PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: Nelly na 16 Marec 2006, 02:08:05

Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Nelly na 16 Marec 2006, 02:08:05
Lep pozdrav!

Zgodba sicer ni moja, se je pa dogajala v moji blizini.

Gres z psom na sprehod oborozen z kupom vreck itd. Pes pac opravi svoje nekje na robu ceste… V miru pocakas da pes opravi in vmes vleces vrecke iz zepov, ko te sredi ceste napade mimoidoci in te ozmerja z vsem mogocim, ker si najvecja svinja, ker pustis psa da opravlja svoje. ??? Ko poves da misliš za psom pobrati, mu mahaš z  vreckami pod nosom … se pa pojavijo se vecja zgrazanja, da »onesnazujes pogled« (ja tudi to lahko pocnes  ???) ker je totalno neestetsko se je  z polno vrecko sprehoditi do prvega smetnjaka, tudi 50 m ce ga prej ne najdes.  :o :oKaj narediti v tem primeru razen totalnega smeha in razmisljanja ali tisti diseči kupček  vrzes nazaj na cesto ali pa komu v narocje. ;D

 Tale zgodbica danes me je prav nasmejala, ker ocitno bi ljudje poleg tega, da za psom pospravljas radi se da tovoris s seboj  nahrbtnik za spravljanje raznih kupckov ter po nasvetu omenjenega gospoda rezervar vode, da bos travo pocistil, ko pes lula. ??? ??? ???

Ocitno je bila danes res luna na pohodu  ;) Me je pa tole danes tako nasmejalo, da sem morala deliti z vami. Nekateri so res prismuknjeni.

In drugace pospravljate za svojim psom? Jaz vedno.. res pa je da vode za ciscenje polulane trava pa nimam s seboj  :D Ker glede na kolicino bi kmalu morala za seboj vleci vrtno cev  :D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: search.and.rescue na 16 Marec 2006, 05:52:27
Lepo, da si odprla tole temo.  ::). Jaz imam sicer malo drugačne poglede na vso zadevo. Včasih sem resnično pobrala vsak kakec. Potem pa sem opazila, da moram vrečke v nedogled nositi s seboj in včasih sem opazila tudi zgražanje (večinoma mladine, ki si ga resnično nisem gnala k srcu). Včasih nalašč pustim, kadar vidim da je v bližini kakšen zadrgnjenec, ki začne razpravo o tem in mu preprosto rečem, naj svoj čas raje porabi za to, da nam lastnikom psov omogoči pasji smetnjak z vrečkami. Ker jaz po zakonu nisem dolžna pobirati iztrebkov, če občina ne poskrbi za primerne smetnjake. Smola pač!
lp, Ines!



Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: scythe na 16 Marec 2006, 06:43:12
Doma za Astorjem pobiram iztrebke, ko so le ti v bližini ceste - vendar se to do sedaj še ni zgodilo, kajti najin sprehod poteka cca 3 minute po cesti - nato pa smo že na prostranem barju ali pa v gozdu. Pač živim na deželi in zaenkrat še ne skačem za njim naokoli, da bi pobirala kakce. Jih pa poberem na določenem travniku (če se tam pokaka - vendar se redko), ker sem tako dogovorjena z lastnikom te parcele (ampak tam tako ali tako zelo malo hodim).

Ko pa sva z Astorjem v bolj urbanih predelih kakce absolutno pobiram.

Sem pa tudi jaz zadnjič razmišljala kdaj bodo prišli trenutki, ko bomo morali s seboj nositi vodo za "očiščenje" površine, ki jo pes polula. Meni se to zdi malo trapastno - ampak imam občutek, da ta trenutek ni ravno daleč....  :-\
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: *nastja* na 16 Marec 2006, 06:44:55
To sem se tudi jaz naveličala ampak moram. Večlinoma pa hodiva po kakšni gmajni tako da ni problemov. Če pa greva po cesti so pa v bližini drevesa, visoka trava, grmičevje in potem pač vržeš tja notr, seveda če imaš papirnato vrečko (se dobijo prav vrečke za pasje iztrebke - papirnate, ker se razgradijo). Če pa ni smetnjaka pa nosim s sabo tut 50 m če je treba . Samo tule pri nas imajo pred vsaki bajti kakšen smetnjak, tako da izberem tistega, ki ni nobenega človeka zraven. Hehe  ;D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: Jolly na 16 Marec 2006, 07:41:37
Pri nas je kar se tiče smetnjakov za pasje iztrebke res urejeno, tako da noben bumbar ne more mimo njega z izgovorom, da nima kam vržt iztrebke.

Se je pa tudi meni zgodilo, da me je ena gospa fajn nadrla, če me ni sram, ker je pes kakal v kupu snega. Na žalost ga nisem mogla privleči do gozda, ker je imel revež drisko. Ob takih zadevah se samo nasmejim, pokažem vrečko, se obrnem in mislim svoje.  Ljudi, ki ne marajo živali bo motilo tko ali tko čisto vse kar se lahko spomneš.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: meta na 16 Marec 2006, 09:14:53
Tudi meni se je že zgodilo, da me je kakšna mama, ki ves čas straži pred hišo nadrla.

Pred gasilskim domom je imela Atra, ko je bila mlajša, stalen prostor kjer je kakala in smo seveda pobirali za njo. Neka mama pa je dobesedno pritekla do mene in začela: "A boš pospravila! Potem pa jaz tukaj voham te smrdljive zadeve." itd.... Jaz sem samo veselo prijela vrečko in rekla da pospravljamo in jo je kar odneslo nazaj v hišo  :D tako da ni imela ničesar več za pripomnit :)

Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: andreja na 16 Marec 2006, 12:56:49
ha ha... najboljše so ponavadi stare nonice, ki jih že na daleč vidiš kako se pripravljajo, da ti bodo zatežile, pol jih pa ti prehitiš in vzemeš vrečko iz žepa in pospraviš za sabo-->psom, pol pa slišiš same lepe besedice ko se pogovarjajo med sabo.  In kako se jim spremeni izgled!
Ni se še zgodilo, da bi mi kdo težil zaradi drekcev, sta pa dve, nonici seveda, modrovali kako se bodo vse rožice na travniku ali ob cesti...ali kje že vse, posušile. No, pripomnila sem, da bom naslednjič šla na otroško igrišče kjer ni rožic in kjer je itak že vse nasvinjano in se ne bo poznalo. Sta samo čudno pogledali in utihnili.
Seveda sem se hecala. Ampak da mi težijo za dve marjetici ob cesti, ki imata itak toliko svinca in ostale svinjarije, da še za povohat nista... ??? ::)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: Lanyca na 16 Marec 2006, 14:02:59
Jaz vedno počistim za Lano.
Razen seveda če sva kje v naravi, tam pustim, drugače pa na cesti ali pločniku v glavnem tam kjer so ljudje. Pes je moj zato sem dolžna za njim počistit, ne. :)
Če bi vsi bili taki kot nekateri, da to samo pustijo pa jih briga... potem bi bilo našo mesto mesto dreka. >:( ;D
V naši ulici predvsem na začetku je toliko pasjih iztrebkov, da moraš pazit kam stopaš.
Po moje bi morali uvesti tak zakon, kot v nekaterih državah, da če za psom ne pobereš plačaš, čeprav dvomim, da bi to docela to rešilo. ::)
Seveda pa so nekateri čudni, no ja pri nas se mi to še ni zgodilo, da bi mi kdo težil če čistim za psom.
Se je že zgodlo, da sem enkrat pozabla vrečko doma pa se je Lana eni tam pod oknom pokakala. :P
Pa ona vem pogleda pa pravi"Ko je tvoj ati mel svojega psa je vedno vrečke s sabo nosil pa pospravljal." no ja ta je res tak za te stvari sem šla po vrečko domov in počistila.
Naslednjič spet se je Lana polula na travipred eno hišo, pa en stari ven prileti pa se začne dret" Pa kaj je to? Spravi psa stran, meni že nebo po dvorišču srau!!!" :P
No pa sem mu rekla, da je Lani pač trebalo lulat in, da tega ne morem počistit, pa je začel z rokami mahat pa v hišo odšel.

No zdaj pa še nekaj kaj se je v naši ulici dogajalo.
Eden je s svojim psom vsak dan hodil po ulici pa je pes ali pri nas ali pri sosediovih vedno iztrebke puščal.
In mu je soseda enkrat rekla, da obstajajo vrečke in, da se iztrebke ne pušča pred tujimi hišami, on pa ji je rekel"Ali vi nikoli ne serjete?"(se opravičujem izrazu) ona pa mu je rekla" Ja , samo pred vašo hišo ne." ha ha ha ;D
Nekateri ljudje so res preubčotljivi za to, nekateri pa vse za psom puščajo na tleh, da moraš pazit, da ne stopiš v kak iztrebek. ::) :-X


Lp
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: andreja na 16 Marec 2006, 14:14:41
Lanyca, sej ta zakon je že... vsaka občina ga je že skoraj uvedla... Pri nas je kazen za nepobrani iztrebek 5000sit, v KG, če se ne moti celo 50.000! Govorim iz glave, zato me ne prijet za besedo, niso pa še nikogar oglobili. Pri nas vem da so hodili okrog redarji, nikogar pa ne poznam, ki bi plačal. Veliko kant za pasje iztrebke so postavli, nikoli skoraj, pa ni vrečk... Se pravi, je kot da jih ni in jih moraš lepo s sabo nosit.

Je pa res, da če se lastnik neograjenega vrta razburja, ker se je psička tam polulala, ga je pa treba upoštevat. Kar je njegovo, je njegovo. Kuža bi se verjetno lahko polulal tudi kje drugje.
Prav pride tudi lulanje na ukaz, da ne pride to takih neljubih incidentov.... Na kaki gredici prej rečeš lulat in mirno se lahko sprehodiš mimo vrta tega gospoda... :P
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: zoe na 16 Marec 2006, 16:14:19
Pri nas je sploh zdaj, ko je sneg, polno drekcov  :-\ Ker je brez snega samo ena potka, večina psov, ne gazi po snegu, da bi kakala, ampak to lepo opravijo na potki. Večina lastnikov pa za njimi ne pospravi  ::)

Jolly, omenila si, da imate pri vas kante za iztrebke. Kako ste do teh kant prišli? Jih je postavila občina na predlog stanovalcev ali kar tako?

lp
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: mary na 16 Marec 2006, 19:03:16
Tudi jaz pospravim za Zaro (razen na travnikih, v gozdovih...).
In najbolj na živce mi gredo nekateri upokojenci, ki res nimajo nič drugega za početi, kot težiti drugim. In ko jaz naštimana z vrečko v roki čakam, da Zara opravi svoje, da za njo pospravim, se nek ata nalima zraven in me začne nadirati, zakaj ne pospravim za psom. Mislim a naj ji kakec z riti z vrečko potegnem >:( Prav tako me je enkrat začela kregati ena mama, da bi morala nositi vrečke in počistiti. In je bila potem prav navdušena, ko sem ji povedala, da imam vrečke in tudi počistiti nameravam ;) ::)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: S1b na 16 Marec 2006, 19:07:17
Jaz za sibom še nikoli nisem in tudi nimam namena pobirati iztebkov.Pač hodiva v naravo kjer ni veliko ljudi tako da ni problema. Sem pa šel enkrat do šole kjer na poti srečaš res travnik dreka kjer je vse posrano in se mi zdi res grozno da psi serjejo vsepovsod...
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: Jolly na 16 Marec 2006, 19:23:19


Jolly, omenila si, da imate pri vas kante za iztrebke. Kako ste do teh kant prišli? Jih je postavila občina na predlog stanovalcev ali kar tako?

lp

Če ti povem po resnici, ne vem, ker sem se komaj kaki mesec nazaj preselila sem, pa so kante že bile. Domnevam pa da jih je postavila občina, zato ker so lepo razporejene po celem mestu in tudi vsak dan spraznjene.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: rina na 16 Marec 2006, 19:38:41
Za Witty pospravljam v urbanih delih, pa tudi na bolj odročnih če se podela zelo blizu potke. V kakšnem šavju, pa gozdovih pa ponavadi ne pospravim.
Tudi pri nas imamo tiste pasje smetnjake, ki ne vem če so bili sploh kdaj očiščeni, vrečk jasno ni... In potem se zdim smešna sama sebi, če poberem Wittyjin iztrebek, ki leži med tremi drugimi. ::) Po možnosti 2 metra stran od kante. V takih primerih tudi ne pospravljam vedno.

Me pa nekaj zanima, upam da kdo ve.
Ali lahko dam zavezano vrečko v katerokoli črno kanto. Enkrat sem pobrala kakec in ga nesla proti črni kanti, ki je bila pred eno majceno tovarno. Nek gospod in gospa pa sta šla ravno iz tovarne. Pa me je gospa nadrla, češ, kaj se pa to pravi. Sicer je gospod rekel "Ja, samo v kanto hoče dat. Ti kar daj." Pa sem dala vrečko v kanto. Tista gospa pa je naprej godrnjala, da ne morem kar tako, v kar eno kanto, pa ali nimamo svoje kante... in tako naprej dokler se nista odpeljala. >:( ??? Naj bo srečna da dreke sploh pospravim, mislim da bi bilo še huje, če bi jih pustila skoraj pred vrati. ::)
A imam pravico uporabljati tuje kante?

lp
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: scythe na 16 Marec 2006, 19:45:50
A imam pravico uporabljati tuje kante?
Meni se zdi, da ne, ker vsaka družina plačuje prispevek za svojo kanto oz. več hiš skupaj za skupinski kontejner. Torej glede na to ima vsako gospodinjstvo pravico do polnjenja svojega smetnjaka in ne tujega. Če ti odložiš drugam, bo namesto tebe tista oseba plačala odvoz te smeti.

To - kar se tiče iz "pravnega" vidika (pa nisem ziher, ampak govorim po svoji kmečki logiki).

Jaz se v takšnih primerih potuhnem in opazujem, če me kdo gleda - v primeru, da ni okoli očividcev, nekomu "podtaknem" vrečko.  :-[

Aja - mirne vesti pa lahko uporabljaš javne smetnjake (takšne kot so po parkih etc). Teh pri nas ni.  ::) Razen pri trgovini.  ::)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: andreja na 16 Marec 2006, 22:26:12
ha ha.... pol pa tisto pri trgovini nafilat z dišečimi vrečkami in hitro boste dobili kakšno košaro več  :D :P
Meni se še nihče ni zbunu. Tista vrečkica pa res ne porabi veliko prostora, če ne pa vrečko sprazniš, ne? he he he ::)

Zoe, občina ne more zahtevat od lastnikov psov, da pobirajo iztrebke, če jim tega ne omogoči vsaj s kantami. Torej Jih postavi sama. Ne vem pa, če se lahko kar pokliče in naroči kanto. V tem primeru plačaš verjetno ti... boooo
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: Lilit na 16 Marec 2006, 22:30:05
Ma se ne pocutite smesno, se setat naokoli s kakcem v vrecki?
Jaz se smejem sama sebi ;D

Tudi ker ce je ze taka situacija, da moram pobrat (v mestu ali pri nas na cesti) naredim tudi par 100 m do prve kante in si mislim, ce bi ljudje vedelim, kaj imam jaz v roki ;D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkom malo drugace!
Prispeval: andreja na 16 Marec 2006, 22:55:38
ha ha... sej če imajo otroke so doživeli hujše  :o  ::)
mene bolj moti to, da je toplo....
žnjh žnjh... :-X
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: trigi na 16 Marec 2006, 23:09:50
Ojla

Tudi jaz večinoma pobiram kakce ... in sem tudi že doživel razne napade .. najbolj smešni so mi tisti ko rumba počepne da lula, pametni človek v ozadju pa prijavi 'a ne boš nič pobral?' ... kaj nej poberem? Onesnaženo travico? Hallloo? :)
Drugače pa tudi jaz dostikrat polno vrečko vržem v kakšno privat kanto, komaj čakam da bo kdo rekel da ne smem, ker mu lahko brez problema ponudim alternativo (kakec pred njegovimi vrati :D).
In ker tudi pri nas zelo 'redno' dajejo vrečke v tiste 3 kante za pasje drekce kar jih imamo v celem mestu, kupujeva vrečke za sendviče, ki so ravno primerne za tako opravilo, pa tudi drage niso, edino kar je moteče da so skoraj prozorne :D

Dobro Pobirajte Še Naprej, Črt :)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: irenchy na 16 Marec 2006, 23:20:54
glede na to da smo na vasi jih moti tudi to, da vsaj 2 na dan vidijo rondota ko se šetka....in ko poberem kakec takrat pa seveda sledi pripomba. če opravi potrebo na takem lacu, da je pač da se pobere poberem in grmeo naprej na travnikih itd. pa ne. seveda upokojenci, kot da nimajo drugega za počet kot težitvsakemu ki pride mimo...saj niso vsi isti samo večina pa ja....torej en ata, ki je tečen kot nadloga, ki se vtakne v vsakega ki gre mimo, ki je klical mojega očija ker sem rekla čer namesto dober večer, ki je rekel da nevidi pomene sprehajanja psov itd. lahko si mislite...torej rondo opravlja potrebo zraven pločnika na travici....jaz povlečem vrečo in se pripravim :D(malo heca) in poglej poglej kdo vis iz okna čez cesto...ja ta fini prijazni ata, ki si že cela vas želi da zgine in njegove bedne pripombe...˝no deklina a boš pobrala˝  pa jaz ˝dober dan˝ pa on mi začne tko pa tko pober pa kar nekaj...nebi rekla, če bi hotel dat nasvet ker tok pa že vem kdaj se človek dela norca kdaj pa ne....in enostavno ˝torej boste vi pobrali, nasvidenje˝ in sem šla drek pa tam pustila. sej ne da sm zdej najbolj nevzgojen otrok na celem svetu, da so moji starši nevem kaj, da je moj oči čudak, da nevem kaj še vse...cele zgodbice ki so zelo zabavne......pa nisem edina tuki pri nas na vas ;)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Neyka na 16 Marec 2006, 23:34:39
Jaz jih doma pobiram okrog hiše, po gozdu in po trvnikih kjer se preganjava pa ne.

Pa kadar sem kje v mestu mam obvezno vrečke s sabo pa na razstavah sem jih mela pa na srečanju. sej drugod že pa ne hodim. Ampak na javnem mestu ne bom pustila dreka zarad smešnga občutka.  ::) V gozdu mi pa dejansko dol visi  ;) :) ;)

Mam pa jaz une šumeče vrečke k se na roli dobijo. So sicer kao prozorne ampak itak se zvijejo pa se nlamr ne vidi ;) Aja..ne nosim koluta s sabo ampak si ko grem nekam lepo strgam s koluta 10 vrečk ne da bi jih raztrgala med sabo in zložim ter prepognem na žepno velikost, potem pa čist preprosto vsako posamezno stran jemlem  :D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: zoe na 16 Marec 2006, 23:41:02
Zoe, občina ne more zahtevat od lastnikov psov, da pobirajo iztrebke, če jim tega ne omogoči vsaj s kantami. Torej Jih postavi sama. Ne vem pa, če se lahko kar pokliče in naroči kanto. V tem primeru plačaš verjetno ti... boooo

Aha, fino bi bilo, če bi se lahko zmenili s Snago, da pridejo naštimati kante, saj se nam vsem gre za lepše okolje ane ;D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: marc na 16 Marec 2006, 23:41:36
V primeru, da te motijo prozorne vrečke (tudi mene), uporabi prej papirnat robček, pokriješ kupček in ga potem pobereš. Pa še malo boljši občutek je. Sem pa opazil da bom moral prešaltat z 2kg na 3kg vrečke. Ne gre več noter.  ;D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: irenchy na 16 Marec 2006, 23:46:06
ena tukaj pri nas pobere samo če je oben ne vidi :D :D :D :D :D :D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: scythe na 17 Marec 2006, 00:43:32
Sem pa opazil da bom moral prešaltat z 2kg na 3kg vrečke. Ne gre več noter.  ;D
A so vrečke po kilogramih?  :-[ Jaz imam probleme, ker imam premajhno roko, da bi ves kakec lahko prijela. In potem ko preprijemam, mi vmes po možnosti še kaj ven pade...etc.  >:( Zato sem sedaj velik potrošnik teh vrečk - ker običajno na 1 Astorjev kakec ponucam 2 vrečki.  ;D ::)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: rožica na 17 Marec 2006, 07:12:55
V primeru, da te motijo prozorne vrečke (tudi mene), uporabi prej papirnat robček, pokriješ kupček in ga potem pobereš. Pa še malo boljši občutek je. Sem pa opazil da bom moral prešaltat z 2kg na 3kg vrečke. Ne gre več noter.  ;D

Drugače obstajajo tudi črne vrečke ;)

Jaz pobiram za Atosom ob cesti, v mestu in pa na kakšnih srečanjih. Večinoma hodiva na sprehod v gozd ali na pst, kjer se itak vedno umakne daleč od poti (no, razen, če je na povodcu) in tam ne pobiram. Me pa še ni nihče nadrl, sem pa že videla par pogledov, ki so samo čakali, da bojo kaj rekli. Pa sem jih zafrknila in pobrala ::) 8)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Rinchy na 17 Marec 2006, 07:26:56
Jaz pobiram samo v mestu in kje ob cesti.Čeprav ona gre tam če jo ressss tišči.Ona se rada sprosti in se iztreblja na kakšnih travnikih,kjer prej 'zavrti' nekaj krogov teka,potem pa opravi svoje. Zaenkrat mi še ni noben težil,glede tega. Me pa moti da so v celih domžalah samo 3 do največ 4koši. Na poti za bistrico kjer hodim je samo 1 pa še to čisto na koncu(kamor sploh ne hodiva). In če bi pobirala ..naj eno uro prenašam tisti iztrebek...jah ne hvala! Dokler ne bodo postavili košev,tut jaz ne bom pobirala. Po mestu že drugod pa ne(če košev ne bo)  ;)

lp
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: marc na 17 Marec 2006, 08:22:03
A so vrečke po kilogramih?  :-[

JA maš od 1kg, pa do ne vem ... 5 kg. Pol si pa nabavi večjo in kar z obema rokama zagrabi. Z občutkom in užitkom.  ;D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: andreja na 17 Marec 2006, 09:49:18
občutek dobivam da nekateri govorijo že o fetišu! :o
ha ha ha

se heeecaaaam.... :P
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: maja01 na 17 Marec 2006, 19:18:46
Jaz v urbanem okolju, pa tudi "v naravi", ce se podela kje ob pot,i za Spelo vedno poberem.
m.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Zala na 17 Marec 2006, 19:36:58
jaz sem pobrala samo kadar je bilo na cesti ali pa pri sosedu... ::)  :D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: MIŠA na 18 Marec 2006, 12:35:11
 ;D, sem se prav nasmejala ob vaših komentarjih. Predvsem tam, ko se reveži mučite s pobiranjem kakcev v 2, 3 ali 5 kg vrečke. Upam, da se ne boste vi smejali meni, ko vam povem, da jaz pobiram kakce naših zverin, kar v 2o literske vrečke, ki jih kupim kar navite v rolci in so zelo poceni, mislim, da kakšen evro ali dva, pa še 80 jih je v rolci. Imajo ročaje, so dovolj velike, da jih na sredini zavežem, obrnem okrog, da se še enkrat ovijejo in še enkrat zavežem v vozel, ter tako zakrijem njihovo vsebino. Tako spakirane jih ni težko nesti do tudi malo bolj oddaljenega smetnjaka.

Miša
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: aska na 18 Marec 2006, 13:29:41
Jaz za mojo vedno pobiram v urbanem mestu, pa tudi skoraj vedno (travnik, gozd)...Pri nas so sicer ti smetnjaki, a so večinoma zmeri polni, da o tem , da vrečk zmeraj koj zmanjka ne govorim, tako, da imam lastno zalogo teh, ker jih pač kupila v trgovini. Vseeno pa je tud v urbanem mestu več takih,m ki ne pobirajo za svojimi pesjani in je vsepovsod kup pasjih kupčkov >:(..lp
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Neyka na 18 Marec 2006, 17:28:55
;D, sem se prav nasmejala ob vaših komentarjih. Predvsem tam, ko se reveži mučite s pobiranjem kakcev v 2, 3 ali 5 kg vrečke. Upam, da se ne boste vi smejali meni, ko vam povem, da jaz pobiram kakce naših zverin, kar v 2o literske vrečke, ki jih kupim kar navite v rolci in so zelo poceni, mislim, da kakšen evro ali dva, pa še 80 jih je v rolci. Imajo ročaje, so dovolj velike, da jih na sredini zavežem, obrnem okrog, da se še enkrat ovijejo in še enkrat zavežem v vozel, ter tako zakrijem njihovo vsebino. Tako spakirane jih ni težko nesti do tudi malo bolj oddaljenega smetnjaka.

Miša

Meni se ne zdi smešno...sama pobiram v iste vrečke  ;)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: kanchy na 18 Marec 2006, 17:34:56
jaz pobiram kakce naših zverin, kar v 2o literske vrečke, ki jih kupim kar navite v rolci in so zelo poceni, mislim, da kakšen evro ali dva, pa še 80 jih je v rolci.

Miša

Miša kje pa ti kupuješ te vrečke? Kar v navadni trgovini?
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lenny na 19 Marec 2006, 18:08:51
Miša maš kako slikco teh vrečk...slišijo se že super :o
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: MIŠA na 19 Marec 2006, 20:33:27
kanchy,

prej sem jih kupovala pri nas v Avstriji. Sedaj pa je Hoffer odprl svojo trgovino tudi pri nas v Lj, v Mostah in jih kupujem kar tukaj. Čeprav so pri nas malo dražje in tudi samo 50 jih je v paketku.

Lenny,

slikco bi rada ? Se bom potrudila slikati vrečke in prilimati slikco sem gor.

Miša
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lenny na 20 Marec 2006, 20:02:44
Lenny,

slikco bi rada ? Se bom potrudila slikati vrečke in prilimati slikco sem gor.

Miša

Sicer ni nujno :P Ampak, če se ti da ;) oz. bi prosila, ker si iz opisa ne znam dobro razlagati kakšna vrečka je to  :)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: MIŠA na 21 Marec 2006, 00:00:47
Lenny,  kanchy,

samo za vaju sem se potrudila in naredila slikco. Samo za primerjavo, v mercatorjevo tamalo prozorno vrečko gresta samo dva paketka papirnatih brisač, v tole mojo pa kar štirje, pa še zavezala sem jo na vrhu:

(http://www.moj-album.com/slike/1079189/uypCruvs2PPV6aKe.v.jpg)

Pa veselo pobiranje kupčkov vam želim  ;D  ;)  :P

Miša
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lanabela na 21 Marec 2006, 13:06:32
Pa se ti ne zdi potratno in ekološko nevzdržno za en pasji drek zavreči toliko plastike? Če je slučajno razgradljiva vzamem nazaj.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: andreja na 21 Marec 2006, 14:42:30
A sploh obstajajo kake iz recikliranega papirja? Jaz jih še nisem vidla na žalost... :-\
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Rinchy na 21 Marec 2006, 14:47:49
Obstajajo ja  :) Ponavadi so pakirane po 10kartonastih vrečk(nisem pa 100% da jih je deset,ampak kaj dosti več jih ni).So pa zelo drage,glede na število. Jaz grem vsak večerni sprehod mimo kante za pasje iztrebke,pa ji jih par vzamem,da jih ni treba kupovat  ;).
Že dva vikenda se na Hitovi odprti liniji kregajo glede pasjih iztrebkov.Potem pa prideš za bistrico(sprehajalna pot),kjer zagledaš banjo in wc školko  >:( ...le kaj je zdaj bol škodljivo? Iztrebek bo izginil kmalu,sploh če bo deževalo,to pa NIKOLI!!
In ni edini primer..če greš malo izven potke najdeš od steklenic do plastenk pa steklo..pa še to.Smetišče je cca 1km stran.

lp,
NIna
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: andreja na 21 Marec 2006, 15:03:17
WC školka je tam za primer, če še tebe stisne... pol pa vrečko spodaj naštimaš pa je  ::) :P
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Neyka na 21 Marec 2006, 16:31:07
Moje vrečke so približno tok velke ko te merkatorjeve. So sicer plastične ampak hitro razgradljive  8) Kupim jih pa ponavadi kar v kakšni trgovini. Sem jih tudi že v merkatorju enkrat.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Rinchy na 21 Marec 2006, 16:51:47
WC školka je tam za primer, če še tebe stisne... pol pa vrečko spodaj naštimaš pa je  ::) :P
Seveda,če si pa preveč umazan pa v banjo skočiš  :P ;)

lp,
Nina
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: kanchy na 21 Marec 2006, 16:53:50
Neyka a to so tiste navadne za meso al nekaj takega, ali so to kakšne druge?
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: trigi na 21 Marec 2006, 21:39:57
Te ki jih midva uporabljava so zelo majhne... cca. 1 liter volumna... kar je zadosti za rumbin 'pridelek'... pri smartu pa je včasih že malo gužva :D Tako da res čim manj plastike porabiva... pa še da nimam v žepih samo vrečke ;)

Lp, Črt
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: irenchy na 21 Marec 2006, 22:32:39
midva mava tiste, ki se jih kupi v pasji trgovini pa zraven dobiš še pokrovček no ˝lonček˝ in maš tam notri pospravljeno.

marička nina pri vas v domžalah pa res lepo za vas skrbijo ;) :D
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Neyka na 22 Marec 2006, 17:23:49
Neyka a to so tiste navadne za meso al nekaj takega, ali so to kakšne druge?

Ne lih...takšne kot so te ki jih zastonj dobiš v trgovinah pri blagajni in so na roli navite.

(http://neyka-neon.moj-album.com/slike/357740/IRkQvAEQ2Z8gKr_v.v.jpg)
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: zoe na 22 Marec 2006, 17:43:49
Neyka, kako pa to veš, da so hitro razgradljive?
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Neyka na 22 Marec 2006, 17:54:37
Na enih sem mela še tiste napise. Mislim da merkatorjevih. Tele so pa od istega proizvajalca samo brez potiska.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: *nastya_lony* na 25 April 2006, 20:14:01
Tudi jaz za Lonijem vedno poberem iztrebke,sploh če sma v mestu ali na vasi,kjer se veliko ljudi spehaja.Ravno danes sem bila z Lonijem v mestu,pa se mi je pokaku,.pa logično da sem pobrala.Pa se je ena sošolka(takšna,ki bo tudi dobila psa) začela zgražat,kako lahko pobiram za psom... >:( .

Uporabljam pa vrečke firme Scooper,one ko zraven dobiš še tak rdeč ročaj.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: *nastja* na 25 April 2006, 20:24:58
Mi hodimo pa večinoma na sprehod bolj v naravo, nikoli ob cesti (redko v bistvu). In je Indi taku uvideven da se zmeraj čisto ob drevesa spravi, skoraj v grmovje in opravi svoje. V gmajni pa mislim da nobenega ne moti in se razgradi .. ali se motim?
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: bevciura na 23 Avgust 2006, 20:04:44
Jaz tudi vedno poberem!!!
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: dafna na 23 Avgust 2006, 20:31:14
Jaz tudi vedno poberem edino na travniku ne ali v gozdu :P pospravim pa z 1kg vrečko za zmrzovalnik ali pa tiste rokavice ko so na bencinskih črpalkah
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: bevciura na 23 Avgust 2006, 21:39:16
Ja, Rinchy,ste preskrbljeni ;D :D!!!!!
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: piki_ca na 24 Avgust 2006, 12:52:48
najprej sem jaz pobirala na cesti, na potki, v mestu v pasji šoli, srečanjih...
Potem pa me enkrat soseda nadere če mislim da bo ona za mojim psom pobirala dreke :o  jst pa rečem zakaj?? ona pa reče da bi kmalu stopila na drek od mojega psa! potem pa jst njo uprašam kje to! tam pred mojim pragom! in jst grem pogledat in vidim da to ni drek mojega psa ker bi jst mende opazila če se je moj pes pokakaov tam ampak se je na drugo stran jst sem ga pa pobrala! potem pa reče al sem vidla čez oken kako je tvoj pes tukaj nekje kakal! pol pa jst rečem tega imam pa jst pri sebi tukajle a ga hočete videt ;D in potem je samo odkorakala!
Potem pa drugi dan vidim kako ona svojega psa spusti(brez vrvice pes pripeščen sam sebi) in opravi svojo potrebo kjer hoče meni pa govori naj svoja psa vozim drugam na sprehod(nimam se avta in to ni možno) ne pa tukajle! pa sem ji povedala a lahko tudi jst takole svojedva psa spustim da vam bo rože potacal in se po moznosti se pokakal na njih! in je tiho! vsak lahko pelje svojega psa na sprehod in nikoli ni moj pes ko smo sli na sprehod stopil na njeno lastnino! Tako da bi morala jst zdej drugam hodet na sprehod da se bo lahko njen pes gibal svobodno! :-\ ::)

lp ksenja

pri nas na vasi ni nobenega smetnjaka za pasje dreke tako da jst uporabljam kar une vrečke ko so za v skrinjo(5 litrske) na dan pa približno porabim 3-4(dva psa)
nosim pa drekce lepo v torbi in jih ko pidem do smetnjaka odvrzem noter!
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: chory na 25 Avgust 2006, 16:52:19
Pri nas pobiramo drekce povsod kjer smatramo da so moteči le v naravi mislim da ni potrebno. Se mi je pa že zgodilo da sem pobrala kar zajeten kupček in sicer pred zadnjo hišo v okolju kjer me je gospa pozvala da mi tega ni treba(tudi taki so) saj je drekec tako ali tako pri kraju ceste in da sem edina ki tam pobira. Jaz pa sem ponosna in zavedna tisto vrečko z vsebino vred nosila okoli 3 ure ker smo šli na družinski izlet v naravo in tam seveda ni kontejnerjev. se mi je zdelo prav smešno on olajšanje ko sem vrečko dala doma v kanto je bilo veliko.Ha ha.Za kontejnerje pa v našem kraju še niso slišali. Sem pa že klela ko sem z dreki v vrečkah stala pred kontejnerji za papir, steklo, plastikoitd. Samo navadnih trapastih smeti ni bilo. Zato pa lanabela utihni o svojem pametnem razglabljanju o reciklaži. Da ne bi slučajno zahtevali od lastnikov psov da naj tisti drek stresamo iz vrečk v organske odpadke vrečko pa med plastiko al kaj.
Naslov: Re: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lanyca na 26 Avgust 2006, 16:29:20
Pri nas imamo kontejnerje za pasje iztrebke v parku.
Drugje pa jih nisem videla, mogoče kje so pa sem jih spregledala.


lp
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: tejka_in_blyth na 10 Junij 2008, 13:00:23
Eno vprasanje - kaj naredite, ce ima vas kuza drisko?  :(
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: *Sky* na 10 Junij 2008, 13:51:29
Kadar sva s Sky-em na sprehodu v gozdu, potem morebitni kakec, ki je preblizu ceste s kakšno palico premaknem tako, da je malo možnosti, da bi kdo pohodil. Ko greva npr. okoli Blejskega jezera, v Arboretum ... pa kakce vse pobereva. Vedno imam v nahrbtniku en paketek vrečk, drug paketek pa veselo vozim v avtu. Žalostno pa je, da je npr. na Bledu, ki je precej turistično obiskan, na nekaterih predelih res malo koškov, tako da kar po par minut trogam s sabo polno vrečko... Staršema je včasih nerodno, meni pa prav nič. Bolj smotan bi se počutila, če ne bi počistla za svojim psom. Res pa je mal bad feeling, ko ljudje gledajo z gnusom v tisto vrečko.

Sky ima zelo malokrat drisko. In če se to zgodi na mestu, kjer tudi sicer pobiram kakce, potem se potrudim in probam čim več pobrat, čeprav je jasno, da je težko počistit, ker se vse packa... Takrat pač porabim malo več vrečk in tudi malo več časa :-[.

Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Alba na 10 Junij 2008, 15:07:15
No če bi Alba imela drisko in bi opravila kje v urbanejšem delu, bi počistila s kombinacijo robčkov in vrečk. Kar bi pač lahko. Na srečo imam oboje vedno s sabo.

Sem pa iskala razgradljive vrečke in v merkatorju v domžalah jih nimajo.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Nelly na 10 Junij 2008, 15:25:46
Z drisko je problem. K sreci nas ne bo nikoli kakal na asvalt, vedno v travo. Pocistim kolikor se da, ostalo pa pustim :-[ .. in upam, da bo cim prej dez :)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: *Sky* na 10 Junij 2008, 20:32:36
Sky je tudi priden in gre vedno kakat v travo. Ponavadi se par metrov umakne stran potke. Tako se do zdaj še ni zgodilo, da bi počepnil na asfaltu, tudi ne na makedamski potki.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: 1x2xx3xxx na 01 Julij 2008, 20:01:40
Jaz drekec poberem,pa naj  bo kjerkoli,večinoma jih pobiram z razgradljivimi vrečkami.
Moja učiteljica je rekla,da če drekec ne pospraviš,naj bi bilo to škodljivo za okolje. Baje grejo v zrak strupene snovi
??
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: damayanti na 01 Julij 2008, 20:59:56
Baje grejo v zrak strupene snovi
??

ja v zrak oddaja slabo karmo....

 predvsem tisti, ki ga pohodi in potem preklinja in benti :D
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: andreja na 02 Julij 2008, 09:44:12
Pri razgradnji vseh bioloških odpadkov, gre v zrak CO2, če je pa razgradnja brez kisika pa še metan.

Najboljše bi bilo, da bi imeli eno nepropustno posodo, ker bi dreki gnili in mi bi imeli ogrevanje zastonj he he he

Sicer pa krave v ZDA proizvedejo več toplogrednih plinov kot avtomobili!  :o
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: LittLe_sTaR* na 02 Julij 2008, 14:18:52
Da še jst odgovorim na vprašanje--če je driska..
No Quido je ravno zadnjič mel full redek "drekec" :)
No in ko sem videla da se pripravlja (da kroži) sem vzela robček in ko se je postavil sem mu ga podstavila [smešno ;)]

lp
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: rapgirl na 02 Julij 2008, 14:34:24
No v naši občini pa so tako pametni, da so psom prepovedali vstop v park, ki naj bi bil javen prostor.  >:( In razlog naj bi bil, da ne pospravljamo za svojimi psi in se potem otroci, ki so se igrali v parku dobili gliste in tako naprej.  >:( Ja seveda. Večina psov, ki se sprehaja, oz. se je sprehajala po parku dobi tablete proti notranjim zajedalcem. Plus tega je večina kakce pobirala za svojimi psi. Ko sem se še lahko sprehajala s svojo psičko po parku sem videla v celih 3 letih samo 5 kakcev od psov.
No sedaj pa vidiš ko otroka na wc, ga mama pelje do bljižnega grma in opravi svoje. Bo občina prepovedala tudi otrokom vstop v park? hmmmm
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: LittLe_sTaR* na 02 Julij 2008, 14:44:42
Jst sem še vseeno videla v parku v Trb. veliko psov ;D
Pomojm je čist brez veze tista tabla ;)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 02 Julij 2008, 14:48:45
JA jasno da poberamo ::) rapgirl mene tud to mot potepuških (ki vrjetn majo gliste ) tabla itak ne mot >:D >:D pa še neki me mot da na unih smetnakih k majo vrečke gor (če jo pozabš...) trgajo vrečke iz zabave  >:( >:( :-X
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: rapgirl na 02 Julij 2008, 14:50:24
Ja saj se lahko sprehajaš ob potoku ali cesti in jaz grem parkrat in me nekatere mame in babice čudno gledajo kaj delam s psom tam.  ::) Tako, da me je kar minilo sprehajanje po parku. Čisto po pravici. Grem rajši v kd ali pa špicberg, mrzlica. je veliko lokacij, kjer te ne gledajo čudno, ko se sprehajaš s psom.  ;D

Ja lahko bi postavili smetnjake za kakce z vrečkami. Plus tega moraš sedaj po novem tudi na trimstezi imeti psa privezanega. ::)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 02 Julij 2008, 14:59:19
Pri nas so ampak grejo vrečke tkoj ker jih eni butli trgajo iz zabave  >:( >:( mene niko ne gledajo čudn ko grem rolat tm po eni potki ob Ljubljanci  (res da nimam ene velke mrcine ampak vsen je pa zlo glasen ;D)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: LittLe_sTaR* na 02 Julij 2008, 15:06:11
Mi bi tud rabl vrečke in posebne koše za kakce :)

Ker če greš od Piramide (v Zagorju seveda :D ) proti trgovini Tuš ni nobenega koša. Razen tisti za ločevanje in zasebni smetnjaki. In če se ravno tam nekje pokaka? kaj pa pol? vržemo v smetnjak za steklo ali za papir? ::) ::) 8) [misliiim halo]
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Ovcka na 02 Julij 2008, 15:13:45
Ker če greš od Piramide (v Zagorju seveda :D ) proti trgovini Tuš ni nobenega koša. Razen tisti za ločevanje in zasebni smetnjaki. In če se ravno tam nekje pokaka? kaj pa pol? vržemo v smetnjak za steklo ali za papir? ::) ::) 8) [misliiim halo]

Ne, poberes z vrecko, pred kanto vrecko odpres, kipnes kakec v kanto za bioloske odpadke, vrecko pa med plastiko  :D :D :D :D ::)

Se strinjam, na splosno je premalo kosev za smeti (vsaj pri nas v Trb. lahko cez pol doline neses tisto vrecko, razen ce pac odvrzes v kaksen "privat" smetnjak pri kaksnem bloku/hisi - pa se tisto te kaksen stanovalec cudno gleda)..  ::) :-\
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: LittLe_sTaR* na 02 Julij 2008, 15:21:27
Ne, poberes z vrecko, pred kanto vrecko odpres, kipnes kakec v kanto za bioloske odpadke, vrecko pa med plastiko  :D :D :D :D ::)

ok :D
Sam..sj tud nevem če je kakšen za bio. odpadke ::)

V našem kampu (Bijela uvala v Poreču) je takšnih košev ful veliko. In skoraj vedno je polno z vrečkami. Pa ni zloooooooo velik psov (no kukr katero leto ;))
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: 1x2xx3xxx na 11 Julij 2008, 10:22:43
Mene pa zanima,če so vrečke,ki visijo ob strani smetnjaka za pasje drekce biološko razgradljive?
http://www.moj-album.com/slike/444115/F478Cr6TlclsolLE.t.jpg
npr. vrečke pri takem smetnjaku

 :)
p.s. : bedno vprašanje,samo želim biti prepričana :)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Alba na 11 Julij 2008, 11:05:05
LittLe_sTaR*  a ti si tudi v Bijeli Uvali? jaz tudi včasih. Tam je zelo dobro priskrbljeno za pesjankote.

Vrečke, ki so v smetnjakih niso bio razgradljive. So predrage verjemi.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 11 Julij 2008, 16:03:19
A kdo ve kok stanejo razgradljive vrečke za pasji drek  ?
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: SKY na 11 Julij 2008, 18:14:35
A kdo ve kok stanejo razgradljive vrečke za pasji drek  ?


46 evrov.




Lp Zoran
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 11 Julij 2008, 18:24:16
Ooooooooooooo :o :o kok jih pa je not  ? :-\
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: SKY na 11 Julij 2008, 18:28:42
Ful mal. Kaj češ, shit costs money!  ;)



Lp Zoran
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 11 Julij 2008, 18:33:33
Kok je to  ? (sori kr te tok morim ampak morm vidt kok se nam splača)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: SKY na 11 Julij 2008, 18:37:38
Kok je to  ? (sori kr te tok morim ampak morm vidt kok se nam splača)


Pa ej, hecam te!

46 je  moja najljubša številka in kadarkoli kdorkoli vpraša kaj v zvezi s številkami, je moj odgovor vedno 46.  ;)


Drugače nimam pojma, koliko stanejo.

Jaz kupujem te zelene v Mercatorju. Niso drage (okoli 1 evro) in jih imam za kakšen teden.



Lp Zoran
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 11 Julij 2008, 18:38:58
Pa so razgradljive (bio)  :o :o ?
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: SKY na 11 Julij 2008, 18:40:20
Ne, mislim da niso, oz. sem prepričan, da niso.  :(


Lp Zoran
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 11 Julij 2008, 18:43:21
Škoda  :( :(
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Ovcka na 11 Julij 2008, 19:01:05
Zakaj vsi kupujete take drage vrecke?? Jaz nabavim tiste prozorne z rocaji v Top domu ali Kmetijski zadrugi, dam okoli 2 eura, gor jih je pa mislim da 500 komadov.. Imam jih pa za kaksne dva meseca..  :P :P
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: SKY na 11 Julij 2008, 19:03:02
Ne vem, ne maram teh prozornih z ročaji. Ko poberem drek, mi nekako ni, da vsi vidijo, kaj nosim.  ;)



Lp Zoran
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: nyssa na 11 Julij 2008, 20:48:33
Jaz kupujem tiste za pse, ko jih je v enem zavitku 20 komadov, pakirane pa so po tri skupaj in to imam za slab mesec za dva psa. Stanejo pa okoli 1,5 eur.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lilit na 11 Julij 2008, 20:50:10
Jaz uporabljam kar tamale vrecke od Mercatorja al pa Spara.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: zoe na 11 Julij 2008, 23:15:33
Jaz pa tiste male vrečke za sendviče.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Smrček na 21 Julij 2008, 12:08:14
Mi uporabljamo kar navadne vrečke (tiste ki so podobne tistim za zelenjavo) ampak jaz bi res rada eko vrečke  ;)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: sibila na 21 Julij 2008, 12:55:52
Smrček,malo sem pobrskala po netu in baje jih imajo na Komunali in pa v Merkurju...Javi,če je to res in jih boš nabavila,prosim. :)
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: tprose4 na 17 Junij 2010, 12:48:55
No v naši občini pa so tako pametni, da so psom prepovedali vstop v park, ki naj bi bil javen prostor.  >:( In razlog naj bi bil, da ne pospravljamo za svojimi psi in se potem otroci, ki so se igrali v parku dobili gliste in tako naprej.  >:( Ja seveda. Večina psov, ki se sprehaja, oz. se je sprehajala po parku dobi tablete proti notranjim zajedalcem. Plus tega je večina kakce pobirala za svojimi psi. Ko sem se še lahko sprehajala s svojo psičko po parku sem videla v celih 3 letih samo 5 kakcev od psov.
No sedaj pa vidiš ko otroka na wc, ga mama pelje do bljižnega grma in opravi svoje. Bo občina prepovedala tudi otrokom vstop v park? hmmmm

Psi in otroci ne grejo skupaj na otroško igrišče. Vendar ni problem v samih psih, ker zdrav in redno razparaziten pes ni nevaren za ljudi... Vendar na žalost obstaja veliko ogabnih in malomarnih ljudi, ki si kupijo psa v tri dni, nimajo blage veze o skrbi za psa (in da je treba psa nekje 3krat na leto razparazititi) in so tako malomarni, da niti iztrebka za psom ne pospravijo. In predstavljaj si, da se tam igra tvoj otrok, ki pač kot vsak otrok daje rokice v usta in se zaradi enega packa okuži s pasjo trakuljo ali katero drugo in zaradi tega umre (ja, kar nekaj parazitov je smrtno nevarnih za človeka!!!!).
Če bi bili vsi ljudje vestni in imeli svoje živali pod nadzorom, ne bi bilo problemov, tako pa je na žalost ogromno ogromno packov... In ti packi mečejo slabo luč na vse nas, ki lepo skrbimo za svoje pse, ki vestno pospravimo za njimi, ki jih imamo pod nadzorom da nikomur ne težijo ali kogarkoli napadejo... In zaradi takih packov nevestnih vse pogosteje slišim, da pes ni primeren za življenje v mestu, da je pes nevarna in umazana žival... In tudi sama sem popolnoma besna, ko po Rožni dolini vijugam med pasjimi kakci  >:( Taki ljudje ne bi smeli imeti živali!!!!  >:( In po možnosti niti otrok ne...
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: deteljica na 17 Junij 2010, 13:05:56
In predstavljaj si, da se tam igra tvoj otrok, ki pač kot vsak otrok daje rokice v usta in se zaradi enega packa okuži s pasjo trakuljo ali katero drugo in zaradi tega umre (ja, kar nekaj parazitov je smrtno nevarnih za človeka!!!!).
To si res lahko samo predstavljaš, ker trakulje se ne prenašajo tako.
Pasja trakulja (ipylidium caninum) trakulja se prenaša samo tako,da pes (ali otrok) pregrizne pasjo bolho,ki nosi ličinko.
Prašičja trakujla( echinococus grandulosusus) pa se prenaša tako,da bi moral pes pojesti surova prašičja jetra okužena s trakuljo- kdo prosim lepo pa š ehrani kaj takega?
Tako da prosim,da ne nakladaš neumnosti.

Se pa veliko ljudi okuži z ehinokokom na način,da uživajo gozdne sadeže, ki so okuženi preko lisic.

In še več otrok dobi človeške gliste (ki pa nikakor niso kar tako na počez smrtno nevarne), ker se igrajo po igriščih in površinah onesnaženih s človeškimi iztrebki (ker nekateri hodijo na potrebo v grmovje ob športnih in rekreacijskih površinah in nepospravijo za sabo)in ker pojejo slabo ali ne oprano sadje in zelenjevo.

Če bi psi res predstavljali neko resno možnost okužbe otrok ne bi bili vsi otroci v družinah, ki jih poznam s psi, zdravi.

Kar ne pomeni,da ne zagovarjam,da  je treba postpravljati vse smeti, vključno s kakci ( otroškimi in pasjimi). Samo ne si zmišljevat ne vem kakšnenevarnosti, ker je ni.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lanabela na 17 Junij 2010, 14:12:21
Drži. Pa še to:
Citiraj
Psi in otroci ne grejo skupaj na otroško igrišče

Mogoče, ampak samo zaradi vse bolj histeričnih staršev in nekaterih nemarnih lastnikov psov. Še ne tako dolgo nazaj so bili moji psi na parih otroških igriščih silno zaželjeni. Saj so bili drugi tudi, samo z mojimi so imeli mulci več zabave, ker so lezli po lojtrcah in se vozili po toboganih. Pa še nekaj so se spotoma naučili in niso delali oslarij, kakršne danes opaziš na vsakem koraku.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Alba na 17 Junij 2010, 14:22:59
Mene pa prav nič ne moti, če so oboji v mejah kulture. Meni se velikokrat zgodi, da ko grem mimo otroškega igrišča prileti za mano gruča otročkov z mamicami, ki želijo pobožati Albo. In hitro ugotovim, da so to po navadi ljudje, ki imajo sami psička ali so ga kdaj imeli. Na žalost pa obstajajo tudi histerični starši, ki bi jih jaz prej iemnovala neuki.

Normalno socializiran pes je lahko vsepovsod.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: NoXika na 17 Junij 2010, 14:30:22
Smrček,malo sem pobrskala po netu in baje jih imajo na Komunali in pa v Merkurju...Javi,če je to res in jih boš nabavila,prosim. :)

ja v merkurju jih imajo sigurno. ker to so vrečke za bio odpadke (zelenjavni ostanki, lupine, itd...) in so take majhne, posebej narejene za eno tako plastično kantico ki jo v merkurju prodajajo. Jo imam sama doma. In tisto vrečko lahko vržeš skupaj z odpadki na kompost. Saj tako piše.

Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: tprose4 na 26 Avgust 2010, 13:12:25
To si res lahko samo predstavljaš, ker trakulje se ne prenašajo tako.
Pasja trakulja (ipylidium caninum) trakulja se prenaša samo tako,da pes (ali otrok) pregrizne pasjo bolho,ki nosi ličinko.
Prašičja trakujla( echinococus grandulosusus) pa se prenaša tako,da bi moral pes pojesti surova prašičja jetra okužena s trakuljo- kdo prosim lepo pa š ehrani kaj takega?
Tako da prosim,da ne nakladaš neumnosti.

Se pa veliko ljudi okuži z ehinokokom na način,da uživajo gozdne sadeže, ki so okuženi preko lisic.

In še več otrok dobi človeške gliste (ki pa nikakor niso kar tako na počez smrtno nevarne), ker se igrajo po igriščih in površinah onesnaženih s človeškimi iztrebki (ker nekateri hodijo na potrebo v grmovje ob športnih in rekreacijskih površinah in nepospravijo za sabo)in ker pojejo slabo ali ne oprano sadje in zelenjevo.

Če bi psi res predstavljali neko resno možnost okužbe otrok ne bi bili vsi otroci v družinah, ki jih poznam s psi, zdravi.

Kar ne pomeni,da ne zagovarjam,da  je treba postpravljati vse smeti, vključno s kakci ( otroškimi in pasjimi). Samo ne si zmišljevat ne vem kakšnenevarnosti, ker je ni.

Oprosti, ampak to ni res. Z Dipylidium caninum se otroci še kako lahko okužijo, ker dajejo rokice v usta in tako z lahkoto pojedo okuženo bolho (na tak način se bo odrasel človek težje okužil, ker je manjša verjetnost da poješ bolho). Ravno zaradi tega velja za zoonozo in ni nikakršna bedarija. Znani pa so tudi primeri ehinokokoze pri otrocih. Tako da nič od tega ni bedarija. Pse je potrebno redno razparazitit (česar na žalost veliko lastnikov ne počne, ker jim je škoda denarja za njihove pse, potem pa takega psa še spustijo, da se sam malce "zlavfa", ker jim je škoda časa zanj, da bi ga pelali na sprehod).
Če bi vsi lepo skrbeli za svoje pse, da bi bili zdravi in lepo vzgojeni, za njimi pobirali iztrebke ter jih nadzorovali, mislim da ne bi bilo težav s tem, da bi se pse sprehajalo povsod. Tako pa zaradi malomarnih packov naši psi na žalost ne smejo hoditi povsod.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Lanabela na 26 Avgust 2010, 13:27:44
Ja no, teoretično otrok res lahko poje bolho. V praksi pa...jo je v bistvu kar težko ujeti, same v usta otrokom le redko skačejo. Ehinokok pa lahko dobi samo pes, ki ga hranimo z surovo okuženo drobovino - torej samo od črnih zakolov.  V praksi je možnost okužbe po tej poti zelo majhna. Antiparazitike dobe vsi cepljeni psi ob vsakem cepljenju proti steklini in so vračunani v ceno.
Teoretično od psa lahko stakneš še mnogo kaj, v praksi pa silno malo. Tako da brez panike.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: čara na 26 Avgust 2010, 14:01:12
Joj kaj pa otroci po vaseh, ki jedo kurje dreke (pa jih ni malo)....Bolj so sporne razne kašice itd iz špricanega sadja/zelenjave...kot pa bližina psov. ::)
Novodobni starši so že čisto histerični! Kaj pa človeško govno v naravi in ko mama da svojga otroka srat na travo in ne pobere za njim?

Ena ultra histerična mamica niti ni pustila sinku 1leto staremu ,da bi se v morju namakal-ker baje slana voda škodi. ;D So imeli bazenček s sladko, pitno vodo raje.
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Nika na 26 Avgust 2010, 14:31:28
Ena ultra histerična mamica niti ni pustila sinku 1leto staremu ,da bi se v morju namakal-ker baje slana voda škodi. ;D So imeli bazenček s sladko, pitno vodo raje.

Ena pa je dala mulca kakat v kahlo, nato pa vse skupaj nesla sprat v morje..
Naslov: Pobiranje pasjih iztrebkov malo drugace!
Prispeval: Fero na 27 Avgust 2010, 10:57:51
Mah, eni so na tem svetu zato, da delajo probleme. Seveda pobereš za seboj oz. za svojim kužkom, če sem v naravi, pa s palico odmaknem, če je slučajno blizu potke. Pri nas pa je en zatežen sosed, ki vsakič ko moj pes počepne (ker je še majhen), da se polula kriči naj ne serje tam... Prvo ni njegov travnik, drugič ne serje, tretjič ni nobenemu na poti... bla, bla, bla. Sam pa ima psa, ki je spuščen in hodi srat in scat po celi ulici.
Jaz, sicer ne živim prav v mestu, ampak dosti krat grem tudi tam na sprehod. Mislim, da bi bilo zelo lepo, če bi kužki imeli neko ograjeno področje, kot so parki v tujini (pa ne zaradi kakanja in lulanja), zaradi igranja. Sprehajaš se po mestu, srečaš prijaznega kužka, ki bi se igral in oba lastnika ugotoviva, da je škoda, ker se jih ne da spustit.