PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Alternativna medicina => Temo začel/a: Sammy na 26 Marec 2006, 10:52:44

Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Sammy na 26 Marec 2006, 10:52:44
Občutek imam, da so te stvari vse bolj aktualne, da ljudje rajši posegamo po bolj naravnih načinih zdravljenja kar se tiče nas samih, pa tudi kar se tiče naših štirinožnih spremljevalcev.

Zanimajo me vaše izkušnje s homeopatijo, bioenergijo in kar je še tega.

+1
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Sammy na 26 Marec 2006, 13:25:41
No, bom pa jaz začela. S homeopatijo sem se prvič srečala pri veterinarju, ko je Sammy imel erlihiozo (pri nas sorazmerno redka bolezen, ki jo prenašajo klopi, cepiva ni, zdravi se z antibiotiki). Predlagali so nam, naj poskusimo z nekimi kapljicami, ki se dajo v hrano. Na žalost sem imela potem občutek, da se klopi samo še bolj lepijo nanj, tako da sem to opustila. Še vedno pa sem optimistična in verjamem, da te stvari pomagajo.

Članek o bioenergiji pri psih se nahaja v marčevski številki revije Viva: http://www.viva.si/napoved.asp?idn=7&id=2926
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Lilit na 26 Marec 2006, 14:57:09
Erlihija ni niti tako redka. Do pred kratkim se pac ni testiralo in se zato ni vedelo...

Moje izkusnje s homeopatijo: neuspesna in pri meni in pri psici... mogoce je od homeopata odvisno, ampak pri nas ni pomagalo.
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: trigi na 26 Marec 2006, 22:52:17
Glede Homeopatije ... znanka ima z njo zelo dobre izkušnje .. njena psička je imela namreč stalne težave ki se jih ni in ni mogla otresti ... zato ji je sestra predlagala homeopatijo in ji iz avstrije tudi prinesla zdravilo... psička se je pozdravila v enem tednu in od takrat nima več težav (nažalost se zdajle ne spomnem za kakšno obolenje je šlo).
Tudi v humani medicini je Homeopatija sedaj prisotna že kar nekaj časa, uspešno, saj se vse več in več ljudi odloča zanjo. Slovenci smo pač 300 let za svetom in je še zmeraj takorečeno nemogoče dobiti kvalitetne homeopatske pripravke pri nas, zato se je ponavadi potrebno zapeljati v tujino, kjer homeopatijo srečate takorečeno v vsaki lekarni.

Bioenergija pa je stvar vsakega posameznika ... vsaj po mojih izkušnjah ... če v to verjameš, če najdeš strokovnjaka ki bo pravilno svetoval in se držiš njegovih navodil je bioenergija lahko odlično zdravilo za marsikatero bolezen.

Nekje v tem področju je recimo lahko tudi magnetna terapija .. ki se deloma uporablja tudi že v klasični medicini ... ki pa je bolj način kako olajšati težave... ne pa jih direktno zdraviti.

Če pa se še kdo kaj spomne... pa naj prosim omeni :D

Lp, Črt
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Sammy na 28 Marec 2006, 17:27:03
Svetujem v branje: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1009  ;)
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: maja01 na 28 Marec 2006, 23:47:35
Jaz imam s homeopatskim zdravljenjem pri zivalih precej dobre izkusnje. Kuni (dihurcica), ki ima inzulinom (po domace povedano zaradi nepravilno delujocega pankreasa, ki izloca prevec inzulina, ima prenizko raven glukoze v krvi), smo, od kar poleg kortikosteroidov (ki visajo raven glukoze v krvi) dobiva se homeopatska zdravila, zmanjsali dozo prvih na minimum. Zal jih ukiniti ne morem - kolicina potem nevarno pade, smo pa zacetno dozo zmanjsali za 8x, kar je lep uspeh, in na ta min. doza zadosca ze skoraj leto. Z novimi "kuglicami"  smo odpravili tudi nedefinirane tezave pri dihanju, ki so se ji pojavile lani konec leta - pred tem smo poskusili in pregledali "vse zivo"(med drugim rtg prsne in trebusne votline, echo doppler srca, ...) in odkrili nic.

S homeoptaskimi zdravili sem poskusila tudi pri Speli, ki je inkontinentna. Sicer Propalin odlicno prenasa, zadosca ji precej manjsa doza od predpisane, vendar mi vseeno ni simapticno, da dobiva nek sinteticen hormonski preparat, ki ima lahko en kup stranskih ucinkov. No, da se vrnem nazaj - poskusili smo ze lani jeseni, pa ni bilo nobenih sprememb - izboljsanja. V zacetku meseca, smo obema (Kuni in Speli) zamenjali homeopatska zdravila in glej cudo ... deluje. Do vceraj je bila priblizno 10 dni brez Propalina (kar nam prej ni uspelo niti slucajno - min. je bil 1 odmerek dnevno), vceraj ponoci sva imeli mokro nezgodo, tako, da je dobila en mali odmerek Propalina, ampak stanje je bistveno boljse.

Tako da - jaz kljub zacetni skepsi verjamem v homeopatijo. Ce bi delovalo na meni, bi rekla, da gre za placebo efekt, tako pa ...
m.

+1
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: bolha na 29 Marec 2006, 11:21:57
Nekaj o homeopatiji so govorili tudi tukaj:
http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=7654&highlight=

Lp
Naslov: Holistična medicina
Prispeval: Šapa na 24 Junij 2006, 04:58:19
veliko pasjih hran temelji na holistični medicini, zato sem se za boljše razumevanje tega pojma odločila, da prepišem par besed o tem... mogoče bi pa koga zanimalo  :) 

HOLISTIČNA MEDICINA:
raziskave so pokazale, da na zdravje vplivajo fizični, umski in čustveni dejavniki. holistična medicina obsega tako oceno prehrane, čustev, življenskega stila kot telesni pregled. to je pristop, ki se z bolnikom ukvarja celostno - da bi torej našli najboljši način zdravljenja za vašega ljubljenčka, bo morda zaobjet ves razpon komplementarnih terapij. podani bodo podatki o komplementarnem zdravljenju, zlasti o zdravilih na podlagi izvlečkov zdravilnih rastlin in homeopatiji, ki vam bodo dostikrat pomagali odkriti bolezenske znake in poskrbeti za boljše počutjevašega ljubljenčka. ne pozabite: če vas skrbi zdravje vašega psa, morate vedno obiskati veterinarja.

ZELIŠČARSTVO:
uporaba rastlin in zelišč v medicinske namene je starodavna praksa. sveža zelišča lahko nasesekljate in zmešate v hrano ali pa uporabite tinkturo (izvlečke v obliki tekočine), ki je v večiniprimerov najmočnejša in najboljša. zelišča lahko v obliki kapljic ali tonika uporabite tudi pri težavah s kožo. poleg tega enkratno krepijo imunski sistem v primeru bolezni, ki jih ni mogoče zdraviti s konvencionalnimi metodami. priporočljivo pa je, da se glede priporočenih odmerkov in protokolov posvetujete z izkušenim zeliščarjem, saj nekatera zdravila še niso uradno potrjena.

HOMEOPATSKA ZDRAVILA:
homeopativerjamejo, da zaužitje izredno razredčenih oblik snovi, ki so podobne tistim, ki povzročajo bolezen, spodbuja telo, da samo premaga bolezen. vsa zdravila, ki jih uporabljajo, so naravna in so izvlečki rastlin, mineralov ali živalskih proizvodov. so natančno razredčena, na 90 delčkov alkohola se doda en delček snovi; zdravila nato močno pretresejo, da postanejo dejavna. bolj ko je zdravilo razredčeno, močnejše postane in v organu sprošča večjo energijo. ta energija znova uravnoteži telesno "življensko silo" sli "či", ki spodbudi samoozdravitev imunskega sistema.
večina homeopatskih zdravil je različno močnih - številka za imenom pove kako močno je zdravilo. če se vam porodi kakršen koli dvom ali potrebujete napotek se posvetujte s svojim homeopatskim farmacevtom ali z veterinarjem. zdravila lahko pes zaužije v obliki kroglic, tablet (lahko strtih v prah) ali kapljic. z njmi morateravnati po posebnih napotkih, saj sicer prenehajo delovati.
homeopatska zdravila so združljiva z zdravilnimi dietami in kiropraktičnim zdravljenjem, nikakor pa jih ne smete uporabljati v kombinaciji z akopunkturo ali močnimi zeliščnimi tinkturami, saj lahko medsebojno uničijo učinek.
za uspešno terapijo je bistvenega pomena, da sodelujete s homeopatskim veterinarjem.

VIR: knjiga Naravno zdrav pes, avtorice Dr.Carol Osborne  :)

zdaj me pa zanima če ima kdo izmed vas izkušnje s homeopatskim zdravljenjem? hvala že vnaprej za odgovore in mnenja...  ;)

+1
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: ninci na 23 Avgust 2006, 23:12:10
No midva tudi trenutno dajeva Rumbi homeopatsko arnico, za hitreje okrevanje pri poškodbi, tudi celilo naj bi se hitreje in pes naj bi bil med jemanjem bolj miren. V mirnosti ni nekega velikega učinka za to bi morali pri Rumbi najbrž še kaj dodajati, za vse ostalo pa mislim da bo kar držalo, saj se naša poškodba zaenkrat (trkam na les) več kot lepo zdravi in tudi Rumba stalno uporablja tačko. Tako da smo zaenkrat zadovoljni.

Imamo pa tudi homepatska zdravila za Frajerja ker se mu občasno pojavi vnetje mehurja, ampak samo takrat ko spi na mrzlem, recimo če imamo okno odprto spi zunaj na okenski polici (čez noč) in potem naslednji dan je malo bog :(.. No da bi ga rešili tudi v tistem enem dnevu ko trpi bolečine bomo poskusili z homeopatijo ampak zaenkrat vnetja ni (hvala bogu).

Lp nina
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Tecka na 24 Avgust 2006, 13:59:25
Jaz pa dostikrat zaupam alternativi bolj kot klasični medicini (pri sebi in živalih). Moja mama se namreč (bolj za družino in bližnje) ukvarja z bioenergijo in neverjetno je kako hitro se celijo rane, zdravijo buške (predvsem pri otrocih) in kako Theba, Jani in Mandi nastavljajo tisti del, ki jih boli (če jih kaj matra). Jani prav hodi k njej kadar so težave z ledvički in nastavlja. Theba pa ji trenutno nastavlja svoj zatečeni komolec, ki se mi zdi po današnjem jutranjem tretmaju že skoraj čisto normalen  :). Zanimivo je pa tudi, kako hitro določi kako hudo je. Za Janija je dovolj, da gre z roko čez in že ve, če bo potrebno na infuzije ali antibiotik.Do zdaj se ni niti enkrat zmotila. Sem ga parkrat peljala kjub temu, da mi je rekla, da še ni hudo in se je izkazalo, da je imela prav. Veterinar je rekel samo, da ga je treba pazit...
Dobro je imeti našo babi ;)
lp
T.
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: trigi na 28 Avgust 2006, 21:23:15
Dobro je imeti tako babi pri roki :D

Potem ima pa zelo razvit talent, da lahko vse to počne, prima.

lp, Črt
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Tecka na 28 Avgust 2006, 23:11:57
Talent in malo poduka...
Drugače pa je vedno pripravljena pomagati tako ljudem kot živalim (najrajši otrokom in živalim). Sicer to ni delanje čudežev, kakšne fizične poškodbe (zlom recimo) ne more nazaj popravit, lahko pa pomaga, da se po primerni oskrbi hitreje celi, da se kakšna viroza ali vnetje hitreje pozdravi, zmanjša bolečine...
Če jo kdaj rabite lahko kar javite ;).
Za Thebo mi je rekla, da ni nič hujšega... Spet je imela prav... Osa jo je pičila.
Aja, pa nikoli ne sprejme denarja. Po njenih besedah: kdor računa takšno pomoč, tega sploh nebi smel početi. To je dar, ki ga ima vsak, samo da se ga večina ne zaveda, oziroma ga ne zna uporabljati.
Manjše vodilo, ki pomaga pri iskanju bioenergetikov ;). Tudi najbolj priznani g. Zdenko Domančič ne računa. Ljudje mu puščajo zaprte kuverte, nekateri polne drugi je ne pustijo, kakor kdo. Bila sem priča, ko je neki gospej rekel, da naj vzame nazaj, ker je tako ali tako zadolžena kot zagrebška banka.
To sta pa zaenkrat edina bioenergetska pomoč, ki ju upam priporočat. No g.Domančič ima pomočnike, ki so enako sposobni kot on. Stestirano na lastni koži ;)
lp
T.
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: maja01 na 29 Avgust 2006, 00:15:11
Se moj update - Spela e jemlje Propalina ze en lep cas, homeopatskih korglic zdaj ni dobivala ze kar nekaj casa, ker smo imeli pretekli teden manjso "nezgodo", jo je dobila v soboto, pa cez en teden jo bo spet...
m.
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: kristi na 28 December 2006, 14:22:43
DOBRA NOVICA:

V sloveniji je končno ustanovljeno SLOVENSKO VETERINARSKO HOMEOPATSKO DRUŠTVO

"Slovensko veterinarsko homeopatsko društvo je bilo ustanovljeno leta 2006 z namenom osveščati in izobraževati veterinarje in lastnike živali o področju veterinarske homeopatije. Osveščati, da so živali živa bitja, ki ne obstajajo samo na materialnem nivoju, temveč tudi na vitalno-energijskem čustvenem nivoju.

Posebno mesto v tem društvu bo imelo izobraževanje lastnikov - laikov in jim homeopatijo predstaviti kot celostno metodo zdravljenja na vseh nivojih bivanja živali"

www.svhd.info
 :)
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: scythe na 28 December 2006, 14:32:48
DOBRA NOVICA:

V sloveniji je končno ustanovljeno SLOVENSKO VETERINARSKO HOMEOPATSKO DRUŠTVO

"Slovensko veterinarsko homeopatsko društvo je bilo ustanovljeno leta 2006 z namenom osveščati in izobraževati veterinarje in lastnike živali o področju veterinarske homeopatije. Osveščati, da so živali živa bitja, ki ne obstajajo samo na materialnem nivoju, temveč tudi na vitalno-energijskem čustvenem nivoju.

Posebno mesto v tem društvu bo imelo izobraževanje lastnikov - laikov in jim homeopatijo predstaviti kot celostno metodo zdravljenja na vseh nivojih bivanja živali"

www.svhd.info
 :)

Uau!  :o Tole pa je odlična novica!  :o  Komaj čakam, da se stran popolnoma razvije, dopolni, da se razživi forum.... itd.  :o Da se seveda naučim kaj novega.  :-[

Lp,
M
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: plavka na 15 Januar 2007, 15:02:48
Živjo,

a mogoče kdo ve, če na kateri od Lj klinik kdo od veterinarjev prakticira ali pa vsaj odobrava tudi alternativno zdravljenje?
Kako se vam pa zdita kliniki Trstenjak-Zajc in 300 kosmatih?  ???

Hvala za mnenje!

lp
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: ninci na 17 Januar 2007, 09:53:51
Živjo,

a mogoče kdo ve, če na kateri od Lj klinik kdo od veterinarjev prakticira ali pa vsaj odobrava tudi alternativno zdravljenje?
Kako se vam pa zdita kliniki Trstenjak-Zajc in 300 kosmatih?  ???

Hvala za mnenje!

lp

Če se odločaš med tem dvema bi se jaz odločila za 300 kosmatih.

Lp nina
Naslov: Re: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: beno na 08 Maj 2007, 13:57:48
Jaz pa dostikrat zaupam alternativi bolj kot klasični medicini (pri sebi in živalih). Moja mama se namreč (bolj za družino in bližnje) ukvarja z bioenergijo in neverjetno je kako hitro se celijo rane, zdravijo buške (predvsem pri otrocih) in kako Theba, Jani in Mandi nastavljajo tisti del, ki jih boli (če jih kaj matra). Jani prav hodi k njej kadar so težave z ledvički in nastavlja. Theba pa ji trenutno nastavlja svoj zatečeni komolec, ki se mi zdi po današnjem jutranjem tretmaju že skoraj čisto normalen  :). Zanimivo je pa tudi, kako hitro določi kako hudo je. Za Janija je dovolj, da gre z roko čez in že ve, če bo potrebno na infuzije ali antibiotik.Do zdaj se ni niti enkrat zmotila. Sem ga parkrat peljala kjub temu, da mi je rekla, da še ni hudo in se je izkazalo, da je imela prav. Veterinar je rekel samo, da ga je treba pazit...
Dobro je imeti našo babi ;)
lp
T.

Homeopatiji zaupam. V druge metoda pa nimam velikega zaupanja. Pa ne, da ti ne bi verjela, da lahko na ta način hitreje pozdraviš poškodbo, a ko gre za hujše stvari (rak), le dobro pazi, h komu greš.
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: pupa t. na 04 December 2008, 12:38:49
Jaz bom najbrž na Topli probala uporabit homeopatijo za strah pred ljudmi. Kaj si mislite o tem (zdravljenje fobij s homeopatijo)?

Prijateljica je včasih imela strah pred višino in je rekla, da je ta strah premagala s homeopatijo in mi je predlagala naj probam. Ker sem že toliko stvari probala, bom pa še eno. Še nimam izklušenj s tem, verjamem pa vseeno.

Tudi sama se že nekaj let ukvarjam z bioenergijo imenovano Reiki (http://mojreiki.com/moj_reiki.html) (oz. polaganje rok) in imam opravljeno 1. stopnjo. To metodo je opisovala Tecka nekaj postov nazaj. Mojim bližnjim pomaga, sem jo pa tudi že uspešno izvajala na živalih.
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: sasha na 04 December 2008, 12:44:38
Zaro sem prejsnji teden peljala k bioenergetiku zaradi alergije na prsico. O rezultatih se porocam, kajti naj bi trajalo nekje do 14 dni, da se v telesu zgodijo dolocene spremembe..
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: sibila na 04 December 2008, 14:57:39
Jaz bom najbrž na Topli probala uporabit homeopatijo za strah pred ljudmi. Kaj si mislite o tem (zdravljenje fobij s homeopatijo)?

Prijateljica je včasih imela strah pred višino in je rekla, da je ta strah premagala s homeopatijo in mi je predlagala naj probam. Ker sem že toliko stvari probala, bom pa še eno. Še nimam izklušenj s tem, verjamem pa vseeno.

Tudi sama se že nekaj let ukvarjam z bioenergijo imenovano Reiki (http://mojreiki.com/moj_reiki.html) (oz. polaganje rok) in imam opravljeno 1. stopnjo. To metodo je opisovala Tecka nekaj postov nazaj. Mojim bližnjim pomaga, sem jo pa tudi že uspešno izvajala na živalih.

Eh, po moje škodit ne more, če že koristno ne bo.
Pa, prosim, poročaj, me ful zanima...Takih težav sicer nimamo, pa me vseeno zanima za kake druge fobije, saj je verjetno podobno.

Jaz sem zaenkrat preiskusila samo homopatske kapljice za ušesa pri psički, pa je super pomagalo.Nič druga ji ni pomagalo, tele kapljice pa.
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: shawtyy* na 04 December 2008, 19:26:44
pupa t. poročaj kako bo!! ker se tudi mi neznooooosno bojimo ljudi  :(

Če bo delovalo bova tudi mi2 poskusili ::)
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: rafaell na 17 April 2009, 09:49:06
Pozdravljeni, vsi ki imate probleme z Demodexom - pri svojem mopsu, ki je imel zelo hudo obliko sem uporabila informacijske granule in koloidno srebro, ki ga izdeluje gospod Turnšek - 041 296 940. več mesečno zdravljenje pri veterinarju ni bilo uspešno, zato sem se spomnila tudi na alternativne metode. No, poleg tega sem uporabila Inverktin in po 3 tednih se je situacija opazno izboljšala. Koloidno srebro sem mu dala za pit (po inekciji) in sploh se ni pritoževal, poleg tega pa sem ga špricala na počrnle predele kože brez dlake in kmalu je začela rasti nova.
Mojemu mopsu je to zelo pomagalo, upam, da bo tudi vašim kužkom, če se boste srečali s to kožno težavo.

Vse dobro!
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Buster na 17 September 2010, 13:55:18
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z alternativnim zdravljenjem alergije na pršico? In koga priporočate.

Hvala. LP
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Nika na 17 September 2010, 14:02:25
Nimam izkušenj, vendar bi ti znala pomagat dr. Krušič in dr. Nabergoj. Sam te alternative so bolj tko tko.. Pravijo al verjameš, da deluje al pa razumeš, da ne  ;D
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Buster na 17 September 2010, 14:33:23
Hvala.
Jah, sem jaz bolj med tistimi, ki ne dajo veliko na to:), ampak to mi še preostane. Imunoterapija se ne odnese:(. Sicer mi je vetrinar rekel, da pri enih psih se zelo dobro odnese, pri nekaterih pa ne, škodovat pa ne more. Tako, da bi še to probala.
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Nika na 17 September 2010, 14:53:04
Na tvojem mestu še ne bi kar obupala, sploh ker na začetku še res ni nekih pozitivnih rezultatov. Meni je veterinar rekel, da traja približno 3 mesece, da terapija zagrabi, tako da ti res predlagam da vsaj zaenkrat še ne nehaš z injekcijami. Mislim, lahko zraven jemlješ še kaka homeopatska zdravila (ob posvetu z vetom in homeopatom), a vseeno nadaljuj s terapijo.
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Buster na 17 September 2010, 15:10:10
Po 3 začetnih dozah je poslabšanje, ima edem (oteklino) v sapniku tako da težje diha, po vsaki inekciji - 4 dni poslabšanja. Je tudi veterinar mnenja, da je bolje trenutno prekiniti. to pa vem, da takoj ne prične delovati:)
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: amonra na 24 Oktober 2010, 23:19:01
pri homeopatskem zdraljenju je vedno potek zdravljenja taksen da najprej se pojavi obcutno poslabsanje in potem komaj izboljsanje ker se bolezen najprej upira in udari z vso silo kar je znak da homeopatija deluje..tako ti tudi homeopat razlozi
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: mayča na 21 November 2010, 21:27:14
Zdravo!

Ste že slišali za kraniosakralno terapijo?

No, sama jo namreč izvajam tako na ljudeh in na mojih psih in prvi občutki so super.
Psici sta pomirjeni, sproščeni in vedno bolj zaupata mojim rokam. Na srečo nimata trenutno nobenih zdravstvenih težav, a tudi te se da reševati s kraniosakralno terapijo, saj se rezultat pokaže sčasoma.

Dejstvo je, da s to terapijo na nevsiljiv način spodbudimo telo oziroma organske sisteme k avtokorekcijskim mehanizmom. Ogranizem sam ve, kje je vzrok težav, in k rešitvi ga jaz samo spodbudim. Kot terapevt ne iščem srž problemov, temveč sem le "podpornik" in "poslušam" komunikacijo med organskimi sistemi v telesu in zaznavam napetosti, ki so lahko posledica fizičnih in/ali psihičnih motenj.

Pri vsem tem, pa je pomembno, da si vzamemo čas, da smo postopni in potrpežljivi, da telo opravi svoje.

Za več informacij me lahko kontaktirate na ZS ali na mail: kokalj.maja@gmail.com.

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1121.snc4/148391_1734047512152_1267481789_32017670_1683981_n.jpg)
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: mayča na 30 November 2010, 11:25:04
Pozdravljeni!

V času dveh tednov izvajanja KST na psičkah, sem pri Nelly opazila prve rezultate. In sicer, Nelly se je iz neznanih razlogov kar pogosto praskala, prebava je bila vredu, koža normalna, nobenega prhljaja ali izpuščajev, dlako ima v dobrem stanju, svetlečo, močno. Ker ji hrane nisem menjala, ne morem trditi, da je bila kakšna alergena snov kriva za "čohanje". Nekako sem praskanje začela pripisovati stresu, saj je v primerjavi z Bri, bolj navezana in povezana z mano, tako da je verjetno nehote prevzela tudi nekaj stresa nase.

Kakorkoli, praskanje se je skorajda umirilo, ni več intenzivno in histerično, je le še občasno in precej bolj nežno in kratkotrajno, kot je normalno.

Očitno je prišlo do nekaj sprostitev v njenem telesu, na energijskem in duševnem nivoju, da ne prihaja več do napetih trenutkov, ko sem mislila, da si bo "strgala kožo iz sebe".

Pri Bri so pa zaenkrat rezultati, da ko položim roke nanjo in izvajam terapijo, se vedno bolj in bolj prepusti dogajanju. Ne umika telesa, kvečjemu mi še ponudi drugi del telesa in se odpre za tistih nekaj minut in nekajkrat globoko vdihne in izdihne, saj s tem pusti telesu, da opravi "svoje".


Toliko za enkrat, kratko in jedrnato. Morda še en predlog - v času petard in raket, bi priporočala za plašne pse, da bi poskusili s to terapijo. Sicer je tale nasvet malce pozen, ampak kot pregovor pravi: bolje pozno kot nikoli.


Pa lep zimski pozdravček!  :)
Maja

Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: habitus na 08 Marec 2011, 22:39:49
Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, ki se nanaša na vsa alternativna zdravljenja, in sicer; ali je mogoče pozdraviti fobijo pred poki, streli, nevihtami in drugimi podobnimi zvoki s katerim od alternativnih metod/zdravljenj?

Namreč moj pes je grozno občutljiv na zvoke, iz tira ga spravijo tudi drugi zvoki, ki niso podobni pokom, lahko so zelo tihi ali glasni, včasih tudi meni nedoločljivi.

Bachove kapljice, zeliščne tablete, namerno predvajanje zvokov,TTouch itd. nič ne pomagajo. Strah oz. fobija se samo povečuje.

Je kdo s podobnimi problemi preizkusil katero od alternativnih zdravljenj?

LP, Nina
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Kaili na 08 Marec 2011, 22:52:31
Kaj pa če poskušiš predvajat CD-je z sumljivimi zvoki... najprej čisto potihem pa potem vse glasneje...
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: habitus na 09 Marec 2011, 08:50:18
To sem že delala, na čisto nič ne odreagira, ker ve, da zvoki niso resnični in spi dalje.
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: TibiQ na 09 Marec 2011, 09:04:57
http://kliker.si/?q=node/279
Tole tudi priporočajo ;)
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Lanabela na 09 Marec 2011, 10:37:25
To je isto kot povoji pri TTouch
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Lilit na 09 Marec 2011, 10:54:34
Kaj pa DAP si probala?
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: habitus na 09 Marec 2011, 13:39:33
Hvala za nasvete, a problem ni, ko je doma. Problem je, ko je zunaj, saj reagira na mnogo zvokov in je napet, nervozen, vseskozi se obrača in je na splošno ves čas sumljiv in gleda proti nebu, kot da bo padlo nanj.

DAP in povoje poznam, a mislim, da ne bo imelo nobenega efekta. Če smo doma in zunaj poči, se gre skriti ali pa mi skoči na posteljo, kjer se hitreje umiri. Doma se počuti varno, tako da...
Problem je, ko je zunaj pod milim nebom, takrat ga zagrabi panika.

Sem pred odločitvijo ali naj ga dam na močnejša pomirjevala/antidepresive, samo vseeno me zanima, če je kje kdo, ki je sprobal alternativno zdravljenje pri bioenergetiku ali kje drugje.   
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: deteljica na 09 Marec 2011, 15:06:19
ma ne vem, če je bistvo,da imaš zafiksanega psa. Če ni res grozno najbolje, da se sprijazniš, da imaš smotanega psa, ga zavaruješ pred pobegi, da ga ne zgazi kakšen avto in ignoriraš njegove probleme.
meni se tako najbolj obnese pri moji "shizofreničarki "
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: cantante na 25 Maj 2011, 10:48:13
mi imamo do sedaj samo dobre izkusnje z alternativo :) sicer vecinoma delamo z dr. Nabergoj pri konjih, od tega da je tudi uspesno zdravil od kolegice mopsa,ki je vec kot 2leti trpela za do sedaj slovenskim veterinarjim "neznano" obliko alergije ki se je pokazala v izpadanju dlake po CELEM telesu,barvanjem koze+cuden/gnil vonj in dobesedno gnojnimi ranami po celem telesu :-X in se ji je tako psihicno kot fizicno stanje po 3 tretmajih vidno izboljsal(skupaj jih je imela 12) in sedaj je  psicka ze vec kot 6mesecev po zadnjem tretmaju v odlicnem in predvsem konstantnem stanju ;D drugace pa nas na podrocju homopatije zdravi dr.Planovsek(veterina Mozirje).Moja jazbecarka je imela grozno navidezno brejost in kljub temu da smo takoj odreagirali(odstranili vse t.i. "mladice",jo skoz zamotili,itd.) ni bilo po parih dneh nic boljse in z homopatskimi kuglicam se je stanje v 24h zelo izboljsalo,prav tako zivcnost pri starejsemu psu(dobi x rotti mix),poleg tega tudi izvaja posebno masazo(imena se zdele ne spomnem ampak bom dodatno dopisala :-[) ki pokaze odlicne rezultate predvsem pri sportnih konjih(parkurasim ki so med tekmovalno sezono izpostavljeni hudim telesnim in psihicnim naporim) prav tako se je ta ista masaza obnesla super pri okrevanju tetinega psa,ki je imel oklescen zivec v hrbtenici in nasa dolgo pasja gospodicna tudi uziva v njegovi masazi ( ki jo dobi preventivno zaradi njenega specificnega telesa-jazbecar) tako da nase izkusnje sploh v homopatiji (tako za zivali,kot za nas-jaz sem uspesno odpravila svoj nezazeljen in konstantno motec herpes z homopatksimi kuglicami!)so samo pozitivne :D smo se pa ze zgodaj naucili da za 110% rezultat je treba v vecini primerov delati tako z alternativo kot klasiko skupaj 8)
Naslov: Alternativne metode zdravljenja
Prispeval: Dogmania na 02 Oktober 2014, 13:48:09
HOMEOPATSKI IZDELKI za zdravljenje živali  :o

Za vse, ki ste komaj čakali, da jih dobimo, vesela novica...SO na zalogi  :)

Zakaj homeopatski pripravki?
- so brez sintetičnih kemičnih sestavin
- brez stranskih učinkov
- ne škodujejo živali
- ugodno učinkujejo na zdravje še pred rojstvom (breje živali in mladiči)
- imajo učinek “samo-cepljenja” oz. imunizacije
- delovanje je hitro, varno, zanesljivo ter poceni

Vabljeni   :)

http://dogmania.si/abcdyl-30ml.html