PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Oči in ušesa => Temo začel/a: isla na 16 Marec 2010, 12:32:40

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 12:32:40
Asheve težave trajajo že od decembra, začelo se je z praskanjem in stresanjem z glavo včasih je pri dotiku tudi zacvilil. Vet je pogledal uho in nekaj malega potegnil ven (lahko bi bila razpadla trava), ampak uho ni bilo vneto. Po čiščenju se je kakšen teden manj praskal stresal tudi ni tako pogosto, po enem tednu pa spet vse enako. Spet k vetu, ki je pogledal uho in zaključil, da je uho popolnoma brez vnetnih sluhovod prehoden bobnič viden, vseeno je predpisal 10 dni antibijotika, ki ni pomagal (skoraj logično, saj ni bilo nič vneto). Po enem tednu premora grem spet k vetu, spet pregled ušes vse bp predpiše mi nizko dozo rymadila, ki deljuje protibolečinsko in protivnetno. Tisti teden se je praskanje sicer malo umirilo ampak ne čisto.
Počasi sem že obupala in mislila, da je zadeva pač psihičnega izvora, po približno 2 tednih pa so se mu na robu ušesa začele pojavljati hrastice prav tako je začel izgubljati dlako. In smo šli spet k vetu  ::), ki je vzel bris pogledal, garije, gljivice, demodex vse negativno. Za vsak slučaj dobil eno ampulo strongholda in jodovo kremo. Ker se stanje ni izboljšalo, oz je delov brez dlake vedno več sva bila danes spet tam, in je vzel še enkrat bris, ki je bil spet negativen. Tokrat je Ashu predpisal kortikosteroidno kremo in predlagal naj mu dam ovratnik, da se ne bo mogel praskati.
Ima kdo podobno izkušnjo ali je vsaj slišal za kaj takega? Alergija baje ni, ker bi mel vneto tudi notranjo stran ušesa.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: HALLY na 16 Marec 2010, 12:42:25
Ste mu kaj čistili ušesa ali pa kopali pa je prišlo kaj v uho?  :-\

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 12:44:36
Ne ušesa so čista, prehodna, normalne barve.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: HALLY na 16 Marec 2010, 12:52:07
A krastice pa je imel že primarno ali so nastale od praskanja?
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 12:56:10
Hrast na začetku ni bilo, ampak ne zgledajo kot da bi bile od praskanja, ker so lepo razporejene po robu ušesa.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 16 Marec 2010, 12:57:59
noben pes se ne praska kar tako za hobi po ušesu. Še manj se kar brez veze otresa. Pojdi k drugemu veterinarju.
Kakšne rese , tujki lahko zlezejo zelo globoko (pa ne mislim,da bi bilo to). Alergija dvomim, da bi bila samo na enem ušesu ? Glivice, demodeks ipd tudi naselijo navadno oba ušesa..... :-\
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: HALLY na 16 Marec 2010, 13:11:15
To je res, ja... Haller je dobil krastice po koži, ko je imel alergijo na hrano..
Če je le po ušesih, verjetno ni to to..  ???
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 13:16:42
noben pes se ne praska kar tako za hobi po ušesu. Še manj se kar brez veze otresa. Pojdi k drugemu veterinarju.
Kakšne rese , tujki lahko zlezejo zelo globoko (pa ne mislim,da bi bilo to). Alergija dvomim, da bi bila samo na enem ušesu ? Glivice, demodeks ipd tudi naselijo navadno oba ušesa..... :-\


Prvič so mu uho pogledali pod pomirilom in mu ga tudi očistili. Vsakič naslednjič so mu pogledali uho in ni nič videti, pa 2 različna veta sta mu gledala uho (sicer ista klinika..). A predlagaš koga posebno? Lahko bi blo tud kaj od zob, ampak potem bi bilo tudi uho najbrž vneto.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: KARMEN na 16 Marec 2010, 13:20:38
Eni nemški ovčarki so se vsako poletje pojavljale take hrastice po celem robu ušes, ampak to je nastalo, ker so jo neusmiljeno napadale muhe, ne vem pa zakaj, saj nisem kaj takega še nikoli videla.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 16 Marec 2010, 14:57:16
A predlagaš koga posebno? Lahko bi blo tud kaj od zob, ampak potem bi bilo tudi uho najbrž vneto.
od zob? Ni rečeno, da bi se kaj videlo na ušesu. Moja pudlica je imela granulom na zadnjem meljaku, pa ji je potem goj pod očesom ven udaril. Nič se eni videlo na ušesu. Ampak prakala se pa tudi ni- ker zob bolj boli kot srbi.....
svetujem? Ne poznam  scene- probaj dermatologa in otolaringologa- vsaj za dermatologijo zagotovo obstajajo vet. specialisti, za ušesa pa ne vem....
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: Urška na 16 Marec 2010, 15:45:26
Pri določenih psih prehranska alergija udari samo na ušesa, samo ponavadi ne v obliki hrastic, ampak težav s ponavljajočimi vnetji.

Tako, da bi bilo res smiselno obiskati specialista, s tem, da bi se jaz predhodno naročila in že vnaprej povedala za kaj re, da te naročijo na dan, ko imajo tam dermatologa, zobarja, pa še kakšnega dobrega diagnostika.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 16 Marec 2010, 16:13:34
Ali izgleda tako kot na spodnjih priponkah? Moj ima to že eno leto - na obeh konica ušes na notranji in zunanji strani - vendar ga ne srbi, se ne praska in ne stresa z glavo. Kaj to je nimamo pojma - pri vetu so omenili, da je lahko povezano z prenizkim delovanjem ščitnice, so vzeli kri pa je bilo vse ok. Naprej se nismo poglabljali ker ga očitno ne moti. Če kdo ve kaj bi bilo to naj prosim sporoči.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 18:09:50
Ja približno tako, samo v malo večjem obsegu, kar se tiče izpadanja dlak. Kortiznoska krema očitno deljuje ker se danes nič ne praska, z glavo pa še vedno stresa.  ???
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 16 Marec 2010, 21:06:13
In če recimo ta del, ki je na slikah bel primete z nohti in 'pocufate' malo dol vam v roki ostanejo dlake in taki belkasti podolgovati delci ki izgledajo kot suha koža? Moj ima sedaj ta del tudi večji in če prav opažam se obseg čez zimo poveča potem čez leto pa zmanjša. Je pa tako, da sem to opazila pri starosti 1 leta - in od takrat ima to vedno prisotno. Če/ko ugotovite kaj to je mi prosim sporočite - da tudi mi začnemo zdraviti - če je stanje enako seveda. Mogoče lahko tudi ti slikaš pa prilepiš kako izgleda?
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 21:29:17
In če recimo ta del, ki je na slikah bel primete z nohti in 'pocufate' malo dol vam v roki ostanejo dlake in taki belkasti podolgovati delci ki izgledajo kot suha koža?

TOČNO TAKO!  :o
S tem, da je pri nas vse skupaj zelo na meji z rano, danes ko je vet samo potegnil z strgalom za bris je že začelo krvaveti, ko je prvič jemal bris krvi ni bilo.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 16 Marec 2010, 21:33:45
Očitno imamo isto stvar s tem, da našega psa ne moti (več?). Lepo prosim če kaj izveste kaj bi to bilo, da sporočite - prav tako kako boste zdravili in če se bo pozdravilo/izginilo.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 22:08:53
Seveda bom javila, saj nameravam zadevi priti do dna, ker asha resnično moti. Edino če ne gre za dve ločeni zadevi, da stresa z glavo zaradi česa drugega, čeprav se bi mi to vse skupaj zdelo preveliko naključje.  :-\
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 16 Marec 2010, 22:23:03
Če prav razumem ima to samo na enem ušesu? Ker moj ima na obeh - skoraj simetrično - na konicah uhic. Upam da prideš do dna!
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 16 Marec 2010, 22:26:53
Ja samo na levem ušesu ima.
Upam, da se tudi tukaj še kdo najde, ki bi me vsaj približno usmeril v pravo smer. K dermatologom ne mislim hodit, ker ti vsi predpišejo hillsovo dijetno hrano ali pa kaj podobnega. Če bom že sumila na alergijo, se bom šla raje izključevalno dijeto, smo dali skozi že pri otroku.  ;D
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 16 Marec 2010, 22:30:53
Če se kaj prav spomnim se je tudi mojemu začelo najprej na eni strani. Tako da za vsak slučaj preverjaj tudi drugo uho! Idej kam in h komu pa it pa žal nimam.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: KARMEN na 17 Marec 2010, 07:18:00
S katerimi drugimi živalmi pa se pes druži? Da ni dobil kaj od njih?
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 17 Marec 2010, 07:33:56
Če leti tudi name - moj z nobenimi - še mačka ni v življenju nikoli povohal.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: skogkatt na 17 Marec 2010, 08:32:16
V bistvu sem take iste znake videla v primerih, kjer je šlo za gljivice. Sicer pri mačkah, ampak izgledalo je pogosto tako.
Pojavi se prhljaj, malce hrapava koža, potem se začne luščit in dlaka izpada. Včasih se širi, včasih pozdravi samo od sebe. Pomaga Lamisil in podobne kreme, če je to to seveda in obolenje ni prehudo. Niso samo krogci znaki za gljivice, zato me zanima, če je veterinar pripravil gojišče z dlakami, ker wood ni zanesljiv?

Pa seveda nima veze stik z drugimi, naleze se lahko povsod.
 
Drugih izkušenj žal nimam, alergije so imeli pri nas drugačne simptome.

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 17 Marec 2010, 09:47:21
Jaz sem skoraj prepričana,da ni alergija. Je čist netipično.
osebno bi šla k dermatologu in zahtevala gojišče
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: botticelli na 17 Marec 2010, 10:46:47
No sicer napisano v drugi temi ampak vseeno. Jaz bi šla še preveiti zobe - če ima pes minimalno kamna, ali če je kje kakšne problematičen zob, je lahko tudi zaradi tega. Sem že slišala za primere, ko se je problem na zobovju kazal z težavami na ušesih, ali krasticami na glavi, bazi ušes,... Tako da če ne drugo vsaj izključite to opcijo.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 11:26:46
Ash ni ravno družaben tip, tako da nalezel se skoraj sigurno ni, lahko pa je kje kaj pobral.
Ne brisa niso dali na goišče bom zahtevala čez en teden. :) Sem mislila, da gre na goišče samo za mikrosporijo ne pa tudi za ostale gljivice.
Tudi to z zobmi se mi zdi zelo verjetna možnost saj se mi zdi, da ga je zadeva preden je začela srbeti bolela, včasih je na poteg ušesa rahlo zacvilil in umaknil glavo.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: skogkatt na 17 Marec 2010, 11:29:50
Hrastice so seveda lahko tudi ravno od praskanja, vzrok za praskanje pa čist neki x  :-\

V glavnem vam želim, da pridete zadevi do dna ;)
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: Alma na 17 Marec 2010, 11:51:24
sem videla enkrat na eni razstavi psa s podobnim ... ne vem kaj je imel, pa če se prav spomnim je imel po telesu...
veliko vzrokov je lahko...gljivice, pršice, bakterije, itd. ni vedno demodikoza, ki je sedaj najbolj popularna pri vetihh ...
v glavnem ti kar začni dvigovat imunski sistem, to nikoli ne škodi...neglede na kaj se zdravi

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: Alma na 17 Marec 2010, 12:08:30
http://www.ferarica.com/cms_view.asp?articleID=60
mogoče to?

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 17 Marec 2010, 12:09:27
demodeks ne srbi in opisana oblika brezdlačnih mest je netipična.
Dvojna doza strongholda prime na velik spekter pršic in garij.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 17 Marec 2010, 12:49:59
Alma - tisto kar imaš zgoraj na linku ušesa zgledajo kar podobno ja. Samo pes nima nikjer drugje po telesu nič. Tudi name se ni nič preneslo v tem času.

Deteljica - meni je vet takrat dal Stronghold 15 kilsko dozo za 10 kilskega psa - razlike/učinka ni bilo nobene.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 17 Marec 2010, 12:54:41

Deteljica - meni je vet takrat dal Stronghold 15 kilsko dozo za 10 kilskega psa - razlike/učinka ni bilo nobene.
sej če ima glivice, bakterije ali kdo ve kaj  - potem strongohold seveda ne prime  ;).
Ker pa smo govorili o možnosti pršic, garij ipd pa je bila moja opazka,da na tovrstno golazen prijemlje sh- ampak je treba včasih dajat vsak mesec daljše obdobje.
Vsekakor se najbolj splača ugotovit z ostružkom in gojitvijo kaj sploh ima, stronghold pa nima kaj škodit  ;).
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 17 Marec 2010, 12:56:31
kaj pa pravi google:
There are several reasons that your dog might be scratching their ears. Below are some of the most common reasons given by various veterinarians:

1.Your dog might have to much earwax;
2.Your dog might have to much hair in their ears;
3.Your dog might have an infection;
4.Your dog might have fleas;
5.Your dog might have allergies;
6.Your dog might have extremely dry skin;
7.Your dog might have ear mites; or
8.Your dog might have polyps or thyroid disease.
If your dog does is scratching their ears, rest assured that there are steps you can take to help your furry friend overcome this ailment.

1.You might want to clean their ears with medication;
2.You might want to pin their ears up to air them out;
3.You might want to trim the hair from inside their ears;
4.You might want to put an Elizabethian Collar on them;
5.You might want to try giving them an anti-inflammatory;
6.You might want to put them on a special diet. finally,
7.You might want to put an ear drying fluid into your dog’s ears.
If none of the above remedies work then you should consult your vet to see what exactly might be causing the problem.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 17 Marec 2010, 13:07:03
pa tole se zanimivo bere:
našteto razno +
Hormonal abnormalities.
......+
other causes:
There are variousrare heredity diseases that occour in different breads or lines and affect the ears. These incueds dermatomyositis in collies and shetland sheepdogs and prymary serborea in Shar Peis and west Highland white terriers. Squamous cell carcinomas,melanomas nad other tmors can be seen in the ears.

pa tole :
Dry air may be causing dry skin, so run a humidifier in the room she's in the most. For the moment, apply a thin film of Neosporin to the affected areas, and ask your vet if you can give her some Benadryl, to help with the itching.


Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 13:27:55
http://www.ferarica.com/cms_view.asp?articleID=60
mogoče to?


Šuga so garije.

Dvojno ampulo strongholda je dobil. Drugače pa stronghold sigurno pomaga, vsaj pri ashu je ko je imel demodex.
Deteljica hvala za vse, bom še sama malo poguglala. Na živce, mi gre, da moraš k vetu pridet z končno diagnozo, ker drugače se njim sploh ne da razmišljat kaj bi še lahko bilo.  >:(
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 13:30:39

4.You might want to put an Elizabethian Collar on them;


Kaj pa je to?

Večino naštetega smo že probali in izključili, edino še dijeta in goišče mi ostane.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: ninci na 17 Marec 2010, 13:35:24
Kaj pa je to?

Večino naštetega smo že probali in izključili, edino še dijeta in goišče mi ostane.

Tist satelit za okoli glave ;)

Pa vso srečo pri odkrivanju problema, meni je tudi padlo samo to na pamet da mogoče zadevi nista povezani, samo slučajno sovpadata.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: sibila na 17 Marec 2010, 13:36:25
Kaj pa je to?

Večino naštetega smo že probali in izključili, edino še dijeta in goišče mi ostane.

Hec za tisti veliki plastični ovratnik. ;D
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 13:39:07
Aja to je to  :D. Ja očitno mu ga bom morala namontirat, ker je praskanje danes vedno bolj pogosto po vsej verjetnosti od kortikosteroidne kreme!
Ninci (farmacija), kako dolgo naj bi mu sploh mazala ušesa s tako kremo?
Vem da pri alergijah pri otrocih to predpisujejo ampak to naj bi blažilo srbenje, pri tej kremi, ki jo imam pa piše v stranskih učinkih da se lahko pojavi srbenje.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: ninci na 17 Marec 2010, 13:47:10
Aja to je to  :D. Ja očitno mu ga bom morala namontirat, ker je praskanje danes vedno bolj pogosto po vsej verjetnosti od kortikosteroidne kreme!
Ninci (farmacija), kako dolgo naj bi mu sploh mazala ušesa s tako kremo?
Vem da pri alergijah pri otrocih to predpisujejo ampak to naj bi blažilo srbenje, pri tej kremi, ki jo imam pa piše v stranskih učinkih da se lahko pojavi srbenje.

Ponavadi se maže cca. 1 teden, ampak moraš res tenko mazat, čist po "gorenjsk"  :D, tanjša kožo za to lahko prekomerna uporaba pusti drugačne posledice.
Ja seveda lahko se na kremo pojavi alergijska reakcija, ki se izrazi tako kot precej alergij, s povečano srbečico. Če se praska full bolj kot se je preskal prej bi jaz prenahal z uporabo in šla do vet. ali ga vsaj klicala če je to normalno.
Katero kremo sta pa dobila?


Citiraj
Na živce, mi gre, da moraš k vetu pridet z končno diagnozo, ker drugače se njim sploh ne da razmišljat kaj bi še lahko bilo.

Žalostno ampak v nekaterih primerih žal resnično :-\



Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 17 Marec 2010, 14:02:52
če se po čemerkoli bolj praska, jaz tega ne bi uporabljala. Pa probaj še ovratnik in bepanten mazilo(za celjenje) preden greš v stroške. Enteden gor al pa dol itak ne bo bistveno spremenil zadeve.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: ninci na 17 Marec 2010, 14:09:08
Čist ideja, kaj pa če bi te hraste umila z Plivasept šamponom, potem pa malo namazala z Bepanthen plus?

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 16:56:52
Krema je Elocom. Ja mogoče bepanten plus ni slaba ideja. A Plivasept je nekakšen antihistaminik ali kaj?
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: damayanti na 17 Marec 2010, 17:17:14
Jaz sem imela  eno tako situacijo kakšni dve leti nazaj. Zgodaj poleti..ko so se začela kopanja...in tudi kar na enkrat... sta se začela praskat..in ogulila sta si dlako. Najbolj izrazito je bilo po komolcih pa tudi po zadnjih nogah.

In isti sistem z veterinarjem... lučka, pa stronghold + neki antibiotiki.. plivasept  velik račun... nič boljše
Ponovno nazaj zopet pregled, še neke druge zadeve in nič boljše,.... psa pa že čisto zguljena in rdeče...in hrastasto na mestih.
In isto so mi rekli ... da ne vejo od česa bi to bilo)
In potem nisem več vedela kaj naj... sem šla v lekarno( slučajno po eno drugo stvar) in ker je imela lekarničarka še čas sva debatirali in je naneslo na pse...

In sem jih pripeljala, jih je pogledala... in  vprašala , če sta se slučajno v potoku kopala ( itak da sta se ::) ) ...
In mi je dala.... claritine s tablete...in  medicinski balzam za roke( podobna zadeva kot plivasept vendar mnogo ceneje - od ecolaba bela plastična 500ml steklenica z vijola belo nalepko)... in pa kremo bepanten plus
Vse brez recepta.... pa ne vem če sem dala tam 25 eur nekaj takega( vet. pa 170)
In se je začelo po dveh dneh celit..po claritin- s sta se pa nehala praskat ;)

Staknila sta pa nek ekcem v vodi...
Sicer potem kasneje  smo tisti vikend šli še na morje... in kot bi odrezal.... vse rešeno.

Se  mi je prav zamerila tista vet. ambulanta :-X...

moj primer.... :)
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 20:28:33
A niso claritin tablete na recept? No saj ni važno bom našla koga z alergijo na sonce  ;D A se slučajno spomniš kako si dozirala? Ash ma tam cca 21kg.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: ninci na 17 Marec 2010, 20:35:29
A niso claritin tablete na recept? No saj ni važno bom našla koga z alergijo na sonce  ;D A se slučajno spomniš kako si dozirala? Ash ma tam cca 21kg.

Claritin S dobiš brez recepta. Je pa notri 10tablet, doza pa enaka kot v tistih na recept ;) Bi pa to sigurno moralo srbečico odpravit, vprašanje samo če boš rešila problem dolgoročno ali samo za časa jemanja tablet. Odvisno s čim je povezano :-\ Doziraš kot za otroka, 1/2 do 1tableto, več kot 1 tableto dnevno mu jaz na to kilažo sigurno ne bi dala. Moraš računat, da je tudi za odraslega človeka predpisano 1-2 tableti dnevno. 2 prvi dan ali dva, če gre za hudo reakcijo potem pa naprej po eno.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 17 Marec 2010, 20:47:57
Kako dolgo pa dajem?

Pa hvala vsem za pomoč in trud.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: damayanti na 17 Marec 2010, 20:58:18
ja doziraš tako kot za otroka moja sta tam 30 in 35 kil ... kot je ninci povedala.... so pa zato, da se ti pes ne praska.... ;) in da se imajo ranice mir celit.
Ker  samo trobenta, je zgolj zato, da se ne doseže .. trpi pa še vedno, če ga srbi :-\
 umivaš redno z antiseptikom, in mažeš z bepantenom , se začne tudi celiti...potem pa pač nehaš s  claritinom.... je pa claritine s 100% brez recepta ;).
Škodovat pa tudi ne more... vsaj našim dvema ni...

Dej vprašaj še v lekarni... vem da obstaja   zadeva v obliki morske kopeli.. ali se še celo imanuje morska kopel ( kot nek prašek- ki ga rastopiš v vodi )... pa makar še s tistim umivaj.
našim dvema je morje pozdravilo... res ne moreš verjet... ful, tudi dlaka je začela takoj rast nazaj.
Sem jih prav namenoma pustila ,da sta slana okrog bluzila( nisem spirala)

Pomoje ne more škodit no... kvečjemu pomaga lahko.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 18 Marec 2010, 17:15:50
No tkole tole zgleda:

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs467.ash1/25619_371197638084_741708084_3759510_973646_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs467.ash1/25619_371197673084_741708084_3759514_1502100_n.jpg)
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: teycha na 18 Marec 2010, 17:19:46
Uf zgleda hudo. Zdaj vidim da imava verjetno kar različno situacijo  :-\
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: ninci na 18 Marec 2010, 20:20:09
Uf ni lepo. Na tole jaz elocoma ne bi dala :-\ Daj res probaj kar z bepanthen plus.

Claritin se daje "do izboljšanja" po navadi cca. 1 teden, če ne gre za sezonsko alergijo itd. seveda. 


Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: sibila na 18 Marec 2010, 20:55:03
isla, jaz bi samo nekaj pripomnila...ponavadi za take kožne zadeve radi dajejo injekcije s kortikosteroidi, previdno s tem.
Meni so tako nafilali bokserko zaradi alergij z injekcijami in to ji je najverjetneje tako zvišalo sladkor v krvi, da je pospešilo razvoj sive mrene.
Po dveh letih je skoraj popolnoma oslepela. :'(

To je mišljeno za te veterinarske kure, ki se jih radi poslužijo nekateri, tudi, če niso ziher za kaj sploh gre...
Izgleda pa kar grdo, revež Ash, čimprej zrihtajte. :-*
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: damayanti na 19 Marec 2010, 07:38:18
 Ja podobno izgleda kot je pri naših dveh... edino da naša dva še nista imela tako velikih hrast( ker sem jaz  takoj paniko zagnala, ko sta se začela praskat in je dlaka začela odpadat..-> beri dvakrat toliko je bilo treba pometat in sesat :-\)... drugače pa uno spodaj  vnetje in une pikice... zelo podobno.

naša dva sta se namakala v potoku, in to staknila... lekarničarka je takrat rekla ,da je podobno kot impetigo( pri ljudeh) bakterijska okužba...
zato mi je tudi dala claritin , da omili srbečico potem pa spiranje... (sicer ne vem kako je pri ljudeh- kura zdravljenja) ampak našima je pomagalo umivanje/ spiranje in potem morje)

razen če ga boš še k kakšnemu vetu peljala , da še enkrat pogleda.

Je pa res da je bilo potem pri nas po cca enem tednu ok.

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 19 Marec 2010, 08:03:37
meni zgleda,kot da so poškodbe od praskanja- se pravi sekundarne.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 19 Marec 2010, 09:56:20
Sem pozabila pripomnit, da je slika zelooo povečana in mogoče zato zgleda še huje kot je v resnici.
Zadeva je ratala takšna oz slabša kot prej po kortikosteroidni kremi, pomoje mu je hraste "požrla"
Deteljica mogoče je res od praskanja, ampak ni mi jasno kaj naj bi ga v ušesu motilo saj ni ničesar videt, po mnenju dveh vetov ima uho lepo kot najbolj zdrav pes.
Danes grem po claritin, z bepantenom pa že mažem, ker ga imam doma. Spiram pa mu kar z fiziološko razstopino.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 19 Marec 2010, 10:12:47
ne pretiravat z namakanjem in spiranjem. Karkoli že ima svetujem, da čim manj pereš in orng posušiš, ker večini nepridipravov vlaga izjemno paše.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: KARMEN na 19 Marec 2010, 10:17:32
Če so slučajno glivice, jih bo treba odpraviti s primernim sredstvom, ker vse drugo ne bo pomagalo.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 19 Marec 2010, 10:20:16
Ma ne vem če so glivice... Pri glivicah, se ponavadi pojavi tudi smrdljiv vonj pa še na notranji strani ušesa bi se kaj poznalo, on pa ima to samo na zunanji.
Mogoče je res od praskanja, ker prvo ni bilo nič, samo stresal je z glavo in zacvilil če si ga pod določenim kotom potegnil pa še praskal se je. Hraste so se pojavile šele po 2 mesecih.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: damayanti na 19 Marec 2010, 10:32:09
Ma ne vem če so glivice... Pri glivicah, se ponavadi pojavi tudi smrdljiv vonj pa še na notranji strani ušesa bi se kaj poznalo, on pa ima to samo na zunanji.
Mogoče je res od praskanja, ker prvo ni bilo nič, samo stresal je z glavo in zacvilil če si ga pod določenim kotom potegnil pa še praskal se je. Hraste so se pojavile šele po 2 mesecih.

aja to je že dalj časa?... pismo?... pri naših dveh je bilo to v roku enega tedna...in potem panika, zdravljenje( in letanje okoli veterinarja) ...in uno kar sem napisala.. v drugem tednu- konec.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 19 Marec 2010, 10:56:31
Ma ne vem če so glivice... Pri glivicah, se ponavadi pojavi tudi smrdljiv vonj pa še na notranji strani ušesa bi se kaj poznalo, on pa ima to samo na zunanji.
Mogoče je res od praskanja, ker prvo ni bilo nič, samo stresal je z glavo in zacvilil če si ga pod določenim kotom potegnil pa še praskal se je. Hraste so se pojavile šele po 2 mesecih.
ni nujno- glivice niso samo v ušesih, so lahko tudi na koži kar tako. In same po sebi nič ne smrdijo. Smrdi odmrlo tkivo,ki je psledica njihovega delovanja.
Ekcemi pa tudi ne marajo vlage in običajno je tako,da bolj ko ekceme z nevem čim vse tretiramo, slabše postaja vse skupaj. Taka stanja res rabijo dermatologa.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 19 Marec 2010, 11:00:43
http://vizita.si/clanek/leksikon/ekcem.html
http://www.dobre-enovice.com/tag/ekcem/
http://www.mojezdravlje.net/Bolesti/73/kozne-i-spolne-bolesti/Ekcem.aspx
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: damayanti na 19 Marec 2010, 11:11:23
ni nujno- glivice niso samo v ušesih, so lahko tudi na koži kar tako. In same po sebi nič ne smrdijo. Smrdi odmrlo tkivo,ki je psledica njihovega delovanja.
Ekcemi pa tudi ne marajo vlage in običajno je tako,da bolj ko ekceme z nevem čim vse tretiramo, slabše postaja vse skupaj. Taka stanja res rabijo dermatologa.

A misliš , da če bi vseeno razkuževala z fiziološko in če potem z sterilno gazico zbriše , da ne bi pomagalo?

Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: deteljica na 19 Marec 2010, 11:11:54
še eno koristno branje (zdej maš pa dost izobrazbe ):
http://bojano.tripod.com/analne.htm#kontakt
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 19 Marec 2010, 12:03:55
Lokalni svrab je propratna pojava kod besnila,ektoparazita i tenijaza.

Mogoče ma pa steklino  :D
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: Lilit na 19 Marec 2010, 12:23:51
Verjetno brcam cisto mimo, ampak kaj pa bolhe ???
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 19 Marec 2010, 12:25:44
Res ma velik, dlake in jih mogoče ne bi opazila, ampak skoraj zagotovo jih nima. Bi se še kje drugje praskal.
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: Alma na 19 Marec 2010, 16:35:17
bolhe lahko povzročijo različne reakcije na koži...če jih nima še ne pomeni, da ni od bolh
saj je itak 95% bolh ni na psu...bolhe so ogabno grde zadeve, vso sr. lahko od njih
dobiš...
jaz občasno kupim ampulo neostamozana, naredim raztvor in pošpricam stanovanje...
glede na to, da se ne morem rešit sosedovih mački (ne komentiram kako izgledajo)
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: KARMEN na 19 Marec 2010, 17:12:46
Glede na to, da si že večkrat napisala, da ga je uho ob potegu v določeno smer zabolelo, sem pomislila na glivice v ušesu. Nekoč sem brala članek o simptomih glivic v človeškem ušesu in eden izmed teh je bila bolečina ob potegu uhlja. Praskanje pa je posledica bolečine v uhlju. Morda pa je veterinar spregledal?
Naslov: Hraste na ušesih
Prispeval: isla na 21 Marec 2010, 19:33:04
Evo, da malo poročam.. Stanje se zaenkrat izboljšuje, praska se ne več hraste pa tudi po hitrem postopku kopnijo. Po moji teoriji je prijela ampula strongholda z kombinacijo kreme kortikosteroidov. Do nadaljnega bom uho in veterinarje pustila pri miru, če pa se bo spet začel praskat bom zahtevala  bris za na goišče.