;) Ne bi pa si upala trdit, ker je ne poznam  :) Koliko kg pa ima Abby?

Naslov: abby
Prispeval: Inanna na 28 Oktober 2010, 09:44:27
Seveda je lahko nagnjena in ravno zato je pomembno, da se vzdržuje primerno težo in pazi na prehrano. Vsaj približno, ne zdaj vsak dan tehtati in paniko delati ;) Predvsem pa nič raznoraznih priboljškov kar tako, marsikdo jih sploh ne šteje pod obroke in potem si tam...treba jih je vračunati v dnevni obrok. Velja tudi za našo prehrano ;)
Niti ni toliko važno koliko kg naj bi glede na morebitno pasmo in standard imela...saj hitro vidiš ali je pes predebel ali presuh. Temu primerno potem hraniš, če misliš, da se dovolj giblje. Morda bi rabila samo drugačne vrste razgibavanje, niti ni nujno časovno dlje. Jaz Abby ne poznam in težko ocenim zakaj je temu tako. Sama bi najbrž še malo zmanjšala količino hrane, spremenila aktivnosti.
Abby je zelo simpatična psička, le preveč okrogla je res; škoda bi bilo, da bi imela zaradi tega ščasoma probleme, če je sicer vse ok. ;) :)
Naslov: abby
Prispeval: Inanna na 28 Oktober 2010, 09:49:56
p.s. morda pa ima kakšne probleme z delovanjem ščitnice...
Naslov: abby
Prispeval: **Jackie** na 28 Oktober 2010, 10:12:50
Ja, ščitnica bi tudi znala biti  :-\
Jaz imam s Kano sicer še žogo za vadbo, pa za hobi agility in frizbi, tako da se tudi to nekaj pozna na mišicah (ki so pa seveda malo težje od maščobe...)
Mogoče bi se res dalo razmišljati pri Abby še v druge smeri fizične vadbe  :)
Naslov: abby
Prispeval: aleshor na 28 Oktober 2010, 12:03:13
Veterinarji, pravijo naj nekako probamo shujšat, nič drugega in se res trudimo, da bi pa kaj naj če pa ne more. 
No pa smo spet pri tem, da se moj pes ne giba dovolj. :)
*No pa bom še enkrat povedala, da se ona ful giba, res je veliko psov, ki se ne gibajo toliko kot ona. ;)

Jaz sem mel z Maxi enako težavo, prekomerna teža. imela je že 37 kg, kar je za labradorko 5 kg preveč (visoka je 56cm). Vse kaj ti reče veterinar je daj dietne brikete, hkrati pa ti želi prodati Hillsa !

Potem sem pač drastično zmanjšal količino briketov, trenutno dobila malo več kot polovico tistega kaj piše na vreči, ker vem, da ji dajejo še kakšne priboljške, ko me ni doma. Da ni lahčna že takoj ko poje, ji dam malo več vode v obrok (čeprav so labradorci lačni 24 ur na dan). tisto na vreči so samo priporočila, eni pač lahko pojejo več, drugi manj, enako kot pri ljudeh ;). Tak sma shujšala 3 kile! Pa je tudi Maxi zelo aktivna (večino frizbi), celo dosti več aktivna kot večina psov!
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 Oktober 2010, 18:43:31
No hvala vsem za predloge, je pa sestrin fant in še nekaj prijateljev reklo da je shujšala, jaz sicer ne moram presoditi ali je ali ni ker jo gledam vsak dan. (:
Težka ne vem koliko je, jo bomo pa stehtali, zdaj ko bomo šli na cepljenje pa povem. ;)
Glede vadbe pa tako, frizbija ji ne upam metati preveč, ker ne pristane lepo in nočem, da bi si kolke uničila.
Vem da bi šle lahko v kakšen tečaj, ampak glede na to da še hodim v šolo in se moram neprestano nekaj učit, po moje nebi zmogla šole+ostalih dejavnosti...
Sicer jo pa kdaj vzamem s seboj, ko grem teči ampak je problem v tem, da saj bi lahko tekla dolgo časa ampak počasi.
Jaz pa tudi ne moram teči, kot ena stara babica. :P
No poleg tega se pa veliko vlečeva za razne špage, ali pa ji jaz določen predmet nekam privežem npr. drevo, ograja, steber in ga ona potem vleče...
Tako, da mišic ima veliko. ;D in se jih tudi opazi na zadnjih tacah. ;)

No bomo še naprej poskušali zbijati težo pa bomo videli kako nam bo šlo. (:
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 28 Oktober 2010, 21:23:43
Ja saj za tek mora postopoma nabirati kondicijo, ne pa kar naenkrat nevem koliko. Pa glede na to, da je pač predebela se verjetno hitreje utrudi...
No, ja sjuhšaš jo lahko tudi z aktivnostjo doma, ni nujen tečaj je pa vsekakor luštno za psa in lastnikam če ne drugega že za zabavo. ;) Pa tečaji so ponavadi ene dvakrat tedensko, tko da tolko časa ti pa spet ne bi vzelo, če bi si želela. Saj ti si še osnovna šola ne? Tam se pa res nimaš tolk za učit. :) Kdaj boš pa imela čas, če ne zdaj ,ko boš enkrat v službi, ko prideš domov ob 5ih, 6ih popoldan in je treba doma še kaj postorit, takrat šele primanjkuje časa, ampak tudi takih veliko hodi na tečaje, tako da kar pogumno. ;)
Naslov: abby
Prispeval: Inanna na 28 Oktober 2010, 21:33:28
Ena opcija je še druga hrana, manj kalorij in ne manj količinsko. Pa tečeta res lahko lepo počasi, postopoma, malo tečeš, malo hodiš...in daljši sprehodi so tudi super. Bistvena bi bila pri tem poraba kalorij in ne toliko pridobivanje mišic. Vse je zastonj in v kateremkoli vremenu ali uri...in skupen čas :) Čez vikend pa sploh ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 28 Oktober 2010, 22:32:28
Inanna, hran smo pa res že toliko zamenjali, da je kar ojoj.
*no če pa mogoče kdo ve za kakšno, verzijo, kakšne dietne hrane, pa naj pove (trenutno smo na RC-ju)

No pa še ena od danes. ;)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs830.snc4/69058_1429226904640_1651879780_1109158_2488842_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: aleshor na 28 Oktober 2010, 23:24:08
Midva sma na CANIDAE platinum, dnevno dobi okoli 250g + nekaj malega priboljškov. Dobi pa manj, če celi dan bolj poležavama pa lenarima. Ima pa trenutno okoli 34 kg.

Če ni v dobri kondiciji se moreš zavedat da ji lahko tudi preveliki napori škodijo, tako da počasi naj nabira kondicijo, namesto 1x na dan 2 uri teka, raje 3-4 krat 20 min. Se pred šolo vstaneš pa greta 10 minut tekat ;) Metat ji tudi ne rabiš frizbija, če je pretežka niti ni priporočljivo, raje kakšno žogico. Samo sprehod labradorcem nikoli ni dovolj. 2 uri sprehoda Maxi niti ne utrudi, v primerjavi z 5 minut kakega frizbija!

In še ena stvar, zjutraj odtehtaj željeno količino hrane in to količino razdeli na 3 dele - dva obroka (ali enega, kak pač daješ) in nekaj za priboljške. Tudi če ji kdo drugi daje priboljške, naj ji daje od tega stran, ne dodajat, ker potem nikoli ne več, koliko poje. Vem da bo težko, če te kdo razume te jaz, midva sva 2 leti hujšala, pa vsakič je imela več kil  :-\ . Dokler nisma dobila lekcije pri veterinarju, ko si je tačko zvila (tukaj sva skoraj prepolovila obroke!!!).
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 28 Oktober 2010, 23:25:57
Acana, Canidae, Dog Club Elite, Arden Grange, Healthy Paws...
Jaz osebno ti RC ne priporočam, ker ni preveč kvalitetna hrana.
Pri hujšanju je tudi priporočljivo, da dobi več manjših obrokov kot npr, enega ali dva večja.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 Oktober 2010, 13:04:53
Na RC-ju smo na nekih dietnih, za izgubljanje teže...
No pa imam še en problem, en in edini VEČNI problem, da ji vsak vedno nekaj da od mize.... >:( :-\
Kako bi jih "odvadila" da bi ji to delali?
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 30 Oktober 2010, 13:30:30
Težko se jim dopove, samo proskušaj razložiti posledice, ki nastanejo ob tem pa malo pretiravaj...ker ne samo, da redi ta hrana, tudi škodi. če ne gre drugače  jo v času kosila zapreš v drugo sobo.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 Oktober 2010, 16:01:09
H, to sem že neštetokrat probala, pa brez uspeha.... :/
*No drugače sem pa pozabila povedati še to da Abby zelo rada lovi rollerje. ;)
Naslov: abby
Prispeval: Roxy na 30 Oktober 2010, 19:12:34
Jaz bi tudi rekla, da menjajte hrano. Poznam še eno labradorko, ki je na dietnih briketih (mislim, da Hills) in se ji niti malo ne pozna. Moja sicer nima problemov s težo, sem ji morala pa količino hrane veliko bolj preračunavat, ko sem jo hranila z RC, kot pa zdaj, ko je Orijen. Pri Orijenu tudi opažam, da je po obroku sita (enako je pri Acani), medtem, ko je bila po RC, Almo nature, Pro Plan še vedno lačna... To seveda ne pomeni, da po Orijenu ne bi požrla vsega kar ji dam  :P .
Hranim jo pa tako, da je jutranji obrok vedno enak, večernega pa prilagodim glede na količino priboljškov, ki jih je dobila čez dan. Tak sistem se mi najbolje obnese. Če je zalo aktivna, obroke povečam in seveda zmanjšam, če je manj. Pri cca. 52 cm ima trenutno med 25-26Kg in izgleda ravno prav fit.
Naslov: abby
Prispeval: Neyka na 30 Oktober 2010, 19:49:43
Jaz priporočam, da ne hujšate na hrano, vsaj ne na pretirano zmanjševanje. Rajši s pravilnim gibanjem (ne pravim, da ga nima dovolj, mogoče samo ni pravilno, da bi psička shujšala). Pri manjšanju hrane se bo najverjetneje pojavila utrujenost in pomanjkanje energije, saj bo telo namesto da bi začelo pospešeno kuriti maščobe začelo varčevati za "hude čase".

Kakšno je pravilno gibanje za hujšanje pri psih ne vem, ker imamo mi prej probleme s tem, da se mi pes ne zredi in da ima premalo mišične mase. Za porabo kalorij pri ljudeh pa vem, da se priporočajo vaje, ki pospešijo srčni utrip (kardio vaje), torej če prenesem na psa je to malo hitrejši tek, ki ne traja dolgo (ne šprinti, samo hiter tek), pa kakšno prinašanje žogic, plavanje je itak dobro za celo telo, poleg tega pa tudi pokuri veliko kalorij,.... hoja sama po sebi in hoja v hrib so tudi super, ampak bolj za čvrstost in mišično maso kot za dejansko porabo maščob.
Naslov: abby
Prispeval: Roxy na 30 Oktober 2010, 20:02:15
Za pretežkega psa tudi divjanje za žogami ni ravno najboljše... Je precej naporno za sklepe. Najbolje je metat po ravnem, na travniku, tako da pes žogo ulovi v zraku, ko se odbije od tal (ne previsoko), da pretirano ne bremza in dela kakih norih ovinkov. Za labradorca je najbolj idealno gibanje prinašanje iz vode, samo zdaj postaja že malo mrzlo za redno vadbo v vodi.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 Oktober 2010, 22:55:38
No, naj povem, da Orijen smo sicer že imeli, samo se mi zdi, da je takrat imela veliko prhljaja. Bomo pa poskusili z ACANO. (:
Drugače, pa poleti zelo rada plava, zdajle pozimi, se bomo pa verjetno večkrat odpravili kam v kakšen hrib, pa se bo na dirkala. ;)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 30 Oktober 2010, 23:04:26
H, to sem že neštetokrat probala, pa brez uspeha.... :/
*No drugače sem pa pozabila povedati še to da Abby zelo rada lovi rollerje. ;)

kako, če jo zapreš v drug prostor je še vedno brez uspeha? Tja jo pa valda ne hodijo futrat, saj če ne bi jih opazila ane. ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 Oktober 2010, 23:15:43
Dejansko res, ker naprimer po kosilu ji dajo pa potem, ko pač pojemo kakšne ostanke..... :/
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 31 Oktober 2010, 00:02:05
Vrzi stran kar ostane, predno ji dajo. ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 31 Oktober 2010, 00:13:01
Haha, verjemi to gre samo lepo v skledo in na žalost nemorem nič naredit. :/
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 31 Oktober 2010, 00:34:15
Ja fak saj je tvoj pes in ti odločaš kaj lahko je in kaj ne...mene to res razjezi, če kdo tko daje in vem da bi se ful razjezila, če me ne bi upošteval. Nevem kaj je tolk težko, če se lepo reče, pa veterinar eeče, da ni dobro za psa, pa vsi ostali pa se še kar futra...mislim res nevem, potem ti še kdaj kozla zaradi te hrane pa ti potem pucaš navadno...bi jih jaz zbudila ob treh zjutraj, da oni to pucajo, pa naj jim veterinar osebno pove, da s tem dobesedno na dolgi rok ubijajo psa! če taka hrana ni vredu pač ni, ne moreš z glavo skozi zid.
Malo sem se razpisala, oprosti, ne leti samo na tvoje, tudi na sploh me to took jezi, ker jih ogromno poznam, ki tako dajejo pa se jim ne da lepo dopovedat. ::)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 31 Oktober 2010, 01:48:12
No saj to je, vsakič, ko ji kdo kaj vrže, me to res tako zlo razjezi no in res potem mi ljudje na sprehodih govorijo ja kok je pa debela, nasleden moment že mečejo  hrano. Mislm halo?! Najbolj mi gre pa na žiuce, ko mi debeli ljudje z debelimi psi začnejo govoriti, da je moja debela?! a?!
Uglavnem, upam res močno upam, da bo shujšala res.... :/
Naslov: abby
Prispeval: rina na 31 Oktober 2010, 13:04:42
Oj,
sm po naključju našla tole temo, pa imam še eno idejo, ki bi ti mogoče prišla prav. Kaj pa če se doma zmeniš, da dajo ostanke od kosila v eno posodo (ali pa kar abbyjino skledo, samo da abby ni dostopna) in potem ti daš to abby takrat, ko bi sicer dobila npr. večerni obrok. Na ta način sicer ne bo dobila samo kvalitetnih briketov, boš pa lahko glede na ostanke ustrezno zmanjšala količino briketov. Ampak potem ji moraš RES DAT tudi te ostanke, da ti bojo zaupali in ne bodo več dajali direktno abby. Če te skrbi, da so ostanki škodljivi - res da ponavadi niso ravno najbolj zdravi, ampak v resnici niso tak hud strup za pse, če ni pes res nekaj extra občutljiv. Sploh kakšni mesni ostanki, celo meni se zdi kar malo škoda vržt stran obrezke od zrezkov itd... Jz vse mesne ostanke prišparam za pse, če pa se mi zdijo preveč začinjeni, ali pa preveč od omake, jih pa enostavno splaknem pod vodo. Tko da na ta način boš imela malo več nadzora nad tem, koliko poje, pa še spereš ji lahko kakšno res preslano ali prezačinjeno omako.
Pa pri mizi imate lahko eno posodo "ZA ABBY" v katero lahko dajejo ostanke za abby, namesto da ji kar mečejo od mize.

Kadar mam jz kakšne probleme z domačimi zaradi psov, ker jz hočem kaj drugče kot drugi, je ponavadi najbolj učinkovito, da se postavim v njihovo kožo in poskusim razmišljat kot oni in jih razumet in potem nam ponavadi uspe najt en kompromis.

Aja pa še malo za hec - če ni druge, pa ti vse pojej, da ne bo ostalo nič za abby! :P ;D

lp
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 07 November 2010, 14:31:11
No bom sprobala tudi to idejo. :)
hvala. ;)

Hehe, če bi pa vse kar ostne jaz pojedla, hm....potem bi mela pa že ene 3tone. :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 December 2010, 16:53:10
No mi smo zamenjali hrano in smo na Acani...
Je pa baje shujšala, bomo preverili, če je takrat, ko se gremo proti steklini cepit. ;)
No pa še nekaj slik. ;)

I'm happy little girl. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1141.snc4/148311_1460522967022_1651879780_1164557_4577093_n.jpg)
Srčica. :)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1230.snc4/156236_1460440924971_1651879780_1164280_6942006_n.jpg)
Ena iz Šmarne.
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs613.ash2/156588_1460525647089_1651879780_1164565_2034722_n.jpg)
Mali škrat na skakalnici. :D
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs608.ash2/156058_1472396703858_1651879780_1186594_6316727_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 06 December 2010, 17:25:20
Abby sem šele zdajle odkrila tole temo :)

Da odgovorim malo za nazaj:

@aleshor: težko je rečt, koliko kg naj bi imel labradorec..pa tudi okusi so različni :P  ;) Je treba gledat, da je pes skladen in ima lepo linijo, ne pa nekaj preračunavat glede na višino in težo.
Moja ima npr. pri 53cm 23kg, pa je ravno pravšnja.

@Abby: kako si pa videla prhljaj na svetlem psu (resno vprašanje)? In koliko časa ste bili na Orijenu? Na tvojem mestu bi šla na Acano light&fit, ker je Abby res še vedno ful predebela in se ji bo prej ali slej začelo nekje poznat.
Kolegica ima labradorko, ki tudi nikakor ni mogla shujšat. Po 14 dneh, ko je bila psica pri meni v varstvu, je imela 3kg manj. In to samo na račun več gibanja in manj hrane. Kolegica sama je rekla, koliko ima psica sedaj več energije in je boljše volje.
Če ji doma dajejo ostanke, potem preprosto spusti večerni obrok. Jutranji pa naj ostane isti kot sedaj!
Pa poskusi se zmenit s kakšnim veterinarjem, da jim razloži kakšne težave lahko prinese predebel pes (hkrati naj jim omeni še ceno operacij križnih vezi - okrog 1000€ na taco, ki se pri predebelih psih rajši pojavi kot pri suhih).
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 December 2010, 17:28:27
Ko jo češem se na krtači poznajo take bele pikice sicer ne vem ali je to prhljaj ali ne...
In ja smo na Acani light & fit. ;)
*je od sestre fant rekel, da je shujšala, pa tudi moji prijatelji in ljudje, ki jih srečujem na sprehodih.
Naslov: abby
Prispeval: sasha na 06 December 2010, 17:33:20
Ja, če močno pritiskaš, potem je možno da je prhljaj. Ampak ni nujno da od hrane. Ko češem Zaro s furminatorjem, se ji tudi vidijo te male bele pikice, pa drugače nima prhljaja. Mi je ful smešno, ker me folk na sprehodih ustavlja in sprašuje s čem jo hranim, da se tako sveti. Pol jim pa povem, pa valda noben ne pozna te hrane. ;D

Saj je super, če je malo shujšala, samo mora še kar nekaj kg dol spravit..Ker če me spomin ne vara hujšata vidve že več kot eno leto..
Koliko ji pa daješ briketov na dan?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 December 2010, 17:38:00
Huuuh, pomoje še dalj... /:
Ma ja smo menjali hrane pa nič ni šlo dol, zdaj so jo pa na srečo nehali hranit z ostanki in ji dajem tudi malo manj briketov kot včasih. Sicer ne vem koliko je to po g, ker imamo v lončku izmerjeno, tako da res nebi vedela... :/
Pa tudi še kakšen kg nameravamo dol zbiti...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Januar 2011, 23:17:00
Moja basjika za svoj 3 rojstni dan(21.6.2010)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs766.ash1/165702_1523253055235_1651879780_1284825_8169721_n.jpg)
zaaaaaajček!
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1338.snc4/163025_1501369588162_1651879780_1247616_1401009_n.jpg)
Tole je pa oči naredil za njo v kuhinji. :D (na temu prostoru vedno spi)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs049.snc6/167938_1502537497359_1651879780_1249827_437256_n.jpg)
Psihopata. :D
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs423.snc4/46640_1371493101331_1651879780_999183_7266051_n.jpg)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs425.snc4/46812_1371493261335_1651879780_999184_4075947_n.jpg)
Poletje 2010.
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs395.snc4/45863_1358204449123_1651879780_966974_2183623_n.jpg)
HI! (:
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs072.snc6/168226_1521818859381_1651879780_1282571_3075535_n.jpg)
Snežna princesa!
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs608.ash2/156058_1472396703858_1651879780_1186594_6316727_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 07 Februar 2011, 21:16:57
Danes je bila naša babica v varstvu moje tete in kaj se je zgodilo. Tipično za labradorca. Sprehajali sta se ob Ljubljanici in kaj je ta buča naredila, seveda da je šla malo zaplavat ja... ::)

No pa še nekaj za popestritev:
Abby in Pujsa Pepa.  :)
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs020.snc6/167045_1543749887643_1651879780_1321063_6157248_n.jpg)

My lil farmer!  ;D
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs248.snc6/179622_1547756627809_1651879780_1328581_2315760_n.jpg)

Na Krimu.  ;)
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs890.ash1/179871_1533482230958_1651879780_1303047_2514950_n.jpg)

Pa da ne pozabim na svojo Mišo:
Scrkljanka pač. ;D
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs258.snc6/180678_1537116361809_1651879780_1309184_1597468_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: snežinka* na 08 Februar 2011, 11:00:44
Abby je lepotička.
Ji je blo pa zgleda res vroče da je šla kar v Ljubljanico. :P
 Mi imamo doma Landseerko ki za enkrat še nemara vode a bo potem ko bo velika verjetno vsakič samo da jo bo videla skočila v njo. :o
Uživejta! ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 Februar 2011, 11:32:13
Hvala. :D
Ja verjetno res, ma ona je pač malo zmešana. :D
O ja verjemi, da bo šla.  :D
Enako.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Februar 2011, 00:09:41
Ena od danes:
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182245_1554918326847_1651879780_1340826_6912609_n.jpg)
Je imela pa včeraj cel dan drisko... /:
*Danes pa se mi zdi, da sploh ni šla nič na "veliko" potrebo. upam, da ji bo v prihodnjih dneh bolje... Če ne , pa spet do veta... :-\
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Marec 2011, 22:22:38
Mi uživamo. :)
Kopalno sezono smo sicer otvorili že 1.1.
Zdaj pa prilagam še nekaj slikc iz včerajšnjega čofotanja po Iški.
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188421_1603976193263_1651879780_1415359_264313_n.jpg)
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189658_1603977593298_1651879780_1415367_2543512_n.jpg)
Še en proseči obrazek:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199594_1602134987234_1651879780_1412171_5391258_n.jpg)
Spredaj je najboljše. :D
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183098_1581106301530_1651879780_1383142_7890382_n.jpg)
Zajčkiii: :)
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189367_1577910021625_1651879780_1379418_5517345_n.jpg)
Pa še ena iz mladih let:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182051_1557225704530_1651879780_1345802_8185306_n.jpg)
Še ena poletna:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182792_1557225624528_1651879780_1345801_6075349_n.jpg)
Naša kmetovalka:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/179622_1547756627809_1651879780_1328581_2315760_n.jpg)
Pa za konec ena zaspana s Pujso Pepo. :)
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/167045_1543749887643_1651879780_1321063_6157248_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 22 Marec 2011, 21:55:01
Ti jo je uspelo kaj shujšat?
Naslov: abby
Prispeval: ursa_9 na 22 Marec 2011, 22:46:43
Hm vidim, da je tukaj zelo aktivna debata o debelosti...no jaz se namreč spovpadam s tem, da mi nekateri govorijo, da imam debelega psa - imam pa labradorca, ampak glede na to, da je to moj drugi labi, vem kakšna naj bi bila postava psa, ampak ne morem iz svoje kože, da se ne bi obremenjevala z opazkami...saj bom kakšno slikco pripopala k drugi temi pa boste še vi malo pokomentirali, da ne bom tukaj Abby smetila teme ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Marec 2011, 19:50:34
Čara, ja zdajle, sva sploh na "extra" dieti. Zjutraj dobi itak dietne brikete, zvečer pa dobiva riž pa kakšno konzervico. Tako, da ja se moramo med vikendom malo stehtati... Posladke sem ukinila čisto, tudi ostankov sploh ne dobiva več(jeeej :D). Tako, da res upam no... Pa tudi zdaj se je začelo lepše vreme in sem spet začela laufat, pa bom malo počakala,da kondicijo naberem, potem bom pa še njo sabo vlačila.... Drugače, smo pa zelo aktivni..... Res upamupam, da ji bo šlo kaj na dol... :)

Ursa_9 pa daj prilepi tudi tukaj kakšno fotko, da vidim, če je res taka kriza...
Naslov: abby
Prispeval: ursa_9 na 23 Marec 2011, 21:36:49
Tukaj je link od teme, kjer sem napopala slikce, če te zanima ;)

http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10934.msg464216;boardseen#new
Naslov: abby
Prispeval: čara na 23 Marec 2011, 21:39:49
Sprašujem, ker vem da si se blazno trudila okoli tega, jaz upam da bo na tehtnici kaj manj.  :)

Mi se tudi trudimo, ma čez 14 dni tehtanje, ko bo cepljena proti kužnim. Pa tudi upam, da bo vsaj kg manj. Če ne bomo šli na bolj strogo dieto.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Marec 2011, 22:07:36
Ja res močno upam, da bo shujšala, ker pač res ni dobro za njo, da bo na stara leta preteška....
Me pa zanima(če mogoče veš) ali potem, ko so psi stari 7+(veterani), ali potem še vedno "lahko" jejo pač dietne brikete ali je bolje, da ji bomo potem dajali tiste za veterane...?
(sicer bo to šele čez cca. 3 leta, pa vseeno me zanima samo nekako okvirno).
Že vnaprej hvala. ;)

Pa še nekaj me zanima, če bo kdo znal odgovoriti. Zanima me namreč ali je možno, da ima pes bolj taka okrogla rebra kot en sodček?(recimo, če Abby pošlataš po rebrih se jih malo čuti(seveda ne tako kot bi se moralo, to vseeno se jih čuti))
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Marec 2011, 22:22:01
No še ena slikca iz rane mladosti. (pomoje nekaj dni šele pri nas, se pravi je že od majhnega bajsika.)
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/168394_1557218704355_1651879780_1345777_5379690_n.jpg)

Glista mala.(staraaa slika. ;))
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/197205_1608381183385_1651879780_1420395_1686360_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 23 Marec 2011, 23:58:21
Kar na Light hrani. Lahko pa začneš delat takrat kako kuro glukozamina občasno. V podporo sklepom. Itak tega v nobenih briketih ni dovolj-čeprav promovirajo vsebnost glukozamina in hondrotina.

Če boš pa opazila, da ji bo postalo premočno (skoraj dvomim)-kake prebavne težave, pol pa preklopi na Senior.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Marec 2011, 07:09:29
Aha, hvala.  :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Marec 2011, 21:08:00
Danes je za nami en aktiven četrtek... :)
Sva šli malo rolat in jo moram pohvalit, da je res lepo tekla...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 Marec 2011, 20:15:45
Evo danes sva spet rolali, po rolanju je imela pa tole za večerjo:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/197063_1611094891226_1651879780_1423802_3841673_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 29 Marec 2011, 20:06:43
No pa še moja mala fotografinja:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188871_1617004798970_1651879780_1431846_7285993_n.jpg)
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200472_1617005078977_1651879780_1431847_4566978_n.jpg)
Pa še njena nova sprehajalka:
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196300_1616860955374_1651879780_1431749_6596901_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 02 April 2011, 22:17:20
Pa še naša živeča legenda Miška. Letos enkrat bo dopolnila 6let. :)
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199345_1623486561010_1651879780_1438800_5618120_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 02 April 2011, 22:23:06
Oooo kero pocukrano lepo bitje. oink oink...  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 02 April 2011, 22:59:32
hhh. hvala. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 April 2011, 16:11:31
Štrudel. :)
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207018_1651461620369_1651879780_1451667_7836533_n.jpg)
Jutri se spet tehtamo...
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2011, 10:09:13
Jeeeej, smo že 2,5kg shujšali od prvega tehtanja.  :o
Naslov: abby
Prispeval: Inanna na 10 April 2011, 11:06:12
(http://<a href="http://www.freesmileys.org/custom"><img src="http://www.freesmileys.org/custom/image/grey%5E_%5Earial%5E_%5E0%5E_%5E0%5E_%5EBravo!!!%5E_%5E.gif" border="0"></a>)
Jeeeej  :o
Naslov: abby
Prispeval: čara na 10 April 2011, 12:02:34
V kolkem času ti je tolk shujšala?

drgač pa glede hrane-sadje kar črtaj ven, sploh banene so ultra kalorične. Bolje bi bilo, če bi oba obroka dobivala dietne brikete, ali pa en obrok dietno konzervo (Hill's vem da jih ima).

Kere brikete pa dobiva? Mi zdaj še uporabljamo navadni futer, ampak ga dobi nekak 1/4 manj...pol pa grem na Acano Light in Fit (če bodo pri nas že imeli to hrano), če ne pa RC Light, ki mi je edina poleg Light Acane OK. Glede na cenovni rang.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2011, 17:58:49
V cca. 3tednih, nekaj tacga 2 tedna pa pol mogoče....
Ker na žalost nisem zacahnila prvega dneva, ko smo se vagali...
Hranimo jo pa z Acano light & fit. ;)
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 10 April 2011, 18:06:47
Lepo slišat :D Upam, da bo šlo tako tudi naprej. Boš videla koliko bolje se bo počutila, ko bo bolj vitka :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2011, 20:41:20
Hvala. Ja jaz tudi upam in verjemi, da se bomo vsi bolje počutili :D, ker bomo imeli vsaj čisto vest. :D
Naslov: abby
Prispeval: čara na 11 April 2011, 11:24:45
Midve se bova pa tale prihajajoč vikend zvagale...me tudi zanima kako bo sedaj na vagi. Ah sej dobro je, da okvirno veš kdaj vagaš, za en občutek, da vidiš al gre prepočasi al pa prehitro dol KG.

Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2011, 20:35:53
Ma ja, zdaj jo kar vsako soboto, pa si zacahnem.
Sem pa malo začela razmišljat, kakšno torto čem ji narediti za rojstni dan...(da ne bo preveč redilna)
(mogoče gres+jagode?) (po polenti ima običajno drisko)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 11 April 2011, 22:07:15
Sploh ne naredi torte  ;) Jaz je tudi ne bom. Kupla bom en ribji file ali pa piščančja prsa, popekla na pikici olivnega olja, zraven poparila še korenje in brokoli, pa še surov špargelj bo dobila in kuhan krompir. nekak 2/3 mesa in 1/3 zelenjave. Voila rojstnodnevno kosilo. Pred tem jo bom peljala na mega dolg sprehod ob vodi in bo to boljši RD.

Ko bomo (spet) suhi bomo pa torte delali tistih 1x letno.  :P
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 12 April 2011, 21:36:01
O hvala za idejo. :)
Ja saj jaz bi jo tudi peljala kam k vodi da se na plava, ampak ima RD ravno v torek, pa me starši ne morejo zapeljati recimo do Iške... :-\
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 April 2011, 11:24:44
Danes spet tehtanje, komaj čakam. :)
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 25 April 2011, 22:37:40
Kaj pravi tehtnica :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 April 2011, 22:41:06
35,5 kg. :D
*Ta teden smo se pa pozabili.... /:
Jutri gremo pa na morje tako, da bo zagotovo šlo še kaj dol. :D
Naslov: abby
Prispeval: čara na 26 April 2011, 10:20:19
Sej po mojem je še boljši, če jo na 14 ddni-3 tedne tehtaš, je viden večji napredek. Pa si še bolj zadovoljna. 8)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 April 2011, 20:03:28
Hehe, res je. ;D
Zanima me če ima mogoče kdo izkušnje s hranjenjem z "naravno hrano". Se pravi nič več "pasje hrane", temveč samo naravno(meso,kosti...)

No sicer smo pa danes prišli z morja pa prilepim še slikce samo, da jih dam na računalnik pa posortiram...(jih pa ni kaj preveč, je bilo slabo vreme)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 Maj 2011, 12:15:13
Pred skoraj štirimi leti je izgledalo nekako takole:
(http://farm6.static.flickr.com/5061/5699118824_a456d254bb_z.jpg)

"Danes" pa takole:
(http://farm4.static.flickr.com/3053/5698555087_d4010d053d_z.jpg)

Moja "mala" zverca. :)
*včeraj sva šle teči in jo moram kar pohvaliti, da je lepo tekla. ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 15 Maj 2011, 19:09:44
Evo fotke z morja. :)

Na ladji okoli Brionov.
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-na-ladiji_10701383_17454675_18739341.jpg)
Čof, čof... takoj v vodo....  ::)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-brrrr_10701383_17454675_18739386.jpg)
Pozerka. :)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-pozerka_10701383_17454675_18739387.jpg)
Po "večernem" kopanju. :D
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-vecerno-kopanje_10701383_17454675_18739388.jpg)
Po norenju z novimi prijatelji....
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-zejna_10701383_17454675_18739390.jpg)
Osvajalka moških src. :D
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-novi-prijatelji_10701383_17454675_18739391.jpg)
Pridi nazaj!
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-pridi-nazaj_10701383_17454675_18739407.jpg)
Važna hoja po umazani vodi (neko gojišče školjk)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-cofanje_10701383_17454675_18739409.jpg)
Takole se pa streeeesem.! ;)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-brrrr_10701383_17454675_18739411.jpg)
Gremo plaaavat! :)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-v-vodici_10701383_17454675_18739413.jpg)
Sončenje po napornem plavanju(rt Kamenjak)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-soncenje_10701383_17454675_18739415.jpg)
Veselo kopanje na odprtem morju(rt Kamenjak)
(http://s3.mojalbum.com/abby-morje-maj-2011-kopanje_10701383_17454675_18739417.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 16 Maj 2011, 23:09:35
Tretja fotka mi je zelo všeč. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 Maj 2011, 23:45:23
Hvala. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2011, 12:35:03
Jeeeej! Danes praznujemo 4. rojstni dan!  :-*
Abby upam, da boš še čimdalj časa z mano, da me boš razveseljevala s svojimi vragolijami, da boš shujšala in postala manekenkica, pa da boš imela še naprej lepo pasje življenje! :-* :-* :-* :-*
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/263994_1776569267982_1651879780_1620600_573802_n.jpg)
(ena fotka od danes)
Naslov: abby
Prispeval: Bernski Planšar Bart na 21 Junij 2011, 15:38:19
Vse najboljše Abby :-* :-*.
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 21 Junij 2011, 21:07:11
Vse najboljše!
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 21 Junij 2011, 21:14:49
Vse naj naj :D
Naslov: abby
Prispeval: aska na 21 Junij 2011, 21:30:45
Vse naj naj Abby :)
Naslov: abby
Prispeval: Inanna na 21 Junij 2011, 23:06:37
Happy B-day ;) :)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 21 Junij 2011, 23:11:35
Da boš dooolgoooo zdrava, vesela in pridno shujšala.  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2011, 23:13:03
Hvala vsem. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 Julij 2011, 00:01:36
No moja buča mi veliko krat kaj ušpiči in zadnjič je takale prišla domov od babi:
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/264077_1768616869177_1651879780_1610307_3331725_n.jpg)
(brat je barval ograjo ona se je pa lepo pritisnila na njo... ::))

S Sparky-jem... :D
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/262790_1771246014904_1651879780_1612839_2694666_n.jpg)

Oh ti vroči pasji dnevi....
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/265075_1839241754755_1651879780_1658720_7891873_n.jpg)

Tole je bilo pa jutranje divjanje na njen rojstni dan... ;D
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/271173_1834424154318_1651879780_1651418_3991359_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/262087_1834464475326_1651879780_1651565_4950948_n.jpg)
Pa še ena kako je papcala.... ;D
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/267753_1834464875336_1651879780_1651566_833743_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Julij 2011, 20:36:23
Danes smo imeli pa en zelo aktiven dan... ;D
Naša gospodična je svoje kalorije kurila na veliki planini...
(No pa tudi lastnica se je kar dobro nahodila...)
Fotke od danes še pridejo...

Imam jih pa nekaj od včerajšnjega norenja s prijateljico Bony...
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270737_1847869050432_1651879780_1672278_5381565_n.jpg)
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268584_1847869890453_1651879780_1672281_5517642_n.jpg)
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268000_1847874530569_1651879780_1672290_7456080_n.jpg)
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/263858_1847875290588_1651879780_1672292_8366365_n.jpg)

No tole je pa njena najboljša prijateljica Bony. :)
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/283485_1847876090608_1651879780_1672293_859440_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 15 Julij 2011, 01:05:59
Evo še ena umazano-zmatrana z Velike planine...
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/270759_1853458110155_1651879780_1676614_2478047_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 November 2011, 13:51:55
Pri nas se je marsikaj zgodilo v teh mesecih....

Zapustila nas je namreč naša draga mala zverinica Miška. :'(
Po enem mesecu še vedno ne dojamem/ne moram sprejeti, da je ni več...  :(
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/25067_1231483761185_1651879780_673577_3575610_n.jpg)
Počivaj v miru lepotička moja.  :-*  :'(

No naša Abby pa še vedno ostaja otrok.... :D
Tukajle fotke iz Kr. Gore...
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/321641_1984228819341_1651879780_1819759_1422834001_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/298770_2040895995985_1651879780_1862929_1163696894_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/319152_2065865380204_1651879780_1879884_577792498_n.jpg)

Takole pridno prinaša reklame.... :D
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/314480_2013000498615_1651879780_1841622_1456245379_n.jpg)

Tale je pa še ena jesenska...
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/299180_2050364072681_1651879780_1868235_1174396212_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 18 December 2011, 21:29:58
Evo še ena od danes. Sezona snega se je za nas odprla. :)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/377553_2302410093674_1651879780_1985410_1863156828_n.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 18 December 2011, 22:24:00
Aaaa kaj vam velja!!  :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 19 December 2011, 20:41:23
Fuuuuul, ugotavljam, da sem najdla perfektnega psa zase, obe namreč obooožujeva sneg, celo bolj kot vodo(morje.) :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 06 April 2012, 10:54:19
Naša lepotička:
(http://farm8.staticflickr.com/7009/6778476315_cbbb60490d_b.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 07 April 2012, 21:04:01
Kjut. :-*
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 08 April 2012, 20:45:35
Hehe, hvala. :)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 09 April 2012, 08:37:06
Super slike,ampak ne vidim vseh.Pa daj še kakšno :P
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 09 April 2012, 10:59:15
Ja vseh se ne vidi ker sem URL kopirala iz FB-ja in potem, če tam zbrišeš fotke se jih potem tukaj ne vidi več.... :/
No evo tale je še iz Kr. Gore:
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/416923_2743800448157_1651879780_2154400_84671003_n.jpg)
Takole pa ona spi pri babi: :D
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/469416_2855808888298_1651879780_2198085_1939668758_o.jpg)
Bom nalepila še kakšne nove samo da jih v kakšen album shranim. :)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 09 April 2012, 11:45:10
Druga je pa kul.Ke takšnga pa še nisem vidla.Meni je tvoja psička zelo všeč. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 09 April 2012, 12:04:48
Hehe, je posebna ja. :D
Hvala. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 09 April 2012, 19:59:34
No danes se je za naju uradno začela sezona konkretnega razgibavanja...  :D
Tako zame kot za Abby, danes sva namreč prvič šle lepo na sprehod namesto peš s kolesom... Tako, da upam da nama bo uspelo shujšat vsaj malo do poletja... :)
Jo pa moram pohvalit, ker je namreč zelo lepo tekla ob kolesu, na začetku sva sicer imele probleme, ampak se je potem popravila in lepo nadaljevala. :)
Naslov: abby
Prispeval: Nika4 na 09 April 2012, 23:01:39
Lepa! Samo meni se zdi malo preveč okrogla (znajo trpeti sklepi v prihodnosti). Moja labradorka ima pri 10 mesecih 21 kg.
Naslov: abby
Prispeval: Nika4 na 10 April 2012, 00:20:18
Aja, sem pozabila vprašati koliko kg ima trenutno?
Naslov: abby
Prispeval: čara na 10 April 2012, 10:07:07
S kilažo se pri njih zelo matrajo že dolgo. Največji problem so drugi, ki ne upoštevajo diete. Jaz imam k sreči dovolj let in diplomo iz teženja  ;D

Najlažje je z LIGHT briketi in LIGHT priboljški in tehtanjem hrane. Pri nas se RC Light čudovito obnese, pa tudi Healthy paws. Če se kuha-je pa težje, ker se je treba res orng poglobiti kaj kakšna hrana vsebuje, koliko česa, da potem skuhaš obrok, ki ima do 10% maščob, okoli 40% OH in čim več vlaknin in okoli 30%beljakovin...Pa L-karnitin je potem potrebno dodajat.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2012, 13:34:46
Nika4 hvala... In ja tako kot je čara napisala z njeno težo se "bojujemo" že od malega...
Koliko kg ima trenutno ne vem, bom rekla nekomu, ki jo lahko dvigne da jo stehta, ali pa jo bomo pri veterinarju, ki ga nameravamo obiskat ta teden...

Čara mi ji dajemo RC tiste dietne za zbijanje teže, imaš mogoče izkušnje z ACANO light.? Razmišljam namreč o tej, ker se mi zdi, da ji je dlaka okoli oči začela izpadati ravno zaradi RC-ja, ker pred njim ni imela nobenih takih problemov...
Naslov: abby
Prispeval: čara na 10 April 2012, 15:18:14
Z acano nimam izkušenj. Samo en testni obrok acane je dobila, kar je premalo da bi res lahko kaj povedala.
Pri RC mi nimamo problem. Razen tega da so ogromno briketi (niso imeli medium žaklja na zalogi).

Ji pa dajemo 360g dnevno (ciljna teža 32kg), kadar sem jaz doma in ima več gibanja (2h sprehodi + tekanje sem in tja...) takrat pa dobi okoli 450g.

Mogoče probaš s tisto tabelo -no exercise?

Vem pa, da obstajajo prav veterinarski light briketi, ki so še bolj "siromašni". Mislim, da so eni prav na tistih veterinarskih končno uspeli shujšat.
Naslov: abby
Prispeval: HUDMA na 10 April 2012, 16:20:41
Lepa! Samo meni se zdi malo preveč okrogla (znajo trpeti sklepi v prihodnosti). Moja labradorka ima pri 10 mesecih 21 kg.

Naša pa pri 4 mesecih 17 kg in sploh ne izgleda NIČ debela.  :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2012, 16:26:29
Z acano nimam izkušenj. Samo en testni obrok acane je dobila, kar je premalo da bi res lahko kaj povedala.
Pri RC mi nimamo problem. Razen tega da so ogromno briketi (niso imeli medium žaklja na zalogi).

Ji pa dajemo 360g dnevno (ciljna teža 32kg), kadar sem jaz doma in ima več gibanja (2h sprehodi + tekanje sem in tja...) takrat pa dobi okoli 450g.

Mogoče probaš s tisto tabelo -no exercise?

Vem pa, da obstajajo prav veterinarski light briketi, ki so še bolj "siromašni". Mislim, da so eni prav na tistih veterinarskih končno uspeli shujšat.

Kaj misliš s tem?  :-[

HUDMA veliko je odvisno od same konstrukcije psa. ;)
Naslov: abby
Prispeval: MajaO na 10 April 2012, 16:40:16
Ji pa dajemo 360g dnevno (ciljna teža 32kg), kadar sem jaz doma in ima več gibanja (2h sprehodi + tekanje sem in tja...) takrat pa dobi okoli 450g.

sej nočem biti pametna, sam a se vam ne zdi, da vsi skupaj hranite mal preveč? sama imam psa 32 kg, pa je zelo aktiven in niti pod razno ne prideva na skoraj pol kg briket na dan..
Naslov: abby
Prispeval: čara na 10 April 2012, 16:50:48
Odvisno je od hrane. RC Light ima tako tabelo in po tem hranim in deluje.  :) Pa saj 350g ni niti približno pol kile.  ::) Če ima pa pohod v hribe pa pridemo na 450g.
Naslov: abby
Prispeval: Lunette na 10 April 2012, 17:20:41
Je od psa do psa odvisno, ja. Naša dva imata oba okoli 30-32 kg. Pa je samec starejši in manj aktiven pa je skor 500g na dan. Psica mlada, aktivna na meji z preveč je pa dobrih 200g. Oba ista mixa z labijom.  ;)

Abby psico stehtaj, določi njeno željeno maso in po tabeli poglej koliko je potreben obrok. Velikokrat kdo hrani light hrano pa daje na trenutno težo psa. Hranit moraš na željeno maso. Torej, če ima pes blizu 40kg pa bi jih moral met 30 hraniš spodnjo mejo na tabeli za 30kg. Recimo pri acani light je to 230g. Seveda količino hrane prilagodiš psu. To so le približki.
Želim vam čim več uspeha  pri ''projektu'' :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2012, 18:26:17
Evo smo nazaj od veta tehta 37,8kg :-X
Sem pogledala v kartoteko leta 2009 je tehtala 29kg....
Lunette saj jo hranimo pa potem še kak g odštejemo... Ma bom vse skupaj ta vikend še enkrat stehtala da bo za ziher....
Hvala. :)
Naslov: abby
Prispeval: čara na 10 April 2012, 18:57:31
Lani tak čas je imela cca 37kg...se ti je poredila pujsika. Velik uspeha želim.
Mogoče bi pa probala z Healthy Paws zajec in rjavi riž? Veliko ljudem so psi shujšali na tej hrani. So manjši briketi, precej manjši od RC medium ali maxi.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 April 2012, 19:41:22
Ma ja in sploh nevem od kje...  ::) :D
Ja no danes sem stehtala koliko dobi in je prišlo tam 80g na obrok ima dva obroka torej 160g na dan....
Če mene vprašaš to ni nič...
No toliko naj bi dobivala, pa smo ji nekako "skenslal" večerjo tako da je potem dobivala 80g briketov na dan pa zgleda razno razno piz******, ki so ji jo zmetla(smo ji)...
Tako sem danes prišla do zaključka, da bo dobivala 160g na dan. Od tega niiiiiiiiiič posladkov, to sem povedala že mami, da ji naj ne kupuje več... Pa upam da bodo te številke pretresle vse v družini....
Se mi zdi, da je zdaj že kar nekakšen rdeč alarm...  :-\
Tako, da začenjamo popolnoma novo kuro...
Čara hvala za nasvet glede hrane bom probala, samo še ta žakelj spraznimo... :)

*aja za pse s telesno težo 30kg(se pravi za pse, ki naj bi na toliko shujšali) je dnevno priporočljivo 265g briketov...
Naslov: abby
Prispeval: Roxy na 11 April 2012, 09:23:45
Ja, okoli 200g - 300g je neka normalna količina. Ampak brez priboljškov! Dajte se doma tako organizirat, da imate nekje nastavljen lonček z briketi - odmerjena dnevna količina, ki jo lahko dobi in naj ji to dajejo kot priboljške čez dan, da se jim ne bo pes smilil. Pa menjajte brikete. To, da dobi 160g light briketov na dan in nič ne shujša ni OK. Ali ji zdajete ogromno priboljškov ali pa ji briketi ne ustrezajo ali pa kar oboje. Za primer, moja se na enaki količini Almo nature in Orijen na prvih briketih zredi pri Orijenu pa tudi pri povečani količini ne.
Naslov: abby
Prispeval: ursa_9 na 11 April 2012, 10:01:01
Kaj pa če bi namesto priboljškov ji dajali kakšno kuhano zelenjavo in pa sadje? Ali pa kar korenček namesto kakšne kosti, seveda, če ima takšno hrano rada.
Naslov: abby
Prispeval: Roxy na 11 April 2012, 10:33:08
Kaj pa če bi namesto priboljškov ji dajali kakšno kuhano zelenjavo in pa sadje? Ali pa kar korenček namesto kakšne kosti, seveda, če ima takšno hrano rada.

To je tudi meni prišlo na misel. Pa mogoče pri obroku del briketov nadomestiti z zelenjavo, ker je količinsko več pa manj kalorično, da ne bo ves čas lačna. Namesto žvak pa res korenček ali celo jabolko.
Naslov: abby
Prispeval: čara na 11 April 2012, 11:01:19
Ne sadja dajat, če hočeš psa shujšat. Sadje ima v sebi veliko sladkorja, jabolko je tak primer preprostih OH. Potem raje skuhaj korenček ali brokoli, cvetačo....
Naslov: abby
Prispeval: Roxy na 11 April 2012, 11:10:36
Še vseeno bolje jabolko kot kosti in žvake iz sušene kože. Ampak, ja, imaš prav, raje zelenjavo kot sadje. Jaz moji dajem cela jabolka tudi zato, da si z njimi zobe čisti.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2012, 13:38:29
Ufff zelenjavo ma rada ja, tudi solato, ampak ne vedno, če ji npr. zmiksam paradižnik, korenje, papriko in s to "omako" oblijem brikete potem je... Ampak ponavadi ji dam to, če je zaprta...  :D Korenja pa žal ne mara.... Ji pa kdaj kdo ko jabolko poje da obgrizek, pa ga lepo zmaže do konca  ::)
No v eni posodici, ki je prav za priboljške so bili notri neki piškoti, ki so po mojem že zelo stari in sem jih vrgla v smeti notri sem pa dala pač eno mero obroka, se pravi v tem primeru večerjo...
Sem pa naredila tudi eno fotko z napisom za kaj se jo ne sme futrat in jo bom prilepila na hladilnik eno bom pa bom prilepila še pri babi. :)
Tako, da od danes naprej je v kuhinji tista posoda z briketki in ji lahko vsak da kakšnega... :) Pa upam, da me bodo res upoštevali, mami se je včeraj zares zamislila nad njeno težo in me je resno vzela... Sestra je pa itak že ves čas na moji strani.  :P
Problem sta trenutno od ožijh članov samo še oči in brat, pa očija se bo pomoje tudi dalo hitro "prevzgojiti" :D
Brat je pa največji problem... Je bil pa tudi on včeraj pri vetu in je videl kakšna je njena teža in ga je tudi malo šokiralo...
No upam, da nama bo uspelo do poletja. :)
Naslov: abby
Prispeval: Roxy na 11 April 2012, 13:53:48
Če jih še to ne strezne, se pa lahko enkrat zmenimo za prikaz moje vitke labradorke za primerjavo ;) , mogoče bo to imelo kaj učinka.
Koliko pa je Abby visoka?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2012, 13:58:14
Hehe, ma to jih sploh ne gane oči in brat se potem ponavadi samo začneta norčevat iz Abby.... ::)
Jo bom zmerila pa povem enkrat... :)
Ampak pomoje okoli 50cm...
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 11 April 2012, 15:43:16
Daj še kakšno sliko.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 April 2012, 18:18:48
Bom dala kakšno novo, ko bom kej novega pofotkala. ;)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 April 2012, 16:27:35
Evo sporočam, da smo danes dobili že Healthy Paws in pa Canina Vitki & Vitalni (prah za zmanjševanje teže)... :)
Sicer bomo s tanovimi briketi še malo počakali, ker je še kar nekaj tastarih... Zdaj pa upam da nam bo šlo vse kot po načrtu, namen imam, da bi nekega dne tehtala tam ene 26kg, seveda bo šlo lepo počasi ampak bo... :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 April 2012, 16:37:11
Evo pa še malo spominčkov... (nevem možno da sem jo že objavila...)
Pred skoraj 5imi leti... :)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/176325_1557223584477_1651879780_1345791_8122831_o.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 16 April 2012, 16:54:21
Počiva ker je utrujena.
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 16 April 2012, 17:10:44
Upam, da vama uspe :) Pomoje se bo mnogo bolje počutila, ko bo lahko divjala brez odvečnih kilogramov.

Še en nasvet, ki sicer velja bolj za ljudi, ampak vseeno. Ne je tehtati preveč pogosto, ker napredek ne bo viden v kratkem času in vam zaradi "premajhne" spremembe lahko pade motivacija za nadaljevanje.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 16 April 2012, 17:13:09
Hvala zoe... :)
Ja tehtali ej pa itak en bomo pogosto itak če bo res kaj shujšala se bo vidlo na uč... :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 20 April 2012, 20:12:19
No danes sva začeli s prehodom iz RC-ja na Healthy Paws.
Sicer bo pa prehod pri nama trajal pomoje kar malo dalj kot 7-10 dni, ker sem narobe precenila koliko briketov nama je še ostalo in jih je pač malo več.... Trenutno bo dobila več RC-ja, ampak že malo mešano HP. Potem bova pa nekaj časa na mešanici HP>RC, potem pa samo še Healthy Paws... :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 25 April 2012, 20:02:47
Evo ena fotka od danes. :)
(http://farm8.staticflickr.com/7187/7113324711_71f1485d70.jpg)

Se mi zdi, da ima že več energije, ker se ful hoče igrat in podobno... :)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 26 April 2012, 13:37:54
Nova slika jeeeeeeee.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 30 April 2012, 18:40:42
Evo še nekaj fotk od danes:
(http://farm8.staticflickr.com/7051/7128769019_6e39ca106e_z.jpg)
(http://farm8.staticflickr.com/7242/7128768817_cdfae68353_z.jpg)
Pa še naš podmladek:
(http://farm8.staticflickr.com/7247/7128755171_de00e6b5b7_z.jpg)
(http://farm9.staticflickr.com/8162/6982670016_f147ee3c9c_z.jpg)
(http://farm8.staticflickr.com/7051/7128741039_821deb6264_z.jpg)
(http://farm8.staticflickr.com/7209/7128696735_322bf3e845_z.jpg)
(http://farm9.staticflickr.com/8168/6982643282_961dbca2e3_z.jpg)
(http://farm9.staticflickr.com/8158/7128740895_f6f4b5ecaa_z.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 01 Maj 2012, 18:35:02
Tista z zajčkom je najboljša.
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 01 Maj 2012, 19:09:35
Ja to so pa njene male žabe, ki jih more vestno čuvat... :D
Evo še dve slikci od danes. :)
(http://farm8.staticflickr.com/7242/7132492183_4cfede8def.jpg)
(http://farm8.staticflickr.com/7097/6986406938_1520490e40.jpg)
Ful ju je spackalo(se pa vidi bistvo :D)
Naslov: abby
Prispeval: friga na 02 Maj 2012, 15:27:59
Ful lepa! ;* http://farm8.staticflickr.com/7209/7128696735_322bf3e845_z.jpg
In Abby je tak veseljak videt, sploh na prvi fotki. (:
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 02 Maj 2012, 15:35:54
Veselo teka. :P
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 02 Maj 2012, 18:41:24
Friga hvala. :)

Ja je kr veseljakinja ja.... :D
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 11 Maj 2012, 19:25:28
Evo ena slikca od danes... :)
Mislim, da je po sliki razvidno, da ima že fuuuul več energije.... :)
(http://farm8.staticflickr.com/7080/7177420458_a4231536b9_b.jpg)
Osebno res ne poznam nobenega bajskastega psa, ki bi imel toliko energije kot jo ima ona... Trmasta je... :D
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 11 Maj 2012, 19:54:04
Ima pa res veliko energije. :o
Naslov: abby
Prispeval: zoe na 13 Maj 2012, 14:02:07
Kako pa gre shujševalna, je že izgubila kaj teže?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Maj 2012, 21:01:38
Ja nam se vsem zdi, da je... Tako, da se bomo magar do veta zapeljal pa jo stehtal tam... Al jo bo pa nekdo v roke vzel... :D
Naslov: abby
Prispeval: HUDMA na 13 Maj 2012, 21:20:44
Ja nam se vsem zdi, da je... Tako, da se bomo magar do veta zapeljal pa jo stehtal tam... Al jo bo pa nekdo v roke vzel... :D

Se kaj spomniš, koliko je imela plečne višine in koliko je tehtala npr. pri 6 mesecih?  ???
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 13 Maj 2012, 21:35:05
Uffff pojma nimam ker sem jo mislim da 1x v življenju izmerila.  ;D
Naslov: abby
Prispeval: HUDMA na 13 Maj 2012, 21:39:28
Sprašujem zato, ker si pisala, da je majhna in debela.
No, naša psička ima pri 5,5 mesecih cca. 22 kg, zdi se mi majhna (meril je nisem ???), ni pa niti slučajno debela.
Naslov: abby
Prispeval: čara na 13 Maj 2012, 21:53:04
Pa saj vidiš ali je pes debel ali ne.
Če ima trebuh ni OK, če se zadnje rebro ne vidi tudi ni OK oz. vsa rebra se morajo z lahkoto otipat, ko psa pobožaš-ne da jih iščeš, pa da jih ne prekriva maščoba.
Naslov: abby
Prispeval: HUDMA na 13 Maj 2012, 21:59:02
Pa saj vidiš ali je pes debel ali ne.
Če ima trebuh ni OK, če se zadnje rebro ne vidi tudi ni OK oz. vsa rebra se morajo z lahkoto otipat, ko psa pobožaš-ne da jih iščeš, pa da jih ne prekriva maščoba.

Seveda, seveda. Naša psička NI debela. Čudi me le dejstvo, da tehta pri tej starosti 22 kg in se mi zdi majhna, nekje sem pa bral o takrat mesec dni starejši a vseeno lažji psički. A sem napisal dovolj razumljivo?
Naslov: abby
Prispeval: Macika na 13 Maj 2012, 22:01:24
Pa saj vidiš ali je pes debel ali ne.
Če ima trebuh ni OK, če se zadnje rebro ne vidi tudi ni OK oz. vsa rebra se morajo z lahkoto otipat, ko psa pobožaš-ne da jih iščeš, pa da jih ne prekriva maščoba.

Ko se bo pa pri labradorcu zadnje rebro videlo...se ti ne zdi da bo takrat presneto koščen? Videnega zadnjega rebra ne moreš pričakovat pri vsaki pasmi, to ti je pa menda jasno  ???
Naslov: abby
Prispeval: black beauty na 13 Maj 2012, 23:45:51
Hudma, jaz vsem bodočim lastnikom mojih labijov povem, da se za orentacijo teže lahko držijo pravila, da mladiček pridobiva približno 1kg na teden. Torej tvoja je stara 5mesecev x 4kg na mesec = 20kg  ;) Kakšen kg, dva več nič hujšega, je pa treba gledat psa vedno kot celota. Neki labi, ki je že kot mladiček z močnimi kostmi, bo seveda precej težji, kot kakšen, ki ima bolj tanke kosti...

In ja Čara, resno, pri labradorcu more biti vidno zadnje rebro?  ??? Labradorec je močnejša pasma in rebra NE smejo biti vidna!!!
Naslov: abby
Prispeval: čara na 14 Maj 2012, 15:25:08
Ko se bo pa pri labradorcu zadnje rebro videlo...se ti ne zdi da bo takrat presneto koščen? Videnega zadnjega rebra ne moreš pričakovat pri vsaki pasmi, to ti je pa menda jasno  ???

Zato pa je potem še dodatek v mojem prispevku, ki si ga citirala, preberi ga kot celoto ..." oz. (ozirma) se z lahkoto občutijo rebra". Tudi pri labradorcu se morajo občutiti rebra in se lahko.
Naslov: abby
Prispeval: Azu na 14 Maj 2012, 15:41:31
Naši pokojni mešanki z labradorcem se tudi, ko je bila še mlada in fit niso videla zadnja rebra. Je imela pa ona pri 54 cm v mladih letih okoli 22-24kg. Velikost in zgradba labradorca, barva in dlaka pa bolj NO.
Imam zdajle enega presuhega psa, ki se mu občasno! vidijo rebra, pa imava probleme, ker pokuri vse in ne more naložit maščob.
Naslov: abby
Prispeval: Macika na 14 Maj 2012, 15:49:42
Naši pokojni mešanki z labradorcem se tudi, ko je bila še mlada in fit niso videla zadnja rebra. Je imela pa ona pri 54 cm v mladih letih okoli 22-24kg. Velikost in zgradba labradorca, barva in dlaka pa bolj NO.
Imam zdajle enega presuhega psa, ki se mu občasno! vidijo rebra, pa imava probleme, ker pokuri vse in ne more naložit maščob.

Jaz imam čisto isti problem z Easy-jem. Njemu se skos vidijo rebra, ker ne uspe čisto nič uskladiščit. Mišic na zadnjih nogah in plečkah ima precej, vmes po rebrih pa nič  :-\

čara, že to da sploh pomisliš na to, da bi se labijem videla zadnja rebra  :-X
Naslov: abby
Prispeval: Azu na 14 Maj 2012, 15:56:43
Pri mojem je problem predvsem to, da nima niti toliko maščobe okoli, da bi imel zaščitene ledvice. Pozimi pa sploh ne more biti dolgo zunaj, če je minus, tudi če ima obleko gor. Da ne omenim da mi takrat še hujša, ker pod določeno temperaturo tudi flis ne greje več dovolj. Če miga, sam kuri energijo, če ne miga, gre pa energija v gretje. :-\ Pa tvoj ima še zelo kratko dlako. Moj ima po tleesu malo daljšo dlako, pa se mu vseeno vidijo rebra. Ko je pa moker je pa včasih res kot kakšen dahavec, mu lahko prešteješ vsa rebra in vretenca. Edino zredi se, ko nič ne miga in so normalne temperature. Ampak ko gre enkrat lavfat, gre to vse 1,2,3 dol. ::)
Psico sem letos za zimo zredila za dobro kilo, da je imela malo bojlšo izolacijo, pa je vseeno tudi ona shujšala (za jsta sta dobivala pa še več kot navadno).
Naslov: abby
Prispeval: ursa_9 na 14 Maj 2012, 16:56:51
Joj, kaj sem jaz vse preposlušala, ko je bil moj majhen, da je predebel, ampak ni nič zaleglo, da je to labradorec. Sem se že včasih čist preveč sekirala, ko so mi to govorili... zdaj ko bo pa 2 leti star pa nič več toliko, važno da se mu rebra samo občutijo ne pa vidijo...ima pa 36 kg, tko da glih prav, aktivni smo pa tko skos, drugače je pa čist preveč energije  :P
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2012, 10:52:54
Leto je minilo, spet je tukaj 21.6.-prvi poletni dan, spet je tukaj njen rojstni dan... :)
Abby vse najboljše in upam, da me boš razveseljevala in mi nagajala še kar nekaj let...
Danes se torej praznuje 5. rojstni dan! :)
Tortica:
(http://farm8.staticflickr.com/7275/7412927236_dea66b9fd8_c.jpg)
Slavljenka:
(http://farm9.staticflickr.com/8002/7412928234_390b4b8621_c.jpg)
Tortice že ni več: :)
(http://farm6.staticflickr.com/5239/7412928036_71040d2184_c.jpg)
Nekaj novih stvari:
(http://farm9.staticflickr.com/8024/7412927866_cc2f6d019b_c.jpg)
Takole se je pa posladkala s piščancem: :)
(http://farm9.staticflickr.com/8007/7412927550_f1e138f1de_c.jpg)
Vse najboljše!
(http://farm9.staticflickr.com/8022/7412927714_99d0f5a29b_c.jpg)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 21 Junij 2012, 12:43:38
Vse najboljše Abby :).Imela je super torto. :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2012, 13:19:03
Hvala, ja ni bla preveč kalorična :)
Naslov: abby
Prispeval: hov-hov na 21 Junij 2012, 13:29:06
Da se ne bo zredila. :P Kako pa kaj njeno hujšanje?
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 21 Junij 2012, 15:56:17
Baje napreduje, vsi mi pravijo, da je shujšala, bo tehtnica povedala svoje :)
Naslov: abby
Prispeval: Mucika na 22 Junij 2012, 00:15:40
Vse najboljše Abby, boga k more hujšat, da je mogla tako nizkokalorično tortico dobit :D Ampak še dobr, da je to, moj maček ne bi hehe
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 22 Junij 2012, 00:34:10
Hvala. :)
Ma ja ji je pa vseeno teknila. :D
Naslov: abby
Prispeval: aska na 22 Junij 2012, 11:55:23
Abby, vse naj naj :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 23 Junij 2012, 10:46:18
Hvala tudi tebi :)
Naslov: abby
Prispeval: ABBY LABRADOR na 05 Oktober 2012, 15:05:56
Evo ena novička z naše strani. :)
Včeraj sva bili pri veterinarju in smo se tudi stehtali in sem bila na začetku tisto ojoj kok bo pokazalo in me je potem cifra prav lepo presenetila, saj je namreč kazalo 31,5 kg.!  :o se pravi nama je od nekje aprila uspelo nekaj kar smo mislili, da ne bo nikoli mogoče zaradi takih in drugačnih razlogov... :)
Še ene 6kg nas loči od cilja... :)
Pa še ena fotka:
(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/247929_3552885994790_41129112_n.jpg)
Od zdaj naprej ima svoj kavč v svoji najljubši sobi v hiši... :)
Naslov: abby
Prispeval: Alchy na 29 November 2012, 19:17:00
Frajerka :) :o :o :o :o :o :o :o :o :o