PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Oprema => Ovratnice, oprsnice in povodci => Temo začel/a: Nelly na 09 Avgust 2006, 03:25:40

Naslov: Povodci
Prispeval: Nelly na 09 Avgust 2006, 03:25:40
Lep pozdrav!

Tole bo bolj vprasanje za lastnike tezjih in bolj robustnih psov.  ;)Pri nas imamo problem da je hudicek "mali" v roku 2 mesecev unicil ze 2 povodca. Do sedaj sem uporabljala povodec narejen iz plezalne vrvi (dvojnega) najvecje debeline. Vendar noben ni zdrzal dolgo, vedno mi ga pretrga. Ali strga stran krogce na katere se pripne, pri zadnjem je pa prav na pol pretrgal vrv. Povodec prej ni bil nic natrgan ali poskodovan, vlece pa tudi drugace ne ... obcasno se pa zgodi, ko kje kaj zadisi, da nahitro potegne. Nad temi povodci sem obupala.

Kaksen povodec priporocate za tako mrcino, ker sem ze pocasi navelicana vsak mesec kupovati nov povodec in vedno razmisljati ali bo psa zadrzalo, ali bom spet dobila povodec v glavo ;) Obstaja kaj takega, da bi zadrzalo enega "ubogega" njufka ? :D Kaksna priporocila?


Ce je tema ze bila se opravicujem, sem iskala pa nisem nasla...
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: dog4ever na 09 Avgust 2006, 11:39:27
Jaz prisegam na povodce od Irene Šeruge :) Pletene. Ravno sedaj se mi je en uničil-po skoraj 4 letih (pa ima psica tudi čez 60 kg). Se mi pa ni strgal ali kaj podobnega, ampak se mi je odlimal tisti del, kjer je narejena zanka za držat povodec (in je samo 1 karabin). Verjamem pa, da je to posledica "uporabe" povodca tudi v dežju. Aja, cena je pa 1.400 sit in kupiš jih lahko na vsaki slo. razstavi.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Taja_the_vizsla na 09 Avgust 2006, 11:50:07
Kolk milimetersko vrv si pa imela, da ti jo je strgal? Največja debelina je 10,5mm in ta naj bi zdržala dobri 2 toni.

lp vid
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: T.M.T na 09 Avgust 2006, 12:52:46
Nelly,jaz uporabljam flexi,dolg 6m šitok 1,5cm že 1 leto.Pa pol leta imam en cigu migu povodec,najlonski,širok isto,ki je bil le 500sit (povodec+ovratnica) pa je super.
Pri nas je bil problem pletenih povodcev grizenje,pa smo ga odvadli.

Drugače naj bi bili usnjeni dovolj trpežni ali pa ketnica,dolga 1m.Če pa bi ti odgovarjal flexi pa kupi kakšnega kvalitetnega,za 70 kg psa pa naj bi zdržal.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Neyka na 10 Avgust 2006, 16:01:00
Jaz mam navadnega pletenega pa me je tudi že včasih potegnil pa še kar drži vse skupaj. Pa imam enega že dve leti. Ampak sem pred letom kupila še enega kao istega pa ni več narejen takoo kvalitetno. Redkeje je pleten  >:( >:( Neonča še vedno zdrži in ni še nič uničen ali karkoli ampak bomo videli kako in kaj.

Usnjeni so baje močno ampak ga ne kupim niti slučajno - sem videla že dovolj ljudi z ožuljenimi rokami. Prav tako ne kupim več ozkega pletenega povodce (ploščat, kot ovratnice) - sem ga mela pa me je obžulil.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Tecka na 10 Avgust 2006, 19:10:09
No mi smo zgleda končno našli povodec in ovratnico, ki mojo ljubico brez problema zdrži  ;)
S prejšnjimi (povodci in ovratnicami) se je dogajalo tole in podobno:
(http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/EseOGPrsMpIGnYCz.v.jpg)

Vsakič sem reagirala takole :o  :o  :o  , ker sem po vsaki slabi izkušnji kupila drugačen povodec/ovratnico s priporočili prodajalca....
Trenutno v uporabi povodec in ovratnica firme Rogz for dogs (zootic - city park). Testirana tako, da sem Thebo privezala za "kandelaber" in me je morala čakati 2 ali 3 minute (vedno nori, ko pridem nazaj). Rezultat zelo pozitiven. Če bo sprememba pa seveda sporočim  ;).
lp
T.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: *nastja* na 11 Avgust 2006, 17:51:04
Jaz sem pred malo več kot pol leta kupila tak povodec ki se da okol pasa, da ne trpijo roke. In enkrat Indi potegne pa sem šla po tleh  :-[ Naslednjič je pa odtrgal tisto kar to skupaj drži in zdaj ga je mami zašila tako da zgleda tako kot navaden. Drugače pa je najlonski.

Imam pa še enega, ki je pa malo močnejši. Tudi najlonski ampak se vseeno že cufa. Tako da bo mami spet mogla šivat. V kratkem pa moram kupit še enega pletenega. Res močnega.  8)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: irenchy na 11 Avgust 2006, 22:48:47
pri pletenih so ponavadi karabini zanič...razen če ga naročiš od Šeruge...te so pa vredu ;D

lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Urška na 12 Avgust 2006, 11:26:13
Nelly, jaz imam nekaj malo bolj posebnega, najlonski mehak debel pleten povodec. Nič takega, kar bi se dalo kupiti v petshopih na žalost.

Trenutno imam iz tega materiala 10m sledni povodec, pa zdrži tudi ustavljanje rotta v galopu, pri tem, da ti ne poškoduje rok in da tudi če je moker lahko z njim normalno delaš. Imela sem 10m povodec od ga. Šeruga, pa je šel karabin adijo v galopu.  Iz enakega materiala imam tudi kratek, 30cm dolg povodec za korekcije pri poslušnosti.

Seveda pa iz tega materiala obstajajo tudi povodci normalne dolžine.

Kupljeno pri Marcelu v Celju (Škofja vas), kontakt je tule http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1889.0
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: *nastya_lony* na 24 Avgust 2006, 22:10:15
Jaz uporabljam za mojo zverino tale povodec:
(http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/xPhXFMmTJaXCLf/$.v.jpg)
Povodec mi res dobro "služi". Star je cca. 3 mesece, prej sem imela takšnega kot je na sliki od Tecke. Povodec sem kupila v Baumaxu, zanj sem dala malo več kot 4.600 SIT. Zaenkrat sem z njim zelo zadovoljna.

Lp,  ;)



p.s. slika bo popravljena, ko bo moj-album začel delat!
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nelly na 25 Avgust 2006, 01:06:48
Hvala vsem za nasvete, predvsem tebi Urska, bom v prvi priliki poklicala in se pozanimala. Nadvse mi je vsec to, da pravis, da ne reze prevec rok. Ker se je ze zgodilo, da mi je kozo na zapestju dobesedno olupil stran z povodcem - res da je bil moker pa vseeno.

Res se enkrat hvala za info.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: deteljica na 25 Avgust 2006, 07:56:49
Kdor ima psa, kjer oprema v nobenem primeru ne sme odpovedat mu povem rešitev, ki sem jo uporabljala jaz.
Od ovratnic zagotovo zdržijo kvalitetne usnjene z navadnim zapiralom ,ki pa mora imet debel jeziček in obroč stran od mesta zapiranja. (pit bul stil ). Tudi halti mi ni nikoli odpovedal. Kovinske in bodeče ovratnice pa so npr. pokale kot iz papirja, platnenih pa nismo niti upali preiskusti  >:D.
Za povodec pa edino, kar zagotovo zdrži- plezalna vrv, ki zdrži eno tono cuka (dobite pri alpski opremi 10 ali 12 mm premer) in lavinski karabin za plezalce (tisti malo večji).
Moja zver je v času svoje polne moči namreč dokazala, da ga ni karabina na tržišču s pasjo popremo, ki zdrži polni nalet besne zveri  ;)(cuk, ne poteg) . Počila je tudi avionska kovinska zajla, ki naj bi zdžala ne vem kaj vse.
No, ne pozabite pa,da mora bit kvaliteten tudi objekt ,kamor psa privežete. Jaz sem enkrat s tako popolno opremo privezala psa na vikendu na vogalni tram drvarnice (20x20 cm premera). Oprema psa je zdržala, se pa je drvarnica resno zamajala, ko se je zapoletel  :o.

Naslov: Re: Povodci
Prispeval: deteljica na 25 Avgust 2006, 08:09:15
Vidim, da ste že poskušali s plezalno vrvjo. Mora bit zavezana z lavinskim vozlom, ne prišita ali kaj podobnega - na mestu karabina in zanke za roko.
Strga se le, če je nagrizena, od cuka ne, če je originalna, saj mora zdržat nalet v prazno do 100 kg težkega planicna v prostem padu, celo če je kakšna skalca vmes , ki načne površino.
Je pa res , da požgejo roke, če se potegnejo skozi dlan. Moraš imet delavske  rokavice če kaj šolaš, kjer bi do te možnosti prišlo.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: kanchy na 25 Avgust 2006, 11:59:27
Mi imamo poleg ostalih treh povodcev en povodec ki je res super (malo slabša slikica (http://majch14.moj-album.com/slike/1099511/4c0A_smMnbT0DzNp.v.jpg)) ampak se je tam pri karabinu strgal in smo dali en šravf in sedaj super drži  ;D Zdržal je že vse živo, je pa tudi zelo prijeten za roke ker je okrogel. Kupljen je bil v Tookanu.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: deteljica na 25 Avgust 2006, 13:19:47
šibka točka vseh kupljenih vrvic so karabini in spoji.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 25 Avgust 2006, 13:21:48
Kakšna pa pride cena takega povodva iz plezalne vrvi in karabina? Je dražje ali približno enako stane?

lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: *nastya_lony* na 25 Avgust 2006, 15:29:24
(http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/xPhXFMmTJaXCLf/$.v.jpg)

http://nastyalony.moj-album.com/album/3520319/?os=4619501

Ker ne gre drugače, sem dala pa kar link..
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 25 Avgust 2006, 16:28:22
Nastya_lony, problem je v zadnjih treh črkah imena slike, ki je kletvica in jo forum avtomatsko spremeni v druge znake  ::) ;D
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: BRUNO na 26 September 2006, 14:22:40
Kje lahko kupim karabin? Imamo dva tedna star povodec (izgleda kot plezalna vrv), pes je potegnil in karabin se je na hitro poslovil od svoje aktivne vloge....(razpadel)....vem, da sem jih nekje videla, pa se ne morem več spomniti, v kateri trgovini......

Mogoče kdo ve?!
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Tina na 26 September 2006, 15:18:13
Karabine se dobi verjetno v Baumaxu ali Bauhausu. Pri močnejših psih je mogoče dobro razmisliti o kakšnen doma izdelanem povodcu iz plezalne vrvi in vponk... Pri nas ima nekdo takšnega in sem nekaj časa razmišljala, da bi si tudi sama omislila kaj podobnega.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: BRUNO na 26 September 2006, 15:32:09
Tina, saj boš na lastne oči videla tega mojega slona, če se ne motim, sem te že videla v pasji šoli v Zagorju. Če je tudi oni, ki ima doma izdelan povodec, ki ga omenjaš bi bilo super, da mi pokažeš kdo je to.  Ko potegne naš njufko, vsak povodec gre. Je že nekje šibka točka - tale plezalna vrv je sicer v redu, vendar ko je cuknil enkrat se je stgalo tam, kjer je zašito skupaj, pa smo zvezali, nazadnje pa je šel še karabin par dni nazaj. Povodec pa sem kupila komaj dva tedna nazaj....

Zdaj imam spet prejšnjega, navadnega Rogz'n dogz (nekaj takega) mislim da je najlonski, tisti ima še kar močen karabin, pa tudi sicer je o.k., ampak tistega dva tedna starega bi pa vseeno rada nekako popravila, ker dovolj dolg oz. se da regulirat, pri tem zdajšnjem pa to ne morem počet.
Lp, Gabi
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Kast na 26 September 2006, 15:34:31
Jaz sem že pred dvemi leti in pol kupila povodec od Irene Šeruga in je še ko nov, kljub norenju moje psice. (Kupljeni v pasji trgovini, pa se niso dobro obdržal).
Na Trboveljski razstavi sem pri njej naročila novega in polzatezno ovratnico (v trgovinah se je sploh ne dobi za velike pasme). Zaenkrat je še vse celo, kljub večkratnim potegom.
LP
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Tina na 26 September 2006, 15:40:17
Irena Šeruga je tudi ena izmed možnosti - dobiš že narejeno in se ni treba matrat z vozli, vrvjo in vponkami.

BRUNO, sem videla tvojega 'slona' in verjamem, da potrebuješ kakšno močnejšo zadevo.

Pa da ne bo kdo mislil, da so samo močnejši psi sposobni uničit povodec ali ovratnico. Chica je uničila kar nekaj ovratnic in en karabin, ko sem imela privezano na treningu reševanja. Je tako zagreta za iskanje, da je hotla kar sama najti vse 'ponesrečence'. Obroček, kamor se pripne povodec se je enostavno raztegnil in poravnal, tako da je ostala palčka namesto obroča  :o In to je uspelo psički s 15 kg. Potem sem samo spremenila način pripenjanja in problem je bil rešen  :P
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: BRUNO na 27 September 2006, 08:11:41
No, pa sem našla karabin....In to kot kaže, kar močnega.....Tina, ne boš verjela kje! V Kisovcu v ta velikem Mercatorju....me je čisto presenetilo - mimogrede iz službe grem po kruh, pa kupim karabin...ha, ha. Zdaj bom pa nesla k čevljarju, da mi vse skupaj prišije nazaj, kot je bilo. Potem pa bomo videli. Na Ljubljanski razstavi pa bom poiskala tole stojnico od ge. Šeruga in nabavila kaj "ornk" - tam bo skoraj sigurno, si mislim. Upam samo, da bo vse ostalo zdržalo do takrat. Z ovratnicami sem pa tudi videla, da je kriza. 65 cm dolga nam je že čisto za silo in daljših v trgovini sploh niso imeli. Vendar mi je Nelly povedala, da imajo v pasji trgovini v Celjskem Cityparku tudi večje, tako, da se bom morala enkrat še odpravit na izlet tja - saj ni daleč. Hvala Tina in Kast za info - bo prišlo prav! Si pa ne bi mislila, da znajo bit tudi 15 kilske psičke taki vrageci....sama sebi se smilim v pasji šoli, ker me samo to skrbi, a bom ali ne bom zadržala pesjana, ko mu kaj stopi v glavo....pa vidim, da imajo potem tudi ostali podobne probleme - da tudi mali psi znajo fino potegnit.
Lp, G.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nelly na 27 September 2006, 15:23:19
Ja, v city parku (al nekaj takega je..tam ko je tudi interspar) v CE  v trgovini za zivali v zgornjem nadstropju  sem videla navadne kovinske zatezne ovratnice 65, 70, 75 in celo 80 cm. Se celo barvo lahko zbirate.. navadna kovinska, modra ter rdeca  :P Tisti, ki imate doma "velike buce" kar v nabavo  ;D ;D

Tisto plezalno vrv je pa tudi nas ze unicil.. imamo sedaj novo in k sreci se kar drzi. Saj bi menjala pa se mi dopade ravno zato, ker se da regulirati.. ker vsepovsod pac ni potrebe, da hodi strogo poleg.. da bi ga spustil pa tudi ni. Zdaj pa razmisljam kaj se mi bolj splaca.. da psa odvadim potegov ali nabavim mocnejsi povodec  :D
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: skogkatt na 27 September 2006, 17:20:22
Ta trgovina za male živali v City Centru Celje (CCC) je drugače Zootic  ;)
So prav prijazni, sem enkrat poklicala če imajo tisto kar želim na zalogi, da ne bi zastonj hodila k njim, in jim ni bil problem pripraviti do večera.

Drugače sama najbolj uporabljam tak tenek pleten povodec za 1000 sit, predvsem za šolanje.
Zaenkrat -začuda, je še zdržal  ;D
Drugače uporabljam kjer se le da flex giant 8m, je  prav super zadevica in najbolj komot.
Za trenutke kjer ga pa ne morem uporabljati, ker zna bit v določenih situacijah dokaj nepraktičen, sem si nabavila tole bucchi zadevico:
(http://i17.ebayimg.com/04/i/08/48/38/11_1_b.JPG)

Neka vrsta torbice z integriranim ročajem ter povodcem.
Kar praktična zadevica, imaš nekam ključe dat in tudi privežeš lahko psa komot kje, če je treba.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Tina na 27 September 2006, 18:43:47
Kje pa se dobi tale bucchi? Mi je zelo všeč  ;D
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: skogkatt na 27 September 2006, 18:53:13
Pri nas ga še nisem zasledila, tako da najbolje kar na ebay  ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lanabela na 27 September 2006, 18:55:39
Zares soliden material dobiš samo v trgovinah z alpinistično opremo. Tisti povodci iz trgovine ki so podobni prusiku niti slučajno niso to. Tudi najboljši prusik pa ti nič ne pomaga, če pes grize povodce. Lana je bila sposobna sneti vsako ovratnico (tudi tisto na zateg) in pregrizniti vsak povodec, kadar smo delali ruševine in sem se šla skrit za drugega psa. Edina stvar, ki jo je zadržala je bila veriga za kozo privezat (podobna kot za teleta samo malo tanjša).
Za navadno uporabo pa so bili do nedavnega dobri kakršni koli povodci, saj psice sicer občasno vlečejo, kakšnega hudega cuka pa ni. Zadnje čase pa opažam, da so karabini, navidez ravno takšni kot prej, nenavadno krhki in se lomijo brez vzroka. Pred kratkim bi mi skoraj avto povozil Lano, ko je en tak karabin na skoraj novem povodcu kar nenadoma počil, psica ni opazila da je prosta in je šla naprej po isti poti  = direkt na cesto, poklicati pa je nisem mogla ker je gluha. K sreči sem jo zadnji hip za rep potegnila nazaj. To je bil v kratkem času že drugi karabin sesut na enak način.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: BRUNO na 28 September 2006, 10:09:02
Ja, pa smo spet pri teletih.....saj navadna hoja ni problem, ko pa pes zagleda kakšnega zanimivega psa, mi pa poteg ne uide. In ti potegi so taki, da trgajo povodce, lomijo karabine.... Očitno bom morala začet zahajat še v trgovine z alpinistično opremo, ne samo v tiste, pasje...

Čeprav navaden povodec Rogz'n dogz nam je dosedaj vse te potege zdržal, problem je edino v tem, da je tisto res samo za normalno hojo (ni ne vem kako dolg), ta plezalna vrv je pa fina, ker se da regulirat, tako, kot pravi Nelly. Kolikor izgleda močna je izgleda napaka pri prešibkem karabinu in tam, kjer je šivano, vrv sama po sebi bi bila pa v redu.

Upam, da tudi kakšen izdelovalec pasjih povodcev bere pasji forum in mu je zdaj jasno, kje imamo vsi probleme. Ali pa delajo zanalašč take, da potem kupujemo še več povodcev v upanju, da bomo našli pravega...
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: deteljica na 28 September 2006, 12:27:02
Mislim,da sem že nekje napisala-prvič vrv mora bit plezalna iz alpinistične trgovine- zdrži več ton ot 150 kg s prostim padom z višine 10 m + varonaje x XX, al pa pravo usnje širine najmanj 2 cm. Karabin isto mora bit alpinističen. Ta velik ne tsti mali,ki je samo za špagco usmerit.
Nič ne sme bit šivano,ker lukjne šibijo material- mora bit zavezan ali pa prepleteno.Oprema mora bit relativno nova napar let jo je treba menjat preventivno.
Nobena pasja oprem ne zdrži niti srednjega psa,če se ful zažene. Kaj šele velikega in težkega. Če zdrži oprema pa privez ne  ;) ali pa oseba ,ki drži opremo na drugi strani  :P
In seveda- ne glede na zakonska predvidevanja- pes je najbolj zgotovo po ddobro kontrolo, če je to avtoriteta vodnika oz izšolanost. V tem primeru oprema ni bistvena.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lanabela na 28 September 2006, 12:36:01
Žal, pri novejših povodcih je očitno že navadna hoja problem. Kolikšna sila je delovala na karabin, če je bila pripeta 18 kilska psica, malce je vlekla -prav hudo vleči 15 letnica niti ne more, če bi tudi hotela -  in čisto nič cuknila? Vse kaže, da bom spet sama vozljala povodce iz prusika, včasih sem jih že in so povsem zanesljivi (če narediš dobre vozle seveda - šivati ali luknjati seveda ne smeš nič) samo kaj ko so grši in dražji od tistih v petšopih.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: deteljica na 28 September 2006, 13:41:49
Lanabella, ni bilo mišljeno za tvoj karabin.
Res je vsa oprema vedno bolj "made in china al pa india" sistem. Tudi jaz sem enkrat v eni splošni trgovini kupila nekaj poceni povodcev, ki so razpadli kar sami od sebe, še pri hčeri,ki je imela na enega  privezano plišasto žirafo  :o in doživela nekaj karabinov , ki ne vem al so bli iz materiala za svinčnike narejeni al kaj  >:D- tako vsaj so izgledali na mestu preloma, kot da sploh ni kovina ampak nek grafit  :D - ampak, če pes ni ravno gluh in v kontroli vodnik a, ne samo vrvice  ;) to ni posben problem. Pač ko popusti oprema daš povelje - če se že sam ne ustavi da začudeno pogleda kaj se je dogodil, da mu nekaj z vratu visi nenadoma  :o

 ;D zato se pa samo provoščljivo smejim javnosti, ki misli , kako je varna , če so psi privezani  :P :P :P
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lanabela na 28 September 2006, 14:01:04
Hudič je, ker tudi psi mislijo da so varni če so privezani. Če bi Lana vedela da je spuščena, bi pazila, ker točno ve, da ji lahko kaj nepričakovanega prileti v tazadno če ne pazi (pa ne mislim na mojo brco, da ne bo pomote). Če je pa privezana pa samo glupo hodi in čaka, kaj ji bo povedal povodec. Če ji povodec ne reče nič pomeni hodi naravnost naprej z enako hitrostjo.

Sicer je pa zelo koristno, da naučimo psa, da se v primeru ko pade  povodec na tla avtomatično ustavijo, brez dodatnega povelja. Meni to pride hudo prav, če tečejo ob kolesu, pa moram izpustiti povodce iz rok ko mi kdo nenadoma skoči pod kolo.
 
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Urška na 28 September 2006, 14:17:16
No ja, glede na to kar pišeta, je moja oprema očitno z Marsa, ker imam za Ajko še prvi povodec, za Paxa pa tudi. Povodca sta usnjena, nič šivana, obdelana tako, da sta mehka, karabini so pa iz neke vrste zlate zlitine. Za Paxa imam razstavni povodec iz enakega materiala. Pax ima tudi ovratnico iz enakega materiala kot ta karabin na povodcu in tudi ta je še taka, kot je bila 1. dan.

Moraš pač vedeti kaj kupuješ. Meni pač lepe stvari ne pomenijo nič, morajo biti predvsem uporabne.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: simi na 28 September 2006, 14:33:54
hmm sedaj pa res ne vem, ali so tile povodci res tak problem.

Sama imam za Asjo ze 6 let isti povodec kupljen pri ga. Šerugi. Na tem povodcu sva vsak dan, s tem povodcem je bila na obrambi, ker je moral tako povodec kot karabin preziveti kar ogromno obemenitve pa se vedno je cel in nikoli ni zatajil.

Mogoce res ni za kupovati lepe ampak kvalitetne stvari.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: skogkatt na 28 September 2006, 14:39:11
Saj se meni tudi še ni zgodilo da bi se mi povodec strgal, čeprav en mal pa že gledam, da mi je oprema tudi všeč in ne samo funkcionalna.

Povodec katerega uporabljam poleg flexija in tudi za šolanje je tak čist običen in cheap, ca 12 mm širok, pleten, nič šivan, z enim takšnim za moje pojme mini karabinom 1,5 cm širine. Fant mu ni dal en teden, čez da bo ob prvem potegu adijo pes, ampak zaenkrat še nič kaj takega ne kaže.
Resda ima moj pes samo 30kg in ne vleče skozi, ampak ko zašprinta se občuti njegova žilavost  :D
Bomo videli kako dolgo še bo držalo vse skup.
Tudi čist ta prvi povodec iz najlona, ne kaže nobenih znakov slabosti, le mene grozno moti v roki, katero sem imela poškodovano in ga tako ne morem prijeti kot je treba.

Moram pa priznati, da na kaj takega sploh še pomislila nisem, kar grozno mi je bilo ko sem prebrala Lanabelin primer  :-\ Bom odslej bolj pozorna, sicer so me razne kovinske ovratnice bistveno bolj razočarale. Seveda te obične, nič zašvajsane, ob potegu so se rinkice kar razširile in tako je vse skup razpadlo  :(

Sem pa enkrat v Nemčiji imela priliko v roki držati za moje pojme sanjski povodec  :o
Usnjen, pleten, mehak tak da ga kar ne bi dala iz rok, neke garancije so obljubljali zraven in testiranja ampak je bil kar "malo" preveč $$$ zame  :'(

 
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: deteljica na 29 September 2006, 07:58:56
Deteljica:
"Mislim,da sem že nekje napisala-...... al pa pravo usnje .......Nič ne sme bit šivano,ker lukjne šibijo material- mora bit zavezano ali pa prepleteno............."

Urška:
"No ja, glede na to kar pišeta, je moja oprema očitno z Marsa, ker imam za Ajko še prvi povodec, za Paxa pa tudi. Povodca sta usnjena, nič šivana, obdelana tako, da sta mehka,"

Skoggkatt:
"Saj se meni tudi še ni zgodilo da bi se mi povodec strgal, .....Povodec katerega uporabljam poleg flexija in tudi za šolanje je tak čist običen in cheap, ca 12 mm širok, pleten, nič šivan ",


a opazite kakšno podobnost ;) med posti ?
nekaj bo na tem  ::)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lanabela na 29 September 2006, 12:49:58
Tisti moji povodci, ki so starejši od dveh let so brezhibni, ne glede na izdelavo - saj niso pretirano obremenjeni. Eden je starejši od 20 let in še uporaben.Problem se je pojavil pri novih - očitno goljufajo pri izdelavi karabinov. Ko sem pogledala razpadlega, je bilo kovine pol milimetra, notri pa neka čudna črna snov. Hudič je, ker na zunaj zgledajo v redu. Pa niti ni bil nek čisto poceni izdelek iz veleblagovnice.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Neyka na 29 September 2006, 13:09:49
Ravno pregledujem moja dva povodca. enega sme kupila dve leti in pol nazaj, enega približno leto nazaj. Držita oba ker moj pes niti nima kakšnih hudih pebliskov z vlečenjem sploh pa ne s silovitimi potegi.

Ampak...

povodca naj bi bla ista (samo različnih barv)

Najlonska, okroglo pletena.

Nista ista že v tem pogledu. Starejši je gosteje pleten in izgleda močnejši, ne bi se razpletel če nebi bil zvezan na vsakem koncu. Pogledam drugega je pa ful redkeje pleten, vrvi iz katerih je narejen gredo zelo hitro narazen (recimo da je starejši močno pletena kita, novejši pa tak, na pol, na hitro spleten

Pogledam karabine...

Sicer sta oba še cela ampak starejši je že malo okrušen, težji in je v resnici cel kovinski, medtem ko je novejši lažji in na mestih ko je okrušen tudi malo razpokan.

Tako da očitno drži da "malo" goljufajo pri izdelavi  ::)  >:(
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: newfka na 29 September 2006, 15:34:38
Jaz imam en in isti povodec že najmanj 5 let, pa ni nič poškodovan. Je usnjen, kupljen je bil pa v kmetijski prodajalni. Da o kovinski ovratnici ne govorim, saj je pri hiši že več kot 10 let (jo je imela že prejšnja psička). Tako da ne vem, ali je današnja pasja oprema tako slaba ali pa imate vi rambo pse doma.  ;D

Lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: BRUNO na 02 Oktober 2006, 09:25:56
Meni je zdaj popolnoma jasno, da imam "rambo" psa doma....

Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Neyka na 02 Oktober 2006, 15:40:59
...In hkrati delajo slabše povodce (vsaj te ki sem jih jaz kupovala v pet trgovinah)  ::)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: scythe na 02 Oktober 2006, 15:51:54
Malo off topic, ampak  vseeno: danes marsikatero stvar delajo manj kvalitetneje kot včasih. Banalen primer: imeli doma zelo star hladilnik in pralni stroj (stara cca 20let). Noben se ni nič kvaril... ampak res nič. Kupili nov hladilnik - crknil točno 14 dni po preteku garancije.  ::)
In še bi lahko naštevala.... :(
Gre se zato, da se en izdelek naredi čimhitreje in čimceneje. Posledično je (velikokrat) slaba kvaliteta. Mogoče celo namenoma - da se več in večkrat kupuje (pač nek izdelek). Podjetja imajo tako veliko večji dobiček. Kapitalizem.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Zorek na 03 Oktober 2006, 19:42:47
Hay,
pri nam pa je bilo tako, da je Zoro vse povodce raztrgal še tiste, ki so najmočnejši in smo ga potem odvadili, ker je flexije hitr razrtrgal. Tako da smo potem kar kovinski povodec uporabljali sicer pa imamo še enegam, ki ga je enkrat mal raztrgal potem pa ga je oče mal bek odrezal in nazaj zašil pa je bil tak kot nov. Sedaj pa opažam, da se že spet mal bek trga in bom mogla odšteti okol 3500 sit za takšnega enakega.
Ovratnice imamo pa zmeraj zatežne. Imamo eno takšno, ki je iz istega materiala kot povodec in smo potem, ker mu je bila prevelika naredli zatežno. Sicer pa imamo še dve kovinski in sta res mega, ker sta že stari in ko psa peremo ga imamo privezanega, da ne uide, ker se boji vode, pa ovratnica zarjavi, drugi dan pa je spet tako kot nova.
lp,
Anja
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: firbc na 04 Oktober 2006, 12:53:24
Berem , berem in prihajam do zaključka, da bi bilo dobro psa izšolati vsaj do izpita B-Bh ::)

Da bi pač lahko normalno hodili na sprehod po "dolini Šetflorjanski"

Če ste kdaj poslušali Puš-a ko  razlaga o nagonu plena in igri veste o čem govorim
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Zorek na 06 Oktober 2006, 15:41:11
Hay,
glavno je da pes ve da gre nekam, ker ga to tudi razveseljuje ko vidi povodec.
Sicer pa sem včeri kupila novo ovratnico in povodec. Ovratnica mi gre zelo na živce, ker ko se strese ful zaropota. Povodec je pa zaenkrat še kr vredi.
lp,
Anja
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Neyka na 07 Oktober 2006, 19:33:11
Berem , berem in prihajam do zaključka, da bi bilo dobro psa izšolati vsaj do izpita B-Bh ::)


Firbec prav imaš  :D ne bi bilo slabo 

:P hmmm mogoče imajo pa kinološka društva pogodbo s proizvajalci karabinov za pasje povodce, ker upajo, da bo več ljudi začelo šolat svoje pse  ;D  ;) ;) ;) :P :P  >:D

Joke da ne bo kdo resno vzel - čeprav šolanje itak ni napačno. Pa vseeno tudi psi z doktoratom lahko kdaj potegnejo in ravno takrat lahko karabin poči....
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: firbc na 12 Oktober 2006, 12:58:16
Mislim,da sem že nekje napisala-prvič vrv mora bit plezalna iz alpinistične trgovine- zdrži več ton ot 150 kg s prostim padom z višine 10 m + varonaje x XX, al pa pravo usnje širine najmanj 2 cm. Karabin isto mora bit alpinističen. Ta velik ne tsti mali,ki je samo za špagco usmerit.
In seveda-  pes je najbolj zgotovo po ddobro kontrolo, če je to avtoriteta vodnika oz izšolanost. V tem primeru oprema ni bistvena.

Glede na zgoraj citirano in malce "vzeto iz konteksta", ter glede na številne sponzporske pogodbe s proizvajalci alpinistične opreme :P se strinjam z zadnjo vrstico citata, ampak z dodatkom"zihr je zihr", imam predstavnika-co pasje vrste še zmeraj privezanega na sprehodu v "urbanem okolju" :'(, drugače pa imam glede na moj glas  :oin ubogljivost  >:(povodec bolj za okras ;D
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Bugz na 29 November 2006, 18:12:11
Js mam za Bugza dva pletena povodca in do zdj sta zdržala, bom pa karabine zamenjala z alpinističnimi ker so že malo razmajani in nočem da mi poči v kakšnem kritičnem trenutku.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nika na 19 Januar 2007, 15:24:19
Iscem tak povodec, kot je na sliki. Crno-rdec, mocen, da se regulirat.. Ce ga je kdo mogoce kje zasledil, bi bila fejst hvalezna.

(http://img155.imageshack.us/img155/6831/braslovce016rd2.jpg)
Boljse slike zal nimam
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Kast na 19 Januar 2007, 15:37:25
Imamo istega, ampak ne take barve. Irena Šeruga ti ga bo po mojem naredila takega kot hočeš, pokliči in vprašaj!
lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nika na 19 Januar 2007, 16:58:52
A vas je bil pri Serugi kupljen al kje drugje?
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Kast na 19 Januar 2007, 17:28:33
A vas je bil pri Serugi kupljen al kje drugje?
Ja, pri Šerugi. Je cel rdeč z vzorcem.

lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Taj na 19 Januar 2007, 18:06:50
Iscem tak povodec, kot je na sliki. Crno-rdec, mocen, da se regulirat.. Ce ga je kdo mogoce kje zasledil, bi bila fejst hvalezna.

(http://img155.imageshack.us/img155/6831/braslovce016rd2.jpg)
Boljse slike zal nimam

Nika, jaz sem ravno prejšni teden takega videla v Mr. Petu, sicer je bil črno-moder, ker jim je zmanjkalo črno-rdečih, ga bom pa tudi jaz kupila, ker je zelo prijeten na otip in tudi močan zgleda. Stane pa malo manj kot 10eur! ;)

Lp,
Tina
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nika na 19 Januar 2007, 18:15:19
Super super super :D

Pa ce poceni je, sem mislila da so drazji. Je pa res mocen. Pa tezek ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nelly na 20 Januar 2007, 17:51:52
A gre to za povodec, ki ima na notranji strani (crna stran) nakaksno gumo,peno... ?

Mi smo tak povodec iz Mr. Peta imeli zadnje 2 meseca. Povodec je drugace vredu, pravi balzam za roke, tudi kaksen nanaden poteg moje mrcine je cisto lepo prenesel (kar za marsikateri drug povodec ne morem reci). Slaba stran je pa samo ta guma na notranji strani, ki se ob veckratnemu prepogibanju najprej natrga potem pa v kosih zacne cufati stran in zacne vse "cveteti". Pri nas je zdrzala dobra 2 meseca pa nismo izvajali nikarsnih nenormalnih stvari z njim. Pac normalna uporaba... ko ga kdaj zvijes ko psa "vleces" k sebi, reguliras dolzino...
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Taj na 20 Januar 2007, 17:58:25
Nelly... ja na notranji strani je nekaj podobnega gumi oziroma nekaj med gumo in usnjem - nekaj takega. :)

Lp
Tina
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: *nastya_lony* na 20 Januar 2007, 18:55:13
Nika jaz imam takšen povodec za mojo mrcino.. Kupila sem ga enkrat poleti v Baumaxu za skoraj 5.000 SIT.. Sedaj je sicer že malo 'bogi', tako da mu bom morala počasi kupiti novega..

Lp,  ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 23 Marec 2007, 17:20:44
Mogoče kdo ve kje se da kupit 10 metrski okrogel tanek povodec za npr. pripomoček pri učenju odpoklica?

Izgledal naj bi nekako takole: http://www.waffenworld.de/images/1030534feldleine.jpg

lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: cacy na 23 Marec 2007, 17:23:53
Take povodce majo tudi v Mr.Petu, samo nism zihr če tudi te tanke ;) nekaj različnih imajo ;) Pomoje tudi v kaki drugi večji trgovini ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Tika na 23 Marec 2007, 17:54:57
Zoe ::) Improviziraj - pride stokrat ceneje ;)
Kupi najcenejsi mozni navaden tanek strikec (15m), ter najcenejsi mozni karabin ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: skogkatt na 23 Marec 2007, 18:19:47
Tako sem kupila v Tukanu - ponavadi jih imajo v 10m in 15m različici.
Samo pazi da te vrvica ne opeče ko pes potegne ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 23 Marec 2007, 18:55:04
Zoe ::) Improviziraj - pride stokrat ceneje ;)
Kupi najcenejsi mozni navaden tanek strikec (15m), ter najcenejsi mozni karabin ;)

Ok, hvala, bom verjetno kar to naredila. Kje pa se dobi take štrikce? V kakšnem Merkurju?
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: irenchy na 23 Marec 2007, 18:58:43
ja merkur, bauhaus...
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: *LuNa* na 23 Marec 2007, 19:44:23
Jaz sem takega (samo črne barve)  kupila v Mr.Petu.

Kar se pa tiče improvizacije ti pa svetujem, da malo pogledaš cene. Ko sem jaz kupovala (bo že skoraj eno leto od tega) je ta povodec prišel ceneje kot bi plačala samo vrvico podobne debeline.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 31 Marec 2007, 17:53:02
15m vrv skupaj s karabinom me je prišla 5 evrov, tako da se res bolj splača.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: m_tejch na 01 April 2007, 08:10:03
Tudi sama potrebujem nekaj podbnega, Zoe, kje si pa kupila to za takšno ceno?
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 01 April 2007, 08:57:25
V Merkurju. Vrv je neka vrv za perilo (taka zeleno bela), karabin je bil pa  v kompletu 6 karabinčkov  :)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: andreja na 01 April 2007, 21:16:55
Če so taki pisani, so dobri samo za ključe. Sicer pa verjetno Ginny nikoli ne povleče ;)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 01 April 2007, 21:19:17
Ja, taki so, nealpinistični. Itak to špagico za sabo vleče, tako da pomojem kakšnih velikih sil ni.

lp
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lilit na 02 April 2007, 19:35:24
Ups :-[ :-[ sem spregledala zadnjo stran :-[ :)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 28 April 2007, 12:11:59
V Merkurju. Vrv je neka vrv za perilo (taka zeleno bela), karabin je bil pa  v kompletu 6 karabinčkov  :)

Tale vrv se je izkazala za malce preveč debelo. Dobila sem občutek, da Ginny ful moti, ker se vrv vleče za njo in jo nekako zaustavlja. Tako da, če bo kdo kupoval kaj podobnega, bi pomojem bila boljša kakšna bolj tanka in lahka vrvica.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 28 April 2007, 12:13:19
Aja, še eno vprašanje. A take karabinčke, kot so ponavadi na povodcih (ne alpinistične) se da dobiti v Merkurju in podobnih trgovinah?
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nika na 28 April 2007, 12:17:54
Mi smo enega kupili v železnini, pa tud v eni lovski trgovini jih imajo- ce bos kaj v nasih koncih  ;D Imam pa enga takega mini doma, ki ga praktično ne rabim
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 28 April 2007, 12:21:22
Bom verjetno prej pogledala po ljubljanskih trgovinah. Pa takega iščem, ki zdrži vlečenje in zaganjanje ene 18 kilske gliste ;D
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Nika na 28 April 2007, 12:28:24
No, mam enga mini pa enga maksi (povodec je sel u franze, karabin pa ne). Ce bos rabla, povej, jaz se mu z lahkoto odpovem
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: kanchy na 05 Maj 2007, 18:37:05
A karabine na povodcih se da menjati?  :-[
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: silvie na 05 Maj 2007, 19:20:02
Če je povodec drugače v redu, se da zamenjat karabin. Sicer se mi je zelo malokrat zgodilo, da je šel karabin v franže, ga je pa takrat uspešno zamenjal oče. Sama ga pa ne bi znala  :)
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: kanchy na 05 Maj 2007, 19:22:37
Mogoče kdo ve kako se ga lahko zamenja, ali pa vsaj kam se ga nese da se ga zamenja?
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: zoe na 05 Maj 2007, 19:42:14
Če uporabiš alpinistični karabin ga lahko sama daš gor, ker ga lahko vpneš. Za navadnega pa ne vem, bi pomojem morali odšiti povodec, vmes dati karabin in nato nazaj zašiti.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: kanchy na 05 Maj 2007, 20:20:51
Aha, hvala. Uporabljamo pa kar navadne karabine (mi alpinistični niso všeč  :P  ::))
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lilit na 05 Maj 2007, 20:42:39
Meni so povodec zelo poceni zasili pri cevljarju, ko ga je Grin pregriznil. Karabine pa ne vem, kje se dobi - mogoce v kaksnem Merkurju ??? tako da ce dobis karabin, ti bodo verjetno brez problema zasili pri cevljarju.
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: kanchy na 05 Maj 2007, 20:49:44
Pa to pri čevljarju dobro drži? Se ne strgajo šivi kar tako?
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: Lilit na 05 Maj 2007, 20:52:53
Ne ne, sivi so drzali super, ker itak zasije s strojem. Problem pri nas je bil, da je Grin to pregriznil se na drugem koncu :-[
Naslov: Re: Povodci
Prispeval: kanchy na 05 Maj 2007, 20:57:26
 :D No naša mislim, da ne bo  ;D

Hvala, bomo najbrž sprobali to varianto.
Naslov: Povodci
Prispeval: Nika na 28 April 2008, 10:02:17
Iščem približno takle povodec, pa ga v naših trgovinah ne najdem. Se dobi kje v Sloveniji, ga je kdo videl?

(http://i021.radikal.ru/0804/1c/26c42cb3f292.jpg)
Naslov: Povodci
Prispeval: Taja_the_vizsla na 28 April 2008, 11:11:17
mogoče misliš tegale:
(http://www.topler.si/trgovina/images/uploads/QDK.jpg)

Je kratek povodec, ki se ga ovije okrog navadne ovratnice, ko ga potrebuješ, ga preprosto odpneš in imaš povodec.

Je pa Ruffwearov in smo ga dobili v trgovini na Dunajski cesti, mislim, da se imenuje K9, nasproti Ruskega carja.

Lep pozdrav,
Laura
Naslov: Povodci
Prispeval: Urška na 28 April 2008, 11:20:30
Nika, kratke povodce se večinoma kar dobi, je pa odvisno, če imaš za povodce kakšne preference. Ta vikend je v Celovcu razstava, pa nahecaj nekoga, da ti pogleda in prinese.
Naslov: Povodci
Prispeval: Nika na 28 April 2008, 11:39:22
Taja, to je že višja tehnika  ;D Rabim preprostega, nevpadljivega sam vseen zadost močnega, če slučajno potegne. Itak ga dam na povodec le ko mora bit na kratko, metrskega moram pa zvijat, pa prevelik je za žepe.

Urška, hvala
Naslov: Povodci
Prispeval: *sara* na 28 April 2008, 11:44:10
En tak povodec sm jast gledala v zooticu, od rogza, mislim pa da je dolžine 50 cm, prav za učenje vaje poleg alpa ko ga moraš imet res stalno pri sebi :)
Naslov: Povodci
Prispeval: skogkatt na 28 April 2008, 11:54:04
Teh kratkih je kar nekaj izbire. Meni se dopade en od ferplasta z fino mehkim ročajem, dobi se ga v mr.petu  ;)
Naslov: Povodci
Prispeval: Nika na 28 April 2008, 12:17:05
mr. pet v celju? očitno sem spregledala.. Hvala obema
Naslov: Povodci
Prispeval: h3x0r na 28 April 2008, 12:20:51
hudo ,..
Naslov: Povodci
Prispeval: nyssa na 28 April 2008, 12:23:28
Ja,jaz sem soboto gledala tele nove v Mr.petu pa se mi zdi ful dobra ideja,da je tko mehek ročaj.

Drugače pa se tko kratki povodci dobijo od Rozga v Zooticu,samo so pisani. Midva s Paxxom pa imava usnjenega,črnega,ki ni bil drag,glede na to,da tko vzdržljiv in močen. Mislim,pa da je dolg 50 cm,so pa še krajši.
Naslov: Povodci
Prispeval: skogkatt na 28 April 2008, 12:52:53
V celju sem si kupila tega v malo daljši izvedbi, bi pa morali imeti ta kratke tudi. Če ti je velenje bližje, tu jih imajo 100% te ta kratke, sem jih v soboto še gledala.

Pozdrav!
Naslov: Povodci
Prispeval: terry na 28 April 2008, 20:03:28
Rogz ima tudi take. Poglej v kakšnem zooticu.
Naslov: Povodci
Prispeval: lorry na 29 April 2008, 09:29:09
Če vam pa niso všeč pisani imajo pa kratke povodce (50 cm in 70 cm) tudi v MINI ZOOju v Celju. So pa usnjeni v rdeči in črni barvi. Jaz uporabljam krajšega za šolanje in je dosti močan.  :)
Naslov: Povodci
Prispeval: Medvedka na 22 Junij 2008, 23:28:54
ja, sm za časom, ampak sm brala, da mate težave s karabini? Če še vedno... predlagam da si omislite povodce za konje.  ;)  Dobiš veliko različnih, karabini pa pretrpijo marsikaj - preizkušeno. Potege, cuke, sunke...   ;D
Naslov: Povodci
Prispeval: Macika na 07 Oktober 2008, 20:50:00
Hei

Mene pa zanima, če uporablja kdo flexi na vrvico? Mislim, ko sta dve vrsti - eden je na trak eden pa na vrv. Zanima me, če je tista vrv res dosti močna ali je vseeno bolje kupiti flexi na trak? Bo pa za labradorca...

Hvala

Barbara
Naslov: Povodci
Prispeval: maya na 07 Oktober 2008, 20:57:21
Mi imamo flexi na vrvico. In so nam bolj priporočali kot trak. In imamo flexi prbl. že dobri 2 leti in nima nobenih poškodb. Razen to, da je ročaj malo bolj zbledel  :D ( ::)) .
Naslov: Povodci
Prispeval: Macika na 07 Oktober 2008, 21:00:34
Hvala  :)

Sama sicer ne uporabljam flexija, ga pa fant in je ta na trak počasi odslužil. Mogoče bi ga bilo treba kaj čistiti, nevem, trak zdaj komaj še gre nazaj notri, zato zdaj razmišljava o vrvici.
Naslov: Povodci
Prispeval: MUNDUS na 07 Oktober 2008, 21:02:08
Barbara tudi midva imava flexi na vrvico, tistega large za 50 kg in se obnese super. Je še čisto takšen kot je bil :) pa je tudi že v uporabi eno leto in pol. Samo ko je moker ga ne zvijem ampak ga pustim do konca odvitega da se posuši.
Naslov: Povodci
Prispeval: Macika na 07 Oktober 2008, 21:06:59
Helena, tudi tebi hvala  :)

Pa čisto kamot zdrži Monda tisti za 50 kg? Da vem za v bodoče za Taia. Za Kana bova pa vzela vrvico, zdaj vem da je vredu  ;)
Naslov: Povodci
Prispeval: sibila na 07 Oktober 2008, 21:07:41
Meni se je pa ta na vrvico strgal v dveh mesecih,ko se mi je enkrat slučajno ovil okoli drevesa in ga je malo nacufalo,pa je takoj šel.
Ker se tako hitro ne bi smel uničit,sem nesla nazaj in so mi ga zamenjali.Pa sem vzela raje spet na trak,ker sem takega že prej imela in je super.
Tile na trak so meni boljši,jaz ga imam že več kot dve leti in je isti,razen pač malo umazan. ;)
Naslov: Povodci
Prispeval: Macika na 07 Oktober 2008, 21:10:00
sibila, pa ti na trak nič ne 'šteka'? Ker fant ima tega na trak tudi nekje 2 leti, pa zdaj trak še komaj spraviš not nazaj. Nevem če so se dlake mogoče nabasale kaj notri ali je kaj drugega narobe, razdirat ga pa ravno nebi šla...
Naslov: Povodci
Prispeval: MUNDUS na 07 Oktober 2008, 21:21:02
Pa čisto kamot zdrži Monda tisti za 50 kg? Da vem za v bodoče za Taia.

Mond ima nekje okoli 53-54 kg pa se obnese super :P
Naslov: Povodci
Prispeval: Macika na 07 Oktober 2008, 21:23:52
Potem pa fino  8) Hvala  ;)
Naslov: Povodci
Prispeval: Me-Anja na 28 Februar 2009, 17:51:36
Glede povodcev Flexi..slišala sm da baje pes poj vleče?
A mate kej izkušnje s tem ali kej podobnga?

Hvala že vnaprej :)
Naslov: Povodci
Prispeval: sibila na 28 Februar 2009, 18:00:42
Jaz osebno ga ne bi uporabljala za psa, ki fejst vleče, ker se ne bo nikoli navadil lepo hodit na povodcu, če bo na fleksiju.
Fleksi pač omogoča, da pes prosto hodi sem in tja in posledično tisti, ki vlečejo lahko pač bolj prosto skačejo sem in tja in ponavadi pol ne znajo lepo hodit na povodcu.
Je pa odvisno od psa, poznam take, ki so že od malega na fleksiju, pa niso in ne vlečejo.
Moja je fejst vlekla, tako smo do nekje drugega leta uporabljali vrvico, sedaj pa tudi uporabljam oboje; odvisno kam grem.
Naslov: Povodci
Prispeval: sibila na 28 Februar 2009, 18:02:36
sibila, pa ti na trak nič ne 'šteka'? Ker fant ima tega na trak tudi nekje 2 leti, pa zdaj trak še komaj spraviš not nazaj. Nevem če so se dlake mogoče nabasale kaj notri ali je kaj drugega narobe, razdirat ga pa ravno nebi šla...

Ups, pozen odgovor :-[

Ne, meni nič ne šteka, ampak ga ne uporabljam vsakodnevno.
Tudi psica nikoli ni zategnila do konca na fleksiju , imam na sumu, da bi zato lahko štekal; če bi namreč malo 'prisilil' mehanizem.
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 28 Februar 2009, 19:32:41
Kar pogumno odpri fleksi ;) Pa spuči in naglihaj. Nam soVSI fleksiji šlli v maloro po kratkotrajni uporabi. Naš zverček je imel cca 30kg, pa vlekel res kot biik in niti tisti flex za 50KG ni zdržal, zato smo potem kar navadne alpinistične štrike uporabljali.
Naslov: Povodci
Prispeval: andreja na 28 Februar 2009, 19:42:14
Fleksi je super zadeva, če vodnik pri uporabi ne pozabi na psa. Sicer se pes lahko nauči tudi lepega hoda na fleksiju, če se ga tega nauči. Večina ljudi pa da psa na fleksi to je za njih opravljena zadeva  :-X

Ko hočemo, da pes hodi lepo zraven naj hodi zraven, ko lahko teče oz. se giblje po mili volji kolikor dopušča fleksi pa tudi :)
Mi smo tisti, ki moramo psu povedat kaj je kdaj.

Pozabla... Po mojih izkušnjah so v povprečju bolj trpežni in trajni tisti na vrvico kot na trak. Pa smo jih že strgali in zgrizli in tudi uporabljali več kot 8 let (ta je bil na vrvico). Trak je šel v par mesecih pa še zatikal se je ves čas... Je pa trak po defoltu močnejši.
Naslov: Povodci
Prispeval: teycha na 28 Februar 2009, 19:45:00
No jaz imam pa dobre izkušnje. Imam Flexi velikost 1 compact (to je tisti, ki ima cel trak). Pes ima 13 kil, kdaj vleče kot norc in tudi potegne ga z veliko silo do konca ven (ko navali za ptiči). Uporabljava ga skoraj eno leto in še vedno super vse dela.

Pa še nekaj. Fleksi se lahko uporablja tudi kot navadna vrvica. Jaz ga imam raje predvsem zato ker ga lažje držim in upravljam z eno roko. Pa še vedno rabiš samo to: če greš po mestu je lahko dolg en meter, če pa po manj obljudeni poti pa daš na 2 metra itd. Tako da ni nujno Flexi 'kriv' za vlečočega psa. Poznam veliko psov, ki so že celo življenje na 1.5 m dolgem štriku pa tudi vlečejo.

Hočem samo reči to, da koliko pes vleče sploh ni odvisno od vrvice ampak od lastnika  :P . No nekaj takega kot je vmes napisala andreja :) .
Naslov: Povodci
Prispeval: gogy na 26 Oktober 2009, 17:41:10
Zelo lepe povodce boste našli tudi na spodnji povezavi, priložila pa sem nekaj slik

http://pasjazvezda.si/index.php?main_page=index&cPath=7
Naslov: Povodci
Prispeval: stelly345 na 03 September 2011, 10:17:27
jaz pa rabim povodec
Naslov: Povodci
Prispeval: Milane na 16 Oktober 2011, 20:56:49
Mi uporabljamo Julius K9 povodce.
Naslov: Povodci
Prispeval: Koschei na 23 Marec 2012, 10:51:06
Ne vem, če je kdo že imel podobno izkušnjo s povodcem, ampak mene je zadnjič na sprehodu doletelo nekaj ZELO neprijetnega, kar bi se lahko zelo slabo končalo (pa se na srečo ni!). Zato v opozorilo drugim moja izkušnja, da se pri kom ne bo končalo manj srečno!

In sicer sma se z Baxterjem malo sprehajala, da nisva brezveze sedela v avtu in čakala fanta, ki je imel neke opravke. Sprehajala sva se po pločniku ob glavni cesti, kjer je omejitev 70km/h v kraju, ki nama je bil obema nepoznan. Ampak OK, širok pločnik, povodec, Baxter se tudi več ne zaganja brezveze z vso silo ko kaj opazi. Prehodima kak kilometer, se obrnema, ker se pločnik konča in ne bova brezveze v kar precej prometni cesti hodila po ozki bankini med cesto in jarkom - kaj bi ogrožala naju in druge.

No, se lepo vračama, povodec je večinoma ohlapen, občasno ko Bax prehitro stopi ga malo popravim z potegom za povodec - vse kot običajno. Jok! Baxa popravim, ker malo vleče in povodec, ki je bil pred trenutkom napet je naenkrat ohlapen in mi ostane v roki! Bax ugotovi, da je brez povodca (običajno ga spustim s povodca na kakem travniku in potem veselo teka okrog) in se požene v tek po pločniku. Ostanem na mestu in ga hitro pokličem, pogleda k meni, misli, da se bova igrala in še hitreje naprej... Ne ostane mi nič drugega kot šprint za njim, ni najboljša metoda, samo v trenutku se ne spomnim boljšega. On lepo veselo naprej, seveda hitrejši od mene. Preblisk in hitro počepnem ter mu zakličem "Bax! Na!" Sreča v nesreči, da je baraba mala tako požrešna, da se obrne in šprint nazaj k meni. Hitro psa nazaj na povodec, pribolšek in nazaj v avto.

Krivec za to prigodo?
Karabin povodca.

Imamo običajen povodec s takšnim karabinom:
(http://www.signaldoo.si/images/uploads/1052083.jpg)

Nekako se je karabin, ko je bil povodec ohlapen očitno s tistim vzvodom za odpiranje zataknil/naslonik pod obroček ovratnice in se odprl, ko sem potegnila povodec, da bi Baxa popravila.

Ker si niti približno ne želim tega doživeti še enkrat, smo šli lepo kupit podoben karabin, kot se jih uporablja pri plezanju - tak, ki ima kovinski obroček, ki se ga privije, ko je karabin zaprt in se ta ne more več odpreti, dokler obročka spet ne odvijemo.
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 23 Marec 2012, 10:59:30
Sicer se je poslabšala kvaliteta karabinov...načeloma pa nam crknejo, se začnejo odpenjat sredi rolanje etc.. (ne počijo), če se jih preveč po tleh meče (to je foter specialist).

Drugače sem jaz imela v uporabi vsaj 7 let ta povodec in je karabin isti kot prej, samo zoprn mi je postal, bi raje ploščatega in takega da gre z ovratnico skupaj.  ::)

http://www.bolha.com/oprema-za-pse/prodam-menjam-preklopni-povodec-za-psa-oglas1279231019 (http://www.bolha.com/oprema-za-pse/prodam-menjam-preklopni-povodec-za-psa-oglas1279231019)
Naslov: Povodci
Prispeval: Ovcka na 23 Marec 2012, 11:12:14
Meni se je isto dogajalo kot Koschei, ampak z Red Dingo povodcem, na katerem imam "Chaser" karabin.. Tisti karabin ima tako smotan tisti jezicek, da se velikokrat zatakne za rinko ovratnice in se odpne..  :-[
Naslov: Povodci
Prispeval: Lunette na 23 Marec 2012, 11:57:04
O jej. Sreča!
Žal še nisem srečala karabina, ki bi bil bolje dovršen (lahko da obstaja, ne vem). Tale plezalni je sicer super...razen to, da se ne vrti.
Pri mojih se kdaj zgodi da si mala zatakne svoj povodec v karabin od tavečje.

V skrajnem primeru, če se to večkrat dogaja je dobro imeti psa dvojno pripetega.
Ali pa, da ima tisto rinko na ovratnici manjšo (pa še vedno dovoj močno). Našim se je pri preveliki rinki karabin dostikrat nekako zataknil v rinko. Sicer se ni odpel, bi se pa morda lahko zaradi potega.
Naslov: Povodci
Prispeval: andreja na 23 Marec 2012, 17:27:24
Odgovor: najcenejše in najvarnejše - zamenjat navadne karabine za plezalne :P

Vsekakor pa je vsak karabin občutljiv, če pade na trdo podlago! Zato nobene karabine ne močemo po tleh, ker tako lahko poči tako kvaliteten kot slab.
Naslov: Povodci
Prispeval: Lunette na 24 Marec 2012, 13:21:06
Oh ja še to.
Fajn je da se vedno sedi in čaka na povelje ''free'' ko se karabin odpne. Recimo, da lahko v neki meri preprečiš šprint takoj, ko povodec ni varno pripet ali v rokah.
Naslov: Povodci
Prispeval: Koschei na 26 Marec 2012, 13:00:14
@Lunette: Delamo na tem, ampak je poudarek tukaj na 'delamo'. Saj včasih lepo počaka na "prosto", ko ga odpnem... samo, če je okolje novo in zanimivo, potem pa se zgodi, da ga je tudi treba nekajkrat popravit, preden počaka na povelje in pele nato odšprinta raziskovat.  :-\
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 26 Marec 2012, 15:19:05
Hihi to mi jo je moja tudi zagodla na podoben način, sicer na travnikih, ampak v bližini pa gnoj, kompost, MAČKA, se je snela ovratnica...1x je bil odpoklic tak-oponašanje pasjega laježa  :-[ je delovalo, sam upam,da ni kdo videl...naslednjič sem jo pa še spodbujala in guncala afne z njo, v stilu "ti loviš!" in metala priboljške sem in tja, laufala, lej ka je tu!!! išči, išči (to pomeni, da je neki dobrega na tleh)...je delovalo in to je nekak pri nama najboljša varianta, če se slučajno kaj takega zgodi.
Naslov: Povodci
Prispeval: Lunette na 26 Marec 2012, 16:28:05
 :) Sej važno da delata na tem. Samo predlog kaj se da kot ''varovalko'' uporabljat  ;)
Ampak res, kakšno rinko imata na ovratnici? Večjo okroglo ali manjšo D?
Naslov: Povodci
Prispeval: Koschei na 26 Marec 2012, 19:53:52
Rinka je večja okrogla. Se super obnese za hitro prijet in držat, če je treba (ko ni na povodcu), ampak v kombinaciji s takšnim karabinom se je izkazalo za vse prej kot super.  :-\
Zato pa od zdaj naprej karabin podoben plezalnemu in je skrb manj!
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 11 Julij 2012, 11:33:20
Iščem pleten povodec-preklopni, z dvema karabinoma. Vem, da ima nekaj v ponudbi Karlie in nekaj Šeruga. Ali so še kakšni? Najraje bi kar črnega, ker gre k vsaki barvi ovartnic (črno/roza, črno/oranžna, z rožicami, rjava). Eventuelno bež barve.

Na največji problem naletim ker so eni močni, robustni, preveč široki, drugi pa premajhni. ::)
Naslov: Povodci
Prispeval: alex1 na 27 Avgust 2012, 21:41:42
Ali je morda kdo že probal tole?
http://www.car-audio.si/razno.html (http://www.car-audio.si/razno.html)
Mnenja?!
hvala
Naslov: Povodci
Prispeval: alex1 na 31 Avgust 2012, 15:26:57
Nihče? :(
Morda tukaj..http://www.facebook.com/RockStrapsSlovenia?ref=ts
Zanimajo me izključno mnenja kaj vam pade na pamet...

hvala
Naslov: Povodci
Prispeval: BlackDevil na 16 December 2012, 22:28:25
Meni tale RokStraps deluje zanimiv. Zelo mi všeč mi je da ima dodaten ročaj ob ovratnici. Jaz bi to preizkusila če bi imela manjšega psa, za mojega na žalost ne pride v poštev, ker bi morala zamenjat obroček in karabin (kar pomeni da je 30 eur za takšen povodec preveč), pa še ta elastičnost je v nekaterih primerih lahko nevarna (še posebej z mojim psihotom).
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 07 Februar 2013, 15:44:41
Ker imam časa nekaj dni "na pretek" mogoče še namig za tiste, ki radi sami kaj izdelate; pri meni ima takšna stvar zmeraj poseben status :-[
Kar nekaj časa gledam "delovne" povodce oz. povodec, ki bi zadovoljiv večino potreb za vodenje, vzgojo, itd., psa (seved je nemogoče izdelati univerzalnega prav za vse potrebe) in nazadnje le prišel čas, da sem misli dokaj izkristaliziral in se lotil izdelave. Najbolj me je mučil "spoj dveh koncev vrvi". Iz podvodnega ribolova vem, da je mogoče vrvico ali "laks" na katerega je pritjena "puščica" s podvodno puško odlično povezati, zvezati prav z tanjšim laksom (za ribolov) in sekundnim lepilom.............slike povedo več.
Material in pripomočki: sekundno lepilo, "laks", alpinistična vrv (imel doma od pomoči učenja otrok smučat; 6mm), škarje, en takšen in trije drugačni karabini, vžigalnik, samoskrčljiva plastična cevka ( ob toploti oz. recimo z enakomernim segrevanjem z vžigalnikom po vsej površini se cevka skrči; največkrat uporabljena pri "elektro opravilih")

(http://shrani.si/f/x/J6/2UT3eSKA/p1200140.jpg)

Glede dolžin posameznih delov, sem nekaj povodcev tudi premerl,i ampak še zmeraj na koncu izbral meni najbolj ustrezno. Prvi del na katerem je fiksni karabin cca 60cm, drugi del cca 100cm, tretji zadnji del cca 120cm. Zadnji del bi lahko bil krajši recimo 80cm vendar sem ga podalšal za 40cm, ker se lahko uporbavlja tudi kot zatezna ovratnica. ;) Pri tem pazite, da je zadnje "oko" dovolj veliko, da lahko skozenj pretaknemo drugi konec oz. oko; če uporabljate kot zatezno.

(http://shrani.si/f/2h/Vl/4mEjBv2y/p1200142.jpg)

(http://shrani.si/f/1b/Ou/WtrSGyR/p1200146.jpg)

Glede "spajanja vrvi" (kar je tudi edino delo); ko ste približno odredili velikost "ušesa" , nakapajte nekaj sekundnega lepila na notranjo stran in na obe zunanji strani ušesa. Nato "laks" fiksirate recimo z zanko in ga ovijajte proti drugem koncu in nazaj. Delajte dovolj hitro, da se lepilo ne posuši (potrenirajte malo "na suho" najprej). Nato zopet namažite vrv in "laks" z lepilom in ovijanje ponovite v eno in nato v drugo stran.............in zopet ter na koncu "laks" zavežite. Naj vas ne skrbi preveč kako, ker bo tudi lepilo naredilo svoje.
Čez vsak spoj navlecite še samoskrčljivo cevko, ogrejte z vžigalnikom in to je to.
Laks pa le navijte malo močneje na vrv, da bo strav funkcionirala. Pa pazite, da se ne porežete  ;) ali pa si prste ustrezno zaščitite.

(http://shrani.si/f/2I/o4/dt3oMUW/p1200150.jpg)

Povodec ponuja veliko možnosti, kombinacij dolžine, zapenjanja, vodenja.............skratka, zadovoljen z narejenim :-*
Mogoče bom iz ostanka vrvi (cca 4m) izdelal še en dalši zadnji konec (čeprav mi fleksi bolj leži, ker so dolge dolžine izredno nerodne) .................... ali pa še en povodec za kolega.

Veselo na delo! Slabega vremena bo še na pretek.  ;D

PS
"Spoj" sem seveda prej malo potestiral......... tudi v slabem vremenu, vodi in "cuki" :) ............. Drži? Drži! .............. zenkrat.
Naslov: Povodci
Prispeval: andreja na 07 Februar 2013, 16:05:30
Super ideja  :D
Naslov: Povodci
Prispeval: Ovcka na 07 Februar 2013, 19:19:12
Jaz sem tudi ze enkrat nekaj casa nazaj naredila doma povodec na isti nacin (samo brez sekundnega lepila in laksa, sem uporabila zelo mocan malo debelejsi sukanec)  :P Sicer je moj narejen kot retriever povodec, ampak se vedno super drzi  :) Imam pa nekoc v planu se enega malo daljsega iz debelejse alpinisticne vrvi, pa bomo tokrat probali narediti po teli metodi  ;D

Mogoce kaksna ideja kje bi se dobile te okrogle rinke za na retriever povodec? Tudi v kaksni alpinisticni trgovini?  :-[
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 07 Februar 2013, 19:47:38
Zakaj pa okrogle? Da bo "retriver" povodec  ;D , ................ moj je pa "ptičar"  ;D .................. seveda pa ima vsak svoje želje tako, da izbira je tvoja, vaša 8) :-*

Meni so takšni karabino ravno tako trdni, odpenjamo jih z lahkoto in pa svoje kombiniramo ............. kot objektivi za foto  :)
Pa res ne mislit da hočem nekoga žalit, ampak čisto iz praktičnega stališča .......................... pa saj nismo na CACIB u  ;D
Naslov: Povodci
Prispeval: Ovcka na 07 Februar 2013, 20:16:22
Ma ne, "navadnih" povodcev in ovratnic imam cel kup, rabim nekaj v smislu retriever povodca kadar ga peljemo plavat (da ni treba ovratnice gor/dol dajat, itd), ali za na kaksen hiter vecerni sprehod. Tistega, ki imam je malo prekratek, rada bi enega, ki je tam ene 1.5m dolg. Rinko rabim pa za na konec, da boljse "drsi" (na tak nacin: http://www.ruffwear.com/site/product_images_v6/40231_JustACinch_PurpleDusk_Zoom.jpg (http://www.ruffwear.com/site/product_images_v6/40231_JustACinch_PurpleDusk_Zoom.jpg)). Bo pa vsekakor debel (recimo 1cm debeline), tako da ne bo zgledalo, kot da smo na cacibu  :P :P
Naslov: Povodci
Prispeval: zoe na 07 Februar 2013, 20:20:29
Če prav razumem sta vidva samo okoli dveh delov vrvi vrtela sukanec oz. laks? A ni nevarnosti, da bi to popustilo? Si predstavljam, da ob močnem potegu lahko recimo lepilo popusti in vrvica zdrsne ven iz napeljanega laksa/sukanca.

Kje pa se kupi samoskrčljivo plastično cevko?
Naslov: Povodci
Prispeval: Ovcka na 07 Februar 2013, 20:31:25
Jaz sem ubistvu obe vrvi prav zasila skupaj (je slo na tezko in z mocno sivanko). Ampak je res tak sukanec, da ga ne mores na roke strgati (tak, s katerim tudi sedezne skupaj sivajo).

Te plasticne cevke se pa dobijo v kaksni elektro trgovini, Conrad ali kaj podobnega. Imas pa na voljo vec razlicnih barv, debelin...
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 07 Februar 2013, 21:31:48
Ma, imamo to vse ;D

"retriver"  8)

(http://shrani.si/f/1T/gl/2NHsW0xg/p1200151.jpg)

celo za dva psa ............... za silo rešit  ;D

(http://shrani.si/f/y/T/kHjfkPo/p1200152.jpg)
Naslov: Povodci
Prispeval: Ovcka na 08 Februar 2013, 11:07:04
Super!  ;D Pa saj, moznosti je neskoncno, samo taprave ideje rabis  ;)
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 09 Februar 2013, 13:34:23
"Working dog"  :o

(http://shrani.si/f/44/aG/DQWDBBx/p1200154.jpg)

....kako neizmerno uživa :) ....ampak trpi pa tudi ne ;) .......... ker pač mora  ??? 8)
....pa saj navsezadnje ni za njega :)

Glede karabinov; uporabljeni železni pocinkani (5x50, 0,30EUR) za tistega bolj "pasjega" (2,5EUR) pa ne poznam dimenzij, je pa isto železen, kromiran.
Vrv sem izmeril in je 5mm.
Mogoče nasvet; lahko si privoščite karabine iz inox-a (ob prvi priliki nabavim 8) ), ki se jih dobi v trgovini KAMM (BTC) http://www.kamm.si/index.php , ki prodaja navtični program.

5x50 karabin inox - nosilnost 570kg  :) ;)

http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/funkcionlani_povodci/316906

Naslov: Povodci
Prispeval: zoe na 09 Februar 2013, 14:33:06
Jaz sem ubistvu obe vrvi prav zasila skupaj (je slo na tezko in z mocno sivanko). Ampak je res tak sukanec, da ga ne mores na roke strgati (tak, s katerim tudi sedezne skupaj sivajo).

Te plasticne cevke se pa dobijo v kaksni elektro trgovini, Conrad ali kaj podobnega. Imas pa na voljo vec razlicnih barv, debelin...

Ja, to mi je logično, najbrž so tudi povodci, ki jih lahko kupimo v trgovinah narejeni na ta način, samo da jih zašijejo s strojem.
Naslov: Povodci
Prispeval: BlackDevil na 10 Februar 2013, 21:21:07
Meni se to zdi super ideja če imaš majhnega psa in potrebuješ nekaj posebnega.  :)

Oseba pri kateri jaz kupujem opremo za mojega psa tudi dela stvari ročno  :-* mi je prav zanimivo gledat kako vse skupaj nastane. Gre ogromno truda v to.
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 10 Februar 2013, 21:48:04
Meni se to zdi super ideja če imaš majhnega psa in potrebuješ nekaj posebnega.  :)

 ???
Naslov: Povodci
Prispeval: BlackDevil na 10 Februar 2013, 21:57:42
Posebnega v smislu da tega ne dobiš v trgovini, ali pa da bi rad sam izbral nek poseben vzorec. Drugače ceneje prideš skozi če kupiš že narejen povodec. Čisto realno gledano povodec za majhnega psa pride okoli 5-10 eur. Če bi tole želel narediti za velikega psa daš samo za karabin čez 10 eur.

(http://shrani.si/t/3Z/mc/2jgYdYty/karabin.jpg) (http://shrani.si/?3Z/mc/2jgYdYty/karabin.jpg)
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 10 Februar 2013, 22:27:32
5x50 inox karabin - nosilnost 570kg ....................... očitno nekateri ne berejo
kovinski karabin - nosilnost recimo 300kg (pa najraje več)

Karabin na sliki je najverjetneje aluminjast oz. Al litina.
Pri alpinizmu je poleg nosilnosti pomembna tudi teža ;) . Edino če te ne skrbi varnost. Ampak večina "pasjih" karabinov uporablja vzmet ali "silo psa".

Za katere majhne pse? Pod 65cm višine ;D al za tiste, ki imajo "majhno glavo" oz malo v glavi ;D

Če so pa problem vzorci se pa seveda strinjam :D

PS
Edino če naredim še test obremenitve spoja  ;D .................. ampak potem bo več podatkov kot pri "exotičnih" povodcih  :o
Naslov: Povodci
Prispeval: BlackDevil na 10 Februar 2013, 22:48:51
Kakšnih exotičnih povodcih?  ::) Povodec mora biti zanesljivo narejen in jaz osebno dvomim da bi takšen povodec zdržal veliko če bi res šel testirat največjo obremenitev šivanih delov. Mogoče pa se motim in imaš veliko izkušenj z ročnim šivanjem močnih spojev.  :P Vrv je pa drugače tudi en tak nezaželjen material pri povodcih. Mislim da ni potrebno razlagat kaj se zgodi če lastnik drži vrv ko pes povleče?
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 10 Februar 2013, 23:29:59
Sedaj ko smo s karabini opravili pa na spoje  ;D
Se popolnoma strinjam, da mora biti povodec zanesljivo narejen. Kateri šivani deli so problem? ;D .
Kaj se zgodi če lastnik drži vrv ko pes povleče?  ???

Ker vidim da obvladaš ;) , lahko še kakšno rečeva o silah; takšnih in drugačnih  ;D..............se hecam, ker se zdim sam sebi otročji, da sploh odgovarjam  ;)

Pa da ne bo kdo mislil, da kakšnega prepričujem ................. mi je čisto eno figo mar ;)
Naslov: Povodci
Prispeval: BlackDevil na 11 Februar 2013, 00:14:32
Glej jaz zaupam samo preverjeni/močni opremi (kot veliko ostalih lastnikov)- če je kdo drug zadovoljen z manj me to ne moti oz. mi je vseeno. Ne bodi tako užaljen če ti kdo poda mnenje in se to ne sklada z tvojim. Glavno je da si sam zadovoljen z svojim izdelkom. 
 
Naslov: Povodci
Prispeval: pidog na 11 Februar 2013, 00:30:00
Nihče ni užaljen  :-* ................. samo, da tvoje mnenje sploh ni mnenje ampak pisanje zaradi pisanja. Če ne verjameš se pa še enkrat preberi :P ;
.......... o karabinih ne veš nič, o vrveh ne veš nič, tudi glede spojev ni nič boljše. Tako, da je res najboljše, da uporabljaš močno/preverjeno  ;D
Naslov: Povodci
Prispeval: Ovcka na 11 Februar 2013, 01:26:20
Pac, potrebno bi bilo se napisat, da ce imas psa, ki se na sprehodih vedno zaganja, vlece, uglavnem ima nonstop nepredvidljive potege ipd, je boljse kupit narejen, mocen povodec (sicer potem tudi razni poceni odpadejo, sem imela primer, ko nama je plasticna klipsna sla na dveh Rogzovih ovratnicah, pa ni bilo ne vem kaksne sile potega, en povodec od Hurtte se nama je strgal ob enem izredno mocnem potegu, pa tudi tu na forumu sem ze zasledila kako so karabini na povodcih leteli narazen).  :P
Naslov: Povodci
Prispeval: Vixen na 21 Junij 2014, 21:43:22
Živjo  :)

Ima kdo izkušnje z gumiranimi povodci? Razmišljam o nakupu enega malo daljšega 3 m in še enega slednega 10 m in me zanima predvsem kako praktični in vzdržljivi so, če guma sčasoma kaj napoka in kako odporni so vlečenje po tleh in (občasno) žvečenje itd.
Zanima me tudi kakšne so vaše izkušnje z znamko Julius K9, predvsem z njihovimi povodci.  :)
Naslov: Povodci
Prispeval: zoe na 21 Junij 2014, 21:58:51
Jaz imam gumiran povodec dolg 1 meter od Juiusa in mi je zakon. Zelo mi je všeč občutek povodca v roki, tako da ga z moje strani lahko samo priporočam.

Za sledni povodec pa ne vem kako bi se obnesel gumiran, ker pomoje bolj zaustavlja psa kot negumirani.
Naslov: Povodci
Prispeval: Šapa na 21 Junij 2014, 22:04:37
Jaz sem imela od Juliusa tako Super Grip gumiran povodec, kot tudi IDC-Caoutchouc povodec pa moram rečt, da sem s slednjim mnogo bolj zadovoljna. Super Grip povodec ni zdržal prav dolgo, ob redni uporabi so kmalu začele gumice pokat, v bistvu se mi je začel cel povodec parati, prav tako se pa ob vlečenju po tleh umazanija zažre med gumice in jo težko ven spraviš. Pa tudi na otip povodec ni bil prav udoben, vsaj meni ne, zato sem naročila še Caoutchouc povodec, ki je pa mnogo boljši. Na otip je mehek, nekaj med usnjem in gumo, ne reže v roke, je zelo močan, najbolj mi je pa všeč, da je vodoodporen, umazanijo pa preprosto samo obrišeš dol, zato je super za vlečenje po tleh. Po več kot letu redne uporabe sta oba Caoutchouc povodca, ki ju imam, še vedno kot nova. V bistvu odkar sem odkrila te povodce drugih sploh ne uporabljam več, priporočam v glavnem.
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 22 Junij 2014, 09:54:48
60€ stane 15M Caotchouc? ufff za tak denar rabi 10 let vzdržat. Poročaš čez 9 let?  :)
Naslov: Povodci
Prispeval: BlackDevil na 22 Junij 2014, 11:09:51
Sledni povodec iz Biothana bi bil boljša izbira (za takšno ceno).
Naslov: Povodci
Prispeval: sonce na 22 Junij 2014, 11:18:11
Sledni povodec iz Biothana bi bil boljša izbira.

Se strinjam - jaz sem zadovoljna z njim (imam sledni povodec). Sicer se poznajo določene poškodbe (vsaj na tistem iz Zooplus-a), ker ne pazim, kje vse se vleče, vendar to ne vpliva na meni pomembno funkcijo (da zadrži psa in se hitro očisti).
Naslov: Povodci
Prispeval: Vixen na 22 Junij 2014, 19:25:39
 :) Se kar strinjam, da je 60 EUR za povodec absolutno preveč! Tolk denarja pa spet nimam.  ::)

Sem gledala Super Grip, ki je 20 EUR za 10 m trak širine 2 cm (kar je nekje moja zgornja meja za vzdržljiv funkcionalen sledni povodec). Samo če ne zdrži prav dolgo, se umazanija zatika za gumice in bi znal še bremzati psa, potem ne pride v poštev. Bom pogledala še tega iz Biothana - fino je tudi, če se hitro očisti.

Hvala vsem za mnenja in nasvete.  :)
Naslov: Povodci
Prispeval: Šapa na 22 Junij 2014, 23:43:56
Za 15m dolg povodec je logično, da je cena višja. Za caoutchouc povodec normalne dolžine je pa cena povsem normalna, za navaden povodec z ročajem dolg 2m sem dala enih 12€, za dvojni povodec pa enih 14€, kar se mi za to kvaliteto ne zdi veliko. S tem, da boljših povodcev do zdaj še nisem našla pa sem jih imela res že ogromno različnih. Za sledni povodec pa uporabljam od ManMata "vrv za ustavljanje" dolgo 10m, ker je zelo lahka in psa ne ovira. Bi rekla, da so biothane in tudi caoutchouc povodci v tej dolžini precej težji. Pa tudi to vrv od ManMata se brez večjih težav opere z vodo ali pa vržeš v pralni stroj, po pranju se pa zelo hitro posuši, ker je narejena, da ne vpija vlage. Pa še cena je nizka.
Naslov: Povodci
Prispeval: Lunette na 23 Junij 2014, 17:02:18
Sama imam doma še od prej doma šivane sledne iz običajne gortne. Eden je celo iz traku za rulete :) Potem sem si pa ''privoščila'' Manmatovo ''vrv za ustavljanje''. Mi je všeč. Se ne napije posebno veliko vode in je super za vzdrževanje.
Kar se pa moči tiče. Em. Oprema se strga pri potegih. Načeloma sunkovitih potegih. Sej že res, da je sledni primeren za pse, ki ne smejo bit brez povodca, ker niso stoprocentni. Sem tudi fanica slednih v takih primerih...samo bi me pa bolj kot za moč in vzdržljivost materiala skrbelo za to kaj se dogaja s samim vratom psa pri skunku, kjer oprema popusti, in ne nazadnje, kako močan cuk prejme vodnik.  :-\ Kakor koli še vedno se mi zdi, da sledni ni namenjen sunkovitim obremenitvam ampak varovalki za psa, ki ni solidno zanesljiv brez, vendar obvladljiv pod pritiskom navadnega povodca.
Naslov: Povodci
Prispeval: sonce na 24 Junij 2014, 07:26:57
Vsekakor je sledni lahko nevaren tudi za vodnika, če je pes večji in težji, ker je tudi sunek večji ob nenadnih potegih. Za varnost psa pa ga imam hkrati tudi na oprsnici, kadar je na slednem, kar pa je vsakodnevno (spada v tisto kategorijo, da ni stoprocenten - ko srečamo zajca ::). Če pes na slednem brezglavo teka sem in tja, se ga ne da ustavit tudi z glasom ipd., potem je pomoje bolje, če je na krajšem povodcu.
Tudi meni je Manmatov povodec všeč, vendar za vsakodnevno uporabo raje Biothane, ker se hitreje očisti.
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 23 Februar 2015, 13:50:10
Če se komu doma valja in praši 10M sledni povodec, ga rade volje vzamem, v zameno za kak €, kavo ali kako pasjo igračo, priboljšek.  Zaželena širina je tam okoli 8mm premera ali 1-1.5cm, če je ploščat.

Naslov: Povodci
Prispeval: LiliTheLab na 12 Marec 2016, 12:14:20
Iščem kratek preklopni povodec, tak, ki bi se lahko zložil na pribl. 50 cm, pa potem razvlekel nekje do 150 cm.
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 12 Marec 2016, 13:15:09
Saj to veš, da se preklopijo na polovico svoje dolžine?  Jaz si bom pravzaprav nabavila 3M povodec. Brez priklopov. Tega, ki ga imam sedaj, pač primem na dolžino, ki je v trenutku primerna.

Naslov: Povodci
Prispeval: LiliTheLab na 12 Marec 2016, 13:29:40
Ja vem, imam že enega preklopnega 2-metrskega. Zadnjič pa je eden v društvu imel takšnega, ki se preklopi na četrtine, nisem pa uspela izvedeti, kje ga je dobil.
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 12 Marec 2016, 15:13:32
Lahko naslednjič vprašaš ali pa prek FB, če ima društvo FB? Ker kar meni pride na misel je po meri narejen povodec.

Za sprehajanje imam še najreae običajni povodec. Brez preklopov. Za bodoče RO treninge pa še ne vem. Imam itak standardnega preklopnega, slednega in kmalu še 3M gumo, ki bo na sprehodih nepogrešljiv in zamenjal preklopnega.
Naslov: Povodci
Prispeval: Nika na 14 April 2016, 08:58:49
Je zasledil kdo rumen komplet, kot je ta v filmčku okrog 1:20? Ali kaj podobnega?
http://www.planet.si/novice/slovenija/video-trpinceni-psi-z-balkana-so-lahko-nevrni-pazite-pri-posvojitvi.html
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 14 April 2016, 09:51:01
Jap. Loomp ima živo rumen komplet.  pa v Zooticu sem tudi videla rumene ovratnice/povodce, Rogz ima tudi šajniš rumene.
Naslov: Povodci
Prispeval: Nika na 14 April 2016, 11:39:27
Super, hvala  :)
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 14 April 2016, 12:32:30
Pipopaj Budo potem v novi opremi.  :)
Naslov: Povodci
Prispeval: Boo na 14 April 2016, 14:37:49
Tudi Hurtta ima rumeno opremo :)
Naslov: Povodci
Prispeval: čara na 14 April 2016, 17:43:44
Ampak dražjo.
Trixie ima tudi, ne vem pa kako je z dobavo sedaj. https://www.trixie.de/heimtierbedarf/en/shop/Dog/OnTour/Collars/?card=23273 (https://www.trixie.de/heimtierbedarf/en/shop/Dog/OnTour/Collars/?card=23273)