PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasme => FCI 5 => Temo začel/a: ursa na 11 December 2005, 21:00:47

Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: ursa na 11 December 2005, 21:00:47
ojla!

tega psa uporabljajo predvsem za spremstvo. Živi okoli 14 let. Za oskrbo je zelo zahteven. Tehtajo od 50-60kg. V stanovanju je miren, zunaj pa zelo  živahen. Je dober čuvaj. Za šolanje je zelo zahteven in trmast. Drugih živali neprenese. Živi lahko v pesjaku ali stanovanju.  V SLO imamo lastnika te pasme. Več o tem psu pa izvste na:  http://www.geocities.com/gjd_khan/


Lep pozdrav Urša :-*
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: Neyka na 12 December 2005, 17:39:38
Mislim, da bom malo pokomentirala (sori ker bo bolj kritiziranje)

Kaj natančno si mislila z oskrbo? Dlaka za negovanje ni težka, če pa si mislila oskrbo kot so hrana in podobne zadeve pa glede tega poznam samo zahtevne posamezne pse, ki nekaterih reči ne prenašajajo in ne pasme kot celote.

Kje pa si podatke o teži dobila??? Večji predstavniki naj bi tehtali 35-40kg pa še to v standardu ni podana in je tudi moja teža podatek iz treh knjig.

Uporablja pa se psa (oz. se ga je včasih) kot čuvaja, lovskega psa, prinašalca.

Po karakterju je pes miren, uravnovešen, zvest, poslušen. (pobrano iz standarda)

Kar se pa tiče prenašanja živali...to je pa odvisno od vzgoje in socializacije in še kakšnega dejanvnika in pri tej temi ne gre posploševat.
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: Neyka na 12 December 2005, 17:43:03
Pa na temo tega psa sta odprti dve temi. Akita inu in veliki japonski pes. Pasmi se sicer od leta 2000 ločita, vendar ju še vedno druži standard.
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: S1b na 12 December 2005, 17:52:28
Veliki japonski pes je največji od japonskih psov in je najbližji sorodnik od Akite inu... v bistvu sta bili to ena pasma pred 2 svetovno vojno. Razlika med njima je da je VJP večji po višini in po težini od akite inu in ima čisto črno masko obraza in ni toliko svetel. VJP je torej nekako ameriški tip akite inu... VJP naj bi res imel nezahtevno oskrbo saj ne rabi toliko sprehodv in česanja kot drugi psi je pa toliko bolj hvaležen če je lahk ob gospodarju, ki mu nudi zadostno količino hrane. VJP naj bi bila lahko vodljiva pasma saj ni toliko trmasta vendar ni priporečena za začetnike saj je lahk VJP hudič če ti uide izpod kontrole. Na nekem ameriškem forumu sem zasledil da je 70 kilski VJP napadel otroka in ga skoraj ubil zaradi nepravilne vzgoje v mladosti... meni je to ena od najljubših  pasem in upam da ga bom lahko kdaj imel  :P

+1 točka
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: S1b na 12 December 2005, 17:53:36
Pa na temo tega psa sta odprti dve temi. Akita inu in veliki japonski pes. Pasmi se sicer od leta 2000 ločita, vendar ju še vedno druži standard.


ni res na japonskem naj bi jih ločili pred 2 svetovno vojno...
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: *nastja* na 12 December 2005, 19:12:42
joj Elvir ti se pa zelo spoznaš na japonske pse  ;D :D

~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~×~

Lahk jz malo napišem o njem, ker se neki našla ..

Izvor: Ustvarjen je na Japonskem, razvit pa v Ameriki

Življenjska doba: okrog 14 let

Dlaka: Zgornja dlaka je trda in ravna, podlanka pa je gosta in mehka.

Višina: m: 65-71 cm; ž: 59-65 cm

Teža: m: 60 kg; ž: 50 kg

Veliki japonski pes je zelo živahen (v stanovanju je mirnejši). Je dober čuvaj, trmast in nezaupljiv. Z drugimi živalmi se ne zastopi najbolje, z domačimi otroci pa. Je zelo dominanten in nepopustljiv. Največji problem pri njem je dominantnost in agresivnost do drugih živali.

Problemi:

* displazija kolkov
* problemi z dlako

Odsvetovano treniranje za obrambo in napad!


Slik ne bom lepla, da ne bo kaj narobe!!  :-X
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: Neyka na 12 December 2005, 20:06:26

ni res na japonskem naj bi jih ločili pred 2 svetovno vojno...

mislim da kar se tiče vzreje res, glede na standard pa šele 2000 to je spet kakor kje prebereš. Standarda zgodovine pa celega nisem obdelala. Na tej starni k si pa ti v drugi temi dol vleku pa piše 2000
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: spike na 14 December 2005, 19:17:14
Vauu super, da nekoga zanima tudi ta pasma, strinjam se v celoti s S1b in Nastjo, kar sta napisala. Kontaktiral sem z vzrediteljem iz Nemčije,  kateri mi je dejal, da ne gre za "težko pasmo", tako glede učenja kakor tudi negovanja njegove dlake, res je da je pri tem le treba imeti izkušnje z kužoni in ne kužki, ker gre le za veliko pasmo. Po mojih podatkih je v Sloveniji samo eden predstavnik te pasme, živi pa v Mariboru, "Khana" katerega pa omenjate pa žal ni več med živimi (baje bi naj bil preagresiven in so ga uspavali), seveda pa bo od sobote v Sloveniji še eden predstavnik te pasme, tako da bodo slikce kmalu na tukaj seveda će boste želeli.

lp

 
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: S1b na 14 December 2005, 19:20:40
super spike ! se že veselim ;D, dobrodošel na foromu... VJP je tudi meno zelo všeč in bom res vesel če boš kaj napisal o njih ali pokazal kako sliko  :)



Lp
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: *nastja* na 14 December 2005, 19:41:12
poglej poglej, pa se le nekdo z mano strinja  :P :P :P ;D :D sej bi lahk jz tut kakšno slikco nalepla, sam niso moja last, tko da ne bi  :D
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: ursa na 14 December 2005, 19:43:04
usmrtili so ga ker je bil preagresiven  ??? :'( se že veselim novega predstavnika te pasme v sloveniji :D
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: ninci na 14 December 2005, 20:56:04
Spike, ko sem zagledala ime mi je bilo nekam znano potem pa še mail in bingo. Torej bodo od zdaj naprej CC-jem pri vas doma družbo delali japončki? Nora kombinacija ::) :) Se že veselimo poročila ;).

Lp nina
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: spike na 14 December 2005, 21:56:39
Ja ninci, točno tako, iz petka na soboto ponoči se odpravljam po našo novo kepico. Z vzrediteljem sva se lepo dogovorila, da pridem kuža iskat teden dni pozneje, ker obenem peljem v isti konec tudi eno od naših malih Corsic.

Res je nora kombinacija, ampak hotel sem imeti še enega kuža druge pasme ne ravno molosoidne, in pa da bi ta pasma spadala v FCI II. skupino (zaradi razstav). Pri iskanju in pregledovanju pasem sem naletel na tega prečudovitega psa. Najprej sem prve stike navezal v USA in Kanadi in nato UK ampak sem komaj slino požiral ko so mi povedali za ceno kuža (skupaj s prevozom USA-CA: od 500000 SIT če ima oba Ch. USA in CA še cca. 150000 zraven, UK pa je bila 2000 EUR + prevoz ki pa je baje 500 eur, zato mi ni jasno od kje podatek da se cena giblje od 120000 sit naprej, mogoče od 220000 sit). Potem sem bil dogovorjen v Avstriji, kjer bi je bila sprva cena visoka ampak dostopna, napram pedigreeju, ko pa so se mladički skotili, pa je gospa ceno zvišala za polovico in kljub dogovoru ni popustila pri ceni niti za 50 eur, češ leglo je zelo kvalitetno in toliko je če hočeš ali pa ne. Tako smo odšli naprej v iskanje, obrnili smo se na  nemški klub ljubiteljev AA-GJD in posredovali so nam legla, katera so na voljo in tako smo izbrali se pozanimali in izbrali enega cukrčka.

Pri nas ko smo kterega vprašali za to psamo pa si samo slišal, češ da je pasma nevarna, da gre za borbenega psa, da ni primerna za družine z malimi otroki itd. No naj povem samo to vzreditelj pri katerem bom vzel mladiča ima štiri otroke, najmlajša sta stara štiri leta, doma pa imajo kar nekaj AA-GJD in do sedaj niso imeli nikakršnih problemov z njimi, tudi pri druženju z drugimi kuži, kajti vzreditelj pravi, da se moraš vsakemu psu posvetiti (kar je res), kajti le tako boš dosegel pravilno socializacijo. Na vprašanje ali znajo biti res ostri do drugih živali, predvsem psov, je pa dejal, če bi bilo to vse res jih potem ne bi srečevali po razstavah.

Žal je tako, da je za vse pasme veliko napisanega, ampak ljudje zmeraj preberejo le slabe lastnosti, dobrih pa ne. Je že tako.

lp
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: *matei* na 14 December 2005, 22:41:07
Spike, odlicna izbira. ;)
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: S1b na 18 December 2005, 17:58:18
spike kaj novega ? ga že imate doma ?  ;D prosu bi za kako slikico  :)



lp  :)
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: LIZA na 18 December 2005, 18:05:52
spike, (upam, da nisem spregledala, če je že napisano) kdo pa je vzreditelj?
Namreč že nekaj časa bolj 'od daleč' spremljam pasmo, pa me čisto tako informativno zanima...
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: spike na 18 December 2005, 19:50:06
No, da se pohvalim mi imamo doma American Akitico. Tukaj nekaj njenih slikic. Psičko smo vzeli v psarni Ausserhalb in oba  mama in oče prihajata iz USA, sta brez kolčne displazije in brez napak oči. Ob prevzemu sem prejel tudi pogodbi v kateri mi vzreditelj daje garancijo na kolčno displazijo in oči. Naša Lena je prava navinka in čist kontra od svojega imena. No da ne bom preveč govoril za to bo še čas evo slikce (http://www.freewebs.com/canecorso-si/Jelena1-medium.jpg[img])  druge pa si lahko pogledate na http://www.freewebs.com/canecorso-si/americanakita.htm

lp
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: LIZA na 18 December 2005, 19:52:13
Joj, spike, krasna je!!
Jo imate namen tudi kaj razstavljat?
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: ursa na 18 December 2005, 19:53:38
uuuu pa smo pričakali našo lepotičko :-*  za kateri šport jo boš uporabljal?
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: S1b na 18 December 2005, 20:11:27
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kok je luškanaaaa... jest bi jo non stop crkljau  :P, a jo že kej navajate na red in čistočo ? kako je z karakterjem ... v glavnem čestitam za novega družinskega člana  ;) :)



lp
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: Tosy na 18 December 2005, 20:23:07
Spike, vse čestitke, 'ta mala' je takšen cukrček, drži se pa tudi ponosno... :D Vse pohvale, koliko pa je zdaj velika (plečna višina)?  ???
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: spike na 18 December 2005, 20:48:34
Hvala za pohvale.

A na razstave če jo bomo peljali, ja seveda komaj čakam da dopolni štiri mesece, pa greva takoj. Edini šport ki ga bomo z njo gojili je tako kot pri naših Corsotih, CRKLJANJE. Moram reči, da sem res presenečen nad njo. Domov smo prišli včeraj okrog 20.00 ure, celo pot je tudi ni bilo slišati, prvo urco je bila v prednjem delu avtomobila, ker pa je sin vmes zaspal sem jo prestavil v boks, ker se mi je ves čas motala med nogami in je bilo za vse nas prenevarno. Računal sem da bo začela jokat, ampak nič meni nič tebi se je vlegla in čakala kdaj jo bom vzel ven. Tudi čez noč je spala v boksu in je ni bilo slišati, zjutraj pa kuj lulat in kakat. Glede čistoče je pa tako na vsako urco ven lulat, no kakšna kapljica se najde, ampak bomo že zmagali. Leno imam zdaj noter v hiši, ker je k Corsicam (mladičem) ne upam dati, oni so malo preveliki ravsarji, ona pa je tako nežna kužika. Ko pa se bomo selili, dobi svoj boks in bo tako kot naši Corsoti zunaj razen če bo moj glas ostal v manjšini.

koliko pa je zdaj velika (plečna višina)? ???
No takole ležečki med spanjem sem ji meril plečno višino 32 cm (odbil sem 3 cm, ker je imela šapco stegnjeno), če samo primerjam s Corsicami se mi zdi kar velika, aja saj je ja VELIKI japonski pes  :) :D :D
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: ninci na 18 December 2005, 21:14:21
Spike tudi od nas čestitke za "malo" novo pridobitev. Mala je pres pravi cuker :-*
Upam, da nas boš sproti obveščal kako napreduje tako karakterno kt vizuelno, da bomo videli v kaj bo zrasla.
A lahko kaj več o pogodbi, ki ti jo je dal vzreditelj? Katere točke še vsebuje?

Lp nina
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: sarci na 18 December 2005, 22:40:32
Cestitke, mala je res lustna ;) Take mocne nogice ma .. ;)
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: spike na 19 December 2005, 21:00:07
Evo čist frišne fotke.
(http://www.freewebs.com/canecorso-si/ll%20004-medium.jpg[img])
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: irenchy na 20 December 2005, 20:27:56
čestitke tudi iz naše strani. mala je kot en medo :-*...ful je lušna.

lp
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: spike na 04 Januar 2006, 11:38:17
No tako pa naša Lena izvaja vaje za hrbtenico, je pa še za mizo za vsak slučaj fiksirana.

(http://ccorso-aakita.moj-album.com/slike/1818954/fNrajC5DetSpVMW_.jpg)
Naslov: Re: Veliki japonski pes
Prispeval: bolha na 07 Februar 2006, 19:19:52
Pasma Veliki japonski pes se je s 1.1.2006 preimenovala nazaj v Ameriški Akita in je prestavljena iz II. FCI skupine nazaj v V. FCI skupino. Tako so se odločili na generalni skupščini FCI v Buenos Airesu.
Lp

+1 točka
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: black beauty na 19 Januar 2008, 20:15:42
evo še ena navdušenka nad ameriško akito ;D že prej sm gledla po akita-inu, ampak mi je ameriška bolj všeč, še posebej ko sm vidla to pasmo v živo na ljubljanski razstavi.
me pa zanima ali kdo ve koliko psov te pasme je v sloveniji. nekje sem zasledila da naj bi blo lani novembra prvo leglo teh psov v slo, ampak nisem čisto prepričana ker je bol malo podatkov blo napisanih pa še pol slovensko pol hrvaško je blo napisano tak da ne vem...
kakršne koli informacije dobrodošle ;)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: ninci na 03 Februar 2008, 22:30:11
evo še ena navdušenka nad ameriško akito ;D že prej sm gledla po akita-inu, ampak mi je ameriška bolj všeč, še posebej ko sm vidla to pasmo v živo na ljubljanski razstavi.
me pa zanima ali kdo ve koliko psov te pasme je v sloveniji. nekje sem zasledila da naj bi blo lani novembra prvo leglo teh psov v slo, ampak nisem čisto prepričana ker je bol malo podatkov blo napisanih pa še pol slovensko pol hrvaško je blo napisano tak da ne vem...
kakršne koli informacije dobrodošle ;)

Prvo leglo Ameriških Akit v slo. se je skotilo pri Frediju v psarni Karantania Panther, več si lahko pogledaš tule: http://www.freewebs.com/karantaniapanther/

Lp nina
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: black beauty na 04 Februar 2008, 21:50:37
ninci hvala. sm po dolgotrajnem iskanju potem sama našla stran. :D

sem pa tudi stopla v kontakt z njimi in se dogovarjam za obisk ;)

lp
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Alba na 05 Maj 2008, 16:02:14
No da malo oživim tole temo. Med krajšim oddihom na morju sva z Albo spoznali Japonskega akita po imenu Naoki. Izgledal je približno takole :http://pinoypetfinder.com/breed/images/akita_inu.jpg. Žal mi je shodil fotoaparat, pa ga nisem slikala.

Z Albo sta se super ujela, smo se kar dnevno oglašali eden pri drugemu, da sta se malo poigrala. Seveda oba strogo na povodcih.
No pes prihaja iz Italije, njegov oče pa prav iz Japonske.

Zame se sprva ni zmenil, potem, ko me je poznal pa je cmoknil tudi kak  :-*. Slišala ga nisem lajati.

Kljub temu, da je lastnik pripovedoval, da ni ravno vešč polsušnosti in da je zato vedno na povodcu ter da zna biti rahlo napadalen do drugih smčkov, se me je meni zdel prekrasen.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 26 April 2011, 22:41:34
ojla!

tega psa uporabljajo predvsem za spremstvo. Živi okoli 14 let. Za oskrbo je zelo zahteven. Tehtajo od 50-60kg. V stanovanju je miren, zunaj pa zelo  živahen. Je dober čuvaj. Za šolanje je zelo zahteven in trmast. Drugih živali neprenese. Živi lahko v pesjaku ali stanovanju.  V SLO imamo lastnika te pasme. Več o tem psu pa izvste na:  http://www.geocities.com/gjd_khan/


Lep pozdrav Urša :-*

Prosim povej mi kje se da dobit tega psa v sloveniji  pa kolko tak pesek stane :o
Glede nato da se jih tezko dobi pa ....
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: čara na 27 April 2011, 12:44:44
Če tega ne veš, pol pasmo (zaenkrat odmisli). Ta pes je konkreten zalogaj. Poseben pes oz. kar izvenserijski za prav take lastnike. Kot je bilo že za Akito Inu napisano. Kdor ve kaj imeti tega psa pomeni, sigurno ne bo šel na forum spraševati kje bi ga dobil.

Kar vrži se v raziskovanje in iskanje lastnikov in temeljito spoznavanje pasme, različnih predstavnikov, v različnih okoljih, situacijah.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: arch na 27 April 2011, 15:09:43

  Lp :)
      Čara daj brigi se že enkrat zase.In nebot nevošljiva drugim če si omislijo kako bol zahtevno pasmo če jih ti ne obvladaš še ne pomeni da jih drugi nemoremo.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Lanabela na 27 April 2011, 16:26:01
Tisti, ki je sposoben obvladati zelo zahtevno pasmo, o njej ne rabi spraševati po forumih. Naj gre Gregorcico na nekaj večjih razstav in stopi v stik z lastniki
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 27 April 2011, 20:58:02
Če tega ne veš, pol pasmo (zaenkrat odmisli). Ta pes je konkreten zalogaj. Poseben pes oz. kar izvenserijski za prav take lastnike. Kot je bilo že za Akito Inu napisano. Kdor ve kaj imeti tega psa pomeni, sigurno ne bo šel na forum spraševati kje bi ga dobil.

Kar vrži se v raziskovanje in iskanje lastnikov in temeljito spoznavanje pasme, različnih predstavnikov, v različnih okoljih, situacijah.
Če ti je težko pomagat pol raje bodi tiho !
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 27 April 2011, 20:58:27
  Lp :)
      Čara daj brigi se že enkrat zase.In nebot nevošljiva drugim če si omislijo kako bol zahtevno pasmo če jih ti ne obvladaš še ne pomeni da jih drugi nemoremo.
hvala :)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 27 April 2011, 20:59:18
Tisti, ki je sposoben obvladati zelo zahtevno pasmo, o njej ne rabi spraševati po forumih. Naj gre Gregorcico na nekaj večjih razstav in stopi v stik z lastniki
Ja sej to me zanima nemorem se kr podat iskat na okoli brez kakrsne koli informacije azto raje se tle malo pozanimam da bom bol osvescen!
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: delfinčika na 27 April 2011, 21:30:58
V Sloveniji jih (mensezdi) ni več, Karantania Panther je prenehal z vzrejo (piše na njihovi strani).
Vprašaj strica Googla za informacije v vzrediteljih (pomoj bi ti tudi lastnik psarne Karantia Panther znal kaj povedat, saj je akitico imel doma), na razstavo greš lahko pa tako ali drugače z info. ali brez (samo pozanimat se moraš kdaj so akite na sporedu :D)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 28 April 2011, 13:07:40
V Sloveniji jih (mensezdi) ni več, Karantania Panther je prenehal z vzrejo (piše na njihovi strani).
Vprašaj strica Googla za informacije v vzrediteljih (pomoj bi ti tudi lastnik psarne Karantia Panther znal kaj povedat, saj je akitico imel doma), na razstavo greš lahko pa tako ali drugače z info. ali brez (samo pozanimat se moraš kdaj so akite na sporedu :D)
Ja  en iz srbije ima akito pa zej 1x je reku da se mu bo parila , pa karantia panther ne uzreja vec ja sem pa prebrau da jih uzreja e italjan baje :o
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: delfinčika na 28 April 2011, 14:14:43
A si šel v stik s Srbom? Iz kere psarne pa je? :)
Lp,
Manca
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Tiva na 28 April 2011, 14:29:51
Na Hrvaškem je psarna Nekmar, pogosto razstavljajo tudi v Sloveniji: http://www.nekmar-akitas.com/ Piše, da letos načrtujejo leglo.

Seznam evropskih psarn: http://www.americanakitabreederslist.com/
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: čara na 29 April 2011, 10:45:02
  Lp :)
      Čara daj brigi se že enkrat zase.In nebot nevošljiva drugim če si omislijo kako bol zahtevno pasmo če jih ti ne obvladaš še ne pomeni da jih drugi nemoremo.

Nekdo, ki za Akito reče pesek, in po forumih sprašuje... Me navdaja z dvomom, da sploh z eno nogo v pasmi. Nisem čisto nič nevoščljiva, ampak nočem, da pride do nepremišljenega nakupa in posledično spet kakega napada ali pa pes pristane v zavetišču. Pasmi pa se potem kvari ime.  :-\

Lahko bi mu pa ti kaj konkretnega povedal-pa nisi.  ::)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Lanabela na 29 April 2011, 11:15:12
Ah ja, zakaj pa bi bil kdorkoli pri zdravi pameti fouš nekomu zato, ker si omisli zahtevno pasmo? Meni se taki wannabe lastniki, ki iščejo zahtevne pse, ne da bi vedeli v kaj se spuščajo, prej smilijo. Še bolj pa se mi smilijo psi, ki na koncu vedno potegnejo takratko.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: arch na 29 April 2011, 17:40:31
 
  Lp :)
         Čara če negdo sprašuje o določeni pasmi še ne pomeni da je nesposoben imeti tako pasmo in ga takoj popluvat, saj ga sploh ne poznaš.
         Povedal oziroma napisal mu ne bom nič tisto kar sem imel kotakt s Akito je pač premalo da bi že naprej osojal nekoga da on pa ni sposoben vgajati takega psa.
         Lanabela dober vzreditelj se ponavadi pozanima komu in kam bo izročil psa. Seveda če je kupljen tako kot treba drugače pa res potegne pes takratko.
         
        P.S.
           To je moje mnenje za to nebom več odgovarjav na pisanja ker to ni tema o naših mnenj apak tema Veliki Japonski pes.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 02 Maj 2011, 11:13:51
Nekdo, ki za Akito reče pesek, in po forumih sprašuje... Me navdaja z dvomom, da sploh z eno nogo v pasmi. Nisem čisto nič nevoščljiva, ampak nočem, da pride do nepremišljenega nakupa in posledično spet kakega napada ali pa pes pristane v zavetišču. Pasmi pa se potem kvari ime.  :-\

Lahko bi mu pa ti kaj konkretnega povedal-pa nisi.  ::)
Lej zej sem imel 13 let sibirskega huskija in isto kot za amerisko akito sem se pozanimau najprej an forumu tko da ja  vrjemi da mam dosti izkusenj!!!!!!! -.-"
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Gregorcico na 02 Maj 2011, 11:15:37

  Lp :)
         Čara če negdo sprašuje o določeni pasmi še ne pomeni da je nesposoben imeti tako pasmo in ga takoj popluvat, saj ga sploh ne poznaš.
         Povedal oziroma napisal mu ne bom nič tisto kar sem imel kotakt s Akito je pač premalo da bi že naprej osojal nekoga da on pa ni sposoben vgajati takega psa.
         Lanabela dober vzreditelj se ponavadi pozanima komu in kam bo izročil psa. Seveda če je kupljen tako kot treba drugače pa res potegne pes takratko.
         
        P.S.
           To je moje mnenje za to nebom več odgovarjav na pisanja ker to ni tema o naših mnenj apak tema Veliki Japonski pes.
In kje da se jaz naprej informiram o psih ce ne na forumu ??? :-\
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Lanabela na 02 Maj 2011, 11:31:58
Samo akita je zahtevna na povsem drugačen način kot husky. In ja, če se zelo ne potrudiš pri ZGODNJI socializaciji je resnično nevarna. Za ljudi in za druge pse (njihova specialiteta je recimo ugriz v obraz). Kar husky niti slučajno ni. Akite so psi za drug prostor in drug čas, v tako netolerantni in zapeti družbi kot je naša, jim je silno težko živeti. Dodatno stvar zapleta film Hačiko, zaradi katerega bi si medvedka od akite omislil marsikdo, ki ne verjame, da je pasma res zahtevna. Večina wannabe lastnikov precenjuje svoje sposobnosti in če so zraven še prepričani, da je to, kakšen bo pes ko odraste odvisno samo (ali predvsem) od vzgoje, je do katastrofe samo še korak.
Zato je vsak, ki bi rad kupil akito, pa se iz vprašanja vidi, da o pasmi ne ve niti najosnovnejših stvari, sprejet z nezaupanjem. Včasih po krivici.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: JennyK na 04 Maj 2011, 07:21:13
Lej zej sem imel 13 let sibirskega huskija in isto kot za amerisko akito sem se pozanimau najprej an forumu tko da ja  vrjemi da mam dosti izkusenj!!!!!!! -.-"
Čisto OT: a pred 13. leti so tudi že obstajali forumi????  :o ???
Sicer se pa popolnoma strinjam z mnenjem Lanabele. Res premišljeno in podkrepljeno z argumenti! Gregorcico, toplo ti polagam na srce, da njene poste prebereš in razmisliš! Pa nič slabega na mislim s tem!!! Lp in brez zamere!
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Sammy na 04 Maj 2011, 17:18:36
Čisto OT: a pred 13. leti so tudi že obstajali forumi????  :o ???
Ta je pa dobra. :D No, pred devetimi leti so definitivno ... Glede ostalega pa nimam kaj dodat, jaz se že sedem let (skoraj) vsak dan ukvarjam z bodočo pasmo na tak ali drugačen način in sigurno me bo še kakšna stvar presenetila. Časa seveda vzame ogromno, ampak se splača. Če bi se že na začetku podala v nakup, bi mi bilo žal in to zelo. Čim več informacij imaš, tem bolj si lahko izoblikuješ neko kolikor toliko realno sliko in se lahko odločiš, kaj si želiš. In če te vse skupaj preveč potegne, postaneš preveč izbirčen in se še malo zavleče ... Ampak splača se počakat in ne prehitevat stvari.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: ABBY LABRADOR na 04 Maj 2011, 18:00:43
Tukaj imaš kar nekaj vzrediteljev, če ti seveda ni težko po psa kam v tujino... ;) http://www.eurobreeder.com/breeds/akita.html (http://www.eurobreeder.com/breeds/akita.html)
Po tega kot mu pravijo hudičev pes ali kako ga mediji poimenujejo. Kolikor sem imela jaz stika z njimi so mi prijetni psi seveda pa vse obsvisi na socializaciji...

Hrvaška psarna: http://www.samuraiyashiki.com/ (http://www.samuraiyashiki.com/)
pa še ena: http://www.japanska-akita.com/ (http://www.japanska-akita.com/)

Še nekaj slovenskega: http://www.pasme-psi.com/vzreditelji.php tukaj moraš izbrat v tistem pravokotniku akita inu

(Ne vem no na Googlu je toliko informacij glede psarn samo izbrskati jih je treba...)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: ABBY LABRADOR na 04 Maj 2011, 18:45:51
No pa še dve fotki, ki ju imam na računalniku.
(http://s3.mojalbum.com/cac-barje-2010-foto_10701383_17452201_18708799.jpg)
(http://s3.mojalbum.com/cac-barje-2010-foto_10701383_17452201_18708564.jpg)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: marko24kovac na 15 December 2011, 18:53:14
Naslednji teden dobim psa te pasme.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Ovcka na 17 December 2011, 19:32:23
hej

Ko je toliko govora o Akitah v sosednji temi, se moram pohvalit, da sem se danes na razstavi opogumila in pobozala belega ameriskega akito, samca..  :P Lastnica je bila ena nemka, sicer se pes ni razstavljal, ker je ze prvak mi je razlozila. Ko sem jo dvakrat (za vsak slucaj!!!) vprasala, ce ga lahko pobozam, je rekla da brez problema, da je cisto krotek medvedek  :P Da pa na splosno ta ameriski ni tako "oster" kot navadna akita. Samo se vseeno, s pravilno vzgojo in socializacijo se da naredit vse mozno. Samo pac dovolj truda je treba vlozit v to, in se zavedat kaj imas doma.  :P


Lp..
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: marko24kovac na 25 December 2011, 10:45:14
moj BEN
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: *sara* na 25 December 2011, 11:04:04
profi mladiček :)) S kje pa ste ga dobili?
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: miško na 25 December 2011, 12:37:57
Joj je lušten :o
Čestitke!!!
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: andreja na 25 December 2011, 12:55:17
Krasen  :-*
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: marko24kovac na 26 December 2011, 16:26:04
Pri vzreditelju NEKMAR AKITAS na Hrvaskem.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: saxana na 27 December 2011, 12:38:09
moj BEN

Čudovit je ... sploh bučka mi je zelo všeč :) cort
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: marko24kovac na 11 Februar 2012, 09:47:58
Ben 3 mesece
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: marko24kovac na 11 Februar 2012, 09:52:16
Ben 3 mesece (http://)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: niniel na 11 Februar 2012, 11:02:50
Lepotec  :-[
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 25 Avgust 2016, 12:23:11
Mi dobimo čez 3 tedne samca Ameriške akite. :)
Bom pa pofotkala, opisovala in tako če koga zanima  ;)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: RB ATV na 30 Avgust 2016, 18:08:24
Pozdravljeni sem novi na forumu.Bom direkto vprašal!!!!Kje se da kupiti to pasmo???Pri nas ali pa Hrvaška....kakšne povezave pasjarn bi mi bile v pomoč.....kje imajo morda mladičke.Pasmo sem dodobra naštudiral.Imal sem že psa pred leti .Trenutno imamo doma Border Collieja starega 9 let.Želimsi ,da dobi družbo Pasma Ameriške Akite me je povsem prevzela .Hvala za pomoč ali karešnje koli komentar.

Lp.Robert
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Prue na 30 Avgust 2016, 21:22:29
Tule so psarne:
http://www.eurobreeder.com/breeds/american_akita.html (http://www.eurobreeder.com/breeds/american_akita.html)
Če kakšna povezava ne obstaja več, pa vpiši ime psarne v Google, mogoče so domeno zamenjali. Lahko pa jih seveda najdeš preko fb :)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: RB ATV na 01 September 2016, 21:18:56
Evo odločitev je padla .Jutri grem pogledat psičko v Varaždin. Že po slikah mi je čudovita.....v živo pa upam da še bolj.Bom javil ;D
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 02 September 2016, 18:02:30
Evo odločitev je padla .Jutri grem pogledat psičko v Varaždin. Že po slikah mi je čudovita.....v živo pa upam da še bolj.Bom javil ;D

Ns piko pride cez ab. 1 tedn ;D Iz Srbije. Je pa dobr uzreditl, pa tut je reku da v slo ni nobene "pametne" akite (ne bit uzaljeni lastniki akit), bo pa dal enga izmed bolsih knam zarad reklame pa tut da ma kerga dobrga za parit kle
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Keka na 02 September 2016, 21:41:46
Zame je ok vzreditelj predvsem nekdo, ki ne pljuva čez druge.
Sicer pa na razstavah, ki jih obiskujem jaz, pogosto zmagujejo akite iz hrvaške in avstrijske vzreje, nimam v spominu, da bi kakšen srbski vzreditelj blazno blestel.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 03 September 2016, 00:22:08
Zame je ok vzreditelj predvsem nekdo, ki ne pljuva čez druge.
Sicer pa na razstavah, ki jih obiskujem jaz, pogosto zmagujejo akite iz hrvaške in avstrijske vzreje, nimam v spominu, da bi kakšen srbski vzreditelj blazno blestel.

Keka, vzreditelj ni pljuval čez druge, narobe si razumela, ali pa sem narobe razložila, vzreditelj pozna okol in ve, kolk je akit v slo in tut od koga so, hoce pa met enga svojga kle ce bo rabu za parit. Ni pa pljival po NOBENEM da smo si na jasnem s tem.
To, da zmagujejo le hrvati in avstrijci (kar ni res, pa tudi če bi bilo) ne pomeni, da iz kasne druge drzave ni dobrih vzrediteljev, samo toliko :)
Pa lep pozdrav
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 03 September 2016, 00:24:06
Zame je ok vzreditelj predvsem nekdo, ki ne pljuva čez druge.
Sicer pa na razstavah, ki jih obiskujem jaz, pogosto zmagujejo akite iz hrvaške in avstrijske vzreje, nimam v spominu, da bi kakšen srbski vzreditelj blazno blestel.

Lahko ti pa tudi pošljem pod sporočilo starše, če si že tak "expert" za vzreditle.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Tija na 05 September 2016, 11:03:40
Ojej. Aslan, napisala je: pogosto zmagujejo psi iz Hr in Av in ne, da le ti.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Keka na 05 September 2016, 17:10:00
Z moje strani ni bilo mišljeno nič takega, da bi bil lahko kdo zdaj užaljen, čeprav sem tisto o tem, da ni "pametnih" akit v Sloveniji res razumela kot pljuvanje.
Sicer sem pa napisala, da na razstavah kamor hodim jaz nisem opazila srbskih akit, vsaj med zmagovalci ne - torej v Sloveniji, na Hrvaškem in v Avstriji - mogoče so preveč severno, ne vem. Res pa za merilo kvalitete razstavni uspehi niso vedno pravo merilo, ampak predvsem zdrava linija in dobri zdravstveni testi prednikov ter seveda da ima vse pasemske karakteristike.
Nisem dobro razumela zakaj rabi srbski vzreditelj svojega psa tukaj za parjenje - razen, če ti ga bo priskrbel iz kakšne druge kvalitetne psarne, ampak potem je spet, z mojega vidika, nenavadno, da ga bi imel ravno tukaj :)
Kakorkoli - daleč, da bi bila jaz ekspert za akite, še za terierje nisem, pa imam kar nekaj znanja o njih :D

Mogoče pa lahko zaupaš iz katere psarne prihaja tvoj bodoči mladiček in koliko bo star ob prihodu? Kolikor vem je uvoz iz Srbije kar kompliciran, a ne?
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: čara na 06 September 2016, 11:04:50
Še velja, da iz Srbije ne moreš dobiti psa pred 7 mesecem starosti? Protokol cepljenj in titrov.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: RB ATV na 06 September 2016, 18:19:55
Evo psička je doma .Naravnost čudovita, sem zelo zadovoljen .....Bom v prihodnjih dneh pripel kako sliko.Lp
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: barbara10 na 06 September 2016, 19:38:23
Še vedno velja, da rabi pes iz Srbije titer... edino, ce se sverca in potem placa kazen pri vpisu v register...
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: Lanabela na 06 September 2016, 21:54:29
Ja, žal je res tako. V Srbiji ni nič več stekline kot jo je v Bosni recimo, tako da druge razlage kot da gre za politiko in ne stroko, ni. A ljudje so iznajdljivi in neživljenske predpise tako ali drugače obidejo. Po eni strani vama želim, da bi lahko psa vpisala tako v register kot v rodovno knjigo brez prevelikih problemov, po drugi strani pa takšno ravnanje povečuje tveganje vnosa bolezni. Ker ne gre za osamljene primere ampak je "ilegalcev" kar veliko.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 08 September 2016, 21:28:09
Še velja, da iz Srbije ne moreš dobiti psa pred 7 mesecem starosti? Protokol cepljenj in titrov.

Ja vem, ampak se ga da nekak "prepisat" ce lahko temu tko rečemo...In to ne pomeni nujno da je to kaj slabega, samo mislim da ma usak rajs da pride pes star 9 tednov kot pa 7 mesecev ;) Mas velik vec sans za vzgojo in take in tako
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 08 September 2016, 21:49:28
Z moje strani ni bilo mišljeno nič takega, da bi bil lahko kdo zdaj užaljen, čeprav sem tisto o tem, da ni "pametnih" akit v Sloveniji res razumela kot pljuvanje.
Sicer sem pa napisala, da na razstavah kamor hodim jaz nisem opazila srbskih akit, vsaj med zmagovalci ne - torej v Sloveniji, na Hrvaškem in v Avstriji - mogoče so preveč severno, ne vem. Res pa za merilo kvalitete razstavni uspehi niso vedno pravo merilo, ampak predvsem zdrava linija in dobri zdravstveni testi prednikov ter seveda da ima vse pasemske karakteristike.
Nisem dobro razumela zakaj rabi srbski vzreditelj svojega psa tukaj za parjenje - razen, če ti ga bo priskrbel iz kakšne druge kvalitetne psarne, ampak potem je spet, z mojega vidika, nenavadno, da ga bi imel ravno tukaj :)
Kakorkoli - daleč, da bi bila jaz ekspert za akite, še za terierje nisem, pa imam kar nekaj znanja o njih :D

Mogoče pa lahko zaupaš iz katere psarne prihaja tvoj bodoči mladiček in koliko bo star ob prihodu? Kolikor vem je uvoz iz Srbije kar kompliciran, a ne?

Ja, saj brez zamere, sva se očitno narobe razumele  ;D
Ja seveda saj jaz nič ne skrivam...sicer pa, ne bom nič oglaševala tule...si lahko sama pogledaš ;) Mama Bona Dea Goddes of Fertility in oče Molnarvolgyi Veracruz. Star bo tam nekje 9 tednou :D
Lp pa brez zamere Keka ane?

Aslan
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 10 September 2016, 23:23:26
Evo nasga Bensheeja (ime ni nujno še določeno) :D Mali pujsek :P
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: sabi101 na 24 September 2016, 19:26:50
Pozdrav vsem skupaj sem lastnik dveh odraslih ameriških akit,moral sem obe uvoziti ker jih pač pri nas nihče ne vzreja, psica je iz Hrvaške imava narejeno vzrejno dovoljenje pa tudi na nekaj razstavah je zmagala med akitami,vse OK,Pri psu je pa vse padlo v vodo uvožen iz Srbije po predpisih ravno tako zmagal na razstavah osvojil nekaj naslovov imava pa težave s kolki,ker pač v Srbiji slikanje ni obvezno in ko kupiš mladićka nikoli ne veš kaj bo zraslo tako da je sigurno boljše uvažati iz držav kjer je nadzor bistveno boljši kot v državah bivše skupne države.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 25 September 2016, 14:28:27
Pozdrav vsem skupaj sem lastnik dveh odraslih ameriških akit,moral sem obe uvoziti ker jih pač pri nas nihče ne vzreja, psica je iz Hrvaške imava narejeno vzrejno dovoljenje pa tudi na nekaj razstavah je zmagala med akitami,vse OK,Pri psu je pa vse padlo v vodo uvožen iz Srbije po predpisih ravno tako zmagal na razstavah osvojil nekaj naslovov imava pa težave s kolki,ker pač v Srbiji slikanje ni obvezno in ko kupiš mladićka nikoli ne veš kaj bo zraslo tako da je sigurno boljše uvažati iz držav kjer je nadzor bistveno boljši kot v državah bivše skupne države.

Vsi kolki bp  :)
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: JennyK na 26 September 2016, 05:59:47
Kako vsi kolki bp? Staršev? Ste dobili na vpogled vet.potrdilo?
Ker pri tako mladem psu, kot ga imate vi (mladiču) se vsekakor še ne ve, kako je s kolki....  :-\
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 26 September 2016, 07:45:38
Kako vsi kolki bp? Staršev? Ste dobili na vpogled vet.potrdilo?
Ker pri tako mladem psu, kot ga imate vi (mladiču) se vsekakor še ne ve, kako je s kolki....  :-\
Staršev, dedkov,...
Ja smo dobili za starše, dedke, pradedke...
Vem, da se še ne ve za mladiča.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: čara na 27 September 2016, 07:52:24
S kolki je tako zapleteno, da dol padeš. Sama verjamem, da je v največji meri odvisno od genetike. Zatem dejstvo da mladič, rastoči pes nikoli ni debel. Da ima zadosti gibanja po primernem, lažjem terenu, čim manj drsečih površin (pri nas doma je recimo pluta, kar pomeni, da za mladiča in potem seniorja prekrivam s tekači, da ne drsi. Nauk-naslednji pod bo nekaj bolj primernega (moj favorit je PVC in  akacijev les za spalnico). Kvalitetna hrana (optimalno razmerje hranil). Pri labradorjih so povezali preveč beljakovinsko prehrano mladičkov in rastočih psov z višjim % displazije. In S/K predno pes telesno odraste tudi negativno vpliv ana okostje, pri velikih psih sploh.

Pa še ena tolažba, psi, ki so v dobri telesni kondiciji, mišičasti-sploh ne pokažejo znakov neugodja in displazije, tudi s precej slabimi kolki C, D.

Aja pri genetiki. Niso samo starši, stari starši, so še bratje, sestre, strici, tete...Poglej kar se da na široko linijo. Izkoristi prednost rodovnika! Točno zato je, da se dokoplješ do informacij, ki so zate pomembne. Naštudiraj linije, poglej posnetke gibanj, kolikor je možno, jih v živo spoznaj. Pri nas je tudi ena zelo odprta punca/ženska, ki ima akite :) Odprta za srečanja, odprta za dialog.

FB Skupina
https://www.facebook.com/Akita-Inu-Slovenija-292391577607116/ (https://www.facebook.com/Akita-Inu-Slovenija-292391577607116/)

Se pa vnaprej posipam s pepelom, če Akita Inu ni glih isto kot veliki Japonski Pes.  :-[   




Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 31 Oktober 2016, 18:58:27
No, Slovenija je bogatejša za še enega pasjega člana, Ameriško akito Taj-a.
Se opravičujem ker ni bilo slikc že prej, glede na to da je tu že 2.5 tedna  ;D.
Link do slikc: http://www.mojalbum.com/bretonskipticar/taj
Lep pozdrav,

AslanTheAlabai
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 11 Februar 2017, 00:09:12
Hoj!
Js morem pa nasga Taja kr mal pohvalit, da vsaj malo ozivim tole temo. In sicer kužon je star 7 mesecev in ima 36 kg in chest 77 centimetrov  :o. Je radoveden razigran in zaenkrat se izjemno motiviran za delo, veseli se priboljskov  ;). Vpisan je in skupaj sva v 1.tecaju alfakan-a (jih morem pohvalit ce mam priloznost, res vejo kaj delajo in so zlo prijazni). Upam, da bo Taj zrasel v vsaj dokaj prijaznega akito :). Aja, pa če bi šel kdo kdaj skupaj na sprehod, okolica Ljubljane?. Zelo zaželeni predvsem samcki zaradi socializacije  ::).
Nove slike že na:
https://mojalbum.com/bretonskipticar/taj
Vzreditelj: Vuk Strunjaš
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: čara na 11 Februar 2017, 19:32:44
uhh enega sem te dni videla v SG, ampak ne vem ne to ali je bil samec, samica, mlad, starejši. Ni bil čisti mladiče.
Naslov: Veliki Japonski Pes / Ameriški Akita [American Akita]
Prispeval: AslanTheAlabai na 11 Februar 2017, 21:47:15
uhh enega sem te dni videla v SG, ampak ne vem ne to ali je bil samec, samica, mlad, starejši. Ni bil čisti mladiče.

Čara, hvala :)