PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: Lanyca na 19 November 2005, 14:47:08

Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Lanyca na 19 November 2005, 14:47:08
Mi imamo Lano notri in tudi zunaj. Ponočim vedno spi notri na hodniku.
Popoldan je ponavadi zunaj, ko pa jaz pridem domov gre notri in seveda takoj na mojo posteljo.
Lana je v mrazu raje notri, ko je topleje pa skače po vrtu. ;) ;D ::)
Kje pa imate vi svojega pesjana? ;)
Lp
lanyca in Lana
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Mašy na 19 November 2005, 14:54:41
Zunaj in notri. :)

Tyson in Pago spita notri, popoldne pa sta večinoma zunaj. Sicer prideta sem ter tja v dnevno, kuhinjo ali kakšno sobo (mojo ali od katerega koli brata), ampak drugače sta res cel dan zunaj. Razen ko je novo leto. ;) Tudi zato nista notri cel dan, ker je mami proti, da je pes v hiši. :-\ Še v dnevno in kuhinjo se izmuzneta kadar mami ni gorej. ;D Medtem ko za čez noč se pa ne pritožuje, ker imata itak svoj kavč.

Lp, Maša
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: *yure* na 19 November 2005, 15:22:07
 Lep pozdrav  :) !


 Pri nas sta pa psa večino časa notri  :) , razen poleti je King večino časa zunaj , če seveda hoče  ;D ( ampak samo čez dan ! Ponoči ga nikoooooli ne pustimo zunaj  ;) ! ) , Valy pa je poleti in pozimi rajše notri ( v hiši ) , kot zunaj  :( , ker je pač pesek za čohanje in crkljanje  ::) ::) ::) !

lp Jure ;)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: *nastja* na 19 November 2005, 15:39:33
huh, naš Indi Dindi je pa vedno zunaj ... včasih če ni očija doma je v predsobi ...  ;D :D pa še takrat pospravimo vse čevlje da ne bi česa zgrizel .-..  ;D :D Luna je pa notr vedno ... morski prašički so za notr a ne :D ;) ;) ;)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: mary na 19 November 2005, 17:06:17
Zara spi zunaj, čez dan pa je večinoma pri meni (notri) ali pa zunaj na vrtu.
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: ursa na 19 November 2005, 18:15:51
Aro in Pajo sta tudi kos zunaj..razen enkrat ko sem bla bolna sem ju dala notri potem me je pa mami zasačla in me nadrla kaj si pa jst mislm...tko da sta zdej skos zunaj
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Mašy na 19 November 2005, 18:26:34
Ursa, za novo leto tudi? ???
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: ursa na 19 November 2005, 18:56:55
no ponavadi imamo za novo leto vse živali v helvu....tako da ni panike..pa tut uglavnem čez zimo so notri vse živalice... občasno pa jih pustimo da se zlaufajo pa da gremo na sprehod..mačkonarji pa ostanejo notri
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: S1b na 19 November 2005, 18:59:44
moj pes je nonsop uzuni samo učasih je bil v stanovanju k je bil še mali...
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Lanyca na 19 November 2005, 22:39:37
Ja enkrat sem bila jaz sama za novo leto in sem gledala ob 24.00 neko grozljivko pa je ko so začeli najbolj pokati s petardami Lana hotela vn it. no in sm jo spustila pa je letala po dvorišču in lajala na to pa se počla pred vrata in ležala.
Malo mi je čudno, da se tega ni bala. ??? ::) :o ;)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: irenchy na 19 November 2005, 22:43:13
Rondo je zunaj in notri!

zjutraj med tednom ko hodim v šolo spi on do ene 12 popoldne tako, da zdaj zjutraj sploh ne hodimo več ven ker ga moram vlečt iz bajte in pol noče opravit nobene potrebe ker je jezen :o :o ::) ::) ::) tako, da potem ob ene 8ih ko gresta mami in oči v pisarno se prestavi v klet, kjer ima tudi svojo posteljo in tam nadaljuje ampak največkrat leži sredi pisarne ::) :D...vmes ga mami spusti na dvorišče in se malo posonči potem pa kakor je a je zunaj ali pa noter. no ko pridem domov okoli 3 grema na sprehod in potem ostane zunaj..ker vedno pride domov kot en pujs, ki bi se kopal v blatu potem pa kakor mu paše včasih gre noter in leži spodaj v pisarni, ker se mu zdi največja muka poslušat mene ko se učim tako, da takoj ko odprem zvezek gre ven iz sobe ::) potem gremo zvečer okoli 7 ven in potem ko pridemo domov gre noter in je noter do zjutraj. včasih gre zutri seveda že prej ven...kot mu paše....ko hoče ven se postavi pred vrata in mu mami odpre, ko hoče not ga pa tudi vidi čez kamere in gre notri.....aja ko imam pa popoldne takrat pa greva zutri na dolg dolg sprehod in potem že spet kot mu paše zvečer okoli 8 ali 9 pa gremo ven in potem že spet noter in spat. mislim, da mu ta način odgovarja ;). okoli bajte imamo vse ograjeno  tako, da ne more nikamor :) :) :).
ponoči pa spi pri meni....samo on se zelo ne rad gužva in gre ponavadi spat na tla ali pa v žogo ali pa na svoj jogi, ki je bil včasih moj ;) sila prijtne so mu v zadnjem času stopnice ::) ::). zdej pa dost... ::)

lp
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: srečy na 26 Avgust 2006, 18:55:07
Naš srečko je tudi večina časa zunaj sam za staro leto je notr,pa ko ni nikogar doma. :P ;D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: scythe na 26 Avgust 2006, 18:58:25
Moj Astor je zunaj in notri. Vse odvisno od želja, potrebe, temperatur...etc. Pač malo mešano na žaru.  ;D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Kast na 26 Avgust 2006, 22:52:35
Soča živi v  hiši, zunaj je le, če smo tudi mi,........ni šans, da bi želela ostat zunaj , če smo mi noter. Pesjaka zunaj nima, ..zanjo je to cela hiša (razen spalnice).
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: dafna na 27 Avgust 2006, 07:57:51
Naša Dafna tudi -je tam kjer smo mi tako da če imamo na dvorišču obisk in jaz moram letat not in ven -ona to tudi dela (opica)spi pa absolutno not in gre znami vsepovsod
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: zvezdica na 27 Avgust 2006, 10:58:39
Tudi moji psi so lahko notri ali vzunaj kakor hočej. Ponavadi so tam, kot sem jaz, tako rekoč se me vsi trije držijo za kiklo. Ker imamo dvorišče zagrajeno so psi takrat, ko ni nobenega doma vzunaj, kar je zelo redko. Tudi ponoči spijo notri in sicer v moji sobi. Da se ne bi vsi trije oz.štirje drenjali na postelji sem kupila košarico. Tako, da imam načeloma samo enega psa na postelji, ponavadi je to najmlajša psička Meg.
Če ne so pa razvajeni, ko se jim zahoče ven, samo z tačko udarijo po vratih in jih že spustimo ven.

lp




http://freeweb.siol.net/ajakopic (http://freeweb.siol.net/ajakopic)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: T.M.T na 27 Avgust 2006, 13:17:58
Ron je večino časa zunaj,razen v nevihtah in za novo leto...pa poleti je večkrat notri ker je hladneje :).
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: pandy na 27 Avgust 2006, 13:46:21
pri nas je pa tako,da sta oba dva raje od zunaj. Rex je itak skos od zunaj,Panda pa pride včasih k meni v sobo...ko je bila sterelizirana sem jo ves čas mela v hiši (samo lulat pa kakat je šla vn) in potem,ko sm jo spustila sploh ni hotla več v hišo...in s tem sm ugotovila,da je veliko raje od zunaj...zato je ne silim,da bi bila v hiši.samo kadar sama hoče.



lp
mateja
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: westyca na 28 Avgust 2006, 13:21:08
Živ!

Naš Švejk je vedno zunaj.
Če pa je kakšna nevihta je pa notri  ali pa zaprt v pesjaku saj se strašno boji strel.
Ko ga enkrat nismo spustili noter in ne zaprli v pesjak pač pa pustili v garaži je uničil del vrat, ki so bila zaklenjena, saj bi jih drugače lahko sam odprl >:(  :-\
Ko smo ga po nevihti prišli ven smo videli vrata in smo kar onemeli  :-X
Za Novo leto je pa notri zaradi petard.

L.p westyca

Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: andreja na 28 Avgust 2006, 13:45:08
Živim v bloku, tako da veste kaj sem izbrala ;)

Ko pa pridem na obisk k fantu, ki živi v hiši in je toplo, so vrata vedno odprta pa hodi malo noter malo ven, največkrat je pa na ploščcah na verandi in spi ali pa straži  ::)
Ampak takoj če se ji zdi, da sem naredila kakšen gib pride hitro preverit.

Je treba met vse pod kontrolo!  :D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Satin na 28 Avgust 2006, 14:40:42
No mismo tudi malo notri malo zunaj, Lars ima svoj pesjak, vendar večino časa preživi na vrtu, v pesjaku je samo takrat ko nas ni doma, ter ponoči ko je treba iti spat. Je bila pa moja zverina do 6 meseca notri, potem pa je sam pokazal da mu notri ni več obstanka in smo ga lepo počasi preselili ven, vendar pa ko je na vrtu nikoli ne zamudi da se ne bi prišel k nam pocrkljat v dnevno sobo ali pa jedilnico, še posebaj poleti ko je vročina in je znotraj bolj lepo hladno,tudi brez problema se giblje po pritličju, edina izjema je spalnica, drugače pa v nastropje kjer je moja soba pa noče iti :o ???, resno zgleda ima pesjan fobijo pred stopnicami :o Mi starši in mlajši brat niso verjeli, pa ga je potem še brat klical gor, pa se je s samo prvimi tacami postavil na prvo štengo in ga gledal ter bratu prigovarjal naj gre on nazaj dol :o :D ;D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Azu na 28 Avgust 2006, 15:07:28
Dora je večinoma notri. Ko je sonček imamo vrata odprta in se sprehaja ven, ko se ji zljubi in potem leži na verandi ali pa se sonči na travi. Ko ji postane prevroče pa pride nazaj notri in se vrže na kuhinjske ploščice ali pa se zarije pod klop v jedilnici.
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: petrca na 28 Avgust 2006, 15:21:55
Ker stanujem v bloku, je Buffy noter. V primeru, da gremo na obisk k staršem (mojim ali fantovim), je ob lepem vremenu zunaj. Drugače je pa bolj tako: kakor ji paše  ;D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: gulu na 28 Avgust 2006, 16:46:52
Hoj.
Pri Lumu je isto, kot pri Buffy. Ker smo v bloku, je noter. Ob obiskih ali na morju pa ... Predvsem pa je tam, kjer smo mi.   :P :D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: Melizia na 29 Avgust 2006, 17:45:57
Moj kuži je zunaj in notri. :)  ubistvu je na vsaki 2 urci zunaaj ;D ker je star dobra dva meseca in gre na 2 urci na potrebo :)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: trigi na 30 Avgust 2006, 12:18:37
Hhehe Melizia ... kako ga lahko tako mučiš ... božček bi rad spal, ti pa ga kar siliš da gre ven ;) Malo heca

Upam da vama gre sobna čistoča že dobro ;)

Lp, Črt
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: rina na 30 Avgust 2006, 14:01:48
Witty se nekako malce boji zaprtih prostorov in je večinoma zunaj, ali pa v dveh "neboječih" sobah - kakor ji paše. V dnevno pride zelo redko, samo kadar zunaj poka ali pa je nevihta. Spi ponavadi v predsobi, včasih pa tudi zunaj, na ograjenem dvorišču.
Valjar pa je zelo zelo družaben pes in je večinoma tam, kjer sem jaz ali pa kjer se kaj dogaja. Če npr. zalivam rože, mi kar sledi v vsako sobo posedaj. Spi pa tudi ponavadi v moji sobi.
Poleti, kadar je lepo vreme so vrata večino časa odprta in se lahko psa sprehajata kamor ju je volja. :) Ma saj vem, malo sta razvajena. :-[ ;D
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: lorry na 28 September 2006, 18:41:40
Naša Lise (tako bo tudi z Divo) je bil vedno notri v stanovanju. Sploh pa ne živimo v hiši ampak tudi če bi, bi bila notri. Zato pa nadoknadimo z večkratnimi dooolgimi sprehodi.
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: roxa na 28 September 2006, 18:46:02
moj spak je vedno notri, pač francoz noče bit zunaj, njega zebe takoj ko ni več sonca...najraje pa zjutraj ob 11-13 h leži na terasi na soncu....spat gre pa že od 19 h...
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: lorry na 28 September 2006, 18:57:49
Ja, Lise je tudi med 10.00 in 12.00 najraje uživala na balkonu...na sončku!
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: kala,runo,bella na 28 September 2006, 19:33:59
Aho!
Moja dva Kala in Runo sta več ali manj zunaj razen čez noč. Takrat pa pod razno nočeta biti zunaj ampak obvezno na moji postelji. :D Tako da se prav stiskamo. Saj pozimi je prav lušno ker me grejeta, poleti je pa toplo za umret.  Imam pa iz sobe vedno odprta vrata za na balkon. Tam imata tudi svoje postelje, tako da poleti jih Runo kar koristi. Pozimi mu je pa premrzlo. Kala pa itak vedno spi na postelji. Pri njej mora biti ob desetih zvečer že tišina in ugasnjena luč, če pa slučajno ni pa gode in ¨jamra¨dokler ne pogasim luči in gremo lepo spat. 8)
Bella pa je tudi notri in zunaj, razlika je samo v tem da ona v bistvu živi pri ovcah, ker je pač za čuvaja. Kadar so jagenčki se vedno zvečer stiska pri njih in ne pust nobenemu blizu. Saj dokler je jagenčkov 5 ali 10 še gre ampak ko jih pride še osatalih 80 na svet pa skoraj celo noč ne spi, saj mora vsakega poljubčkat za lahko noč.  :-*
Lp Ana
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: zoe na 28 September 2006, 20:45:55
Ginny je v stanovanju, razen kadar je na sprehodih  :P
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: aska na 28 September 2006, 23:15:55
Aska je tako vzunaj kot notri.
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: roxa na 29 September 2006, 09:13:01
Ja, Lise je tudi med 10.00 in 12.00 najraje uživala na balkonu...na sončku!
kakšen pes je to?
oziroma kaj imaš za eno pasmo?
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: BRUNO na 29 September 2006, 10:11:43
Bruno sicer ima svoj pesjak, s pasjo bajto, katera ga je zanimala tja do 5. meseca, zdaj pa ne več, je boljši ležalnik.....pesjak je ves čas odprt, tako, da hodi okrog hiše, po vrtu, travničku pred hišo itd. - na razpolago ima spodnji del pod hišo in oba stranska, kar je kar precej. Okrog hiše je vse ograjeno, tako, da na ulico ali kam k sosedom ne more. Pride pa zelo rad na obisk tudi v stanovanje, sploh kuhinja mu je zelo ljuba, če leži kje kakšna hrana... včasih ga tudi noter peljemo sami, včasih pa nam enostavno pobegne, če kdo pusti kje kaj odprtega.
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: lorry na 29 September 2006, 10:20:37
kakšen pes je to?
oziroma kaj imaš za eno pasmo?

Lise je (bila  :'( ) bokser. Lani je umrla ampak naslednjo soboto dobimo Divo....ponovno bokser.  :o
Saj lahko vidiš moj avatar (ampak nima kupranih uhljev) hehe! ;)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: roxa na 29 September 2006, 17:03:31
Lise je (bila  :'( ) bokser. Lani je umrla ampak naslednjo soboto dobimo Divo....ponovno bokser.  :o
Saj lahko vidiš moj avatar (ampak nima kupranih uhljev) hehe! ;)
se mi je zdelo, da je kaj takega... 8)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: **Jackie** na 30 September 2006, 17:26:27
Zunaj in notri.
Ronov prostor je sicer zunaj ( tam je tudi ponoči ) , drugače je Kana noter, spi na moji postelji...
Sta pa tako ne, če smo mi zunaj sta tudi ona2 rada zunej, če ne gre Kana noter, Ron pa v pesjak.
Sta pa zelo pogosto oba noter, se pravi popoldne, v dnevni sobi.
Drugače sta pa ogromno zunaj, oba z razliko kje kdo spi  :)
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: *ana* na 30 September 2006, 21:38:51
Absolutno noter!!! 8) 8) 8) 8)
Ma pa zmeraj prost vstop tut ven...
Naslov: Re: Kje je vaš pes?
Prispeval: mero na 01 Oktober 2006, 15:56:36
Moja je vedno noter. Sva pa dosti na sprehodih, na dan vsaj pet ur.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 31 Oktober 2008, 15:28:10
Medo je zunaj, ob nevihtah, grmenju, praznikih v hiši. Živo imamo zunaj in noter. Phoebe je samo v hiši.

Sem se pa mogla izboriti, da so moji starši dovolili da sta moji dve v hiši. Živimo na vasi, kjer je dolgo vladalo načelo da je pes samo za zunaj.  :-X
So pa sedaj pri mojem fantu izjavili, da bo Phoebe lahko v hiši samo dokler bo majhna, potem pa bo mogla v pesjak.  ::)
Ne vem kaj je sploh razlika ali je pes v hiši ko je mladiček ali potem ko je odrastel.  ???
Uglavnem na koncu jaz izpadem čudna, ker imam pse v hiši.  :-\ :-\ :-\  :-X
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: andreja na 31 Oktober 2008, 15:33:43
Moja nona je tudi fantazirala kako so psi za ven, ampak ko pridem na obisk in slučajno s sabo ne pripeljem psičke je pa skoraj jezna  ::)

Te železne navade so lahko še tako trde, ampak se takoj stopijo, če jim damo možnost  :-*
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 31 Oktober 2008, 15:37:53
Te železne navade so lahko še tako trde, ampak se takoj stopijo, če jim damo možnost  :-*
Jaz več nimam idej kaj naj naredim, da naj jih prepričam, da bo tamala lahko notr...  :'( Pri njih je pes samo v pesjaku, 1x na dan dobi za jest in to je to. Da bi se kdo spomnil it na sprehod ali pa se z njim ukvarjat je pa že too much.  :-X
Pa že tako jo moram po stopnicah nosit, da jih slučajno ne bi popraskala, ker so lesene.  ::)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: andreja na 31 Oktober 2008, 15:46:14
Kako?
V bistvu se mi ne sanja. Pri meni je bilo nekaj prerekanja, ampak je pa tudi tako, da se je dalo pogovorit. Mislim pri starših od partnerja, kjer trenutno sem. Je pa tudi res, da vsi vemo, da ne bomo več dolgo tam in se bomo selili kolikor hitro bomo lahko. Ampak vseeno, če nekje živiš, moraš imet nekaj pravic.

Kupi ji copatke za po hiši! Kaj si bodo šele takrat mislili!  :o
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 31 Oktober 2008, 15:50:15
Hihi...andreja, to je bila že moja ideja.  :D Da bi imela lepe copatke.  ;D Samo pomoje bi potem mislili, da sem še bolj nora.
Ja moj fant dobi hišo, tako da se potem ne bi ravno selili naprej, če bi šla k njemu živet...  :-\
Uglavnem, trenutno je cela zmeda glede tega...  :'( Sploh pa ker sva se še nazadnje pogovarjala, kje bova imela box v mansardi pa tko, sedaj so pa njegovi zatežili in kar naenkrat tamala ne bo smela bit notr. Pop**** bom.  :D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: andreja na 31 Oktober 2008, 16:25:28
Ma verjetno se bo ob pogovoru dalo kaj rešit... ???
Skoraj vedno se je dalo rešit vse tako. Je pa kriza, če ga ni.

A ni nič ločeno?
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: andreja na 31 Oktober 2008, 16:29:25
Aja, pozabla napisat. Zdaj njegova dva itak glasno protestirata, če oba psa zgoraj pustiva, ker zunaj dežuje, da jim nebi vse potacali.
Ker pol si je psa vzel še fant. Pa mačka smo jim "nakopali" na glavo. Je bilo tudi, ne mačka pa ne. Zdaj, ko sta zvedla, da gre tudi maček z nama sta bila pa čisto šokirna.  ::)

Je bilo pa tako da je Alan(fant) reku: pripeljem in pika... Je bila v bistu bolj debata kaj kje kdo sme in kaj ne. Pol je pa bilo itak vse bolj po indijansko.  :P
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 31 Oktober 2008, 16:33:53
A ni nič ločeno?
Ja je ločeno, midva bova (če bova) v mansardi.
Ob prvi priliki ko bom tam, se bo treba usest za mizo ja.  ::)
Ker vse to sem zvedela dons samo preko telefona.  :-X
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: andreja na 31 Oktober 2008, 16:37:38
Srečno!
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ginka na 31 Oktober 2008, 16:56:28
Pri nas je Bonie večino časa noter. Spi v hiši, ker je njen pesjak v sklopu hiše :) Pa kadar sem v šoli, je v pesjaku. Zunaj je takrat, ko smo mi, ker tudi nimamo zagrajeno.
Čeprav je bilo na začetku takole: Pes nima v hiši kaj delat!!! Ker a smo mi hišo za psa delali!. Zdaj se je pa mami navadila na pasje tačke, pogoj je da ne sme v kuhinjo (to sem jaz določila), pa v zgornji štuk ne sme. ;)

Je pa res, da mami še zmeraj nekaj pametnari. Da je isto ali spi dol v njnem prostoru ali pri nas, ampak jaz msilim da ni isto :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gina je pa tako navajena, da je lahko samo na hodniku.

Medo je zunaj, ob nevihtah, grmenju, praznikih v hiši. Živo imamo zunaj in noter. Phoebe je samo v hiši.

Sem se pa mogla izboriti, da so moji starši dovolili da sta moji dve v hiši. Živimo na vasi, kjer je dolgo vladalo načelo da je pes samo za zunaj.  :-X
So pa sedaj pri mojem fantu izjavili, da bo Phoebe lahko v hiši samo dokler bo majhna, potem pa bo mogla v pesjak.  ::)
Ne vem kaj je sploh razlika ali je pes v hiši ko je mladiček ali potem ko je odrastel.  ???
Uglavnem na koncu jaz izpadem čudna, ker imam pse v hiši.  :-\ :-\ :-\  :-X

No, take pa kvasi moja "teta". Da pes ni za noter, in da so oni imeli psa noter in je vse smrdelo, in da še zdaj smrdi. Jaz se pa borim za to, da Bonie ostane noter.  ::) In zanalašč ko pride, je Bonie zmeraj notr, in potem jaz lepo nazaj vse odgovarjam ::) ;D

In potem, nas vsi ko pridejo k nam na obiski čudno gledajo, da imamo psa noter, spi na moji pojstelji.  :-X Mislim, sem res zelo grda, da imam psa noter, oni pa psu pustijo svobodo, da lahko leta po celi vasi. :-X
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: kamy na 31 Oktober 2008, 17:42:22
Ker smo na svojem, na srečo nimamo problemov z starši ;D, kje so psi lahko oz. ne smejo biti. Pri nas sta psa, ko smo doma v hiši, ko nas ni načeloma zunaj v pesjaku. Po moje mislim, da jima je dosti lepše, če sta zunaj(seveda, če ni premrzlo), kot pa notri. Se vsaj kaj dogaja; ponavadi lajata na delavce, ki delajo na sosednjem gradbišču ::)). Dela pa moj doma, tako, da ju večkrat med delovnim časom spusti iz pesjaka.

Če je npr. mrzlo in zdaj ko se bliža zima, bosta seveda notri tudi, ko nas ne bo doma. Starejšo lahko brez problema pustimo, da se giblje po celem stanovanju, ko nas ni. Lani tako celo zimo ni ničesar ušpičila. Smo pa pustili malo dvakrat nezaprto v stanovanju, pa je enkrat zgrizla vogal sedežne >:D, drugič pa odejo. Ko pa smo jo zaprli v box je enkrat prišla ven( :-[ sem bila jaz kriva, ker v sili nisem dobro zaprla boxa), drugič pa je bil box premaknjen z mesta za nekje dva metra in znotraj razgrizena plastika >:(.
Smo pa naredili napako, da ju doma nikoli nismo navajali na box ???, zdaj pa imamo zaradi tega probleme  ::).

Bo treba premisliti in najti novo rešitev :).
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: shawtyy* na 31 Oktober 2008, 17:48:04
Pri nas je naša večino časa zunaj na ograjenem dvorišču -> počiva pod ali celo v grmu ;D če ima oče veliko strank (dela doma - kamnoseštvo) je zaprta v boksu in v svojem ograjenem delu  ;D včasih jo spustimo tudi v stanovanje ampak ne pogosto ker je veliko stopnic.. spi pa v očkovi pisarni v hiši :) :P mislim da ji nič ne manjka 8)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: orange na 31 Oktober 2008, 17:56:50
Pri nas pa je Štrolfi zunaj, spi v pesjaku, čez dan je spuščen. V hišo ima vstop le do garaže oz. kurilnice v zimskem času. Mala Mayleen pa je vedno v hiši, spi v moji sobi, čeprav je bilo kar težko prepričati starše, da bo notri. Ampak čez čas so popustili.  :)

Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: KARMEN na 31 Oktober 2008, 17:58:31
Naši psi in mačke uporabljajo nihajna vratca, ležišče pa imajo v dnevni sobi. Če smo na vrtu, so z nami, če smo v hiši pa tudi z nami  :D.

Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: KARMEN na 31 Oktober 2008, 18:00:38
Nekaj ne razumem: zakaj imate nekateri enega psa zunaj, drugega pa notri, kakšni privilegiji so to  ????
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 31 Oktober 2008, 18:04:54
Nekaj ne razumem: zakaj imate nekateri enega psa zunaj, drugega pa notri, kakšni privilegiji so to  ????
Moj primer: Oče je imel vedno njegove pse zunaj in jih še vedno ima (edino ko so bili majhni so bili noter v hiši).
Ko sem jaz dobila mojega, je bila tudi ko je bila majhna v hiši in je po dolgem pregovarjanju v hiši tudi ostala.
Če jaz ne bi toliko težila in se kregala, bi tudi moji dve mogli biti zunaj.  :-\
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ginka na 31 Oktober 2008, 18:07:33
Pri nas je pa tako, da Gina živi pri starih starših in stricu, zato imajo tam drugačne pogoje.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: *star* na 31 Oktober 2008, 18:14:03
Jah, pri nas je pa tako, da je pes skoraj vedno notri.  No, kadar smo mi zunaj je ona zunaj, kadar sem pa jaz noter je pa Flo večinomačasa, z mano notri, ampak ona najraje vidi, da sva skupaj zunaj, ker ji je bolj všeč. Tudi poleti, če grem jaz noter ona rajši ostane zunaj potem me pa pred vrati čaka, kdaj pridem ven in je vsa vesela. Drugače, so pa poleti vrata vedno odprat in se potem sprehaja ven in not. Pozimi, ali pa kadar dežuje pa najprej dodobra zbrišem v predsobi, potem se še malo posuši in gre spet not  :D
Ponoči, pa obvezno spi v predsobi...
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: orange na 31 Oktober 2008, 21:32:02
Moj primer: Oče je imel vedno njegove pse zunaj in jih še vedno ima (edino ko so bili majhni so bili noter v hiši).
Ko sem jaz dobila mojega, je bila tudi ko je bila majhna v hiši in je po dolgem pregovarjanju v hiši tudi ostala.
Če jaz ne bi toliko težila in se kregala, bi tudi moji dve mogli biti zunaj.  :-\

Pri nas je primer skoraj enak, le da sem se jaz že vnaprej zmenila, da bo tamala v hiši (tak je bil tudi pogoj, da jo dobim), seveda po dolgih urah pregovarjanj  ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: garni na 31 Oktober 2008, 22:33:09
Sky v službi, Aika pa zunaj. Glede na to, da imam mnogokrat občutek, da je kak mešanec z divjo svinjo bo zunaj tudi ostala.

Divjo svinjo - kaj je lepšega kot velike blatne mlake v gozdu >:(
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Smrček na 01 November 2008, 23:21:04
Mi itak živimo v stanovanju ampak ko gremo na vikend (velik vrt) je jasno tudi notr ;) jaz ga bi včasih ko me ne uboga kar zunaj pustila (30min max.)  ampak potem pa moji domači rečejo ''nemoraš ga kar zunaj pustit'' tako da pri meni ni bilo nobenega problema :P ;D in isto bi bilo če bi bil večji (no na kavč nebi smel (baje ::)) )
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Biba.Bibich.Teia na 01 November 2008, 23:32:55
Moja Biba je večinoma v hiši z mano. Včasih je pa tudi zunaj ko me kakšno urico ni doma in če je lepo vremo je pustim zunaj v  ograjenem vrtu ( ima uto in en del je pokrit-streha) da ni zaprta v hiši. Spi pa v svoji košari poleg moje postelje :) <3

lp, teia in biba
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: deteljica na 02 November 2008, 12:01:55
Ja je ločeno, midva bova (če bova) v mansardi.
Ob prvi priliki ko bom tam, se bo treba usest za mizo ja.  ::)
Ker vse to sem zvedela dons samo preko telefona.  :-X

a se ne bi dalo dogovorit, ker  arhitekturno se da lepo  rešit, da bi si vidva zgradila zunaje stopnišče in imela direkten dostop v zgornje nadstorje?
Priporočam toplo tako rešitev - ne samo zaradi psov amapk, da se življene pod isti streho čim bolj loči. To pripomore k trajanju zveze ;) in zdravemu želodcu  :D
če se le da tudi razčistite kateri delček zunanjega prostra je vajin- tudi če je čisto majhen in potem ostane samo še dojemanje ,da kar je vajino se staršev nič ne tiče- pa če imata slone in kače , dokler so na vajinem  8).
Eni stari se pač težko dpovejo nadzoru otrok- ampak enkrat je treba narest ta korak, tudi če je boleče  :-\.
Če sumita,da se ne bo dalo normalno shajat (da je vajino vajino) raje iščita drugačne stanovanjske rešitve, čeprav so težke.

Drugače pa glede teme- moji psi so zunaj v boksih-  in notri v stanovanju in v postelji odvisno od trenutnih okoliščin in delovnika. Nisem opazila, da bi posebaj preferirali eno ali drugo varianto. Jaz jih imam rada čim več pri sebi,kadar sem doma (torej notri so večinoma čez vikende, praznike, dopust), ker pa nisem skoraj nič doma (večina delovnikov, predvsem obdobja službenih poti) je brez veze ,da so psi sami v stanovanju. V tem primeru se mi zdi, da  so tudi oni raje sami zunaj koot samo doma zaprti notr.
Na splošno je meni najbolj všeč ,če znajo psi vse jest in povsod bivat. Nikol ne veš kako se bo kaj v življenju obrnilo. Zato mladiče navadim na vse vrste hrane- od kuhane , barf do raznih kvalitet briketov in na vsa vrste bivanja.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Alba na 02 November 2008, 13:13:22
Majchy en nasvet. Midva sva si uredila v mansardi stanovanje (hiša je sicer last zdaj od moža, sta pa še starša notri). No midva imava Albo velikokrat gor in noben mi ne bo govoril kje naj bo. Ne popuščati. V končni fazi bosta vidva vložila denar v vajino stanovanje, če bo spraskan parket bo to vajin.

Deteljica pri nama ni bilo mogoče narediti svojega vhoda, imamo pa kot nekakšno skupno stopnišče. Ker je iz hrasta jaz Albo lepo nesem gor pa je mir.

Se strinjam z Deteljico, ta korak je nareč težak, jaz sem mogla ornk zaropotati, da so starši od mojega dojeli, da sva midva samo midva in najine živali in nič drugega. Uklonila sem se edino temu, da nimam mačka doma, ker jih tast ne prenese.

Tako da če boš rabila kak nasvet - saj veš kje sem ;).
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: nussika na 08 Februar 2009, 08:20:53
Moj je cel čas notri...
Samo na sprehod gremo, pa lulat gre ven pa še to po hitri poti ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Bully na 10 Marec 2009, 18:20:19
Mi pa živimo v hiši, ki ma ful veliko vrta tko da se sama odloči kje bo.Ponavadi je notri, če pa hoče ven se vzpne na vrata za na vrt :P
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Florinca na 10 Marec 2009, 19:02:20
Majchy, kaj si uredila glede Fibike?

Jaz sem doma v stanovanju, zato ni dileme kje je psica.  ;)  Fant je doma v hiši, pri njih imajo režim, da je pes poleti zunaj v pesjaku, pozimi pa notri v hiši. Ampak samo v kuhinji, bog ne daj dnevni.  ::)  Ko sva k hiši prišli medve s Floro, nisem bila navdušena nad pesjakom in sem prosila, če je lahko Flora notri. Fant se je strinjal in ker je hiša njegova (podedoval), ni bilo nekih hudih pripomb s strani njegove mame okoli tega. Tu pa tam kaka opazka okoli dlak, ampak izrecnega ukaza, da mora bit zunaj, ker je tudi fantov pes zunaj, pa ne.  ;D  Načeloma nimam čisto nič prosi pesjaku, sploh, ker se drži hiše in ima eno odprtinico v hišo - kot en brlog, ampak ker ni nobene ograje in nobene zaščite na pesjaku in je bilo toliko primerov kraje psov, ne bi spala mirno, če bi bila psica zunaj.  :-\  Jaz jo enostavno hočem imeti v svoji bližini.   
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ABBY LABRADOR na 10 Marec 2009, 21:04:12
Moja je pozimi notri....Poleti pa večinoma zunaj...kje v kakšni senčki...(ima tudi uto katero bolj malo "uporablja" ::)-res samo v največji vročini)...
Drugače pa kakor se ji "sprdne", če hoče biti med tednom in vikendi kadar smo doma zunaj je zunaj...Samo pa res rada veliko časa prebije zunaj...
Imamo pa poleti kadar nas ni vrata vedno zaklenjena...ker ona bi se pustila vsakomur odpeljat....
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 10 Marec 2009, 21:08:27
Majchy, kaj si uredila glede Fibike?

Da bo lahko v hiši.  ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: petrca na 11 Marec 2009, 07:27:09
Tudi midva razmišljava o izdelavi mansardnega stanovanja pri fantovih starših. Ker tam že imajo psa ni glede tega nobenega problema. Njihov pes je večinoma notri  ;D, poleg tega pa je še bolj razvajen, kot najini dve  :D
Kar se tiče ločenega vhoda. Mi smo prišli do rešitve, da se ena soba s spodnjega nadstropja predela v stopnišče, ki bo vodilo do najinega stanovanja. Pač bo treba tudi spodnji del hiše mal predelat, ampak bo vsaj vse ločeno  ;)
Osnutek načrtov imava že doma in mi je zamisel zelo všeč.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Florinca na 11 Marec 2009, 08:35:42
Da bo lahko v hiši.  ;D

Waw, super!  ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Majchy na 11 Marec 2009, 08:39:37
petrca...ful dobro!  :o
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: petrca na 11 Marec 2009, 11:02:26
Ja...sama ideja je super. Glede na možno kvadraturo tudi najugodnejša rešitev. Okolica tam je super (travniki, gozd).
Zdej je treba samo "finance" zrihtat. Že zbiram informacije glede kreditov pri nas  ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: artichoka na 11 Marec 2009, 11:09:08
Ko bos zbrala info glede kredita, bi bila zelo vesela, ce bi se meni sugerirala kaj v tej smeri.
Tud jaz mam ze narejene nacrte, dnarja pa od nikoder. ::)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: petrca na 11 Marec 2009, 12:45:50
Ko bos zbrala info glede kredita, bi bila zelo vesela, ce bi se meni sugerirala kaj v tej smeri.
Tud jaz mam ze narejene nacrte, dnarja pa od nikoder. ::)

Ne vem če ti bo kaj prav prišlo, ker se zanimam za kadrovski kredit  ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: artichoka na 11 Marec 2009, 13:05:12
Ja, ta mi pa res ne pride v postev. :D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: LUCY na 11 Marec 2009, 14:53:13
moj cookie pa je vedno v stanovanju...ker enostavno nimamo vrta(imamo atrij)tako da...pa itaq so pudlji sobni psi(čeprav ga imaš lahko tudi uzunaj ;) ::))
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Love_kokerspaniel na 11 Marec 2009, 21:32:38
Mi stanujemo v stanovanju .Imamo pa pred blokom tak velik travnik zato smo večino zunaj . Je pa zelo naš Chappi  navdušen nad balkonom kajti vedno je hotel gor v korito od balkona . in začne lajati če ga ne vzdignemo .  :D  Ko ga damo gor leži in gleda kaj počnejo otroci zunaj .  :D Ko pa ni nikogar potem pa si prinese kakšno kost .  :D

Tole zgleda pa takole .  :)

(http://www.shrani.si/f/16/Tg/1AKqBoa9/4499334.jpg)

Tukaj je pa bil še moker ker smo ga ravno okopali .  :D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ABBY LABRADOR na 12 Marec 2009, 07:08:43
Hm..zanimivo :D
Pa a ne more dol past?
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Love_kokerspaniel na 12 Marec 2009, 12:38:19
Kako dol ? Misliš dol čez balkon , da bi skočil ?
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: deteljica na 12 Marec 2009, 14:41:48
Ko sem bila otrok, so imeli v sosednjem bloku mešanca Pikota, ki je imel v vsej soseski nadimek "Piko, cvetlični lonček", kajti večino dni je presedel namesto enega cvetličnega lončka, ki so ga zato umaknili, na zunanji viseči polici balkona- precej ožji in manj zaščiteni kot tale.
Drugače pa - psi obožujejo balkone, terase in francoska okna. Pravzaprav ima razgled za njih pomembnejšo vrednost kot kakršni koli ha vrtov. Če mi je kaj žal je to, da  ravno tega mi v našem stanovanju nimamo.

 
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ABBY LABRADOR na 12 Marec 2009, 15:10:36
Kako dol ? Misliš dol čez balkon , da bi skočil ?

ja...
deteljica vem jaz kako radi imajo psi okna ::), ker naša bi skos čez gledala....
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Smrček na 12 Marec 2009, 16:06:34
Mi imamo balkon (odprt) pa noče it....
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Love_kokerspaniel na 12 Marec 2009, 20:23:05
Aha.  :) Ma ne ne  ;). Se boji . Tudi če ga primeš , da ga daš dol se začne jeziti , ker se boji , da ga boš pahnil dol .
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Love_kokerspaniel na 12 Marec 2009, 20:23:46
Ko sem bila otrok, so imeli v sosednjem bloku mešanca Pikota, ki je imel v vsej soseski nadimek "Piko, cvetlični lonček", kajti večino dni je presedel namesto enega cvetličnega lončka, ki so ga zato umaknili, na zunanji viseči polici balkona- precej ožji in manj zaščiteni kot tale.
Drugače pa - psi obožujejo balkone, terase in francoska okna. Pravzaprav ima razgled za njih pomembnejšo vrednost kot kakršni koli ha vrtov. Če mi je kaj žal je to, da  ravno tega mi v našem stanovanju nimamo.

 
:D  ;D

Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: deteljica na 21 Oktober 2010, 10:35:18
http://www.delo.si/clanek/125883

Tisti, ki spi sam, ne da bi si to želel, naj se ne sramuje povabiti najboljšega prijatelja. Klötsch in Dittami ocenjujeta, da (v Nemčiji) približno polovica psov in skoraj vse mačke spijo v postelji s svojim gospodarjem ali gospodarico. To poraja nove težave, kajti dobrih 20 odstotkov psov in deset odstotkov mačk smrči.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Lilit na 21 Oktober 2010, 10:39:13
To poraja nove težave, kajti dobrih 20 odstotkov psov in deset odstotkov mačk smrči.

Ampak to je res grozno :-X moja2 na sreco ne smrcita, ampak poleti sem 1 teden imela na cuvanju labradorko od starsev, in sem jo morala celo noc rukat, vcasih pa tudi podnevi :D :D ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: sasha na 21 Oktober 2010, 11:14:42
Evo, midva sva začetek leta preselila na svoje. Zara je šla iz hiše v stanovanje (blok), pa ni imela nobenih posebnih težav. Itak je bila že prej notri pri meni in je šla na (ograjen) vrt samo takrat, ko sem bila jaz zunaj.
Ji je pa v stanovanju ful všeč, ker imava v dnevni sobi francosko okno (okno do tak) in pred njim ima svoje ležišče..zdaj ji je cel žur pol dneva opazovat skozi okno ptičke pa mucke pa... :D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ursa_9 na 21 Oktober 2010, 19:44:03
Mi smo prejšnega imeli zunaj,vendar sem si zmeraj želela psa imeti v stanovanju...tako da se mi je sedaj uresničila želja in imam novo pošast v stanovanju  :P...moram reči, da je zelo pestro  ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: cantante na 21 Oktober 2010, 19:47:06
naša je pa ponavadi tam ko smo mi ;) živimo v hiši z ograjo in v teoriji ima dostop do cele hiše in terase vendar ni nikoli vec kot 15 min kje brez mene 8) razen ob soncku ponavadi "preganja" sosedove mačke ki se "prešvercajo" k nam na teraso...pri starsih,ko smo na obisku je tudi tam ko ljudje(ampak imajo obojni tudi pse in je enaka situacija :D) .Hodi tudi z mano v sluzbo,na sestanke itd. edino ko je sama doma je v boxu ampak ji je prav vsec njena "soba" in je navajena na njo tako da ni panike...po vsej verjetnosti da pa ce ne bi imela moznosti vzeti jo z mano v sluzbo bi dobila taksen velik,izolirani pesjak kjer bi ob toplem vremenu preživljala mojo odsotnost ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: čara na 22 November 2010, 16:41:29
Mi smo prejšnega imeli zunaj,vendar sem si zmeraj želela psa imeti v stanovanju...tako da se mi je sedaj uresničila želja in imam novo pošast v stanovanju  :P...moram reči, da je zelo pestro  ;D

Ne vem sicer koliko si ti stara...Ampak dostikrat so potem starši veseli, ker imajo pomagača pri vzgajanju na področju pospravljanja (čevlji, copati, koš, papirji, da ne leži kaj na tleh, na dosegu pasjega gobca...) ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: fbShark na 05 Februar 2013, 17:43:17
Ker živimo v stanovanju je notri.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: BlackDevil na 10 Marec 2013, 21:49:36
Večinoma je v hiši. Si ne predstavljam več da bi bil zunaj. Bi preveč pogrešala tisti  njegov cap cap cap vsako jutro.  :P Ponoči spi v spodnjem nadstropju, zjutraj pa pride gor k meni se mi vsede pred vrata in maha z repom po njih dokler mu ne odprem.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: eeemmm na 10 Marec 2013, 22:56:58
Oba sta notri. Ko smo imeli urejeno teraso ( zagrajeno ), sta bila cel dan zunaj, ponoči pa zmeraj notri. Tudi v prihodnje ( ko bo terasa urejena ), bo tako.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: bamfel na 11 Marec 2013, 08:31:15
Naš je notri. Imamo sicer ograjen vrt, vendar je z nami v stanovanju. Sem pa dobila občutek, da bi mu znalo biti prevroče. Malo preveč se praska. Mogoče je tudi od hrane, ki sva jo zamenjala nedolgo nazaj. Skratka, trenutno skrbim, da je čimveč zunaj. Okna imam umazane do vrha, ker stoji pred oknom in čaka, da ga bom spustila nazaj notri.
Sem si pa vedno želela psa, ki je socializiran. Ker mi čas ne dopušča, da bi bila cele dneve zunaj je torej pes pri nas, v stanovanju.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: čara na 11 Marec 2013, 08:37:31
Praskanja in vročina-niti ne. Prej suha koža (vlažilec v prostor, magari na topel radiator mokro krpo, posodo z vodo), alergija na hrano ali kaj drugega, mogoče samo neustrezna hrana (probaj z ribami ali dodatkom ribjega olje, olje dveletnega svetlina).
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Klaudija na 11 Marec 2013, 08:43:00
Naš je kar notri. Ko je zunaj plus ga kdaj tudi pustim zunaj, včasih toliko, da počaka fanta ko pride iz službe. Ampak potem zmeraj sosedje mislijo, da ima kazensko, ker sedi pri vratih in čaka, da ga spustimo noter. Se tudi premakne ne  ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: moncy13 na 11 Marec 2013, 19:13:11
Sky je notri, ko smo mi doma drugače je pa v pesjaku.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Lunette na 11 Marec 2013, 19:33:31
Kljub prostemu izhodu na veliko ograjeno posest...notri  8) oz. natančno tam kjer sem jaz.
Danes je starejši, ki je praktično večino življenja preživel zunaj šel vzvratno nazaj v sobo, in se skrit, za mojo postlo, v najmanjši kot na vprašanje ''A greš ven?'' (je kazalo na dež) ::) Ven je prilezel samo na prigovarjanje, da bomo samo na vrtu in vsi skupaj. ::)
Razlogi zakaj nebi nikoli imela svojega psa zunaj -stran od mene:
-ker so radi zraven
-ker je zunanja bivalna oprema primerna stalnemu bivanju psa zunaj dražja od ene solidne postelje za v stanovanje
-ker od žalostnih pogledov (ali od pumpanja ob ograji, lajanja na mačke, dolgočasja) zunaj nimam nič
-ker pometem že zarad sebe je povsem useen, če so umes dlake (količina ni važna :D)
-ker ga ni čez naključne mokre smrčke na mojih nogah, ker ga ni čez tople kožuhe pred TV, ker ga ni čez veselje ki ga oddajajo...
- in, ker čuvaja hiše nimam namena imet zaprtega stran od hiše ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 20 Marec 2013, 11:57:36
Moja Bona je samo zunaj.Enkrat sem želela da bi jo spravila v predsobo pa ji ni bilo všeč.Ji privoščim pravo pasje življenje.Počlovečen pes ni srečen.Pes je za zunaj  ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Walden na 20 Marec 2013, 12:31:03
Kljub prostemu izhodu na veliko ograjeno posest...notri  8) oz. natančno tam kjer sem jaz.
Danes je starejši, ki je praktično večino življenja preživel zunaj šel vzvratno nazaj v sobo, in se skrit, za mojo postlo, v najmanjši kot na vprašanje ''A greš ven?'' (je kazalo na dež) ::) Ven je prilezel samo na prigovarjanje, da bomo samo na vrtu in vsi skupaj. ::)
Razlogi zakaj nebi nikoli imela svojega psa zunaj -stran od mene:
-ker so radi zraven
-ker je zunanja bivalna oprema primerna stalnemu bivanju psa zunaj dražja od ene solidne postelje za v stanovanje
-ker od žalostnih pogledov (ali od pumpanja ob ograji, lajanja na mačke, dolgočasja) zunaj nimam nič
-ker pometem že zarad sebe je povsem useen, če so umes dlake (količina ni važna :D)
-ker ga ni čez naključne mokre smrčke na mojih nogah, ker ga ni čez tople kožuhe pred TV, ker ga ni čez veselje ki ga oddajajo...
- in, ker čuvaja hiše nimam namena imet zaprtega stran od hiše ;)

Tokrat pa samo še podpis.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Lunette na 20 Marec 2013, 18:21:03
Moja Bona je samo zunaj.Enkrat sem želela da bi jo spravila v predsobo pa ji ni bilo všeč.Ji privoščim pravo pasje življenje.Počlovečen pes ni srečen.Pes je za zunaj  ;D
Zanimivo  :) da vse kar ni v sklopu ''pes je za zunaj'' je počlovečenje, kljub temu, da npr. moji Želijo (ja želijo) bit zraven mene. To da si pa pes ne želi bit zraven svojih lastnikov pa ni ravno stvar nepočlovečenega srečnega zunanjega psa  ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 20 Marec 2013, 20:47:22
Tk ko pesa navadiš,tk mu paše bit...On se ne odloča,mi odločamo namesto njega...
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Natalija na 20 Marec 2013, 21:45:51
Naša mala je večinoma noter zdaj ko pa bo zunaj toplo (pomlad,poletje) pa kakor bo sama želela saj bo "avtocesta" (vhodna vrata) cel dan odprta da bo lahko šla v zagrajen vrt Spi pa vedno v postelji pri starših ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: manchy na 20 Marec 2013, 22:20:13
Moja Bona je samo zunaj.Enkrat sem želela da bi jo spravila v predsobo pa ji ni bilo všeč.Ji privoščim pravo pasje življenje.Počlovečen pes ni srečen.Pes je za zunaj  ;D

Ziher ja... Prvo kot prvo ji predsoba verjetno ni bila všeč, ker je ni navajena in je notranjost hiše nekaj novega za njo. Predvidevam, da je bila kot mladič kregana, če je želela za vami v hišo, glede na to, da ste jo namensko navajali, da bo zunanji pes. Drugo kot drugo, če je pes navajen bivati v hiši (oziroma mu je dovoljeno normalno gibanje, ne pa tako kot očitno pri vas, ko je pes enkrat lahko videl predsobo), je avtomatsko počlovečen??
A si ziher, da je pravo pasje življenje psa biti zunaj, na samem večino dneva. Dvomim, da ji pozimi ali ko dežuje delate družbo ali se kaj dosti ukvarjate z njo, ste verjetno raje na suhem in toplem. Pes pa sam s sabo.
Ne razumem zakaj bi si nekdo omislil psa in ga imel večino časa stran od sebe. V čem je sploh fora? 
In še potem napišeš, da je pes, tak kot ga človek navadi. Vi ste ga navadili za zunaj in potem, ko je psu čudno, ko se ga enkrat samkrat pelje v predsobo in mu ni všeč, to uporabiš kot potrditev teorije, da je pes za zunaj.  ;D
Eh brezveze. Bogi psi...
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: BlackDevil na 20 Marec 2013, 22:43:29
Ne da mu ni všeč, je pač novo okolje za njega. Se hitro navadijo / razvadijo.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Sleepy na 20 Marec 2013, 22:49:27
Ne razumem zakaj bi si nekdo omislil psa in ga imel večino časa stran od sebe. V čem je sploh fora? 
To se tudi jaz že dolgo sprašujem, tako da če zveš, se priporočam za odgovor  :)

Ji privoščim pravo pasje življenje.Počlovečen pes ni srečen.Pes je za zunaj  ;D
In zato, ker ji privoščiš pravo pasje življenje, je zunaj sama. Ker psi so taki, znani samotarji. V pravem nepočlovečenem življenju tam zunaj nekje živijo sami in so pri tem seveda nadvse srečni. Ja res, blagor psom, ki jim njihovi lastniki privoščijo pravo pasje življenje... sami zunaj. Sounds like dog's heaven on earth  ::)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: pidog na 21 Marec 2013, 09:16:23
Danes je starejši, ki je praktično večino življenja preživel zunaj šel vzvratno nazaj v sobo, in se skrit, za mojo postlo, v najmanjši kot na vprašanje ''A greš ven?'' (je kazalo na dež) ::) Ven je prilezel samo na prigovarjanje, da bomo samo na vrtu in vsi skupaj. ::)
Samo govort ne znajo.....................mis lim nekateri :o
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 21 Marec 2013, 10:01:31
Sej me ni treba tako popljuvati.Vsak ima svoje mnenje...In normalno,večina na tem forumu vas kar predvideva kako nekdo s psom ravna.
Manchy kako lahko sploh veš da ji predsoba ni bila všeč in da smo jo kregali če je želela noter?! Ne poznaš ne mene,niti moje psičke.Poleti ko imamo vrata kar odprta,gre vedno za mano v hišo in nikoli ni kregana če gre notri.Ko kosilamo in če so vrata odprta in nas pride pozdravit je noben ne nažene ven.Tudi kot mladička sem spuščala v hišo,da je spoznala tudi notranje okolje in da ji ni tuje.Tako da prosim ne predvidevaj.Vse pse smo do sedaj imeli zunaj in tako se mi zdi tudi prav (govorim za večje pasme,ki so za zunaj).BOGI PSi?! zakaj? Psi ne razmišljajo kot ljudje,kaj misliš da Bona ko leži zunaj razmišlja : ojoooj,sosedov pes je pa skoz noter,zakaj še jaz nisem? daj prosim te no...Psu je treba omogočit pravo pasje življenje...In za to ko jo imam zunaj ni za nič prikrajšana..Ima svoj kotiček,ki je samo njen in kjer ima svoj mir,tako kot ga tudi ljudje rabimo...
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: manchy na 21 Marec 2013, 10:16:22
Katkor, še enkrat si preberi kaj si napisala. Jaz lahko predvidevam in komentiram samo to, kar ti napišeš
:
Moja Bona je samo zunaj.Enkrat sem želela da bi jo spravila v predsobo pa ji ni bilo všeč.Ji privoščim pravo pasje življenje.Počlovečen pes ni srečen.Pes je za zunaj  ;D
V zadnjem postu pa pišeš čisto druge stvari, ker si se očitno počutla napadeno in začela branit...
Pa spet govoriš o pravem pasjem življenju? Mislim, da pravo pasje življenje ni samota. Ljudje rabimo mir ja. Tu in tam, drugače pa smo družabna bitja, prav tako psi. Tebi se mogoče zdi, da ni za nič prikrajšana. Pa verjemi, da je.
Moj pes ima tudi svoj kotiček, kjer ima mir. Ampak ta kotiček je v stanovanju. Ima tudi dovolj miru in samote, ko smo mi v službi po 8-10 ur na dan...
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 21 Marec 2013, 10:19:36
Saj ne veš zakaj sem jo želela dati v predsobo...
No,če si pa že prava strokovnjakinja ki vse ve,pa povej kaj Boni manjka?
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: ursa_9 na 21 Marec 2013, 10:23:12
Sobivanje z vami...
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: manchy na 21 Marec 2013, 10:26:36
Zakaj pa bi sedaj sploh bilo pomembno zakaj si jo želela dati v predsobo?
Iskreno povedano se mi ne da debatirati dalje, ker se bova samo še prepucavali z besedami. Bistvo sem ti že napisala v mojih postih, ti si se v svojem zapletla in izmotavala svoj prvi post. Brezveze.
Zdaj pa še provociraš z nekim strokovnjakom. Bljak.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 21 Marec 2013, 10:34:52
Tole je večna tema,ki ji ne bo konca.Vsak razmišlja po svoje.Boni ne manjka sobivanja z mano,ker je navajena zunaj in če bi jo od danes naprej želela imeti notri,bi ji manjkalo bivanja zunaj,prav tako velja za vas ki imate pse notri,če bi ga naenkrat imeli izključno samo zunaj,bi mu manjkalo sobivanja z vami.Bona ne ve,kako je življenje v hiši in si tega tudi ne more želeti.Vsak si psa podredi kot si želi in jaz želim imeti psa zunaj in se mi ne zdi to nič zmotno.Pes si lahko želi samo tisto kar smo mu že dali in pokazali,kar mu še nismo,si ne more želeti ker tega ne pozna,ne razmišlja tako kot mi.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Sleepy na 21 Marec 2013, 11:26:47
V katerem pravem pasjem življenju pa psi živijo sami?
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 21 Marec 2013, 12:18:14
Kdo pa je rekel da živi pes sam?
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: pidog na 21 Marec 2013, 14:42:57
Sobivanje z vami...

Če ne verjameš, jo pa vprašaj ;D
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: katkor na 21 Marec 2013, 14:45:16
Če ne verjameš, jo pa vprašaj ;D
Haha  ;D se strinjam  ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: tina-briard na 21 Marec 2013, 21:31:12
Pri nas je kužika v hiši. V bistvu je tako, da če se z psom veliko ukvarjaš, si na sploh veliko z njim, bo srečen zunaj na prostem ali not v hiši/stanovanju.
Je pa res, da so psi družabne živali in so ponavadi VEDNO veseli družbe...NON STOP.  ;D ;D ;D No vsaj naša psička je takšna.  ;)
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: Lunette na 21 Marec 2013, 21:41:57
In brez dvoma zanjo prav fino odgovorit...samo ne s praznimi besedami tako kot to znajo ljudje  ;)
Vsekakor psom ne priznavam pogovora v besednem jeziku, kar pa še zdaleč ne pomeni, da psi ne komunicirajo dovolj jasno za sporazumevanje z nami. Pa pustmo detajle, ker je naslov teme povsem drugačen. Za ene pa še vedno višja matematika. :P

Ampak zdajle pa ne grem več pisat niti brat, ker ne bom zamudila cartanja z mojimi psi. Bo kdo danes s svojim psom, ki živi zunaj preživel ob knjigi recimo (lah tud filmu, če vam branje ne gre) tam pozno v noč? Da ne bojo sami (bojda niso, tko pravte). Moji reveži zdajle že prav čakajo na postelji, da se jim pridružim  :-* Ko bom šla pa spat bodo pa na ''gremo ajat'' šli vsak v svojo posteljo spat. Mah reveže počlovečujem, ker jim bom to z besedami sporočila. Ker lol sm jaz  ::) mar bi se potrdila po pasje ''gggrrrrr'' pa zobe zram pokazala. :P
Aja. Psi rabijo svoj mir. Že že. Ampak, da pa želijo mir pred lastnikom...tega pa nism navajena. Moji psi so radi zraven mene tudi takrat, ko imajo možnost bit drugje.
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: BlackDevil na 21 Marec 2013, 21:59:03
Če ga imaš v hiši se moraš temu tudi prilagodit. Jaz na primer moram skrivat vso hrano čisto nič mu ne sme bit na dosegu gobca ker vse požre.  >:( Smeti moram dajat na visoka mesta, da ne doseže, nič ne smem met na nočni omarici, shramba mora bit zaklenjena, na mizu tudi ne sme bit nič mamljivega... Najde mi čisto vse!

Kar se čiščenja tiče, lahko sesam tudi parkrat na dan pa se bo še vedno našla kje kakšna dlaka (se pač navadiš), umazanega ne peljem skozi glavni vhod ampak skozi garažo - ga tam sčistim in šele potem spustim notri. Največ dela s čiščenjem imam takrat ko ga umivam.

Kar se tiče zunanjega življenja... Ponoči mi je velikokrat na dvorišču za talca vzel kakšnega ježa in seveda lajal tako dolgo dokler nisem prišla pogledat kaj ima, igrače je kradel sosedovim otrokom in njihovemu psu, domov mi je privlekel tudi kakšno mrtvo žival in jo poizkušal zakopat (ni ubil - sem preverila), če je deževalo je bil čisto nesrečen in komaj čakal da ga bo nekdo spustil notri, z veseljem je tudi strašil mimoidoče, iskal hrano po kompostu (požrešen da verjet ne moreš)... pa še kaj bi se našlo. 
Naslov: Kje je vaš pes?
Prispeval: pidog na 22 Marec 2013, 07:45:52
Ampak zdajle pa ne grem več pisat niti brat, ker ne bom zamudila cartanja z mojimi psi. Bo kdo danes s svojim psom, ki živi zunaj preživel ob knjigi recimo (lah tud filmu, če vam branje ne gre) tam pozno v noč? Da ne bojo sami (bojda niso, tko pravte). Moji reveži zdajle že prav čakajo na postelji, da se jim pridružim  :-* Ko bom šla pa spat bodo pa na ''gremo ajat'' šli vsak v svojo posteljo spat. Mah reveže počlovečujem, ker jim bom to z besedami sporočila. Ker lol sm jaz  ::) mar bi se potrdila po pasje ''gggrrrrr'' pa zobe zram pokazala. :P
Aja. Psi rabijo svoj mir. Že že. Ampak, da pa želijo mir pred lastnikom...tega pa nism navajena. Moji psi so radi zraven mene tudi takrat, ko imajo možnost bit drugje.

Ko se bo malo znočilo, med stene legla spokojnost in erotični naboj, bom malo ženo "obdelal". Psiček bo pa gledal. Neizmerno ljubi našo družbo (še raje pa gleda erotiko 8) ) .............. ko bomo vsi zadovoljni, pa beseda (za nekatere ukaz) "malo ajat", klik in košček klobasice za lahko noč, poljubček na smrček in ženine ustnice................in vsi skupaj bomo v objemu sladko zaspali in se veselili jutrišnjega dne.
Kaj vse zamujajo psi, ki so zunaj :'(